Banner

Nedreptate ,chiar daca te debransezi de la caldura esti obligat sa platesti intretinerea tevilor pe care nu le mai folosesti

Tweet this

Dl. Tudor Nicolae s-a adresat Senatorului Urban Iulian si Asociatiei www.asistentapentruconsumatori.ro cu urmatoarea sesizare, la care a primit raspuns de la consilierii biroului senatorial:
Date: Thu, Aug 13, 2009 at 5:45 PM


Subject:
To: iulian.urban@gmail.com
DOMNULE SENATOR,

Subsemnatul TUDOR NICOLAE, domiciliat in Bucuresti, Sector 6,  va rog respectuos sa analizati urmatoarele puncte de vedere :

1. Din anul 2007 de la aparitia Legii 230/2007 ma tot lupt pentru a indrepta a nedreptate si nu reusesc si de aceea va solicit sprijinul dumneavoastra, astfel :

Desi in Legea 230/2007 nu se stipuleaza nici un cuvant despre proprietarii care s-au debransat de la reteau de termoficare datorita faptului ca nu mai au posobilitatea sa suporte cheltuielile sau pentru a-si monta centrala termica de apartament, suntem pusi in continuare sa platim instalatorii angajati si cheltuielile pentru repararea tevilor de apa calda si caldura, chiar daca nu le mai folosim, ceea ce consider ca este neconstitutional, afectandu-mi dreptul la libertate mai ales ca aceste centrale le-am instalat in conditiile legii si cu costuri foarte mari. In lege se arata : Art. 48. - (1) Stabilirea si repartizarea sumei care priveste proprietatea comuna ce revine fiecarui proprietar din cadrul condominiului se fac proportional cu cota-parte indiviza din proprietatea comuna.
La toate organele la care am fost ,inclusiv la primarie, mi-sa spus ca sunt coproprietar si trebuie sa platesc, dar la societati un proprietar poate cesiona partea lui de proprietate celorlalti, iar la asociatia de proprietari de ce nu se poate acest lucru. In normele de aplicare a legii la art. 32 alin. (3) se prevede : (3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii, ceea ce consider ca este neconstitutional.

2. Deasemenea, guvernul si Primaria municipiului Bucuresti asigura cu fonduri la Radet subventionarea gigacaloriei cu 10 % pentru cei bransati la sistemul centralizat , iar pentru cei care s-au debransat, sau locuiesc la casa, cu lemne nu se asigura corespunzator o subventie de 10 % pentru plata gazelor sau lemne, corespunzator pentru cei bransati, ceea ce este o discriminare si o neconstitutionalitate deoarece aceste subventii sunt acordate din banii tuturor.

Fata de aceasta situatie rog respectuos sa-mi dati un sfat ce demersuri pot sa mai intreprind si cum m-ati putea ajuta pe mine si pe cei, milioane, ca mine.

Cu stima,
Nicolae Tudor
SUBIECTAsistenta pentru consumatori
Numar iesire: 1413/14.08.2009


Catre Tudor Nicolae,


Buna ziua!

Stimate domn,


Referitor la problema cu care va confruntati va aducem la cunostinta ca aveti posibilitatea de a formula o cerere scrisa adresata Curtii Constitutionale invocand exceptia de neconstitutionalitate a art. 32 alin. (3) din NORMELE METODOLOGICE de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
De asemenea, puteti formula si o cerere scrisa adresata Avocatului Poporului (printr-un mijloc care va asigura dovada comunicarii) sesizand aspectele mentionate.
In aceeasi ordine de idei art. 15 alin (1)din LEGEA Nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului - republicata, prevede:
Cererile adresate Avocatului Poporului trebuie să se facă īn scris şi să indice numele şi domiciliul persoanei lezate īn drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, drepturile şi libertăţile īncălcate, precum şi autoritatea administrativă ori funcţionarul public īn cauză. Petiţionarul trebuie să dovedească īntārzierea sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona legal cererea.
Cererile adresate Avocatului Poporului sunt scutite de taxa de timbru.
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 1975

11 Comentarii pana acum»

 1. Victor said

  am August 18 2009 @ 10:31 am

  in iad…..

  Regina Elisabeta a II-a, George W. Bush si Traian Basescu
  mor si ajung in Iad. La un moment dat, Elisabeta:
  – Mi-e dor de Anglia ! Vreau sa sun in Anglia sa vad ce
  face toata lumea acolo.
  Suna regina, vorbeste cam 5 minute si apoi il intreaba pe
  Diavol:
  -Cat iti datorez pentru convorbirea asta?
  -5 milioane $.

  Scoate regina un cec de 5 milioane $ si se duce la locul ei…
  Dupa cateva momente, Bush, foarte gelos, tzipa:
  -E randul meu! Vreau sa sun si eu sa vad ce se intampla in
  Statele Unite, ce face toata lumea acolo!
  Suna Bush, vorbeste cam 10 minute, dupa care catre Diavol:

  -Cat iti datorez pentru convorbirea asta?
  -10 milioane $.

  Bush, cu o privire taioasa, scoate un cec de 10 milioane de $ si se duce la locul lui…
  Vazand acestea, Basescu, si mai gelos, incepe sa tzipe:
  -Vreau sa sun in Romania, sa vad ce face toata lumea acolo! Vreau sa vorbesc cu ministrii, cu deputatii, vreau sa vorbesc cu toata lumea!
  Suna Basescu in Romania, sta la telefon vreo 2 ore,
  vorbeste cu toate neamurile, cu toti prietenii, cu toti deputatii si ministrii… Dupa ce termina de vorbit, se pregateste sa-i plateasca Diavolului:
  -Scuze, am stat cam mult… Cat iti datorez?
  -Un dolar…
  -Poftim?!?!? Doar un amarat de dolar??
  -Pai, da… Ca daca suni dintr-un Iad in alt Iad, e
  convorbire locala…

 2. Manfred said

  am August 18 2009 @ 11:45 am

  Pai asa a patit si socru-meu. A rezolvat problema taind toate tevile de caldura din apartament.

 3. dorin said

  am August 18 2009 @ 1:42 pm

  le-a taiat cu apa in ele sau le-a pus un robinet si le-a inchis ?

  oricum nu scapi de la plata daca nu inteleg ceilalti locatari ca tu la caldura esti complet separat si sa nu te mai sicaneze degeaba (ca platesti la curatenie, la lift, …)

  Daca ai vecini nesimtiti, ai o mare problema dar poti sa folosesti idea de mai sus si sa redirectezi conductele pe geam afara ca sa curga apa in fata blocului, pana inteleg. Faci o structura in T cu robinet la partea care iese prin perete afara. Cand apari la reparatii conducte dai drumu la robinet pana te sterg cu albisor din lista de cheltuieli incalzire

  Incredibil

 4. Lumy said

  am August 18 2009 @ 1:43 pm

  Nu rezolvi nimic taind tevile.Tot te pun sa platesti procent din factura de caldura generala+pierderi etc. desi legea e interpretabila.Ba,s-a gasit nu stiu ce deputat care ar vrea sa legifereze chestia asta.Uite aici un articol:
  http://www.telegrafonline.ro/1250197200/articol/search/93820/pierderile_de_caldura_din_bloc_suportate_si_de_debransati.html

 5. Constanta said

  am August 18 2009 @ 1:45 pm

  Ma intreb daca nu merge sa -i dai in judecata si sa ceri chirie pentru tevile alea care trec prin apartament. Si chiria sa fie mai mare decat orice cost ar baga ei la caldura emisa ce acestea.

  Plus ca iei chirie tot anul, nu doar cand e frig afara. :D

  E vreun avocat pe aici ?

 6. nicolae.joni@robcon.ro said

  am August 18 2009 @ 1:53 pm

  @manfred; eu asteptam sa va raspunda un avocat, or fi in vacanta. Cheltuielile de reparatii se repartizeaza proportional cu COTA INDIVIZA, nu cu ponderea tevilor pe care le-a taiat socrul dvs. Asa ca prin taierea lor consider ca nu a rezolvat (legal) problema.
  Sunt in aceeasi situatie; mi-a placut ideea cesionarii – dar nu mi-e clar daca in urma cesionarii nu trebuie modificate partile indivize si inscrise (noile cote ) in Cartea Funciara. Stie cineva ?
  Joni

 7. Othelo said

  am August 18 2009 @ 1:59 pm

  Constanta are dreptate. Ar trebui dati in judecata, dar lumea nu prea are chef de procese.

 8. apocas said

  am August 18 2009 @ 2:39 pm

  lasand mistoul la o parte,
  cand curge apa calda. tevile alea baga caldura in apartament, nu multa, dar schimbul de caldura e excelent,
  daca baga caldura se cuvine a fi intretinute;
  nu le vrei, le tai, dar reconstitui by-passul;
  incercati cu un avocat+o firma de instalatii, dar s-ar putea sa fie mai ieftina participarea la intretinere plus buna relatie cu vecinii

 9. Viorel said

  am August 18 2009 @ 3:42 pm

  Daca trec tevile prin apartamentul tau spre etajele superioare, nu prea te poti eschiva, ca pot sa puste si la tine in apartament.

 10. gaby said

  am August 20 2009 @ 12:38 pm

  Legea 230/2007 lasa la latitudinea comitetului executiv sa hotarasca cum se repartizeaza cheltuielile pt incalzire. La noi in bloc toti cei din comitet si au instalat central proprii asa ca s a hotarat ca acestia sa plateasca doar cheltuielile cu incalzirea partilor comune. In caz ca vreodata va razganditi si vreti sa reveniti la incalzirea comuna, aveti tot dreptul deoarece ati cotizat la intretinerea lor in timp…

 11. sergiu said

  am September 20 2009 @ 9:48 pm

  as vrea sa stiu si eu va rog,daca stie cineva ce pasi trebuie urmati pt. a ma desconecta e la incalzire si apa calda menajera, avind in vedere ca scara pe care locuiesc are centrala propie,iar eu locuiesc la et.4, avind contorizata apa rece,si gazele de forma individuala’ va multumesc!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: