Banner

Romanii merita sa fie respectati in tara lor.Secuii sub ocupatie? Cine ocupa pe cine?

Tweet this

"Am un mesaj pentru politicienii maghiari, care au facut doua lucruri urate inainte de venirea mea aici - au incercat sa convinga ca este o demonstratie de forta, si este o sarbatoare in care Armata Romana nu a venit cu brigada, tancuri si rachete, ci pur si simplu a iesit in piata publica si si-a aratat apropierea fata de societatea civila. In al doilea rand, este o sarbatoare nationala in care romanii isi saluta drapelul, pe care il poarta cu cele trei culori din 26 iunie 1848 si l-au purtat si atunci cand, tot sub Tricolor, au fost si zeci de mii de romani care au murit pe teritoriul Ungariei pentru eliberarea acestei tari, inclusiv pentru eliberarea Budapestei", a afirmat Basescu, citat de Mediafax. Singurul reprezentant al autoritatilor de etnie maghiara la manifestarile de la Miercurea Ciuc a fost presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, iar CJ Harghita a fost reprezentat doar de vicepresedintele Sofalvi Laszlo. Primaria Miercurea Ciuc nu a fost reprezentata la evenimente, sub pretextul ca "secuii sunt sub ocupatie".

Romanii merita sa fie respectati in tara lor, mai ales de cei care au cerut si li s-au dat privilegii pe care majoritate romana nu le are si care nu se pot regasi in alte tari europene. Secuii sub ocupatie? Cine ocupa pe cine? Cine pe pamantul cui se afla? Daca secuii sunt sub ocupatie, cum se face ca romanii de acolo nu se bucura de drepturile elementare, ce sa mai vorbim de drepturile pe care se presupune ca un ocupant le are? Romania are cele mai permisive legi din toata UE in ceea ce priveste minoritatile nationale, si pot sa spun din experienta ca nu am vazut in alte tari unde exista minoritati nationale sa fie indicatoare bilingve, nume de orase bilingve.
Un gest si un discurs care merita tot respectul !
Romanii trebuie sa se respecte pe ei insisi si sa fie respectati. Declaratia lui Basescu este printre putinele pe care le-am auzit la politicienii nostri, care apara valorile, simbolurile si sarbatorile nationale.
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 672

4 Comentarii pana acum»

 1. Dan P said

  am June 26 2009 @ 4:34 pm

  romanii si maghiarii s-au saturat demul de comunisti. maghiarii cu 50 de ani inaintea romanilor au sfidat tancurile rusesti. nostalgicii porno-comunisti de-alde severin si cei din beciul kiseleff mai au pana la toamna cand le vom astupa gura complet la re-alegerile prezidentiale

 2. SimiCostel said

  am June 26 2009 @ 7:45 pm

  Bai Dane,
  Dupa nume pari roman, dupa text n-as zice.
  Esti ingalat tare.
  Ai o pozitie neclara.
  Zi-o pe romaneste.

 3. crysti said

  am June 28 2009 @ 10:29 am

  Interesant articolul

 4. ticut said

  am June 29 2009 @ 10:44 am

  e an electoral stimabili! atat! la asta se rezuma discursul lui Baselu! la gargara!!! ii va destitui cineva pe toti ungurii(secuii)care cica reprezinta INSTITUTII ALE STATULUI ROMAN si nu au fost prezenti la manifestari? ii baga la puscarie pentru subminarea autoritatii de stat? pentru propaganda anti romaneasca? pentru abuz in functie??? nu cred !!! hai pa pa pa Baselu! te mai voteaza ma-ta la toamna!!!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: