Nereguli la concursurile Ministerului Justitiei

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=33280
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


9 Comentarii pana acum»

 1. Mladin Dorian said

  am October 21 2009 @ 4:11 pm

  1.Nu esti singurul patit
  2.Nu esti neam / prieten cu nimeni? ATUNCI CE CAUTI IN “FAMILIE”?
  3.VA LUPTATI CU MORILE DE VANT…

 2. Asistent "de criminalisti" said

  am October 21 2009 @ 8:04 pm

  Incompetenta sau rea-vointa, las la aprecierea Dv

  Stimate Domnule Eugen Burci,
  Am urmarit cu interes demersurile Dumneavoastra in legatura cu examenul organizat de INEC .
  Nu stiu daca are mare importanta pentru Dv, dar va dau dreptate ! Dumneavoastra ati semnalat doar o parte din neregulile organizarii Concursului, ! Va pot spune ca din punct de vedere legal Concursul poate fi considerat nul.
  Asupra acestui aspect voi “puncta” intr-o postare ulterioara !
  In legatura cu nemultumirea Dv am ne-placerea sa va postez un link care va avea darul sa va scoata din minti !!!
  Pe la sfarsitul lui septembrie anul curent pe situl unbr.ro (Uniunea Nationala a Barourilor din Romania) am gasit postat urmatorul anunt , prin care se anunta oferta educationala din partea UPB Bucuresti !!
  http://www.unbr.ro/fisiere/file/diverse/1849_2009_UNIV_POLITEHNICA_BUC_REF_MASTERAT_090909.pdf
  Ce se poate concluziona :
  1) Cel(sau cei ??) care au imtocmit programa analitica NU ARE HABAR CUM S-AR TRADUCE CORECT termenul de « FORENSIC SCIENCE » !
  UPB Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor ar TREBUI ,in cazul fericit sa ofere MASTER IN CHIMIE JUDICIARA, cu precizarea ca aceasta stiinta este doar o parte a FORENSIC SCIENCE (STIINTELE LEGALE IN TRADUCERE CU ACCENT PE COMPONENTA TEHNICA ) TERMENII CHIMIE JUDICIARA SI FORENSIC SCIENCE NU SUNT SINONIME !!!!!!!! De ce se doreste sa se puna semnul egal ?
  2) Ce valoare mai poate avea un MASTER IN CRIMINALISTICA obtinut in cadrul unei facultati de drept in comparatie ca acest pretins MASTERAT organizat de UPB ???-Adica Domnule Burci, cu tot respectul, Masteratul obtinut de Dv « e zero » fata de actuala oferta mai sus citata in sensul ca acest Master For Sci are in lista de « profesori » o buna parte din expertii din INEC !!
  3)Va rog sa cititi in pagina 2 Alin 5, caror categorii de absolventi le-ar fi necesar respectivul « MASTERAT »
  citez :Programul se adreseaza in mod direct personalului ce lucreaza in domeniile :tehnologie chimica,protectia mediului,farmacie,precum si tuturor celor interesati in domeniul juritic » si in urmatorul aliniat sunt listate studiile necesare accesului la Master si…. Surpriza sunt acceptati absolventi de DREPT !!! DAR stau si intreb cum sa intereseze pe un absolvent de Drept din moment ce acesta conform OG dupa care se organizeaza Concursul la INEC respectivul absolvent NU ESTE ACCEPTAT, asa cum s-a intamplat cu Dv Domnule Burci ! Si iata o dovada in plus ca se organizeaza, suspect de repede in Septembrie acest « master »(adica imediat dupa concursul din 28 Iulie) ca NU FOLOSESTE NIMANUI, ba chiar « dauneaza » buzunarului , pretul pe an fiind dupa parerea mea URIAS !!!!
  Dumneavoastra ce parere aveti ?
  E O ADEVARATA NEBUNIE :chimistii davin criminalisti si « experti » in toate si ca sa fie si mai si MASTERUL NU ARE VALOARE caci nu este cuprins in nici-o reglementare legala cu privire la accesul in vreun institut cu obiect de activitate legat de criminalistica!
  Oare ce sens a avut lansarea acestei oferte catre UNBR ???

  Cu deosebita stima ,
  « Asistent de Criminalisti »

 3. specialist said

  am November 1 2009 @ 2:51 pm

  Domnule Burci, Stimati membri ai Comisiei Parlamentare,

  Expertii Mirea Constantin si Dumitrescu Cristian sunt printre cei mai contestati experti din INEC. Numele lor apar frecvent in dosare cu concluzii fara suport stiintific. Presa a relatat in repetate randuri cazuri de expertize revoltatoare din INEC si se poate lesne verifica ca numele Mirea si Dumitrescu apar cu regularitate.

  Se poate verifica in colectia Academiei Catavencu ca Dumitrescu Cristian este un analfabet, un fost ajutor de mecanic de locomotiva, prieten cu Rodica Stanoiu, ajuns director in INEC fara concurs si exact in perioada in care in INEC se expertizau inscrisurile acesteia de la CNSAS.

  Daca nu sunteti prieten cu Dumitrescu, nu ati facut concedii cu acesta dupa cum tot Academia Catavencu a relatat, nu aveti nicio sansa.

  Ce cauta un fost ajutor de mecanic de locomotiva sa predea la un masterat de chimie ?

  Problema nu este la INEC, problema este la MJLC care musamalizeaza toate aceste excrocherii ale lui Dumitrescu si-l numeste pe Mirea sef al unui laborator fantoma de la Brasov, fara niciun subordonat ! Si asta se petrece pe banii publici !

  Cautati de curozitate pe Google in literatura Forensic Science internationala si nu veti gasi niciun articol Thomson-ISI scris de Dumitrescu sau Mirea, si bineinteles ca nu veti gasi nici citari ale vreunor lucrari ale acestoa. Sunt niste ilustri anonimi, niste mari nimeni, ca si ceilalti din INEC. Iar invatamantul universitar din Romania nu are cum sa intre in topul 500 cu astfel de personaje.

 4. "Dr".Anon said

  am November 3 2009 @ 11:37 pm

  Expertul Doctor(in Chimie?)Mirea Constantin figureaza (si) pe lista expertilor autorizati (si oficiali) in Expertiza armelor si munitiilor DAR nu “rimeaza” in privinta studiilor necesare in acest gen de expertiza! Legatura dintre un chimist absolvent al Universitatii Bucuresti sectia Chimie cum este Mirea si expertiza armelor si munitiilor nu prea o vad!Adica nu are competenta profesionala pentru aceasta, conform legilor in vigoare.
  Pentru obtinerea unui doctorat in Chimie stiu ca este obligatoriu publicarea a minim 5 articole cotate ISI.In cazul D-lui Mirea nu am gasit nimic publicat in acest sens….sau “probabil” n-am avut acest noroc..

 5. chimist said

  am November 16 2009 @ 8:27 pm

  In anuntul facultatii de chimie T. Butoi este prezentat ca angajat INEC. Aste este reclama mincinoasa, Butoi nu este angajat INEC, este profesor la celebra universitate Spiru Haret. Ce fac cei care au platit deja si au fost pacaliti ? Ar trebui sesizat OPC.
  In Hot.Guv. a INEC nr348 din 1998 expertii sunt functionari publici, dar in anuntul de concurs de la INEC nu se face aceasta mentiune si se pare ca nici ANAFul nu si-a dat acordul.

 6. "Asistent de" criminalisti said

  am November 17 2009 @ 2:36 pm

  Am remancat ca se persista in EROARE ! Concursul din DDECEMBRIE 2009, ca dealtfel si cel din IULIE si cele amantate in 2008 NU AU REGULAMENT DE DESFASURARE care sa fie publicat conf legii in Monitorul Oficial. Toate HG-urie si legile inclusiv regulamentul, la care s-au facut apel, in toate concursurile, se refera la EXPERTII CRIMINALISTI si Nu la ASISTENTII DE EXPERTI CRIMINALISTI.De aceea consider ca baza legala in virtutea careia s-a organizat si continua sa se organizeze concursuri la INEC este INEXISTENTA!! Este rusinos pentru o instututie care apartine MJLC !!! Aceasta “calificare” nu apare in nici-un act normativ emis de MJLC sau alta institutie. Este o mare diferenta intre atributiile , limitele de competenta si salarizarea unui expert criminalist si cele ale unui asistent criminalist. E (asa ar trebui sa fie!) aceeasi diferenta intre un contabil cu atributiuni in contabilitatea primara si un expert contabil CECCAR. Daca in domeniul expertizei contabile ierarhizarile posturilor din cadrul profesiei de contabil sunt bine precizate, cu examene organizate in concordanta cu postul pe care candidatul il va ocupa , in domeniul expertizei criminalistice se doreste a fi HAOS !
  Daca imi este permis l-as intreba pe Dl Procuror Dir.INEC daca atunci cand a candidat la ocuparea unui post de procuror stagiar a primit intrebari de genul “ce ati face daca ati fi Procurorul General al Romaniei??”
  Domnilor de la INEC, dumneavoastra scoateti la concurs posturi nu profesii ! Pentru postul de asistent criminalist NU AVETI REGULAMENT DE CONCURS dupa cum nu ati avut nici pentru concursul din Iulie . Ce faceti este ILEGAL !!! Este de neconceput ca acest fapt se petrece in MJLC ! De ce nu respectati legea???

 7. chimist said

  am November 19 2009 @ 10:29 pm

  Aveti dreptate, asa este, se angajeaza asistenti utilizand regulament pentru experti. Cum ar fi angajarea de asistenti medicali pe regulament de doctori sau angajarea de laboranti pe regulament de profesori. In legea salarizarii unice apar debutanti criminalisti, asistenti criminalisti si experti criminalisti. De ce nu a scos INEC la concurs si alte posturi ? Sau cum au decis ei sa scoata si in trecut si acum doar posturi de asistenti ? Si cum au amestecat conditii diferite de concurs pentru aceleasi posturi pentru expertiza grafica si tehnica a documentelor ?
  Directorul si-a angajat la INEC un fost coleg de serviciu, un prieten de sprit si de concedii si un informatician care-i devirusa lui calculatorul acasa.
  Ce va mai mira?

 8. cititor said

  am November 26 2009 @ 9:13 pm

  Am dat si eu in vara pentru INEC si chiar daca nu am luat mi sa u parut destul de corecti baietii,dar multi vorbesc vad doar ca sa se bage in seama pe aici,daca ati fi citit vreo carte de criminalistica ati fi vazut ca ceea ce se cere pentru fiecare gen de expertiza,ca studii ma refer este destul de ok,ce a facut Eugen Burci asta care oricum actioneaza la o anumita comanda ?,a facut un master pe la mama dracului si numai poate de criminalist,fara sa stie ce este un semnal o transformata fourier etc,daca faci dreptul iti va ajuta dupa ce termini expertiza ci nici decum la cum aplici diferite legi atunci cand efectuezi o expertiza.

 9. Burci Eugen said

  am November 3 2010 @ 7:55 pm

  Domnule Iulian Urban,
  In urma cu un an de zile am facut mai multe demersuri cu privire la felul in care sa organizat concursul in vederea ocuparii posturilor vacante de asistenti criminalisti din cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice, Institut aflat in subordinea Ministerului de Justitie.
  Totodata, vi-am trimis fotocoiile actelor mele de studii din care rezulta specializarea mea in domeniul expertizelor criminalistice.
  Pana in prezent, atat din partea dumneavoastra cat si a comisiei din care faceti parte, nu am primit niciun fel de rezultat.
  I.N.E.C in acest moment este condus de Domnul Sorin Vasilache, procuror criminalist de profesie si o parte din specialistii institutului au ramas aceias angajati pe alte criterii decat cele profesionale.
  Doresc sa va instintez ca profesia de procuror criminalist nu este compatibila cu profesia de expert criminalist. Expertul criminalist, dupa cum bine stiti, efectueaza cercetari stiintifice.
  In acest sens, va rog sa-mi verificati cu atentie dosarul trimis si totodata repunerea mea in drepturi.
  Va multumesc!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: