Banner

Destainuirile unui angajat al Mc Donald’s

Tweet this

Am primit de curand un mail si as vrea sa-l impartasesc cu voi aici, asa ca il transcriu mai jos; autorul a dorit sa ramana anonim …

“E adevarat ca nu te obliga nimeni sa mananci si se aude asa printre oameni ca mancarea de la mc nu face bine deloc (nu numai mancarea) dar asta este alta mancare de “filet-o-fish”. Ca lucrator al Mc ar trebui sa tii secret ceea ce vezi acolo, sa nu iti pese de ceea ce vorbesc superiorii tai, sa faci tot ce ti se spune desi asta te defaimeaza intr-un mod sau altul si sa zambesti chiar daca tie iti e rau sau ti-a murit mama.

Pt cei care citesc “taifasu” meu cu mine insumi adica “carnatu’” asternut pe monitorul dvs in clipele astea trebuie sa afle ce este de fapt aceasta “franchise” ce se numeste pompos “Mc Donald’s”. Eu lucrez intr-un mc, nu conteaza care desi credeti-ma ca 99% sunt la fel (din punct de vedere al lucratorilor) ca din punct de vedere al tampeniilor pe care te lasa sa le ingurgitezi toate sunt la fel. Din fericire (sau nu) am absolvit un liceu care m-a invatat ce inseamna industria alimentara si mancarea in spatele cifrelor sau literelor ( E - uri , ciclamati, zaharuri, xantan provenind din eu mai stiu ce animale moarte pe campii ).

Ca sa ajung la “miezul problemei” am sa incep prin descrierea mancarii pe care o vad in fiecare zi ( findca atunci cand intru in congelator sau in frigider citesc pe eticheta ceea ce contine acel produs ). Sincer carnea aceea care vi se pare gustoasa in special in Big Mac este intradevar facuta din peste 100 de animale dar mai grav este ca e facuta din resturi tocate de animale decedate. Deci nu sacrificate sau carne de calitate superioara ci carne vita sau mai bine zis “dejectii alimentare”.

EU am avut ocazia sa vad o carne din aceea decongelata … credeti-ma ca as fi preferat sa vad un cadavru in descompunere decat sa mai vad odata o carne cu zgarciuri si miros de descompunere si culoare verde dupa numai 6 ore de stat la temperatura camerei. Totodata acea bucata de carne ( in stare buna ) ajunde in numai 33 de secunde (timpul de “prajire a grilului” ) de la -18 / -23 grade C la +179 grade celsius. Mustarul si Ketchup-ul sunt ok, credeti-ma pe cuvant , ceapa fresh este in regula la fel si cea rehidratata ( aceasta fiind rehidratata cu ajutorul apei filtrate si totul in deplina curatenie - in restaurantul in care lucrez eu )

Un alt factor daunator este salata ( si cea pe care o cumparam dar si cea din sandwich-uri) findca ea nu vine intotdeauna vidata sau din cauza proastei manevrari nu este tot timpul sub vid, in plus cea vidata are intotdeauna un gust specific “de cauciuc”. Cartofii prajiti vin din Austria ( pt restaurantele din Romania ) , nu au nimic special cand nu sunt prajti, sunt cartofi de calitate superioara insa si acestia sunt “maltratati” printr-un proces de prajire de numai 3 min si 50 de secunde in care ajung de la -23 grade C la +175 / +182 grade celsius intr-un ulei care contine 10% grasime animala, ulei vegetal, compusi chimici pt grabirea prajirii ( nu dau numele si celelalte ingrediente findca nu vreau sa fiu facut raspunzator pt incercarile esuate ale unora de a manca cartofi “a la’ MC “.

Carnea de pui ( Mc Chicken / Patty Chicken / Mc Nuggets / SCW - Spicy Chicken Wings ) este (mi-e si scarba sa spun) de fapt “un fel de carne ” findca este de fapt o carne presata la temperaturi inalte din toata gaina inclusiv gheare / cap s.a.m.d in care se adauga enzime, saruri, E -uri de care am auzit lucruri proaste (din nou va rog sa ma intelegeti ca nu pot da numele acestora findca nu vreau sa fiu facut raspunzator pentru divulgarea unor compusi ce pot fi cumparati de pe piata si folositi in retete proprii care ar cauza disfunctii sau chiar moartea).

Carnea celebrului “Filet-O-Fish” este prajita intr-un ulei special pentru a-i anihila mirosul de peste , ulei care ii afecteaza compozitia organoleptica si nu numai, sincer nu va recomand sa mancati asa ceva!

Inghetata de la Mc este intotdeauna “cea mai buna ” si restul sincer fata de ce am vazut afara, aici laptele pentru inghetata vine de la “La Dorna” (ma refer la laptele “SUNDAE Mix ” pt inghetatele Mc Flurry si Mc Sundae). Pe laptele care vine de la distribuitori nu scrie nici un ingredient, practic nimik … tot ce pot sa spun este ca vine intradevar in conditii curate si la temperatura optima ( asta in restaurantul in care lucrez eu ) .

Bauturile … o alta buba a Mc Donald’s -ului vin in niste tancuri sub forma de sirop ( Cola / Fanta /Sprite / Cola Light si Apple Juice ) sirop care este impins prin niste tuburi catre un aparat care ii impregneaza Co2 printr-un proces care sincer nu este deloc igienic dat fiind faptul ca siropul aluneca pe o tava racita cu freon apoi trece printr-o “teava ” catre duza din fata restaurantului, duza prin care mai trece o alta “cura” cu apa rece si cu Co2 in care mc-ul va mai pune si gheata. Deci luati apa minerala cu gust de cola sau mai stiu ce.

Mai nou Lipton in Mc Donald’s este si “la dozator” ( desigur ca nu mai este la sticla ca si-ar face concurenta singur) si acesta vine intr-o punga de 10 litri in care este un sirop fffff concentrat care beneficiaza de acelasi “tratament” ca si bauturile carbogazoase insa cu mai multa apa. Sincer Lipton are gust de ceai Ekoland dar de cea mai proasta calitate.

Sucul de portocale ( Juice) este de fapt o combinatie de fulgi congelati de portocale cu apa filtrata. Pe el scrie 16 grade Brix ( asta ar insemna 67% pulpa din care 32% zaharuri nesaturate si zaharuri naturale si restul apa) insa credeti-ma ca pe duza aia nu iese suc natural de portocale nici in 200 de ani.

Placintele de la Mc Donalad’s nu stiu din ce sunt facute dar am auzit lucruri aiurea despre ele … insa pt. ca nu stiu nimik sigur nu am ce sa va spun.

In cele din urma salatele de la mc ( ma refer la cele din Romania ) sunt in regula ( cea la Sallad Shaker ), cea de ton (Tuna Sallad) si cea “greceasca” (Mediteranean Sallad) insa cea de pui ( Mc Chicken Sallad) nu v-o recomant dat fiind ca are carnea aceea de “pui” de care am vorbit mai sus. Din nou subliniez ca toate salatele au un gust specific de cauciuc dat fiind faptul ca nu sunt 100% naturale.

Cam atata despre mancarea de la MC, daca vine cineva cu adaugari la ceea ce am spus ii multumesc, pt cei cu critici la adresa mea le spun sa latre in alta parte ca nu am chef. Ca incheiere vreau sa notez ca nu am vorbit despre lucratori findca nu asta era subiectul, insa credeti-ma ca asta difera de la restaurant la restaurant asa cum toti oamenii sunt diferiti, insa e adevarat ca e un stres enorm si bani foarte putini.

Un sfat prietenesc, mancati in alta parte … am mancat la un restaurant ( in adevaratul sens al cuvantului findca mc nu este restaurant ci franciza) cu 150 de mii (cat un meniu mare de la mc ) o salata bulgareasca de iti lingi degetele + un 7 up imbuteliat + 30 de mii bacsisul. “

Mai gandeste-te de doua ori inainte sa vii la Mc Donald’s te rog … frumos!




Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 23440

94 Comentarii pana acum»

  1. gabriel said

    am February 27 2009 @ 3:53 pm

    se stie acest fapt de mult ca au produe indoielnice http://www.anunturiplatite.ro

  2. loreta said

    am February 27 2009 @ 3:56 pm

    nu stiu daca mai e ceva de zis .doar ca imi vine sa vomit , gandindu-ma ca am mancat de multe ori la MC si nu numai eu , ci si copiii .daca e adevarat , mai lipseste sa mancam carne din cadavre umane …ca oricum nu vom stii niciodata…

  3. Eugen said

    am February 27 2009 @ 3:57 pm

    Sa le boicotam produsele

  4. Mihai said

    am February 27 2009 @ 3:59 pm

    va rog sa-l banati pe gabriel !
    este un dobitoc !
    isi face tot timpul reclama !

    de ce il lasati ????????

    gabriel said
    am February 27 2009 @ 3:53 pm

    se stie acest fapt de mult ca au produe indoielnice http://www.anunturiplatite.ro

  5. admin said

    am February 27 2009 @ 4:06 pm

    Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

    Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
    Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
    Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

    TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

  6. Cosmin said

    am February 27 2009 @ 4:08 pm

    Te invit pe tine sa-l banezi, sa vedem dupa ce criterii. Dupa nume ? Isi mai pune o litera. Dupa IP ? Schimba PC-ul sau foloseste un proxy !
    Ha ha ha, m-ai facut sa rad, aici, la stirea asta sumbra !

  7. loreta said

    am February 27 2009 @ 4:11 pm

    hello!!!!!!!

    aici nu este vorba despre GABRIEL .concentrati-va …

  8. MADCAT said

    am February 27 2009 @ 4:18 pm

    Pacat ca inca mai exista fraieri/snobi care mananca la Mac, kfc etc.

  9. IRMA said

    am February 27 2009 @ 4:20 pm

    multumesc pentru ca ai scris aceste lucruri. am auzit intr-adevar diverse despre Mc, dar mai mananc acolo cand nu am alta varianta.

    sper sa reusesc sa imi educ copilul sa nu intre niciodata in Mc, indiferent de produsele pe care le va alege. voi inceta sa mai merg si eu.

  10. Paul Daniel Schneider said

    am February 27 2009 @ 4:21 pm

    Eu lucrez de ceva vreme la McDonald’s si vreau sa va spun ca desi nu sunt cel mai bun consumator, cunosc foarte bine calitatea produselor Mc. Ceea ce este scris aici, cu titlu de “Destainuri” e de fapt o cacialma a unui fost angajat Mc, probabil dat afara pentru furt sau ceva asemanator.
    Am fost si am vazut multe procedee de producere a ingredientelor din paleta de produse ale Mc si ma indoiesc ca sunt 3 restaurante de sistem identic, care isi prepara produsele precum Mc. Sisteme complet sterile ca la chirurgie. Carnea si celelalte produse pleaca din productie cu continut minim 80% de carne, respectiv produsul mentionat. Asta inseamna ca nuggets, de exemplu, sunt in medie 91 – 93% carne de pui.
    Nu vreau sa comentez prea multe la adresa Mc, pentru ca nu este nici in interesul meu si nici nu este de competenta mea sa dau prea multe amanunte despre asta, insa va spun doar atat: mancati mititei la taraba, si nu va mirati cand aveti probleme de sanatate. In schimb mc, este sanatos. Singura problema, este numarul de calorii din produse, adica, prein repetitivitate (mancat non-stop la Mc) duc la efectele ultra cunoscute. Dar mancarea aiurea frecvent, oriunde ar fi produsa, este nociva. Deci nu vad nici o problema la Mc, in sensul ca nu este deloc atat de daunator pe cat se vehiculeaza, dar nici atat de sanatos cum ne dorim noi sa fi fost.
    Celui care a lansat ineptia asta, ii doresc sa fie depistat si pedepsit ca atare.
    Salutari distinse!

  11. TERRAno said

    am February 27 2009 @ 4:21 pm

    nu mai merg niciodata la kfc, mc, pizzahut sau altii

    dracu de nenorociti ! si cica astia ne civilizeaza romanilor ! TREZITI-VA odata!

  12. Dorin said

    am February 27 2009 @ 4:25 pm

    pentru cei interesati de subiect va recomand sa vizionati filmul documentar
    SUPER SIZE ME, il gasiti si la adresa:
    http://freedocumentaries.org/film.php?id=98
    Pe scurt se poate vedea ce se intampla cu un tip sanatos dupa ce mananca o luna doar produse fast-food. Va doresc vizionare placuta!

  13. Paul Daniel Schneider said

    am February 27 2009 @ 4:28 pm

    Mentiune: chestia asta cu snobismul este valabila doar in Romania, pentru ca in tarile civilizate (respectiv vestul Europei & Co.) Mc, Burger King, KFC, sunt un fel de a doua casa a poporenilor… Incetati deci cu afirmatii de genul “Fraieri care mananca la Mc” … doar pentru ca altul isi permite financiar sa-si umple matzul la Mc si altul sta in fata vitrinei, se uita cu saliva ataranand in coltul gurii dupa care iute iute acasa si scrie pe bloguri despre ce prosti “e” unii ca mananca acolo.
    @Madcat … eu conduc Ducati, sunt snob asa-i? Esti tandari amice …

  14. SS said

    am February 27 2009 @ 4:34 pm

    am vazut ce civilizati sunt astia amice..

    daca ar fi macar pe sfert din ce crezi tu, nu ar permite ca romanilor sa li se ofere asemenea “hrana”

    nataraule, eu nu mai mananc la fast-food de cateva luni bune si e foarte ok, imi fac in casa mancare si te las sa bagi in tine toate mancarurile astea pline de ulei , chimicale si altele!

    ADIO

  15. ion roata said

    am February 27 2009 @ 4:36 pm

    @ Paul Daniel Schneider – esti roman ? daca da inseamna ca esti un nesimtit

    calitatea intre mancare kfc/MC de aici din ro nu are comparatie cu cea de afara si inca si aia de afara e deosebit de periculoasa [ca exemplu uitati-va la obezii din AMERICA]

    deci lasa-ma cu civilizati si cu ce au adus ei in ROMANIA

  16. florin said

    am February 27 2009 @ 4:44 pm

    nu e mc donalds nici cel mai bun nici cel mai prost restaurant. credeti ca daca va duceti la coltul strazii sa luati o shaorma primiti carne acolo? ideea e simpla: va e lene sa gatiti, va distrugeti sanatatea. atat. nu mai comentati despre civilizatie, nu mai aratati cu degetul, ca nu a venit UE sa va bage cu forta mancarea de la mc pe gat. cand se deschide un mc in romania e coada de 100 de persoane la intrare, asa ca…in plus sa nu imi ziceti ca romanul de rand mananca la mc, ca nu e mc mai ieftin decat alte restaurante. e chiar mai scump. asa ca LA CRATITA romani! nu va impune nimeni sa mancati prost!

  17. Parmalat said

    am February 27 2009 @ 4:47 pm

    Nici eu nu mai mananc la fast food din septembrie 2007 dupa ce am inceput sa citesc American Journal of Gastroenterology. Acolo sunt publicate studii din toata lumea, nu numai din America deci multi au avut ceva de spus impotriva Mc Donalds si a mancarii fast food in general.
    De altfel chiar persoane din conducerea Mc Donalds au admis public faptul ca “toata lumea stie ca mancarea fast-food nu e sanatoasa”.
    Nu e un act de snobism sa mananci la Mc Donalds, acolo cu 20 de Ron iti iei un meniu consistent; eu mananc 25 din 30 de zile pe luna la restaurant din motive obiective (restaurant in adevaratul sens al cuvantului nu fast food) si cheltuiesc cam 30-40 Ron la o masa, dar pentru mine e cea mai buna solutie fiindca alta n-am :D
    Si de ce sa-i dea ban lui Gabriel?! Omul citeste articole, isi face si el reclama deci intr-un fel contribuie la circulatia banilor in vremuri de criza :D

  18. Bogdan SBG said

    am February 27 2009 @ 5:08 pm

    Sunt sigur ca angajatul ala a participat la presarea gainilor si la impachetarea dejectiilor de animale pt a face carnea tip hamburger :) )))

    1. Carnea de la McDonalds NU vine din ce s-a scris mai sus, ci din rezervele US Army din primul si al doilea razboi mondial refrigerate si acum decongelate si folosite in lumea intreaga. Rezervele au ajuns aproape la final si in maxim 10-15 ani McDonalds va trece la un nou principiu de piata si acela de Mancare Verde si va promova numai produse ecologice si naturiste. Fix in planul lor de marketing pe termen lung ce implica ecologizarea vietii oamenilor.

    2. Au mai existat teme de genul asta, nimeni nu poate dovedi nimic.

    Numai bine.

  19. nedumeritu said

    am February 27 2009 @ 5:09 pm

    asta este inca un hoax.
    un autor anonim debiteaza un amestec de lucruri stiute cu soparle paranoide de genul “nu pot da numele acestora findca nu vreau sa fiu facut raspunzator pentru divulgarea unor compusi ce pot fi cumparati de pe piata si folositi in retete proprii care ar cauza disfunctii sau chiar moartea”. hai nu zau, da’ la mc nu cauzeaza moartea? iar daca ne-ai spune cum se cheama presupusele otravuri de ce le-am cumpara, ca sa ne sinucidem? si mai ales cum te-ar face raspunzator, ca ai dat-o anonima?
    sau: cola e de fapt apa minerala cu gust de cola. ce revelatie! si aia din sticla cum o fi? las’ ca daca ar fi apa minerala ar fi lux, poate vrea sa zica apa de la robinet. dar nu vad ce e neigienic ca vine pe teava. poate era mai igienic sa toarne cu cana si sa amestece cu mana?!
    n-am timp sa ma apuc sa analizez fiecare afirmatie tendentioasa, dar daca ai de facut o reclamatie da-ti nene macar un nume. nu sunt deloc pentru junk-food, o evit pe cat posibil, dar asta prea miroase a discreditare pusa la cale de un fost angajat frustrat sau de concurenta. cine stie daca nu e raspuns la elcubratia ailalta cu kfc? sau poate invers?

  20. Vasile said

    am February 27 2009 @ 5:11 pm

    Ati incercat sa mancati un hamburger de la MC’Donalds la 2-3 ore dupa ce a fost cumparat ? Practic nu este comestibil .

  21. Nicky said

    am February 27 2009 @ 5:12 pm

    citez: “eu mai stiu ce animale moarte pe campii”

    Scuza-ma. Nu imi place mancarea de la MC si toata luamea stie ca dauneaza dar sa vii si sa spui despre animale moarte si ca gaina este bagata cu totul cu gheare, eventual pene etc mi se pare cusut cu ata alba mai ales ca ingredientele vin de afara.

    Cu partea cu chimicalele si cu faptul ca se vinde acolo o mancare de o calitate execrabila sunt de acord.

    Dar nu veni cu aberatii pentru ca asta ma face sa cred ca nu este decat un angajat frustrat care acum nu stie cum sa maximizeze lovitura pe care vrea sa o dea angajatorului.

    Din ce este scris aici o parte o consider indreptatita dar o parte este aberatie si asta nu serverse nimanui decat tie care vrei sa te razbuni pe ceva ce nu ti-a convenit.

    Tipic romanasilor de cacat de care este plina tara.

  22. florin said

    am February 27 2009 @ 5:16 pm

    romanul e nascut mancau.

  23. nedumeritu said

    am February 27 2009 @ 5:21 pm

    Bogdane, hai ca m-ai data gata! asta e si mai tare: deci nu e carne de animale moarte (cand fac livrarile pt. mc, aia le aleg special numai pe alea care au murit inainte sau mai curand sunt ferme intregi in care toate animalele sunt lasate sa moara special pt. mc, la cata carne vand ei in toata lumea). e carne congelata de acu’ nouaj’ de ani! precis e vorba de primul razboi mondial? nu cumva de razboiul de secesiune? :) )

  24. matha said

    am February 27 2009 @ 5:41 pm

    O sa murim cu tontzi mai devreme :) ) si daca tot o sa crapam sa crapam cu demnitate kka porci :) .
    Povestea a aparut in 1999 de un idiot destept care a dat McD in judecata .. cauza fiind tot mancarea asta buna rau.. si ca sa faca treaba treba, le-a facut si reclama de mai sus.. pierderea a fost de cateva milioane de Euro in Romania.
    Mancarea gustoasa dar din resturi.. ce kkt vreti fratilor doar mancati fastfood. Mai mancati si acasa sau la un restaurant bun. Inca odata, nu mai mancati resturi ca o sa crapati si daca nu va puteti abtine, macar mai rar odata pe luna. Hai pa si pofta buna :) )

  25. adrian said

    am February 27 2009 @ 5:50 pm

    mai tineti minte cand se taia porcul in fiecare toamna? cand se umpleau camarile de zacusca si dulceturi?
    Din pacate anumite obiceiuri bune au fost inlaturate. Chiar mi-am propus in ultimii ani sa procedez asa cum se facea mai demult dar pana acum nu am reusit. Ba nu am gasit porc, cand am gasit nu avea cine sa-l taie (ca eu habar nu am) cand am gasit cine sa-l taie nu avea cine sa pregateasca preparatele (nici de asta nu am habar) si poate daca as fi gasit as fi intampinat probleme mari la transport si depozitare. De multe ori ma intreb cum au reusit parintii nostri ca eu trebuie sa ma declar neputincios in aceasta privnta. Sunt curios daca a reusit cineva in ultimii 5 ani sa mai faca provizii ca parintii nostri.

  26. no name said

    am February 27 2009 @ 5:55 pm

    buh…nun pot sa zik altceva …te aprob in tot ce spui….numa ca .nu esti primu care a incercat (de apreciat oriqm) shi nici ultimul..dar asta nu va ajuta prea mult specia umana ….Mc-u este un brand enorm in lume…mancarea “aparent ” este delicioasa…….serviciul este f f rapid…..eu unu am mankat de la mc…shi o sa mai manank…shi sunt multi care citesc ce spui tu….shi or sa faca la fel..multumim mult pt info…succes in continuare;)

  27. marius28 said

    am February 27 2009 @ 6:02 pm

    Sunt de parere ca povesti de genul celei de mai sus nu pot fi publicate sub anonimat. Cand aduci acuzatii grave trebuie sa ti le asumi, altfel sigur faci parte dintr-o firma concurenta sau esti vreun frustrat. Dar vina pentru publicarea sub anonimat revine celui care gestioneaza siteul. Daca mergem pe principiul ca putem spune orice despre oricine in scurt timp toti vom inceape sa aruncam unul in altul cu “tarte de frisca” in asa fel incat in scurt timp, o sa iasa o bataie generala. Ca si in cazul jurnalistilor, o informatie ar trebui verificata din trei surse inainte de a fi publicata. Nu mai consum de mult produsele de la Mc dar demersul meu este pentru o informatie reala, nu pentru una manipulatoare, neverificata, partinitoare si cu caracter obscur!

  28. Egyed Ufo Zoltan said

    am February 27 2009 @ 6:33 pm

    Vara am incercat timp de o saptamana sa mananc resturi de la fast-food. Am facut si poze, sunt aici pe blog:
    http://www.oskar.ro/blog.php?id=839&nr=60

  29. constantin said

    am February 27 2009 @ 6:39 pm

    Povestioara cu Mc circula de vreo doi ani pe net, nu pot spune ca se minte sau ca e adevarata ,dar un singur lucru stiu: cand trec pe la Unirea, in colt unde este Raifeissen si ies gurile de aerisire ale Mc-ului miroase a plastic prajit, ceva inconfundabil si care iti provoaca o greata enorma. In privinta cartofilor o stiu si din surse foarte sigure: acei cartofi sunt doar o coca preparata din amidon cu alte ingrediente, taiata in forma de cartofi, congelati dupa care se introduc la prajire. Nu v-ati pus intrebarea de ce o portie de cartofi este valabila doar 8 minute de la prajire dupa care se arunca, daca nu a fost vanduta?

  30. gabriel said

    am February 27 2009 @ 6:39 pm

    pentru mihai concetreaza asupra subiectului … si aici parerea in primul rand suntem pt comentarii despre subiectul propus 2 este tb mea si daca tot folosesc timpul sa comentez un subiect cu ce te deranjez ca im ipun si eu semnatura daca esti … sper barbat ne vedem la mc si iti fac cinste eu cu o masa…. ce zici >>? http://www.anunturiplatite.ro

  31. gerula said

    am February 27 2009 @ 6:53 pm

    pt Egyed- no’, las’ ca voi aveti voie.:-))
    pt restul- ca bucatar amator cu state evchi, va rog urmariti discovery, travel, national geographic – cu orice emisiuni gastronomice. faceti orice vedeti acolo in casa, apoi cumparati un produs mac, oricare, si gustati la jumatatea mesei, in primele cinci min ute dupa ce ati gustat din felul II (nu cioarba, desi si unele ciorbe sunt consistente si dau de gol gusturile artificiale).(poate fi facuta si de mama, bunica, in casa, traditional sa fie). daca Mac-ul nu are gust de creta cu cauciuc si dero, sa-mi ziceti mie …
    apoi, daca ingredientele alea naturale din emisiuni se pot compara cu porkeriile de la orice fast -food…..

  32. obiectiva said

    am February 27 2009 @ 7:17 pm

    Eu cred 100% ce se spune despre MC. Fiica-mea voia sa mearga la MC pentru tobogan. Trebuia sa ii iau si ceva de pe acolo, ca altfel ne dadeau afara. Ultima oara, acum 3 ani, oricum mergeam rar, a vomitat 3 zile. De atunci, nimeni nu mai mananca MC. Eu am simtul mirosului dezvoltat ca a lui hannibal cannibal, si, de cate ori treceam prin fata MC mirosea ca la Auszwitz! Imi venea sa vomit de la mirosul de ulei ars.

  33. Diaconescu in reluare said

    am February 27 2009 @ 7:23 pm

    am intrebat-o in emisiune si pe naomi si pe nikita ( aceste ratate de care numai scap
    )ca Paul Daniel Schneider said nu este decit un schizofrenic din conducerea Mc si are un salariu pe cinste ptr ca merita sa se bage in seama ca OB-ul in p…..

  34. Bogdanel said

    am February 27 2009 @ 7:56 pm

    E o mare porcarie ce scrie acest fost angajat al Mc …
    Stiati ca Mc d… nu a primit nici o reclamatie in vederea toxiinfectiilor, sau ceva de genul…???
    Intr-adevar, nici nu garanteaza pentru mancarea luata la pachet, insa ca idee, nu credeti ca ar fi putut cineva sa ia la pachet si sa lase sa se invecheasca apoi sa faca reclamatie???
    Mi se pare normal ca un fost angajat, care dupa cum a spus-o si el, a facut un liceu de profil, sa fie impotriva, cine stie pentru ce a fost dat afara…
    Ca idee, domnule fost angajat, ai continuat studiile, sau ai ramas la stadiu de liceu terminat???
    Singura problema la aceste Mc-uri este cantitatea E-urilor…
    Cu respect Bogdan.

  35. Remus said

    am February 27 2009 @ 8:13 pm

    Doamne cat am ras, multi prosti in natia asta …

    Plec de la premiza ca este adevarat ce a scris autorul :) )), pai daca aia de la mc folosesc intr-adevar cadavre …, scrie asta pe eticheta? :) )))))))))))))))) Buna treaba,ca sa poata ajunge informatia la orice dobitoc :) )

    AAA si a 2 a chestie, ca sa vedeti mentalitate de romani batuti in cap, vine unu si zice o chestie, bun , unii il cred altii nu, la o adica informatia poate fi reala sau nu, ulterior vine altul( daniel cel cu un post pertinent mai sus) care spune exact contrariul, pe asta al 2 lea nu il mai crede nimeni, desi la punctul 0 din punctul meu de vedere fara sa citesti continutul sansele sunt 50% 50% , dar in tara asta nu tata, ca si bivolii, nu cred ca au romanii sufiecenta memorie ram sa proceseze 2 informatii … pacat ca e locuita tara asta, multi prosti

  36. igelijk said

    am February 27 2009 @ 8:18 pm

    Nu imi place nici un produs de la MC sau KFC.Cand esti prin preajma,miroase ingrozitor a seu de oaie sau ce naiba or folosi pentru prajit.
    Astazi am iesit in oras si am mancat o prajitura cu ciocolata .Dupa cateva minute m-a apucat o durere de stomac de nu mai puteam sa stau in picioare.Asa ca….am taiat si prajiturile de pe lista.Home made este cel mai bine si cel mai sanatos.
    Numai bine la toata lumea

  37. romanasul said

    am February 27 2009 @ 8:59 pm

    Este adevarat ca preparatele de la Mc D. favorizeaza obezitatea si ca in general tot ceea ce este fast-food are un ciclu de pregatire pre-scurtat, deci mai departe de ceea ce este natural.

    Dar haideti sa fim seriosi !
    - Carnea provine de la animalele moarte???
    MOARTE DE SUPARARE, SAU DIN CE CAUZA AU MURIT ATAT DE MULTE, ca sa ajunga pt toate Mc D. din lumea asta ?
    - Cartofii vin din Austria, DE CE? sunt mai ieftini decat cei din piata ???
    - Salata vidata ??? Tipul este amator de scenarii SF.

    Este EXCELENT SA FII INFORMAT, in ziua de azi cand sunt puse in vanzare pe piata tot felul de produse de o calitate indoielnica, dar totusi, SA FILTRAM MACAR PUTIN INFORMATIILE PE CARE LE PRIMIM, PT CA ALTFEL DEVINE MANIPULARE!

  38. np said

    am February 27 2009 @ 9:18 pm

    E clara situatia si cu mec-ul si cu kfc-ul si cu toate fast-food-urile. Cei care au comentat si aduc argumente impotriva sunt ori rupti de realitate ori angajati ai firmelor cu pricina.

    Nu e vorba ca primesti la mec o mancare la fel de sanatoasa ca si la shaormaria din colt ci e vorba de altceva. E ca diferenta intre un genocid si o crima. Mai si dau jucarii si fac parcuri de joaca pentru copii … viitorii lor consumatori.

  39. cuibus said

    am February 27 2009 @ 9:22 pm

  40. cristian said

    am February 27 2009 @ 10:15 pm

    M-ati facut sa rad !
    Intradevar, mancarea la MC nu este sanatoasa daca o consumi zilnic, datorita continutului mare de elemente artificiale, E-uri, arome, etc. Toate acestea dau gustul atragator pentru papilele gustative.

    GAINI PRESATE, ANIMALE MOARTE, CARNE DIN REZERVA USA ARMY !!!!!!!!! Hai sa mai exageram, dar nici chiar asa.
    Nu ne obliga nimeni sa consumam de aici.
    Daca ar fi fost reale aceste probleme, MC ar fi fost desfiintat !

    Pana acum 2 ani cand am citit acest mesaj, am fost consumator al acestor produse. Imi placea foarte mult gustul lor. Dupa aceasta data, consum sandwich-uri de la ROMPETROL pt ca sunt mai “romanesti” ca si abordare.

    Succes si intelepciune.

  41. jadeu69 said

    am February 27 2009 @ 10:17 pm

    marfa!!

  42. jadeu69 said

    am February 27 2009 @ 10:21 pm

    daca banuiesti ca cineva iti poate da burgeri din gheare si mate nu mananci!

  43. gaina presata de la McD said

    am February 27 2009 @ 10:31 pm

    oare cei de la PROTAN au contract cu ei?trebuie sa fii idiot sa crezi ca mananci mortaciuni la fast-food.

  44. jadeu69 said

    am February 27 2009 @ 10:39 pm

    dar micii pe care ii mancam pe la targuri sau popasuri pe marginea drumului din ce sunt facuti?

  45. Anonimul22 said

    am February 28 2009 @ 12:06 am

    Sincer sa fiu in legatura cu carnea si modul ei de procurare este 70% adevarat.. dar de restu nu sunt de acord.. in primul rand fileofish.. mai pe romaneste pestele.. se prajejste in acelasi tip de ulei in care se prajeste si premierul si cickenul,puisoful si carotfii si tot ce este prajit in ulei…nu este nici un ulei special… si din pct de vedere medical este foarte sanatoasa carnea.. pe moment cand este proaspata.. daca il lasi mai mult timp atuncea apar probleme.. eu lucrez la mcd de app 2 ani de zile.. si sincer nu am nici o problema..

  46. Paul Daniel Schneider said

    am February 28 2009 @ 12:56 am

    Intamplator nu conduc nici un Mc si salariul meu este cel putin infect. Deci, amicilor care m-au acuzat de X fapte nu am de transmis decat multa multa carnita. Am vorbit elevat, am prezentat punctul meu de vedere, nu vad nici un motiv pentru care sa fiu luat la-mpins vagoane aiurea.
    Daca nu aveti decenta de a comenta neutru, sau cel putin non-jignitor, cred ca ar trebui sa renuntati la forumuri.

    Salutari distinse…

  47. florin mateescu said

    am February 28 2009 @ 9:44 am

    Decat la nenorocitii de americani, oricare ar fii ei, Mc, sau KFC, nu mai mergeti acolo, nu-i mai imbogatiti, pe mizeriile lor. Mai bine mancati acasa sau la restaurante cu specific Romanesc, si veti fii mai multumiti. De ce nu vreti sa fim mandrii de mancarea noastra facuta de bunica,si sa consumam ce ne este “croit”, pe gustul nostru. Lasatii dracului pe analfabetii de americani.

  48. Claudiu said

    am February 28 2009 @ 11:09 am

    Frunza verde de alun
    Hai cu toti la papa bun :)

  49. Cosmin said

    am February 28 2009 @ 12:54 pm

    Dragutz articol… dar imi suna a deja vu, parca am mai auzit ceva de genu acu 1 an sau 2… Ca si unii dintre voi si eu mananc la MC si asta doar din cauza k in alta parte nu am timp din cauza jobului. Si mananc la fast food-uri de 5-6 ani? poate chiar mai bine.. si sincer, nu am nici pe dracu. Multi prieteni de ai mei pot confirma chestia asta. Deoparte imi place si mc si kfc, rareori s-a intamplat sa nu ma simt ok dupa ce am “savurat” o masa aici insa acum nu pot da vina pe mc ori kfc ca nu stiu sigur daca din cauza asta sa ma fi simtit rau. In legatura cu articolul, chiar k este de domeniul SF, unele lucruri sunt chiar f absurde. E adevarat, mancarea de la mc daca nu o mananci atunci cand ai luat-o si incerci sa o mananci dupa 10-15 min cand s-a racit intradevar looks terrible si are un gust ciudat dar totusi.. cunoastem regulile de la mc unde se stie k mancarea expira dupa un anumit timp ex: 7-10 min.
    In alta ordine de idei, nimeni nu te forteaza sa mananci la mc ori kfc, daca nu iti place pur si simplu evita-le, nu intra si gata, toata lumea e multumita. Nu le tin partea si intradevar nimic nu se compara cu mancarea facuta acasa de nevasta, mama, bunica si asa mai departe dar eu doar imi expun punctul de vedere acela k mananc de f multi ani de la mc si kfc si nu m-am ingrasat, nu am probleme de sanatate, si ma simt super ok si asta fara nici o vrajeala. Imi fac analizele de sanatate sa zicem odata la 6 luni si mereu acelasi rezultat, perfect sanatos.

    Asha k, pe scurt, cui nu ii placem, sa evite astfel de restaurante si toata lumea e multumita.

  50. Vlad Tepes said

    am February 28 2009 @ 2:25 pm

    Eu cred ca asta este o tentativa de santaj la adresa McDonald’s.
    Este o noua campanie de denigrare a tot ce este organizat civilizat in aceasta tara.
    NU PUN IN DISCUTIE CALITATEA DE DOI LEI A PRODUSELOR MCDONALD’S IN TOATA LUMEA SI NU NUMAI LA NOI.
    Dar de aici si pana a ne trezi noi sa-i criticam, doar doar or inchide si astia si s-or duce dracu cu cele 2000 de locuri de munca din Romania este cale lunga.
    Marele peste, specialist alimentar de ce lucreaza la ei daca asa stau lucrurile cum le povesteste el.
    De ce nu se duce in piata la Obor sau mai bine in Ferentari sa vada acolo cum se descarca mieii morti deja pe transport, se taie la misto si cu o mica spaga se vand ca proaspeti si infectati.
    Oamenii care traiesc ca sa manance or sa manance orice.
    Eu nu am mai mancat intr-un McDonald’s din anii 70.
    De atunci si pana acum insa McDonald’s a crescut de 1000 de ori atat pentru ca exista oameni care afara nu-si permit altceva, aici nu au habar ce mananca oricum chiar si acasa, dar si pentru ca in lume MCDonald’s da de munca la milioane de oameni, atat la angajati spurcati ca cel ce se da acum mare specialist alimentar cat si la studenti, la agricultori, etc.
    Este cunoscut ca McDonald’s ingrasa, te face obez si-ti face ficatul praf, dar numai daca esti batut in cap si te indopi de acolo de trei ori pe zi.
    Pana una alta eu i-as lasa in pace (nu dpdv fito sanitar)pe astia care mai asigura ceva locuri de munca si hrana pentru nemancatii Romaniei precum si un mediu de lucru, oricum mai civilizat decat pe un deal pe Valea Prahovei la mici si mititeti cu muste si cu bicarbonat de sodiu.

  51. CORCODUS said

    am February 28 2009 @ 2:58 pm

    CAUTATI “ANGAJAT KFC” PE GOOGLE….
    AM GASIT ASTA::

    Mai jos, confesiunile unui fost angajat KFC care a lucrat la KFC-ul din Plaza, Bucuresti. Probabil nici in alta parte nu este mare diferenta:

    “Aha, asa deci…

    Am lucrat acum ceva vreme la KFC-ul din Plaza mai exact de la deschiderea lui si inca vreo 9 luni dupa. Am semnat un contract de confidentialitate ceea ce ma impiedica sa postez pe undeva filmele si pozele facute acolo, cu mine in cadru desigur dar, si acum tine-te bine caci iti voi povesti aventurile mele din bucataria FDS (Fabrica De Sclavi).

    1. Prima data am lucrat la bredind ma rog asa ii zic ei dar in principiu esti “fainar” adica bagi toate produsele in faina si nu te mai opresti caci cel putin pe vremea mea coada era pana la scara rulanta. Procesul standard presupune ca acele preparate din pui sa se scuture de sange inainte sa fie aruncate in faina iar faina sa fie cernuta la fiecare 2 repetari, apa trebuie schimbata la fiecare 3-4 repetari (un proces care dureaza cateva minute ceea ce in treaducere libera inseamna o coada de 3 metrii) mai era si chestia cu asezatul produselor pe gratare dar asta nu o respecta nimeni cred, daca daca e prea prost sau n-are clienti. Cum pe tura la bucatarie sunt maxim 4 persoane adica 1 la masa de picant 1 la masa cu reteta originala 1 la masini si unu la impachetare(ala care face senvisuri)e imposibil sa face fata comenzilor respectand procedura si atunci ce se intampla? Pai e simplu, puiul fie el picand sau nepicant e aruncat in faina cu tot cu sange si intr-o faina plina de cocoloase fac o paranteza (sigur ati mancat produse mai crocante mai zburlite asa de se intreaba toata lumea cum de le iese. e alea sunt cocoloasele), apa la un moment dat devine vascoasa o combinatie de faina plus sos marinat plus sange, chiar daca ar vrea cineva sa o schimbe mai des e practic imposibil
    pt ca ai o durere de spate de la atata carat de pui de la frigider la bredind de la breding la masini si invers de zici ca ai carat pietre toata ziua, pe langa faptul ca masinile de picant nu au voie sa stea fara produse. Vorba aia clientul nostru stapanul nostru. Ma rog, asta era bine cand erau 4 in spate stiai ca poti sa faci fata si sa hranesti poporul.
    Dar cum de fiecare data se intampla sa fim 3 in spate atunci orice urma de igiena disparea. Apa sarea pe faianta, cuva se umplea cu faina (asa facea cocoloase mai greu) produsele stateau si cate 2-3 ore pe masa pana sa fie bagate, apa nu se schimba niciodata doar completai etc.

    2. Dupa vreo 2 luni am fost “promovat” =)) la masini aici e partea cea mai “sanatoasa”. in primul rand nici un produs nu sta la prajit atat cat e pe timer, unu pt ca e coada prea mare si termitele nu vor sa astepte, doi pt ca daca stau prea mult se imbiba in ulei vegetal, si in cazul in care uiti de ele prin holding (un fel de cuptor unde se tin produsele dupa ce sunt prajite) pentru ca nu mai sti unde ti-e capul pe agomeratia aia ca sa realizezi pe care ai bagat-o prima pe care a patra s.a.m.d. risti sa bagi in vitrina la vanzare niste chestii uscate si pline de ulei. Si 3 pt ca daca le lasi prea mult se innegresc deoarece uleiul la produsele de picant nu se schimba niciodata, DA niciodata!! Doar se completeaza ar fi risipa prea mare ce naiba. La aparatele in care se prepara bucatile de pui uleiul se schimba o data la vreo 2 luni ceea ce e mai mult decat poate ficatul meu suporta oricum. Produsele astea din reteta originala se fac sub presiune adica trebuie sa stea in masina respectiva cam 15 minute, ee dupa vreo 11 minute ii dai reset ca daca o lasi pana la capat o sa ai pe farfurie niste carbuni in loc de pui. Despre masini ce sa va mai zic, procedura de preparare presupune filtrarea uleiului o data la nu mai stiu cate prajiri nu foarte multe oricum, bineinteles ca se sare peste cand e aglomeratie, mai bine sa manance multi preparatele KFC cu gust de faina arsa decat sa sa manance in alta parte, nu? Filtrarea uleiului, asta mi s-a parut inutil intotdeauna, presupune coborarea lui intr-un tanc si de acolo urcat inapoi in masina trecand printr-un filtru de hartie, DA de hartie, adica nu filtrezi nimic decat cocoloasele de faina, in fine.

    Dar hai sa va zic si partea interesanta, sper ca o sa intelegeti ca in nici un KFC din Romania nu se pot face produse de calitate in primul rand datorita crizei de timp ca incep ursarii sa tipe de dupa tijghea si in al doilea rand datorita costurilor ridicate necesare producerii unor produse conform standardului de calitate american. Ai nostrii stiti voi, lasa-i ma ca le place mai mult asa, oricum se bat pt un loc mai in fata la rand.

    Toate produsele ajung in “restaurante” gata marinate, bune de preparat:

    1.Produsele au in general au termen de valabilitate 24 sau 48 de ore depide.

    2. Necesarul de produse se face de pe o zi pe alta de manager, comanda de fiecare data un pic mai mult decat trebuie ca sa fie sigur, ceea ce inseamna ca daca 2 zile maerge mai incet automat ramane cu produse expirate. Asta face tura de dimineata, managerul de serviciu schimba etichetele cu perioada de valabilitate, se verifica salatele astea nu prea
    se vad si varza aia incepe sa se ofileasca, se schimba varza ofilita, maslinele nu stie nimeni de cate zile sunt iar branza daca nu are mucegai e ok. La fel si cu porumbul, specialitatile etc.

    3. Kfc e la etajul 2, marfa vine undeva la subsol cum singuri sclavi sunt in bucatarie ca la vanzare sunt in general fete, ghici cine se duce dupa marfa? Exact, eu si cu agiotantul meu. Se mananca la discretie asta e partea buna, din salate, sosuri, chifle absolut orice. Ocazional mai trageam un fotbal cu chifle, alea mici de le comandati in loc de paine, da
    ele veneau inghetate si erau numai bune de un fotbal pe holul ala lung. Deobicei jucam KFC contra Pizza Hut ca si lor le venea marfa in aceeasi masina, avem aceeasi companie mama. Cand incepeau sa se ofileasca le puneam la loc si luam altele. Poate m-ati inteles gresit dar nimic nu se arunca la KFC, sus ne astepta managerul sa facem inventarul, deci se
    inumara tot inclusiv chifle.

    4. Marfa o caram cu un transpalete (am scris cum ii spuneam noi nici nu stiu daca exista ceva de genu) si pe fiecare palete puneam marfa de vreo 250 300 de kile ca romanu s-a nascut flamand, deci era si f greu si f voluminos asa ca sa va faceti o imagine trebuia sa tragem de ala vro 200 de metrii asa in forma de U numai pana la lift deci pot sa zic ca se stia pe unde trecem cu marfa pt ca lasam urma, evident nimic nu se arunca. La lift podul de piatra se darma uneori deoarece paletu era cam cat liftu si daca nu inimerei din prima intrarea se ducea dracu tot plus ca la intrarea
    in lift era santul de metal al usilor si evident ca mai cadeau una, alta.

    Apoi mai era curatenia, ea se imparte in 3:
    Masa de faina care trebuie curatata temeinic pt ca la sfarsit vine manageru cu degetelul lui sa verifice Masinile de gatit trebuie curatate (asta era treaba masinistului deci vro 7 luni a mea).
    Si unu care spala tot(Dish), gratare, manere, tavi,tanc de ulei, filtrele alea din hratie, ce credeati ca se arunca? Mie imi placea sa ma bag la spalat, era simplu, cum managerii erau niste zgarciti nici nu le mai ceream detergentul ala special D3 parca sau sapun le lasam in apa clocotinda vreo juma de ora si apoi doar le clateam nu se prindea nimeni, ca le ascundeam prin rastel pe acolo, jeg pe ele cat cuprinde dar ne grabeam acasa ca nu precam niciodata mai devreme de 1 noaptea.

    La masini curat se facea cu hartia igenica si 2 lavete, atat asta era ratia pe saptamana acolo totu e low cost aaa si un detergentu D7 asa se numea. Programul se termina pe la 10- 11 iar noi la 12 trebuia sa iesim din tura dar nu aveam voie sa plecam pana nu faceam curat.. DECI detergentul respectiv, care e f toxic deoarece am reusit sa procur o
    sticla acasa, ajungea peste tot inclusiv pe faina in ulei grupa mare samd in speranta ca terminam mai repede.

    La masina de breding cand se facea curat aveam mereu grija sa hranim gandaci de bucatarie, ma rog ii descoperisem io intr-o noapte in spatele masinii intr-o scurgere care avea un capac metalic gaurit prins in suruburi in podea. Le bagam in fiecare seara paine, apa si alte resturi devenisera destul de mari la un moment dat ca s-a speriat o casiera de ei si s-a plans la manageri. A doua zi au venit unii cu niste pesticide sa ii omoare, eu am crezut ca au reusit dar se pare ca e destul de rezistenta specia asta mai ales dupa ce au rezistat la mancare aia, nu? Cred ca si acum mai sunt acolo, in fine.

    Alte precizari importante, baietii cu care am lucrat eu acolo, nu prea erau dusi la scoala si tin minte cum maestru paul din berceni la sfarsitul programului a urinat in ulei o data supart fiind ca managerul l-a prins cand vindea produse pe neve. In pungile cu pui gaseam adese muste, in criza de timp puiul era dezghetat cu apa fierbinte si capata asa o culoare de vanata. Flegme la impachetare primeau cei mai fitosi clienti stiu ca o data a fost servita si d-na andreea(a cantat la blondy sau ceva). Am filme si poze acasa cu schimbarea etichetelor si a salatelor.

    Eu personal am comis cateva de oboseala, am scapat vro 3-4 gratare cu aripioare, strips pe jos am vrut sa le arunc dar managerul m-a invatat o schema ca a patit si el la fel cand era la masini, le bagi un minut in ulei si gata, sau le platesti la pret intreg. Deci,

    Aaaa faza tare sa nu uit. De Pasti plecam toti acasa (o zi, normal) si lasaram frigiderele oprite (mare gafa) cu marfa la greu in ele ca a doua zi vin “meltenii”, ei nu mananca oua mananca aripioare. Va dati seama ca dupa 36 de ore nu mirosea a morga dar a stricat sigur, evident ca produsele s-au bagat la vanzare. Slava Domnului ca totul acolo se gateste la temperaturi inalte si nu omoara pe nimeni, inca.

    Sucu ala pepsi vine in niste tancuri, vai mama noastra ce mai caram la ele, doar esenta ca restu e sifon,
    Ce sa va mai zic, Opc-ul nici macar nu trecea prin spate ramanea in fata unde era totul frumos, dar plecau cu sacosele si probabil buzunarele pline. In spatele frigiderelor se ascundeau cate 2-3 meniuri.

    Seara dupa program ne strangeam in lobby mai multi de la KFC, Pizza hut si Mc uneori, si povesteam cum isi terorizeaza fiecare clientii si care sunt cele mai oribile metode. Evident ca noi mereu castigam.”

    P.S. Dreputurile asupra textului apartin autorului initial, oricare ar fi acela.
    :Angajat KFC, Confesiuni, KFC, Plaza

  52. jadeu69 said

    am February 28 2009 @ 10:25 pm

    ma,voi sunteti cu capu”??la mcd,kfc,etc.mananci E-uri,grasimi,chestii daunatoare intr-o oarecare masura organismului.nu toata lumea are timp sa gateasca acasa sau sa mearga la un restaurant sanatos.chestiile astea nu le inghiti doar acolo.
    in ceea ce priveste bataia de joc a angajatilor,asta e altceva.sa scuipi in salata,sa urinezi in ulei?yac!!!!dar de fiecare data cand mergi acolo speri sa n-o patesti chiar tu!ce pedeapsa ar merita cel ce face asa ceva???veniti cu idei!

  53. A...O...L... said

    am March 1 2009 @ 12:51 am

    Mc, kfc si alte din acestea au fost introduse de americano-iudei impotriva romanilor pentru exterminare. ADEVARAT! Iata de ce Romania este pe locul 2 la cancer copii! Fapte criminale ale iudeilor au existat cu mult in urma impotriva romanilor. Pentru ca nu pot sa poarte un razboi (ex Gaza) impotriva noastra, recurg la aceste mijloace oribile, stiind ca romanii sunt ignoranti si se iau dupa toate clipurile publicitare care sunt in esenta TEHNICI SUBLIMINALE. Evreii au ca biblie talmudul babilonian, un cod criminal care ordona lor sa ucida. Aveti posibilitatea sa vedeti si sa accesati. Ei l-au ucis pe Eminescu.Un medic evreu (in urma ridicarii marelui poet, filozof direct din strada), care “l-a diagnosticat” bolnav de sifilis si apoi l-a “tratat” cu supradoza cu mercur. Accesati si articolele referitoare la doctorul Paulescu cel care a descoperit insulina sa vedeti ce a patit din cauza evreilor. Miscarea legionara, nu a avut nimic in comun la inceput cu hitler, ea s-a nascut in urma faptelor criminale ale evreilor in Moldova, unde acestia comercializau alcool etilic pentru consum alimentar. Toata istoria noastra este deformata. Ei se autosacralizeaza in biblie ca “popor sfant” in realitate nu exista niciodata acest termen pentru ei. Ei nu sunt poporul sfant, ci poporul blestemat de Isus peste veacuri si care va avea un deznodamant nefericit. Ei vor sa ocupe tara noastra. Au cumparat terenuri si case pe nimic. Toata tevatura din tarile europene impotriva romanilor are la origini atacul lor impotriva noastra. In spatele legii amprentarii stau ei, care ne defaimeaza peste tot in Europa, precum ca am fi tigani – vechea lor tactica de a se auto considera drept “rasa ariana”. Nu mai consumati NIMIC de la ei si veti fii sanatosi. Boicotati toate produsele lor. Nu mai consumati coca cola. O sa va postez in link cu produsele lor. Orice banut pe care-l platiti pentru “produsele” lor inseamna un glont pentru copii romanilor.

  54. A...O...L... said

    am March 1 2009 @ 1:06 am

    http://www.revelatia.ro/docs/dw_out.html talmudul-adevarata-biblie lor

  55. diaan said

    am March 1 2009 @ 5:26 pm

    Mananc la Mc destul de des…si sincer intre un fast-food romanesc si Mc sau Kfc le aleg pe cele din urma…niciodata nu am primit nimic stricat de la Mc,dar am primit de multe ori pizza avand carne stricata in ea…

  56. Aida said

    am March 1 2009 @ 7:19 pm

    Am mancat o data, acum 8 ani la un MC Donald, la Paris, Versailles si am avut impresia ca avea gust de sobolan( sau miros, caci nu cunosc gustul sobolanului) Am tacut din gura ca sa nu fac sa vomite prietenii cu care eram. De atunci nu-mi mai calca picioarele la nici un fast-food. Nu cred ca au pus inca care de cadavre umane, dar alte jigodii precum soarici sau sobolani nu m-ar mira. Boicatati fast-food-urile caci mai bine mananci un sanwici facut de tine sau de mama decat asa ceva!!!!Sau daca mancati fast-food sa nu zice4ti ca nu ati fost informati!!! Curaj si pofta buna.

  57. alina said

    am March 1 2009 @ 11:22 pm

    Am primit si eu acest mail de la prietenii mei. As putea spune ca i-am dat dreptate din multe puncte de vedere, dar am avut impresia (totusi) ca mai si exagereaza. Cateodata noi romanii mai avem tendinta asta. Cred ca in mare parte poate chiar 99% din cele scrise sunt adevarate, dar oare nu exagereaza macar un pic? De ex:”credeti-ma ca as fi preferat sa vad un cadavru in descompunere decat sa mai vad odata o carne cu zgarciuri si miros de descompunere si culoare verde dupa numai 6 ore de stat la temperatura camerei”. Restul le cred: ca prajirea se face la temperaturi foarte ridicate si cum sunt condimentati cartofii si pestele, etc!

  58. Clujeanul said

    am March 2 2009 @ 10:12 am

    Daca vreti sa stiti mai multe despre mancarea sanatoasa cititi caretea “Studiu China”.

  59. Neconcordanta said

    am March 2 2009 @ 11:00 am

    Salut!
    Doar la urmatorul aspect as vrea sa va atrag atentia:
    Carnea de pui ( … SCW – Spicy Chicken Wings ) este … o carne presata la temperaturi inalte din toata gaina inclusiv gheare / cap s.a.m.d

    BAI TAMPITUL DRACU’ CARE AI SCRIS ASTA, CUM DRACU’ PRESEAZA EI CARNEA AIA DE IESE EXACT O ARIPIOARA CU TOT CU OS. INTELEG CA ESTI MEMBRUL MANDRU AL UNUI POPOR CARE ‘PUNE BOTUL’ LA TAMPENIILE ASTEA, DAR NU-MI INCHIPUIAM CA IQ-UL TAU SI AL CELOR CARE ITI CITESC FABULATIILE, SI LE MAI SI IAU DREPT FAPTE REALE, D’ABIA AJUNGE CAT MARIMEA PANTOFULUI MEU, SI ASTA CUMULAT.

    Precizare: nu lucrez la McDonalds, nu mananc non-stop McDonalds, dar am vazut SI la acei mici intreprinzatori privati, cu shaormerii si alte fastfood-uri originale, abateri de la igiena, daca asta se vrea a se arata aici. Asa ca lasati-o moarta cu campaniile aste de denigrare a McDonald’s si KFC si a altor asemenea. Daca intreprinzatorii nostri privati nu fac fata, asta e din cauza lor insusi, pentru ca sunt LACOMI si isi bat joc de CLIENT prin calitatea ingredientelor folosite si mainii de lucru necalificate.

  60. Ban pt Gabriel (cel cu anunturi platite) si observatie pentru incompetentul de Mihai (cel care spune ca nu se poate) said

    am March 2 2009 @ 11:18 am

    Mai cretinule. Mi-e scarba de natura ca te-a lasat sa supravietuiesti. Dar tocmai stringul http://www.anunturiplatite.ro crezi ca nu se poate filtra? Profesionistul gardurilor… Dupa cum spunea un prieten: frate, nu mai poti scoate organul sa te urinezi de profesionisti… Nu va mai spuneti opinii acolo unde nu va fierbe oala (de lut) mai oameni buni. Invatati sa mai stati si cu gura inchisa decat sa scoateti tot felul de onomatopee pe cavitatea bucala (ca pe anala ati tot scos de ati terminat tara asta – nu politicienii corupti sau alti catziva, ci voi, toti care mai si aveti tupeul sa ridicati piatra).

  61. cornel oprea said

    am March 2 2009 @ 12:41 pm

    Pentru cine e interesat sa vada un film pe aceasta tema, “Super size me”:

    http://fymaaa.blogspot.com/2009/02/pericolele-fast-food-ului.html

    E vorba de un tip sanatos de 25 de ani, care timp de 30 de zile a mancat si a baut numai de la McDonalds, inclusiv apa. Uluitor este cum de a rezistat atat, desi medicii i-au spus dupa doua saptamnani ca s-ar putea sa moara daca mai continua inca doua saptamani la fel.
    Foarte interesant de vazut.

  62. Razboi întru Cuvânt » Microscop pentru suflet (Noutati 1-2 martie 2009) said

    am March 2 2009 @ 1:04 pm

    [...] Destainuirile unui angajat al Mc Donald’s [...]

  63. Eszter said

    am March 2 2009 @ 5:10 pm

    dupa ce ati citit….puteti sa va uitati la filmul “super size me”
    tot la mc, si ff tare, en un film documentar…

  64. naiceface said

    am March 2 2009 @ 7:05 pm

    dar am auzit si acuam recent ca in iasi la kfc si macdonals exista grave incalcari de igiena…

  65. patraulea said

    am March 2 2009 @ 7:51 pm

    La ce au scris altii in sprijinul acestei francize, e treaba lor, nu-i citesc pt ca nu au dreptate. In ce priveste Mc Donald cind aud numele ma duce la gindul ca Mc vine de la M? c.c pe Donald. Au venit din america sa ne vanda kkturi aici unde cred ca le putem simplu face concurenta cu produsele noastre. Hai… cine incearca sa-si deschida linga ei un fast food cu sarmalute sau poale’n brâu romanesti?

  66. gabriel said

    am March 3 2009 @ 11:04 am

    putin respect eu nu am injurat pe nimeni nu am jignit pe nimeni si nu stiu de ce va simtiti asa de .. revoltati eu muncesc voi poate doar scrieti comentarii … sincer sa fiu va pot afla si ce ati mancat dimineata dar nu ma stresez cu asa ceva referitor la comentariile lui mihai si nu mai stiu cine si nu cred ca decideti dv cei care comentati daca sa imi dea Ban sau nu cei care detin acest site bun !! va urez succes si stres mare daca nu aveti ceva mai bun de facut TIN SA VA READUC AMINTE CA AICI INTRAM SA SCRIEM PARERI DESPRE SUBIECT NU DESPRE MINE … ASA CA ….

  67. dan said

    am March 3 2009 @ 7:25 pm

    NU MAI MANCATI FRATILOR FAST-FOOD. luati-va dracului in cel mai rau caz niste banane sau portocale sau mere. sau faceti-va dracului un sandwich de acasa (dar nu cu mezeluri ca tot aia e). indiferent daca ce scrie mai sus e adevarat sau nu, mancarea de fast-food e de tot kkt-ul. nu are valoare nutritiva. daca va mai invatati si copii sa manance de la fast-food-uri atunci chiar va meritati soarta.

  68. x said

    am March 3 2009 @ 7:57 pm

    bine zis dan ! eu deja practic asta !

  69. online said

    am March 5 2009 @ 12:22 am

    Felicitari pt curaj… si… no comment… sper sa nu mai ajung la MC…

  70. extremist said

    am March 6 2009 @ 8:50 pm

    Salutari, ma bucur sa vad asemenea articole care prezinta realitatea cruda, in legatura cu apa de la danone, contine flour, adica toxine, ceea ce duce peste cativa ani/zeci de ani la cancer,stop,etc. Mai toate fast-foodurile fac parte din cordex alimentes .., cam cate culori au majoritatea fast-foodurilor ? (rosu, negru,alb,galben) culmea.. kfs,mc,piza hut,etc. Toate fac parte dintr-o “Uniune” a alimentelor internationale standardizate. Cred ca ai uitat ceva sa specifici, mancarea de la mec(si nu numai) contine anti-vomitive.., nu stiu cate persoane cunoasteti care mananca extraordinar de mult la mec si vomita.. putine, iar exceptiile le fac cei cu probleme. Tot ce vedem acum este inceputul … o sa vedem noi in urmatorii ani …. .Legat de fructe, mai nou trebuie sa sti de unde sa cumperi fructe.. sa nu cumva sa te trezesti ca sunt aduse din afara cu o cantitate de E-uri destul de mare.. Hf and politics rulz.

  71. dan said

    am March 10 2009 @ 10:04 pm

    eu am fost in america, in boston, chicago, indianapolis si am vazut ca americanul obisnuit ocoleste mcdonald-ul; am intrat de curiozitate in cateva si pot sa spun ca sunt chiar murdare in adevaratul sens al cuvantului (prin comparatie la noi sunt elegante), deci trag concluzia ca oamenii le ocolesc tocmai c-or fi stiind ei ceva…
    cei de acolo au, in schimb un alt obicei prost; mananca tot soiul de chestii crocante uscate si umbla cu sticluta de apa (de la robinet, dar filtrata) dupa ei, probabil ca chestiile acelea se umfla in ei si le astampara foamea pana seara, cand foarte multi mananca la restaurante de cartier portii imense (dintr-o portie din asta am mancat eu, nevasta-mea si baiatul si ne-am saturat).
    a, sa nu uit, mai au o moda, asa numitul “brunch”, care uneste breakfast-ul cu lunch-ul, sau localurile cu “all you can eat for $5), cat despre calitatea materiei prime ce se foloseste in toate fast-food-urile, chiar am nimerit acum trei ani in toiul unui scandal de genul celui pomenit mai sus, in care un lant de asemenea restaurante fusese gasit ca schimba etichetele cu termenele de garantie (se pare ca nu este un obicei tipic romanesc).
    si inca o chestie chiar hazoasa; de cateva ori am sesizat in statiile de metrou tipi supraponderali care gafaiau asteptand.

  72. dragos said

    am March 12 2009 @ 2:13 pm

    === Sustin revenirea comunismului in romania ==== pisa.. mas pe ciuma asta portocalie care ne a asasinat tara, de ati vrut capitalism il aveti, pe vremea lui ceasca va permitati sa luati un kilogram de mere, acum la bucata si ambalat frumos chiar daca e putred in interior, ce binefacere va aduce uniunea europeana,va extermina

  73. ramona cornei said

    am April 10 2009 @ 11:38 am

  74. Pato said

    am August 13 2009 @ 12:11 am

    Dragi cititori, din pacate am gasit acest subiect pe internet foarte tarziu. Aici am citit o gramada de lucruri adevarate, dar din pacate si o gramada de minciuni foarte mari. Multu oameni, chiar foarte multi sunt dezinformati si fac acuzatii fara sa aibe nicio dovada si asta ma deranjeaza cel mai mult pentru ca si multi altii se uita deasemenea in gura lor si cred tot ce zic unii sau altii.

    Mancarea de la Mc’donalds nu a fost niciodata sanatoasa si nici nu va fi probabil pentru ca nu asta e scopul acestui restaurant. Cred ca toata lumea stie ca nu este recomandat sa mananci de la un fast-food tocmai din cauza numarului foarte mare de calorii, dar daca stai sa te gandesti acum in general tot ce mancam si tot ce cumparam contine multe calorii si multe E-uri.

    O minciuna foarte mare citita aici este aceea legata de carne. Carnea de la Mc’donalds este una foarte buna, nu este facuta din resturi de animale sau din 100 de animale cum a fost mentionat si in cazul carnii de pui….sincer nu sunt decat niste aberatii totale. Nu au existat gheare de pui si nici nu cred ca stimabilul care semneaza acest mail a gasit vreodata vreo ghera, gat sau vreun cioc de pui (cine mai stie ce). Carnea de vita la fel este buna si nu am de ce sa vorbesc de rau despre ea.

    Un alt aspect despre care se vorbeste aici este cel legat de bauturi. Bauturie de la Mc’donalds intradevar sunt facute din concetrat+apa filtrata+CO2. Dar ma intreb daca stimabilul care a semnat acest mail a aflat vreodata pe parcursul vietii lui ca si sucul pe care il ia el imbuteliat la sticla este facut din aceeasi reteta. Probabil ca nu daca nu a iesit din acea carapace a lui. Dar pe de alta parte in privinta sucului de portocale sunt nevoit sa ii dau dreptate. Este facut deasemenea din concentrat de portocale si apa si nu poate fi numit in niciun caz suc natural de portocale. Acest suc este numit juice daca ati observat sau cel putin asa stiu eu, insa suc natural de portocale….not.

    Un alt aspect este cel care priveste uleiul in care este prajita acea carne de peste. Nu este niciun ulei “special” stimabilule ce semnezi acest mail. Din pacate iti ofer aceasta veste proasta pentru tine, este acelasi ulei in care se prejesc absolut toate produsele la Mc’donalds (cartofi, peste, placinte, chicken, puisor, nuggets, premier).

    Un alt aspect este legat de placinte din ce am vazut. Din pacate o sa va dau un sfat, incercati sa o lasati mai usor cu ele ca nu sunt chiar asa de bune in sensul ca sunt foarte nesanatoase din punct de vedere al numarului de calorii.

    Un alt cititor foarte culturalizat mentiona mai sus cum ca acei cartofi ar fi facuti dintr-o pasta de amidon si mai stiu eu ce alte baliverne. Total gresit tin sa te anunt, sunt cartofi normali preprajiti inainte si gata pentru a fi prajiti la o viteza turbo si serviti rapid (ca doar de aceea se numeste fast-food).

    Deci cam asta aveam eu de completat din pacate la acest mail al stimabilului care incearca sa dezinformeze in mare. Din pacate nu mai credeti tot ce se zvoneste pana acele informatii nu sunt insotite si de dovezi clare si nu doar de niste vorbe aruncate foarte usor de cativa flacai.

    ps: nu lucrez la acest restaurant, dar nu pot sa mint si o sa zic ca da am lucrat intr-o pozitie destul de superioara si stiu cu ce se mananca lucrurile astea si nu vorbesc in lipsa de cunostinta ca altii.

    Numai bine si spuneti nu drogurilor.

  75. alexandra said

    am January 1 2010 @ 10:12 pm

    mc este mereu bun pt ca unii nu stiu ceea ce este in el de exempu fiica mea are 12 ani si ii dam mereu bani iar ea se duce la mc zice ca este bun a citit articolul si nu a dat roade ea acum de exeplu este la mc ce sa fac zicetimi va rog!!!!!!!!!!!!!

  76. alina said

    am January 1 2010 @ 10:14 pm

    mama mea alexandra imi da mereu sfaturi de genul asta.Ar trebui sa o ascul oare??????sau doar sa nu o bag in seama la revedere

  77. alexandra said

    am March 21 2010 @ 9:05 pm

    Mi se par ADEVAR CURAT aceste dezvaluiri.Vreau sa va sapun ca odata cand am mancat un mc chicken am gasit un MAT inauntru

  78. alexandra said

    am March 21 2010 @ 9:08 pm

    pato nu are dreptate!tot ce e la mc e daunator.acest angajat nu a scris minciuni doar ca sa scrie ceva care sa scada clienteala la mc!credeti-ma pe cuvant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  79. alexandra said

    am March 21 2010 @ 9:09 pm

    alina ar trebui sa iti ascultu mama deoarece ea tine la sanatatea ta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  80. rastoaca olivia said

    am May 5 2010 @ 8:20 pm

    cred ca folosesc un fel de ulei siliconat si aditivat cu anumiti compusi organici .or folosi si peg in compozitie …….
    de ce nu dai compozitia uleiului?
    vrem adevarul!!!

  81. rastoaca olivia said

    am May 5 2010 @ 8:23 pm

    va recomand cantina gaudeamus din puskin de la cuza daca sinteti din iasi.
    pofta buna si alegeti ce este bun .
    la cantina studentuilor este super si ieftin!

  82. alex said

    am October 19 2010 @ 11:43 am

    Salut!!!
    Eu sunt Stan Gabriel Alexandru …fost manager Mc Donald`s Otopeni…si va garantez ca ce a spus mai sus despre Mc Donald`s nu este adevarat…Mc Donald`s are standardele foarte inalte..este adevarat ca salatele au gust de cauciuc dar restu nu este adevarat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  83. nume said

    am March 1 2011 @ 6:42 pm

    am lucrat si eu la mec si e un loc de munca foarte bine platit dar sa ai si cap sa castigi bine( se fura muuuulllt la bani m arefer) :) )))

  84. george said

    am April 27 2011 @ 11:56 am

    mc ofera produse de inalta calitate, ii contrazic pe toti care nu sunt de parerea asta,tocmai daia produsele lor sunt preparate la temperaturi de 182grade sau depozitate la -18 grade,,pt prevenirea bacteriilor, oricum mereu vestilor rele li se acorda mai multa atentie decat celor bune, probabil ca cel care e asa nervos pe Mc Donalds i-si prepara mancarea acasa in conditi mult mai mizerabile decat zice el ca se intampla la Mc.

  85. Sa ne mai luam masa la Mc Donald’s? « Adevaruri din culise said

    am November 6 2011 @ 11:23 am

    [...] Destainuirile unui angajat al Mc Donald’s [...]

  86. iulia said

    am December 2 2011 @ 2:21 pm

    ESTI UN BOU MARE!!!!!
    Am lucrat la mc mult timp,si stiu tot ce e acolo. De ce nu spui de curatenia,igienizarea ,etc.. poate la rest tau nu era asa.de ce are grill-ul si uleiul asemenea temperaturi? .Pentru a fii siguri ca nu se dezvolta bacteriile ,pentru a le anihila cu asemenea temp mari,iar daca a-ti primit salata nevidata e vina store managerului.Obligatia era sa o refuzati cu proces verbal de returnare pt ca nu corespundea.La noi in rest nu acceptam nimik nevidat .Asa e regula.Iar in legatura cu studiul acela eu am lucrat din 1998 pana in 2006,(cu o intrerupere de concediu de crestere al copilului) am mancat zilnic,acolo, am 40 de ani,am 1msi 60 si 50kg,si sunt perect sanatoasa ,ceea ce va doresc si voua.

  87. ciorasteanu lavinia said

    am January 30 2012 @ 9:30 am

    daca intradevar este asa trebuie anuntat ANPC-ul deoarece sanatatea consumatorului este in pericol…salutari din focsani..

  88. ana said

    am May 2 2012 @ 9:56 pm

    Buna la toata lumea, parerea mea este ca nu ne forteaza nimeni sa ajungem sa mancam in asemenea locuri, probabil ca adevarul este la mijloc, cum si angajatii sunt diferiti asa se intretin si spatiile in care se lucreaza, iar in ziua de azi daca stam sa ne uitam in jurul nostru nu mai ai siguranta in nimic din ceea ce este pe piata, noi suntem de vina ca acceptam sa se intample lucrurile astea, pe langa asta din ce in ce mai multi tineri vad si aflu in jurul meu ca sunt bolnavi de la varste foarte fragede, va trebuie sa ne trezim o data si sa luam atitudine nu doar sa comentam, noi ne decidem viitorul sa nu-i lasam pe altii sa o faca.

    Toate cele bune.

  89. Cristache Elena said

    am July 20 2012 @ 12:33 pm

    Pana sa citesc atest mesaj si comentariile adoram mancarea de la MC pentru ca in afare de faptul ca mi se parea gustoasa era si usor de obt adik nu mai stateam sa gatesc inainte de a pleca in calatorii ci ma opream cu masina la MC si comandam. Jucariile din meniul pentru copii o incanta si acum pe nepotica mea insa m-am mirat f tare ca refuza pur si simplu sa manance mancarea de parca i-ar fi spus cineva ca e in ce hal e. are 5 ani. Ma bucur ca am descoperit descrierea. Voi fi un client in minus pentru MC la fel si apropiatii mei

  90. adi said

    am September 10 2012 @ 12:34 am

    un singur lucru sa va intre in cap la toti…..io sunt bucatar de profesie si am lucrat in toata europa …est , vest .nord sud….nu exista produse alimentare mai sanatoase decat in tarile balkanice….voi aveti impresia ca vestu europei mananca mai bine decat romanii….habar naveti ce tre sa le gatesc la norvegeni de ex…sau habar naveti ca in malta e greu sa gasesti ceva cu termen de garantie valabil in magazin…..si am multe ex…nam timp…dar sa fiti convinsi ca din pct asta de vedere noi traim bine

  91. rzv said

    am September 30 2012 @ 8:35 am

    nu cred ca domnul care a spus ca ar fi bine sa evitam mc si-ar fi batut timpul degeaba numai ca sa se afle el in treaba sunteti niste nesimtiti cei care l-au contrazis.voi sunteti angajati ai mc si v-a obligat patronul sa scrieti prostii despre el sunt sigur 100% ca acel domn nu a zis prostii voi ca sa nu va pierdeti clientii ati inventat ca el a fi furat si l-o fi dat afara patronul porcilor tin cu acel domn

  92. deny said

    am December 10 2012 @ 5:58 pm

    de unde este adusa coca cola?

  93. anonim said

    am January 28 2013 @ 10:25 pm

    ce sa spun la crescatoriile de animale nu puneau animale vii le lasau sa moara ca sa fie ei mai jmqri :) )

  94. Anca said

    am November 10 2013 @ 11:12 pm

    Buna. Lucrez de ceva timp la McD si ‘aproape’ tot ce ziceti sunt minciuni. Am vazut toate produsele, in toate starile…nici pe departe nu se inverzesc, nu se imput, etc. V-a pus oare kfc-ul sa scrieti astea? Hai sa fim seriosi, toti vorbim McD de rau, dar toata lumea mananca de acolo….

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu:



Urban Clean