Traim deja in dictatura

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=33908
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


32 Comentarii pana acum»

 1. ildiko said

  am October 30 2009 @ 5:41 pm

  In concluzie avem de ales intre doua dictaturi, eu o aleg pe cea fara basescu.

 2. Catalin HN said

  am October 30 2009 @ 5:48 pm

  @ ildiko: si eu o aleg pe cea fara basescu (si fara udrea, boc, videanu …).

 3. Nicador@ildiko@Catalin NH said

  am October 30 2009 @ 5:57 pm

  Din cauza unor idioti ca voi, trebuie sa vin la vot sa votez Basescu

 4. gabriel said

  am October 30 2009 @ 6:21 pm

  bine zis ildiko http://www.pulso.us

 5. need2trip said

  am October 30 2009 @ 7:05 pm

  prima data am zis ca nu mai votez, fiind scarbit de calitatea clasei politice; acum insa, de cand a inceput campania electorala si vad disperarea cu care cartelul ocult si mafiot Vantu-Voiculescu-Patriciu-Iliescu il ataca in toate modurile posibile pe Basescu, m-am decis sa votez cu Base; mai ales cand vad slugoii gen Guse, Ponta, Ciutacu, Badea, Ciuvica, cum isi varsa viscerele pe televizor.
  Pe de alta parte, as avea o satisfactie morbida, daca ar castiga Geoana sau Crin(slabe sanse), pt ca la scurt timp dupa asta se vor lamuri romanii din nou, cam cum e cu mafia si dictatura.

 6. Florin said

  am October 30 2009 @ 7:20 pm

  Si eu eram decis sa nu merg la vot….acuma, dupa vreao 3 luni de bombardament anti Basescu, am sa scot din casa toata familia la vot… indiferent cu cine voteaza. mai bine voteaza ei decat altii in locul lor.
  Sunt deja “distrus” de atacurile la adresa lui Basescu… daca spune ceva e o problema de ce spune….daca nu reactioneaza la un subiect… e problema de ce nu reactioneaza….
  EU AM SA VOTEZ BASESCU!

 7. bmc said

  am October 30 2009 @ 7:41 pm

  Ceea ce a zis Gusa la Realitatea deja o faceti de mult voi cei de la PDL si activistii de pe forum.
  ONG-urile au sustinut pe dl Basescu in 2004, mai stiti d-le Urban? Ce bune erau ONG-urile alea atunci. Nu mai erau ale lui Iliescu,Voiculescu, Patriciu, masonilor, evreilor… Iar stupizenia nu este a ONG-urilor, d-le Urban, ci a membrilor PDL care calca in picioare tot ce inseamna principii democratice din aceasta tara. Ei nu fac galagie degeaba!
  Ziceti Dvs de promovarea incompetentelor si negarea adevaratelor valori… Care sunt adevaratele valori promovate de Basescu? Obsedatul sexual horia roman patapievici? inginerul finantist pogea?
  Eu m-am saturat sa tot combat astfel de mesaje penibile, dar merita ca oamenii care cred usor astfel de prostii sa vada care este realitatea… Si oamenii nu va mai cred d-le Urban. Si traficul pe site-ul Dvs , s-a mai subtiat dupa numarul de postari…

 8. Geo said

  am October 30 2009 @ 9:16 pm

  Votez Basescu, ca sa scapam odata de vanghlioni, iliesti, voiculesti si alte panarame care ne-au tinut pe loc 20 de ani.

 9. aburitoru said

  am October 31 2009 @ 12:00 am

  O solutie pentru Romania : Poporul sa nu mai aleaga un presedinte comunist in fruntea tarii. E o solutie de normalitate. De ce s-a iesit in strada la Revolutie? La Revolutie s-a strigat si ‘JOS COMUNISMUL! ” adica ‘FARA COMUNISTI ” .

 10. Metalshrine said

  am October 31 2009 @ 2:40 am

  De acord cu aburitoru. Dealtfel acest text se potriveste perfect cu situatia din 2004. Si atunci eram in acelasi punct. Acum s-a polarizat insa lupta pentru putere. Sau s-a clarificat ceva mai mult, as putea zice. Exista Basescu si exista anti-Basescu. In rest toate cele vechi…

 11. Dana said

  am October 31 2009 @ 10:47 pm

  In ultimii ani a fost bine pentru ca basescu nu avea acces total la bani, dar de cand si l-a pus pe boc, iar el si acolitii lui au facut ce au vrut mie cel putin mi-a mers rau, pentru ca a trebuit sa-mi inchid firma din cauza lor. de la o sustinatoare ferventa a lui base am ajuns acum sa-l urasc din tot sufletul si sa merg la vot numai ca sa votez impotriva lui. Sa va fie rusine pdl pentru ce ati facut cu tara asta!

 12. Dana said

  am October 31 2009 @ 10:47 pm

  Si inca ceva, nu trusturile de tv au adus tara in halul in care este!

 13. cbabeanu said

  am November 1 2009 @ 8:57 am

  Tin sa-i amintesc autorului articolului ca la alegerile din 2004 aceleasi trusturi “ticaloase” Vintu & Voiculesescu l-au sprijinit cu toata forta pe actualul presedinte ? Deci este firesc sa intreb cind au gresit aceste trusturi, in 2004 sau acum, in 2009 ?
  De haosul economic nu sint responsabile trusturile de presa ci pur si simplu actualii guvernanti, e limpede si pentru un individ cu intelect liminal !
  In ceea ce priveste “spalarea pe creier”, acest fenomen este real, exista , dar nu la populatie si la membrii PDL care recita toti intr-un glas, fara variatiuni, acelasi text inspirat de “comandantul suprem “. Comportamentul domnului Basescu seamana leit cu al lui Hugo Chavez ;ma uit pe site-ul Dvs cu mare atentie la replicile suporterilor PDL-Basescu si constat cu ingrijorare limbajul lor violent si jignitor la adresa celor care au alta parere, amenintarile si insultele pe care acestia le profereaza la adresa celor care gindesc altfel;nazistii si comunistii aveau exact acelasi tip de comportament intolerant si agresiv…

 14. Paul said

  am November 1 2009 @ 10:47 am

  Oameni buni,problema care ar trebui sa ne preocupe nu este daca mogulii sau Traian Basescu sint vinovati .Problema este ca acei moguli si multi alti sub influenta lor (datorita puterea banilor),o mare parte din ei si o mare majoritate de timp au prosperat din banii necinstit acaparati imediat dupa 1989 si ulterior si toate astea sub dominatia Iliescu care a lasat ca ei sa fure(cu legea in mina….)doar doar ca Iliescu sa ramina la putere.Aceasta nedreptate trebuie(pe cit se poate)reparata sau macar diminuata.Se pare ca nici “prostanacul” si nici “fetita cu floare” n-au barbatia de a duce asa o lupta (cu sistemul urit)decit doar”animalul politic”=Basescu.
  Mai cugetati despre subiect pina pe 6 Decembrie

 15. corcodel said

  am November 1 2009 @ 11:22 am

  Dictatura e a lui BASESCU. Ce conteaza care e majoritatea in parlament el vrea numai PDL-ul sa faca legea si nu face decat ce vrea el ca e tara lui de acasa de la muma-sa. DA MERG LA VOT si chiar de ar fi sa votez cu un ilustru necunoscut si pe el tot nu il mai vreau. Nu sunt bani de pensii ba sunt bani de pensii cand mintiti stimati PDL-isti si domnule BASESCU? Va mai crede Dracu!

 16. buburutza said

  am November 1 2009 @ 11:30 am

  Hoooo hoti striga hotii! Nu v-a ajuns cat ati furat voi cei de la PDL in frunte cu “carmaciul suprem”? Cat v-a dat Haisan ca sa iasa bazma curata? Cat ati furat din vistierie pt panarama cu rapirea jurnalistilor?
  JOS BASESCU SI ACOLITIII!

 17. politika said

  am November 1 2009 @ 12:15 pm

  Am ajuns sa traim intr-o societate guvernata de bani si mizerie morala. Am reusit sa asistam pasivi la construirea unei societati in care banul cumpara tot : judecatori, procurori, politisti, politicieni, jurnalisti, … Trusturi Media , s.a.m.d.
  Intr-o astfel de societate, regulile sunt si ele schimbate fata de ceea ce se numeste o societate normala, sanatoasa, MORALA … Dar nu a fost sa fie asa. Legiuitorii au creat o lume strimba, guvernata si condusa de cei care au reusit sa-si insuseasca (pe cai numai de ei, de judecatori si notari stiuta) averi mari, bani multi, foarte multi … cu care si-au cumparat dreptatea. Spun asta deoarece DREPTATEA LOR NU ESTE SI DREPTATEA NOASTRA a celor care am crezut in democratie, in dreptate … a celor care am iesit in strada in dec. ’89 pentru a readuce echilibrul in Romania.
  Acum, dupa 20 de ani de la revolotie, constatam tristi care asa numitii moguli controleaza DREPTATEA-STRIMBA ce guverneaza tara. S-a format deja o intreaga patura sociala care traieste de pe urma muncii romanilor de rind, care reusesc sa capuseze discret bugetul statului, mima-n mina cu politicieni corupti, judecatori-talhari, notari-banditi, politisti-necicinstti…etc.
  Nu mai putem sa credem nici ceea ce vedem la TV, nici ceea ce citim in ziare, deoarece aceasta pelagra a societatii romanesti a otravit si canalele de informare.
  Ramine doar bunul-simt al romanului, care a ajuns sa fie si el exploatat de politicieni. Este revoltator sa-l asculti pe Antonescu vorbind de dreptate si coruptie, dupa ce timp de 3 ani , pe perioada guvernului Tariceanu au adus haosul si au dezvoltat coruptia in Romania.

  Personal, vreau sa dau o sansa PDL, de a conduce si guverna Romania, deoarece tot ceea ce au incercat sa faca (si nu au fost lasati sau nu au putut datorita presiunilor create de PSD-PNL) am considerat si consider necesar in Romania. Presedintele Basescu trebuie sa primeasca al doilea mandat pentru a continua ceea ce a inceput …
  Nu trebuie sa ne imbatam cu apa chioara crezind in minciuni despre “INDEPENDENTI” care ar putea face ceva pentru Romania. Nimeni nu poate sa faca SINGUR politica, NIMENI nu poate sa readuca singur Romania pe fagasul normal : acela de tara bogata in resurse, cu oameni cinstiti si drepti, pozitionata in centrul Europei, …

  Trebuie chiuretata pelagra, trebuiesc extirpati politicienii mincinosi care usuca tara asta de bogatii si incita populatia sa lupte unii impotriva altora.

  ACUM este momentul sa ne exprimam VOTUL sa acordam increderea noastra unui partid si unui om care a facut ceva pentru tara asta. Masurile politice si economice propuse de ei (si oprite de alianta PSD-PNL) sunt cele de care are nevoie ACUM Romania, fiecare dintre noi , copii nostri , parintii nostri …
  Voi acorda votul lui Traian BASESCU impotriva tuturor stirilor mincinoase de pe canalele TV si media.

 18. lt. col. Thobescu Theodor said

  am November 1 2009 @ 1:18 pm

  Tr?im deja în dictatur?.

  Corect.

  Dictatura e a lui BASESCU, care refuz? s? ?in? cont de dorin?a majorit??ii poporului, reprezentat în parlament de actuala majoritate.

  Democra?ie înseamn? c? minoritatea B se supune normelor impuse de majoritate A.

  Altfel min?im poporul cu un referendum inutil, deoarece din 2013, România e obligat? prin Tratatul Lisabona s? aib? dou? camere în parlament.

  A?tept comentariile PRO B?SE strict pe acest subiect.

  De ce s? trecem cu ocazia alegerilor preziden?iale la un parlament cu o singur? camer?, prin modificarea Constitu?iei, ca în 2013 s? modific?m din nou Constitu?ia ca s? avem din nou 2 camere în parlament.

  Cineva î?i bate joc foarte r?u de români ?i de România.

 19. apocas said

  am November 1 2009 @ 1:35 pm

  pt aburitoru :
  s-a strigat :”steag fara stema si guvern fara comunisti”
  i iliescu a retinut numai prima ideie

 20. HIM said

  am November 1 2009 @ 1:58 pm

  okm daca e sa fie dictatura, eu o aleg pe a lu base.

  si apropo, dat fiind ca cca 95% din articolele domnului Senator sunt cu tenta negativista, acesta e ultimul meu post aici, si desubscriu.

  bye bye.

 21. xxxxx said

  am November 1 2009 @ 3:54 pm

  Am ales aceasta afirmatie din articolul care ne arata ca traim in dictatura mogulilor,ca toti sunt rai si numai sfantul Base daca ar mai apuca un mandat ar face sa curga lapte si miere.Inca 5 ani sa se uite naibi flota, armele fratiorului, vinzarile anterioare ale fetelor,etc,,
  Dar dupa cum vedeti gura pacatosului adevar graieste, caci iata ce spune:
  – “Din fericire tot mai multi romani cred ca e ceva in neregula cu Basescu daca s-au coalizat toti impotriva lui”

  Adevarat, lumea s-a lamurit cine este Basescu, cine sunt slujbasii sai.Si s-a cam saturat de ei.
  In legatura cu dictatura, asa este suntem intr-o dictatura in care cine nu face sluj la Basescu devine automat” dusmanul poporului si aliatul mogulilor”.
  Sa triti bine! Caci el si ai lui asta fac.

 22. LastChance said

  am November 2 2009 @ 9:08 am

  de la Haissam nu a furat i sa dat, si erau bani personali, belele sunt cei care fura de la stat, (Khilliman in sectorul 1, rade tot ca sa faca campanie crinului) @Lt Col. … daca este cum spuneti inseamna ca parlamentul poate pune pumnul in gura justitiei, a presei, si a altor puteri in stat, ca sunt meajoriate, deci unde este dictatura ?, se pare ca parlamentul conduce acum precum gubernul Nastase in 2000-2004 cu pumnul in gura, cui a pus Basescu pumnul in gura pana acum, cine a folosit viciile legii (CSM, CC) ca sa puna pumnul in gura chiar si presedintelui, CNA amendeaza unde primeste ordine ,…

 23. Fermierul Geoana said

  am November 2 2009 @ 11:05 am

  Fermierul Mircea Geoana

  Mircea Geoana bintuie judetele patriei incercind sa-l lamureasca pe taranul roman cum e viata la tara si sa-i impartaseasca noua sa politica agricola dobindita pe gazonul din fata vilei din Bucuresti.

  Imbracat la patru ace,cu bani in cont( obtinuti din subventia pe suprafata de curte ) stind in casa de la stat Geoana un fel de taran mediu din Romania incearca sa umple locul vacant lasat de Iliescu in satele romanesti.

  Speriat ca vaca da din coada si cinele latra acest fermier plutonier din tata-n fiu insotit de o gloata rosu-rozaliu s-a aratat destul de surprins de noile parfumuri asa de raspindite pe la ferme si de care nu auzise nici nu mai mirosise pina atunci.De asemeni Geona sa aratat extreme de surprins cind a aflat ca intre cal si armasar diferenta nu este calitativa ci cantitativa, de doar citeva sute de grame.

  Sper ca M.Geoana sa fi inteles ca nu-I suficient sa stai in Primaverii ca sa te pricepi ce trebuie facut la tara primavara,dar mai ales sa fi invatat de la taranul autohton ca nu poti face agricultura in pantofi de lac si cu “salopeta “ de fite.

  Surprins am remarcat ca dl Geoana nu e costumat de campanile,singurul semn distinct e doar cravat rosie,cum obisnuim noi la tara sa punem la git berbecutilor o funda rosie sa nu-I deoache cineva.

  Singurul lucru pe care Dl Geoana nu l-a inteles dar cu siguranta il va afla pe sase decembrie este ca mulsul vacii nu seaman de loc cu” Geoana presedinte”iar singurul cistig al paticiparii d-lui la aceasta campanile este noua aparitie in Dictionarul urban-taranul din centru.

 24. ileana said

  am November 2 2009 @ 1:29 pm

  Este trist ca va lasati atit de usor convinsi de teoria “dictaturii lui Basescu”.
  Au trecut repede 20 de ani si multi dintre voi sunteti prea tineri sa va amintiti vremurile tulburi de atunci. Nu trebuie sa uitam ca Romania nu a facut progrese mai mari in acesti ani din cauza lui Iliescu. Iar Iliescu nu renunta nici acum, nu ne lasa in pace de loc.
  Nu uitati de Iliescu si nu uitati de faptul ca atit Geoana, cit si Oprescu si Antonescu sunt creatiile lui. Vazute astfel lucrurile, chiar vi se mai pare Basescu atit de odios?

 25. bmc said

  am November 2 2009 @ 3:41 pm

  Da, mi se pare foarte odios, d-na Ileana. Daca stiti cum a fost in dictatura, atunci este imposibil sa nu vedeti ca Basescu are aceleasi porniri. Totul este sa vreti sa vedeti. Dvs se pare ca nu vreti sa vedeti, ci va lasati dominata de emotii si resentimente legate de perioade si oameni demult apusi. Ziceti ca Oprescu, Geeoana si Antonescu sunt creatiile lui Iliescu. Poate va aduceti aminte ca pe vremea cand Geoana era un pusti si se juca cu cocoselul in nisip, Traian Basescu era deja cu state vechi in Partidul Comunist si om recunoscut ca si informator al securitatii. Cine crede ca Traian Basescu iesea din tara fara sa informeze securitatea pot sa spun fara dubii ca are creierul neted. Deasemenea poate va aduceti aminte ca Traian Basescu a fost membru FSN si avea numai cuvinte de lauda la adresa lui Iliescu.

 26. Codita said

  am November 3 2009 @ 10:57 am

  Asa scria ieri dimineata pe site-ul Dlui Basescu(in sinteza):
  “V?d o Românie în care s? am mai mult? putere. Ca pre?edinte n-am f?cut nimic. Da?i-mi Guvernul, Parlamentul ?i Justi?ia ?i voi face tot ce vreau! V?d un Guvern mai suplu ?i mai blond. V?d un Parlament atât de mic, încât Emil Boc s? se simt? mare”, “Am distrus 3 Guverne ?i 3 Coali?ii pân? acum. Iar asta a fost doar înc?lzirea” sau “Ca ministru, am vândut flota la fier vechi. Ca primar, mi-am dat singur o cas? pe strada Mih?ileanu. Ca pre?edinte, l-am ajutat pe fratele meu s? fac? afaceri cu armament”
  Altcineva est ” mogul ” in acest text.

 27. crbs said

  am November 3 2009 @ 12:04 pm

 28. faqt said

  am November 3 2009 @ 2:18 pm

  Greu de spus ce va mai fi…

  “dictatura”… implica existentza unui autocrat…

  “Parlamentul” e locul unde se discuta… shi se adopta legi.
  Nu-i “executiv” (vezi controlul ce-l are asupra guvernului demis…)
  Nu-i “justitie”…
  Nu-i “administratie”…
  Nu-i “shefu’ statului”… reprezentativ…
  E “organul colectiv” , detzinator al suveranitatzii natzionale, care trebuie sa controleze celelalte puteri. In special prin “alocarea” de resurse…financiare.Banii poporului, colectatzi de organele statului…
  Fiind controlat, prin membrii sai-ca indivizi, de celelalte puteri…

  Da’ individul necontrolat (decat de “apropiatzi”…), singur “stapanitor” , “purtator de cuvant”… “priceput la toate”… “datator cu parerea ” (neaparat mediatizata…la ora de varf… de “moguli”)… ushor poate aluneca spre dictat.

  Unii… considera ca au de ales…
  Unii…se mai privesc in oglinda fara sa-shi recunoasca vina…

  Da’ pruncii… de ce sa guste shi ei agurida unei alte dictaturi???

 29. bmc said

  am November 4 2009 @ 4:54 pm

  Cotidianul publica un top al unor declaratii facute de “intelectuali”, pe care eu n-as putea sa-i numesc decat LimbiIntreFese. Cititi si va minunati:

  Vladimir Tism?neanu:
  “Înfruntând agresiunile diver?ilor mi?ei, lega?i prin mii de fire de trecutul insalubru, Traian B?sescu s-a redefinit pe sine ca om politic pe 18 decembrie 2006. A nega curajul acestui b?rbat politic, a-l acuza de f???rnicie, de urm?rirea unor interese meschine acolo unde a fost vorba, este vorba de un angajament existen?ial, mi se pare o mare distorsiune……

  Horia-Roman Patapievici:
  “Cazul este Traian B?sescu, iar motivul este aversiunea fa?? de el. Pentru c? detest? un individ, ar fi în stare s? abroge o constitu?ie. Motiva?ie jalnic?, dac? e s? punem în balan?? costurile: violarea principiului separa?iei puterilor ?i nesocotirea principiului legifer?rii uniforme.”

  Ioana Lupea:
  „Traian B?sescu se distan?eaz? olimpian de viermuiala partidelor politice. Atent ca nici o pat? din mizeria produs? în ultimele ore de PDL ?i PSD s? nu-i maculeze candidatura la preziden?iale, B?sescu se repozi?ioneaz?. (…)”

  Andreea Pora:
  “Cârd??ia vizibil? dintre Crin Antonescu ?i Mircea Geoan?, sus?inut? de afaceri?tii-politicieni cu agenda ascuns?, îi pune lui Traian B?sescu pe tav? argumentele care îi lipseau pân? acum ?i îi edulcoreaz? gre?elile ?i neîmplinirile mandatului.”

  Si la aceste declaratii putem adauga fara probleme oda chinuita a d-ului Urban (Apropo d-le Urban, cei de mai sus dau declaratii mai frumoase. Eu zic sa va dati silinta mai mult).
  Textele de mai sus nu va aduc aminte de nimic? De niste ode scrise pentru o anumita persoana inainte de 1989? Daca mai erau si in versuri…

 30. bmc said

  am November 4 2009 @ 5:08 pm

  Imi cer scuze, dar am vazut ulterior ca site-ul nu suporta diacritice. Aveti aici link-ul: http://cotidianul.ro/top_limba_dulce-102430.html

  “Traian B?sescu se distan?eaz? olimpian… “. Dumnezeule mare! De 20 de ani, n-am mai auzit asa ceva…

 31. amic said

  am November 5 2009 @ 1:30 am

  Ce alura fascistoida ati mai capatat voi pdlistii astia!

  Dar, ca tot ceea ce faceti, e ceva putred prin definitie. Totul se va dovedi pana la urma ca fiind o jalnica mega-gainarie cu ifose mafiote!

  Voi vorbiti de dictatura?

 32. pinocchio said

  am November 6 2009 @ 3:55 pm

  Comentariul tau asteapta sa fie moderat.

  cea mai tare faza ca oprescu a batut palma cu basescu pentru ca in turul al doilea sa-i dea din electorat si acum cei de la pd-l lucreaza in gasca cu cozmanca sa ii faca in teritoriu campanie doctorului. pentru ca daca il “umfla’ pe doctor, are mai multe voturi sa-i dea in turul al doilea. am citit ceva legat de sumele de bani care s-au dat aici pe undeva http://www.agentia.org/anchete/Cu-bani-de-la-Basescu-118.html . imi pare insa rau de antonescu pentru ca omul avea mari sanse si era singurul care saltase in sondaje. dar geoana are alte interese, nu se da la o parte sa-i fca loc lui crin. asa ca aveti dreptate, crin si oprescu au devenit doua marionete. de aia m-a si distrat chestiunea asta http://www.inpolitics.ro/Noua-alianta-Oprescu-si-Crin-pregatesc-forfecarea-lui-Geoana-art49395.aspx ca si cum cei doi ar mai avea ceva de spus.

  Pinocchio

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: