Banner

Pot beneficia de indemnizatia de copil daca intru in somaj?

Tweet this

Doamna Anca Filip s-a adresat Senatorului Urban Iulian si Asociatiei www.asistentapentruconsumatori.ro cu urmatoarea solicitare:


---------- Forwarded message ----------
From: Anca Filip
Date: 2009/10/6
Subject: BUNA ZIUA!
To: iulian.urban@gmail.com


AM O PROBLEMA MAI DELICATA.

IN ACEST MOMENT LUCREZ LA O FIRMA DIN ANUMITE MOTIVE TREBUIE SA PLEC DE LA LOCUL DE MUNCA AS DORI SA INTRU IN SOMAJ NU STIU DACA SE VA PUTEA ACEST LUCRU , DAR DACA VOI REUSI SA INTRU IN SOMAJ CEEIA CE SPER FOARTE MULT INTREBAREA MEA ESTE:

DACA RAMAN INSARCINATA PE PERIOADA SOMAJULUI POT BENEFICIA DE CONCEDIU DE MATERNITATE? MAI BINE ZIS AM DREPTUL LA PLATA ACELOR SALARII CARE SE DAU TIMP DE 2 ANI?

VA ROG MULT DACA IMI PUTETI RASPUNDE LA CEASTA INTREBARE .ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA PE ADRESA DE MAIL:

---------- Forwarded message ----------
From: MARIANA BOTOGAN <mariana.botogan@asistentapentruconsumatori.ro>
Date: 2009/10/6
Subject: ASISTENTA PENTRU CONSUMATORI

Numar iesire: 12230/ 06.10.2009

Stimata Doamna Anca Filip,


Referitor la problema expusa va comunicam faptul ca pentru a beneficia de de indemnizatia lunara acordata in acest sens, trebuie ca, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni neintrerupt venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Asadar, nu este obligatoriu sa fiti angajat ci sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 2671

10 Comentarii pana acum»

 1. Oana said

  am October 7 2009 @ 11:55 am

  Doamna spera intens ca va putea sta acasa macar 2 ani pe banii statului din cate vad.
  Poate ca exagerez dar ma scot din minti personajele care “spera foarte mult sa intre in somaj” si se intereseaza cum pot trai pe spinarea contribuabililor, facand copii sau pensionandu-se pe caz de boala.
  Eu, daca vreau sa-mi pastrez postul, nu voi putea sta mai mult de 1-2 luni cu copilul dupa ce voi naste. Si nu-mi convine ca “doamna” sa stea acasa cu copilul ei pe bani (“salarii” cum se exprima dansa) proveniti din contributiile platite de mine.
  Cred ca fenomenul “asistatilor social” s-ar mai diminua daca romanii platitori de impozite ar constientiza ca acele fonduri provin din buzunarele lor si i-ar taxa dur pe cei carora li se pare normal sa-i tina statul in brate toata viata.

 2. marun said

  am October 7 2009 @ 12:15 pm

  “daca ramane insarcinata in perioada somajului!!!”
  Si spera din tot sufletul sa intre in somaj ca sa…incerce mai des sa ramana insarcinata.
  Adica vrea sa stea acasa si sa se… sa faca un copil cu care sa stea inca doi ani acasa; si noi sa o platim ca prostii!

 3. asistentapentruconsumatori.ro said

  am October 7 2009 @ 2:33 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 4. Doru said

  am October 7 2009 @ 2:59 pm

  Oana, sper ca dupa ce o sa ai un copil sa mai vii pe acest sait si sa sustii aceleasi lucruri. Cand o sa tii in brate ingerasul nu o sa-ti mai vina sa pleci la servici dupa 2 luni. Pace multa!

 5. mircea said

  am October 8 2009 @ 8:08 am

  oana si marun sunteti degeaba pe lumea asta !! Nu inteleg de ce s-au mai obosit mamele voastre sa va scoata pe fata pamantului! Nu mai bine gandim toti ca voi si in 2 ore ne luam toi zilele? Atat mai are si Guvernul asta de dat pentru mame ,aproape nimimc, si nici de asta nu putem sa ne bucuram ca se trezesc intelepti ca voi sa ne zica ca traim pe spinarea lor.Rusine!

 6. Oana said

  am October 8 2009 @ 9:06 am

  Mircea si Doru, nu inteleg care este problema voastra. probabil eu si Marun suntem mai tineri, nu au apucat comunistii sa ne inoculeze ideea ca statul trebuie sa aiba grija de noi. Pentru firma unde lucrez de-abia gasim muncitori, prefera sa stea acasa, sa faca copii si sa ia ajutoare de la primarie. La tara de-abia se gasesc oameni care sa lucreze in agricultura. Stiu un caz foarte interesant: intr-o comuna se cauta si nu se gasea om care sa mearga cu caprele la pascut, ar fi fost platit cu 2000-2500 Ron pe luna.
  Cand eu voi avea un copil nu voi sta 2 ani cu el acasa pt. ca important nu este sa-l tii in brate cat mai mult ci sa fii in stare sa-i asiguri o educatie eficienta (si asta costa mult) si sa-i fii model in viata. Ce model poate fi cineva care in loc sa caute de lucru spera sa intre in somaj?
  Eu fac parte din cei care, desi platesc mii de lei la bugetul asig. sociale, nu beneficiaza de nimic. La doctorii de la stat nu am curaj si timp sa ma duc (se sta cu orele la coada), la pensie probabil nu voi apuca sa ies si in somaj nu voi sta atat timp cat se gaseste orice de munca. Ce sa mai zic de infrastructura si acces la servicii publice de calitate. Si am speranta ca mai sunt destui ca mine si ca vom reusi sa facem nenorocirea asta de societate romaneasca sa functioneze intr-o buna zi.

 7. timisorean1 said

  am October 8 2009 @ 10:18 am

  @Oana(@marun)

  curat antihristic vorbesti!
  educatia “eficienta” costa mult! da, educatia NOM!
  o mama ar trebui de fapt sa stea cu copilul pana acesta merge la scoala! asta inseamna educatie! ce aveti cu femeia? e dreptul ei legal sa stea 2 ani cu copilul daca a lucrat 12 luni inainte. dar pe voi va deranjeaza copiii mai ales cei educati. auzi, cica nu e important sa-l tii in brate cat mai mult! mai bine nu fa copii ca sa nu ne dea in cap mai tarziu. direct sau indirect

 8. marun said

  am October 8 2009 @ 3:12 pm

  Una ea sa contribui la stat ca tot omul si sa beneficiezi de aceste indemnizatii cand vrea Dumnezeu sa iti dea un copil, si cu totul altceva este cand planifici sa stai acasa pe banii statului iar copilul este doar un mijloc de a obtine bani pe o perioada oarecare de timp.

  Anca Filip nu vrea un copil! Vrea neaparat somaj si cauta o modalitate de a-l prelungi cumva! Si s-a gandit sa faca un copil cat sta in somaj, ca sa isi sigure veniturile pentru inca doi ani.
  probabil ca din doi in doi ani mai face cate un copil pana la varsta pensionarii.
  Nu precizeaza cand vrea sa inceapa sa si munceasca.

 9. mircea said

  am October 12 2009 @ 8:27 am

  Am 25 si astept 2 copii. si tot cred ca sunteti degeaba!! A avea un copil e un drept si un privilegiu. Toate obligatiile si responsabilitatie care vin din a avea un copil sunt covarsitoare. A alerga in Romania dupa bani sau a cersi NU ESTE O RUSINE mai ales cand VREI sau TREBUIE sa cresti un copil. Oamenii ca voi sunt asa de narcisisti si CHIORI incat nu stii ce sa le mai zici #*&$#*. Ati fost si voi copii si nu puteti comcepe ca altii sa aiba la randul lor copii indiferent de cum reusesc sa ii aiba, probabil ar trbui sa se legalizeze prostitutia, sau sa mucncim ca sclavii pe NIMIC la tot felul de firme de speculanti , sau sa furam, sau ce? !nu? Oare mamele voastre s-ar prostitua ?? sau tu OAna sau marun sau poate copii vostri ati fi in stare sa nu ceri innainte de a face o prostie?

 10. NICOLETA said

  am November 10 2010 @ 7:15 pm

  As avea si eu o intrebare daca firma la care lucrez in prezent da faliment eu ca angajata a acestei firme intru in somaj?si daca in timpul cat sunt in somaj raman insarcinata o sa primesc concediu de maternitate?

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: