Actionarii marunti de la Dacia nu prezinta nici un interes pentru conducere

Tweet this

Doamna Hurduc Elena s-a adresat Senatorului Urban Iulian si Asociatiei www.AsistentaPentruConsumatori.ro cu urmatoarea sesizare:


From: Hurduc Elena
Date: 2009/8/22
Subject: nemultumire


Cc:


Ma numesc Hurduc Elena ,locuiesc in Barlad ,judetul Vaslui si sunt detinatoarea unui numar de aprox.980 actiuni la automobile Dacia Pitesti, pentru care nu am primit de ani de zile nici bani nici nu mi s-au adaugat in cont alte actiuni cu toate ca firma are profit ,cel putin din ce vedem pe sosele si din ce mai spun ziarele.Dumneavoastra ce spuneti,trebuie sa primim si noi actionarii ,,marunti\\\\\\\"ceva sau de noi nu mai are nimeni habar?Multumesc,sper sa ne lamuriti si pe noi, fraierii din tara asta, care mai spera ca ii pasa cuiva de noi! Probabil se asteapta un motiv(ex, criza ...de orice, greva, contextul mondial sau european,etc.)pentru a ne anunta ca nu au ce imparti ,,actionarilor\\\\\\\".Si asta sub protectia dumneavoastra ,cei ce trebuie sa aparati drepturile cetatenilor din tara asta!O fabrica de...camasi, chiloti,sosete,etc,cu o cifra de afaceri incomparabila cu cea de la Dacia,isi permite sa distribuie an de an dividende,in timp ce francezii nu au distribuit un leu in ultimii 10 ani! Cum e posibil?

data semnatura,
21august 2009 Hurduc Elena---------- Mesaj redirecţionat ----------
De la: Irina Statie <irina.statie@asistentapentruconsumatori.ro>
Data: 24 august 2009, 16:21
Subiect: Asistenta pentru consumatori (pt site)
Către:
Numar iesire: 1627/24.08.2009


Buna ziua!

Stimata doamna,

In stransa legatura cu solicitarea dumneavoastra va expunem alaturat un comunicat prezentat pe site-ul oficial al SC Automobile Dacia SA in data de 23.03.2009 in care se precizeaza:

Modalitatile de vanzare a actiunilor Dacia
23 martie 2009

Va informam ca actiunile SC Automobile Dacia SA nu mai sunt tranzactionate pe piata bursiera. Actionarii Dacia pot sa-si cesioneze actiunile doar prin tranzactii directe catre alti actionari sau terti.
Pentru a opera in Registrul Actionarilor Dacia cesionarea actiunilor, sunt necesare urmatoarele acte, in original:
- certificatul de actionar sau extrasul din registrul actionarilor ori, in cazul in care certificatul de actionar sau extrasul din Registrul Actionarilor a fost pierdut, dovada faptului ca acesta a fost declarat nul
- actele de identitate ale partilor (buletin sau carte de identitate, care trebuie sa aiba inscris codul numeric personal)
- contractul de cesiune
- procura notariala in cazul in care nu va puteti prezenta personal si sunteti reprezentat de o alta persoana
Valoarea nominala a unei actiuni detinute de S.C. Automobile DACIA S.A este de 0.1 RON.
La acest moment, S.C. Automobile DACIA S.A nu intentioneaza sa rascumpere propriile actiuni. O eventuala rascumparare va fi anuntata.
Pentru programare, este necesar sa ne transmiteti cererea dvs, insotita de o copie a B.I./C.I., de o copie a certificatului de actionar sau extrasului din Registrul Actionarilor al actionarului cedent si de o copie a contractului de cesine, pe adresa SC AUTOMOBILE DACIA SA, Str Uzinei Nr 1, Mioveni, Judetul Arges.
Numai pe baza acestor acte vi se va comunica in scris ziua si ora programarii.
Va informam ca reglementarea acestei probleme se poate face numai in prezenta celor doua parti la sediul secundar al SC Automobile Dacia SA, Direcţia Juridică, Cartier Militari, Bld Preciziei, nr 24, West Gate Business Center - corp H1, sector 6, Bucuresti avand actele mai sus mentionate.\\\"
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 12941

64 Comentarii pana acum»

 1. Mihai said

  am August 25 2009 @ 12:06 pm

  deci stimata doamna , aveti 98 de lei in actiuni la minunata fabrica Dacia si mai mult de atat “nu mai sunt tranzactionate pe piata bursiera”.Nu mai puneti intrebari , pentru ca “traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”

 2. Catalin HN said

  am August 25 2009 @ 3:10 pm

  Este normal cum procedeaza Dacia si asa este peste tot in lume, nu doar in Romania. La 98 RON valoare totala a actiunilor, care reprezinta 0,000000000000000000000000000000…………x % din valoarea totala a actiunilor Dacia, nu puteti avea (prea multe) pretentii. Si daca ati lua dividende, la cat credeti ca s-ar putea ridica? Daca ar fi 2% din valoarea actiunilor detinute, atunci ar fi vorba de 2% din 98 RON adica sub 2 RON (aprox. o bere ieftina). Mai mult de cateva procente (2…3%) oricum nu se distribuie in industria auto; aici banii se castiga din volum, nu din marja. Asa incat, uitati de actiunile Dacia si vindeti-le la prima ocazie care se va ivi.

 3. Maldin Dorian said

  am August 25 2009 @ 4:39 pm

  1.Si eu am avut actiuni la dacia cumparate in 97 pe cand lucram la bursa CA AGENT – la vremea aceea 11000 actiuni valorau 2000 marci
  2.Cand renault a achizitionat pachetul majoritar , nu am fost anuntat
  3.Cand renault a facut majorari de capital (diluand astfel valoarea actiunilor detinute de noi ) deasemenea nu am fost anuntat – chestia aia cu dreptul de preemtiune.
  4.V-au “exfoliat” timp de 10 ani doamna…. dar de ROMANIA THE LAND OF CHOICE !
  5.Data viitoare va sugerez sa investiti in armament – cine stie poate ii veti gasi o intrebuintare mult mai utila – (parlamentari, avocati – tot unii din bransa dvs. domnule Urban au “gasit” portita legala pentru “fenomenul”SC Automobile Dacia SA, – alte “caste sociale”.
  OBS. Mii de ani hotia a fost pedepsita extrem de dur ; acum este “legala” .

 4. io said

  am August 26 2009 @ 2:33 pm

  numai comentarii unul mai destept ca altul, incepand cu raspunsul Asistenta pentru consumatori: femeia intreaba de dividende si i se spune ca actiunile nu se mai tranzactioneaza!… nu mai vorbesc de titlul folosit – ce treaba are conducerea administrativa cu dividendele?
  treaba sta asa: in orice firma din orice tara si din orice domeniu de activitate actionarii marunti nu prezinta nici un interes pentru actionarii majoritari, daca ponderea actiunilor celor marunti e nesemnificativa. si in orice firma din orice tara si din orice domeniu de activitate Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) decide prin vot (fiecare actionar are un nr. de voturi proprtional cu nr. de actiuni) ce se face cu profitul. daca AGA decide ca profitul se reinvesteste integral, nici un actionar, fie el marunt sau f. mare nu vede nici un dividend. conducerea administrativa nu poate decat sa execute ce decide AGA. nu e vorba daca “isi permite sa distribuie dividende”, este vorba de o strategie economica a firmei decisa de actionarii majoritari.
  cand ai devenit actionar te-ai bagat in afaceri, iar afacerile nu sunt asistenta sociala sa asigure un venit garantat; poti sa nu castigi si poti sa si pierzi

 5. Viorel said

  am September 20 2009 @ 7:06 am

  ,,2.Cand renault a achizitionat pachetul majoritar , nu am fost anuntat
  3.Cand renault a facut majorari de capital (diluand astfel valoarea actiunilor detinute de noi ) deasemenea nu am fost anuntat – chestia aia cu dreptul de preemtiune.”
  In baza acestor afirmatii putem sa-i actionam in judecata? Daca da va rog sa ne indrumati eventual sa ne asistati, bineinteles contra cost, din cate vad suntem mai multi in situatia aceasta ne unim si ii facem bucati.

 6. hurduc elena said

  am December 3 2009 @ 4:49 pm

  Acum, dupa ce a trecut ceva timp de la trimiterea acestui mesaj,am recitit raspunsul primit si comentariile si am concluzionat :in tara asta platim cu bani multi sa ne apere interesele ori incompetenti ori niste lichele care profita de bunul – simt al romanului!Oare cei din varful ierarhiei sociale,care si – au umplut buzunarele doar dintr – o trasatura de condei,nu le este teama?Au mai fost si altii care au incercat rabdarea romanilor si nu au sfarsit deloc bine…Si aveau mai putini bani in conturi in strainatate si mai putine proprietati pe…aiurea prin lumea asta!Pentru linistea copiilor nostri,sper sa se opreasca jaful si hotia in tara asta!

 7. hurduc elena said

  am December 29 2009 @ 12:44 pm

  Da,cand ne simtim neputinciosi in fata jafului pe fata…mai facem si greseli(de exprimare).Mea culpa,data viitoare voi fi mai ingaduitoare cu cei care vor pati la fel. Sau poate ca ar trebui sa resetez calculatorul, sa aplic reteta de succes in Romania,sa fii agramat, incult,etc.Si,cine stie…

 8. Mladin Dorian said

  am January 21 2010 @ 7:05 pm

  Ford obligat sa rascumpere actiunile micilor actionari la Craiova la aprox 700 ron per pachet de 40
  Pe cand se “indreapta” si nedreptatea fcuta micilor actionari de la Dacia Pitesti?
  Sa speram la mai bine….

 9. SAFTOIU-MOSORESCU ADRIAN said

  am February 3 2010 @ 4:53 pm

  daca aveti teama de Dumnezeu si credinta in Dumnezeu nu va mai bateti joc de oameni. Stiu ca aceste cuvinte raman scrise degeaba, dar ganditi-va ca aveti si dumneavoastra copii si ganditi-va daca si lor li s-ar intampla acestea. Va multumesc de intelegere! DOAMNE AJUTA.

 10. ByREV said

  am March 11 2010 @ 10:12 pm

  eu am avut inspiratia sa le vand cu multi ani in urma si din banii aia + ceva lei adunati din decodoare de hbo facute manual am luat primul meu calculator, un 486 DX marca Bull la 120Mhz :) … ce mai vremuri.

  Si parintii si bunicii inca mai au actiunile la dacia, mare greseala au facut ca s-au luat dupa mine si au ales dacia, acum le vor manca soarecii in vre-un sertar uitat.

  Romania nu se va vindeca niciodata, decat daca suntem loviti de un asteroid ratacit, de 10 km in diametru si sa curete totul pe o raza de cateva sute de km, asa vom scapa si lumea asta de o tara plina de hoti.

 11. Tanase Elena said

  am April 2 2010 @ 2:17 pm

  Si eu , la fel ca si doamna Hurduc , ma numar printre micii actionari la Automobile Dacia . Imi luasem de foarte mult timp gandul de la dividente . Ultima oara cand am reusit sa contactez pe cineva care sa-mi dea un raspuns competent din partea societatii , mi s-a raspuns ca profitul , atat cat este , s-a hotarat in AGA , sa fie reinvestit . Astazi , la un post de national de televiziune , s-a anuntat ca Automobile Dacia are profit pe 2009 si ca s-a hotarat , dupa foarte multi ani sa se acorde dividente ! Din pacate , nu am apucat sa vad stirea in intregime si de aceea am incercat sa gasesc ceva pe net . Asa am ajuns sa citesc aceste comentarii . Nu am gasit nicaieri , inca , nimic despre ceea ce s-a spus astazi . Eu inca mai incerc . Nu neaparat pentru banii pe care ii voi primi (ultima data , prin 96 , daca nu ma insel , am primit 8ooo lei vechi , in conditiile in care salariul era de aproximativ 80000 de lei vechi )cat mai ales pentru curiozitatea de a afla daca e adevarata stirea .

 12. NICOLETA said

  am May 18 2010 @ 3:59 pm

  care ar fi valoarea dividentelor si cui trebuie sa ma adresez

 13. modoran cecilia targoviste said

  am July 29 2010 @ 3:28 pm

  SANTETI NISTE HOTI SI TRADATORI8. STIAM EU CA HAITA ESTE MARE SI CA NU VA AJUNGE INCA VOUA. SANT 20 DE ANI DE ATUNCI SI AM PRIMIT 18.OOOLEI VECHI DIN CARE AM REUSIT CUMPAR 3 KG ZAHAR. RUSINE, RUSINE, RUSINE SA VA FI SI SA DEA DUMNEZEU SA LUATI FOC, CA VA BATETI JOC DE BIETII ROMAN.

 14. mrian said

  am October 21 2010 @ 8:29 pm

  Nimeni nu o sa ne bage in seama pe noi cei mici,iar cu acea hirtie nu ne ramane decat sa impaturim frunza de promovare a RO iar dupa ce se usuca frunza vom continua sa taiem frunza ptr cei de la Dacia versus STROIE.

 15. CONSTANTINESCU ALEXANDRU said

  am November 27 2010 @ 7:45 pm

  Am depus două certificate de acţionar la Dacia Piteşti ,certificatele au fost depuse la CEC Bârlad însă,însă din anul 1991 şi până în prezent nu am primit nici un document.

  am poziţia din registrul acţionarilor

 16. CONSTANTINESCU ALEXANDRU said

  am November 27 2010 @ 7:50 pm

  Am depus două certificate de acţionar la Dacia Piteşti certificatele fiind depuse la CEC Bârlad însă,de atunci şi până în prezent nu am primit nici un document care să confirme acestr lucru.
  Am telefonat să văd ce se întâmplă ,însă responsabila de la dacia pitesti mi-a comunicat că trebuie să mă prezint cu procură de la fraţii mei personal întrucât mama mea posesoarea certificatului a decedat în anul 1993 ,am numărul din registrul acţionarilor a acţiunilor ce o priveşte pe mama mea ce aş pute face -vă mulţumesc

 17. said salam da nam said

  am January 10 2011 @ 4:38 pm

  nu sunt romanii din Franta , ci francezii din Romania !
  asta da tun , nu asa…mici gainarii

 18. said salam da nam said

  am January 10 2011 @ 4:41 pm

  Cei mai mari hoti nu sunt romanii din Franta ,ci francezii din Romania !
  Asta da tun , nu asa … mici gainarii .

 19. mariuas emil said

  am January 26 2011 @ 9:19 am

  trebie sa le creasca valoarea intr-un fel sau altul,nu se poate asa ceva, macar un logan sa putem lua cu 1000 actiuni……

 20. mariuas emil said

  am January 26 2011 @ 9:20 am

  o atentie macar 10 000 lei

 21. B.Ionel said

  am January 26 2011 @ 10:07 am

  aveti dreptate cu actele care n-i se cer pentru actiunile pe care le detinem(98).Dar 98 de actiunii aveam la vremea cand statul a distribuit acele cupoane, de atunci si pana in prezent fabrica Dacia a avut o evolutie ascendenta, la care trebuia la fiecare sfarsit de an (cand se numara bobocii ) sa n-i se mareasca numarul de actiunii sau valoarea celor pe care le avem! Dar totul este inghetat!>:P

 22. nicoleta VL said

  am January 29 2011 @ 1:35 pm

  si eu detin 1000 de actiuni la Dacia, din cite am mai citit pe net se pare ca societetea nu este interesata sa rascumpere aceste actiuni. poate daca toti detinatorii de actiuni ne vom constitui intr-o organizatie vom avea mai mult succes in primirea unor dividende macar.

 23. Tanasa C. Dumitru said

  am January 31 2011 @ 6:47 pm

  In momentu cand am fost nevoit sa aleg o societate pentru a deveni actionar speranta cea mai mare la momentu respectiv mi-am atribuit-o societatii automobile dacia Pitesti. Odata cu scurgerea timpului societatea fiind profitabila si cu activitate destul de laborioasa nu am beneficiat de devidente anuale in raport cu profitul unitatii, nici nu e interesat nimeni de cumpararea certificatelor de proprietate. In situatia mea e intreaga familie mama, sotia si sora. Nu stiu cui sa ma adresez in acest sens nici cine sa imi dea o propunere de elucidare a situatiei. In caz de ma puteti ajuta in acest sens. va rog sa ma contactati la nr de tel: 0752/287555. VA MULTUMESC

 24. ilie said

  am February 3 2011 @ 10:45 am

  Cred ca se impune un nou miting la Mioveni.Prea multe magarii! Or fi francezii vinovati dar unde sunt romanii? Suntem in Romania si legile ne apartin. Problema e ca noi respectam legea insa nu si cei umflati din banii nostri.Inclusiv guvernantii. Cine poate sa ne organizeze?

 25. victor said

  am February 4 2011 @ 9:21 pm

  Sunt detinator de actiuni la Dacia prin Marea Pacaleala doresc sa ne asociem si sa depunem sesizari la curtea de conturi si alte instituti abilitate a ne proteja de escrocherii.

 26. Angi said

  am February 17 2011 @ 9:26 am

  Are dreptate Victor! Trebuie sesizat un organ de control! Si sa speram ca aceste institutii abilitate mai au si …verticalitate.

 27. Diaconu Ilie Iulian said

  am March 17 2011 @ 2:15 pm

  Din 1996 de cand detin certificatul de actionar cu 912 actiuni la automobile dacia nu am primit dividente si nici alte informatii daca mai figurez in evidentele lor.Cum as putea sa aflu si ce trebuie sa fac? 0723132394

 28. Nicoleta F said

  am March 25 2011 @ 11:46 am

  Si eu detin actiuni la Dacia Pitesti si am auzit la inceputul anului 2010, la TV, ca Dacia a inregistrat profit in 2009 si s-a hotarat sa dea dividende. Cand? Cum? Unde? Nu am reusit sa aflu. Deci ce a fost cu stirea aceea????? Nu ca m-am trezit si eu cu cascavalul in fata si nu ajung la el…dar asta era ideea, daca nu ma insel…sa fim actionari ca apoi daca societatea este profitabila sa primim dividende. Nu am inventat noi asta. Ce teapa, ce pacaleala!

 29. PETRU said

  am March 31 2011 @ 1:31 pm

  si eu sant actionar la automobile dacia si cred ca in romania daca nu te lupti mori cu dreptatea in mana, cred ca trebuie sa ne organizam si sa sesizam , forurile competente de situatia noastra, nu se poate ca in aproape 20 de ani sa ramanem chiar fara nimic profit, chiar daca a fost reinvestit tot profitul ,ar trebui sa se revada si in majorarea capitalului nostru chiar atat cat sant ca procent acele actiuni..

 30. claudia said

  am April 12 2011 @ 3:36 pm

  Am si eu 3 cupoane de actiuni. Unul al meu si doua ale parintilor decedati. Dupa lungi cautari, intrebari si multe telefoane am reusit sa aflu ce sa facem sa luam ceva. Va luati fiecare in parte, care aveti actiuni, buletinele si va duceti la cel mai apropiat BRD. Dupa ce o sa reuseasca sa va gaseasca casiera in baza de date a Dacia SA o sa va spuna ca aveti de luat “fabuloasa suma” de vreo 2lei si cativa banuti, pt un cupon intreg de cateva sute de actiuni. Deci mult succes si nervi de otel ca poate in acest ritm in cativa ani putem cumpara si noi o roata de rezerva de la Dacia.

 31. Stanculescu said

  am April 25 2011 @ 7:23 am

  Ma numesc Stanculescu,locuiesc in judetul Giurgiu si sunt detinatoarea unui numar de aprox.900 actiuni la automobile Dacia Pitesti si doresc sa aflu valoarea actiunii si cum pot scoate dividentele.Multumesc!

 32. gabi said

  am May 3 2011 @ 10:58 am

  Si eu am actiuni la Dacia si sunt de acord sa ne organizam si sa sesizam forurile competente si institutiile abilitate si… etc. Dar care sunt acestea? Si mai ales cand? Cand in viata de zi cu zi nu stim cum sa ne mai impartim timpul de grijile care ne apasa, de dorinta de a mai face un ban. Doar asta era si ideea: sa fim ocupati. “Noi muncim, noi nu gandim.”

 33. hurduc elena said

  am June 6 2011 @ 9:37 am

  Da, poate ar trebui sa ne asociem ,sa platim un avocat bun care sa ne reprezinte si poate francezii vor dubla suma cuvenita pentru actionarii nesemnificativi.Facem si noi haz de necaz!O solutie cred ca exista.

 34. Gabi S said

  am September 1 2011 @ 10:35 pm

  Detin actiuni din 1996,timp in care nu stiu absolut nimic de dividente si sunt cu totul de acord cu asocierea tuturor celor care detin actiuni si nu au primit nici o informatie de 15 ani.Intamplarea face ca lucrez in exterior si pe toate soselele se vad o multime de masini cu inscriptia “Dacia” Solenza,Logan,Sandero,Duster etc. iar valoarea acestor masini nu se vede in profitul actionarilor.Ii ia Tariceanu pe toti?Va rog sa ma contactati daca aveti ceva de obiectat impotriva mea.

 35. Geo said

  am November 5 2011 @ 12:27 am

  Sunt hoţi trebuiesc distrusi gunoaile astea.SĂ NE UNIM ŞI SĂ-I MĂCELARIM PE TOTI şi să vadă că totuşi contăm şi noi.LA LUPTA…

 36. nuti said

  am November 8 2011 @ 10:44 am

  Iliescule,mai traiesti,batu-te-ar Dzeu,cu actiunile tale cu tot,am 52 de ani si nu mai am nici o forma de venit;aveam ca proasta un carnet de actiuni la Dacia Pitesti,care vezi doamne,a reinvestit de atatia ani(de la eliberarea acestor certificate de actionar)incat nu are dividende!?si nu este listata societatea la bursa?poate numai in Romania,ca in Franta banuiesc ca este ;Fiv-ar fsn-psd-ul de ras.V-ati batut joc de poporul raman!

 37. nicolas said

  am November 22 2011 @ 3:41 pm

  Faceti cu totii sesizari la toate organismele statului
  Nicolas

 38. alin said

  am January 2 2012 @ 11:35 pm

  eu as avea vreo 10000,plus sau minus ,este careva care doreste sa le cumpere?

 39. Iacob Ioan said

  am January 27 2012 @ 2:41 pm

  Sunt iacob ioan , actionar din 1995 cu 912 actiuni , ce putem face pentru a afla de ce nu am primit nimic in anii trecuti pana acum pe baza acestor actiuni , nu am fost informat in nici un fel de nimic in legatura cu actiunile . Va rog sa ma lamureasca cineva , nr. de contact 0756403034 v

 40. capcaunul said

  am March 21 2012 @ 1:22 pm

  Dragilor. Din pacate pentru toti (si eu am 900si ceva de actiuni la Dacia) nu o sa vedem prea multi bani si o sa va spun si de ce.
  Companiile mari multinationale cum este si Renault beneficiaza de legea din Romania cu buna stiinta a guvernului in legatura cu impozitul catre stat. Dupa cum stiti impozitul este luat din PROFIT si nu din vanzari… Din aceasta cauza PROFITUL se poate modela dupa voia patronatului. Se baga cheltuieli de tot felul si se raporteaza profit cat mai aproape de zero. In acest caz impozitul catre stat este minim , la fel si profitul care este reinvestit.
  Renault nu este singura fima, vezi Coca-Cola, Pepsi, si muulte altele. Din aceasta cauza tara noastra a ajuns unde a ajuns.

 41. Raul said

  am June 10 2012 @ 2:22 pm

 42. criste octavian flavius said

  am October 1 2012 @ 12:03 am

  detin si eu o astfel de actiune ,,intradevar am primit o singura data suma de 80 ron ,,dupa care sa facut liniste,,totusi vad ca nu se simte nimeni responsabil sa ne informeze macar daca mai sunt valabile aceste actiuni sau cel putin sa ne spuna ce se intimpla sau daca le putem vinde sau mai au vre-o valoare,,ceva orice fel de raspuns informativ,,,din cite vad cei de sc.dacia pitesti s.a. nu au nici macar bunul simt sa raspunda ceva tuturor oamenilor care incearca sa afle cite ceva despre aceste actiuni,,daca cineva mult mai documentat si mai inteligent afla cite ceva il rog sa ne informeze si pe noi,,,sau poate intr-o buna zi se va vorbii si l a televizor in vre-o emisiune despre acest subiect,,,daca cineva nu este multumit de acest comentariu,,,sa ma sune si sa-mi spuna personal,,,va salut si va multumesc pentru intelegere.,,.

 43. catalin said

  am March 14 2013 @ 10:59 am

  si eu sunt “actionar” la Dacia, cunosc o directoare de la Dacia care are la dispozitie un Duster diesel full option, ca de, e director, a avut inainte un MCV, dar a evoluat, de, si un card pentru motorina fara limita de suma, chipurile pt. reclama, de aia se plimba toata ziua-buna ziua familia ei cu masina si cand am intrebat-o de dividende dadea din colt in colt, ca nu sunt bani , ca e criza etc., pai deaia nu sunt mani la cate masini de serviciu sunt si cate cheltuieli baga, e normal sa pape banii, asa ca noi tot fraieri o sa ramanem.

 44. nicolo said

  am April 10 2013 @ 7:21 pm

  Cineva cu cunostiinte juridice,care sa se priceapa la legi sa deschida un site in care sa ne inscriem toti micii actionari din Romania si sa actionam in instanta firma Automobile Dcia,sau sa se gaseasca o alta cale,dar numai daca ne unim toti putem sa facem ceva,in rest ceia ce vorbim intre noi nu este nimic.

 45. Slav Marian said

  am May 11 2013 @ 12:16 pm

  Si eu sunt un mic acctionar,prin acel program,si nu am beneficiat niciodata de acele dividende.Chiar nu este nimeni in masura in tara asta sa ne ajute sa-i punem la punct pe acesti nimurici de francezi?Ar trebuii sa ne asociem,sa angajam un avocat care stie cu ce se mananca aceste treburi si daca e cazul sa le luam jumatate din fabrica acestor frantuzoi care ne insala pe fata.De ce le tot permit hoti astia de la conducere sa nu mai fie listata la bursa.

 46. Tudor Ion said

  am September 10 2013 @ 7:25 pm

  NE ASOCIEM,CU UN AVOCAT BUN POATE FACEM CEVA NU?

 47. Anton Corneliu-Buzau said

  am October 21 2013 @ 7:41 am

  INTREBARE
  Francezii si-au luat dividende anual?

 48. lavinia said

  am November 18 2013 @ 7:04 pm

  nici eu nu am luat dividente dar azi am intrat si am aflat ca s-au dat dividente prin brd dar suma este fff mare ((((()))) 0.0061 actiunu am luat 5.41 pe an din 2010 . Si eu m-am gandit sai dau in judecata.Pai masini ies pe banda dar bani nu sunt e criza la noi nu la ei .

 49. andi said

  am November 29 2013 @ 7:29 pm

  citesc si ma minunez de cele citite
  unde in lume mai este posibil asa un jaf
  pentru ce am mai primit aceste actiuni daca nu putem sa facem nimic cu ele
  sa intrebam conducerea de dacia daca nu ne primesc ca donatii actiunile sa vedem ce zic

 50. victor said said

  am December 2 2013 @ 2:34 pm

  si eu am actiuni si nu am luat nimic ce putem face daca legea e de partea lor.

 51. Adrian Tg-Jiu said

  am December 6 2013 @ 8:37 pm

  Am un numarde trei certificate.Pe care am platit bani frumosi prin anii 1995 1996 si fabrica a facut profit pe banii mei.Am fost imformat o perioada ca fabrica are investitii ca sa poata tine pasul cu restul lumii,iar restul lumii a facut ce a vrut cu banii in marea cuponiada iar eu am crezut in sfaturl lui domnul director,iar acum nu avem nici cea mai mica informatie despre certificate si valoarea lor,de ce!???

 52. ByREV said

  am January 29 2014 @ 7:04 pm

  Mergeti la fsic si verificati-va datoriile, aveti sanse mari sa aveti de platit 500 de lei cu penalizari pentru ca sunteti actionar la Dacia :) marea hotie de la Renault.

  De unde stiu > ? Ptr ca bunica mea detine astfel de actiuni, nu a primit un leu in viata ei, si acum a primit instiintare de la fisc ptr datorii. Nu mai poate lua retete compensate si nici nu poate sa se interneze in spital ptr ca este datoare la fisc, actioanara frate la dacia :)))

  Va vine sa credeti asa ceva > ? Unde au ajuns romanii sa fie urmariti si in groapa de statul roman pentru beneficiile facute de Renault si statul francez ?

  Daca asta nu-i mafie, atunci trebuie sa redefinim termenii din dictionar !

 53. ByREV said

  am January 29 2014 @ 7:08 pm

  Buna ziua,

  Dupa marea teapa a privatizarilor in masa, bunica mea a devenit actionar la Dacia, actiuni care ulterior au fost “diluate” prin matrapazlacuri economice, pe care cei interesati pot sa le afle. In fine … problema este astfel:

  – bunica nu mai poate sa ia retete compensate
  – nu se mai poate interna la spital fara sa mearga la urgente
  – este obligata sa platesca 500 de lei datorie la fisc pentru ca este actionar la Dacia, probabil din dividente … bani pe care nu-i pimeste de cand e soare pe cer.

  Ce este de facut ?
  – Exista vre-o posibilitate sa scape de datoria virtuala fara s-o plateasca ?
  – Cum poate scapa de nenorocitele de actiuni cand nimeni nu vrea sa le cumpere ?

  Pe siteul daciagroup nu exista nicio informatie privind aceste probleme. Renault beneficieaza de ani de zile de profitul si marca Dacia, pe cand romanii sunt pusi acum sa le plateasca din bucunar datorii irealie, imposibile si ilogice … cum ?

  O zi buna.

  Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_407599/Actionar-Dacia-pensionar-dator-la-fisc-si-nu-a-primit-un-leu-in-viata-lui.html#ixzz2roAaVet5

 54. Mada said

  am February 12 2014 @ 10:27 am

  Salut, cum suna acest anunt? interesant nu? numai ca eu nu am primit nimic niciodata. ESTE CE-A MAI MARE TEAPA POSIBILA pentru noi romanii, si OPC-ul ce face? da informatii aiurea sa acopere tot STATUL nu pe noi care platim pentru ei si tepele lor. RUSINE, RUSINE, VOUA GUVERNANTILOR. Acum va certati pe ciolanul care a ramas os, oare ce o sa mai furati? ca ati distrus toata tara, toata industria tot, am ajuns rusinea tuturor tarilor sa cersim locuri de munca, ca in tara noastra suntem batia de joc a voastra… RUSINEEEEEE

  Automobile Dacia va acorda dividende
  Autor: CAPITAL Online | joi, 01 aprilie 2010 | 24 Comentarii |

  Automobile Dacia va acorda dividende în acest an, pentru prima dată de când grupul Renault a preluat uzina de la Mioveni, în 1999, valoarea profitului repartizat acţionarilor fiind de 156 milioane de lei. Valoarea totală a dividendelor care vor fi distribuite acţionarilor reprezintă 67,8% din profitul companiei, care s-a ridicat anul trecut la 230 milioane lei, cu 3,7% mai mult faţă de 2008. Renault deţine 99,42% din acţiunile Dacia, astfel că va primi dividende de 155,1 milioane

  Automobile Dacia va acorda dividende în acest an, pentru prima dată de când grupul Renault a preluat uzina de la Mioveni, în 1999, valoarea profitului repartizat acţionarilor fiind de 156 milioane de lei.

  Valoarea totală a dividendelor care vor fi distribuite acţionarilor reprezintă 67,8% din profitul companiei, care s-a ridicat anul trecut la 230 milioane lei, cu 3,7% mai mult faţă de 2008.

  Renault deţine 99,42% din acţiunile Dacia, astfel că va primi dividende de 155,1 milioane lei.

  Compania va constitui din profitul de anul trecut rezerve de 56,8 milioane lei, iar 17,3 milioane de lei vor fi repartizate pentru participarea salariaţilor la profit.

  Automobile Dacia a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri 9 miliarde de lei (aproximativ 2,1 miliarde euro), în creştere cu 17,8% faţă de nivelul de 7,64 miliarde lei obţinut în 2008.

 55. elenahd said

  am February 23 2014 @ 3:14 pm

  Ce pretentii sa mai avem? Intr-o tara in care am schimbat un rand de hoti cu altii,asteptam sa le fie mila strainilor de noi?La salariile de zeci de mii de euro pe luna,mai au timp sa se gandeasca la cei ce i-au votat ?

 56. Paul-Badescu Cecilia said

  am March 11 2014 @ 6:03 pm

  Sunt stupefiata de mizeria in care se balaceste societatea noastra. Desi se constata bataia de joc a celor care detin procentul majoritar al actiunilor de la automobile DACIA nimeni nu apara pa bietul roman. Asta este tara,acestia ne sunt alesii… Avem actiuni la aceasta societate si nu le putem valorifica , de cativa ani. A fost o mare pacaleala, spunandu-ni-se ca toata populatia are acces, prin aceste certificate de actionar, la bunurile produse de oamenii acestei tari ( cei care le-au produs ).

 57. VASILE said

  am April 11 2014 @ 6:26 pm

  Buna ziua ! eu si nevasta avem actiuni la Dacia colibasi, dar hai sa ne unim toti acesti detinatori de actiuni, ca sigur vom avea castig de cauza in instanta, nu se poate cu marsaveniile care le-au facut sa nu castigam in instanta. Va astapt pe site sa ne hotaram cand sa facem o intrunire toti detinatori de actiuni , va doresc numai bine.

 58. Adam G. said

  am May 28 2014 @ 1:10 am

  unde ai vazut tu procesor 486 dx la 120 MHz? :) … am o cunostinta care are actiuni la dacia pitesti si m-a rugat sa caut pe net ceva informatii, astfel am ajuns pe acest site… din cate vad ca se intampla cu dacia, cu actiunile, cu tara, cu alegerile…. va meritati soarta.

 59. Constantin M. said

  am July 31 2014 @ 8:58 am

  Am si eu 900 de actiuni, si cred ca solutia ideala e sa ne unim toti actionari “marunti” si sa ne prezentem in fata lor ca o singura voce, sunt sigur ca toti impreuna avem 25%. e-mail: varanhia@gmail.com

 60. orban aurelia said

  am October 8 2014 @ 3:18 pm

  am doua certificate de actionar la automobile dacia din 1996 pentru care nu au fost date nici dividende si nici nu le putem vinde ajutati ne ce putem face cu ele deoarece in telefon ne trimit dintr o parte in alta si nu intelegem nimic multumesc

 61. Liviu said

  am October 25 2014 @ 3:39 pm

  detin si eu doua certificate de actionar, fiecare de 890 actiuni, cine este interesat de vreo actiune contactati la:sandu_livi@yahoo.com

 62. Liviu said

  am October 25 2014 @ 3:42 pm

  Rectific:detin si eu doua certificate de actionar, fiecare de 890 actiuni, cine este interesat de asociere pentru o actiune comuna contactati la:sandu_livi@yahoo.com

 63. elenahd said

  am November 4 2014 @ 12:13 pm

  Am citit un articol pe net prin care eram informati ca Dacia va distribui in acest an peste 90% din profitul firmei sub forma de dividende actionarilor,articolul era din luna iunie 2014,ati luat careva dividende sau e tot teapa?De acord cu asocierea in vederea castigarii drepturilor care ni se cuvin,este munca poporului roman,nu e drept sa-i lasam pe straini sa-si bata joc de noiPacat ca acolo,sus,nimeni nu a aflat de teapa data de francezi actionarilor romani de la Dacia(sau se fac a nu sti)!

 64. actionar dacia said

  am December 5 2014 @ 5:39 pm

  Se pot ridica dividende pentru actiunile detinute la Dacia de la orice banca BRD (de la casierie), numai pe ultimii 3 ani (sau 4), cele mai vechi se prescriu. Suma este mica, undeva intre 10-15 lei (parca) per total si este nevoie doar de CI/buletin. Si actionarii Petrom tot de la BRD pot ridica dividendele, ei sunt mai norocosi, primesc mai multi bani :)

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: