Te duci la la medic pentru control si pleci injurat

Tweet this

Domnul Vieru Emil s-a adresat Senatorului Iulian Urban si Asociatiei www.AsistentaPentruConsumatori.ro cu urmatoarea sesizare  care a fost inaintata spre rezolvare catre Comisia de disciplina a CMR.

---------- Mesaj redirecţionat ----------
De la: MARIANA BOTOGAN <mariana.botogan@asistentapentruconsumatori.ro>
Data: 26 mai 2009, 01:42
Subiect: Asistenta Pentru Consumatori
Către: emilv59@yahoo.com
Cc: office@cmr.ro
Numar iesire: 9380/ 26.05.2009
Plecand de la sesizarea de mai jos ,va solicitam avand in vedere dispozitiile legale, sa demarati o investigatie vizand aceste grave nereguli si abuzuri la care a fost supus pacientul si insotitorul .

Va solicitam sa ne comunicati in scris atat demararea investigatiei cat si rezultatul anchetei desfasurate si sanctiunile aplicate.

---------- Forwarded message ----------
From: vieru emil
Date: 2009/5/25
Subject: Medic pe mosia lui
To: office@asistentapentruconsumatori.ro


Buna ziua,
Doresc sa aduc la cunostinta Colegiului medicilor, a ministrului sanatatii si a tuturor Bucurestenilor, comportamentul medicului oftalmolog de la policlinica din strada Povernei, nr,42, etaj 2, Gheorghiu Mihaela.
In data de 22.05.2009 la ora 16:00 am obtinut o programare pt tatal meu Vieru Valerica pt efectuarea unui control oftalmologic numit \"camp vizual\"
Am ajuns mai devreme. A fost depasita ora programarii, evident, deoarece au fost introdusi in cabinet alti pacienti care \"aveau programare la 15:30, altul dorea doar o reteta, altul dorea sa faca o programare pt sotie saptamana urmatoare\", s.a.m.d.
Intrand cu tatal meu in cabinet, a mai fost introdus un cetatean .
Acesta a fost invitat sa ia loc pe scaun. Eu am reamintit medicului Gheorghiu Mihaela ce s-a intamplat cu 2 saptamani inainte la un alt control. In urma caruia a stabilit aceasta noua intalnire. Apoi m-a invitat sa parasesc cabinetul. Am motivat ca trebuie sa asist la examinare deoarece tatal meu pe langa problema cu ochii, are si un deficit de auz, si are o frica de medici cronica, as putea spune. Pentru a putea colabora cu el, am propus sa o ajut. (La precedenta vizita, nu m-a dat afara din cabinet, dimpotriva m-a poftit sa iau loc) A replicat ca in conditiile acestea nu il poate consulta daca nu poate sa se inteleaga cu el. L-a introdus totusi intr-un separeu si a inceput sa ii dea indicatii, ce trebuie sa faca. El neintelegand nu a reactionat instantaneu comenzilor medicului, motiv de enervare pt aceasta.
A iesit din separeu, m-a vazut si a inceput sa ridice vocea spunand sa parasesc cabinetul. La explicatiile mele pro ramanere, a inceput sa tipe la mine.
In acel moment nu am mai suportat tonul si comportamentul ei. Am replicat ca nu stie sa se comporte cu pacentii, ca este unul de mahala cel adoptat, ca nu suntem sclavi pe mosia ei, si chiar daca ar fi ,isi castiga existenta datorita NOUA, PACIENTILOR.
A intrat intr-o criza de isterie, replicand ca e cabinetul ei si face ce vrea in el. Am spus ca daca e vorba de spaga pt a ramane in cabinet trebuie sa aiba un comportament adecvat. Eu sunt cel cu banii nu tatatal meu. Asa ca ar trebui sa se poarte cuviincios si cu mine. A luat foc in acel moment. La intrebarea mea, \"de ce eu sunt cel care sunt invitat in afara cabinetului, iar cel care fusese introdus peste tatal meu si mine este invitat sa ramana in cabinet\" a replicat ca \"asa vrea ea si nu e treaba mea\".
Am spus in acel moment ca nu doresc sa am de-a face cu un medic impertinent, fara educatia minma de acasa, si renuntam la serviciile ei. Am avertizat-o ca acest comportament nu va ramane intre peretii cabinetului. In momentul cand ma pregateam sa parasesc cabinetul impreuna cu tatal meu, m-a impins si a trantit usa lovindu-ma cu aceasta.
Marturisesc ca este prima data in cei 50 ani de viata pe care-i am ,cand sunt supus unui astfel de tratament. Intreb de ce tatl meu care are 79 de ani, dupa ce o viata a platit un procent din venituri pt a beneficia de serviciile de sanatate, este nevoit sa asiste la un astfel de comportament din partea unei persoane OBLIGATA sa acorde sprijinul celor in suferinta ????????

Va rog sa ma ajutati sa aduc la cunostinta concetatenilor nostri comportamentele feudale ale unor medici platiti din banii nostri, acest caz al acestui medic care dezonoreaza nobila meserie de medic.
Multumesc pt sprijinul ce sper ca-l veti acorda pt repunerea lucrurilor in fagasul normal.
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 1411

9 Comentarii pana acum»

 1. Sorin said

  am May 26 2009 @ 11:59 am

  Fiti fericiti ca ati plecat injurati. Stiu cazuri in care oamenii merg pe picioarele lor la medic si pleaca intre 4 scanduri.

 2. MADCAT said

  am May 26 2009 @ 1:29 pm

  Pa e mare “doamna”, tovar’sa doctor! si-o fi obtinut si ea diplomele prn te miri ce interventii!!!

  Jenant ca se intampla asa ceva!!!

 3. VIOREL URBAN said

  am May 26 2009 @ 1:30 pm

 4. admirator said

  am May 26 2009 @ 1:34 pm

  Stiu si eu cazuri in care un medic, aflat in garda, o zi si o noapte sau, dupa caz, doua zile si o noapte, consulta peste 100 de pacienti fara sa bea o gura de apa ori sa-si elibereze vezica (urinara). De obicei, in asemenea cazuri, oamenii (pacientii) stau intr-o linie lunga pe holul de asteptare de langa cabinet si, pe masura ce se apropie de usa acestuia, se ingramadesc in golul usii fortand, parca, o trecere absurda inspre camera de consultatie. Imaginati-va cam cum te simti, ca medic si ca pacient consultat, cand vezi si simti vreo cateva capete straine alungite inspre tine dintr-un gol de usa! Liniste, confidentialitate, respect? Ce sunt alea? Oamenii sunt nervosi, grabiti si vor sa intre si ei odata ca sa plece mai repede acasa, da?! Si, de obicei, vor asta cam toti deodata! Nu de putine ori pacientul se everveaza, striga, insulta, ameninta si nu lasa medicul sa-si faca treaba. De foarte multe ori paza si ordinea in incinta spitalului sunt asigurate de asistente ori doctorii insisi. Da, sunt tot felul de cazuri pe care le vedem in tot felul de locuri, mai aproape sau mai departe de noi – oricum, aici.

 5. Elena said

  am May 26 2009 @ 1:44 pm

  @admirator
  ai dreptate, dar cine si-a ales profesia de medic trebuie sa-i accepte si partea neplacuta (cea prezentata de tine). Dar, in principal, trebuie sa aiba rabdare si sa se adapteze la orice situatie. Asta e o conditie esentiala a muncii cu oamenii. Eu sunt un om care, in exercitarea profesiei, trebuie sa fiu intr-o permanenta relatie cu ceilalti si am invatat sa-i accept asa cum sunt fiecare dintre ei.

 6. elenyka said

  am May 26 2009 @ 2:15 pm

  Si uite din cauza unor astfel de situatii m-am hotarat sa nu mai apelez niciodata in viata mea la sistemul de sanatare romanesc, fie el de stat sau privat. De cativa ani tot ce am nevoie si tine de domeniul medical rezolv la vecinii nostri unguri unde sunt tratata la ora la care mi-am facut programarea ca fiind singurul lor pacient pe ziua aceea indiferent daca la usa mai stau 10 (dar nu se intampla niciodata asa ceva pentru ca toata lumea vine la timpul programat) si indiferent daca medicul este obosit sau nu. Asta inseamna domni cetateni profenionalism in domeniul medical, asta inseamna bun simt elementar. De precizat ca nu stau la granita ci in infectia asta de Bucuresti.

 7. just_me said

  am May 26 2009 @ 3:49 pm

  Inteleg foarte bine prin ce ati trecut. Si eu am trait un cosmar datorita stadiului in care se afla “sistemul sanitar” in aceasta “tara”. Sper din tot sufletul sa nu mai aveti de-a face cu astfel de incompetenti si sa beneficiati de servicii de calitate din partea personalului medical. Bine-nteles acest lucru nu se poate realiza in Romania. Va doresc sa reusiti sa plecati de aici. Sper sa raspundeti acestui mesaj. Va multumesc.

 8. popescul said

  am May 26 2009 @ 5:05 pm

  Problema noastra este ca legea stramba facuta de politicieni incompetenti intre o sueta si o partida de somn ,nu-ti da de ales intre asigurarile de sanatate prin care esti “jumulit” si tratat ca o carpa” si serviciile unor clinici si cabinete particulare unde situatia-i alta!

 9. stefan said

  am May 26 2009 @ 5:47 pm

  Am avut si eu parte de o experienta neplacuta la medic. Chiar injurat nu am fost, insa consider ca nu am fost tratat cu respect, si de aceea nu m-am intors la medicul respectiv, nici pentru control. Medicul respectiv ORL-ist a consultat si a tratat, in cabinetul lui, doi pacienti in acelasi timp. (dintre care unul eram eu). Unde mai e confidentialitatea? Mie trebuia sa-mi faca o injectie in nas, iar intretimp mai si spala urechea la un baietel. Facea dute-vino intre mine si acel copil. Cabinetul nu era separat in doua spatii in nici un fel, puteam sa vad ce face el cu celalalt pacient si el sa vada ce face el cu mine. Pe langa acesta, m-a mai si taxat 50 de lei pentru acea injectie, desi am platit deja taxa de consultatie, iar pt aceasta plata suplimentara nu am primit nici o chitanta. De fapt, daca imi amintesc bine, si-a bagat direct cei 50 de lei in buzunar. De atunci evit acest medic, si si policlinica lui. Cei din Cluj, si poate nu numai, o sa stie despre cine este vorba, medicul respectiv ORL-ist este proprietarul unei policilini mari private, care se afla in cartierul Gheorgheni.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: