Parerea unui consumator despre ING ..au servicii de 2 lei

Tweet this

---------- Forwarded message ----------

From: Valentin Cucu
Date: 2009/9/22
Subject: numai banca nu e asta
To: office@asistentapentruconsumatori.ro


Salut pe toata lumea,

Acest email nu este un strigat de ajutor, ci o incercare de face cunoscut ce poate face o banca mare precum ING, dar cu servicii de 2 lei. Deci atentie toata lumea, in mod special cei ce au o mica afacere si au cont / vor sa-si faca cont la ING.

Am cont de persoana juridica la ING de 1 an si 3 luni, timp in care am experimentat urmatoarele:

- aplicatia Home Bank ( serviciul online banking oferit de ING ) de foarte multe ori nu functioneaza, de mult ori nu ma autentifica

- tot in Home Bank nu poti crea mai mult de 20 de profile de furnizori pentru plati. Deci daca ai mai mult de 20 de furnizori trebuie sa introduci manual IBAN-ul si alte informatii pentru plata de fiecare data. La nici o alta banca nu se intampla asta.

- platile prin Home Bank catre trezorerie ? Sunt o aventura. In primul rand completarea formularului de plata este cel putin cuidata si neintuitiva. Daca totusi ai reusit sa faci plata, trebuie sa te uiti vreo 5-7 zile in istoricul platilor sa te convingi ca este inca acolo. Sunt atat de idioti, incat, daca plata nu a fost efectuata din diverse motive ( desi tu ai completat corect formularul si a fost acceptat ), nu-ti apare suma returnata, ci pur si simplu dispare tranzactia initiala. Prima oara cand am patit asta m-am prins dupa vreo 2 luni cand am aflat ca aveam de platit impozit pe profit + penalizari, desi plata o facusem la timp.

- tot legat de platile catre trezorerie, nu am reusit nici cu consultantul ING la telefon sa fac o plata catre ministerul mediului, deoarece aplicatia lui peste sustinea ca CUI-ul destinatarului este incorect, desi l-am verificat si pe site la mediu, si la telefon, si pe factura, etc. N-a contat, vaca aia de la telefon sustinea ca nu e corect CUI-ul. Am renuntat si am platit cash la casierie.

TOTUL A CULMINAT AZI, 22 SEPT, CAND AM CERUT BILETE LA ORDIN LA BANCA PENTRU UN LEASING AUTO. SURPRIZA. ING NU EMITE BILETE LA ORDIN DECAT PENTRU FIRME CU CIFRE DE AFACERI DE PESTE 2 MIL DE EURO. MI S-A SPUS PE UN TON FOARTE CALM SI IMBECIL CA TREBUIA SA FI FOST INSTIINTAT IN MOMENTUL CAND S-A CREAT CONTUL. IN TRADUCERE LIBERA: DACA AI CONT LA ING NU POTI SA-TI IEI MASINA IN LEAGING.  Si acum dupa 10 ore de la eveniment tot mai tremur de nervi cand ma gandesc la asta.

Nu-mi dati sugestii de genul "muta-te la alta banca" pentru ca nu exista banca perfecta in Romania. Am lucrat cu BCR, Unicredit si Reiffeissen si sunt varza toate, fiecare din alte motive.

Numai bine,

Valentin
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 4041

28 Comentarii pana acum»

 1. urbaNNews - debite credite bancare said

  am September 24 2009 @ 11:11 am

  urbaNNews – debite credite bancare

  http://www.urbannews.ro/forum/index.php?showforum=11

 2. asistentapentruconsumatori.ro said

  am September 24 2009 @ 11:19 am

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 3. iulia said

  am September 24 2009 @ 11:22 am

  Aveti dreptate in toate punctele exprimate mai sus. –
  puteti introduce 20 conturi la autentificarea in limba romana si 20 conturi in limba engleza.
  -Mie nu mi s-a intamplat sa nu efectueze platile la trezorerie bineinteles si eu m-as enerva daca as pati asa ceva dar n-am patit.
  -Intr-adevar au avut o perioada in care se intampla sa nu mearga si nu erai anuntat in prealabil sau nu poti gasi pe nimeni sa-ti raspunda la tel mai ales cand nu merge.
  -Noi am fost informati despre biletele la ordin inca de la incheierea conventiei de cont.
  Per total noi suntem multumiti de serviciile lor fata de bancile enumerate mai sus care sunt la fel de jalnice si in plus
  – balanta este intotdeauna in favoarea lor indiferent cati bani ai in cont comisioanele&altele lor sunt mai mari decat dobanda
  pe cand la ING din prima luna am avut o balanta pozitiva.
  -incasarile si platile intre clientii bancii sunt netaxabile
  -nu se taxeaza nici incasarile de la alte banci

  Am probat multe banci toate sunt jalnice dar uneori alegem raul cel mai mic.

 4. Ovidiu said

  am September 24 2009 @ 11:45 am

  ce ati luat pentru tremurici, ca si eu tremur… din cauza BRD…

 5. Vasile said

  am September 24 2009 @ 12:13 pm

  Eu sunt foarte multumit de homebanking-ul celor de la ING. Comisioanele sunt mici si nu am patit nimic din ce a enumerat dl Valentin. Am facut si plati catre trezorerie si plati in strainatate si nu am intampinat probleme.

 6. Parerea unui consumator despre ING ..au servicii de 2 lei | Pe net! said

  am September 24 2009 @ 1:06 pm

  […] ———- Forwarded message ———- From: Valentin Cucu Date: 2009/9/22 Subject: numai banca nu e asta To: office@asistentapentruconsumatori.ro Salut pe toata lumea, Acest email nu este un strigat de ajutor, ci o incercare de face cunoscut ce poate face o banca mare precum ING, dar cu servicii de 2 lei. Deci atentie toata lumea, in mod special cei ce au o mica afacere si au cont / vor sa-si faca cont la ING. Am cont de persoana juridica la ING de 1 an si 3 luni, timp in care am experimentat urmatoarele: – aplicatia Home Bank ( serviciul online banking oferit de ING ) de foarte multe ori nu functioneaza, de mult ori nu ma autentifica – tot in Home Bank nu poti crea mai mult de 20 de profile de furnizori pentru plati. Deci daca ai mai mult de 20 de furnizori trebuie sa introduci manual IBAN-ul si alte informatii pentru plata de fiecare data. La nici o alta banca nu se intampla asta. – platile prin Home Bank catre trezorerie ? Sunt o aventura. In primul rand completarea formularului de plata este cel putin cuidata si neintuitiva. Daca totusi ai reusit sa faci plata, trebuie sa te uiti vreo 5-7 zile in istoricul platilor sa te convingi ca este inca acolo. Sunt atat de idioti, incat, daca plata nu a fost efectuata din diverse motive ( desi tu ai completat corect formularul si a fost acceptat ), nu-ti apare suma returnata, ci pur si simplu dispare tranzactia initiala. Prima oara cand am patit asta m-am prins dupa vreo 2 luni cand am aflat ca aveam de platit impozit pe profit + penalizari, desi plata o facusem la timp. – tot legat de platile catre trezorerie, nu am reusit nici cu consultantul ING la telefon sa fac o plata catre ministerul mediului, deoarece aplicatia lui peste sustinea ca CUI-ul destinatarului este incorect, desi l-am verificat si pe site la mediu, si la telefon, si pe factura, etc. N-a contat, vaca aia de la telefon sustinea ca nu e corect CUI-ul. Am renuntat si am platit cash la casierie. TOTUL A CULMINAT AZI, 22 SEPT, CAND AM CERUT BILETE LA ORDIN LA BANCA PENTRU UN LEASING AUTO. SURPRIZA. ING NU EMITE BILETE LA ORDIN DECAT PENTRU FIRME CU CIFRE DE AFACERI DE PESTE 2 MIL DE EURO. MI S-A SPUS PE UN TON FOARTE CALM SI IMBECIL CA TREBUIA SA FI FOST INSTIINTAT IN MOMENTUL CAND S-A CREAT CONTUL. IN TRADUCERE LIBERA: DACA AI CONT LA ING NU POTI SA-TI IEI MASINA IN LEAGING.  Si acum dupa 10 ore de la eveniment tot mai tremur de nervi cand ma gandesc la asta. Nu-mi dati sugestii de genul “muta-te la alta banca” pentru ca nu exista banca perfecta in Romania. Am lucrat cu BCR, Unicredit si Reiffeissen si sunt varza toate, fiecare din alte motive. Numai bine, Valentin Copyright © 2008 This feed is for personal, non-commercial use only. The use of this feed on other websites breaches copyright. If this content is not in your news reader, it makes the page you are viewing an infringement of the copyright. (Digital Fingerprint: ) Go to Source […]

 7. iulia said

  am September 24 2009 @ 1:45 pm

  Eu am leasing si nu mi s-a cerut nici un bilet la ordin.

 8. MadHawk said

  am September 24 2009 @ 7:12 pm

  Hmmm…peste tot se gasesc incompetenti pe post de angajati ai diverselor banci! Nu despre asta vreau sa dicut!

  Ceea ce ma mira pe mine e faptul ca INCA MAI EXISTA ROMANI CARE SE DUC DE BUNA VOIE SA-SI DESCHIDA CONTURI LA BANCI CARE, NU CU MULT TIMP IN URMA, AU PLANUIT SI EXECUTAT, IN CEL MAI PUR STIL MAFIOT, UN ATAC DELIBERAT LA MONEDA NATIONALA SI IMPLICIT ASUPRA ECONOMIEI ROMANIEI!!!
  Fac referire la ING, RBS (Royal Bank of Scotland), UniCredit ?i Bancpost! Mai mult, aceste banci, AU DUS RATA DOBANZII LA LEI LA COTE ASTRONOMICE!!!

  In aceste conditii, de ce mai sunt romani care prin taxele si comisioanele platite, sustin in continuare aceste banci???

 9. www.magazinterapeutic.ro said

  am September 25 2009 @ 9:35 am

  altii care ar trebui sa fie impuiscati in cap !

 10. aspida said

  am September 25 2009 @ 9:36 am

  Nu pot sa nu observ ca toti comentatorii de pe acest site gasesc nod în papura tuturor bancilor…
  Ba, mai mult, admin-ul duce un atac concertat împotriva sistemului bancar… care e cum e, nimic de zis…
  Dupa ce ati scarmanat bine BRD (cu siguranta, pe drept :| ), acum a venit rândul ING-ului?
  Cred ca Valentin Cucu nu prea stie sa foloseasca computerul personal… cum trebuie în relatia cu banca si… o mai fi având si carente de PR…
  Si eu am trecut pe la mai multe banci si m-am oprit la ING pentru ca mi se pare a fi cea mai corecta…
  În privinta functionarilor bancii… e alta discutie: nu exista padure fara uscaturi…

 11. MadHawk said

  am September 25 2009 @ 10:03 am

  @aspida: ING pentru ca ti se pare a fi cea mai corecta???
  Chiar si atunci cand ING-ul a atacat leul???

 12. qqq said

  am September 25 2009 @ 11:17 am

  Si mie mi-au cerut cei de la RCI bilete la ordin in alb.
  Le-am explicat calm ca imi ia 2 ore sa deschid un cont pe care le iau biletele si o juma de ora sa-l inchid. Au realizat ca se poate si fara.

 13. Adrian said

  am September 25 2009 @ 4:38 pm

  incredibil ca exista o asemenea banca! Ce e si mai incredibil este ca au si clienti! Eu am apelat la o banca mai mica dar unde am gasit intelegere, persoane cu care sa pot discuta si in peste 3 ani de lucru cu ei sunt tot multumit. Nu dau nume, sa nu le fac reclama si sa nu ajunga si astia mari si nesimtiti ca ceilalti, dar cand stiu ce bine lucrez cu ei deja m-au luat nervii cand am vazut cum lucreaza altii. Mi-au scazut dobanzile din proprie initiativa, mi-au acordat totdeauna tot sprijinul chiar daca trebuia sa inventeze un produs nou special pt mine, au gasit totdeauna solutii. Cand acum cateva luni au vrut sa-mi creasca dobanda le-am acceptat dar cu niste conditii(gen anularea unor comisioane). Am fost surprins sa vad ca le-au si acceptat.
  Concluzia: se poate si la noi in tara

 14. aspida said

  am September 25 2009 @ 5:20 pm

  MadHawk,
  sa ma autocitez ;) «m-am oprit la ING pentru ca mi se pare a fi cea mai corecta…»
  Pâna una-alta, locuim în Ro, avem acces la bancile care functioneaza aici (daca suntem «amarasteni» si nu dispunem de sume cu care sa merite sa mergem la banci elvetiene sau aiurea)… si… da, deocamdata, la ING dobânda primita pe suma «x» depusa la ei depaseste comisioanele lor… adica: un banutz depus la ei … chiar produce… iar daca ai o suma mai mare, evident, si încasarea va fi pe masura!
  Demonstrati-mi ca Raiffeissen sau BRD (si nu numai!) are aceeasi politica… :|

 15. MadHawk said

  am September 25 2009 @ 7:35 pm

  @aspida:
  Deci faptul ca ING A SUSTINUT UN ATAC LA LEU SI LA ECONOMIA NATIONALA ti se pare un mizilic??? Dar ce? S-au “terminat” bancile cu ING-ul? Si nu, nu vorbesc de banci elvetiene! In Romania poti alege si alte banci, mai putin BANCILE CE AU ATENTAT INTR-UN STIL MAFIOT, LA MONEDA NATIONALA: ING, RBS (Royal Bank of Scotland), UniCredit si Bancpost !!!

  PS: In ceea ce priveste dobanzile, te inseli din nou!

 16. lt. col. Thobescu Theodor said

  am September 25 2009 @ 8:25 pm

  ?i noi sîntem foarte multumi?i de internet banking-ul celor de la ING.

  Comisioanele sunt mici ?i cu adev?rat sim?i c? ai o balan?? pe + dup? ce pl?te?ti comisoanele.

  Este o banc? corect?, probabil printre primele 3 din România în cea ce prive?te respectul pe care îl acord? clien?ilor.

  Recomand?m ING ca fiind o banc? corect?, spre deosebire de celelalte b?nci care exist? pentru un singur scop = s? jecm?neasc? clien?ii.

 17. ico said

  am September 26 2009 @ 7:38 am

  fara sa le fac reclama singura banca cu care am putut discuta normal si la care am si apelat si nu imi pare rau, atat ca si costuri cat si ca si facilitati, inclusiv netbanking este intesasanpaolo.
  deci se poate.

 18. MadHawk said

  am September 26 2009 @ 1:04 pm

  Mda, angajatii ING au dat “navala” pe site!

 19. MadHawk said

  am September 26 2009 @ 1:05 pm

  PS: Rusine ING-ului!

 20. achilehero said

  am October 15 2009 @ 8:12 am

  @MadHawk

  Eu nu-s angajat ING. Am si eu cont la ei, din aceleasi motive. M-am plimbat pe la alte banci si am avut tot felul de probleme. Aici inca nu.

  Legat de atacul de care zici … poti sa-mi dai ceva documentatie sau unde scrie despre ce zici tu?

  Astept un link,
  Merci!

 21. MadHawk said

  am October 22 2009 @ 7:53 pm

 22. alex said

  am April 7 2010 @ 8:27 pm

  si eu sustin toate aceste defecte ale ING. sunt o banca in care angajatii cu trei maini stangi. Problema mea cea mai dureroasa a fost ca am primit de la un client un Bilet la Ordin pe care ING nu vor sa-l incaseze, pt ca “nu se poate pe un cont de IMM” doar pe unul Corporate.
  Acest lucru este complet ilegal, daca aveti curiozitatea sa cititi normele 1 si 2 /2009 ale BNR sau Ordonan?? de urgen?? nr. 38/2008 – pentru modificarea ?i completarea Legii nr. 59/1934 asupra cecului si Ordonan?? de urgen?? nr. 39/2008 – pentru modificarea ?i completarea Legii nr. 58/1934 asupra cambiei ?i biletului la ordin veti afla urmatoarele : “institutiile de credit ale beneficiarilor/posesorilor au obligatia sa transmita spre plata cecurile, cambiile si biletele la ordin la vedere receptionate de la clientii lor, pana cel tarziu in ziua bancara urmatoare datei receptionarii instrumentelor de plata. “

 23. Alin said

  am April 16 2010 @ 1:08 pm

  Eu tocmai pierd 4800 Euro din cauza ING.
  Am fost la ei pentru un credit ipotecare “ING de casa noua”.
  Initial mi-au spus dupa primul calcul ca ma incadrez si ca toata treaba (daca depun toate actele odata) nu dureaza mai mult de 1 saptamana, maxim 2 acordarea creditului + inca o saptamana evaluarea si apoi mergem sa semnam.
  Am depus toate actele (cele pt analiza financiara + actele apartamentului).
  Am facut un antecontract (promisiune de cumparare) cu vanzatorul prin care i-am dat 4000 euro si am pus termenul 1 luna si jumatate (gandindu-ma ca este suficient avand in vedere ca treaba cu banca dureaza 3 sapt).
  A trecut deja termenul din antecontract si cei de la ING invoca scuze peste scuze (ba ca cei de la juridic mai vor niste acte – absurde de altfel, ba ca nu le merge sistemul, ba cei din sucursala ca nu depinde de ei, ba cei din office-ul central ca nu stiu inca ca este in lucru).
  Astfel eu in acest moment pierd avansul dat prin antecontract.

  NU VA INCREDETI IN ING !
  CEA MAI PROASTA BANCA PE PARTEA DE CREDITE !

 24. Teodora said

  am September 9 2010 @ 11:54 am

  Buna ziua,

  Cunoasteti produsele de tip pensie privata de la ING?
  Vi se par o investitie buna / rentabila ?

  Mersi

 25. Mike said

  am May 5 2011 @ 11:09 am

  Buna ziua,

  @Alin said – cam aceeasi experienta am avut-o si eu cu cei de lNG: am vrut sa iau un credit de nevoi personale cu ipoteca; m-au primit cu bratele deschise, vorbe frumoase si promitatoare;am dus toate actele cerute in prima faza; apoi am primit raspuns pozitiv ca totul e ok si ca sa fac evaluarea ap. pe care-l ipotechez, am platit evaluatorul si dupa imi spun ca mai trebuiesc niste acte si tot asa m-au tinut vreo 2luni(timp in care ba juridicul lor mai vroia ceva, ba notarul cu care lucreza nu-i convine altceva); apoi am zis ca mergem la alt notar…iar in ziua semnarii cu 30min inainte de semnare la notar imi spun ca nu le convine cum a formulat noarul opinia lui despre toate actele si ca ei nu pot semna. Si uite asa am pierdut banii pe evaluator si alte acte, timp pierdut si o mare bataie de joc din partea acestei renumite banci.

  NU RECOMAND ACEASTA BANCA! pentru nici unul din serviciile pe care pretinde ca le ofera.

 26. Ion said

  am October 31 2012 @ 12:24 pm

  UN ALT ABUZ COMIS DE ING: au transformat în mod automat (fără acordul titularilor) numeroase alte conturi (gen “START”, de care aveam eu, cu comisioane foarte mici) în conturi tip “COMPLET”, cu numeroase comisioane;
  Şi asta, în condiţiile în care am mers la sediul agenţiei ING, cerând menţinerea contului START; acolo mi-au spus că nu pot face ei asta şi m-au îndrumat să utilizez acel tel. negru, din interiorul băncii, pt a face această solicitare, ceea ce am şi făcut. Din 1 octombrie 2012, surpriză: aflu că al meu cont tot a fost trecut la cel de tipul cont COMPLET. De ce? Am mers iar la bancă, am întrebat, dar au zis că nu ştiu, că iau legătura cu cei de la centru şi că mă sună, însă nici până în prezent nu au făcut asta! Probabil că o să merg şi la O.P.C. şi o să închid şi conturile la ei!

 27. ana said

  am February 22 2013 @ 5:32 pm

  @Mike, @Alin – Ceva asemanator mi s-a intamplat si mie … Pe langa faptul ca au amanat de 3 ori semnarea actelor pt creditul ipotecar, pe diverse motive, pe care doar ei le stiu, cu o zi inainte de cea de-a doua incercare de semnare de acte, ma suna consultantul ING care se ocupa de dosar ca sa anunte ca are doua vesti: una buna, una rea. Cea rea – ca nu ni se va aproba toata suma, desi pana atunci de cate ori am intrebat, totul a fost ok si ca trebuie sa facem rost de pe o zi pe alta de cam 1500 euro. Vestea buna e ca, citez “puteti imprumuta de la prieteni aceasta suma”.
  Concluzia : Mergeti la alte banci, decat sa va consumati timpul si nervii cu aceasta banca. Dureaza muuuult mai mult decat spun si tot timpul apar surprize ..

 28. Mircea tiberiu said

  am May 10 2013 @ 11:48 pm

  Si inca asta nu e nimik – sa vedeti ce birocratie are iNG cind incepi a ai de-a face cu persoane in carne si oase.
  la “sedii” – de fapt francize sint habarnisti- toata lumea e pe post de secretara sa trimite hartiile la bucuresti pentru orice..

  Abuzuri peste abuzuri – blcoari de cont fara sa fii notificat ca asa au ei chef.. pus bete in roate tot asa ca au ei chef. iti cauta nod in papura pentru orice si nu iti elibereaza bani au iti blocheaza conturi abuziv.

  FUGITI DE ING .. unde vedeti cu ochii..
  eu am trecut de la tiriac la ei ca cica aveau ATM-uri si pot face totul online si erau mai iefitni..

  nu mai sint ieftini sint scumpi ca dracu si ORICE… dar repet ..ORICE deplasare in sediul fizic se termina INTOTDEAUNA cu PROBLEME IMENSE..

  incercati alte banci leumi, transilvania – to banci comuniste si pline de incmpetenti dar macar ai cu cine sa dicuti local si nu ti se pune pumnul in gura din bucuresti .. plus ca ING este una din cele mai naspa banci cind vine vb de orice hartie – isi bat joc de tine pe fata..
  FUGITI DE ING CAT VEDETI CU OCHII !!!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: