La EFG Retail Services, clientilor li se refuza punerea la dispozitie a contractelor de credit

Tweet this

Liliana Florentina Dimitriu s-a adresat Asociatiei www.AsistentaPentruConsumatori.ro si Senatorului Urban Iulian cu aceasta sesizare :

---------- Forwarded message ----------
From: Liliana Florentina Dimitriu <dimitriu.liliana_florentina@yahoo.com>
Date: 2009/2/4
Subject: Sesizare nereguli EFG Retail Services
To: iulian.urban@gmail.com


Stimate Domnule Senator,

Ma numesc Dimitriu Liliana-Florentina si ma adresez dumneavoastra pentru a va solicita sprijinul intr-o problema pe care o am in calitate de debitor al institutiei non-bancare EFG Retail Services.
In anul 2005 am incheiat cu institutia mentionata doua contracte ca urmare a cumpararii unor produse prin intermediul magazinelor Altex si Media Galaxy.
Primul contract a fost incheiat in data de 11.04.2005, iar cel de-al doilea in 5.08.2005.
Am incheiat ambele contracte fara a avea posibilitatea de a lua cunostinta in detaliu de continutul lor, doar pe baza informatiilor furnizate de reprezentantii creditorului.
Nu mi s-a inmanat nici un exemplar al contractului (copie sau original), dupa cum nu mi s-a specificat nici faptul ca la fiecare contract era anexata o cerere de emitere a unui card de credit.
La o luna dupa incheierea primului contract am intrat in posesia unui card de credit care, dupa cum era specificat in scrisoarea anexata cardului, imi era necesar la plata ratelor creditului, la ghiseele BancPost.
Totodata era precizat faptul ca pe card dispuneam de suma de 4.000.000 ROL ce puteau fi retrasi sau folositi la cumparaturi. In extrasele de cont primite dupa retragerea numerarului disponibil in data de 5.08.2005 nu aparea nici o specificare ca in afara de ratele lunare respective, trebuie achitata si o suma pentru reincarcarea cardului, iar eu nemaiavand card pana la acea data, am considerat ca sumele din extras contin implicit aceasta taxa.
In urmatoarele luni, ca urmare a comisioanelor de depasire limita de credit precum si a diverselor penalizari din lunile in care ratele erau platite pana la data scadenta, am actionat prin a cere explicatii telefonic asupra motivelor acestor comisioane si penalizari, dar explicatiile cerute nu au fost niciodata lamuritoare.
Astfel ca la aceasta data am ajuns in situatia de a datora societatii EFG Retail Services suma colosala de 10200 RON.
Pe parcursul ultimelor luni am fost contactata in mod repetat de o firma de colectare debite, firma ce se ocupa cu recuperarea de creante pentru EFG Retail Services. In urma solicitarii colectorilor de debite, am stabilit o intalnire cu acestia in luna Decembrie a anului 2008. In cadrul acestei intalniri mi s-a cerut sa platesc suma minima de plata (la acea data de aproximativ 1700 RON) pentru a fi stearsa din evidenta lor si pentru a putea continua plata normala a ratelor. De asemenea mi s-a specificat printre altele ca acele penalizari erau datorate platii in avans a ratelor lunare (deoarece eu plateam ratele lunare de obicei in ziua de salariu, respectiv in data de 5 a fiecarei luni, iar extrasul de cont era emis in data de 8).
Am afirmat ca nu voi achita suma minima pana nu voi intra in posesia dovezilor care sa ateste ca eu intr-adevar datorez acea suma. Asa ca, la inceputul lunii Ianuarie, am solicitat atat telefonic cat si prin e-mail aceste dovezi, utilizand modelul de cerere postat pe site-ul dumneavoastra.
La sfarsitul lunii Ianuarie am primit din partea firmei EFG Retail Services doar un exemplar din cel de-al doilea contract (si acela in copie si nu original). La aceasta copie era anexata o copie dupa o "Cerere de emitere de card", datata 5.08.2005 (aceeasi data cu data incheierii celui de-al doilea contract), care s-a dovedit a fi un fals grosolan, deoarece semnatura mea era in mod flagrant plastografiata.
Revizuind de asemenea contractul in cauza, in afara caracterului sau ambiguu, am descoperit cateva alte nereguli. De aceea am contactat colectorii de debite pentru a stabili o a doua intalnire.
La aceasta intalnire, care a avut loc Luni 2 Februarie, a participat un colector de debite, precum si o reprezentanta a societatii EFG Retail Services. In urma explicatiilor mele, reprezentanta EFG Retail Services m-a indrumat sa iau legatura cu Departamentul de Frauda din cadrul EFG Retail Services precizand totodata ca acest fals nu ma scuteste de plata asa ziselor creante restante. De asemenea, confruntata cu neregulile evidentiate de mine, aceasta a raspuns ambiguu (si s-a disculpat in unele situatii), dar nu m-a lasat decat cu impresia ca, fiind angajata a societatii in cauza si nu a unei societati intermediare, nu putea decat sa disculpe societatea EFG Retail Services in orice situatie. De exemplu a afirmat ca societatea EFG Retail Services, fiind o institutie non-bancara, nu are obligatia de a oferi clientului un exemplar al contractului de credit. Din pacate, nelucrand in domeniul bancar, nu am putut sa contest in totalitate informatiile furnizate de dansa.
Consider ca un angajat al acestei societati nu ar fi falsificat din proprie initiativa un document, iar acest lucru ma face sa cred ca acel document nu este singurul fals. De aceea voi solicita in cel mai scurt timp posibil sa mi se trimita si primul contract (asa cum am cerut de la inceput) pentru a vedea daca si acela contine nereguli sau falsuri.
Mentionez ca reprezentanta EFG Retail Services m-a informat ca, intr-un caz normal, in care nu mi s-ar fi aplicat acele comisioane si penalizari, as mai fi avut de platit doar 1700 RON.
Acestea fiind in mare datele problemei, va adresez rugamintea de a stabili pe cat posibil in cursul acestei saptamani o intrevedere cu dumneavoastra la data si ora pe care o veti stabili, pentru a-mi spune care imi sunt sansele de a castiga un proces intentat firmei EFG Retail Services.
Curespect,
Dimitriu Liliana-Florentina
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 19605

433 Comentarii pana acum»

 1. Loppy said

  am February 6 2009 @ 12:24 pm

  Interesant. De fapt majoritatea bancilor si institutiilor financiare care au lucrat cu retaileri au facut pe dracu in patru sa scoata cat mai multi bani de la oameni. Au multiplicat numarul comisioanelor, au venit cu tot felul de “oferte speciale” si simplificari in acrordarea creditelor, iar acum vad ca au inceput si cu falsuri. Este bine, suntem pe drumul cel bun…

 2. afilovid said

  am February 19 2009 @ 1:49 pm

  am si eu aceleasi probleme

 3. Neuron said

  am February 26 2009 @ 11:32 am

  Ar fi bine sa dati si detalii asupra platilor care au fost efectuate de catre dumneavoastra

 4. lavinia said

  am April 29 2009 @ 8:25 pm

  iti multumim draga liliana ca ne ai deschis ochii!ma deranjeaza faptul ca ei nu iti comunica anumite lucruri importante precum comisioanele pentru plata in avans sau cat ai platit si cat mai ai de plata lucruri esentiale.e ca si cum platesti orbeste.si chestia cu cererea anexata pt reemitere card iar mi se pare un lucru interesant.sunt multe intrebari de pus…

 5. Mariana Filip said

  am April 30 2009 @ 11:42 am

  Buna ziua,sunt in aceeasi situatie,va rog mult daca aveti ceva cat de mic care sa ne ajute,contactati-ma si pe mine la nr.0742/419906.va multumesc mult

 6. GABRIELA ISPAS said

  am May 22 2009 @ 8:35 pm

  ma UMILIT aceasta non institutie.am ajuns lA MARKET nu lam folosit niciodata,nu a vrut sa achite cumparaturile.ma umilit mam simtit fara demnitate,dar comisioane si penalitati ia cu 10 maini.trebuie sa cerem despagubiri in instanta.a facut cineva vrun demers?subscriu la actiunea penala .vreau de 2000000 de ori mai mult despagubiri.noi cand gresim platim ,dar ei?CAND?

 7. Lupu Petru said

  am June 12 2009 @ 12:17 pm

  Sunt intr-o situatie similara
  Mi se pretind sume fara a mi se emite extras lunar de card asa cum prevede contractul
  Am refuzat plata fara extras lunar de card
  Sunt amenintat cu instanta
  Trebuie facut front comun si sesizate institutiile abilitate, instante, oficiu de protectie a consumatorilor etc

 8. Madalina said

  am June 15 2009 @ 9:38 am

  Buna ziua,
  Sunt intr-o situatie asemanatoare cu EFG Retail Service. Dupa 5 ani de plata (cu cateva intarzieri) aflu ca mai am inca pe atat de platit iar ratele s-au dublat. Parerea mea e ca acesti oameni abuzeaza de noi. Ma gandesc serios sa incep demersurile impotriva acestei hotii.

 9. Alin Alba Iulia said

  am June 20 2009 @ 7:18 pm

  Si eu sint in situati asemanatoare.Tot astept extrasul de cont sa vina dar nu mai apare,in schimb mi se spune telefonic ,in urma unui apel a carui conectare cu operatorul a durat mai mult de 20 min. ca a fost trimis de la dumnealor si sa verific la posta romana,binenteles ca am fost penalizat cu comision de intirziere a platii lucru care ma face sa ma intreb:ceea ce se intimpla ce este de fapt ,o hotie ,o plaga pe linga multele ce le indura cei multi pentru care dreptate se va face cind este prea tirziu,daca si atunci, caci sintem foarte multi prinsi in acesta perfida inselaciune si excrocherie.Nu stiu unde este virful iceberg=ului,dar de suferit sufera multi oameni iar cei ce trebuie sa ne apere nu fac nimic.

 10. Alin Alba Iulia said

  am June 20 2009 @ 7:35 pm

  Mai merita mentionat ca extrasele de cont anterioare le-am primit dupa perioada de plata acceptata,intotdeauna,iar cei de la posta romana n-au nici o vina,iar ultimul extras il astept si acum iar cum nu sint singurul in aceasta situatie nici nu ma gindesc ca vina nu este a celor de la EFG RETAIL.Se pune totusi o intrebare :toate aceste venituri realizate din aceasta situatie de vis a vis cu infractionalitatea ,cum vor afecta starea de sanatate morala si spirituala si chiar fizica a oamenilor pentru ca se poate spune ca multi dintre noi traim la marginea limitei de subzistenta .In concluzie, inca o problema pe linga multe altele de natura economica si sociala, care doar Dumnezeu stie cind va fi rezolvata si daca,de catre alesii nosti.

 11. Mihai Pitesti said said

  am June 21 2009 @ 9:13 am

  salut am si eu problema…vreau sa cer si eu un sfat…eu imi iau salariul prin BancPost si am facut descoperire de card acum vreo 2 ani. Am luat 3 salarii. Acum 2 luni am primit un msj pe telefonul sotiei ca sunt restant 30 ron la cardul euroline EFG Retail Services. Luna aceasta am primit iar un msj ca am restanta 90 ron. Eu nu am facut niciodata card euroline… si pana astazi nu stiam ce este EFG Retail Services si am vazut plangerile voastre, vreau sa va intreb de ce mi-a venit acest msj si ce trebuie sa fac, si vreau sa va mai intreb daca e posibil sa ma fi bagat in baza de credite ca rau platnic, mentionez ca nu mai am credite sau carduri nicaieri.Dupa ce am vazut cazurile celelalte va spun ca m-am speriat! Si am teama sa nu mi se intample si mie ca celorlalti. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat ceva,ce trebuie sa fac,nu vreau sa apar in baza de credite . Va multumesc!

 12. Dragos Iasi said

  am June 30 2009 @ 3:53 pm

  Buna! de 3 saptamani m’am gasit si eu in aceeasi problema… Tot in 2005 am facut si eu acest minunat credit la Altex si am achizitionat doar 1 aparat foto si 1 calculator. In 2006 luna mai am achitat 3 rate in avans – sau asa am crezut – plecasem din tara. In luna septembrie 2006 primesc 1 telefon si mi se comunica sec k nu iau in calcul banii platiti in avans si ca mai am de plata in plus 2 x 30 RON pentru intarziere – si doar am vrut sa fiu 1 cetatean model si sa achit banii in avans sa nu fie niciun fel de problema. Dupa 1 an de zile… mai exact august 2007 m’am hotarit sa achit toata suma care mai era de plata (1100 RON) ca sa termin cu statul la cozi infernale. Surpriza…. mai ramasese 1 rest de 27 RON care pana in decembrie 2008 s’au facut 205 RON… nu am fost anuntat de acest rest de plata si am fost raportat la biroul de credite cu intarziere de 180 zile. Problema acum vine…. am dat bani in avans pentru 1 apartament in august 2008 34 % din valoare iar acum, pana’n 30 Iunie trenuia sa achit diferenta…. desi venitul imi permite sa fac acel credit, nicio banca nu imi aproba din cauza acestei raportari… Petru cei care ati avut astfel de probleme…. cum le’ati rezolvat? care sunt caile de urmat? la reletii cu clientii de la aceasta minunata companie sunt tratat oribil, nu mi se face legatura cu niciuo persoana de decizie, in Iasi nu este niciun reprezentant… doar ,ma pune sa platesc!!!! am achitat si aceasta ultima restanta si nimic…. Oare nimeni din oamenii care ne reprezinta in aceasta tara nu poate face nimic pentru a opri aceasta BATJOCORA?????

 13. LUCA SANDINA said

  am July 9 2009 @ 3:01 pm

  am probleme cu banca EFG retail services.

  pe luna ce trece mi se mareste suma kre ar trebui sa platesc.

  am un nr de telefon de la relatii clienti a bancii da nu mi raspunde decat un robot care imi spune cu totul altceva.
  platesc de 2 ani de zile.v am lasat si un mesaj la telefon.
  va rog mult sa ma ajutati

 14. CAMELIA said

  am July 14 2009 @ 8:12 am

  Buna,
  Ma aflu intr-o situatie similara,dupa 2 ani de plata am constatat ca datoria a ramas aceeasi,datorita faptului ca am platit in avans,nu mi s-au dat nici un fel de explicatii,sau si acelea care mi s-au dat au fost evazive,haideti fratilor sa facem ceva pentru a stopa hotia,e bataie de joc,numai in Romania e posibil asa ceva..

 15. Gabriela said

  am July 20 2009 @ 5:21 pm

  Buna ziua,

  Am aceeasi problema… sau poate mai grava…
  Ma suna un executor cu nr de telefon 0723931237 si im transmite sa vin in Bucuresti, daca nu, politia ma aduce cu mandat de aducere. Oameni buni, cititi si informativa asupra drepturilor voastre.

  Contract comercial:
  “Potrivit art. 2 alin. 2 din Legea nr 469/2002 privind unele masuri pentru intarirea disciplinei contractuale, contractul trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu clauze contractuale privind:
  obligatiile ce revin partilor in derularea contractului,
  conditiile de livrare si de calitate a bunurilor si/sau serviciilor,
  termenele,
  modalitatile de plata si de garantare a platii pretului,
  instrumentele de plata
  clauzele de consolidare a pretului in conditiile inflatiei si devalorizarii,
  riscul contractual,
  modul de solutionare a eventualelor litigii aparute in legatura cu derularea si executarea contractului” —

  Are cineva un contract…trimiteti-mi-l si mie pe mail … gabi.pepene@gmail.com

  Multumesc tuturor celor care m-au sfatuit

 16. senator Urban Iulian - ptr. Gabriela said

  am July 20 2009 @ 5:24 pm

  Legea 469/2002 a fost abrogata de Guvernul Boc

 17. loghin daniela said

  am July 22 2009 @ 3:50 pm

  BUNA ZIUA!
  Am o problema asemanatoare cu cei de la EFG Retail,am achizitionat in anul 2005 ,luna august bunuri in valoare de 2579,70lei de la un magazin Altex din Botosani,am stiut ca am de platit un nr.de 46 rate,fiecare de 85,29lei.Aceste rate au fost epuizate in luna iunie 2009,dar am ajuns sa platesc lunar cate 140 lei,venindu-mi extrase lunare cu tranzactii pe debit de 300 lei reprezentand fel si fel de comisioane si dobinzi,chiar daca eu in luna respectiva achitam rata care mi se cuvenea.In concluzie eu am platit cele 46 de rate in termenul stbilit dar ajungand de la suma de 89 lei la 140lei,si imi vin in continuare extrase lunare,fara sa mai contina rate dar cu suma de 300 lei penalitati si dobanzi,reesind in final ca as mai avea de plata 5890lei.Este posibil asa ceva ,daca eu timp de 3ani le-am platit in jur de 5000lei in loc de 2579,70lei.Nu mi s-a dat nici un contract decat acel neispravit card cu care ei este posibil sa faca fel si fel de smecherii.Le-am cerut de vreo 2 saptamani o copie a contractului eu nu am semnat nici un contract si totodata o fisa a contului cu toate platile facute ca sa pot confrunta cu chitantele pe care le detin,dar nu primesc nici un raspuns.Va rog sa -mi spuneti cum pot proceda,eu nu mai sunt dispusa sa platesc nici un ban ca nici nu am de unde fiind fara servici din cauza crizei ,avand si copii pe care nu am cum sa-i intretin .Daca nu se ia nici o masura cred ca voi face tot posibilul si ma voi adresa la CEDO ,ca aici in Romania am devenit scavii tuturor mafiotilor veniti din strainatate si care ne subjuga cum vor ei.
  Va multumesc!

 18. GABI said

  am July 23 2009 @ 7:00 am

  Buna,
  Ma aflu intr-o situatie similara cu cei de la EFG Retail Service, dupa 2 ani de plata am constatat ca datoria a ramas aceeasi. Ca si altor personae nu mi s-au dat nici un fel de explicatii, sau si acelea care mi s-au dat au fost evazive. Haideti surorilor si fratilor sa ne adresam protectiei consumatorului, sau domnului senator, pentru a stopa practica aceastei organizatii EFG Retail Service care sta ascusa in spatele unor numere de telefon.
  Organizatia EFG Retail Service dispune doar de bancomate, care incaseaza banii, bagind cardul EFG sau formind pe ecran nr cardului .
  Bancomatele, care incaseaza banii sunt asezate pe holul sediilor bancii Banc Post, foarte aproape de cusca portarului bancii Banc Post. Acest portar cu o amabilitate iesita din comun cind iti exprimi justificat nemultumirea fata de EFG Retail Service, iti scrie pe hirtie numarul de telefon ( acela la care foarte multi dintre noi apeleaza si la care raspunde robotul). Daca te gasesti si alta data linga acel domn portar tot cu amabilitate iti mai scrie odata numarul de telefon si chestia se repeta la infinit.

 19. Mihaela S. said

  am July 23 2009 @ 10:58 am

  Buna,ma aflu in aceasi situatie, e revoltator ce se intampla,cum e posibil ca acesti escrocii sa isi bata joc de atatia oamenii….platesc lunar suma inainte de de data scadenta,inca mai pun si in avans mult peste, in ideea sa scap mai repede de rata,iar acum cand am terminat cu plata ratelor sa mi spuna ca de fapt mai am de plata 1640 de lei dobanda,asta dupa ce am depus 1200 lei intr-o luna si apoi 100 lei lunar,rata fiind de 85. ron,cel putin asa scrie pe factura emisa de ei,asta se intampla de 2 ani incoace iar produsele achizitionate costau maxim 3000 ron,sincer nu stiu cum sa procedez,cert e ca nu o sa le mai dau pic de leu,intentez plangere la Oficiul de Protectie a Consumatorilor cu speranta ca se va rezolva ceva

 20. george said

  am July 24 2009 @ 1:00 pm

  sunt in aceasi situatie sunt niste hoti toti de la efg eu am intarziat in total 15 zile si miau zis k am restanta de 3 lun i si k am penalizare de 1700 ron ce trebuie sa facem si cardul mi la oprit odata in bancomat si nu mia lau mai dat deloc si au zis k nu mil amia da deloc si nici extrasul de cont nu mil trimit acasa iam sunat si au spus k ei nu ai\u nici o vina k de obicei ce ne facem cu hotii astia?

 21. Myky said

  am August 13 2009 @ 8:45 am

  raspunsul este simplu. daca exista nereguli, puneti mana si faceti plangeri la opc. nu asteptati sa va faca altii dreptate pt ca asta nu o sa se intample…

 22. loghin daniela said

  am August 25 2009 @ 12:44 pm

  D-le URBAN IULIAN cum preocedez sa deschid proces acestei firme?

 23. cristi said

  am August 28 2009 @ 10:06 pm

  sunt si eu de acord cu acest lucru trebuiesc dati in judecata pentru ca nu sunt controlati de nimeni

 24. Cristian said

  am September 15 2009 @ 12:46 pm

  Chiar trebuie dati in judecata. Ceea ce fac ei este camatarie. Sotia mea a cumparat acum 4 ani de la altex. A platit pana acum dublul creditului, dar mai are de platit o gramada. I-am recomandat sa nu mai plateasca. Chiar nu este un avocat pe aici sa ne dea un sfat?

 25. Nyisztor Vasile said

  am September 25 2009 @ 9:38 pm

  Ma aflu si eu cam an aceasi situatie ca toate victimele al EFG Retail Services BANK doar cu o mica portita de scapare cred eu.Dupa achizitionarea creditului iam sunat sa antreb cand am prima rata de plati ca durase 3 luni de zile si eu nu stiam cat am de platit lunar si cand la verificarea CNP-ELUI cel trecut an contract la ei nu era acelasi cu al meu de pe buletin.Voi ce ziceti as avea sanse sa scap de ei si sa nu platesc aceste sume exorbitante.Astept un raspuns VA MULTUMESC ANTICIPAT

 26. Nyisztor Vasile said

  am September 25 2009 @ 9:55 pm

  Tin sa mai mentionez ca pe contractul aflat la mine nu exista nici o semnatura de a mea atat mai putin a alcuiva,practic eu detin o foaie nula nu un contract de creditare.Arata mai mult cu o cerere nefinalizata.SUNT PUTIN CAM DISPERAT cu aceasta situatie ROG ajutor

 27. alexandru said

  am October 6 2009 @ 9:29 am

  Buna ziua,sint intr-o situatie similara,cu mentiunea ca pe contract semnatura mea este falsificata grosolan.Doresc sa fiu contactat de cei care au aceiasi problema.

 28. ramona said

  am October 13 2009 @ 8:53 pm

  a luat cineva pana acum masuri?daca da,va rog sa imi spuneti si mie ce s-a intamplat?va multumesc.

 29. ciprian said

  am October 15 2009 @ 8:20 pm

  Sunt intr-o situatie asemanatoare. Dupa 2 ani de plata al unui credit in val de 2800 ron, am platit 2000. In mod normal mai aveam doar 800 ron. Dar ei vor inca 2000 ron. Poate chiar toti cei care am cumparat de la Altex si Media Galaxy mai devreme sau mai tarziu vom pati la fel. Camatarii cu acte in regula sunt protejati de cineva si nu o sa se intample nimic pana nu facem o “Asociatie a Pagubitilor EFG Retail Service” care sa mearga pana in panzele albe chiar si la Tribunalul de la Haga, sa terminam odata cu hotia si jaful la drumul mare. Poate avem si un avocat care ne urmareste in acest moment comentariile, putand astfel sa se faca remarcat printr-un proces de asemenea anvergura.
  Daca sunteti de acord contactati-ma pe mail. Haideti sa trecem la fapte. “Unde/s multi puterea creste…….”. Asteptam un avocat!!!

 30. ciprian said

  am October 15 2009 @ 8:21 pm

 31. yus said

  am October 19 2009 @ 8:54 pm

  eu sapt asta am vb cu centralista lor…kre tot la fel, s-a invartit in jurul cozii, lucruri certe nexam, iar knd i-am zis k ii actionez in instanta A MUTZIT!!! am intrebat-o, doamna mai sunteti la telefon?! dupa kteva sec raspunde…”da”…i-am zis k stiu ce am de facut…sapt asta ma duc la O.P.C, ma consult si cu un avocat si ii dau in judecata…si cer si DAUNE MORALE !!! k m-au terminat cu nervii jegoshii ashtia!!! sper sa ne auzim cu bine…

 32. yus said

  am October 19 2009 @ 8:57 pm

  dak pana acum n-a zis nimeni din pagubitzi k au rezolvat ceva….eu o sa va anuntz… K AM CASHTIGAT PROCESUL!!! nu tre’ sa stam cu mainile incrucisate si sa privim cum niste ANONIMI pana la urma, se imogatzesc pe spatele nostru! k doar n-am venit cu shifonierul pe Dunare!!!

 33. yus said

  am October 19 2009 @ 9:07 pm

  si sa nu uit…uitati-va fratzilor bine pe extrasele alea lunare chipurile, k eu am primit doar unul in 2 ani de zile, si bine k ink il mai am…scrie asa…”PUTETI RAMBURSA ORICE SUMA INAINTE DE EMITEREA EXTRASULUI FARA SA VI SE PERCEAPA COMISIOANE DE PLATA IN AVANS.ACEASTA PLATA VA VA DIMINUA DATORIA INSA, IN CONTINUARE, IN PERIOADA SCADENTA MENTIONATA IN EXTRAS ESTE NECESAR SA ACHITATI CEL PUTIN CONTRAVALOAREA SUMEI PRECIZATE LA RUBRICA – MINIM DE PLATA”…asta scriu ei cu mana lor…sa nu mai manance bors aiurea k platile in avans nu se iau in considerare!!!

 34. liliana rada said

  am October 27 2009 @ 4:47 pm

  ce ati rezolvat fratilor pana la urma,avem cu cine sa ne “batem”?sunt disperata.nu mai vrau sa platesc nimic

 35. liliana rada said

  am October 27 2009 @ 4:48 pm

  am sunat la protectia consumatorului;mi-au zis sa cer un Extras de cont…..sun disperata la EFG RETAIL de o saptamana….nu-mi raspunde nimeni…..

 36. liliana rada said

  am October 27 2009 @ 4:50 pm

  YUS…asa voi face si eu….voi consulta un avocat….si ii voi actiona in judecata…..

 37. Marian said

  am October 28 2009 @ 7:06 pm

  Prietena mea are probleme cu escrocii astia, parerea mea este ca e nevoie de un pic de organizare. As putea face un site unde sa ne strangem toti si sa discutam de problemele avute cu ei, eventual sa pichetam firmele de unde s-a luat creditul, pentru ca de la cap se impute pestele. Trebuiesc pichetate magazinele Altex etc.. pentru ca totul se face cu acordul lor, ei stiu de aceasta situatie si nu fac nimic. Trebuie in primul rand sa oprim ca firmele sa mai lucreze cu EFG (Altex..etc), odata ce le taiem sursa de hrana totul va fi mult mai usor.
  Daca reusim sa ne strangem cateva sute de persoane la un miting, sigur va veni si televiziunea si va face publica problema cu aceasta organizatie mafiota numita EFG.

 38. liliana rada said

  am October 28 2009 @ 10:14 pm

  da sunt de acord cu tine…..Marian,dar acest domn senator pe care-l avem in poza nu a dat la nimeni nici un sfat?l-a contacta cineva? a primit vreun raspuns cineva? astia nu pot fi controlati de la controlul financiar,mai ales ca sunt atatia oameni nemultumiti

 39. ramona said

  am November 2 2009 @ 11:12 am

  se pare ca ne dam cu parerea degeaba si pana la urma nu se rezolva nimic.mama mea e intr-o situatie destul de disperata.a platit lunar minimul de plata timp de 3 ani si se pare ca are de platit inca de 3 ori atata in total vreo 6 mii si ceva de lei noi.nu gasesc nici o portita de iesire din toata situatia.daca vrea cineva sa-i dea in judecata asta va trebui facut in zona unde au ei sediul si toate cheltuielile de judecata si avocatii lor vor trebui SUPORTATE de catre NOI.asta scrie in contract.are cineva vreo solutie pana la urma?se hotaraste ceva?

 40. Bogdan Cristian said

  am November 6 2009 @ 9:28 am

  Buna,

  Si eu sunt in situatie asemanatoare ca multi altii care au postat aici. Am facut cumparat produse prin EFG Retail services anul trecut si o perioada am platit la zi minimul lunar, iar dupa am tot constatat ca imi trimit penalitati de intarziere si rata se tot marea desi au fost platite ratele la timp.Au tot inceput sa ma sune si sa-mi zica ca trebuie sa platesc ca dak nu platesc nush ce comisioane se adauga s.a.m.d. Nici numele nu e trecut bine pe contract..Mentionez ca nu am mai platit la ei de vreo 4-5 luni si nici nu mai am de gand…Ce portita de rezolvare s-ar putea gasi?

 41. lavinia said

  am November 10 2009 @ 6:49 pm

  asa am muscat-o si eu.in urma cu 4 ani am achizitionat de la altex un calculator in valoare de 2600 ron, rata stabilita la 78 lei. in tot acest timp am platit, cu mici intarzieri. Dupa o anumita perioada am fost instintati telefonic ca rata a crescut, am continuat sa platesc suma majorata pana zilele trecute cand ma-m hotarat sa platesc integral siind ca mai am 3 rate, surpriza!!!!!! Telefonic am aflat(numai asa se poate primi infomatii de la firma fantoma)ca eu de fapt mai am de platit 6700 ron. dupa un calcul facut rapid de centralista. Am ramas blocata la aflarea acestei sume. de fapt am platit doar comisioane si dobanzi. Are cineva contract? Eu una nu am, doar o factura fiscala cu produsele cumparate. Eu nu am acesti bani si nu mai sunt dispusa sa platesc in continuare. La tel mi s-a spus ca am un contract la ei? Eu nu am semnat asa ceva. Ce e de facut in situatia asta? Va multumesc!

 42. Bleojiu Ionela said

  am November 10 2009 @ 7:39 pm

  Buna seara.Ma numesc Ionela si deja sunt si eu terminata psihic de cei de la efg retail services.Sunt sunata zilnic.Sunt alaturi de voi.Dar ne luptam deja,au spate destul de puternic,de vreme ce nimeni nu face nimic.

 43. Bleojiu Ionela said

  am November 10 2009 @ 7:47 pm

  Dar daca suntem atatea persoane,de ce sa nu ne unim si sa trimitem toate plangerile noastre la o televiziune.Cine stie,poate ne ajuta cineva.

 44. ramona said

  am November 11 2009 @ 9:47 am

  da buna idee dar problema e ca nu suntem asa de uniti precum ar trebui.cine incepe?si ne-ar trebui si ceva cunostinte despre toate astea.exista cineva care ne poate scoate pa noi oamenii de rand din bezna asta?

 45. Xerxes said

  am November 12 2009 @ 10:16 pm

  Eu am cea mai buna idee !
  maine am sa discut cu avocata mea ! si eu am luat un pc de la Depozit prin EFG ! iar ei au “transferat” contractul catre EOS KSI…ei nu va inchipuiti cate telefoane, sms-uri…zi de zi chiar si noaptea sms ! Angajatii de la EOS sunt chiar si psihologi..imi dau sfaturi cum si ce sa fac…pun intrebari despre viata personala familie servici etc …BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !HOTOMANILOR ! DACA VIN LA BUCURESTI V-AM TERMINAT ! hai sa facem un blog sau sa facem un grup pe yahoo groups.de ex, sa ne logam si sa stabilim toti ce avem de facut ! maine merg la avocata si daca e de acord vom face un singur proces ! va costa si fffffff putin / persoana ! no?!

 46. bucurel constantin said

  am November 13 2009 @ 8:10 pm

  Buna fratilor! nu sunteti singurii cu problene. am si eu aceeasi problema. tot efg retail. intarziere la plata de 2 luni ,si deja primesc zeci de telefoane pe zi in care tot vorbesc ei si pe mine nu ma asculta . ba chiar au inceput sa sune si seara cu toate ca le-am spus sa ma sune in orarul unor institutii civilizate adica pina la ora 17 si au spus ca ma suna cand vor ei. ba au trecut si la amenintari. i-am facut camatari si i-am acuzat de practici camataresti pt ca de fapt asta fac. se joaca cu nervii nostri. metoda intimidarii. trebuie facut ceva ca sa ii oprim macar noi sa o facem sa nu mai pateasca si altii. nu ca as fi samaritean, dar trebuie facut ceva. hai sa stabilim o zi in care sa mergem cu totii la bucuresti. si sa facem un protest spontan. poate ne va vedea cineva . altfel daca nu ne unim nu vom reusi sa facem nimic. daca e cineva deja in instanta de judecata sa ne comunice si noua ca devenim si noi parte in proces. va urez o seara placuta. a mea nu stiu cum va fi pt ca am primit sincer amenintare directa cu subanteles totusi dar au spus ca o vor rezolva asa cum stiu ei si cum au mai rezolvat cu cei care le-au spus ca nu se tem de amenintari. id. bucurel_constantin@yahoo.com

 47. Mariana Filip said

  am November 14 2009 @ 8:57 am

  Buna,sunt o victima a EFG RETAIL si am mai scris despre faptul ca am fost inselata si ca platesc de 3 ani un televizor care acum,ar fi trebuit sa fie achitat dar din pacate,dupa 3 ani suma de plata este aproximativ aceeasi ca la inceput.Nici eu nu am primit nici un contract,desi i-am contactat telefonic.Sunt dezamagita de tot ce se intampla….Haideti SA FACEM CEVA!!!!!!Pana platim lunar atatea comisioane in plus,putem plati toti pe cineva sa ne ajute….Acum sunt alegeri…Nu vrea nici un politician sa se implice?HAIDETI CA VOTAM CU VOI ca doar in Romania interesul poarta fesul nu?La urma urmei suntem in tara compromisurilor….Si mai spuneau ca se lupta impotriva coruptiei!Cine sunteti EFG RETAIL????Cine e in spate????Sunt un cetatean care-si plateste toate taxele la timp si acest credit il platesc inca pentru ca am constiinta si vreau sa am liniste si eu si familia mea,dar in momentul in care consider ca am achitat televizorul si o dobanda aferenta(pe care o percepe o banca din Romania)atunci incetez sa mai platesc egal ce se va intampla!Dar poate ne unim si facem ceva!

 48. Dana said

  am November 15 2009 @ 4:32 pm

  In anul 2005, luna august am cumparat si eu niste produse in valoare de 20 de milioane de la Altex care are contract cu EFG Retail Service…de atunci am platit lunar minimul de plata in valoare de 1 milion si ceva . Am sunat noi ca trebuia sa terminam rata si m-am trezit cu o surpriza..cea de la telefon m`a informat ca mai am de platit 70 de milioane ca acea doamna mi`a zis k nu trebuia sa platesc minimul de plata care imi venea pe extras si..vreo 3 milioane in fiecare luna. Nu m-a informat nimeni ca platesc gresit . Si acum ma ameninta cu telefoanele zilnic. Spune ca daca nu platesc imi trimite executor judecatoresc acasa. Nu mai am de gand sa platesc de azi inainte nimic . Ce este de facut in privinta asta? Multumesc frumos.

 49. ramona said

  am November 16 2009 @ 9:49 am

  pai haideti sa facem.dar cred ca totusi suntem prea putini care citim acest site.ar trebui sa afle si sutele de oameni care probabil sunt oameni mult mai simpli decat noi si nu stiu despre ce discutam noi aici.ar trebui sa stie ca nu sunt inguri si ca avem cu totii aceeasi problema.are cineva vreo idee de instiintare a acestora?

 50. ramona said

  am November 16 2009 @ 9:54 am

  si “dl” asta senator pt ce si-a mai pus numele aici?doar ca sa se stie ca este senator?de fapt la noi asa merg lucrurile.fiecare pt el.nu ne mai uitam la cei din jur.se duce totul de rapa si mergem numai spre rau.cand o sa ne trezim cu totii sa facem ceva?oricum va fi prea tarziu.ce sa se mai aleaga dintr-o tara de hoti si corupti?

 51. ana said

  am November 19 2009 @ 3:30 pm

  ma confrunt cu aceias problema ca si dumneavoastra domnilor…platesc si suma creste ..ma terorizeaza cu telefoanele chiar si la serviciu ma ameninta..am ridicat 300 ron de pe card si acum imi spun ca trebuie sa platesc 21oo de ron k am intarziat cu platile si sau pus penalitati..este imposibil de necrezut….nu mai platesc un leu…

 52. Cristian said

  am November 23 2009 @ 10:40 am

  am ajuns sa am de plata 10000 ron in loc de 2500 ron din cauza nesimtirii pe care o au angajatii efg,care au inceput sa sune si pe la vecini mai nou,ca doar nu era de ajuns de 4 ori pe zi si oricum suna degeaba ca verdictul il pun singuri in loc sa asculte si clientii,ca poate au si ei ceva de spus.Cei 2500 ron i-am platit dublu cel putin in cei 4 ani de cand posed acest minunat card de care nici eu nu am fost informat dar probabil in instanta o sa aduca contractul????!!!

 53. cris said

  am November 23 2009 @ 9:28 pm

  eu mai aveam de plata anul trecut 800 ron dar cum la efg creste acum sunt dator 5043,45ron fratilor i-am sunat azi si m-iau spus ca o sa am opririi de salariu sechiestru bla bla bla eu chiar nu am posibilitate s-a restitui aceasta suma uriasa.sa le dea banii altex eu am platit o masina de spalat si un frigider 4 ani si tot imi mai cer bani inca de 3ori.darar tusea in ei de hoti

 54. cris said

  am November 23 2009 @ 9:39 pm

  hai sa nu le mai platim la mafioti ca oricum nu au ce sa ne faca decat hartuiri la telefoaneeu m-am interesat si am anteles ca oprire pe salariu sausechiestru sunt doar amenintari. Darar Tusea aia mare in ei de camatari muistrii

 55. Laurentiu said

  am November 24 2009 @ 5:53 pm

  de cand mi-am facut rate acum 2 ani (20 rate fara costuri) prin EFG ….cu card prin Altex…am stiut de problemele principale..bineinteles de pe bloguri forumuri etc…acu la final, platind cat trebuia cand trebuia ce pot zice..de ieri am scapat de ei..s-a terminat ultima rata…a mai mers comison de administrare de 3 ron inca o luna ..eu am platit oricum mai mult ca sa fiu eu sigur..am primit ultima factura cu minim de plata 00.00….am sunat..bineinteles juma de ora am asteptat in receptor…si operatorul mi-a zis frumos ca…sunt pe 00.00 si asa voi ramane pana cand voi folosi cardul…:) adica ..cel putin in viitorul apropiat nu voi avea probleme..poate la anul spre final de criza cand revin rate de genul, avantajoase voi apela din nou la serviciile lor..deci..pana acum sunt un client multumit..oricum aveam ceva tarsa dupa ce patanii au avut unii voluntar sau involuntar…
  …acum ca lupul moralist :) unii din vi au gresit cand au platit mai putin decat trebuia ..rata + comision lunar …eu trebuia sa dau 137 ron lunar…puneam la aparat 140ron..sa fiu eu sigur ca nu-s probleme..bineinteles suma a scazut la scadenta..dar daca platesc cat trebuie nu au cum sa ma faulteze…sunt smecheri ca orice BANCA…abia asteapta fraierici ce nu stiu ce sa faca…nu am scos un sfant din suma disponibila…mai mult nici nu am folosit cardul la bancomat de extragere..codul nu a fost tastat niciodata :)) doar la aparatul de plati a fost racordat..facturile in ordine..chitantele la fel..eram [pregatit in caz de figuri..bin ca nu au fost insa

 56. Stefan (Craiova) said

  am November 25 2009 @ 7:48 am

  Va salut cu respect domnule Urban Iulian si pe toti cei care au scris pe acest website si au intampinat probleme cu EFG Retail Services.

  In 2005, ca multi altii de altfel, am achizitionat un aparat foto si un placa grafica pentru calculator.
  Ca si dvs. nu am semnat niciun contract cu EFG Retail services, ci doar un precontract cu ALTEX. Cu cei de la EFG doar am discutat la telefon.
  Am achitat un an ratele (+ 100.000 ROL la vremea aceea ca sa fiu sigur), si am folosit din 4.000.000 ROL de pe card, doar 2.000.000ROL.
  M-am trezit dupa 1 an si 1/2, ca nu achitasem nici 1/2 din toata suma restantat. Comisioane peste comisioane, dobanzi… Aceeasi poveste.
  NU AM MAI PLATIT NIMIC. M-au sunat la munca (lucrez in cadrul M.Ap.N), m-au sunat acasa.. amenintari: venim cu politia, venim cu executor, va luam masina, va oprim din salariu.
  Va spun cateva lucruri:
  1. NU AU CUM SA VA OPREASCA EI DIN SALARIU.
  2. NU AU CUM SA VIN CU POLITIA (nu traim in Congo)
  3. NU AU CUM SA VINA CU EXECUTOR JUDECATORESC, pentru asta trebuie sa existe un proces, la care trebuie sa va prezentati si dvs.
  4. NU AU CUM SA VA RIDICE MASINA, pentru asta la fel trebuie sa existe un proces, ca va primi o solutie de rezolvare de la completul de judecata (daca se va hotari ca EFG Retail Services ar avea dreptate).
  Eu nu am mai platit nimic de 3 ani – au sunat 2-3 luni acasa, la munca… si le-am zis sa o lase balta.
  Daca vor sa isi recupereze banii si stiu ca au dreptate, sa ma dea in judecata si eu le platesc suma restanta.
  Daca nu, sa inceteze cu telefoanele si amenintarile, pentru ca ii voi actiona in justitie pentru hartuire si calomniere.
  Cu tot cu martori si tot tacamul!
  De 3 ani locuiesc in Craiova (m-am mutat din Bucuresti, desi aici m-am nascut, crescut si terminat o facultate).. Asta e aici m-a adus destinul.
  Dar nu am mai primit niciun telefon, extras sau orice alt act la vechea adresa.

  CINE VREA SA FACA PARTE DINTR-O COMUNITATE [ANTI EFG RETAIL SERVICES]:
  1. ma ofer sa creez websitul gratuit
  2. ofer gazduire gratuita pentru website
  3. fiecare utilizator va beneficia de o adresa e-mail gratuita: numeutilizator@numedomeniu.info

  Daca doriti sa facem pasul acesta, va astept cu idei vizavi de numele domeniului, concept si de ce nu design.

  Ma puteti contacta la contact@netws.ro
  Numele meu este Stefan T.

  Cu respect,
  O zi buna!

 57. DeeDee said

  am November 25 2009 @ 3:03 pm

  Buna,

  Aceeasi problema o au si parintii mei. Pana la urma a reusit cineva pe cale legala sa opreasca aceste abuzuri, sau solutia este sa riscam sa nu mai platim nimic, cum a facut Stefan? Daca vom colabora toti, vom gasi o solutie viabila sa terminam aceste practici.

 58. nicoleta botosani said

  am November 25 2009 @ 7:43 pm

  In aceasi situatie suntem si familia noastra.Dak se poate sa se faka ceva in privinta acestei probleme.

 59. gratziela said

  am November 27 2009 @ 6:56 pm

  buna si eu am aceiasi problema ca si voi cu cei de la retail services am facut o rata la media galaxii acum 3 ani de 3500 de ron, si cu tot cu dobanda a ajuns la 4000de ron,asa au spus ei atunci cand am facut creditul.acum dupa 3 ani am fost la ei sa ma interesez cat mai am de platit si ,,surpriza” am aflat ca am tot 4000 de ron.le-am cerut explicati dar ei mi-au spus ca eu am platit pe luna numai dobanda.adica extrasul acela care ne vine acasa era numai dobanda pe luna,daca vrem sa scapam de datorie trebuie sa platim mai mult decat era pe acel extras.si cu acele carduri care ne-au venit acasa au spus ca noi am facut ,,card de credit” si nu rata,eu le-am spus ca nu e adevarat dar ei mi-au ras in fata si au zis ca ce nu stiu ce am semnat ,ce am semnat am zis eu ,am semnat pt o rata nu?iar ei au spus ca nu .atunci am cerut si contractul acela de care spun ei ca eu nu am primit nimic atunci cand am facut rata, siau zis ca ma suna ei peste cateva zile ,dar nu mau sunat am sa ma duc iar peste ei ,nu o sa ramana asa o sa ai dau in judecata,cine vrea sa mi se alature/.

 60. liliana rada said

  am November 28 2009 @ 4:42 pm

  deci,treaba se impute rau;oameni buni,sa asteptam ce vesti ne da Xerxes said,si vom actiona ca atare;merita sa ne aliem,sa terminam odata;oricum n-au ce sa ne faca;vor ramane cu amenintarile,si pana la urma se vor “dizolva ” singuri;Ei mai traiesc inca pe spatele celor care inca mai platim;bravo si cinste voua care ati avut curajul sa nu mai plateasca;in baza SENATORULUI postat pe site…..vai si amar;si eu i-am scris acestui senator si….bineinteles ca n-am primit nici un raspuns.sunt alaturi de voi;Lion_1848@Yahoo.co

 61. Nicu said

  am November 28 2009 @ 8:35 pm

  Eu unul am aceeasi problema cu acest efg retail services am achizitionat produse in valoare de 2000 Ron prin Altex nu sa eliberat nici un contract,decat un card cu limita de credit si am achitat suma integral.Dupa care pe acel card sa facut o extragere de 800 ron ramanand in derulare achitarea prin rate.
  O parte din vina o are si firma ALTEX(domnul Ostahie Dan) care in disperarea de a-si vinde produsele colaboreaza cu aceasta institutie fantoma efg retail,nerespectand regulamentele si prevederile institutilor bancare serioase din aceasta tara.
  Concluziile le trageti fiecare.

 62. liliana rada said

  am November 30 2009 @ 10:41 am

  Xerxes!ai luat legatura cu avocata?ce sfaturi ne da?

 63. gicu t. said

  am November 30 2009 @ 7:26 pm

  frati de suferinta, e groasa.am aceiasi problema, ca toti cei care au postat mai sus.le-am cerut un desfasurator detailat, si stiti ce mi-au trimis? APA DE PLOAIE. in cel mai scurt timp voi contacta un avocat, si vom face demersurile de trimitere in judecata. toti trebuie sa facem acelasi lucru. trebuie sa luam taurul de coarne, si sa folosim banii nostri asa cum ne dorim noi, nu dupa regulile EXCROCILOR de la efg. succes tuturor. s-auzim de bine.

 64. Liviu said

  am December 4 2009 @ 5:07 pm

  Salutare,

  Am, evident probleme similare cu voi si mi se face sila. Acum 2 minute am trimis una bucata text catre Antena 3 pt redactia stiri la care am atasat ca link acest site ca sa se vada ca nu sunt eu singurul nebun. Propunerea mea este foarte simpla si usor accesibila: scrieti toti catre principalele televiziuni si ziare serioase, iar daca nu ne baga in seama, insistati si umpleti-le mail-urile. Este singura solutie, rezolvarile singulare nu o sa-i ciupeasca nici de fund. Jena mediatica atat a camatarilor cat si a autoritatilor va da mai multe rezultate.

 65. ion said

  am December 6 2009 @ 10:42 am

  Nu stiu daka intradevar ne mai poate ajuta cineva,ei isi fak legea cum vor iar prosti sa plateasca.In aceiasi situatie sant si eu si nustiu unde sa mai sun ka ei imi inchid telefonul in nas ,spunandumi sume care niki nu leam avut la inceput.Ce sa fac?

 66. botosani said

  am December 6 2009 @ 10:52 am

  Noi din Moldova suntem cam uitati de lume daka sar putea cineva sa ne ajute sau makar sa ne unim toti cu aceeiasi problema si sai dam in judecata.In aceeiasi situatyie santem si familia noastra am pus rata la timp dar datoria in fel sa creasca creste ati mai pomenit asa ceva?Cine vrea sa ne unim sa lase un comentariu.Multumesc!

 67. botosani said

  am December 6 2009 @ 11:03 am

  Vreau sa stiu daca toti care avem probleme cu acesti excroci aveti vreun contrac semnat?Eu nu am dekat un card care mio adus o gramada de probleme pt contact la id:onykyo_the_pusha_angel

 68. cornelia bucuresti said

  am December 10 2009 @ 1:04 pm

  am si eu aceleasi probleme k si voi!contract nu am de la ei si ratele mi se maresc pe zi ce trece!au ajuns sa ma sune si la /serv de 3ori pe zi!de 2luni nu am mai platit ratele si nici nu mai am de gand.de kat sa le dau lor banii mai bine cu banii i-i dau pe ei in judekata.trebuie sa ne unim k sa nu mai sufere si altii k noi!id cornelia_cornela2002@yahoo.com
  Astept sa ma contactati si sa gasim o solutie impreuna

 69. ramona said

  am December 11 2009 @ 3:58 pm

  sa stiti ca ideea lui liviu e destul de buna.haideti sa-i asaltam pe cei de la televiziune cu mail-uri ca poate, cine stie?

 70. marius said

  am December 11 2009 @ 5:38 pm

  acum o ora m-am intors de la EFG retail services,unde pentru un laptop luat de la Depozitul de Calculatoare,in valoare de 28mil,mise imputa penalitati de 4775 RON.NU LE MAI DAU NIMIC,CLAR.scz caps…

 71. marius said

  am December 11 2009 @ 6:25 pm

  am postat aici un mesaj,si vad ca a fost sters…

 72. cornelia bucuresti said

  am December 11 2009 @ 8:03 pm

  propun sa ne adunam mai multi si sa-i dam in judekata…ku astia nu se mai poate

 73. Anca Rusu said

  am December 12 2009 @ 12:35 pm

  Am de gand sa le vin de hac nenorocitilor de la EFG Retail Services. Am aceeasi problema ca voi toti. Lucrez la un post de televiziune(local), si as avea nevoie de cativa martori care sa imi dea declaratii-nu vor fi filmati din fata-pentru a face o stire-reportaj ,,frumoasa,, la adresa EFG Retail Services. Am sa discut si cu cateva din autoritatile locale…si cred ca se va rezolva cumva.

 74. Anca Rusu said

  am December 12 2009 @ 12:37 pm

  Sunt din Suceava…iar cine doreste sa mi se alature, ma poate contacta la nr de telefon-0758105706.

 75. gicu t. said

  am December 12 2009 @ 5:39 pm

  haieti sa ne organizam in vreun fel.ca daca postam aici, nu ne ajuta cu nimic. saptamana viitoare merg la tribunal, la opc si la banca nationala . faceti si voi la fel. sa auzim de bine.
  SUCCES

 76. alin said

  am December 22 2009 @ 3:14 pm

  am si eu aceasi problema cu astia de la altex io as spune sa ne unim totzi si sa nu ramana asta treburile ,sa se faca o ancheta amanuntzita,ceva e putred la mijloc

 77. Ady said

  am December 23 2009 @ 8:29 pm

  deci sa vedeti faza.. eu am primit azi o somatie de 7440 ron , am achitat ratele toate, am sunat la dep colectare de la EFG si mi-au confirmat acest lucru pe urma am cerut sa fiu transferat la rel clienti i-am explicat vacii de acolo de unde si pana unde am ajuns la suma asta si mi-a inchis telefonul in nas. Am incercas sa o mai sun dar dadea ocupat. Dupa sarbatori ii dau in judecata. fara nici un aviz. Cine vrea sa fie martor la proces va astept. contact: jknoxville2004@yahoo.com. Haideti sa ne unim fratilor!

 78. Ady said

  am December 23 2009 @ 8:29 pm

  deci sa vedeti faza.. eu am primit azi o somatie de 7440 ron , am achitat ratele toate, am sunat la dep colectare de la EFG si mi-au confirmat acest lucru pe urma am cerut sa fiu transferat la rel clienti i-am explicat vacii de acolo de unde si pana unde am ajuns la suma asta si mi-a inchis telefonul in nas. Am incercas sa o mai sun dar dadea ocupat. Dupa sarbatori ii dau in judecata. fara nici un aviz. Cine vrea sa fie martor la proces va astept. contact: jknoxville2004@yahoo.com. Haideti sa ne unim fratilor!

 79. cornelia bucuresti said

  am December 24 2009 @ 7:46 pm

  si mie mi-au trimes somatii k ma dau in judekata…eu mai am 2ani pana termin cu ratele!pt ce m-or da in judekta?k sunt ei jmecheri…sunt niste nenorociti

 80. Veronica said

  am December 24 2009 @ 8:41 pm

  Buna seara,
  In primul rand ar fi foarte bine sa specificati cum anume ati efectuat platile, si in ceea ce priveste intervalul de plata in care dumneavoastra erati obligata prin contract sa platiti a fost si este specificat in antetul extrasului de cont lunar pe care il primiti acasa si pe care daca nu stiti sa il cititi sau sa ii dati atentia cuvenita se ajunge exact la situatia cu care va confruntati.
  Si eu am card la aceasta institutie si sunt informata in ceea ce priveste dobanzile,comisioanele,interval de plata s.a.m.d. pentru ca am citit ceea ce am semnat si am luat in serios acest imprumut.
  Pot spune doar ca de cele mai multe ori suntem tentati sa semnam fara sa ne gandim la consecinte doar pentru ca oferta este tentanta si apoi cand vine vorba de achitat, achitam doar cat credem ca avem de platit, fara sa asteptam extrasul de cont si , pe motiv ca acesta nu este explicit ( desi trebuie sa mentionez ca pe verso extrasului sunt specificate atat ce reprezinta total tranzactii debit, total tranzactii credit,dobanda, comision de depasire limita credit,comision lunar de adiministrare etc..) cand dupa luni bune observam ca pe langa rate exista si o limita de credit pentru care trebuie platit un minim de plata reactionam ca in cazul de fata.
  Oameni buni NU SEMNATI CU OCHII INCHISI SI NU ACHITATI CAT DORITI CI CAT TREBUIE SI CITITI EXTRASELE DE CONT LUNARE, DE ACEEA LE PRIMITI ACASA!

 81. Veronica said

  am December 24 2009 @ 8:43 pm

  Si inca ceva, contractul semnat este cu titlu executoriu ceea ce inseamna ca insititutia isi va recupera debitul pe cale legala plus chelt. de judecata indiferent daca doriti sau nu atata timp cat intarzierea la plata depaseste 90 zile si nu sunteti de buna credinta sa inapoiati banii de care v-ati folosit.

 82. Ady said

  am December 25 2009 @ 2:26 am

  veronica am impresia sau tu lucrezi ptr astia? tu ai semnat undeva ca ai primit acest card? sau cineva a semnat undeva cand a primit cardul? eu unul l-am primit prim posta… acesta e un semn ca oricine putea sa semneze in locul meu/nostru ptr el. Nici pana in ziua de azi nu imi stiu pinul de la card, spunandu-mi la momentul dat ca voi primi tot orim posta PIN-ul… asa ceva nu e posibil

 83. misu said

  am December 25 2009 @ 2:59 pm

  Nu am avut rabdarea necesara sa citsc toate comm dar am reusit sa citesc cateva integral toti aveti aceiasi problema ca va fura cineva toti va plangeti de efect dar nimeni nu se gandeste la cauza Va duceti ca disperatii sa cmparati si servetele in rate de la ifn-uri semnati fara sa cititi contractul aoi va plangeti de unde sunt penalitatile la astia de la efg scria clar in contract ca se percepe comision lunar de administrare comision de plata intarziata comisiob depasire limita de credit dobanda “mica” peste 30% Daca luati contractul ala acasa si il cititi 2 zile si mai dati un “goagal” poate nu mai semnati asa avantati Trebuie sa intelegi ca explicatiile de genul “nu mi-a zis nimeni de comisioane sau dobanzi” nu tin in nici o instanta Daca ati fosti prosti acum trageti si platiti-va datoriile ca sa fiti primitivi pana la capat imprumutati-va la provident sa va platiti datoriile la efg :))) suntem o tara de prosti

 84. ion said

  am December 25 2009 @ 8:33 pm

  veronica scrie despre contract.CARE CONTACT/?ca eu nu am primit nimic decat un card ,dupa care platesc milioane comisioane ,dar ce mai vorba ,ca datoria creste un fel sa scada .Parerea mea ar fi o emisiune tv in direct unde sa putem suna toti pagubiti ,cred ca ar fi o minune sai putem demasca pe aceasa efg.ROG PE CINE POATE DIN TARA ACEASA SA FACA SI PENRU NOI OAMENI DE RAND CEVA.da nu vreau sami stric ziua de craciun cu ei ,ca orcum de maine sau poimane incep sa sune earasi.CRACIUN FERICIT LA TOTIsi rugativa la DUMNEZEU ca doar el poate face minuni

 85. oproiu constantin said

  am December 28 2009 @ 9:01 pm

  as dori sa stiu cat mai am de plata

 86. oproiu constantin said

  am December 28 2009 @ 9:01 pm

  as dori sa stiu cat mai am de plata

 87. cornelia bucuresti said

  am December 29 2009 @ 2:07 pm

  veronica si misu ce prima v-ati luat de craciun k sa postati pe acest site?ce nu intelegeti k nu exisista nici-un contrct?eu am primit de la ei doar o hartie in care specifica k am primit de la ei un tlf si valoarea lui…in rest nimik.de card nu m-a anuntat nimeni

 88. Ady said

  am December 29 2009 @ 7:58 pm

  Da ce contract? Voi chiar nu intelegeti ca sa primesti un card trebuie sa te duci la o banca SA-L RIDICI PERSONAL? nu sa-l primesti prin posta? CINE A SEMNAT PTR EL? ca doar nu e card metro selgros etc… E mai mult de bataie de joc… Eu mai 2 credite la Domo care lucreaza prin estima finance.. si nu se comprara cu ratatii astia de la efg kkt services

 89. simona said

  am December 29 2009 @ 8:12 pm

  mai dar se pare ca veronica si cu mishulica sunt singurii destepti din tara astasi noi restul suntem prosti…adica din zecile de oameni care au postat aici si au fost pagubiti doar veronica si cu misu sunt singurii care au fost cei ai destepti si ei nu au probleme…ei doi sun singurii care au contact..pai asteapta tu veronico si tu misule pana sre terminarea ratelor ca atunci va apar tot felul de factui suspecte…tu crezi ca eu nu am platit la timp?si tu vorbesti de facturi care vin acasa?hai ca ma faci sa rad…eu primem facturi doar cu enalizari….am avut o singura factura la inceput cand am platit prima data si apoi nimic…ii sunam si ii intrebam daca totul este in ordine si ei spuneau ca da…totul e platit la zi…mai asteptati putin voi doi veronica si misu si o sa vedeti…asa am zis si eu cand vedeam ce postau altii ca eu nu am fost pagubita si uite acum inainte cu 2 zile de craciun aflu ca trebuie sa platesc 7444 lei…frumos nu..si cand cer explicatii se ichide telefonul in nas…o sa le dau eu prin gura de banii aia..atat

 90. hory said

  am December 29 2009 @ 11:40 pm

  Eu am primit contractul de la efg cand am ridicat produsul iar cardul prin posta;de doi ani platesc ratele la timp si in plus fata de ce vine pe desfasurator,sper sa nu am si eu vreo surpriza ca nu am platit nimik pana acum si ca mai am 10.000 lei de plata.o sa trec maine pe la ei sa vad cum stau treburile si va anunt daca le mai platesc sau nu :)

 91. nsoimaru said

  am December 30 2009 @ 12:05 am

  Nu am reusit sa citesc toate comentariile. Ce sa spun, avem, ca si familie, in mare, aceleasi necazuri ca si voi. Nu o sa va insir inca o data poveste achizitiionarii acestui produs financiar. Mie personal, mi se pare ca am fost pacalit. Am consultat un avocat si acesta a facut referiere la legea 193/200 Art.1,2 si4
  “Legea nr.193 din 6 noiembrie 2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianti si consumatori

  Publicat in Monitorul Oficial nr. 560/10 noiembrie 2000
  (Include si modificarile aduse prin Legea 65/2002 si legea 363/2007)
  CAPITOLUL I
  Dispozitii generale
  Art. 1. – (1) Orice contract incheiat intre comercianti si consumatori pentru vanzarea de bunuri sau prestarea de servicii va cuprinde clauze contractuale clare, fara echivoc, pentru intelegerea carora nu sunt necesare cunostinte de specialitate.
  (2) In caz de dubiu asupra interpretarii unor clauze contractuale, acestea vor fi interpretate in favoarea consumatorului.
  (3) Se interzice comerciantilor stipularea de clauze abuzive in contractele incheiate cu consumatorii.
  Art. 2. – (1) Prin consumator se intelege orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in temeiul unui contract care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale.
  (2) Prin comerciant se intelege orice persoana fizica sau juridica autorizata, care, in temeiul unui contract care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza in cadrul activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale, precum si orice persoana care actioneaza in acelasi scop in numele sau pe seama acesteia.
  Art. 3. – (1) Prevederile prezentei legi se aplica si bonurilor de comanda sau bonurilor de livrare, biletelor, tichetelor si altora asemenea care contin stipulari sau referiri la conditii generale prestabilite.
  (2) Clauzele contractuale prevazute in temeiul altor acte normative in vigoare nu sunt supuse dispozitiilor prezentei legi.
  CAPITOLUL II
  Drepturile si obligatiile partilor contractante
  Art. 4. – (1) O clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul va fi considerata abuziva daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, in detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.
  (2) O clauza contractuala va fi considerata ca nefiind negociata direct cu consumatorul daca aceasta a fost stabilita fara a da posibilitate consumatorului sa influenteze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau conditiile generale de vanzare practicate de comercianti pe piata produsului sau serviciului respectiv.
  (3) Faptul ca anumite aspecte ale clauzelor contractuale sau numai una dintre clauze a fost negociata direct cu consumatorul nu exclude aplicarea prevederilor prezentei legi pentru restul contractului, in cazul in care o evaluare globala a contractului evidentiaza ca acesta a fost prestabilit unilateral de comerciant. Daca un comerciant pretinde ca o clauza standard preformulata a fost negociata direct cu consumatorul, este de datoria lui sa prezinte probe in acest sens.
  (4) Lista cuprinsa in anexa care face parte integranta din prezenta lege reda, cu titlu de exemplu, clauzele considerate ca fiind abuzive.
  (5) Fara a incalca prevederile prezentei legi, natura abuziva a unei clauze contractuale se evalueaza in functie de:
  a) natura produselor sau a serviciilor care fac obiectul contractului la momentul incheierii acestuia;
  b) toti factorii care au determinat incheierea contractului;
  c) alte clauze ale contractului sau ale altor contracte de care acesta depinde.
  (6) Evaluarea naturii abuzive a clauzelor nu se asociaza nici cu definirea obiectului principal al contractului, nici cu calitatea de a satisface cerintele de pret si de plata, pe de o parte, nici cu produsele si serviciile oferite in schimb, pe de alta parte, in masura in care aceste clauze sunt exprimate intr-un limbaj usor inteligbil”
  Precum si la anexa acestei legi punctele;
  “b) obliga consumatorul sa se supuna unor conditii contractuale despre care nu a avut posibilitatea reala sa ia cunostinta la data semnarii contractului;
  i) obliga consumatorul la plata unor sume disproportionat de mari in cazul neindeplinirii obligatiilor contractuale ”
  Vrem sa actionam in instanta aceasta societate dar ca cetateni de buna credinta suntem obligati la urmarea unor pasi care o sa-i postez ulterior
  Sper ca v-am fost de folos.

 92. Constantin said

  am December 30 2009 @ 12:55 pm

  Luati aminte…..
  In vara anului 2004, firma la care lucrez, a fost vizitata de 2 agente de vanzari de la puslamalele Euroline – ului. Au discutat cu vreo 900 de angajati si le-au prezentat produsul lor bancar, printre acestia numarandu-ma si eu. Cu acea ocazie, a fost prostita multa lume si ca sa fiu sincer si pe mine m-a incantat idea de a avea la indemana o ” solutie pentru zile negre” – acest card pe care poti sa-l folosesti in cazuri de extrema urgenta. Asa am vazut eu lucrurile….Am completat o cerere, am dat toate datele necesare indeplinirii conditiilor de eliberare a cardului, implicit de intocmire a contractului.
  In cateva zile de la semnarea cererii, mi-a venit raspunsul, prin aceleasi agente de vanzare de la Euroline, cum ca nu indeplinesc toate conditiile, drept urmare, nu se poate incheia contract intre mine si ei, de card nici nu poate fi vorba.
  Prin Septembrie 2008, vine un plic de la Euroline, cu o nota informativa, prin care eram pus la curent cu schimbarile ( majorari bineinteles) intervenite in privinta dobanzilor , comisioanelor , e.t.c. Plicul l-am desfacut abia astazi 30.12.2009, fiindca nu i-am dat importanta si a ramas printr-un sertar de birou. Ii sun imediat, le dau toate datele cerute, ca sa fie ei siguri ca stau de vorba cu cine afirm eu ca sunt si le cer numarul de card pe care il detin. Mi-l comunica domnita Mihaiela de la celalalt capat al firului, o intreb si de numarul contractului, zice ca nu poate sa mi-l dea, ii spun toata tarasenia da zice ca nu ma poate ajuta si ca tre’ sa fac o sesizare in scris si s-o trimit pe fax la ei…..Bun, si cine se va ocupa de sesizarea mea? Ea zice ca Departamentul fraude de la Euroline dar nu poate sa-mi dea nici un numar de telefon de la respectivul departament.
  Inchid.
  Nu ma linistesc si sun din nou, raspunde domnita Luminita careia-i explic de la capat toata povestea.Si uite asa ma invata doamna sa fac o deplasare pana la un magazin cu care colaboreaza ei , sa fac o cerere de incheiere a contractului , nu stiu ce casuta tre’ sa bifez si se vor ocupa cei de la magazinul respectiv, s-o trimita unde trebuie, adica la Euroline. Asta ar fi metoda numarul 2. Prima e aia cu faxul.
  Va intreb, fara sa astept raspuns neaparat:
  1- De ce nu ne primesc la ei in sediu pentru reclamatiile pe care le avem de facut ( sute de mii, poate peste sute de mii) ?
  Raspund singur: S-ar putea sa le dea foc la ei in sediu, unul dintre cei care au luat teapa de la EUROLINE, pentru mizeriile la care ii supun pe oameni.
  2- De ce trebuie sa fiu plimbat pe drumuri, pentru a rezolva o situatie, pe care Euroline a generato?
  La asta nu pot sa raspund. Trebuie doar sa ma conformez la procedura lor de rahat ca sa nu existe cine stie ce urmari.
  Astia de la Euroline pot sa-ti puna in carca orice, ….si asta cu documente fabricate la ei.
  NISTE NENOROCITI TOATE CREIERELE BOLNAVE DE LA EFG S.A.

  CAPUSE FINANCIARE !!!

 93. Constantin said

  am December 30 2009 @ 1:26 pm

  Lui misu si veronica
  Ori sunteti angajati la nenorocitul de Euroline, ori bateti campii inca. Daca nu sunteti angajati la capusele alea, atunci sa stiti ca va stimez pentru norocul,informarea minutioasa, inteligenta, rabdarea cu care ati citit contractele. Sa stiti insa ca din toata tara asta de prosti, unii nici nu au primit o copie macar, iar altii nici macar nu au semnat asa ceva dar s-au trezit intr-o situatie fabricata de efg – euroline

 94. Tibi said

  am December 30 2009 @ 3:11 pm

  “Intamplator” si eu ma aflu intr-o situatie asemanatoare cu cea a majoritatii care a postat aici: am achizitionat de la Altex,in anul 2005,produse in valoare de 3058 ron,pana in prezent am achitat o suma de 7087 ron sa aflu,cu stupoare, ca mai am de platit vreo 6870 ron !!!!Nu mi s-a oferit nici o explicatie a situatiei create,angajatii efg tot bat campii cu comisioane de plata intarziata,etc,etc.cand i-am intrebat de sumele achitate ,cu mult mai mari decat minimum de plata,am primit drept raspuns o taaaaaaccccceeerrrree …. mormantala!!! Care este solutia de a iesi din aceasta situatie deloc placuta??? Aveti cumva idee??

 95. Bogdan said

  am December 31 2009 @ 6:08 pm

  Nu Le Platiti Nici Un Ban, Nu Au Sediu/Sedii, Pe Baza Acelor “Contracte” De Spun Ei Ca Le-Ati Incheiat (Care Ma Indoiesc, Ca Exista) Nu Va Pot Face Nimic, Nici O Instanta De Judecatorie Nu O Sa Va Penalizeze Pentru Fanteziile Acestei Firme Fantoma, Care Este Un Pradator Pentru Cei Slabi De Inger, Eu Personal Nu Le-Am Platit Nici O Rata NIMIC, De Cand Am Achizitionat De La Altex Produse In Valoare De Aproximativ 3000 Ron, Le-Am Filtrat Numerele De Telefon Si Cele De Pe Care Trimit Mesaje Si Tot Ma Ameninta Cu Scrisori La Domiciliu, E Numai Gura De Ei NU LE MAI DATI NICI UN BAN CA NU AU CE SA VA FACA, Au Facut Avere Pe Spatele Vostru, Sfatul Meu Este Sa-i Da-Ti In Judecata Poate Va Veti Recupera Banii, Va Este Asa De Greu Sa Mergeti La Un Avocat Care O Sa Va Lamureasca Ca Ceea Ce Spun Eu Aici Este Adevarul ? Succes Tuturor Care Vor Decide Sa Actioneze ! Sarbatori Fericite Si La Multi bAni !

 96. nsoimaru said

  am January 1 2010 @ 10:21 pm

  Este adevarat ce spune Bogdan dar din pacate societatea va poate raporta la centrala de credite restante. Singura solutie legala de incheiere a litigiului ramane instanta. Ca sa ajungi in instanta i-ti tebuie contractul, de aceea, cred eu, ca incearca sa nu elibereze acest document. Pana la instanta merita incercat OPC-ul

  cu stima

 97. stela said

  am January 3 2010 @ 4:09 pm

  si eu am aceeasi problema nu leam platit de 8 luni

 98. nsoimaru said

  am January 3 2010 @ 8:45 pm

  Si dupa cate luni au incetat sa te ami sune? Ai reusit sa iei macar contract, ceva de la ei?

 99. nelu said

  am January 5 2010 @ 12:01 pm

  Vreau sa va spun ca mam saturat de oameni acestia si de telefoanele lor,mam inbolnavit daca ma credeti.Eam sunat si leam cerut copie dupa contract sa vad si eu unde am semnat cas deacord cu asemenea comisioane ,si culmea miau trimes copie dupa cerere de emitere card .dar nustiu cind am facut aceasta cerere,iar culmea data este de la un produs luat in rate si achitat de anul trecut in februarie, iar acum mai am o rata la un tv luat de la altex sil platesc de 3 ani si mai am cica 2ani de platit cite 30lei luna iar pe extas imi apare cu tot cu comision pe luna 380 iar ca nu am platit vezi doamne cit trebuia am un total de 65mil .Va ROG care sunteti in masura si ma puteti ajuta sau macar sami dati un sfat ar fi de mare ajutor .chiar nu se mai poate face nimic pt oameni ca noi pagubiti ????A AM uitat sa va spun ca pun in fiecare luna pun cite 140lei am sunat sa cer niste lamuriri si mam tezit ca vorbesc singura ca miau inchis telefonu.

 100. ramona said

  am January 5 2010 @ 5:00 pm

  nu cred ca o sa ajunga cineva acolo unde doreste,pana la urma. avem nevoie de cineva care sa ne indrume.cei de la suceava care au ocazia,luati mai legatura cu Anca Rusu.ce mai asteptati?poate poate…..

 101. ANONIM said

  am January 6 2010 @ 5:24 pm

  Toti care aveti probleme cu acest efg sunati la 021 4991308 asociatia nationala protectia cetateanului bucuresti ,cineva trebuie sa puna stop acestor nedreptati .Lasati un mesaj daca ati facuto SUCCES

 102. cornea gheorghe said

  am January 7 2010 @ 5:38 pm

  O banda de mafioti,oplositi pe “dragile “noastre meleaguri si care sub obladuirea legiuitorilor n e oprima mai rau ca fanariotii.De pus mina pe topoare,furci,pari,si, trecut la revolta.Alta cale nu este!!!La arme fratilor!!!Vremea lor a sosit.C e judecata?Ce avocati?Goniti peste Dunare ca sa fim siguri ca am scapat de “capuse”.Altfel ,lasind si asteptind sa ni se faca dreptate ,de cine stie ce legiuitor ,vom ramane tot ca prostii.EFG RETAILISTII ne vor sugruma si batjocorii in continuare!”Cum nu vii tu,Tepes doamne,ca punand mana pe ei,….Si in doua temniti largi cu de-a sila sa-i aduni”

 103. geco said

  am January 7 2010 @ 5:52 pm

  Cu vointa conjugata a tuturor celor tepuiti,printr-o hotarire comuna,neplatindu-le comisioanele aberante ,dobinzile si supra-cererile exagerate ,dar achitate,sa vedem ce-o sa ne faca?Eu,nu le mai dau nici un leu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Asa sa ne ajute cel de sus!!

 104. ANTI,ANTI EUROLINE said

  am January 7 2010 @ 11:28 pm

  Cei de la firma asta imputita de camatari ordinari,altceva nu fac decat sa dea de dimineata devreme pana seara tarziu ,inclusiv sambata,duminica + pe parcursul sarbatorilor telefoane una’ntruna! Poate le este frig in vizuina lor,de lupi imfometati de banii nostrii,…si cu receptoarele infirebantate se incalzesc la mana.Din partea mea poate sa le inghete mana,ca eu nu le raspund (deja am nr.de tel.memorate si pe mobil si pe fix,la nr.private nu raspund) sau daca ma prind intr-o “pasa buna”,vorbesc din batjocura,glumesc cu ei! La inceput am fost timida,…dar m-am tratat datorita euroline-ului. Am prins curaj,datorita ce am citit despre ei,…scris de “clientii lor fraieRiti de ei”printre care sunt si eu. Nu cedati cu nervii,pt.ca le da-ti satisfactie,…faceti in asa fel sa-si piarda ei mintile,…slujba.Chiar un fost angajat s-a destainuit si a spus,ca din telefonele date clientilor isi faceau norma pt.salariu.A plecat de la “firma” ca nu a mai suportat injuraturile,amenintarile si blestemele din partea clientilor.
  Am uitat sa va spun,si eu in 2006 luna ian. am cumparat in valoare de 22 milioane,am stabilit 36 de rate+am scos de pe card 3 milioane. Am platit lunar,(recunosc ca am intarziat cateva zile cateodata), pana in luna aug.2009 cate 1 mil.lei. Dar dupa cele citite de pe forumuri,…ne-am oprit,am decis ca le ajunge! Sa se bucure ca am achitat produsul.Din luna sept.nonstop suna (degeaba) ca le mai trebuie 2650 roni.Contract daca am semnat?! Nu! Cand faci targul cu ei (altex),parca te drogheaza,te ametesc cu oferte,…de uiti sa intrebi de contract,parca ne-ar si interesa in momentele acelea?! Ne intereseaza produsele,nu birocratia.Daca ceri de la euroline contract(copie),…trebuie sa faci cerere prin fax,cu semnatura ta,…bineinteles sa se foloseasca de scrisul tau,ca sa intocmeasca ei un contract fals,sa te oblige sa platesti! Nu faceti prostia asta! Sustineti sa va trimita ei,ca sa demonstreze ca sunteti datori,…daca au ce!!!Sa-si puna pofta in cui,le doresc faliment cat mai rapid!!! Astia nu au familie,nu au viata?! Dupa vocile lor sunt tineri…Ar trebui sa se distreze la cluburi,…nu sa dea telefoane,ca pana la urma sa fie injurati si blestemati.Vai de mama lor,…cat le injura pe nedrept.Pana la urma si angajatii sunt victime.Sau sunt boschetari? Acolo locuiesc,de dau si seara tarziu telefoane? Daca asa multi angajati sunt,atunci cati sunt care sunt “datori”? Fiecare client are un/o telefonist/a? Macar cu barbatii mai poti vorbi cat de cat,…dar femeile sunt niste isterice,crizate,…care “nu-si traiesc” viata,…pentru ca pierd vremea cu telefoanele! De fapt sunt si femei si barbati angajati,…
  Sa nu disperam dragi colegi “de suferinta”,sa nu ajungem ca ala din reclama Altex,cu camasa alba lunga,care tremura,…probabil asa vor sa ne faca sa ajungem,…dar poate o sa ajunga ei! Asa cum a disparut reclama,…asa o sa dispara si problema noastra! Trebuie sa faca cineva dreptate,…sau face chiar criza financiara,doar de unde sa plateasca bietii oameni,mai ales care sunt in somaj? Mi-e mila de cei care nu au internet,sau cei de la tara,nu au de unde sa se informeze,…despre aceasta firma…Va doresc mult curaj sa nu raspundeti la telefoane,…sau daca raspundeti,raspundeti calmi,sau depinde ce zi sau seara aveti! Decizia va apartine! O seara placuta,un An Nou Fericit,…si la euroline…NIMIC!!! Scuzati pt.expresii sau greseli,…sunt unguroaica si ‘nervoasa” pe euroline,sau efg…

 105. nicu said

  am January 8 2010 @ 5:13 pm

  vreau sa va spun ca acest efg nu este banca este o societate nonbancara.Am scris aici un mesaj dar a disparut ,HAIDETI SA SUNAM LA TELEVIZIUNE .IMPOSIBIL SA NU NE SESIZEZE CINEVA iar daca nu ne cred sa faca o emisiune in direct sa vada ca nu sunten prosi.Eu unul incerc

 106. loghin daniela said

  am January 8 2010 @ 6:01 pm

  efg continuati excrocheria ca va merge

 107. ramona said

  am January 11 2010 @ 10:31 am

  unguroaica are dreptate.cine o sa le mai dea bani cu criza asta? cu miile de oameni someri?sper sa-i terminam daca nu o sa le mai dam nici un leu.sa-i ia naiba odata si sa vada si ei cum e. angajatii aia nu au nici un pic de inima.oare au si ei familii?dar de fapt in tara asta nimeni nu se gandeste la aproapele sau ci doar la el insusi.de aia o sa ajungem o tara si mai de rahat decat acum. odata ce am cazut nu ne mai ridicam.si numai din cauza mafiotilor astora.

 108. ramona said

  am January 11 2010 @ 10:39 am

  televiziunea nu cred ca face nimic.doar ca au puterea sa influenteze oamenii.cum au facut si cu vaccinul asta.la inceput ziceau ca marii fabricanti de medicam.au facut virusul in laborator si au creat antidotul ca sa-si umple conturile,iar acum ei ne indeamna sa mergem la vaccin ca e pe bune.asa pot face si cu efg-ul.se fac ca ne ajuta iar apoi intorc totul impotriva noastra.asa ca…..ce ramane de facut?NU LE MAI DATI NIMIC.

 109. grm said

  am January 14 2010 @ 12:00 pm

  cu voia dvs ma adaug pe lista tepuitilor. am citit secvential din postarile anterioare si am vazut copii fidele ale experientei mele. an 2005, altex, lipsa contract, frigider sau tv in valoare de 2000 de ron, card venit aiurea, plati efectuate uneori cu mici intarzieir, iar acum in 14 ianuarie 2010 cu o situatie de plata de 8500 de ron.

  – nu mai zic de telefoane INCLUSIV LA VECINI sa intrebe de mine, telefoane seara la 9, sambata, duminica, la servici de 3-4 ori pe zi, numere ascunse, deja imi creste tensiunea scriind aceste lucruri care le-am trait.

  Nu le mai platesc nimic. le-am tot dat din cand in cand sumele minime cu care ma terorizau la telefon. dar m-am decis sa nu le mai dau nimic.
  – sa vina si sa ma inchida si sa-si bage frigideru in c…
  scuzati-ma.

  — subscriu si eu la orice demers impotriva lor. va propun sa gandim o varianta de a lua o echipa de avocati beton si sa cotizam fiecare cu o suma ( ceva in genul sume minime de plata cu care ne termina rahatii astia la telefon) :)

  – suma cu care sa platim avocatii. la cati tepuiti suntem in tara asta cred ca se aduna o suma ff suficienta pt a apela la niste avocati.

  – la cati bani am platit aiurea la ei, nu mai conteaza inca 2-3 sute de ron in plus.

  ( grm1000@yahoo.com aceasta este adresa mea daca vreti sa dezvoltam ideea)
  multumesc

 110. grm said

  am January 14 2010 @ 12:01 pm

  am gresit adresa de mail . scuze

  grm10000@yahoo.com

  aceasta este

 111. carmen dobre said

  am January 15 2010 @ 3:36 pm

  m am regasit in mai toate postarile de aici.aveti drepatate trebuie sa scapam cumva de mincinosii astia.de 2 luni nu le mai dau nici un ban si nici n o sa mai vada vreodata bani de la mine.

 112. loghin daniela said

  am January 16 2010 @ 5:14 pm

  faceti dreptate domnule senator!

 113. loghin daniela said

  am January 16 2010 @ 5:20 pm

  domnule senator urban iulian luati vreo atitudine in acest caz unde va scrie oameni necajiti si jupuiti sau va aflati numai in treaba si dezmintiti cu iluzii

 114. dana said

  am January 16 2010 @ 10:51 pm

  buna.in 2005 martie am luat produse de la altex in valoare de 22 milioane apoi in 2006 am extras ede pe card 8 milioane.am platit cat mi sa spus la magazin la altex rata in fiecare luna.nu tu contract nu tu transparenta sau acces la informatie.acum in martie ar fi trebuit sa termin creditul sa am ultima rata.am sunat la bucuresti pt ca am intarziat cu rata 1 luna si ne-au spus ca suntem datori 40 milioane.deci 5 ani am platit degeaba si in plius datoria s-a dublat.ce sa fac?unde sa merg?nu am bani sa platesc nu vreau sa ma ia de proasta.alea canmd le suni se incurca in minciuni si te scot pe tine vinovat,au marit dobanzi si comisioane fara sa ne anunte fara sa stim.eu sunt disperata si ma gandesc ca choar daca platesc astia 40 milioane peste 2 ani o sa fiu datoare 80 milioane si tot as ao sa-mi fie si copiii datori la hotii astia.

 115. nicu said

  am January 17 2010 @ 3:41 pm

  Domnule Urban va ro sa ne ajutati sau macar sa ne lasati aici un mesaj ,ce acte sa cerem de la efg pentru ai da in judecata sau la potectia consumatorului ,va rog .osa urmaresc mesajul dv. multumesc

 116. Marian said

  am January 18 2010 @ 7:26 pm

  Adresati-va cu incredere parlamentarului Urban si procedati in consecinta.
  Acolo m-am adresat si eu si am primit raspunsul intr-un timp foarte scurt si am procedat intocmai.

 117. ana maria said

  am January 23 2010 @ 2:27 pm

  cativa dintre cei care se afla in aceasi situatie ne am hotarat sa i dam in judecata
  suntem din mai multe orase cine este interesat sa sune la 0723690993

 118. ROMEO said

  am January 23 2010 @ 5:08 pm

  ma aflu si eu printre tepuiti parerea mea este nu mai platim fratilor santem sute,mii, poate sute de mii tepuiti ce pot sa ne faca sa ne anchida pe toti? asi permite statul sa antretina cateva sute de mii de “detinuti” ami cer scuze pt. cuvantul folosit ne pot aresta pe toti oare? nu au decat sa tot sune si sa ameninte ce sa ia de pe noi uni poate nu avem nimic pe numele nostru doar rata poate vor sa o ia ei sa o plateasca

 119. ROMEO said

  am January 23 2010 @ 5:16 pm

  oare asi permit EFG. RETAIL sa trimita “recuperatorii” dupa fiecare din noi an parte nu va lasati la niste jigodii sa ne calce an picioare sa ai ambogatim pe ei altfel daca mai continuam saq platim vad ca le tine cu “fraierii” si vor vrea bani tot mai multi vom ajunge sa platim neam de neamul nosttru eu zic sa ne trezim va rog mult oameni buni sa ne trezim

 120. lavinia said

  am January 25 2010 @ 5:47 pm

  buna ziua,
  am cerut o copie dupa contract. sa vi-l trimit?
  Eu nu prea inteleg mare lucru.Ma puteti lamuri?
  Pe contract scrie o data, iar pe factura de achizitionare scrie alta data.
  Astept vesti.
  Va multumesc.

  Se poate un nr. de tel?

 121. simona said

  am January 26 2010 @ 9:42 am

  Hai buna ziua.
  In primul rand vreau sa spun inca de la inceput ca da, eu lucrez la jegosii astia, cum le spuneti voi, si nu ne luam prime sau bonusuri din cati clienti sunam pe zi, cum am vazut mai sus. nici noua nu ne face placere sa stam de vb cu unii carora le explici in fiecare luna ce trebuie sa plateasca si cum si ei tot ca ei sa faca, pt ca asa e romanul, decat sa plateasca suma aia mare care e inscrisa la total tranzactii debit sa ii mai scada datoria , el plateste minimul ca n-o fi prost sa ramana fara halcanele de carne si damigenile de bautura. zilnic ne lovim de d-alde voi : ” va dau in judecata”, ” am colsultat un avocat”, ” nu mai platesc nimic” si pana la urma tot voi va duceti la banca si va achitati datoriile…faza e ca indiferent la cine ati cere ajutor, nu are nimeni cu ce sa va ajute.contractele alea sunt de fapt cererile pt emiterea card-ului pe care vo le-ati semnat in avantul de a pleca cu plasma, laptopu` sau mai stiu eu ce acasa fara sa le cititi si nu v-a durut capul sa cereti o copie…cand vi s-au dat bunurile a fost totul bine, dar efg-ul nu va ia bunurile, va ia banii, ca v-a platit produsele la altex, media galaxy sau mai stiu eu unde v-ati facut credite….voi va plangeti de efg ca-s hoti, da` unu` n-am vazut sa comenteze metodele celor de la cetelem, care iti amana rate intr-una numai numai sa mai platesti ceva dobanda.Si un sfat, daca stiti ca la o data anume vi se emite extrasul( 8,10,11…)ale lunii nu stati lnistiti daca nu l-ati primit, sunati la 021.308.4000 si anuntati, ca sa nu va mai considerati nedreptatiti…dar cand sunati acolo, mai si asteptati sa va preia un operator ca nu ajunge sa suni si cand auzi robotul sa inchizi.si cand sunati la relatii cu clientii, nu inchideti telefonul pana nu v-au lamurit, pt ca cei de acolo pt asta sunt platiti…asta daca va intereseaza datoriile voastre, pt ca oricat ati visa, tot voi le veti innapoia, pe cale amiabila sau prin instanta.ca au mai fost si alti zmei care vroiau judecata ca n-au ce sa le ia si ce sa le faca si tot s-a gasit.cand s-au trezit cu executorul acasa o dadeau din colt in colt…a mai fost o anumita tanti care s-a dus si la televiziuni si la judecatorie, si tot a platit, nu in rate ci toata datoria o data plus taxele de judecata si daune morale efg-ului ca le-a denigrat imaginea…asa ca va dau un sfat, chiar daca am sa fiu injurata muuuullllttt pe aici : pune-ti mana si interesati-va si nu mai crede-ti toate balivernele care le spun unii mai tari in gura!!

 122. anoniml said

  am January 26 2010 @ 5:21 pm

  Draguta de la efg, ce tie frica ca prosti no sa mai plateasca ,si tu no sa mai ai functie? moare lumea de frig si de foame si voi vorbiti de comisioane ,dobinzi marite si alte hotii.Daca sunteti corecti banca nationala a scazut dobinzile, si vin sin sprijinul oamenilor care au ramas fara un loc de munca ,se cauta soluti ca omul sasi poata plati datoria intrun final, dar la voi ce se intimla e hotie pe fata,chiar nu se poate face nimic ,sunteti mai tari decit legile din tara aceasa????

 123. Catalin@simona said

  am January 26 2010 @ 5:24 pm

  Auzi fa jegoas-o, te-au pus kakatii de sefi ai tai sa scrii ? Stii ce iti doresc ? sa ajungi ca noi muista dracu

 124. wolfysm said

  am January 26 2010 @ 10:39 pm

  am luat un laptop in 21.01.2008 cu 20 de rate deci anul trecut in luna octombrie ar fi trebuit sa inchei ratele cu acesti domni de la efg,daca ii pot numi domni, asta seara la ora 20 am fost sunata de un anume domn de la efg care imi spune ca mai am de platit 380 lei restanta pe lunile noiembrie , decembrie si ianuarie, telefoane peste telefoane, amenintari peste amenintari,oare cat o sa mai putem suporta treburiel astea?
  nu stiu chiar nimeni in tzara asta nu vede ca sunt si oameni tzepuitzi pe nedrept,trebuie sa se faca ceva in privinta acestor sarlatani
  ma alatur celor care au curaj sa inceapa ceva

 125. Dragos said

  am January 28 2010 @ 3:36 pm

  Asa am patito si eu cu astia pentru un televizor luat in 2005 in valoare de 1700 ron cu tot cu dobanda ajungand la 2600ron pe perioada de credicare.Aflu cu stupoare ca dupa 4 ani de plata mai am de dat 7200ron.Dar pentru asta zero lei vor mai vedea ei.

 126. simona said

  am January 30 2010 @ 4:44 pm

  Catalin, spera tu in continuare pt ca eu nu am sa ajung ca tine…ca am stiut sa strang bani si cand am vrut ceva mi-am luat cu banii in mana…eu spre deosebire de tine am ceva educatie economica, sa nu ma las dusa cu zaharelul de creditele astea….asa ca bafta la facut bani si la achitat rate

 127. adi said

  am January 30 2010 @ 7:16 pm

  Pt..Simona; normal ca ai educatie economica , ca noi am platit comisioane ,si tu ai avut bani sa cumperi ce doresti dar sa vedem deacum inainte ceo sa fie ca no sa mai fim dus cu zaharelul …asa ca nuti mai fa sperante”’

 128. romeo said

  am January 30 2010 @ 11:45 pm

  Pt. Simona:Bineanteles jigodie ca ai stiut sa te feresti de rate pt.ca ati gasit”prostii” pe care sa ai prostiti si sa ai furati de bani te-au scolit jegosii de sefi ai tai,bineanteles ca fiecare cunoaste regulile an domeniul an care lucreaza dar o sa va mai dam prin gura ordinarilor ce sunte-ti v-ati facut salarii pe spatele nostru cacatilor meritati ampuscati ca ceausescu cu plutonul de executie.Unde este oare VLAD TEPES jigodiilor?nu zii niciodata ca nu vei ajunge ca noi caci este un DUMNEZEU pt.toti nu uita. sa ajungi mai rau ca noi doar atat ati doresc tie si tuturor cacatilor ca tine

 129. Marius said

  am February 1 2010 @ 4:28 pm

  Cgiar nu le pasa la nimenea ce se intampla cu atatia oameni????
  “Dl” Senator are o parere pentru noi sau si-a facut sit-ul ca sa isi faca reclama?De fapt nu ma mira nimik in legatura cu toti birocratii,fura cat pot si nu le pasa de nimeni….
  Rusine celor care poate face ceva si nu le pasa!!!!!!!!!
  Si eu am aceeasi problema cu banca asta “fantoma” si chiar ar trebuii sa facem ceva…eu o sa trimit un mail la protectia consumatorului si va rog sa faceti si voi la fel.O sa incerc si la televiziune dar nu imi fac mari sperante pentru OPC fiindca si acolo e birocratie de asemenea…

  Astept pareri si dela voi…Bafta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 130. gicu t. said

  am February 1 2010 @ 7:45 pm

  faceti o sesizare(numai daca credeti ca aveti dreptatea de partea voastra) la opc, una la bnr, si in paralel o intampinare la tribunal, impreuna cu un avocat, si asteptati, sa vedeti ce se intampla.nu va luati dupa parasuta care scrie mai sus ca lucreaza la efg.nu le faceti jocul. asta vor, sa te aduca la disperare, sa cedezi nervos, si sa platesti.sa ne unim si sa le-o dam prin gurita, sa umble toata ziua cu gura plina, sa nu mai poata vorbi.imi cer scuze pentru limbajul obscen, dar nu merita altceva. toate cele bune.

 131. DOINA said

  am February 2 2010 @ 8:43 pm

  AM INTELES CA ASTIA SUNT PE FALIMENT.CE SE INTIMPLA CU CREDITELE NOASRTRE CARE CRESC PRECUM PIINEA .PLATIM SI SOLDUL CRESTE IN LOC SA SCADA SI NIMENI NU IA MASURI. EU SUNT DE PARERE SA NU MAI PLATIM ABSOLUT NIMIC . EU CRED CA DIN 2005 SI PINA ACUMA AM PLATIT TELEFONUL CELULEAR CARE L-AM LUAT DE 11000000 DE FF MULTE ORI. DACA ESTE PE FALIMENT CE VOM FACE NOI ?? POATE SA-MI RASPUNDA CINEVA???? M-AS BUCURA SA DISPARA TOTI CUM AU DISPARUT VAPOARELE IN TRIUNGHIUL BERMUDELOR.

 132. gicu t. said

  am February 3 2010 @ 6:50 am

  FACETI PUBLICE PE TOATE RETELELE(mess, hi5, yahoo etc.)CA TOTI CEI CARE SUNT EXCROCATI DE ACESTE CAPUSE, SA OPREASCA PLATILE. DOAR CEI CARE SUNT EXCROCATI, SI AU ACTE DOVEDITOARE IN ACEST SENS. SA AUZIM NUMAI DE BINE.

 133. ionela said

  am February 6 2010 @ 3:06 pm

  Buna,frumos vorbesc cei de la efg,infiltrati aici,ca sa ia partea acestei institutii.Dar ei nu sunt in locul noastru,nu trec prin ce trecem noi.Pana la urma a facut cineva ceva?
  Are cineva vreo solurie ca sa le venim de hac acestor mincinosi?

 134. pavel cojocaru said

  am February 10 2010 @ 5:27 pm

  majoritatea va dati destepti si aduceti care mai de care argumente mai aberante. daca nu erati ignoranti si nu va grabeati sa luati produsele si sa plecati acasa va aduceati aminte acum ca ati semnat un contract. problema voastra in general este ca nu sunteti educati din punct de vedere financiar-bancar, nu faceti diferenta dintre o linie de credit si un credit… a si inca ceva, daca citeati contractul stiati cum sa faceti plata, asa ca nu va mai plangeti atat…

 135. pentru catalin si romeo said

  am February 10 2010 @ 5:35 pm

  saraca simona, n-are nicio vina ca sunteti voi ingramaditi.
  DA DA …. INJURATI-O PE SIMONA CA VA DISPAR DATORIILE =)) repede toata lumea :))
  ce redusi =))

 136. romeo said

  am February 10 2010 @ 8:00 pm

  pt.PAVEL COJOCARU oare chiar toti care au postat aici sunt niste prosti si tu esti singurul destept de ce nu ai ajuns presedinte?Ai citit oare toate plangerile chiar au oare toti contracte cum spui tu se vede clar ca esti probabil un angajat al lor si nu esti an situatia noastra.E plina tara de destepti ca tine deaia merg lucrurile “foarte bine” an ROMANIA. De ce nu deschizi tu ochi tuturor romanilor daca esti asa inteligent MR. EINSTEIN nu ti-ar fi rusine sa deschizi gura sa vorbesti probabil tu o duci bine si nu esti nevoit sa iei un amarat de televizor an rate.Crezi ca cineva cumpara an rate ca are bani?PS.mai reflecteaza la ce gandesti anainte sa scri “desteptule”

 137. romeo said

  am February 10 2010 @ 8:10 pm

  pt.jegosul sau jegoasa care posteaza anonim angramaditi santeti voi cacatilor.Santeti de la efg si ancercati sa va aparati institutia de camatari ?Chiar vreti sa luati pielea de pe saracii oameni?Nu e deajuns ca fura destul nenorocitii si javrele de sus de la putere vreti sa ruinati tara si oameni de tot jigodiilor ce sunteti ducetiva dracu de capuse ati distrus tara.Sa dea DUMNEZEU sa ajunga si copii vostri mai rau ca noi sclavi.

 138. pavel cojocaru pentru romeo said

  am February 10 2010 @ 8:46 pm

  romeo, daca citesti bine ce am scris ai sa vezi ca n-am facut pe nimeni prost, la fel ai citit si contractul sa inteleg?
  si imi pare un pic ciudat…te-ai simtit cumva prost?
  imi pare rau daca te simti jignit de ceea ce am scris, serios…
  cat despre rate…eu n-am nevoie de plasme si telefoane de ultima generatie, ma simt foarte bine cu tv-ul pe lampi si fix-ul cu disc…nu vreau sa fiu “trendi”…
  mai am o intrebare pentru tine, dar de data asta sa fii sincer te rog! esti cumva detectiv de te-ai gandit ca as fi angajat?

 139. pentru romeo said

  am February 10 2010 @ 10:22 pm

  romeo, “angramadit, an, ancercati, santeti” si multe altele nu se scriu asa.
  saraca limba romana, daca ai juca fotbal cu dansa ai primi rosu direct…daca intelegi ce spun “of course”…
  rugam EFG sa redacteze un contract in limbajul gibonilor carpatini.

 140. ana said

  am February 11 2010 @ 2:06 pm

  pt persoanele care tot scriu aici,de cititul contractului: Daca ai mers la magazin si ai luat de ex un tv in rate duduita de acolo nuti spune nici de comisioane nici de penalitati doar ca totul e roz ,,apoi iti da 20 de mii de foi scrise minunscul care trebuie semnate repede pt ca trebuie trimese la Bucuresti sa vada daca iti aproba …tu cit de destept ai fi cind sa le citesti????? cind totul e mascat cu cuvinte intelese doar de ei ,nu si pt omul de rind …ca doar no sa mearga un direcor sau un presedinte sa ea un tv sau un frgider in rate … SI apropo si eu ma aflu intr-o situatie asimilara ca voi toti ,comisioane marite peste noapte ,penalitati si alte minciuni desi platesc la timp,astai daca nimeni nu face nimic pt hoti astia….isi fac legea dupa bunul plac

 141. pt Romeo de la Simona said

  am February 11 2010 @ 8:21 pm

  Si daca m-ai injurat pe mine crezi tu ca ti-a scazut datoria catre EFG??? Tin sa te anunt ca nu…Si am o rugaminte la tine, cand vorbesti(tastezi) cu mine sterge-te la nas si cel mai important invata sa scrii corect romaneste…macar atat sa faci si tu bine in viata ta…si pt cei care le-au dorit copiilor mei sa ajunga mai rau decat voi, ca anunt ca am sa am grija si am sa imi educ copilul sa citeasca orice semneaza, chiar daca asta ii ia 2 ore…oamenilor, aveti drepturi pe care v-ati … in momentul in care ati semnat “ca primaru`”, drepturi pe care camatarii( cum le spuneti voi) vi le-au oferit, dar nu v-a interesat…stiti ce vreau eu sa vad, fata voastra( ma refer la cei care au restante si limbaj de mahala) cand veti vrea sa va faceti un credit( nu azi, nu maine, ci in anii urmatori), cand cei de la banca va vor spune ca nu va mai da nici o banca credit pt ca suntei rau-platnici, atunci veselie…sa va vad atunci daca mai sunteti tari in gura ca acum cand va anuntam ca riscati Biroul de Credite, si voi sunteti “smardoi”(in limbajul lui romeo)…nu spun ca e cea mai corecta, loiala sau cum vreti voi instituti financiara, dar au fost atat de destepti incat sa nu lase portite de atac celor ca voi….ca nu va platiti ratele la timp nu e problema lor, ca va penalizeaza, se aplica dobanzi, e in interesul lor…ca daca nu le mai convine vand dosarul la firme de recuperare si isi recupereaza banii, sau va trimit in instanta si in maxim 1 luna isi recupereaza banii( fie faceti voi rost de bani, fie va vind casa)…asa ca indiferent cat ati injura nimeni nu se simte lezat, poate doar respectul vostru fata de voi insiva…

 142. pavel cojocaru pentru simona said

  am February 11 2010 @ 9:47 pm

  bv simona, bine punctat!

 143. ionela said

  am February 12 2010 @ 1:04 pm

  Vai,da ce intelectuali sunt cei de la efg!La telefon cand tipati,cand dati 3 operatori ,3 variante diferite,cand amenintati,atunci sunteti corecti?De ce,de la ne noi aveti pretentiioi “cei care nu citim contractul si apoi suntem nemultumiti”,iar daca noi cerem vreun extras de cont,vreo factura detaliata,dumneavoastra domnilor,nu binevoiti sa ni le oferiti?Iar daca noi intarziem cu vreo rata,sau depasim data scadenra,nu o facem ptr ca ne-am trezit cu fata la cearsaf si gata nu mai platim nimic,ci poate chiar avem probleme.Si cred ca e dreptul nostru sa stim de ce platim comisioane,dobanzi asa de mari.Noi nu suntem asa “intelectuali”ca voi,domnilor si domnisoarelor de la efg!

 144. ionela said

  am February 12 2010 @ 1:10 pm

  Si atunci cand te confruntie cu asemenea probleme,esti suparat,doresti sa-ti spui oful,tastezi mai repede si gresesti cand scrii,asta nu inseamna ca suntem prosti sau ca nu stim limba romana.Bine ca sunteti voi intelectuali,doar de aia o duceti asa bine,va uitai la “tv pe lampi sau aveti fix cu disc”!Sa fim seriosi!

 145. ana said

  am February 12 2010 @ 3:47 pm

  pt desteptii de la efg; nu va mai luati de oameni simpli ca pe spatele lor aveti un loc de munca si tare asi fi curioasa ce studi aveti a..cred ca o facultate de aia pe bani sau pe altceva si inca ceva nu mai amenintati lumea cum ca va ea casa sau nustiu ce ,,,o casa inseamna pt majoritare munca deo viata , si nu cred ca se poate pierde pt un tv si acela platit de 10ori , oare nu aveti un pic de rusine in voi,,sau macar stiti ce inseamna rusine?????/

 146. janos pentru ana said

  am February 12 2010 @ 7:17 pm

  Pentru frustratii care au absolvit Scoala de Inalte Studii Mestesugaresti,Sectia Sculeri-Matriteri, din localitatea Dalga (sau dupa caz): chiar si tu Ana, poti face o facultate pe bani, e dreptul tau, nu te retine nimeni, ti-ar fi chiar de folos, nu strica pe bune. Totusi, o prima conditie ar fi: sa stii sa citesti. A stai ca cu cititul cred ca te descurci ( poti sa citesti asta? : “esti proasta” ),insa mai ai de exersat la scris, multa bafta iti doresc!
  Si pentru restul care citesc post-ul Anei: nu luati lectii de gramatica de la Ana, vorbesc foarte serios!

 147. nsoimaru said

  am February 13 2010 @ 9:22 am

  Nu suntem frustrati, nici jegosi sau alte apelative, suntem oameni reali cu probleme reale si comune. Nu stiu de ce toate posturile trebuie sa degenereze in jigniri. Asta nu denota o lipsa de argumente? Nu conteaza de ce parte a baricadei te afli. Am postat aici in speranta gasirii unei solutii comune la problema mea, nu sa invat cum sa-mi reprim frustrarile in spatele anonimatului. Daca cei ca mine care se considera nedreptatiti s-ar rezuma doar la a impartasii necazurile si rezolvarile care le-au gasit ei, iar cei din partea EFG ar venii cu solutii sau s-ar limita la a spune sec ce gandesc cred ca ne-ar scutii de multa mizeria imprastiata pe aici.

 148. nsoimaru said

  am February 13 2010 @ 9:25 am

  “mizerie” ca sa scap de domnii sau doamnele profesori de gramatica.

 149. nsoimaru said

  am February 13 2010 @ 9:33 am

  Pentru Simona

  Sa stiti ca nu am avut ocazia sa citesc sau sa negociez contractul deoarece reprezentantul din magazin nu avea asa ceva. In plus era un reprezentant Banc Post nu EFG. Am solicitat la EFG contractul si cererea de emitere card, mi-au fost trimise in format electronic (scanat), am solicitat originalul deoarece nu era semnatura mea pe acele documente, nici pana in ziua de astazi nu am primit asa ceva, mi se invoca o clauza care prevede 30 de zile pana la transmiterea documentelor, clauza ce a fost depasita de mult. Sa stiti ca pana acum trei luni am fost un client de buna credinta, adica am platit lunar, e drept ca nu in intervalul stipulat in instiintarea primita acas, ci mai devreme cu cateva zile. Asta inteleg eu prin rea credinta, adica sa nu-mi spena si mie ca eu de fapt achit penalizari pentru plata anticipata.

 150. ionela said

  am February 13 2010 @ 11:44 am

  Penalizari si comisioane,se pare ca platim oricum,fie ca platim inainte fie dupa.Si eu le-am cerut extras de cont si multe altele.Si n-am primit nimic.Macar,bine ca au incetat cu telefoanele,momentan.Am fost o buna platnica pana acum cate luni,asta nu se ia in considerare.Eu le-am spus,daca nu primesc acele acte care le-am cerut,nu le mai platesc nimic.

 151. ana said

  am February 13 2010 @ 3:38 pm

  pt janos; nu ma cobor la mintea ta, am altele lucuri mai importante de facut ,,orcum teai simtit vinovat…astai semn bun

 152. janos pentru ana said

  am February 13 2010 @ 4:40 pm

  iti multumesc ana, intr-o zi mi-as dori sa fiu ca tine! te rog sa imi dai o poza cu tine sa imi pun pe desktop!

 153. ana said

  am February 14 2010 @ 4:04 pm

  care are informatii despre Liliana prima din aceasta lista ,a mai rezolvat ceva/?/sau ce spune un avocat de treaba aceasta ,e legal ce fac ei??astept raspuns

 154. paulica ionescu pentru Yus said

  am February 14 2010 @ 5:09 pm

  Yus esti un razboinic, meriti consideratia noastra.
  sa-mi spui te rog, unde ai debarcat cand ai venit cu sifonierul? =))
  esti un rau, te rugam nu ii da in judecata, o sa moara de foame pana o sa se decida instanta ca ai sa le dai vreo 50 de milioane =)) vorba aia, dream on!

 155. paulica ionescu pentru Yus said

  am February 14 2010 @ 5:12 pm

  glumesc, desigur ca ai dreptate, daca ai toate chitantele cum ca ai platit cu siguranta rezolvi problema, cunosc si eu pe cineva s-a judecat cu ei si a castigat, luase un frigider de 10 milioane, a platit 20 si dupa 2 ani mai vroiau inca 1600 de lei, hotie pe fata, noroc ca s-a terminat cu bine pentru el.
  bafta multa va doresc la toti

 156. flory said

  am February 14 2010 @ 6:48 pm

  toata lumea vb in fel si chip,dar nu credeti k ar fi mai bn sa luam atitudine,oameni buni?hai sa ne unim toti sa angajam 2-3 avocati pt. k impreuna ne va costa putin,consideram k sunt acele minime de plata pe kre le-am platit cu toti,si asa vom avea mult mai multe sanse de castig.nu are rost sa ne lamentam degeaba fara sa facem ceva.hai sa ne unim ideile pt. a rezolva problema,indiferent ce pregatire profesionala avem,efg-ul ne cred niste prosti,mie personal una din desteptele lor de la tel. mi-a spus k nu crede k voi intenta proces impotriva lor atata timp cat mi-am luat produse in rate nu am bani de avocati.bafta multa ne doresc

 157. grm10000 said

  am February 15 2010 @ 12:34 pm

  salutari la toti.

  si eu sunt de acord cu ce a scris flory. hai sa luam cumva atitudine. n-are sens sa ne pierdem timpu aici cu discutii in contradictoriu care defapt nu ne rezolva problema.

 158. SOFIA said

  am February 16 2010 @ 2:43 pm

  buna,sunt noua in clubul vostru.sper sa imi dati si mie sfaturi,ca am aj la disperare.sunt in somaj,nu am mai putut sa platesc ca inainte la data scadenta,si de 3 luni nu am mai platit pt ca am avut si multe probleme.azi am primit mesaj ca daca nu platesc suma restanta de 500 ron,vin cu executare silita i 48 de h,in afara de miiiiiiiii de tel care ma dispera pana la ora 22 seara.imi vine sa mor ca imi este f frica,nu am posibilitatea sa platesc asa de repede ca nu am de unde sa vin.treaba este ca am o masina si imi este teama ca pun mana pe ea.voi ce credeti?astept si eu sfaturi si comentarii.va multumesc.o zi buna.

 159. cornelia bucuresti said

  am February 18 2010 @ 10:03 am

  PT SOFIA!STAI LINISTITA NICI EU NU AM MAI PLATIT DE 3LUNI!!NU AU CE SA-TI FACA…

 160. grm10000 said

  am February 18 2010 @ 1:24 pm

  pe mine ma suna in ultimele zile nonstop cu amenintari de executare silita. in afara de mine personal nu au ce sa-mi ia. pardon. televizoru ala de rahat de la altex. si frigideru.

 161. nicu said

  am February 18 2010 @ 6:49 pm

  executarea silita se face in urma unui proces ,iar acesta sa fie castigat de ei ,asa mia spus avocatul ,care sa minunat cind a vazut ce comisioane au ,orcum nimic nu e legal din ce fac ei ,,,acum astept raspuns de la opc sa vad ce a facut, daca nu o sa fac plangere din nou la toate institutile statului care sunt acreditate sai verifice ,chiar si la BNR sa vad au voie sa puna comisioane cum vor,,,faceti la fel,,cu cat suntem mai multi cu atat ai starpim mai repede…doamne ajuta…

 162. geco said

  am February 19 2010 @ 3:47 pm

  Mare pacaleala cu aceasta banca de nebuni si sarlatani.Sa facem front comun si sa le dam ..in rot!Bani le-am dat destui!De acum cucoanele in Turcia>Ei la tapina in Siberia.

 163. Iulian galati said

  am February 19 2010 @ 5:01 pm

  Am sa incep cu inceputul, sunt un roman dator la banca ca marea majoritate a romanilor care traiesc sub limita decentei…am facut un credit cu buletinul la europebank mi s-a acordat suma ceruta destul de mare.buuuun, am platit un an suma care mi s-a cerut la inceput adica 300 ron,mi-am pierdut locul de munca binenteles CRIZA, iar de una an de zile nu mai muncesc si rata nu a fost platita de una an de zile, am fost sunat, amenintat(judecata), s-au linistit pt ca AM INTELES din surse oficiale ca bancile pot “vedea” daca eu ca datornic am vreun bun economic pe numele meu(casa,masina…in principiu asta ii intereseaza) si nu am, un an de zile am fost amenintat cum va spuneam si nu mi s-a intamplat nimic DE CE? pt ca stiu ca nu au ce sa imi “scoata la licitatie”….sfatul meu e urmatoru’ DACA AVETI BUNURI DE VALOARE MARE PE NUMELE D-VOASTRA NU VA JUCATI, FACETI SAPATURI, PLANGERI LA OPC IAR DACA PUTETI DOVEDI CA SUNTETI “FURATI LEGAL” INSTANTA E SOLUTIA…PLUS CA ACOLO TREBUIE SA CERETI DESPAGUBIRI PT CA ACESTE PLATI A AFECTAT SISTEMUL NERVOS, EVENTUAL PT A DOVEDI CA A’TI FOST AFECTATI MORAL,NERVOS,ETC DUCETI-VA LA UN PSIHOLOG SI CERETI O HARTIE, UN DIACNOSTIC( in cuvintele psihologului) aceasta hartie de care va spun se poate obtine binenteles si fraudulos(niste bani si totu e rezolvat). DAR NU UITATI CA PROCESELE POT DURA SI ANI DE ZILE. MAMA MEA E IN ACEASI SITUATIE CU ACEASTA INSTITUTIE NON-BANKARA … nu ne putem lamuri cu sumele vebite pe acea factura…semestrul asta am sa fac dreptul comercial, am sa invat si am sa revin cu niste detalii, eventual am sa intreb profesorii si sper sa aud de la ei o solutie buna pt noi ca persoane afectate de aceasta HOTIE LEGALA pt un anumit produs electrocasnic. CU respect … zile mai bune

 164. pavel cojocaru pentru iulian galati said

  am February 19 2010 @ 8:32 pm

  iulian esti salvarea acestor oameni asupriti. doar tu ii poti ajuta sa invinga sistemul ticalosit.esti un om hotarat si ai sa castigi in lupta cu nenorocitii!

 165. petre said

  am February 20 2010 @ 9:57 pm

  Pentru Simona si restul angajatilor de la EFG Euroline , nu va injur ,nu va denigrez dar am ridicat un blog prin care sper sa ajut lumea sa va duceti dracului cu tot cu Euroline :)

  http://www.nueuroline.wordpress.com

  sa va vad ce faceti si daca faceti fata la cereri .Spor la treaba Simona si restul angajatilor EFG Euroline

 166. petre said

  am February 20 2010 @ 9:58 pm

  PS .. am sa adaug si convorbirile telefonice din ultimele zile si sper sa va dea pe nas plimbarile prin instantele de judecata

 167. cornelia bucuresti said

  am February 22 2010 @ 12:20 pm

  am si eu o intrebare?exisista cineva kare a fost data in judecata? nu am nimik pe numele meu…ce ar putea sa-mi ia?

 168. nicu said

  am February 22 2010 @ 4:31 pm

  pt petre; fiti va rog mai explicit in legatura cu hoti astia ce tebuie sa facem sa se rezolve situatia in care suntem implicati atitia oameni,nu mai spun de cei de la tara care nu au internet nu stiu despre ce e vorba ,si platesc saraci oameni de 20ori un produs,mai ales cand sunt amenintati cu judecata ,chiar cunosc cazuri deti vine sa plingi,dar si sa razi in acelasi timp…ore nimeni nu vede in tara asta ce se intimpla,,,sa ne deie in judecata ca mam saturat,sa vad ce spune si instanta ori eu as rau platnic ori hotia e mai tare…

 169. Raul said

  am February 22 2010 @ 10:46 pm

  vai de capul meu… nu se mai termina cu EFG. Va spun 1 lucru: NU PLATITI NIMIC! Acceasi situatie ca si voi, de 2 ani nu am mai platit nimic! S-au calmat. Se bazeaza pe lipsa de informare si prostia unora de a plati in nestire… nu le merge. Le-am spus sa ma dea in judecata sau ii dau eu. Nimica. Suntem zeci de mii…. la O SINGURA COMPANIE! Credeti ca ne pot da pe TOTI in judecata?

 170. cristinutza_ said

  am February 24 2010 @ 1:09 pm

  mie una mi-e frica

 171. petre said

  am February 24 2010 @ 8:12 pm

  pentru domnul Nicu si pentru restul celor care sunt furati pe fata gasiti pe http://www.nueuroline.wordpress.com mai multe detalii ,printre care un formular tip prin care le puteti inchide gurile lor spurcate ptr mult timp … treceti la fapte ,trimiteti cererea cu toate detaliile ,trimiteti si la OPC si toate organele competente ,faceti reclamatie la Politie ,inregistrati convorbirile si doar asa le puteti face bucata acestor hoti la drumul mare

 172. petre said

  am February 24 2010 @ 8:13 pm

  pentru Cornelia …schimba-ti numarul de telefon daca nu e abonament

 173. Adrian said

  am February 25 2010 @ 2:32 am

  DA CHIAR NU ARE DE GAND NIMENI “MAI MARE” SA FACA CEVA IMPOTRIVA TALHARILOR ASTORA?

 174. grm10000 said

  am February 25 2010 @ 1:21 pm

  buna,

  am primit o somatie de plata in 48 de ore cu amenintarea inceperii executarii silite. in temeiul art 371-1 C. Proc Civila.

  — plus ff multe telefoane de la 8 .01 dim la 21 seara si de pe multe telefoane diferite fixe si mobile.

  — daca e vreun avocat care citeste mesajele astea — il rog sa-mi spuna mai multe legate de articolul asta 371-1 .

  merci

 175. AM LUAT TEAPA said

  am February 25 2010 @ 1:54 pm

  platitiva datoria si dobanda aferenta.daca nu aveti un contract nu platiti nici o penalitate ,nu au ce sa va faca . pana in prezent nu am auzit sa fi fost actionat in instanta cineva.Romanii sunt mai slabi de inger si cedeaza sub amenintarile telefonice.Cine nu are ce face cu banii sa-i dea lor.EU NU PLATESC NIMIC IN PLUS(factura plus dobanda de 33,5% pe an)

 176. grm10000 said

  am February 25 2010 @ 2:51 pm

  eu practic nu am nicio factura de plata.

  decat rahatu ala de minim de plata pt card care mi-l tot trimite lunar. si p care nu l-am platit de vreo 3 luni. si nici nu vreau sa-l platesc.

 177. BlaBlaBla said

  am February 26 2010 @ 12:27 pm

  grm 10000…si eu sunt in aceesi situatie. Un sfat prietenesc tuturor. Si daca platiti acea suma cu care va someaza “pt ULTIMA” data…(data ce nu pare fi niciodata “ultima data”)….tot veti mai avea de platit. Chiar nu intelegi ca odata ajunsi in baza de date a acestor nemernici….datoriile nu se vor termina NICIOADATA.Citeam ca o doamna mai are de platit 7000 de ron dupa ce a achitat deja datoria avuta. Chiar credeti ca daca doamna va plati integral datoria aceea se va termina? :))….Chiar am zambit! Cu tristete sincer…dar am zambit! Ganditi’va ce strategie “minunata” (pt ei bineinteles). Ne ameninta ca ne actioneaza in instanta ….noi, de teama de a nu ne complica vietile si mai mult decat ni le complica mizeria morala din tara in care traim,luam legatura cu anonimi care “cica” reprezinta firma EFG si ni se spune ca renunta la actionarea in instanta daca se plateste suma somata. Poate unii dintre noi nu dispun de sumele respective pt a putea plati asa-zisa “datorie” integral…si atunci ne ofera cu cele mai “nobile” intentii posibilitatea de plati in rate din nou! Si oameni buni….am ajuns de unde am pornit! Deschideti ochii…chiar nu vedeti ca aceste datorii la EFG nu se termina NICIODATA! DACA PLATESTI IN AVANS…NU E BINE…daca platesti la timp…nu e bine…daca platesti cu intarziere…nici asa nu e bine. Care este solutia totusi?!? Eu una…ma duc la proces. Si daca chelttui tot ce am….si daca vand…nu ma intereseaza. Eu acelor hoti nu le mai dau niciun ban. In cel mai rau caz, trebuie sa le achit suma pe care mi’o fura practic si taxele de proces sau cum se numesc. Dar macar stiu ca odata cu incheierea procesului….acesti talhari din Ro nu mai au nicio metoda de a ma excroca in niciunfel. Ziceti sa facem front comun. Bun…..si…cei care propun fac ceva?…..Daca cineva mi se alatura…., va rog lasati-mi o adresa de mail, un nr de contact, orice. Va contactez si daca ajungem sa fim si macar 10….15 oameni pagubiti si dipsusi sa mearga mai departe…..ne hotaram ce si cum si ii actionam noi in instanta…nu asteptam sa o faca ei ( daca o fac vreodata…pt ca eu nu am auzit pana acum sa fi ajuns sa intenteze proces cuiva)! Astept opinii, dar am nevoie de oameni pe aceeasi lungime de unda cu mine. Eu sunt hotarata. Dvs? Daca nu…eu merg si singura, dar cred sincer ca avem sanse mult mai mari impreuna. Fiecare caz este atat de similar si atat de diferit in acelsi timp ca reuseste sa suceasca mintile oricui! Bafta tuturor!

 178. Dany said

  am February 27 2010 @ 3:53 am

  Salutare….sunt si eu in situatia voastra..nu eu personal ci sotia mea.De 3 ani platesc un laptop in valoare de 24 milioane nu am pus suma minima de plata 65 lei..am pus 100 lei intarzieri am avut anul trecut maxim 3 zile iar acum sa ma trezesc ca…..in luna decembrie am avut de plata 48 milioane….in ianuarie 57 si acum surprize surprize…68 milioane.Din ce vad eu in comentarile de mai sus simona (nu merita sa ai scriu numele cu majuscula la inceput) spune ca nu am citit bine contractul,,,,,,pai cum poti ma femeie cheala in gura sa spui ca nu am citit contractul cand eu nu am primit nici un contract sau copie la vreun contract…nu fax…nu mail prin ce atunci sa primesc vb prostii tu femeie sunt deja cel putin 40 de persoane care au castigat procesul cu voi TERMITELE :)) din ce am auzit si am vazut deja va mananca falimentul..si daca va mananca falimentul sa vi la mine sa iti dau de lucru sau sa cumperi de la mine in rate ca iti dau..ce ti-au dat sefii tai pe sub birou sa intri sa ne aburesti pe noi aici aia iti dau si eu tie.Revenim la lucruri normale si sa nu mai vorbim de maimute….. http://legal.dntis.ro/cpcivil/5/371-371.htm cititi bine aici 371 c1 nu au cum cei de la EFG sa o aplice….sa vad si eu o hartie de la ei ca ma cheama in tribunal si ma duc desi nu vad decat telefoane de la ei si atat…..nu se poate aplica legea 371 c1 MOTIVUL? NU LE DA LEGEA DREPTATE PT CA NU SUNT IN REGULA EI……DACA ERAU IN REGULA NU CASTIGAU MULTI PROCESUL CU EI ;) simona sa ma cauti pt locul ala de munca =)) danezuxxl24@gmail.com cine rezolva ceva sau vreti sa facem ceva impreuna impotriva lor

 179. Dany pentru BlaBlaBla said

  am February 27 2010 @ 3:56 am

  Ma bag eu ai acolo adresa de mail ;)

  PS simona nu mai zici nimic draga? te-a angajat altul? =))

 180. Dany pentru BlaBlaBla said

  am February 27 2010 @ 3:58 am

 181. vasca said

  am March 1 2010 @ 8:23 am

  N U L E M A I P L A T I T I N I M I C.
  sa ne dea pe toti in judecata.

 182. grm10000 said

  am March 2 2010 @ 7:38 am

  pt bla bla … si danezu xxl

  grm10000@yahoo.com

 183. ignoranti si flamanzi said

  am March 2 2010 @ 11:36 am

  ignoranti si flamanzi…

 184. grm10000 said

  am March 7 2010 @ 4:39 pm

  mai nou suna si duminica. e o noutate pt mine.

 185. adi said

  am March 8 2010 @ 5:30 pm

  mam saturat de telefoanele lor mai nou negociezi asa zisa datorie ca la piata ,iam rugat sa ma dea in judecata si a zis ca nu,, sai dau eu ….ce ma sfatuiti sa fac? a fost dat cineva in judecata?
  /

 186. Bla Bla Bla said

  am March 9 2010 @ 12:40 pm

  …Adi….asa imi spuneau si mie…acum vreun an, doi. Eu am refuzat sa le mai rasp la telefoane…..nu rasp nici daca suna de 1000000 de ori. Eu personal nu am auzit sa dea pe cineva in judecata pt ca ei stiu ca este ilegal ceea ce fac. Sunt penalitati abuzive pe care le acumulam indiferent ca platim la timp sau nu. Si la orange, la Vodafone, la orice BANCA ….daca ai o rata restanta, o fatura neplatita la timp….te suna civilizat acasa, respectiv primesti un mesaj sau o notificare oficiala cu sumele datorate plus penalitatile aferente, Dar sincer….a vazut cineva penalitati si donazi mai mari ca la EFG?…..Eu personal nu! Nu te teme. Ia si citeste mai sus. Vezi cati suntem in aceeasi groapa cu rahat ( scuze de expresie…dar e adevarat din pacate). Daca au de dat in judecata…sa te dea….astepata numa!
  Bafta!

 187. Bla Bla Bla said

  am March 9 2010 @ 1:06 pm

  “dobanzi” am vrut sa scriu…si nu “donazi”…Scuze!

 188. grm10000 said

  am March 9 2010 @ 3:43 pm

  salutare , deci pe mine ma suna in fiecare zi de 3 ori. ( ca mancarea) dimineata la 8 si ceva, la amiaza si seara, chiar dupa ora 21). inclusiv sambata si duminica.

  – si intr-o zi nu am mai rezistat si i-am raspuns la una . am luat-o tare si s-a inmuiat dar i-am si inchis telefonu. si de-acum am sa le raspund la toti si ma cert cu ei la nesfarsit, pt ca handicapatii astia asta vor. –
  –si ce chestie – zice tipa ca sambata la 21 30 nu m-a sunat nimeni ca ei nu au program, dar in schimb a recunoscut ca duminica la ora 16 m-au sunat pt ca ei au program si eu tre sa ma conformez .
  — nesimtititii naibii.
  — daca cineva a fost dat in judecata il rog si cred ca si alti ,, colegi ,, sa ne scrie.
  ms

 189. adi said

  am March 9 2010 @ 5:31 pm

  pt bla bla bla;ca nu raspund mie usor ,dar suna la servici si imi face probleme ,,,in asa zisul contract e specificat sa te sune toata ziua ???asta se numeste hartuire …orcum am times de 2luni un fax sami trimita toate actele de care am nevoie dar pauza…iam zis cai dau in judecata si mia zis daca o fac imi dubleaza datoria…oare nimeni din tara asta nu poate lua o masura conta lor ?cine e in spatele acestei hotii?? daca platesti nui bine …daca nu platesti iar nui bine ….vreau sa va zic (daca ma credeti) mam imbolnavit cu nebuni astia eu normal am achitat tot ce am luat cu tot cu dobinda ..iar aum la sfirsit trebuie so iau de la capat …unde sa mai ma adresez ca am scris peste tot dar degeaba …liniste …ce e de facut????

 190. adi said

  am March 9 2010 @ 6:30 pm

  am uitat sa va intreb ,daca nu ati platit de 1an ce ati patit???dar datoria la cit a crescut/? nam chef sa stau dupa ani de munca in stada …pentru un tv…ca acum se intimpla de toate …eu pana la acesta firma efg am facut zeci de rate ,am fost un om corect si nu am trecut prin asa ceva si nici sa nu treaca nimeni…

 191. Bla Bla Bla said

  am March 11 2010 @ 11:10 am

  Pt Adi…..poi timp de un an nu le’am platit nimic.Un an si cateva luni daca ma gandesc mai bine. Datoria a crescut cu ft putin fata de acum un an. E aproape aceeasi pe care o am de 5 ani.Pt ca eu acumulasem acea “suma restanta” sau cum vreti s’o numiti inca din primul an al ratelor mele la ei. Niciodata nu m’am uitat la acea suma pt ca nu stiam ce inseamna.Eu stiam una si buna…cat trebuie sa platesc in fiecare luna si pana cand sa dau banii……si in cazul in care nu aveam suma totala de achitat….cat trebuia sa dau ca “minim de plata” suma care de fapt nu ajungea niciodata in contul meu ci numai cei de la EFG stiu unde. Acuma ma ameninta ca “INCEPEM”….NU STIU EXACT CE…dar sa inceapa.Eu am cateva convorbiri inregistrate cu nenorocitii astia. In acele convorbiri ii anuntam ca NU le mai achit niciun leu si daca au de intentat un proces impotriva mea….sa inceapa linistiti! Au lasat sa treaca un an pt ca sa”inceapa” desi fusesera OFICIAL anunati de catre mine ca NU le mai achit nimic. Eu mi-am achitat datoria cu dobanda cu tot…mi’am facut datoria fata de ei. Domnule Adi, si credeti ca daca le platiti acuma suma pe care le’o mai datorati (zic ei), veti scapa de datorii? Poi nu ati citit mai sus ca sunt persoane care au achitat si datoria aceea si s-a trezit ca mai aveau de plata inca pe atat!. Datoriile la nenorocitii astia nu se termina niciodata. In cel mai rau caz…va dau in judecata si decat sa le dati banii lor, mai bine ii investiti intr-un avocat si mergeti la proces. Credeti-ma…dobanzile lor sunt abuzive, metodele de “notificare” de neplata sunt abuzive(telefoanele obsesive)…..chiar credeti ca ei nu stiu aceste lucruri? Acuma inceacra si ei. Cine musca…musca.Si musca destui cred, pt ca romanul e las din fire si decat sa initieze ceva…asteapta mereu sa faca ALTII pt el! Problema asta si-o va rezolva fiecare individual. Nu va mai amagiti cu “hai sa facem ceva”…..si’asa nimeni nu va face nimic.Cu incredere, daca stiti ca ati achitat datoria la ei plus dobanzile aferente…stati linistit….si daca va mai suna la lucru,,,,rugati-i pe colegii sau superiorii dvs sa spuna ca nu mai lucrati acolo si sa nu mai deranjeze cu tel lor. Ft simplu. Cat despre convorbiri, daca mai aveti de gand sa raspundeti, va rog sa va inregistrati TOATE convorbirile. Da-ti-va nr in urmarire la reteaua de care apartineti si asa…daca se ajunge la proces…vor aparea toate telefoanele abuzive pe care a trebuit sa le indurati. Bafta si nu va pierdeti cu firea. Suntem multi in situatia dumneavoastra!

 192. adi said

  am March 14 2010 @ 2:09 pm

  nustiu care e cauza dar ,am primit extasul de cont pe luna martie,,si curios ca au scos comisionul de plata intirziiata ala de 45ron ,,orcum ar trebui sa scoata toate comisioanele alea puse abuziv ,sar putea sa ne mai dea bani inapoi ,daca ar fi corecti,,, dar de unde ???

 193. grm10000 said

  am March 15 2010 @ 7:48 pm

  nu stiu care ar fi motivu, dar s-au oprit brusc cu telefoanele.

  — a primit cineva vreun raspuns dupa solicitarea de informatii trimise. ca eu am 40 de zile si nimik.

 194. cornelia bucuresti said

  am March 16 2010 @ 11:36 am

  ce raspuns asteptati de la ei?va amagiti!nu kred k o sa primeasca cineva rasp sau o copie de pe contract?

 195. grm10000 said

  am March 16 2010 @ 2:31 pm

  pai nu stiu.

  copia dupa contract e cea mai importanta.

  asta macar as fi vrut.

  sau acum imi copiaza semnatura de pe cererea mea si-mi trimit un contract trucat. mai stii.

 196. un oarecare said

  am March 16 2010 @ 11:14 pm

  bla bla bla si grm10000, e trist cand va dati seama cat de prosti ati fost in tot timpul in care nu v-ati uitat pe extrasul de cont :))
  ce rupti =))
  cum merge plasma? merge bine?meciu se vede ok?seminte mai este?ratile, cu ratele cum e?le platiti la timp sau cand va aduceti aminte din 2 in 3 luni?noroc cu astia ca voi, datorita voua prospera institutii de genul asta.sunt convins ca va injura cei de la efg cand dau de voi la telefon, dar ar trebui sa fie fericiti ca datorita voua au un loc de munca =)) spor la achitat “rati” =)) prostii dracu rupti de foame! =))

 197. Bla Bla Bla said

  am March 18 2010 @ 2:06 pm

  Vai de capul si de zilele noastre! Mai “oarecare”… stiu ca e mai usor sa dai cu pietre..sa ne faci prosti, sa razi de noi (desi singurul incult pari sa fii tu insuti), dar tu chiar intreci orice limita a prostului gust!….Acuma sa iti explic si eu treaba cu acel extras de cont( ca vad ca te roade tare grija lui)…de care vb tu. Pe al meu nu scrie nimc…doar suma pe care TREBUIE sa o platesc….si data pana la care trebuie achitata. Pt cultura ta generala, eu mi-am vazut de datorie cum am putut mai bine. Ratele( “ratile”?!?…poate acolo la tine in sat) le-am terminat de muuult, si am avut inatrzieri doar de 3 ori…in 2 ani( iar daca s-a intamplat sa am, am avut grija sa platesc mai mult cand am achitat rata). Acuma….ce nu inteleg eu….este de ce un cult si un om de “bun simt” asa ca tine, care este omul exemplu pt Ro….pt noi toti acesti looseri care “nu ” ne platim ratele( dar suntem toti nebuni si ne revoltam degeaba…ca asa vrem noi)…de ce pierzi tu vremea amuzandu-te de necazurile noastre? Iti pica ceva tie sau doar te culci mai linistit noaptea? Treaba ta….si cum ai vbit tu despre noi…aici pe site-ul asta…asa iti doresc sa fii tratat pt tot restul vietii tale, peste tot unde vei ajunge. Numai bine…si GET A LIFE!

 198. Bla Bla Bla said

  am March 18 2010 @ 2:22 pm

  Doamne ce trist esti! Dar macar mi-au adus un zambet pe buze cu toata faza ta de tzaran prost din varful muntelui! Tin sa-ti multumesc……si anume pt ca esti cap de serie la dobitocie, pt ca reprezinti exact ceea ce ne ofera tara asta noua….incultura, lipsa de solidaritate in orice domeniu…si batjocura…..Deci…ai felicitarile mele :)……Din cauza celor ca tine “evoluam”….si ma simt obligata sa apreciez ce faci , ce scoti pe gura, cum gandesti…si TOT ceea ce reprezinti tu! :)…Pe noi nu ne omoara grija ta, dar vad ca tu nu mai poti de a nostra. Iti multumim ca iti pasa ( pt ca trebuie sa iti pese din moment ce ti-ai dedicat 10 – 20 de minute din pretiosul tau timp pt a citi ce am scris eu si grm…si bineinteles sa ne lasi opinia ta atat de valoroasa pt noi). Inca o data…multe multumiri…si te mai asteptam cu alte vorbe de duh demne de luat in seama….Sa ai o zi minunata :)

 199. grm10000 said

  am March 19 2010 @ 7:27 am

  bla bla …
  – e destul de evident ca respectivul (a) a citit doar ultimele 2-3 postari, de-asta a avut grija sa ne dedice noua acele minunate vorbe.
  – daca ar fi citit mai multe postari cu autori diferiti si-ar fi dat seama ca ceva ,, e puted in Danemarca,,
  – iar exprimarea lui (ei) oricum nu o putem schimba si nici nu ma afecteaza in vreun fel. unii atat pot si trebuie luati ca atare.

  -eu personal incerc sa ma concentrez pe lucrurile importante, sugestie care o dau si tie si altora. nu cred ca avem nimik de castigat sa dam replici unul la celalalt mai mult sau mai putin acide.

  – mai degraba haideti sa scriem aici fiecare din cei implicati, noutati ( daca avem ) legate de subiect.
  -toate cele bune.

 200. dana said

  am March 19 2010 @ 11:12 pm

  PENTRU CEI CARE LUCREAZA LA EFG RETAIL SERVICE- SUNTETI RETARDATI , NISTE ROBOTI SAU EXACT PRECUM SUNT ADVENTISTII CARE VIN PE LA USA SA TE PROSTEASCA . VORBITI CA ROBOTII SI NU AVETI MATERIE CENUSIE IN CAP . ASTA SA STITI .MATERIE CENUSIE LIPSA IN CAPUL VOSTRU. PACAT ORICUM VE-TI AJUNGE MURTITORI DE FOAME .. ….. ASTA ESTE VIATA .

 201. dana said

  am March 19 2010 @ 11:15 pm

  INCA CEVA MA ROG LA DUMNEZEU SA DATI CIT MAI REPEDE FALIMENT … DA FALIMENT ………..

 202. adi said

  am March 26 2010 @ 8:14 pm

  vreau sa va zic ca dupa 5ani de plata ,am de platit inca 70 mil pentru un tv,dar culmea am primit o hirtie in care ma ameninta ca incepe demararea pt executarea silita ..dar fiti atenti ce fel de executare…asupra bunurilor mobile si imobile ,prezente si viitoare… adica dupa 20de ani de munca ramin fara nimic pt un tv ..oare ei is constienti de ceia ce scriu,sau cred ca noi astia tepuiti suntem prosti.orcum aceasta hirie o so pastrez so vada si un avocat…a mai primit cineva /?? sau ati fost dati in judecata???

 203. DANA said

  am March 27 2010 @ 7:23 am

  PENTRU ADI – STAI LINISTIT, AM INTREBAT UN AVOCAT PE NET SI NU POATE SA FACA ASA CEVA . SUNT NUMAI INTIMIDARI. EI NICI NU AU CONTRACT .MULTI AU RENUNTAT LA A PLATI DEOARECE CU EI NU MAI TERMINUI CA NU AU NICI UN INTERES . ESTE O ASOCIATIE FORMATA CU SCOPUL DE A TINE PIEPT ABUZURILOR PE CARE LE FAC.

 204. vaska said

  am March 27 2010 @ 8:51 am

  EU AM SCAPAT DE EXCROCI. NU LE MAI PLATITI NIMIC. NU AU CE SA VA FACA.SA VA DEA IN JUDECATA, NU VA MAI LASATI INTIMIDATI. NU BAGATI IN SEAMA MESAJELE CARE LE LASA PE-AICI ANGAJATI DE LA EFG. CONSULTATI FIECARE CATE UN AVOCAT, SI O SA VEDETI CA AVETI DREPTATEA DE PARTEA VOASTRA. FACETI PLANGERE LA POLITIE PENTRU HARTUIRE, LA OPC. PENTRU ABUZ, SI LA BNR. PENTRU PRACTICI NELEGALE. BOMBARDATII CU SESIZARI. VA DORESC TOT BINELE DIN LUME.
  SUCCES

 205. DANA said

  am March 28 2010 @ 5:25 pm

  pentru vaska : bine ca ai scapat .te fericesc .

 206. vaska said

  am March 28 2010 @ 7:32 pm

  pentru dana.de unde esti? mai ai de plata mult? iti pot da cateva sfaturi, si nu numai tie. la mine a functionat.

 207. DANA said

  am March 29 2010 @ 9:34 am

  DOMNULE VASKA TE ROG .

 208. vaska said

  am March 29 2010 @ 1:18 pm

  lasa-mi o adresa de mail, sau mesinger. aici pot citi idiotii de la efg. si vor adopta o atitudine ca atare. va ajut cu drag.

 209. doriana said

  am March 29 2010 @ 2:25 pm

  Si eu sunt una dintre cei prostiti de EFG.As vrea sa stiu daca a fost dat cineva in judecata pana acum de EFG.Eu am primit o cerere de card si un contract cu semnatura falsa(cred ca sunt copiile)dar celelalte acte nu le-am primit si acum am trimis din nou o scrisoare sa imi trimita toate actele pe care le-am cerut.In acest contract pe care l-am primit am vazut ca au clauze abuzive.EFG poate sa schimbe limita de credit dupa bunul lui plac.

 210. DANA said

  am March 29 2010 @ 6:33 pm

  PAI ASA A FACUT CU MINE DUPA CE AM ACHITAT MI-A MODIFICAT LIMITA DE CREDIT FARA ACORDUL MEU SI ACUMA NU MAI RECUNOSC NIMIC.

 211. doriana said

  am March 30 2010 @ 2:04 am

  Dintre cei care mai aveti perioada contractuala,cati nu a-ti mai platit si de cate luni? A fost dat cineva injudecata de cei de la EFG pana acum? Dupa cum vedeti scriu noaptea ca nu mai am somn din cauza lor.Nu au ce sa imi ia,numai ceea ce mi-au dat pe credit,sau sa imi puna oprire pe somaj,dar tot sunt stresata din cauza lor.

 212. dana pl said

  am March 31 2010 @ 7:42 am

  pt vaska. buna sunt dana din ploiesti. am citit si eu mesajul tau si chiar am nevoie de ajutor. ai dreptate cu adresa de mail ca pot sa citeasca toti nenorocitii aia de la efg. daca vrei sa ma ajuti si pe mine adresa mea este dana.pantiru@yahoo.com. datoria mea este pe numele mamei si crede-ma ca nu e in stare sa suporte ca handicapatii astia sa-i ia bunurile din casa. te rog trimite-mi si mie pe mail solutiile tale. multumesc anticipat. eu nu am mai platit din septembrie 2009.

 213. BIANCA said

  am March 31 2010 @ 1:32 pm

  pentru Vaska…..am si eu nevoie de ajutorul tau…..sunt din resita….nu-i mai suport pe astia……..daca vrei sa ma ajuti si pe mine adresa mea este bestoaica@yahoo.com. multumesc frumos….

 214. doriana said

  am March 31 2010 @ 4:37 pm

  Pentru Vaska.Si eu am nevoie de ajutorul tau daca esti amabil,adresa mea este giurgiu_dorica@yahoo.com.Multumesc mult.

 215. cristi said

  am March 31 2010 @ 7:57 pm

  sal vaska. daca binevoiesti sa ma ajuti.adresa mea de mail este chivuchivu80@yahoo.com ma ameninta astia non stop[ chiar si duminica spun ca imi pune sechiestru.efg sunt niste termite luaiar vantu si darar tusea in e

 216. DANA said

  am April 1 2010 @ 6:17 pm

  domnule vaska adresa mea este axina3@yahoo.ro doresc si eu sa stiu cum sa scap de astia. multumesc

 217. Alex said

  am April 2 2010 @ 10:55 am

  daca se poate domnule Vaska sa ma ajutati si pe mine, adresa mea de mail piti_alex@yahoo.com

  Multumesc!

 218. cornelia bucuresti said

  am April 3 2010 @ 8:07 pm

  domnule vaska ma puteti ajuta si p mine cu niste sfaturi?
  id-ul meu este cornelia_cornelia2002 MULTUMESC

 219. grm10000 said

  am April 4 2010 @ 6:02 am

  Paste Fericit si linistit.

 220. flory said

  am April 6 2010 @ 10:00 am

  buna vaska!adresa mea e kytzu_soryn_1992@yahoo.com.ma poti ajuta si pe mine cu niste sfaturi?multumesc

 221. dana pl said

  am April 7 2010 @ 7:07 am

  dl vaska suntem destui care ti-am cerut sfatul la problema care o avem si care tu spui ca ai rezolvat-o. daca tot te-ai oferit sa ne ajuti te rog sa o faci. mai scriu o data adresa mea dana.pantiru@yahoo.com. astept mesajul tau

 222. DANA said

  am April 7 2010 @ 5:25 pm

  domnule vaselog acum ca a trecut pastele poate ai timp sa ne dai si noua reteta reusitei , suntem vai mama noastra de stresati . va rugam mult vb si in numele celor de mai sus . faci un bine. multumesc anticipat.

 223. DANA said

  am April 8 2010 @ 8:16 am

  PENTRU DOMNUL URBAN O INTREBARE SI DORESC F MULT SA-MI RASPUNDA – CIND SE VA LUA O MASURA CONCRETA CU CEI DE EFG .RETAIL – SUNT SUTE DE MII DE OAMENI CARE DE LA NISTE SUME MINUSCULE AU AJUNS SA PLATEASCA SUME ENORME CHIAR DACA PLATESC LUNAR . VA ROG LUATI MASURI CA ASTIA SUNT CAMATARI LA DRUMUL MARE . INTRATI PE NET SI SA VEDETI CE PATESC ROMANII. OARE ESTE CINEVA CU GULER SCROBIT IN SPATELE ACESTEI NENOROCIRI ? STITI CTE TELEFOANE DAU SI CIT DE URIT VB LA TELEFON?? STITI CA AU LIVRAT BANI PESTE LIMITA PE CARD FARA SA CEARA APROBAREA CLIENTULUI SI MACAR SA-I INFORMEZE ? NU SE MAI POATE , NU MAI VB VORBE MAI TRECETI SI LA FAPTE . EI SPUN PE TOATE CARARILE CA NIMENI DIN ASTA TARA SI ASTA OUTERE NU POATE SA LE FACA NIMIC INDIFERENT UNDE I-AM RECLAMA . AS DORI SA STIU CIND SE MAI FACE VREODATA DREPTATE ?? ARE VOIE SA SUNE TOTI VECINII<TOATA FAMILI< IAR DACA AI DECEDAT SA TE EXECUTE SILIT FIIN FIU DAR NU AI NICI CEA MAI MICA LEGATURA CU BULETINUL DE 150 RON FACUT DE MAMA TA . PENTRU 1500 DE RON AMENINTA CA IA APARTAMENTUL – CINEVA PE NET ESTE IN ASTA SITUATIE . VA ROG INTRATI PE NET SI DFATI-NE UN SEMN ,VA ROG DIN SUFLET.

 224. Alex said

  am April 9 2010 @ 3:20 pm

  Salutare din nou!

  Domnule Vaska va scriu mai jos toate adresele de e-mail la cei care v-au rugat sa le trimiteti aceste detalii…bineintelesdaca doriti acest lucru, daca nu va rog sa ne anuntati. Merci anticipat!

  dana.pantiru@yahoo.com, bestoaica@yahoo.com, giurgiu_dorica@yahoo.com, chivuchivu80@yahoo.com, axina3@yahoo.ro, piti_alex@yahoo.com, kytzu_soryn_1992@yahoo.com.ma.

 225. vaska said

  am April 11 2010 @ 5:53 am

  am scris catorva dintre d-voastra, si am rugat sa luati legatura intre voi, sa va transmiteti mai departe sfaturile mele, care pe mine m-au scapat de lichele.este mult de scris, si nu prea am timp. ultima data, am scris d-nei sau d-nului bestoaica@yahoo.com. luati legatura si mai vorbiti. SUCCES

 226. Clujeanu Claudiu said

  am April 11 2010 @ 2:11 pm

  Cum am reusit eu sa rezolv problema.

 227. doriana said

  am April 11 2010 @ 4:30 pm

  Cum a-ti reusit domnule Clujeanu Claudiu? Povestiti-ne si noua.

 228. Clujeanu Claudiu said

  am April 11 2010 @ 5:37 pm

  Am urmat urmatorii pasi:
  -am pornit de la valoarea totala a facturii laptopului cumparat( de la depozitul de calculatoare) impartita la 18 luni perioada de rambursare credit conf Contractului care in fond a fost “CEREREA DE EMITERE A UNUI CARD DE CREDIT” de catre EFG intocmita de cei de la care am cumparat laptopul odata cu avizul de expediere si factura comerciala, semnata de toate partile.
  -am platit (CU SFINTENIE SI IN TERMENUL DE SCADENTA PETRU CA AICI AM SIMTIT CA SE POATE SPECULA NESTIINTA NOASTRA SI CADEREA IN CAPACANA INTINSA DE EFG}luna de luna SUMA rotunjita in sus (la leu A NU DA LOC LA SPECULATII FINANCIARE SI JURIDICE) inscrisa in EXTRASUL LUNAR la pozitia TOTAL TRANZACTII DEBIT urmarind ca nr. ratelor sa scada luna de luna, in cuprinsul Extrasului de cont, exemplu prima 1/18 s.a.m.d. pana la 18/18.
  -am primit IN A 19-ZECEA luna un extras doar cu suma de 3,00 lei comision lunar de administrare cont, platit si acesta in termenul de scadenta, dupa care observ ca din nou urmatoarea luna imi vine aceeasi suma de plata, cand ma sesisez CA TREBUIE sa fac ceva SA INCHID CONTUL SI SA RENUNT LA CARD in termenii ceruti de EFG. Citesc abia acum, (simtind ca cei de la EFG speculeaza orice nepricepere a noastra vizavi de actele semnate cu ei} cu mai mare atentie articolele din “CONDITIILE GENERALE PENTRU EMITEREA SI UTILIZAREA CARDULUI EUROLINE” (cele patru pagini scise cu litere mici, intr-un mod intentionat sa te faca sa nu-l citesti si care dupa mine a fost cea mai mare capcana in care lumea a intrat, ne citindu-l si ne aprofundindu-l} si conf.art. 11, alin 11.1 formulez o NOTIFICARE prin care solicit “DENUNTAREA UNILATERALA a CONTRACTULUI adica a CERERII de emitere a cardului meu (cu nr…/data emitere} si a Conditiilor generale anexate acesteia motivand: -AM ACHITAT LA ZI TOATE OBLIGATIILE CE DECURG DIN DETINEREA SI UTILIZAREA CARDULUI si -ca INTENTIONEZ SA NU UTILIZEZ SUB NICI O FORMA IN CONTINUARE CARDUL NR…. EMIS DE EI . Le cer apoi si eu conf. art. 15 alin 15.2 sa-mi comunice in scris pozitia lor fata de cele de mai sus.
  -expediez notificare prin email la Serv Clienti din Calea Vitan, dar in acelasi timp o expediez si in scris cu confirmare de primire prin posta, confirmarea primind-o dupa 4 zile cu semnatura si stampila {respir usurat pana acum). Urmeaza dupa cateve zile o convorbire telefonica a lor, solicitandu-mi explicatii (dubios} de ce vreau sa renunt la card, incercand sa ma lamureasca sa nu renunt la el ca vezi cate facilitati am de la ei si bla bla bla… dar dupa lecturarea tuturor comentariilor Dvs de pe acest site si a convingerii mele de a scapa cat mai repede de ei imi manifest destul de vehement hotararea la renuntarea categorica a oricaror legaturi cu ei.
  -am primit apoi sper un ultim extras de cont cu o alta suma relativ mica numita ajustare debit si odata cu plata acesteia am facut o noua NOTIFICARE (pentru ca de la ei nu am primit nici un fel de inscris vizavi de pozitia lor, asteptat alte 30 de zile, asa cum si-au asumat-o prin contract la art. 15 alin 15.2} prin care am specificat “NULITATEA CONTRACTULUI INCHEIAT INTRE NOI si a ORICAROR SOLICITARI ULTERIOARE DE PLATA” incepand cu luna urmatoare emiterii ultimului extras de cont. Pana acum nu am mai primit nici o solicitarte de plata si a mai trecut inca o luna de zile si sper ca asa, IN SFARSIT AM SCAPAT DE EFG lucru pe care-l dorec sincer TUTUROR.

 229. Clujeanu Claudiu said

  am April 11 2010 @ 5:49 pm

  -scuze ptr. greseala de scriere …cele patru pagini SCRISE (si nu scise} cu litere mici,…

 230. doriana said

  am April 12 2010 @ 5:49 pm

  Sunteti un caz fericit care a-ti primit cererea pentru emitere de card in magazin(alti au primit cardul dupa doua luni si nu au semnat nici o cerere pentru el),dar aceasta cerere nu tine loc de contract de credit pentru bunuri de consum.Iar daca intarzii cu o zi si iti pune penalizare de 45 ron,nu inseamna ca luna urmatoare sa iti puna dobanzi,comisioane sau penalizari sau ce mai pun pe aceasta suma.Au fost oameni care au scos bani de pe card ,cu acordul EFG-ului( au sunat inainte la ei),dar nu au fost instiintati ca asa isi depasesc limita de credit(limita care poate fi schimbata la bunul plac al EFG-ului)si astfel ajung sa plateasca dobanzi si comisioane mai mari si in felul acesta se ajung la sume astronomice.Sunteti unul poate din putinele cazuri fericite.O zi buna.

 231. DANA said

  am April 13 2010 @ 7:47 am

  MI-E ACUM DOI ANI MI S-A BLOCAT CARDUL LA BANCPOST SI CIND L-AM CERUT NU A VRUT SA MI-L RESTITUIE . ASA CA PLATESC PE NR DE CARD SI DE FACPT CARDUL ESTE LA EI DE ATITA TIMP. INTREBARE ;ESTE LEGAL ?? ESTE CORECT SA NU-MI DEA CARDUL ?? SA FIE LAEI?/ STIIND CIT SUNT DE NECINSTITI ?? D-NUL URBAN NU MAI DA NICI UN RASPUNS . AR TREBUI SA MAI CITEASCA DIN CIND IN CIND MESAJELE ASTEA.

 232. cornelia bucuresti said

  am April 13 2010 @ 9:57 am

  i-a mai fost trimes dosarul cuiva la firma recuperatoare?k eu am primit 4plicuri de la o firma recuperatoare

 233. doru said

  am April 14 2010 @ 6:29 pm

  AM CITIT COMENTARIILE SI AM RAMAS SURPRINS DE RIDICAREA IN SLAVI A CELOR DE LA EUROLINE.
  1.CAND AM FACUT CUMPARATURI NU MI S-A SPUS DE NICI UN CONTRACT CI DOAR CA TREBUIE SA PLATESC 2 ANI RATA DE 101.41 LEI
  2. DACA EXISTA CONTRACT INTRE MINE SI BANCA RESPECTIVA NU IL POT CITI PE LOC DEOARECE NU AU SALA DE LECTURA IN MAGAZIN
  3.CARD L-AM PRIMIT PRIN POSTA LA CATEVA ZILE DIFERENTA DUPA CE AM LUAT PRODUSELE
  4. FIRMA ALTEX S-A MUTAT IAR EU TREBUIE SA MA DEPLASEZ LA BUCURESTI SA CER DESFASURATORUL CA TRANZACTIILE EFECTUATE BANI DEPUSI IN 2 ANI DE LA EFG.
  5. NU MI S-A EXPLICAT NICIODATA DE PERSONALUL BANCII SAU DE ORICE ALT PERSONAL CALIFICAT CA PE LANGA SUMA DE PLATA AR MAI TREBUI SA PLATESC ALTE COMISIOANE.
  CONTRACUL SAU CE CRED EI CA AU INCHEIAT A FOST ONLINE SI NU STIU CAT DE VALABIL ESTE IN TRIBUNAL.

 234. nicu said

  am April 14 2010 @ 8:06 pm

  vreau sa va zic la toti cei pagubiti pintre care sunt si eu ,nu va lasati intimidati de telefoane , puneti mana pe un pix si scrieti la toate institutile statului care sunt acreditate sai verifice ,iar plicurile sa fie trimise cu confirmare de primire Eu de ex … ma terminau cu telefoanele lor miam luat inima in dinti pe romaneste si am inceput sa scriu la protectia consumatorului..comisariatul pt protectia consumatorului..asociatia nationala pt consumatori …autoritatea nationala…garda financiara …BNR.si altele care lea mai gasit pe net, dar toate din Bucuresti si surpriza nu ma mai suna ,miau anulat toate comisioanele si au venit cu un telefon ca miau scazut datoria cu 6 mil in urma unor verificari facute de comisariatul pt protectia consumatorului…deci concluzia este ca nu sunt corecti …dar mai am niste nelamuriri si urmeaza sa fac din nou niste plangeri,,, bafta tuturor si faceti la fel toti pentru ca totusi e ceva cusut cu ata alba

 235. Alex said

  am April 17 2010 @ 1:24 pm

  Salutare din nou!
  Domnule Vaska totusi nu va mai puteti face un pic de timp sa mai trimiteti pe mail acele infirmati…eu am trimis un email la bestoaica@yahoo.com dar nu am primit nici un raspuns. Daca se poate sa trimiteti pe adresa piti_alex@yahoo.com si o sa trimit eu mai departe! Merci!

 236. DANA said

  am April 18 2010 @ 8:50 am

  DOMNULE VASKA SI EU VA ROG DIN NOU DACA PUTETI SA-MI TRIMITETI .AXINA3@YAHOO.RO.MULTUMESC.

 237. ioana said

  am April 19 2010 @ 10:16 pm

  Buna,
  Doriana,eu acum 2saptamani am scos bani cu cardul,am sunat la ei de 2ori,acele doamne mi-au spus ca pot sa scot 470ron,nu mai mult ca altfel depasesc limita de creditsi azi am fost informata ca AM DEPASIT LIMITA DE CREDIT.Am cumparat in rate in valoare de 3370ron,pana acum am platit 2227ron si tot azi am fost informata ca mai am de plata la ei aproape 4000ron.Sunt socata.

 238. Doriana said

  am April 20 2010 @ 5:37 pm

  Si daca nu scoteai bani de pe card aveai limita de credit depasita,dar spre bucuria lor ai scos si bani.Acest card este pentru toata viata dupa cum cred cei de la EFG.

 239. ioana said

  am April 20 2010 @ 7:25 pm

  Da Doriana,asta e parerea lor,ca trebuie sa le platim toata viata.Din pacate, nimeni nu s-a sesizat ca sa-i verifice,iar noi suportam.

 240. ioana said

  am April 20 2010 @ 7:38 pm

  Si stii care mai e necazul ptr noi,ca ei cat de cat au stiut cum sa faca sa se protejeze.Am o prietena care a lucrut la Banc post si a avut de-aface si cu EFG si mi-a explicat aseara ca nu e chiar asa simplu cu ei,iar solutia cu a nu le mai plati nu e tocmai buna.Mi-a explicat ca,daca nu le mai platesc si vreo data vreau sa-mi cumpar ceva in rate,ei pot veni sa imi ia lucrul acela,daca lucrezi poate soma firma sa traga din salar.Au fost destepti.Din pacate pentru mine,prietena mea nu a lucrat atunci si ptr ei ca sa ma avertizeze ca sunt niste camatari.

 241. Ioana said

  am April 20 2010 @ 8:24 pm

  Daca scriem aici si nu facem nimic,asa vom ramane,cu datorii la ei.Haideti sa ne unim,sa facem ceva.

 242. Doriana said

  am April 22 2010 @ 12:21 am

  In momentul in care nu le mai platesti,ei te raporteaza la biroul de credite si oricum nu mai primesti credit,iar dupa 90 de zile trebuie sa inceapa procedura de executare silita.Somatia despre care vorbeste prietena ta,trebuie sa aiba antetul unui tribunal,un nr.de dosar,un nr.de sentinta,nu unmai asa o somatie de la EFG pe care o aduce un “neica nimeni”care isi spune executor judecatoresc al EFG-ului.

 243. Doriana said

  am April 22 2010 @ 12:30 am

  Intradevar se poate pune poprire 1/3 din venit (salar),dar acel contract pe care il ai (sau nu il ai)trebuie investit in instanta pentru a avea titlu executoriu,iar EFG-ul cred ca are mai multe nereguli.

 244. dan said

  am April 23 2010 @ 6:30 pm

  :)) is niste disperati, ma suna si-mi spun ca am 104 zile intarziere si le spun ca nu am ce discuta cu ei pana nu imi trimit raspuns la cererea care le-am trimis-o cu confirmare de primire (copie dupa contract si desfasuratorul platilor) si faza tare e urmatoare: ma suna un tip de la efg pe cosmote (nu stiu de unde au facut rost de nr respectiv) si incepe cu aceeasi poveste, tra la la, la care ii spun ca mi-am angajat avocat si daca are ceva de spus sa discute cu el la care tipu ala spune ceva de genu “nu avem ce vorbi cu avocatul pt ca el nu are nici o treaba, eu sunt datorul si nu avocatul” :)) am inkis telefonul in nas, saptamana viitoare viitoare am sa le trimit o somatie de actionare in judecata si totodata suspendarea activitatii “companiei” pana la finalizarea procesului. Mentionez faptul ca nu exista nici un contract semnat de mine ceea ce ai neaga pt care am solicitat sa trimita o copie…. sunt mult mai multe de povestit dar nu am timpul necesar la dispozitie, din pacate…..
  legat de executorul silit, se intampla in doua cazuri: cand una din parti nu isi respecta partea de contract si prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila. in cazul meu nu exista contract, deci….ne vedem in instanta.
  am sa va tin la curent ;)
  trist este faptul ca suntem putini care ne impotrivim celor de la EFG, din pacate sunt multi altii care tac din gura si platesc pana le suna apa-n cap…

 245. grm10000 said

  am April 25 2010 @ 7:35 am

  salutari,

  sa va mai zic si eu ultimele noutati.

  in ianuarie am ajuns la suma de 9000 lei ( 90 de milioane) suma care aparea pe extrasu lor. acea buba care se umfla zi de zi.

  – m-au asaltat cu telefoane non stop.
  – am solicitat acele documente si intr-un final dupa vreo luna jumatate le-am si primit partial.

  – au incetat si cu telefoanele pt moment.

  — am constatat din ce mi-au trimsi ei ca din initiala suma de 2100 lei ( cat a fost frigideru si tv-ul) am platit de-atunci si pana anul trecut aproape 5500 lei . incredibil . eu chiar nu mai tinusem evidenta. si taman, pe langa asta eu tot mai am un sold de 9000 lei.

  – inca nu am facut niciun demers cu vreun avocat, dar sunt pornit sa o fac. — si daca cineva de prin bucuresti a consultat un avocat, il rog sa mi-l indice si mie. pe mail nu aici.

  :)
  – zilele acestea am primit un extras nou pe 3 pagini in care, surpriza, mi se anuleaza vreo 30 de comisioane cu sume diferite ( ba 130 lei, ba 38 lei, ba nu stiu cat) dar puse cu aceeasi data adica 25 martie si care insumate ajung la aprox 3500 lei.
  — binenteles ca fara nicio justificare. probabil ca e cadou de primavara.

  — si cei 9000 din ianuarie au devenit aprox 5500 lei .

  — no comment.
  — nici nu stiu daca sa ma bucur sau nu . cert este ca sunt totusi unele efecte ale mobilizarii noastre chiar daca sunt mai simbolice.

  – succes la toti si inca odata va rog pe cei care aveti noutati, demersuri facute sau alte info utile, scrieti-le aici si pt ceilalti. sau pe un e-mail si pe urma le forwardam.

  pa

 246. Iulia Bucuresti said

  am May 4 2010 @ 12:46 pm

  Pentru VASKA! Te rog da-m cateva sfaturi ca sa pot scapa de Camatarii de la Euroline, ca ma aflu intr-o situatie disperata! Mersi mult anticipat. Adresa meade de e-mail : julya_n@yahoo.com

 247. Clujeanu Claudiu said

  am May 5 2010 @ 7:38 pm

  Dana, adresa de email nu e corecta, ptr a incerca sa te ajut.

 248. CAMELIA said

  am May 7 2010 @ 3:00 pm

  Si eu am acelesi probleme dar nu le mai platesc ca nu au ce sa imi faca.Am inchis telefoanele nu la mai raspund.Sint niste hoti si jumulitoriAm facut la OPCdar pina vine ceva de acolo eu nu le mai dau un ban .Faceti toti la fel sa vad au curaj sa ne ameninte pe toti ?

 249. laura said

  am May 7 2010 @ 6:50 pm

  pt vaska….te rog mult sa-mi trimiti si mie cateva sfaturi ca m-am saturat de nenorocitii astia
  pt un credit de 2800 de acum 2 ani…am in zioua de azi de dat 8000 de lei…e normal asa dobanda in 2 ani….tinand cont ca timp de 2 ani am platit 100 lei lunar?

 250. laura said

  am May 7 2010 @ 6:51 pm

  adresa mea de mail este ciolaculaura@yahoo.com

 251. vaska said

  am May 7 2010 @ 7:00 pm

  pentru iulia.ti-am trimis cateva mesaje pe mess. dar nu mi-ai raspuns

 252. Lecavalier said

  am May 9 2010 @ 10:27 pm

  ma ajutati si pe mine?…adresa mea de mail este mradu81@yahoo.com

 253. Bursucul Neprietenos said

  am May 10 2010 @ 2:49 pm

  si mama e in aceeasi situatie, numai ca am pus-o sa faca cerere sa e dea o copie dupa contract, copie care a venit dupa doua luni prin posta, un xerox de c***t scris cu 8 sau 6,orisicum, era semnatura mamei pe el, si scria ca e dobanda de 32%, ideea e ca era un contract pt aragaz si hota, nu pt card euroline care a venti prin posta mai tarziu, si card la care am depasit cu 20 RON limita de credit si la care paltim si azi doabnda la limita aia de credit depasita, dobanda la toata suma scoasa de pe cara, dobanda la rata pt aragaz, dobanda la rata +depasire limita credit + SUMA CU CARE S-A DEPASIT LIMITA DE CREDIT(20 ron) in fiecare luna, si mamei i s-a spus atunci ca trebuei sa palteasca in fiecare luna 70 ron , k doar era un credit de 1700, si era p multe luni, k nu ne-am gandit ca e asa mare teapa si am zis ca e mai bien sa fie mai mica ca daca e paltim mai multe rate o data.
  nici eu nu stiu de unde dracu au toate numere de telefon, pana si nr de cartela prepay, dar le au. suna ca nebunii de dimineata pana seara inclusiv duminica sau seara la 22:00, de pe f multe numere.
  sa se consemneze ca de la 1700 ron in 2005 acum avem de platit 8000 ron in conditiile in care am platit deja 5500 ron.
  am auzit ca este ilegal sa platesti atat de mult si ca legea nu te lasa sa paltesti de X ori pretul produsului.

  adevarat sau fals?

  plus, nu a fost nimeni actionat in judecata sa inteleg pentru ca de-a lungul a 300 de comm nimeni nu se plange de asta.
  ideea cu neplata la mine nu functioneaza prea bien ca m-au suant in seara de craciun si i-am f***t in gura si radeau.

  paote ma lamureste si pe mine cineva avizat ca bani de avocat si jurist eu nu am !

  multumesc anticipat oameni buni!

 254. eu 33 said

  am May 25 2010 @ 1:45 pm

  AM PLATIT IN 2 LUNI 450 DE RON SI A SCAZUT DATORIA CU 80 RON …AM LUAT ACUM 4 ANI UN APARAT FOTO DE 700 RON SI ACUM AM DE PLATA 2200 RON….HOTI MAI MARI CA ASTIA…..AM CUMPARAT SI DE LA FLANCO DAR NU AM AVUT ASTFEL DE PROBLEME…DOAMNE CUM SI LE FACE OMUL CU MANA LUI…

 255. mehno maria said

  am May 31 2010 @ 7:19 pm

  buna am si eu probleme cu tampitii astia nenorociti…. vreau si eu niste sfaturi id mehno_maria

 256. ioana said

  am June 4 2010 @ 12:29 pm

  Numele meu este Ioana.Si eu am prob cu cei de la efg,dar inainte de a spune toti NU MAI PLATESC NIMIC!,oameni buni,de ce nu ne unim toti?Facem o reclamatie,ne trecem toti numele si o depunem peste tot la OPC,BNR,la toate televiziunile.Cineva trebuie sa ne ajute si sa se rezolve cumva.Da,ne platim ratele,dar rate corecte,nu enorme si interminabile.Oameni buni,suntem multi,haideti sa ne unim si sa demonstram ca ne fura,ne mint,isi bat joc de noi,ne streseaza,ne ameninta.

 257. Razvan said

  am June 4 2010 @ 1:11 pm

  Buna ziua. Domnule vaska, va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi, tot ce am facut pana acum a fost sa le trimit scris solicitarea documentelor. email : raz_anigga4life@yahoo.com

  Pt cei ce doresc sa discutam si sa schimbam sfaturi, opinii, id: raz_anigga4life

 258. Kyka said

  am June 4 2010 @ 4:29 pm

  Sunt din Constanta si la fel ca toti cei de aici am o mare,mare problema cu acesti mari hoti de la EFG.In anul 2005 am luat produse electrocansine de la Media Galaxy in valoare de 2500 lei ,am achitat rate de 150 lei si chiar si mai mult,am achitat in avans inaintea periaodei pe care ei o impuneau,nu am inteles niciodata conditiile lor pe care nimeni nu mi le-a facut cunoscute si am ajuns ca din cei 2500 lei pe care ii luasem ,cu tot cu platile mele sa mai am de platit ,anul trecut cand m-am interesat,fabuloasa suma de 7000 lei.Am ajuns in imposibilitatea de a plati ratele lunare la timp si am incheiat cu ei un act aditional contractului prin care imi reesalonau platile insa ratele lunare sunt in valoare de 200 lei pe care daca nu le platesti si ai intarzieir de 90 de zile se reziliaza acel act aditional si esti silit in 48 de ore sa achiti integral suma restanta de 7000 lei.Imi dau zeci de telefoane,ma ameninta,ma termina psihic si daca le raspunzi si le spui ca nu ai de unde sa platesti iit raspund la modul” DECI NU VRETI SA ACHITATI ,ATUNCI VA VOI TRECE AICI CU UN REFUZ DE PLATA,SE VA INREGISTRA IN BAZA DE DATE SI SE VA AJUNGE LA EXECUTARE SILITA”.Nu stiu ce pot sa mai fac,nu imi permit sa mai platesc si chiar daca mi-as permite nu le-as mai da un leut pana ce nu se rezolva.Sunt cei mai mari hoti posibili .Ce pot face in situatia in care eu nu am putut respecta nici termenii acelui act aditional de reesalonare?Se poate ajunge la executare silita?Daca nu am casa,masina si nimic altceva pe numele meu ,decat copilul,ce se poate intampla?Haideti sa facem ceva,sa le demascam furtisagurile acestoer mari magari care ne termina psihic prin mii de telefoane si amenintari.

 259. ioana said

  am June 4 2010 @ 6:00 pm

  Buna Kyka,ca sa se ajunga la executare silita,trebuie mai intai sa te dea in judecata si sa castige procesul,instanta isi va da verdictul.

 260. Kyka said

  am June 4 2010 @ 6:02 pm

  Dragii mei,
  Aici ma refer la toti cei care sunteti in aceeasi situatie disperata ca si mine in care am fost adusi de acesti”minunati” creditori pe ”maretul” lor nume EFG,astazi este a 97 zi de intarziere a platii pt mine si mi-au trimis un minunat mesaj prin care imi spun ca daca nu imi achit debitul restant de pe cele 4 luni in valoare de 750 lei dosarul meu va fi trimis catre executorul judecatoresc si in 48 de ore voi fi silita sa platesc integral datoria de 7000 lei.Recunosc,ca ma cam sperie aceasta amenintare dar vazand ca nu sunt singura in aceasta situatie,si pe langa noi,cei care scriem aici mai sunt alte mii de oameni in aceeasi stare dar care nu au acces la internet sau la alte mijloace de informare mai performante ,mi-a mai revenit inima la loc si chiar in secunda urmatoare dupa ce voi termina ceea ce vreau sa va spun ii voi suna pe ” dragalasi” pt a le transmite sa nu ma mai sune si sa se astepte la tot ceea ce este mai rau deoarece nu suntem atat de prosti pe cat ne cred si daca ne-am ars atunci cand am crezut ca ne ajuta cu acele credite pe care le dadeau si cu buletinul numai sa atraga cat mai multi care sa le plateasca lor salariile acum ne-am luminat si vom actiona.Va rog pe toti cei care intrati aici sa fiti tari,sa aveti curajul sa ne coalizam si sa depunem sesizari peste tot in tara asta si cu,cat suntem mai multi care vom face acest lucru cu atat mai bine.Nu putem doar sa vorbim trebuie sa trecem la fapte si nu fiecare pe cont propriu ci toti deodata,sa compunem o petitie pe care sa o semnam,sa mergem cu ea oriunde este posibil si sa dejugam planurile mizere ale acestor ”calai” care ne aduc in cea mai groaznica stare cu mii de telefoane si amenintari.Nu pot sa cred ca sunt atat de multi oameni tepuiti si jegmaniti pe fata de aceasta institutie care vrea sa para ca activeaza cu acte in regula.Sunt convinsa ca daca ar fi luati la bani marunti nici nu v-ar veni sa credeti ce lacune au in acele acte nenorocite,si cate magarii s-ar depista.Nu pot sa ma mai odihnesc,nu pot sa mai am o viata linistita pt ca in fiecare zi incepand cu 8.30 dimineata si pana seara la 21.30 primesc un milion de telefoane si de la capatul fiecaruia nu aud decat amenintari,si cate altele care ma fac sa imi iau campii.Ultima data,acum o saptamana o ”draguta” dominsoara care mi-a dat telefon din partea EFG mi-a sugerat ca daca ma aflu in imposibilitatea de a-mi plati datoriile sa imi valorific oarece bunuri de prin casa pt a le achita lor imensele facturi.E de-a dreptul revoltator sau ”de-a rasul plansul”,cum spune un amic de-al meu.Nu pot sa cred ca ni se intampla asa ceva,ca suntem hartuiti practic de niste lichele care prin inselaciune au adus in situatii disperate mii de oameni.S-a propus si de altii si sustin si eu in totalitate faptul ca ideea de a destrama tot acest IMPERIU DE INSELATORII trebuie pusa in practica si cat mai curand posibil.Ma alatur lui Stefan T si va rog si pe voi sa faceti acelasi lucru daca doriti sa terminam cu acesti nemernici si sa intram toti pe contact@news.ro,sa ne unim fortele si sa aratam ca se poate chiar daca nu suntem atat de ”instruiti” si ”scoliti” ca acei domni si doamne care lucreaza pt acesti excroci si din cand in cand intra si posteaza diverse discursuri de cacao.Daca nu eram noi,acesti fraieri creduli sa luam credite de la ei ,nu ar fi rezistat nici 5 minute pe piata.S-au dezvoltat,au mancat in restaurante cochete pe banii nostri cand poate noi nu aveam ce sa le punem pe masa copiilor pt ca ne plateam imensele rate cerute de ei,si-au luat masini de fite din banii nostri cand noi poate mergeam cu transportul in comun fara bilet si ne ascundeam printre calatori sa nu ne prinda controlul,au plecat in vacante in strainatate tot pe spatele nostru si poate multi dintre noi nu si-au permis sa isi trimita nici copilul intr-o excursie de 1 iunie cu scoala pt ca aveau rate astronomice de platit catre EFG.OAMENI BUNI DESCHIDETI OCHII SI HAIDETI SA FACEM CEVA!!!!!!!!!!Stiu ca toti cei de aici va doriti sa se termine cu teroarea asta care ne amaraste zilele si asa destul de pline de griji si pt asta va rog inca o data sa ne punem in miscare,sa ii demascam pe nemernici.Astept parerile voastre si stiu ca veti reactiona cu totii.

 261. Xerxess Rex said

  am June 7 2010 @ 2:09 pm

  Buna ziua,
  daca poate fi buna in situatia in care ne aflam pe toate planurile.

  Sunt si eu in aceeasi situatie ca voi si nu are rost sa-mi expun si eu acuma disertatia asupra datoriilor pe care le am. Nu are rost pentru ca e trasa la indigo cu a voastra.

  Am stat cateva ore bune sa citesc tot ce s-a scris pana acum. Incepand din 6 februarie 2009 si pana in prezent cand postez acest comentariu adica 7 iunie 2010. Sunt o gramada de plangeri, comentarii, idei, chiar si persiflari ale lui „un oarecare” care nu are ce manca si mai mananca si el ceva care miroase urat. Cautam avocati, intrebam de ce se poate face, poate unii dintre noi mai si platim consultatii la ei, vorbim cu mari specialisti in domeniul ingineriei financiare in speranta ca poate ne va elucida cineva dar uitam un singur lucru ca suntem pe blogul, sau ce Dumnezeu o fi asta a domnului senator de Ilfov URBAN IULIAN care mai mult este si Presedintele Asociatiei de Asistenta pentru Consumatori si in plus este cred si avocat. Foarte bine si frumos din partea lui si tot respectul din partea mea, dar am totusi o intrebare stupida: e plecat in alta dimensiune, pe alta planeta, in alta lume sau nu mai detine nici o titulatura dintre cele care sunt postate in antetul blogului. De ce nu raspunde si el la cineva dintre „prostii” astia care scriem si ne plangem in pumni ca suntem victimele unei nu stiu carei caracatite bancare, financiare sau dracu s-o ia ce-o mai fi.

  A dat o singura sesizare si anume Gabrielei careia ii raspunde sec: senator Urban Iulian – ptr. Gabriela said / am July 20 2009 @ 5:24 pm / Legea 469/2002 a fost abrogata de Guvernul Boc. ATAT

  Domnule Urban va rog sa nu-mi luati in nume de rau dar daca totusi v-ati postat fotografia si aveti si blog va rog din inima sa ne mai bagati si pe noi in seama cu vreun raspuns la comentariile noastre sau cu vreo vorba buna. Va cred ca nu prea aveti timp acum cu clatinarea corabiei politice in care am intrat cu totii si stati cu drobul de sare poate asupra capului dar sa nu uitam ca datorita unor neispraviti de ingineri financiari ca EFG sau ca altii din lumea intreaga am ajuns in criza asta financiara care se transforma in criza sociala si chiar POLITICA acolo unde cred ca va cam doare. Inca o data fac apel la demnitatea dv. de om vertical cum cred ca sunteti si cum vad in fotografie ca aratati si dati-ne si noua un semn din mila „Mariei Voastre”. Inca o data cu tot respectul pe care vi-l port ca om in primul rand si apoi ca om politic vreau sa vedem si noi ca va implicati un pic in dialogul asta virtual pe care il purtam aici ca niste bezmetici in intuneric. Atitudinea dv. mutuala nu face altceva decat sa ne descurajeze si sa credem ca, chiar nu mai avem nici o sansa in rahatul asta de tara care saraca de ea este frumoasa dar pacat ca este populata. Va rog inca o data luati un pic de atitudine in fata autoritatilor, in fata gangsterilor financiari sau chiar in fata noastra, niste biete furnici muritoare care isi cara drobul de pe azi pe maine si care trebuie sa fie atente sa nu fie strivite de o talpa imensa care este cea a creditelor.

  Cica e democratie, adica puterea e in mana poporului. Un fleac, ne-au ciuruit. Eu pot sa adaug aici domnule Urban ca democratia nu este altceva decat dictatura majoritatii manipulata de o minoritate. Si aceasta minoritate sta in spatele unei cortine macabre care ascunde adevarata fata a acestei minoritati. Ce mai… regula piramidei. Nu credeti ca ati deveni si mai popular sau chiar vedeta daca ne-ati apara in fata unei instante nationale (aici ma cam indoiesc) sau internationale. Ati deveni un erou si ati castiga si un onorariu bunicel. Ati vazut ca daca se vrea se poate obtine Insula Serpilor (cei drept intr-o anumita proportie si o alta dimensiune a interesului), dar s-a vrut.

  Cam atat am avut de mancat.
  Scuze pentru cuvintele mai argotice ca poate pe unii i-au deranjat sau chiar poate si pe dv domnule senator dar atat mi-a mai ramas…. cuvantul care uneori poate sa piste un pic daca e plasat acolo unde trebuie.

  OAMENI BUNI VORBIM DAR NIMENI NU A SPUS DACA A REZOLVAT CEVA CONCRET (negru pe alb) adica daca au incurcat-o cumva astia de ne cer bani intr-una. Vad ca ei bine merci prospera si pe criza.

  Sa nu uitam ca SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRI.

  Va multumesc pentru timpul pe care vi l-am rapit sa-mi cititi balivernele.

  Cu tandra coplicitate la durerea voastra financiara…. UN DEBITOR

 262. grm10000 said

  am June 8 2010 @ 7:42 am

  salutari

  nu am inteles ce e cu adresa asta:
  contact@news.ro

  — mai spune cineva inca odata?

  ma alatur si eu.

 263. Alex said

  am June 12 2010 @ 7:10 pm

  Hello!

  se poate alta adresa…cea de sus e de mail…

 264. nicu turda said

  am June 16 2010 @ 4:38 pm

  sunt in aceeasi situatie ca si voi.ma bombardeaza cu telefoane de la 8 dimineata pana la 9 seara.de la mine nu o sa mai primeasca nici un leu.nu am crezut ca sunt atatia oameni talhariti.sa fim uniti.tel.0744781342.

 265. grm10000 said

  am June 21 2010 @ 10:03 am

  ati intrat in vacata domnilor. cine mai are noutati. la mine iar au inceput cu telefoanele non stop. duminica la 12 pe 10 telefoane m-0au sunat.
  nu stiu de unde dracu le afla. scuze

 266. nicu turda said

  am June 21 2010 @ 4:33 pm

  am inceput sa devin nervos ptr.ca nu m-au sunat in weekend si azi am primit doar 2telefoane.incepuse sa imi placa.cred ca indiferenta doare tare.

 267. crysty said

  am June 22 2010 @ 10:16 am

  ptr nicu turda!: salut in primul rand ,azi dimineata m-au sunat domnitele de la EFG si mi-au spus ca mai am o restanta de 306 ron dupa ce contractul mamei mele a expirat din luna martie plus ca pe extras imi apare ca mai am 6000 de ron.Iar in convorbirea telefonica i-am amenintat ca suntem mai multe persoane si o sa scriem televiziunilor si ziarelor si mi-au rasp:” ca sa las ziarele si televiziunile ” .Ti-as propune sa sunam la dan diaconescu la otv sau sa-i trimitem cate un mail sa faca o emisiune doar despre cei de la EFG in care sa poata suna toata lumea!
  astept rasp pe mail ;cbc.driver@yahoo.com sau tel 0742 974 938 .

 268. grm10000 said

  am June 22 2010 @ 1:08 pm

  as fi de acord si eu, doar ca dan diaconescu tocmai ce a fost retinut azi de dim pt 24 de ore. si risca si 29 de zile.

  ar trebui sa vb la protv, antene — mai sunt si alte televiziuni

 269. ramo said

  am June 23 2010 @ 9:50 am

  degeaba. si eu am aceeasi problema dar ei au pe cineva mare in spate asa ca eu cred ca ne obosim degeaba.asta e tara de rahat in care traim

 270. simona said

  am July 5 2010 @ 11:47 am

  Telefoane de hartuire si la mine non stop (dimineata, seara, noaptea, sambata, duminca etc.) Cei de la Orange si Vodafone au spus ca nu au ce face impotriva acestei hartuiri. Numerele de telefon sunt : 0721954431; 0372189500; 0741829300 si multe necunoscute in restul timpului. Poate aveti mesaje “de bine” sa le transmiteti:) ca doar atat putem face..

 271. Rusu Diana said

  am July 15 2010 @ 2:09 pm

  Sunt printre pagubiti EFG am refuzat plata din luna mai, ma suna zilnic si ma ameninta cu judecata. Oare au dat pe cineva in judecata pana acum? Daca stiti de procese cu EFG scieti-mi si mie pe adresa diana_rusu10@yahoo.com. Voi ce solutii ati gasit sa scapati de ei definitiv, pentru ca am hotarat clar sa nu mai platesc Salutari si bafta la toti

 272. radivoi ovidiu vasile said

  am July 26 2010 @ 3:25 pm

  nu stiu ce sa zic,mie mi.au trimis dosarul la o firma de recuperari MELLON se numeste care mi.au trimis mesaj pe telefon sa.i contactez,ce sa fac?

 273. Silviu said

  am July 26 2010 @ 8:04 pm

  Nu le mai dati nimic la nemernicii astia ca nu au ce sa ne faca

 274. bibi said

  am July 26 2010 @ 8:21 pm

  Totul e vrajela sa te intimideze.Eu nu am mai platit de citeva luni si in afara de amenintari nimic.

 275. lorz.ro » EFG Retail Services – o afacere de succes said

  am August 1 2010 @ 8:48 am

  […] Printre practicile acestei firme respectabile se numără aplicarea unui comision pentru plata întârziată în valore de 45 RON, chiar dacă ai întârziat o zi din cauză că ‘nea Gheorghe a închis intrarea mai devreme în camera în care se află automatul ăla de mâncat bani, comision pentru depăşirea limitei de credit, penalităţi pentru plata în avans a ratelor (ce bă, ai bani? noi vrem tot, nu cât ne dai tu!) şi altele. În plus, această societate se mai ocupă şi de falsificarea actelor şi semnăturilor. (după cum se descrie aici) […]

 276. andrada said

  am August 4 2010 @ 12:42 pm

  si eu sunt in aceeasi situatie cu aceasta institutie…cu toate ca am achitat in fiecare luna mai mult decat rata pe care o datoram, m-am trezit cu sume colosale de plata…si , daca am intarziat o zi am fost sunata si informata ca mi s-au mai adaugat inca 45 de lei la minimul de plata, acestia reprezentand comision de intarziere…deci…nu voi termina niciodata de platit la acesti hoti…nu stiu ce sa mai fac…sfaturi va rog!!!!!!!!!

 277. DOREL said

  am August 9 2010 @ 2:15 pm

  Am un card EFG de 5 ani cred.La inceput,dupa ce am terminat de plata produsele electrocasnice de la ALTEX, plateam SUMA MINIMA 500 000 lei(erau bani vechi atunci) si treptat m-au tot anuntat telefonic despre sume tot mai mari pana am ajuns la suma minima de 100 RON lunar(locuiesc la alta adresa decat cea din cartea de identitate,si primiam SMS-uri sau telefoane de la EFG).In lunile ian.,febr.,martie,apr.,am intarziat cateva zile in fiecare luna si mi-au cerut penalizari 48 RON pe care le-am platit lunar(mi sau parut foarte mari,pentru ca la leasing platesc penalizari de 20 Ron la 1100 RON).Intarzierile le fac pentru ca salariul meu de bugetar a scazut si valoarea EURO a crescut ,fata de perioada cand am facut creditele .In mai EFG mi-au spus ca pentru depasire limita credit (nu stiu ce am depasit ,pentru ca cei 3000 RON de pe card i-am folosit acum 4 ani,si de atunci am tot platit dobanda care mia fost ceruta),sunt penalizat lunar cu inca 250 RON(deci in loc de dobanda 1milion ,trebuie sa dau aproape 4 milioane lei vechi).Din mai nu am mai platit si sunt sunat pe cele 2 telefoane zilnic de cateva ori.ce ma sfatuiti?Sunt de acord sa platesc penalizari la intarzieri,dar 400% pe luna?Nu se poate!Dorel.

 278. un pacalit said

  am August 10 2010 @ 6:52 pm

  nu le mai platiti nimic. sa ne dea pe toti in judecata. nu cadeti in plasa lor.sunt sute de procese impotriva lor. nu au dreptate.

 279. mikela said

  am August 17 2010 @ 1:31 pm

  ce ti se poate intampla daca nu mai platesti la efg?imi poate spune cineva?

 280. CAROL said

  am August 19 2010 @ 6:11 pm

  Am citit povestea doamnei si vreau sa va spun ca si sotia mea este intruna sunata sa trimita sau sa bage pe cardul acestor hoti diferite nume, cind am facut un calcul acasa cu sumele care lea depus sotia mea la bancomatele lor ne reiesea ca sa achitat suma imprumutata de acestia prin magazinul ALTEX.
  Am vrut sa cerem informatii la magazinul unde ni sa incheiat contractul dar acesta nu mai exista iar la telefon nu primim informatiile cerute.
  Nu le vom mai da nici un leu acestora pina nu ne cheama in instanta ptr ca am cerut graficul platilor facute si nimeni cu care am vorbit la telefon nu nil poate trimite.

 281. mishu34 said

  am August 21 2010 @ 12:58 pm

  aceeasi situatie si la mine.in 2005 am luat un credit constant in produse ajunse la valoarea de 1800 ron.am platit mereu ratele iar valoarea in loc sa scada a crescut.anul trecut in februarie am bagat pe card 3800 ron.ramasese de bagat vreo 500 ron.luna urmatoare cand a venit extrasul de cont stupoare.suma care era de plata era de 1800 ron.in prezent cu toate ca achit in fiecare luna am ajuns iar la incredibila suma de 4000ron.ce vreau sa zic e faptul ca nu am nici un contract cu ei semnat si daca stau sa calculez tot ce le-am platit pana acum cred ca am cumparat un magazin intreg cu produse.chiar ma gandesc serios sa consult un avocat si sa-i actionez in instanta.asa nu se mai poate.voi ce ziceti?

 282. gigi said

  am August 22 2010 @ 8:08 pm

  eu am luat un telefon mob de la altex in 2005 si am platit ratele in fiecare luna si in noiembrie 2009 nu am mai dat nici un ban si in luna august 2010 mau contactat si am vorbit cu o operatoare de la RFG Eurolines si i am zis ca nu recunosc suma care eu am sa le dau lor si am rugato daca poate sa mi spuna si mie ce sume sau retas de pe card si cu suprindere am constatat ca au fost retrasi bani de pe card in Bucuresti si eu sunt din Mehedinti si am intrebat o cine a scos bani ca eu nu iam scos si mia zis sa fac o plangere la politie sa o trimit prin fax sa faca si ei cercetari ATENTIE CA VAU FOST SCOSI BANI DE PE CARD FARA SA STITI ASA AM PATIT O EU DIN 2007 SI AM AFLAT TOCMAI ACUM SUNT SCOASE SUME DE 200 RON DE 100RON 300RON SUME MICI SA NU BATA LA OCHII

 283. meda said

  am August 26 2010 @ 4:51 pm

  si eu sunt tot in aceeasi situatie ca toata lumea si am vorbit astazi cu cei de la firma Mellon si eu se ocupa cu ordinele judecatoresti de executare silita.
  Nu stiu ce sa mai cred sincer va zic, chiar nu exista un mod de a distruge reteaua asta de EFG?

 284. meda said

  am August 26 2010 @ 4:52 pm

  ma scuzati am vrut sa scriu se ocupa cu executari silite, ca eu nu ma ocup cu asa ceva doamne fereste

 285. tyti said

  am September 1 2010 @ 5:24 pm

  Sant si eu in aceeasi situatie cu cei de la EFG.
  Din cauza scaderii salariului cu 25% nu mai pot plati la ei
  cam din luna iulie, ma suna zilnic si ma ameninta cu judecata si cu inregistrarea in “Biroul de credit”. Oare au dat pe cineva in judecata pana acum? Daca stiti de procese cu EFG scieti-mi si mie pe adresa de email shoby222@yahoo.com. Voi ce solutii ati gasit sa scapati de ei definitiv?
  Salutari si bafta la toti

 286. Flavius said

  am September 7 2010 @ 7:41 pm

  DACĂ VREŢI SĂ REZOLVAŢI, ADRESAŢI-VĂ COMISARIATULUI PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORULUI DIN JUDEŢUL VOSTRU. FACEŢI O RECLAMAŢIE ÎN SCRIS. PUNEŢI ŞI COPII DUPĂ TOATE ACTELE PE CARE LE AVEŢI: CONTRACT, EXTRAS DE CONT, CHITANŢE ETC.
  EU ŞTIU PERSOANE CARE AU REZOLVAT.
  DUPĂ VREO DOUĂ SĂPTĂMÂNI, AU FOST SUNATE DE CĂTRE RFG RETAIL LI S-A PROPUS ÎNCHIDEREA CONTULUI. ŞI S-A STINS TOATĂ “DATORIA”. AU SCĂĂPAT DE COŞMARUL VIEŢII LOR.
  SUCCES !!!

 287. MITRU said

  am September 8 2010 @ 11:33 pm

  Vaide mama lor,o sa le dau eu proprietatea,fapt urmarit sistematic prin intermediul informatorilor bonificati de EFG,transformindui in vinatori de ponturi si sclavi ai sistemului piramidal creat de JEFUITORI EFG. Atentie,acesti nemernici au clici extinse in tot felul de afaceristi,firme,inclusiv compartimentele financiar-contabile ale angajatorilor.Atentie,primi furnizori de date a stari materiale a dv. sunt apropiati dv.,persoane iudeice ce posibil au comision,fapt ce duce la furnizarea datelor. ADEVARATA LOR TINTA CONSTA IN A OBTINE BANI,PROPRIETATI SAU INDATORAREA CLIENTILOR PE VIATA.Acesti excroci sunt deosebit de numerosi,tipic sistemului piramidal.

 288. MITRU said

  am September 8 2010 @ 11:44 pm

  TREBUIE SA NE GRABIM IN REZOLVAREA JAFULUI EFG FIINDCA ESTE POSIBIL SA SE SCHIMBE POLITICUL SI O SA INVENTEZE EI UN OGU DE NE VA RUPE GURA LA TOTI!

 289. mariana popescu said

  am September 15 2010 @ 4:20 pm

  eu nu am mai putut sa platesc de un an si 4 luni iar acum am primit de la un executor ca daca nu platesc vine si imi ia din casa eu cind am luat produsul de la altex nu misa dat nici un contract decit o hirtie pe care scria ca am luat cunostinta acum de la executor mi-a venit un ditamai contractul iar pe el semnatura mea falsificata de ei pe 3 foi invatatima ce pot sa facsi daca executorul poate sa ma execute fara proces ca bani nu am sa le dau ca nu am un loc de munca

 290. mihai said

  am September 15 2010 @ 8:32 pm

  … de ce nu dati mai multe detalii , ce anume nu ati platit , ratele sau datoriile fictive inventate de ei???????

 291. mihai said

  am September 15 2010 @ 8:43 pm

  ……. daca va fost falsificata semnatura ,puteti cere o expertiza grafoscopica . daca se dovedeste ca este falsa atunci e grav ptr.. ca e fals in acte si se porneste urmarire penala !

 292. mikela said

  am September 18 2010 @ 12:59 am

  cei de la efg au dat pe cineva in judecata?am primit acasa k mi se vor lua bunuri si mobile dar si imobile….dar ce sa imi i-a k eu nu am nimic pe numele meu,sincer eu nu le-am mai platit ptr k mi-am dat seama k sunt pacalita si mi-a expirat cardul iar ei nu au avut buna placerea de a-mi trimite un alt card.Daca imi poate spune cineva ceva ,va rog sa o face-ti la adresa de e-mail: mikibz84@yahoo.com.
  Multumesc !

 293. mariana popescu said

  am September 18 2010 @ 1:20 pm

  nu am mai platit ratele la ei de un an si jumatatesi de aceea mi-a trimis executorul judecatoresc dosarul acasa si mi-a zis ca daca nu platesc pina pe 20 sept. vine si imi ia din casa si atunci am vazut contractul ca eu cind am luat o unitate centrala de la altex nu mi-au dat contract ci numai o hirtie pe care scrie act aditional la contractul de credit si ei dupa acela mi-a falsificat semnatura si acum am ditamai contractul multumesc

 294. mihai said

  am September 18 2010 @ 5:34 pm

  ….deci nu ati mai platit ratele?
  ..pai nu e frumos

 295. mariana popescu said

  am September 18 2010 @ 8:25 pm

  pentru ca am ramas fara munca apoi nu am mai reusit de comisioanele lor dar pentru ei este frumos ce au facut

 296. mariana popescu said

  am September 18 2010 @ 8:26 pm

  la 1600 ron am platit 2 ani si mai am de dat 2200ron e posibil

 297. mihai said

  am September 18 2010 @ 11:12 pm

  … nu stiu ce sa spun , au si ei foarte multe bube , nu cred ca o sa va execute nu am auzit sa o fi facut pana acum , incearca sa va sperie . sa ne tineti la curent

 298. un pacalit said

  am September 19 2010 @ 2:10 pm

  a primit cineva pana acum vre-o citatie de la tribunal? are cineva proces deschis de efg? toate cele bune.

 299. tudor said

  am September 20 2010 @ 6:34 pm

  acum 3 luni am primit(la cererea mea)o copie a contractului ce de fapt este’cerere pt emiterea unui card de credit’la care aduc urmatoarele observatii:-la datele personale a acestei S.C observ ca lipsesc; inregistrarea la registrul comertului cat si juritic,capitalul social,nr tel-fax,’o firma legala are toate datele…nu?-la rubrica obligatii financiare:-imprumuturi bancare ale solicitantului,valoarea imprumutului necompletat addica 0 lei,valoarea ratelor lunare necompletat tot 0 lei,valoarea imprumutului fara dobanzi idem 0 lei,achizitii in rate a solicitantului la fel 0 lei….de ce..?la rubrica PRIMA TRANZACTIE scrie -in cazul in care se aproba cererea va rugam efectuati urmatoarea tranzactie suma- 1664 lei noi. pret raft(e valoarea produsului cumparat de mine,’presupun’-999 lei noi,la care adaug ca nu am mentionat ca doresc o prima tranzactie…

 300. tudor said

  am September 20 2010 @ 6:53 pm

  …si de ce spun asta,reproduc ce scrie in contract:-in cazul in care detinatorul a mentionat in ‘cererea de emitere a cardului’ca doreste sa se efectueze o prima tranzactie speciala imediat dupa completarea cererei si a furnizat toate informatiile necesare,emitentul(adica ei)va efectua aceasta tranzactie,daca cererea a fost aprobata si daca suma primei trenzactii se incadreaza in limita de creditare a detinatorului(in speta a mea)….in’ cererea de emitere a cardului’ nu exista o rubrica in care sa stipuleze sau sa sugereze ca esti sau nu deacord cu aceasta prima tranzactie….deci lipsa, precum ca eu am fost deacord cu o prima tranzactie…etc p.s. am sa mai citesc odata tot contractul,o sa revin.Sanatate tuturor…

 301. MIHAIU said

  am October 5 2010 @ 6:41 pm

  Suunt in aceeasi situatie.
  Am depasit suma de 7000 lei si astazi am primit un mesaj pe telefon de la EFG RETAIL SERVICES INF SA CARE ZICE ASA:

  “Situatia dvs. este grava. Va somam sa achitati in 48 de ore suma restanta pentru cardul emis de ..”

  ce ma sfatuiti?

 302. mihaiu said

  am October 6 2010 @ 2:09 pm

  Domnule vaska. daca doriti vas ruga sa ma ajutati si pe mine multumesc anticipat.
  angel_cry1@yahoo.com

 303. Pcaliciul politic said

  am October 12 2010 @ 10:07 pm

  Cine a reusit sa faca ceva sa-mi trimita si mie datele unei firme de avocatura sau ce a facut pentru a reusi sa dovedeasca ca cei de la EFG au gresit!Multumesc anticipat

 304. Pcaliciul politic said

  am October 12 2010 @ 10:08 pm

  email:sbuhlea@gmail.com

 305. Arpad Fulop said

  am October 20 2010 @ 11:33 am

  Buna tuturor persoanelor care au probleme cu ecest institut non bancar numit efg retail services
  sunt un clujean care la randul meu am cumparat si eu acum 5 ani produse de la altex iar tot asa am folosit si limita de credit.toate cel bune pana cand am observat ca dealungul anilor nu numai ca am platit ratele pe care am si terminat de platit si pe langa asta am platit si o suma pt acel limita de credit am ajuns ca in 5 ani de la 2000 ron am ajuns la 5000 de ron si acea suma creste luna de luna.problema este ca nimeni de la efg nu este in stare sa dea informatii privind diminuarea sumei restante nici pe telefon nici pe mail iar cei da la banc post au zis ca ei nu pot sa dea informatii legate de aceste lucruri tocma pt ca ei sunt dor in colaborare cu ei.o problema mai grava este ca sedu central este in bucurest iar noi primim doar un extract lunar prin care multe nu se intelege iar despre contracte nu se mai stie nimic.este cineva care sa imi spuna exact ce ar trebui sa fac in continuare?multumesc

 306. mihai said

  am October 24 2010 @ 11:30 pm

  daca nu stiti sa folositi un card de credit, stati in “banca” voastra si nu va cumparati tot felul de prostii in rate! EFG-ul a acordat 2 limite pe card-limita cash si respectiv limita rate.Puteati sa cumparati in rate si puteati sa scoateti bani de pe card. Daca ati fi cumparat produse, trebui sa va platiti ratele, in fiecare luna,daca scoteati bani de pe card trebui sa-i puneti la loc intr-un anumit interval de care ati fost informati.Daca intr-o luna nu va plateati rata se retragea automat din limita de cash, si se considera retragere numerar. Foarte simplu. Sunt atatea pesoane ca nu au avut nicio problema cu acest card. cum va explicati acest lucru? asa ca nu va mai compatimiti unii pe alti si cascati bine ochii inainte sa semnati un contract! la revedere

 307. TANASE SIMONA said

  am October 27 2010 @ 2:49 pm

  sunt niste hoti….a fost cineva anuntat cand sa introdus comisionul de plata intarziata si comisionul depasire limita de credit? va spun eu ….NIMENI….DE ACEEA AM AJUNS SA AVEM DE PLATA DE 3 , 4 ORI MAI MULT…

 308. mihai said

  am October 28 2010 @ 7:35 pm

  la sfarsitul fiecarui contract apar toate aceste comisioane

 309. adi said

  am October 29 2010 @ 6:56 pm

  ba mihai said si eu am rata si am platit atunci la inceput mai mult dect trebuia am ajuns u ea pina la vreo400 de ron siapoi am inceput sa platesc minimum de plata si am ajuns sa am de plata vreo 1700 de ron

 310. mihai said

  am November 11 2010 @ 11:00 pm

  mai adi,ai un interval de plata care nu trebuie depasit..daca plt mai devreme sau mai tarziu ti se adauga un comision de plata intarziata..trebuie sa platesti mai mult decat minimul de plata..contacteaza relatii cu clientii EFG si aflii mai multe detalii.. in plus ca acum exista posibilitatea unei restructurari care sa-ti transforme cardul de credit in credit de consum cu rate fixe.

 311. Cristi said

  am November 13 2010 @ 9:07 pm

  Ma numesc Cristi si vreau sa va spun ca dupa 3 ani de plata pentru 2100 ron, acuma am de plata 4300 ron . Cum este posibil ca niste nenorociti ca acestia sa prosteasca o lume intrega ? Dragilor eu nu am semnat nici un contract cu ei , doar cu Altex. Am platit in fiecare luna cite 1oo lei si cind iam sunat sa intreb citi din banii acestia sint pentru rata si citi citi pentru dobinda , mi s-a raspuns ca nici un leu nu este pentru rata , toti sunt doar dobinda si comisioane . Cum este posibil ca dupa 3 ani , in care am platit sa mi se spuna ca am inca o data atita de plata ? Eu nu mai platesc nimic si nu au decit sa ma dea in judecata !!!! Au tupeu si nerusinare sa te sune sa platesti de pe telefoanele particulare si sa fi deranjat sambata si duminica . Ma intreb oare ce banca lucreaza sambata seara si duminica la ora 22-23?

 312. Ungureanu Mariana said

  am November 14 2010 @ 8:09 pm

  Si noi suntem in aceeasi situatie! Sotul meu a cumparat acum 3 ani un laptop iar suma pe care o mai are de plata este mai mare decat a costat laptopul( aproximativ 2200, acum mai avand de plata aproximativ 2700). Nu mai vorbesc de telefoanele pe care le primim in weekend, despre depasirea limitei de credit! Id-ul meu este indiamydaydream@yahoo.com. Daca aveti vreun sfat, vreo sugestie, curajul de a face vreun demers legal impotriva acestor CAMATARI, scrieti-mi! Poate cunoaste cineva legile foarte bine si ne poate indruma!

 313. simona said

  am November 20 2010 @ 4:08 pm

  si mama mea este in aceasi situatie,a lua electrocasnice de la zass in valoare de 2000lei iar acum dupa 4 ani dotori ei este de 8600lei,o suna incontinuu si ii trimit plicuri in care o ameninta ca ii face executare silita si ii pun propire pe salariu, ce se poate face ca na syreseaza la maxim.daca aveti vreo propunere trimiteti_mi un mail la adresa JAF_HRB@YAHOO.COM

 314. mishu34 said

  am November 22 2010 @ 8:00 pm

  am revenit cu problema de mai sus.eu pot zice ca sunt norocos.le-am cerut documente ptr datoria pretinsa de ei si mi-a venit raspunsul dupa o luna si jumatate.asteptarea a meritat.acea datorie pretinsa de ei in valoare de 4400 ron mi-a fost anulata.acum pot zice ca am scapat cu adevarat de ei.mi-a venit si ultimul extras de cont pe care apare suma 0.00.

 315. mishu34 said

  am November 22 2010 @ 8:17 pm

  ptr mihai said.cat te plateste eurolinul ptr a posta pe site?si eau am fost pagubit cu toate ca achitam in fiecare luna mai mult decat era minumul de plata si tot a urcat suma in loc sa scada.cred ca e cazul sa taci draq din gura si sa-ti vezi de alte lucruri.toti de la efg sunteti niste jeguri penale

 316. scuma81 said

  am November 23 2010 @ 10:21 pm

  ARE CINEVA IDEE CUM NE-AM PUTEA CONSTITUI INTR-UN GRUP CARE SA DAM IN JUDECATA ACEASTA SOCIETATE DE 2 BANI?SAU DACA EXISTA DEJA SPUNETI-MI SI MIE VA ROG,CA AS VREA SA MA BAG SI EU

 317. Radulescu Gratiela said

  am November 25 2010 @ 3:37 pm

  Ma numesc Radulescu Gratiela si ma adresez dumneavoastra pentru a va solicita ajutorul si sprijinul intr-o problema pe care o am in calitate de debitor al institutiei , daca o pot numi asa, EFG Retail Services.
  In anul 2006 am incheiat cu institutia mentionata un contract ca urmare a cumpararii unor produse prin intermediul magazinului Altex din Jud. Dambovita Loc. Targoviste.
  Am incheiat contractul fara a avea posibilitatea de a lua la cunostinta in detaliu de continutul lor, doar pe baza informatiilor furnizate de reprezentantii creditorului.
  Nu mi s-a inmanat nici un exemplar al contractului (copie sau original), dupa cum nu mi s-a specificat nici faptul ca la fiecare contract era anexata o cerere de emitere a unui card de credit.
  La cateva saptamani dupa incheierea contractului am intrat in posesia unui card de credit (sosit prin posta) care, dupa cum era specificat in scrisoarea anexata cardului, imi era necesar la plata ratelor creditului, la ghiseele BancPost; totodata era precizat faptul ca pe card dispuneam de suma de 600 RON ce puteau fi retrasi sau folositi la cumparaturi, cu foarte multe avantaje. In extrasele de cont primite dupa retragerea numerarului disponibil in anul 2006 nu aparea nici o specificare ca in afara de ratele lunare respective, trebuie achitata si o suma pentru reincarcarea cardului, iar eu nemaiavand card pana la acea data, am considerat ca sumele din extras contin implicit aceasta taxa.
  In urmatoarele luni, ca urmare a comisioanelor de depasire limita de credit precum si a diverselor penalizari din lunile in care ratele erau platite pana la data scadenta, am actionat prin a cere explicatii telefonic asupra motivelor acestor comisioane si penalizari, care cresteu necontenit, comisioane peste comisionae ,penalizari…..enorme ; dar explicatiile cerute nu au fost niciodata clare .
  Astfel ca in anul 2010, am ajuns in situatia de a datora societatii EFG Retail Services suma de 3300 RON.
  Cred ca nu este adevarat ceea ce se intampla, cum poate sa functiioneze asa ceva in tara asta, cred ca aceasta,, institutie,, traieste pe spinarea oamenilor pacalindu i. Acum ma suna necontenit sa achit aceasta suma , trecand la amenintari , ca ma dau in judecata.
  In urma unui apel telefonic efectuat de mine catre aceasta ,,Institutii,, am cerut esalonarea acestei sume , in rate fixe. Acestia au spus ca se poate face esalonarea datoriei in rate fixe pe 24 de luni, insa trebuie facuta o cerere si o copie dupa C.I.pe care le voi trimite Institutiei. Deci, dupa atatia ani de plata, dupa atatia bani dati , trebuie sa mai platesc inca 2 ani. Pentru ce? De ce? Dar, voi achita numai atunci cand voi avea un exstras de cont cu toate platile mele catre dansii. Si numai ca sa scap de ei pentru totdeauna. Acum astept desfasuratorul platilor.
  Chiar nu stiu ce sa mai fac.
  La aceasta ,,Institutie,, nu se efectueaza nici un control?Ce se intampla?
  Cert este ca am facut cea mai mare greseala din viata mea , cu acest EFG Retail Services.
  Oamnei buni … nu repetati greseala… greseala enorma!!!!
  Va rog!

 318. tommy said

  am November 26 2010 @ 6:28 pm

  e cea mai mare pacaleala efg-ul asta, euroline-ul sau ce dracu o fi!
  asm luat de la altex acum 3 ani produse in valoare de 2800 lei, mi s-a spus atunci ca prin intermediul cardului euroline voi plati lunar timp de 3 ani o rata in valoare de 3,5% din sma produselor i atat. dupe ceva timp am aflat ca de fapt minimul de plata este comisionul lor! in conditiile in care au fost multe luni in care am platit 120, 150 sau chiar 200 de lei, acum, dupa 3 ani de zile imi apare ca mai am de plata 2440 lei!!!!!!!
  pai eu in 3 ani am platit mai mult de 4000 de lei!
  ce imi fac daca refuz sa mai platesc?!?!
  eu nu mai vreau sa platesc,gata, mi-a ajuns!!!!!!!

 319. simona said

  am November 29 2010 @ 4:39 pm

  de curand mama a primit doua contracte tip pe cere trebuia sa le complecteze si sa le trimita inapoi inca nu le_a trimis spunetimi ce sa faca oare sa le trimita?

 320. bibi said

  am December 10 2010 @ 2:16 pm

  Nu le mai da nimic ca nu au ce sa-ti faca Si eu am fost in aceasi situatie

 321. florin said

  am December 17 2010 @ 7:33 pm

  daca a reusit cineva sa faca ceva rog sa scrie acii …..eu am facut rost de banii sa ii dau dar totusi mi se pare jegmaneala

 322. un pacalit said

  am December 19 2010 @ 6:58 am

  foloseste banii in interesul familiei tale, bucura-te de sarbatori, si ignora-ii total. nu au ce sa-ti faca.lasa-mi o adresa de maill, sau mess, sa vorbim. doar daca vrei. toate cele bune, si sarbatori fericite.

 323. ady said

  am December 22 2010 @ 7:43 pm

  am avut si eu un credit la aceasta societate in februarie 2005 luasem un telefon in valoare de 800 ron am platit timp de 2 ani acea “rata fixa” ca sa ma treesc la sfarsitul contractului ca mai am de dat suma de 1700 RON am acitat aceasta suma pentru a scapa de telefoanele zilnice si amenintarile lor
  acum 2 zile am primit prin posta noul lor card american express pe care lam taiat bucatele pentru a nu fi tentat sal folosesc va sfatuiesc sa faceti la fel

  in cazul in care nu platiti din cate stiu eu pot sa va ia un anumit procent din salariul lunar asta am auzit eu acum nu stiu daca se poate aplica aceasta procedura si in cazul lor

  SARBATORI FERICITE va doresc la toti si multa bafta

 324. Anda said

  am December 27 2010 @ 2:31 pm

  am luat si eu an laptop de la depozitul de calculatoare..mi s-a stabilit o rata pe care am platit-o lunar…iar acum am intarziat cu plata deoarece ma aflu intr-o situatie mai delicata si ma ameninta cu biroul de credite. dupa cat timp poti fi raportat la biroul de credit?

 325. niculina said

  am December 28 2010 @ 6:48 pm

  sunt in aceeasi situatie!sunt din craiova ,contactati-ma pentru a schimba pareri despre acesti excroci!!!trebuie sa facem ceva pentru a nu mai fii furati pe fata!!! 0740409098

 326. Anca Cristina said

  am December 30 2010 @ 12:02 pm

  Buna ziua! Sunt si eu in aceeasi situatie cu acesti escroci de la EFG…Am luat produse de la Media Galaxy, produse pe care le-am achitat integral in acea perioada de gratie, dupa care m-am trezit cu un card de debit. Mentionez ca nu am incheiat nici un contract cu aceasta firma, EFG , ci doar am primit o factura de la Media Galaxy cand am cumparat acele produse. Am aproape 4 ani de cand tot platesc la acesti escroci ,bani care s-au dus pe apa sambetei,pentru ca oricum nu mi s-a redus nimic din credit ci din contra suma s-a marit.
  Comisioane peste comisioane, dobanzi peste dobanzi, plus o groaza de telefoane stresante si impertinente din partea unor duduite nesimtite si insistente de parca as datora sute de milioane.
  Cine e bun platnic si daca intarzii putin esti stresat si amenintat telefonic cu tot felul de masuri neortodoxe.Este posibil asa ceva????
  Oare chiar nu mai este dreptate deloc in tara asta?Chiar suntem jecmaniti de niste camatari “legali”?
  Ce e de facut?Chiar suntem fraieri si ramanem imuni sau simpli executanti in fata escrocilor?
  Sarbatorile cu bine si multa sanatate la toata lumea!!!

 327. un pacalit said

  am December 31 2010 @ 8:20 am

  am mai scris aici. este o singura solutie. nu le mai faceti jocul, si lasati teama deoparte, si nu le mai platiti nimic. NU AU CE SA VA FACA.in rest, toate cele bune, sarbatori fericite, si pentru toata lumea pacalita de EFG. LA MULTI ANI

 328. minea roxana said

  am January 6 2011 @ 10:02 pm

  buna ziua .am aceeasi pba ..au falsificat semnatura mea,,cine se aliaza cu mine pt a fce ceva in acest sens??eu lucrez la otv deci putem face chiar o emisiune despre acesti escroci

 329. ramona said

  am January 11 2011 @ 6:17 pm

  pt vaska said……ramona_19ro2000@ yahoo.com

 330. UN OM PAGUBIT DE EFG SERVICES said

  am January 12 2011 @ 12:28 pm

  MA FRATILOR SA FUGITI CAD AUZITI DE HOTI ASTIA DE BORFASI, SUNT CAMATARI CU ACTE SI ASTA DATORITA CELOR CARE NE CONDUC , DA MANA LIBERE LA TOTI PRAPAZI SA FACA CE VREA LA PUSCARIE CU EI .

 331. CATRE MINEA ROXANA said

  am January 12 2011 @ 12:33 pm

  CATRE MINEA ROXANA TE ROG PUBLICA HOTIILE DE LA EFG SERVICES SI AI SA VEZI CATI OAMENI SUNT PACALITI DE HOTI ASTIA EU TE SUSTIN .

 332. vaska said

  am January 13 2011 @ 8:52 am

  pentru ramona, sigur nu lucrezi la efg?

 333. invizibil said

  am January 14 2011 @ 9:06 pm

  baa

 334. invizibil said

  am January 14 2011 @ 9:13 pm

  ptr. veronica si ramona si celorlalti care tineti cu efg sa va trag la m.u i.e cei mai mari hoti fratilor nu exista camatari mai hoti ca astia ….haideti cu toti sa punem punct acestei hoti,inselatori,escrocheri…..jos EFG camatari cu acte nu banca asa ca haideti sa ii dam jos sa facem ceva cu toti un proces,o reclamatie la o televiziune.

 335. alin said

  am January 21 2011 @ 4:13 pm

  Buna ziua,am si eu o problema asemanatoare,acum vreo 5 ani am achizitionat un calculator de la Altex prin euroline,mi sa spus ca o sa am o rata lunara de 70 ron pe luna,(mentionez ca nu am nici un contract de la efg retail),calculatorul avand o valoare la momentul acela de vreo 3000 de ron,dupa vreo luna de zile am primit un card de la efg retail,pe acel card mai era o suma de 1000 de ron,ulterior avand ceva probleme de sanatate am folosit acei 1000 de ron,deci trebuia sa inapoiez 4000ron,imi venea o factura lunara in care scria SUMA MINIM DE PLATA 100 RON,nu mi sa explicat ca acei 100 ron sunt comisioanele lor,eu plateam lunar 100-120 ron pe luna,dupa vreo 4 ani jumatate mai precis in martie 2010 am sunat la ei sa intreb cat mai am de plata,se apropia sfarsitul celor 5 ani de rata,mi sa spus de catre o angajata de-a lor ca de fapt eu nu am platit nimik si ca acei 100 de ron pe care ii depune-am eu lunar fiind comisioanele lor si ca daca vreau sa imi scada din credit sa depun mai mult de 100 de ron pe luna,va spun sincer ca imi venea sa intru prin firul telefonului sa o stang de gat pe aceea persoana,am intrebat daca au vreun birou pe aici(eu sunt din deva)si mi sa spus ca singurul birou este la bucuresti si daca vreau sa vb cu cineva de la ei sa merg la bucuresti sau sa ii dau in judecata,am mai platit vreo luna si apoi nu le-am mai platit lunar ,le plateam cate 100 de ron la 2,3 luni,in timpul asta ma sunau zilnic si de cate trei patru ori pe zi,le raspundeam la telefon si ii lasam sa vb si eu tot ca mine faceam,in decembrie 2010 am primit un plic de al ei in care mi se comunica ca am de plata 5600 ron si daca nu platesc in 3 zile ma trimite in judecata ptr executare silita,intrebarea mea este ce sa fac?am platit 4 ani de zile in fiecare luna,daca fac un calcul in 4 ani de zile am platit aproape 5000 de ron si ei imi spun acum ca nu am platit nimik din credit doar comisioane? e normal ceeea ce se intampla?poate ma invata cineva ce sa fac.

 336. Grigoras Ioan said

  am January 21 2011 @ 6:48 pm

  Buna ziua,
  Imi pare rau ca nu am cititi acest formul inainte de a aplica pentru un card de credit de la EFG RETAIL SERVICE. Dupa ce am avut cateva dialoguri, cu o d-ra care desconsidera in mod grosolan orice client care apeleaza la biroul de creditare CREDEX ALTEX din Arena Mall Bacau, in urma carora am ajuns la concluzia ca trebuie sa reziliez contractul si sa nu mai ridic cardul. Am facut cererea de reziliere in termen de maxim 14 zile, termen mentionat si in contract in care nu trebuia sa existe un motiv anume, am fost informat ca este suficienta aceasta cerere depusa la acest bioru (fara necesitatea de ma duce la alta instritutie bancara sau nebancara din relatia celor de la EFG retail SERVICE), primesc in continuare telefoane de la sediul EFG ca trebuie sa ridic cardul, ca trebuie splatesc daune, etc.
  Pana cand aceasta bataie de joc fata de consumator ?
  Cu respect, Grigoras Ioan, Bacau

 337. vaska said

  am January 22 2011 @ 8:03 am

  pentru grigoras, nu trebuie sa platesti nimic, ignora-le telefoanele, sau vorbeste-le foarte urat cand te mai suna. nu au ce sa-ti faca
  pentru alin, si nu numai, nu le mai platiti nimic, si faceti publica pe toate adresele de mess. pe toate caile posibile ca toti cei care au asa-zisele restante, sa nu mai cada in plasa lor, si sa faceti un blocaj prin neplata. inca nu a fost dat nimeni in judecata pana acum, deci sunt vinovati, in schimb sunt pe rol peste 4000 de procese impotriva efg-ului. nu va spune nimic acest lucru?

 338. piciu said

  am January 27 2011 @ 3:03 pm

  Am facut si eu o afacere cu EFG de crapa pietrele ca si afara mai precis am cumparat un TV ( LCD) in rate in 2008 cu 18 mil pe vremea aceea de la ALTEX.
  Mi-au acordat un credit de 2100 (21 mil) din care am folosit 18 pt Tv si de atunci tot platesc ca fraieru (pt ca sunt om cinstit) de sau adunat acum vreo 29 mil si mai am de dat vreo 3 mil.
  Lectie de invatat pt alti .

 339. Robert said

  am January 27 2011 @ 10:47 pm

  Buna, Aceasi problema o am si eu. Tatamiu a facut o rata in 2005 pentru un calculator si o masina de spalat. Pana in 2008 a platit vreo 20 de mil. El in septembire 2008 a murit. Prin noiembrie 2008 imi vine o factura ca mai am de platit inca 50 de mil. Tatamiu e mort. E posibil sa mai dau inca 50 de mil? si pentru ce? pentru ca tatamiu a achitat vreo 20 de mil si mai avea vreo 13 mil sa se achite de toata rata. Si ma tot ameninta ca ma da in judecata da i-am zis ca el este mort si mi-a zis ca persoanele de gradul 1 trebuie sa plateasca, adika mamamea sau copii. Si din 2008 tot asa o tine cu telefoanele ca trb sa platesc inca 50 de mil. Spunetimi va rog ce sa fac.

 340. alt pacalit said

  am January 28 2011 @ 5:17 pm

  nu le mai platiti nimic. faceti ce vreti voi cu banii vostri, nu-i lasati pe excrocii de la EFG sa va organizeze bugetul, si cheltuiala acestuia. lasati-i sa va dea in judecata. in proces trebuie sa arate legalitatea actelor, si cum in 99/100, sunt tepe, nu au s-o faca. merg la intimidare, daca pune fraierul botul, bine, daca nu, nu.

 341. zoia said

  am February 1 2011 @ 11:56 am

  Am si eu aceasi problema cu cardul EFG,acum 3 ani am facut un card de cumparaturi in valoare de 3400 ron, din care mi sa spus ca 1000 ron imi trage pentru asigurare, si restul de 2400 ron pot sa scot bani sau sa folosesc la cumparaturi, nu se putea scoate sume mai mari de pe el decat 400 ron, mi sa mai spus ca pot sa achit pe card suma mimima de plata 1200 ron. Am achitat in fiecare luna suma de plata 1200 ron, acuma miau ridicat suma de plata la 1400 ron. Si in luna ianuarie 2011 nu am avut bani sa achit, mau sunat si de 3/4 ori pe zi, si ma tot intrebau cand achit si le-am spus cand o sa am bani. Am intrebato pe doamna de la telefon de ce trebuie sa mai platesc in plus cu 20 ron si mi sa spus ca am depasit limita de credit. Mentionez ca eu am retras din 3400 ron 1800 ron, si cand ii intreb la telefon cat mai am de plata imi spune ca am 4300 ron de platit ca pana acuma am platit numai comisioane si penalizari, deci in concluzie nu am achitat nimic pentru credit, dar eu pana acuma am achitat 3000 ron, atat va spun nu mai achit nimic si astept sa ne vedem la judecata. Nu se poate asa ceva hotie pe fata, le-am spus si la telefon sa nu ma mai deranjeze, dar degeaba ei suna intruna. Vreau si eu un sfat, sau ce este de facut.

 342. gisela said

  am February 2 2011 @ 11:40 pm

  Zoia,
  Am mai postat un comentariu asemanator la articolul despre profesoara din Bacau care a castigat in instanta impotriva celor de la EFG (tot pe acest blog), dar o sa ma repet pentru tine.
  Nu avem nici o sansa sa scapam de ei chiar daca am avea toti banii datorati lor care sunt trecuti in extrasul de cont la SOLDUL FINAL!
  Eu am rezolvat facand o refinantare sold pe sold pe intraga suma datorata lor, respectiv 7.000 ron, la o banca cu o dobanda de 17.25%, oricum mai mica decat a lor si macar la banca imi scade treptat datoria. Ai vazut ca la ei in loc sa scada se aduna tot mai mult de achitat.
  Acest lucru se intampla pentru ca nu trebuie in nici un caz sa achitam doar suma minima de plata, aceasta suma reprezinta doar 2,5% din totalul datorat si de cele mai multe ori acolo intra dobanda, comisioanele (eventual penalizarile)si nicidecum rata sau mai ales sa scada datoria totala. Pentru a fi cat de cat in regula
  plateste lunar – NUMAI in termenul stabilit pe extrasul de cont- suma trecuta la TOTAL TRANZACTII DEBIT.
  Eu m-am prins dupa vreo doi ani ca asa se face, noi toti fiind pacaliti cu acea suma minima de plata.
  Ai grija ca acel card de credit Euroline are o limita de cash si o limita de rate, si chiar daca nu ai accesat-o (cea de rate), ei te vor raporta la Centrala Riscurilor Bancare cu cele doua limite cumulate.Daca nu ai inteles ceva revino cu precizari.
  SUCCES!

 343. boanca loredana said

  am February 3 2011 @ 11:26 am

  AM ACEIASI PROBLEMA CA TOTI CEILALTI,AM FACUT UN CREDIT PENTRU UN TELEVIZOR LCD, RATA ERA DE 150 LEI/LUNA SI DUPA 2 ANI DE ZILE AM AFLAT CA MAI AM DE PLATA INCA 4000 LEI IN CONDITIILE IN CARE AM PLATIT PE LUNA RATA DE 150 LEI PENTRU TELEVIZOR .CONTACTATIMA DACA MA PUTETI AJUTA.

 344. gabriel said

  am February 8 2011 @ 9:47 am

  buna, aceeasi problema o am si eu cu cei de la efg, in anul 2005 am achizitionat de la altex bunuir in valoare de 960 lei pe care le-am achitat in cca. 9 sau 10 luni de zile, cele mai multe plati fiind efectuate la sediul altex si doar 2 sau 3 la banc post. mi-au emis un card cu limita de 400 lei pe care nu am utilizat-o iar cardul l-am predat ulterior (cand am efectuat ultima plata) celor de la altex. dupa cca. 2 ani de zile am fost sunat de cei de la efg care mi-au spus ca mai am de achitat o suma de 2500 lei pentru dobanzi si penalitati la utilizarea cardului. am solicitat explicatii care au fost foarte vagi, nu mi-au trimis extras de cont decat pe trei luni iar copie dupa contractul original, deloc. de buna credinta am platit o parte din suma, insa in prezent aceasta a ajuns la aproape 6200 lei, iar eu am refuzat sa mai platesc. m-au amenintat cu executare sisilta, raportare la biroul de credite (ceea ce s-a si intamplat), insa nu vor sa trimita nici un fel de documemnt, afirmand ca trebuie sa platiti pentru utilizarea cardului. Nu am utilizat niciodata acel card si nici nu am scos bani de pe el (fapt confirmat sau <scapat< de o persoana de la efg si nerecunoscuta ulterior. intre timp altex nu mai functioneaza in oras (din anul 2009)si nu am putut solicita lamuriri de la acestia.
  Va rog, daca imi pute-ti da un sfat sau ajuta

 345. simona said

  am February 21 2011 @ 9:47 am

  am si eu aceasi problema cu hotii de la efg. am cerut sa mi se trimita contractul si au uitat saracii. o sa-i dau in judecata!!!!!!!!!!

 346. dorin said

  am February 22 2011 @ 4:45 pm

  eu am rezolvat problema .am fost la protectia consumatorului cu toate documentele si chitantele care le aveam si am facut reclamatie.dupa 30 zile am fost contactat de CAMATARESELE de la EFG si si-au cerut scuze ca au gresit si in cateva zile am primit extras de cont din care s-au scazut toate prnalitatile si dobanzile abuzive.VA ROG FACETI LA FEL NU COSTA BANI RECLAMATIA

 347. liviu viorel said

  am February 22 2011 @ 8:07 pm

  vreau sa stiu cum sa fac cu nenorociti astia de la efg,acum dupa 4 ani am mai mult de plata decat cand am luat creditul(produse altex),cateva intarzieri,am scos de pe card,dar am achitat si tot nu scade,de 1an jumate nu scade soldula credit,am inebunit.help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!astept un ajutor.multumesc.

 348. hop si eu said

  am February 24 2011 @ 11:25 am

  Sunt in aceasi situatie ca si voi,dar am hotarat sa nu mai platesc,ce pot sa-mi faca,nu am prorietatii…ce sa-mi ia,in curand o sa plec din tara,dar as vrea ….daca se poate sa facem sa facem front comun.Sa-i dam in judecata…toti.Daca este nevoie de mine,acesta este maillul meu:stefania_popescu2002@yahoo.com.

 349. nike11 said

  am March 1 2011 @ 5:53 pm

  salut!sunt si eu unul dintre cei multi cetateni romani inselati cumva de aceasta institutie numita EFG Retail Services IFN S.A.
  Am citit o parte dintre posturile aparute aici si imi pare rau ca exista atatia oameni inselatii de EFG.Eu am incetat sa le mai platesc si sa le mai raspund la telefoane si le am facut o reclamatie la ANPC la adresa reclamatii.bucuresti@opc.ro
  si la inca o fundatie care ofera consultatie juridica gratuita numita FACIAS tot prin posta electronica la office@facias.org.Va recomand tuturor sa faceti la fel ca mine, cei care inca mai au probleme cu cei de la EFG, indiferent cat de mica ar fi aceasta problema, si cred ca cineva trebuie sa faca ceva cand vor sosi atatea sesizari la adresa acestei institutii.PS: recomand sa atasati toate documentele de care dispuneti la mail ul pe care il trimiteti.Mult succes!

 350. soare viorel said

  am March 3 2011 @ 1:30 am

  in aceiasi plasa cu voi am pikat si eu . am scos de pe cardul efg in 2007 suma de 2500 ron , am platit la zi cu unele mici intarzieri(de ordinul zilelor7,8, 10)dar nu mai mult si ma trezesc acum pe un extras de cont ca am de plata 5600 RON , eu achitan-d intotdeauna mult mai mult decat minimul de plata , de multe ori chiar si dublu sau triplu .OARE CE ESTE DE FACUT CU ACESTI ESCROCI ? NU-I POATE OPRI NIMENI ? CE SA FAC ? , UNDE SA MA ADRESEZ ?

 351. Marcela said

  am March 3 2011 @ 4:10 pm

  Pentru Vaska dami si mie Id sau adresa de email pt a ma ajuta cu problema aceasta! va rog

 352. hop si eu said

  am March 3 2011 @ 4:18 pm

  nu mai platitii,nu mai dati nici un banut excrocilor astia,nu au ce sa va faca,este cineva care a fost dat in judecata de efg?

 353. un pacalit said

  am March 10 2011 @ 8:50 am

  pentru marcela. t.gicu

 354. monica said

  am March 15 2011 @ 8:07 am

  buna.am aceeasi problema ca voi .am retras 600 ron .pina ac um am achitat 2100.sper sa imi inchida cardul…altfel……..

 355. hop si eu said

  am March 23 2011 @ 12:44 pm

 356. ruxandra ciolacu said

  am March 29 2011 @ 10:18 am

  Avem si noi aceiasi problema an 2005 am cumparat an rate de la altex an valoare de 800ron 60 de rate la numar. Am platit 2 ani rata lunara de 40 ron pe luna stabilita de ei restul ratelor cu tot cu card pana la 5 ani am dat lunar timp de trei ani aproximativ cate 100ron an fiecare luna pana la a 60rata.nu le mai dau nimic ca pe ultimul extras trimis mai am de plata anca 3000de roni.

 357. VAS SCRIPCA RODICA said

  am April 5 2011 @ 12:11 pm

  Ma alatur si eu voua cu toata convingerea ca suntem excrocati si luati de prosti.In 2006 copiii mei au cumparat doua telefoane mobile de la Altex doar in baza domiciliului stabil,adica cu buletinul,in val.de 1800 ron.dupa o luna am fost anuntata ca am de ridicat cardul cu 400 ron de la posta ,ca pot folosi suma respectiva.pina in noi.2009 am platit suma de 2800 ,de atnci nu am mai dat nici un ban.Ma suna intr-una,ma ameninta ,ne certam mult dar de dat nu le-am mai dat nimic.Am citit mesajele voastre aproape toate,si cred ca va trebui sa-i actionam la CEDO,cu siguranta in tara au un spate solid,dupa atitea tepe ,atitea plingeri nu s-a sesizat chiar nimeni de sus sa ne abordeze putin macar, de aceea spun ca exista cineva care nu vrea sa se termine acest microb-EFG RETAIL SERVICES-care ne termina psihic pe rind pe multi dintre noi.

 358. VAS SCRIPCA RODICA said

  am April 5 2011 @ 12:13 pm

  Am omis nr.meu de telefon,0755064331.Va salut.

 359. johnny said

  am April 8 2011 @ 5:06 pm

  Dragi cititori, am facut si eu prostia de a lua o mobila de bucatarie care a costat 32 miliaoane am platit rate toate bune si frumoase pana la un moment datcan eu achitam ultima asa zisa rata ma sunau ca mai am de platit inca 33 milioane dupa ce am ajuns sa platesc 52 milioane , fratiloracuma ma ameninta cu executarea silita in timp ce scriam aici ma streseaza cu telefoanele ce sa mai fac? cum sa fac? am platit o gramada de bani cat mai vooooooorr nu sunt satui pai imi dau impresia ca din asta traiesc?????????????
  ce dobanzi au ce platim noi de fapt ?CARDURILE LOR CARE NU MA FOLOSESC DE EL CA STIU CE MA ASTEAPTA. avand in vedere ca mi sa expirat cardul la care pt el am semnat si adus personal de la efg ca acuma sa primesc un card fara semnatura si fara aprobarea mea ceea ce ma determinat sa fiu mai rautacios cu cei de la efg.
  este posibil asa ceva? ce sa fac cu acest card nou nici prin gand nu-mi trece sal folosesc pt ca stiu ce ma asteapta avand in vedere ca nici la primul card nu l-am folosit doar achitam prin el.

 360. johnny said

  am April 11 2011 @ 7:58 am

  La incheierea contractului mi sa dat un card toate bune si frumoase pana au aparut de nu stiu unde alte sume care le vor ei dar eu facusem platile sau ratele lor pana cand a axpirat cardul,si binen-teles mi-au trimis alt card fara sa semnez sau sa iau la cunostinta fara semnatura si fara cererea mea cum e posibil asa ceva sa-mi bage pe gat toate prostiile lor, ma cred naiv ce impresie au ei o sa le trimit cardul inapoi pt. ca ei percep comisioane si nu-mi mai trebuie acest card-camatar am toate chitantele cu sumele achitate ce mai vor ei de la mine?la judecata acolo platesc dar la EFG nu mai dau un leu pt hartuirea lor care mau stresat de la ora 8 dim pana seara la ora 21 inclusi duminica fratilor ma terorizau, ast un raspuns de la voi sa ne unim si sa facem ceva cu astia

 361. ana ilie said

  am April 12 2011 @ 10:12 pm

  buna,sunt in aceeasi situatie,am facut rata la altex in 2005 am achizitionat 2 aragaze si 2 hote in valoare de 21 mil si am scos 4 mil dupa card.suma totala de 25 mil.dupa 5 ani jumate am fost amenintata ca daca nu platesc suma,atentie de 120 MIL,ma dau in judecata si imi pot lua casa.sotul meu fiind bonlav,avand un preinfart si ne mai avand un rinichi de teama am semnat o resalonare.dupa aproximativ 2 luni au trimis asa zisul contract acasa cu suma de 240 mil pe 96 luni.nu mai pot plati.eu avand o pensie de 380lei pe caz de boala,sunt operata de iernie de disc,sotul meu avand o pensie de 480 lei care nu-i ajung de medicamente.am facut reclamatie la opc luna trecuta,acum astept cu sufletul la gura raspuns.ACOLO SUS EXISTA UN DUMNEZEU.

 362. cristina said

  am April 18 2011 @ 5:49 pm

  Buna, eu am un credit contractat la EFG in 2008, o perioada am facut aceeasi greseala ca si voi: am achitat minimul de plata inscris pe extras. Dupa aproximativ un an m-am desteptat si am inceput sa achit suma inscrisa la Total tranzactii debit (incluzand rata lunara, comisionul lunar de administrare de cont si dobanda). In prezent mai am de achitat 218 lei si scap de ei.
  Sincer sunt hoti pentru ca practica niste dobanzi si comisioane exorbitante si nu ofera clientilor informatii complete. Minimul de plata inscris pe extrasele de cont reprezinta valoarea dobanzii lunare si a comisionului!!!!!achitati ratele altfel nu o scoateti la capat niciodata.
  Excluzand evntualele falsuri si clauze contractuale nerespectate, ce fac ei este totusi in limitele legalitatii.
  Va urez succes.

 363. cosmina said

  am April 18 2011 @ 9:39 pm

  Buna, eu si sotul meu suntem in aceeasi situatie ca si voi toti. In dec 2007 am luat produse de la altex in valoare de 3000lei, pe extrasul de cont scria minim de plata 45 lei si noi am platit cate 100 lei in fiecare luna, si acuma ne trezim si noi ca mai avem de achitat 2000lei, dupa trei ani si jumatate; si ne mai si suna daca intarziem 2-3 zile, dar daca am platit intr-o luna mai mult cat ptr vreo 5 rate nu ne-au sunat sa ne felicite!:))
  Astfel de lucruri se intampla doar in Romania, si noi cei care am luat produse electrocasnice in rate nu le-am luat asa pt ca ne curg banii la robinet, ci ptr ca nu am avut posibilitatea altfel(pentru cei care se lauda ca nu si-ar lua produse in rate si ca nu stim citi contractele care de fapt nu le-am primit).

 364. kretzu said

  am April 19 2011 @ 6:49 am

  pai daca tu ai achitat doar dobanda si comisionul…nu te-a sunat nimeni sa iti spuna sa achiti si rata ?

 365. ardelean doru said

  am April 21 2011 @ 7:23 pm

  si noi avem aceleasi probleme ca si voi cred ca aceasta problema cu efg este treaba isi bat joc de noi si nu ia nimeni atitudine impotriva lor.jegosi

 366. ana ilie said

  am May 21 2011 @ 9:55 pm

  luni la ora 4 am programare la av,o sa incepem demersurile impotriva celor de la euroline.am contactat 2 av din bucuresti si mi-au spus ca ca sanse de 99% de castig.acum mi-au recomandat cel mai bun av din calarasi.tineti-mi pumnii.

 367. bianca said

  am May 22 2011 @ 10:29 pm

  buna,
  sunt si eu in aceeasi situatie:
  am luat produse de la Altex in 2006 de 2900.
  mi s-a spus ca rata este 85 ron
  plateam in fiecare luna 85-100 ron, si am retras cash 710 ron, ca cica aveam pe card 800.
  anul trecut cand ma uit pe extras, scris cu rosu: ati depasit limita de credit + comisioane, dobanzi si soldul final in 2010 dupa ce am platit timp de 4 ani, era 2400 ron
  am fost la ei si le am spus ca daca mi ar fi spus cat am exact de plata, as fi platit si nu as fi asjuns in situatia sa platesc un televizor de 3 ori.
  sunt niste escroci!!
  miine vreau sa merg iar la ei cu scandal
  eu zic sa ne unim si sa-i dam in judecata

  pot fi contactata la 0752183018

 368. bianca said

  am May 23 2011 @ 11:16 am

  spune-ti fratilor, concret,
  a actionat pe cineva in judecata.
  sa stim mai platim sau nu.

 369. bianca said

  am May 23 2011 @ 11:16 am

  ana ilie, te rog suna-ma sa-mi spui ce ai facut la avocati.

 370. Catalin Gafiiuc said

  am May 26 2011 @ 7:31 pm

  Buna seara

  Cam in aceiasi situatie,ma aflu si eu.Mi-am cumparat un telefon in 2006 si de atunci a inceput calvarul.De la 600 ron am ajuns sa le datorez 3700 ron.am facut o refinantare la o banca.Aceasta banca le-a virat in cont suma de 3700 ron.Am solicitat inchiderea de cont si o adresa oficiala prin care sa se ateste faptul ca s-a
  stins orice creanta,dar nu primesc aceasta adresa.Ii voi cita prin executor judecatoresc sa trimita aceasta adresa in 48 ore.Daca nu o vor trimite ii voi da in judecata.Daca e bal,bal sa fie. Stima

 371. Gina said

  am June 8 2011 @ 7:00 pm

  Buna
  Nu ma pricep foarte bine la chestiunile bancare,dar vad ca aici am gasit oameni competenti,din aceasta cauza si apelez la voi toti.
  In anul 2006 am cumparat de la Altex un calculator.Mentionez ca nu a fost cumparat pe numele meu,ci pe numele unei prietene.A facut in total aproximativ 19 milioane.Contract nu mi-au dat,dar asta stiu ca nu va mira.Cardul de rigoare venit,acasa prin posta…..cu suma de ..nu mai stiu sigur..7-9 milioane pe el;am folosit cam 6 milioane lei vechi.Am platit cam 3-4 ani suma minima de plata scrisa de ei pe factura.Am crezut ca e totul ok,pana cand primesc instiintare precum cum ca ..stupoare ..am depasit limita de credit.Au urmat:comisioane,dobanzi uriase,amenintari scrise si verbale(desi eu nu sunt titular pe acest credit si practic..nu au voie sa faca asta,ei ma suna si ma ameninta,imi ridica tensiunea la maxim si imi vorbesc foarte urat in telefon si pe un ton foarte ridicat)De aici a rezultat o datorie catre EFG de aproximativ 7500 RON.
  Eu i-as da in judecata cu ochii inchisi pentru ca stiu ca am dreptate,dar nu sunt titulara si nu pot face nimic(prietena mea este o persoana slaba de obicei si panicoasa,deci nu fac nimic cu ea,ii este frica,nu stiu de ce,sa ii dam in judecata,).Intrebarea mea este :se poate sa trec creditul pe numele meu sa pot sa le fac si eu zile negre celor de la EFG?Nu am intrebat la ei din cauza ca m-am saturat de minciuni.Ma gandesc totusi ca nu vor face asta,gandindu-se ca i-as putea reclama,dar eu totusi intreb poate stiti voi ceva despre asta.
  PS: Daca ati discutat deja despre asta,imi cer scuze dar nu am apucat sa citesc toate comentariile.
  Va multumesc anticipat tuturor si va rog daca se poate sa primesc un raspuns.
  Cu stima,Gina Leu

 372. un pacalit said

  am June 9 2011 @ 8:19 pm

  nu mai puneti botul la toate balariile, ca va duceti de rapa.raspundeti-le la telefon cu cel mai vulgar vocabular posibil,fara pic de jena, si o sa vedeti ca in cel mai scurt timp veti fi lasati in pace. cum ei au tupeu sa va deranjeze, asa trebuie sa aveti si voi tupeu sa le bagati prin gura mai toate cele,fara pic de mila. faceti ce vreti cu banii vostri, nu le mai dati nici un leu camatarilor. daca erau in regula, pana acum erau mii de procese. ei doar ameninta, iar cine crede, este mancat de viu. NU LE MAI PLATITI NICI UN LEU. sa nu va sperie cine stie ce hartii trimise de ei. eu nu am mai platit nimic din septembrie 2009, si dupa ceva timp, dupa ce le-am bagat peste tot ce am putut, si cat de des am putut, au renuntat. succes.

 373. bianca said

  am June 13 2011 @ 1:52 pm

  buna,

  asa cum am spus nu am mai platit.
  au inceput deja sa sune.
  pana acum tot nu am aflat, daca au dat pe cineva in judecata si au pus poprire pe salariu.

  ana ilie, astept sa suni sa aflam vesti.

 374. grmgrm said

  am June 18 2011 @ 6:21 am

  ciao,

  dupa o pauza de vreo 4-5 luni in care nu am mai fost sunat, am primit un mesaj pe mobil care suna asa:

  dosarul dvs de executare silita pt contractul cu efg se apropie de final. Mellon romania sa.

  – de groaza. ce sistem au.

 375. petcu roxana said

  am June 20 2011 @ 2:47 pm

  buna,haideti sa va zic ceva….am luat o camera video de la sc. daniel srl in apr.2008 care costa 1,190.00 ron cu tva apoi am fost anuntata ca pot beneficia si de un card de care ma pot folosi fara dobanzi ff mari.asa ca am aceptat si am utilizat d p acel card cca 700.00 ron. buuun….pana aici totul bine ,achitam rate lunara pt camera si card cam de150.00ron lunar.asta timp de 2 ani caci apoi mi-am pierdut locul de unca din ‘cauza’ crizei si ma descurcam tot mai greu cu banii.plati faceam in continuare desi mai mici intradevar.
  i-am anuntat ca nu mai am un loc de munca am trimis nenumarate faxuri doveditoare pt a-m micsora sume de plata caci nu mai puteam dar desigur nu am prmit nici un rasp.asa ca la un mom dat nu am mai putu plati caci nu aveam nici un venit.eee dar din acel mom au inceput ei sa ma caute pe mine .. cu telefoane,sms-uri, pur sisimplu ma terorizau
  iar azi….surpriza am primit de la efg retail service corpul executorilor inf o somatie ca in termen de 1(una) zi de la primirea acesteia sa achit suma de 5661.52 ron ……………soc ..de aproape 3 ori mai mult decat primisem
  si mai este atasata o foaie pe care scrie ca am fost data in judecata pe data de 31 mai 2001 iar instanta a decis in lispa( si a mea si a lor)executarea silita….
  eu nu mai pot o sa inebunesc daca nu ma sinucid inainte….traiesc intr-un stres continuu si intr-o groaza teribila ca vin astia sa ma ia…..
  ajutoooorrrrrrr

 376. Gina said

  am June 26 2011 @ 1:03 pm

  Buna ziua
  Acum 2-3 zile primesc telefon de la EFG.La capatul celalalt una imi zice ca…daca nu platiti va trimitem dosarul la biroul de credite.Raspunsul meu:Asa si ?parca l-ati trimis si luna trecuta?L-ati adus inapoi?
  Asa ca am hotarat sa trimit celor de la EFG o cerere cuprinzand:
  – contract
  – desfasurator rate
  – sa imi spuna daca Euroline este creditorul original sau daca a preluat creanta prin cesiune sau subrogatie de la creditorul initial si daca este asa, sa imi spuna care este identitatea acestui creditor original;
  – sa imi spuna daca Euroline a asigurat debitul la o societate de
  asigurare si daca nu cumva aceasta a platit despagubirea catre Euroline.
  – sa imi demonstreze ca dreptul de a pretinde suma de bani nu este prescris conform legilor romanesti in materie de prescriptie extinctiva
  – sa imi spuna care este numarul lor de inregistrare la ONRC, codul unic de inregistrare si faptul ca au in obiectul de activitate al societatii Euroline activitatea de colectare a debitelor si autorizare de prelucrare a datelor personale conform legii 677/2001
  – toate documentele vreau sa imi fie trimise avand mentiunea conform cu originalul si avand semnatura originala si stampila reprezentantilor creditorului Euroline sau a eventualilor creditori originali;
  – si bineinteles:de cand Euroline imi poate schimba limita de credit si de ce ,de la 700 lei la 1400 lei fara sa ma anunte?(la asta nu ma pricep,nu stiu daca e bine sau nu pentru mine ca au facut asa,ideea e ca nu am fost anuntata;daca stie cineva …va rog sa imi raspundeti).
  Mentionez ca voi trimite cererea prin curierat,cu semnatura de primire,pe AWB-UL DE TRANSPORT VOI SCRIE CLAR CE CONTINE PLICUL.Daca refuza plicul,curierul va mentiona asta.Au termen de 30 zile sa imi trimita raspuns…..daca in 30 zile nu am niciun act de la ei ….RECLAMATIE LA OPC….Atunci vor fi obligati sa imi trimita actele..ca vor,ca nu vor.Daca nu ,cu acea dovada de la OPC,cum ca eu am cerut actele ,ei nu au trimis nimic …….se merge mai departe.Macar sa stiu si eu ce naiba am platit din 2006 pana azi,ca nu mai pot.

  PS: eu zic ca e mai bine prin curierat(trebuie semnat cand il primeste) decat pe fax sau mail(pot spune ca ei nu au primit nimic). Cu stima,
  Va urez o zi buna si fara telefoane de la EFG.

 377. Creta Mircea said

  am July 1 2011 @ 12:20 pm

  Eu nu am cumparat fratilor nimic in rate si tot mi se trimit mesaje de la un nr. 1890 pe telefonul meu sa merg sa achit un anume debit de care habar nu am.Oare ce se poate face in cazul acesta pt. ca am discutat o data cu ei si mi-au zis ca se uita si ma resuna , insa acelasi rezultat si raspuns : ” aveti de plata dar nu stim exact cat , trebuie sa refacem calculele ” .

 378. adrian said

  am July 25 2011 @ 2:15 pm

  Acum 4 ani am facut si eu card la un tv de 1700ron am platit de mi-a venit rau mai mult decat suma minima care venea pe extras si aflu acum ca mai am 3150 ron de plata o sa sparg toate geamurile de la sediul acela din vitan…

 379. adyy said

  am August 24 2011 @ 4:33 pm

  d

 380. adyy said

  am August 24 2011 @ 4:36 pm

  sunt tot un tepuit de acesti nenorociti si va sfatuiesc sa nu va jucati pe mine mau executat silit miau blocat contul si cardul de salariu asa ca nui de gluma sa dea dumnezeu ca statul roman sau institutiile abilitate sa se autosesizeze sai termine pe acesti nenorociti

 381. un fost pacalit said

  am August 27 2011 @ 9:25 am

  cu cat te-au platit sa faci o asemenea propaganda de intimidare?

 382. EFG said

  am September 12 2011 @ 9:24 pm

  e mai usor sa ne plangem de mila pe internet decat sa citim cu atentie ce semnam?nu cred ca avem nevoie de studii superioare pentru a cunoaste faptul ca un contract se semneaza in 2 exemplare, cate unul pentru fiecare parte contractanta. astfel stimata doamna, cum ati fost de acord sa parasiti locatia de unde ati achizitionat produsul prin credit fara a cere un exemplar din acel contract?suntem tepuiti pentru ca permitem acest lucru…

 383. EFG said

  am September 12 2011 @ 9:33 pm

  si inca un aspect…observ ca lumea nu intelege ce inseamna de fapt acea suma minima. aceasta reprezinta doar dobanda si comision, in nici un caz nu acopera si rata in curs.dar pe extras apare concret cat reprezinta rata, dobanda, comision, inclusiv a cata rata este la momentul respectiv.toate adunate insumeaza mai mult decat suma minima. si in plus daca s-a stabilit o rata de 100 de lei de ex…cum poti crede ca e de ajuns sa platesti doar 20 de lei?sau o alta suma de genu, cand stii sigur ca alta este rata ta.comisioanele si dobanzile apar pe spatele contractului, foarte explicite si nicidecum scrise cu caractere mici cum sustin unii. si daca acest extras de cont este pus la dispozitia clientului in fiecare luna, de ce nu se foloseste de el?acolo apar toate informatiile de care are nevoie.doar ca stam prost cu lectura si cu matematica…si ne consideram prea destepti sa cerem ajutor in momentul in care nu ne descurcam…cu atatea procese de genu pe rol nici nu ma mir ca ajungem sa ne judecam ani de zile si se amana procesele cu adevarat importante

 384. boca luminita said

  am September 20 2011 @ 10:45 pm

  si eu am patit-o cu hotii asta.si am platit 4 ani numai comisioane si nu le mai dau nimik,am platit degeaba.

 385. bibi said

  am October 6 2011 @ 10:08 am

  Salut la toata lumea!

  sunt in faza de completare adev de venit pt un credit prin magazin.citind postarile de aici m-am ingrozit,asa ca mi-am facut curaj si am sunat la EFG.
  iata ce am aflat:
  1 cu fiecare credit aprobat prin magazin clientul ca vrea ca nu vrea primeste si un card.
  2.extrasul ce cont primit lunar de client cuprinde suma minima de plata ,care dupa cum am citit aici este doar comisionul si dobanzile EFG.
  3 m-am lamurit citind postarile ,ca nu suma minima tb platita ci suma care este trecut la total debit client.
  4.pe extras apare acea limita de rata si limita de credit.
  5. aici nu am inteles initial dar m-am lamurit.
  6 limita de rata este de fapt suma care ti s-a aprobat ;cum pui inapoi sumele asa tot creste limita de rata ,pina cind ajunge sa fie =cu suma acordata
  de ex rata totala 250 din care 200 rata 50 dob ,sumele astea de 200 lunar se pun la limita de rata pina sind s-a platit tot.
  suma disponibila la limita de rata poate fi folosita deja in intervalul creditului daca ai pus banii inapoi ,dar este de preferat ca sa fie folosit pe POS -ul de EFG la magazine partenere unde se pot face cumparaturi in x rate fara dobinda.
  7. limita de credit este suma pusa la dispozitia clientului pe linga produsele cumparate in fct de scoring pe acel card primit si practic functioneaza ca si un card de credit.poate fi utilizata la comercianti in tara si strainatate se pot face retrageri de numerar de la ATM,etc.
  8.dar dobanzile si comisioanele la utilizarea limitei de credit sunt mai mari fata de costurile la limita de rata(cu conditia ca limita de rata sa fie folosita doar la magazine partenere pt cumparaturi in rate fara dobanda)
  9.concluzia mea :
  toti cei care au platit doar suma minima de plata ani dea rindul si au si utilizat suma pusa la dispozitia clientului pe limita de credit au facut sa plateasca doar dobanzile comisioanele si penalitatile de intirziere fara ca in rate sa plateasca ceva.(am ignotat faptul ca clientul nu are contractul de credit ,lipsa semnaturi si restul problemelor de natura juridica despre care am citit aici)
  10.eu am sa fac creditul si va pun la curent cu toate la concret cind primesc extrasele .

  sper ca v-am ajutat un pic.

 386. MARIA JAMT said

  am October 14 2011 @ 1:17 pm

  Am trimis un comentariu…daca se poate numi asa.Ma uimeste tot ce citesc.INCREDIBIL!!!! Pacat, mare pacat ca nu am citit mai demult pe NET despre teapa ALTEX-BANCPOST-EFG EUROLINE,ci abia dupa ce a murit sotul,caresuferea cu inima si avusese si un AVC.Am ramas sa-mi pun zeci de intrebari…OARE INFARCTUL NU S-A DATOORAT SI HARTUIRII LA CARE AM FOST SUPUSI SISTEMATIC?!

 387. petro said

  am October 31 2011 @ 11:04 pm

  e de jaleee!!cate cazuri am vazut aici..mi s-a facut parul maciuca!!si eu credeam ca sunt singur!!!eu am luat produse de 3800 pe termen de 4 ani..adevarul e ca am mai intarziat..dar nu am platit minimul de plata ci rata totala,unele rate,foarte putine,cu intarziere!!asa ca dupa 4 ani,in loc de 4800 lei am dat 6100 lei si ei acum vor sa le mai platesc inca 11000 lei!!deci o nenorocita de masina de spalat,un telefon si o combina frigorifica ma costa aproape 17000 lei..urias,enorm,halucinant!!nu stiu daca cineva a reusit prin proces ceva,eu as vrea sa ma dea in judecata dar nu vor ei..tot mulg in continuare!!am si plecat din tara din cauza asta de scarba pentru hotia pe fata!!deci aveam rata 100 pe luna,le dadeam si cate 300 cateodata,am platit in plus cu mult si acum tre sa le mai dau triplul sumei imprumutate initial!!asta e!!

 388. NICOLA IULIANA said

  am November 16 2011 @ 11:41 am

  In aceiasi situatie ca doamna DIMITRIU LILIANA ma aflu si eu. Am depus reclamatii la dl. Iulian Urban, la OPC,si urmeaza sa depun acum la presedintele tarii, guvernatorului tarii, iar daca acesti HOTI al EFG raman in continuare in functie, am sa-i reclam la CEDO. Fata de doaman DUMITRIU pe mine m-au raportat la Biroul de Credite, ca rau platnic, dupa ce in prealabil le platisem de aproape trei ori suma limitei de credit (card PROMPT ACTIV 4.200 RON).

 389. viorel said

  am November 20 2011 @ 2:42 pm

  hggd

 390. viorel said

  am November 20 2011 @ 2:54 pm

  sunt din buzau am luat mobila an valoare de 1560 lei neau spus de la magazinul de mobila ca o sa platim 2280 lei an 3 ani am platit 2300lei pana acum suna telef an fiecare zi de la hotii astia si spune ca mai avem de plata anca 1500 lei nu le mai dau nimic sa vina personal la mine cred ca sunt mana an mana si cu cei de la mobila de la ambianta niste hoti nu le mai dati nimic daca aveau reprezentanta an buzau le duceam mobila la usa

 391. Laurentiu said

  am December 13 2011 @ 10:10 pm

  in aceeasi situatie sunt si eu.CHIAR NU CITESTE NIMENI DIN CEI RESPONSABILI IN TARA ASTA PAREREA ACESTOR OAMENI NU NE VEDE NIMENI? Domnule SENATOR,Domnule PRESEDINTE al acestei tari plina de corupti,CINE ESTE ACEST EFG,AL CUI ESTE,PE CINE TREBUIE SA LUAM LA INTREBARI PENTRU ACESTE DOBANZI DE CARE NU AM FOST ANUNTATI, CINE NE VA AJUTA? EU ZIC CA AR TREBUI SA-I DAM IN JUDECATA DIRECT LA HAGA PENTRU CA IN TARA ASTA NU NE VEDE NIMENI, NU NE ASCULTA NIMENI ACUM ,DAR LA ANUL VIN SA NE BATA IN POARTA SA NE PROSTEASCA, SA NE PROMITA PANA VOM VOTA,DUPA CARE VOR MAI FACE CE VOR IN TARA ASTA INCA 4 ANI. POATE LA HAGA VOM GASI O REZOLVARE CACI IN TARA ASTA NICI ATAT

 392. gr said

  am December 24 2011 @ 8:44 am

  va salut,

  mai aveti noutati cu acesti nesimtiti?

  – eu am primit o somatie de la o firma destul de fantoma reprezentata de un anumme orlando Ochoa care zice ca daca nu platesc suma datorata, vine si-mi ia si mobila si tot.

  – evident ca nu are adresa de expeditie, telefon, e-mail etc.

  alti hoti.

 393. elena said

  am December 28 2011 @ 4:08 pm

  buna ziua ,am vazut toate postarile facute pe acest site si haideti sa va spun o situatie putin mai diferita.In aceeasi situatie sunt si eu ca si voi dar culmea nebuniei este ca lucrez intr-un magazin ca analist credite si sef de magazin in acelasi timp eu intocmesc si contracte de credit prin mai multe institutii bancare printre care si EFG .In anul 2006 au scos cei de la EFG un nou produs financiar – PROMPT ACTIV cu dobanda 0 dar cu un comision de 2.99% lunar.La momentul respectiv cel care trebuia sa tina un training cu noi si sa ne puna la punct cu tot ce tine de acest produs financiar ,habar nu avea nici el sau mai bine zis nu-l cunostea nici el prea bine (sau sunt pusi sa jecmaneasca oamenii)si tocmai am avut nevoie de o combina frigorifica care costa 2500 ron .La indicatiile reprezentantului EFG pe zona Moldova cum ca la aceasta valoare de 2500 ron o sa am 41 rate in valoare de 89 ron (la finele celor 41 luni o sa termin contractul )Numai ca am terminat cele 41 de luni cu suma lunara de 100 ron si eu mai am de dat cel putin suma pe care am contractat-o la inceput.In urma telefoanelor de la ei ,mi s-a propus o restructurare a creditului cu o dobanda de 20%pe o perioada de 43 luni cu suma de 100 ron pe luna deci in concluzie la o combina frig de 2500 am dat 41 luni x 100 ron la care sa mai adaug 43luni x 100 ron deci in total 84 milioane .Culmea este ca tocmai eu am incheiat acest contract la indemnul reprezentantului EFG. La incheierea contractului doar cererea este scrisa mai lizibil dar toate conditiile contractuale inclusiv actele aditionale sunt scrise marunt pentru a induce lumea in eroare si pentru a determina clientul sa nu citeasca toate dedesubturile contractului .Fratilor deci sfatul meu ar fi daca tot nu ne permitem sa achizitionam produse numerar si apelam la ajutorul bancilor evitati pe cat posibil institutia non bancara EFG Retail ,sunt cei mai mari neseriosi si de la ei ni se trag cele mai mari probleme .Deci in urma telefonului avut cu ei am hotarat sa nu le mai platesc nimic si le-am sugerat sa mearga sa ma dea in judecata si vedem dupa, ce o sa se intample .Daca aveti o solutie la problema mea nu ezitati sa ma contactati pe adresa de e-mail .Sunt intradevar multe intrebari de pus unui analist de credit intr-un magazin si va rog din suflet nu ezitati sa l-e puneti si sa nu vi se intocmeasca un contract de credit pana nu este bine informat inclusiv analistul dar-mite dumneavoastra ca si client .
  Multumesc mult si astept din partea dumneavoastra un raspuns mai plauzibil ,adica ceva ce am putea sa facem impreuna pentru siguranta noastra ca si cetateni .

 394. Ion said

  am January 18 2012 @ 5:40 pm

  Buna seara!
  …sunt in aceeasi situatie :) nimic nu ma mai mira, iar toata afacerea EFG a fost gandita in amanunt. Oricat de atent ai fi fost cu achitarea ratelor lunare nu ai fi scapat de ei! Telefoane?…la inceput era stresant, acum mi-am intrat in ritm, imi dau desteptarea la ora 08.30 apoi seara stingerea :)
  Din cele citite pe parcusul a cateva ore sablonul de lucru este asemanator. EFG evita sa utilizeze metodele de comunicare ce pot fi probe in instanta. Da, nu am platit, foarte bine, sa ma notifice in scris (bineinteles in adresa sa apara extarsul de cont la zi :) )
  Eu am hotarat sa nu le mai platesc, nu au ce sa faca, decat sa sune , sa trimeata sms-uri unele de recomandare, altele de amenintare. Simplu, cand va mai contacteaza telefonic, inregistrati convorbirea cu ei , le vorbiti frumos si le solicitati expedierea prin posta a contractului + anexele la contract incheiate cu dumneavoastra, extrasul de cont pe toata perioada desfasurarii contractului si cel mai important, toate documentele sa poarte mentiunea CONFORM CU CORIGINALUL, numele in clar al persoanei ce elibereaza documentele, semnatura, data eliberarii si stampila unitatii ( RFG ) pe fiecare pagina. Apoi dosarul in instanta.

 395. dadt said

  am January 21 2012 @ 7:58 am

  aaaaaaaaaa ce bine ca am citit cateva comentarii ieri am semnat contractul cu efg banuiam ca ceva nu e in regula dar am zis ca bancile din romania din asta traiesc trebuie sa aiva un profit au spus ca pot sa reziliez contractul in 45 de zile si asta am sa fac cit mai repede

 396. daniela said

  am January 26 2012 @ 9:32 am

  sa ma contacteze cineva urgent va rog sunt disperata ..am ajuns in pragu de proptire pe salar cu un credit de 2800 lei din care am latit 5000 lei nu mai pot nu am la cine sa apelez ….ajutati-ma nu stiu la cine sa apelez ne fura pe fata am mai avut credite dar nu am avut probleme dar cu asta ma trminat ..mentionez k mi am platit creditul pana acum 7 luni iar acum am primit la servici un plic k iomi pune proptire pe salariu.nu stiu unde sa ma duc si care e solutia…astept un raspuns va rog urgent

 397. Mantea Ionel said

  am January 28 2012 @ 2:02 pm

  CE sa mai zic despre efg retail ….am platit 4 ani cate 150-100 pe luna din imprumutl de 32 de milioane am sunat acum 2-3 luni si am verificat cat mai am…si miau sp k mai am de achitat 21 de milioane….pana la urma ai dau in judecata ptk sunt f nesimtiti si cand vb cu ei…si cand le ceri explicatii si orice…niste nesimtiti care jacmanesc lumea cu “oferte”pana le ia si casa….sa dea dumnezeu sa ia aluia care are efg retail ce le da el tuturor oamenilor care au imprumut la ei si sfat pt cititori nu face fratilor imprumut la ei nici daca e singura cale nici daca sunteti pe patul de moarte sub nicio forma nu merita mai bine rabzi…..eu am fost un copil razgaiat pt un pc si un tv nou si platesc de imi vine acru

 398. CRISTINA said

  am February 4 2012 @ 12:15 am

  Este strigator la cer ceea ce se intampla…oamenii care si-au luat cate ceva in rate nu le-au luat ca le era bine si ii dadeau banii afara din casa…si tot pe aceia ii mulge…Am cunostinte care sunt in situatia voastra..faceti o pagina de facebook anti efg retail,ori scrieti pe paginile facebook ale televiziunilor acum ca e mai de actualitate…Va doresc numai bine…

 399. loredana said

  am February 15 2012 @ 3:41 pm

  buna

  am si eu o problema asemanatoare. am luat produse in valoare de 3500 roni am achitat 2100 roni dupa care m-au sunat si mi-au spus ca am o restanta de 5000 roni. nu sm msi schitst sm cerut detslii despre contract,dar nu m-au lamurit absolut deloc. acumprimesc telefoane de amenintare ca o sa vina sa-si recupereze bani si valoarea sa ridicat pina in ziua de azi de 8700 de roni.va rog ajutati-ma sa pot face ceva pentruca asta e un jaf cu acte.

  multumesc

 400. Alex Stavi said

  am February 24 2012 @ 8:01 pm

  O INTREBARE scurta: Au voie sa’mi ia din salariul de la stat in cazul in care nu am mai platit rata?? (revin cu toata povestea daca ma poate lua cineva in seama)

 401. davidjan said

  am February 26 2012 @ 1:44 pm

  “imi iau din salariul de la stat cate 200 lei lunar timp de 14 luni.E legal sa faca asa ceva? Au trimis plic/somatie de la judecatorie, societatii unde lucrez. Si mai am si salariul minim pe economie”
  cum vine asta,au voie sa-ti ia?,sau deja i-ti iau?dubios…

 402. davidjan said

  am February 26 2012 @ 1:50 pm

  Poprire se face numai in baza unei hotariri judecatoresti.daca e asa cum zici,teoretic ti-au facut esalonare,ceea ce se face cu acordul ambelor parti,daca nu ai habar de asta..iarasi dubios..

 403. bostan cristy said

  am March 2 2012 @ 10:44 am

  aceleasi probleme le am si eu cu camatarii astia de le efg retail service.vreau sa ii dau in judecata si ar fi mult mai bine daca am fi mai multi sa ne luptam pt cauza asta…asta e adresa mea de mess:bostan_cristy….va rog sa intrati k sa facem ceva….nu putem sa ne plangem fara sa facem nimic

 404. bostan cristy said

  am March 2 2012 @ 2:02 pm

  yus said cum asi putea sa dau de tine????nu ai o adresa de mess???

 405. bogdan said

  am March 13 2012 @ 5:52 pm

  si eu sunt in aceeasi situatie cu cele mentionate mai sus…a gasit cineva vreo solutie…a scapat cineva de astia…..a primit cineva vreo copie dupa contract…si extrasul de cont cu ce sa platit..daca a primit cineva sami trimita si mie un e-mail ceva…ca sunt disperat…deja am platit 5 ani si numai platesc nimic…niste nesimtiti…jepcari…escroci..

 406. bogdan said

  am March 13 2012 @ 5:53 pm

 407. boca luminita said

  am March 15 2012 @ 1:39 pm

  va rog cine poate sa ma lamureasca in legatura cu magariile astea facute la efg. ce putem face cu asemenea excrocherii.cine vra sa am lamureasca sa ma sune la nr.0728292183.va multumesc.

 408. J Kinga said

  am April 3 2012 @ 6:07 pm

  Am si eu din porcaria asta.Eu am dat la judecatorie,inca nu stiu nimic dar dupa data 5 Aprilie o sa stiu un lucru.Astia sunt hotii romaniei,si daca vreti sa aveti un sfirsit trebuie sa unim.Scrieti.

 409. J Kinga said

  am April 3 2012 @ 6:12 pm

  De ce cereti comentarii daca nimeni nu face nimic nu cred ca nu exzista ceva lege inpotriva ei.O dobinda si o suma care fura astia de la noi este coruptie.

 410. stefan constantin said

  am April 4 2012 @ 10:07 am

  daca nu ne strangem toti sa ii dam in judecata nu avem nici o sansa hai sa vb

 411. daniela said

  am April 7 2012 @ 10:38 am

  eu sunt deacordsa facem un cont pe face book unde sa ne strangem toti si sa vedem ce putem sa facem ….sincer ii lasam pe greci sa ne calce in picioare…

 412. daniela said

  am April 7 2012 @ 10:44 am

  ma gasiti pe facebook la dany dana (poza cu o mireasa)scrieti-mi va rog

 413. Alex Stavi said

  am May 4 2012 @ 8:55 pm

  da,ordin judecatoresc, la care am cazut de acord sa’mi ia 200lei pe luna, poprirea asta..Asta e..Am un laptop de 100milioane, iar suma e in crestere.. Si cand imi aduc aminte in 2007 cand l’am luat: “prima rata v’o platim noi!” ce bucuros eram..

 414. Lorena said

  am May 24 2012 @ 7:11 pm

  Buna seara ,

  Am zis sa intru si eu pe net gandindu-ma ca poate voi gasi rezolvarea problemelor mele aici sau macar o rezolvare partiala .
  Bunica mea a facut acum ceva ani o descoperire de card la ERG Retail Services . De vreo 4 ani de zile tot platim si am ajuns la o suma platita in jur de 11000 RON .
  Suma initiala retrasa si folosita pentru scopuri personale a fost de 2400 ron . Dupa plata celor 11000 RON mai avem de platit inca 2650 ron .
  Pana luna trecuta nu m-am interesat deloc de cardurile astea pentru ca ma gandeam ca bunica mea stie ce are de facut .. Ei bine , nu stia . A aparut o problema iar dansa nu este apta in acest moment sa plateasca acel card . Bineinteles , am hotarat sa-l iau asupra mea printr-o procura prin care bunica mea ma imputerniceste sa primesc toate informatiile fara a-mi fi refuzate cererile.
  Am fost la notar , am facut procura , am trimis-o si mi s-a spus sa revin astazi 24.05.02012 cu un telefon . Zis si facut . Am sunat , le-am spus motivul pentru care sun , m-au pus in asteptare ca pana la urma sa imi spuna ca procura nu este valabila .
  Tin sa mentionez ca procura nu este un fals , este facuta cu notarul langa , bunica mea mandant , eu mandatara deci nu ar trebui sa fie nicio problema mai ales ca am rezolvat si alte treburi cu procura respectiva la alte institutii bancare. Rezolvarea lor a fost urmatoarea : Mai faceti o procura si trimiteti din nou procura la noi .

  Intrebarile mele sunt urmatoarele :

  Acesti domni de la EFG chiar sunt atat de corecti sau poate atat de destepti in realizarea fraudelor fara a lasa o greseala in urma care sa ne poata fi de folos ?
  Chiar nu pot fi dati in judecata si sa se castige un proces amarat de catre noi si nu de catre ei ?
  Si ca o ultima intrebare , toata lumea vad ca se plange , nimeni nu face nimic . La cati oameni suntem aici , si la cati oameni sunt pe alte site-uri oare nu s-ar satura soimii de la EFG sa mearga la procese daca fiecare dintre noi ar intenta cate un proces in instanta ?

  E-mailul meu este lorena.budeanu@yahoo.com . Daca cineva , oricine , are vreo solutie sau daca este pur si simplu impotriva lor si are de gand sa faca ceva va rog sa ma contactati . Sunt dispusa ca incepand de saptamana viitoare sa incep sa strang dovezi si informatii despre si impotriva lor si sa deschid un proces .

  Multumesc anticipat !

 415. Viasu Sorin Adrian said

  am June 20 2012 @ 11:51 am

  Daca cineva a reusit ceva cu acesti escroci as dori sa aflu mai multe detalii .Multumesc anticipat.
  Viasu Sorin
  email:sviasu@hotmail.com;mess- AdiViasu

 416. Madalina said

  am July 2 2012 @ 2:41 pm

  Subscriu la toate comentariile de mai sus…Am aceiaşi problemă încă din 2004… Cred că singura soluţie e acţiunea în instanţă… Cu toţii ne-am săturat de escroci….

 417. yoana said

  am July 9 2012 @ 5:51 pm

  si eu sunt in aceeasi situatie oribila in care sunteti majoritatea . Eu am cumparat de la altex produse in valoare de 1300 ron , in anul 2005 , am platit vre o 3 ani minimul de plata pt ca n u stiam ce inseamna de fapt acest minim,am inarziat cu plata vre o 2 luni, mii de telefoane si mesaje de la cei de la efg cu amenintari ……….
  le-am zis ca nu mai platesc nimic pana nu imi trimit o copie dupa contract , care bineinteles nu exista , e de fapt o cerere de card de credit ce mi a fost trimisa prin posta .Foarte mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca de fapt pe cererea respectiva nu era semnatura mea /era falsificata- ca sa nu mai spun ce aberatii erau trecute , de ex la cetatenie scrie ca sunt slovac / eu romanca 100 %, si de vreo 4 ani nu am mai platit nimic. Cand au vazut ca nu prea mai au pe cine pacali au renuntat la telefoane dar imi trimit tot felul de notificari amenintari care bineinteles pentru mine nu au nici o valoare .NU MAI PLATITI FRATILOR NICI UN LEU CA NU PREA AU CE VAFACE! E testat. Singurul dezavantaj e ca apar la biroul de credite cu o situatie aberanta pot sa va spun cica am obtinut un card de credit cu o suma de 400 ron , bani pe care nu i am folosit niciodata si am ajuns de 7 ani de la credit cu un debit de 6000 ron.

 418. YO said

  am July 10 2012 @ 11:59 am

  Salut

  eu am gasit o rezolvare in ceea ce ma priveste
  credit 2400 lei dat inapoi 3600 lei dupa care m am oprit

  in 2008 am cumparat ceva cu asa zisul credit de le ei am platit in avans peste suma minima de plata in fiecare luna (cu mici intarzieri in altele) in 2010 am facut un calcul scurt cat am dat si cat mai am de dat …… din 2010 pe la inceputul anului nu le-am mai platit nici un banut pana ziua de azi si voi continua asa cate zile mai am :) si mai am destule :))

  sa ma dea in judecata (mi-i se rupe) cand vor ei nu am casa nu am masina nu am servici nu am nmk :)) toate sunt pe numele lu’ nevsta-mea :)

  nu va lasati pacaliti

 419. Ciprian said

  am August 3 2012 @ 8:26 pm

  Eu ma intreb cum raporteaza ei la Biroul de credit din moment ce au nevoie de ACORDUL DEBITORULUI pentru a transmite informatii. A semnat careva un asemenea acord? Si eu apar in BC din cauza unui credit neplatit catre ei si in 2005 cand l-am luat nu-mi aduc aminte sa fi semnat un asemenea acord.

 420. Gigi Cric said

  am August 18 2012 @ 8:33 am

  Chestia e ca in extrasul de cont, majoritatea au platit doar minimul de plata si nu rata normala care a fost stabilita… ei au vazut pe extras minim de plata 10 lei,atat au platit..cand rata era de 50..ce au zis, ee..platim 10 lei pe luna si scapam..si de acolo se aduna penalitatile si comisioanele..si cand au fost sunati in 2 3 luni sa li se aminteasca aveti de platit 200, cu penalizari de intarziere, cu comision cu ce mai au ei, au zis ca da platesc..si multi nu au platit…..cat despre “nu au ce sa-mi faca”..intrati pe portal.just.ro si cautati in fiecare judet(pe acea harta) doar la Judecatoria judetului/ la dosare / parte EFG si veti vedea ca sunt foarte multe dosare de executare silita..nu va culcati pe o ureche ca nu au ce sa va faca..pur si simplu inca nu v`a venit randul..la un moment dat o sa va afecteze aceste rate intr`un fel sau altul..deschideti ochii mai bine inainte sa faceti niste rate doar ca aveti nevoie de bani, lucruri sau alte foloase

 421. Gigi Cric said

  am August 18 2012 @ 8:37 am

  Vad si mai sus ca “am platit minimul”, pai am platit minimul nu inseamna am platit rata… ala e minimul de plata ca sa nu apari cu neplata,dar nu inseamna ca nu ti se aplica penalizaride 30 45 de ron cat erau atunci pt fiecare rata neplatita intreg… multi oameni grabiti, care nu au habar de contractele cu titlu executoriu,isi fac datorii catre institutii care pana poate in ziua realizarii contractului nici nu au auzit de ele…. Sper sa va rezolvati problemele cat mai simplu..ca la un moment dat, pentru majoritatea o rezolvare amiabila sau legala tot va exista…

 422. Gigi Cric said

  am August 18 2012 @ 8:46 am

  Si poate unii scapa, dar cei mai multi printr-un mod sau altul o sa fiti afectati unii intr`un mod mai usor de digerat altii de la poprirea pe salarii pana la executarea bunurilor mobile si poate chiar imobile depinzand de datoria fiecaruia… :( Multa bafta in rezolvarea problemelor voastre.

 423. dorina said

  am October 4 2012 @ 8:52 pm

  Sa stiti ca in 2008 am achizitionat un laptop de la altex in 20 de rate fara dobanda.
  Mi-a venit lunar extrasul acasa iar urmatoarea zi mergeam si plateam rata nu am platit nimic mai mult decat prima luna 30 roni intretinerea contului nimic altceva.
  Daca esti corect si le platesti la timp nu au cum sa te pacaleasca, doar daca te folosesti de banii de pe card in alte scopuri acolo dobanda este exagerata si acolo fac ei magarii, dar cu achizitionarea unor produse in rate daca le platesti la timp nu te pot pacali. Am si o colega care la fel a achizitionat produse in rate fara dobanda si la fel si-a platit doar produsul, iar acum si-a luat alte produse si plateste ratele.

 424. SMC said

  am November 3 2012 @ 8:50 am

  Mda… si prietena mea si mama ei au avut card euroline… cardurile au fost facute de mama prt mele pentru cumparaturi… s-a achitat la timp ce i s-a spus, in intervalul de timp stabilit.. poate a intarziat o luna 2 sau a achitat doar minimul de plata uneori..dar aproape intotdeauna total tranzactii debit de pe extras..acum cardurile sunt inchise, nu au fost probleme..:) deci nu cred ca este chiar asa cum se sustine…. cand toata lumea nu stia ce plateste, si acum sta sa se planga..nu zic ca nu sunt si nereguli..dar asa`i romanul… cand nu poate sa-si rezolve problemele da vina pe altii… Sanatate..

 425. adi said

  am November 6 2012 @ 2:19 am

  Am citit toate comentariile de la aceasta rubrica si am constatat in proportie de 98 la suta lipsa contractlui.eu personal am lucrat cu multe institutii bancare dar de fiecare data am primit acel contract in dublu exemplar ce este legal si normal sa se intample.acest lucru este stipulat si in legea 93 di 8 aprilie 2009 capitolul V Documente contractuale,registre si evidente “Art. 51. – (1) Toate operaţiunile de credit şi garanţie ale instituţiei financiare nebancare trebuie să se desfăşoare cu respectarea prevederilor legale referitoare la protecţia consumatorului şi să fie consemnate în documente contractuale din care să rezulte clar toţi termenii şi toate condiţiile respectivelor tranzacţii. Aceste documente trebuie păstrate de instituţia financiară nebancară şi puse la dispoziţia personalului împuternicit al Băncii Naţionale a României, la cererea acestuia.
  (2) Documentele contractuale trebuie să fie redactate astfel încât să permită clienţilor înţelegerea tuturor termenilor şi condiţiilor contractuale, în special a prestaţiilor la care aceştia se obligă potrivit contractului încheiat. Instituţiile financiare nebancare nu pot pretinde clientului dobânzi, penalităţi, comisioane ori alte costuri şi speze, dacă plata acestora nu este stipulată în contract.”,asta in cazul in care acest IFN este inscris in registrul special al BNR. Si atuncea ma intreb cum naiba este posibil daca acel contract lipsea cu desavarsire in momentul cand clientul isi cumpara produsul respectiv? Nu mai confundati o cerere de emitere a unui card cu un contract pentru ca nu este tot una cererea se poate aproba sau nu ca de aia ai spune cerere adica ceri ceva nu? iar in momentul cand este aprobata trebuie sa semnezi acel contract pentru acel produs financiar in care sa fie detaliat foarte clar toate clauzele contractuale si obligatiile partilor.Daca ar fi atat de legali credeti ca ar investi atat de mult in telefoane,somatii si tot felul de metode pentru a-l face pe om sa plateasca?eu cred ca ar trece direct la judecata.Nu am vazut inca nici un comentariu aicea cu cineva care sa fi fost dat in judecata de catre aceasta entitate si sant postari din 2009,doar telefoane si hartii cu exceptia catorva intrusi din cealalta tabara care incearca sa demoralizeze oamenii.Daca ar fi asa de corecti ar pune la dispozitia celor care cer copii dupa toate documentele fara a fi falsificate ca doar se poate verifica asta si atunci intram sub incidenta penalului e mai grav pentru ei.In concluzie este o tepa bine gandita care s-a bazat pe naivitatea oamenilor si se bazeaza in continuare pe cei care pun botu la amenintarile lor si platesc in continuare.Eu zic sa puneti mana pe tastatura si sa va documentati legile sant pe internet iar atuncea cand va suna sa stiti ce sa le raspundeti si cat mai multe actiuni asupra lor adica reclamatii la toate institutiile posibele.SUCCES.

 426. SMC said

  am November 14 2012 @ 10:18 pm

  intrati pe portal.just.ro, dati la orice judecatorie a municipiului a oricarui judet din tara, din care sunteti sau la alegere ca oricum sunt peste tot, dupa ce dati click pe judecatorie in partea stanga aveti dosare, dupa care, la parti, introduceti EFG. o sa vedeti cate mii de cereri, de incuviintare executare silita, in mare parte admise, sunt, in jos de tot aveti si data ultimei actualizari a dosarelor. nu inseamna ca daca n`au postat aici cei care au fost executati silit de EFG nu sunt cu miile. asta pentru domnul adi, care cunoaste legile de pe internet. Nu ma credeti? intrati unde v-am spus. Daca si portalul instantelor de judecata al ministerului de justitie minte…. Sau probabil o fi facatura a EFG Retail Services IFN SA, …sau vreo firma fantoma care are site-ul… e posibil… Pace. Si nu sunt din cealalta tabara, cum spune domnul Adi, inteleg multa lume de aici, ca sunt nereguli..dar macar sa nu vorbim daca nu stim exact despre ce este vorba..

 427. daniel said

  am November 24 2012 @ 11:25 pm

  Am platit 7 ani o rata la un credit de 3 ani si tot mai vor 1300ron,creditul initial find de 600ron.ASTIA SUNT CAMATARI CU ACTE IN REGULA ,IAR CEI CARE NU AU AVUT PROBLEME CU EI SUNT CEI CARE VA SUNA CU AMENINTARILE .CAND LE SPUI DE PROCES SE CAM INMOAIE PENTRU CA HABAR NU AU DE NIMIC CAND VA SUNA,SUNT ROBOTI CARE TURUIESC POVESTI NEMURITOARE FARA BAZA LEGALA. CERETI COPIE CONTRACT .SCADENTAR SI TOATE PLATILE FACUTE LA EI PRECUM SI JUSTIFICARE LA SUMELE DATORATE PANA IN PREZENT ,TOTUL IN SCRIS.

 428. Gabriela said

  am December 3 2012 @ 3:58 pm

  Si mama mea are probleme cu ei.Saptamana trecuta am vb cu cei de la Efg si le-am cerut copie dupa “contract” si desfasuratorul din 2006 si pana in prezent iar acea doamna mi-a spus ca nu se poate sa-mi trimita ca e perioada destul de lunga iar cand iam spus ca voi merge sa fac reclamatie mai sus ca asa nu se poate,e hotie pe fata mi sa spus ca pot merge si la politie ca nu voi rezolva nimic.Ce sa inteleg de aici? ca toti sint mana in mana??? Zilele urmatoare urmeaza sa merg la Opc pentru a face reclamatie.

 429. ionel said

  am January 22 2013 @ 2:56 am

  mergeti fratilor la COMISARIATUL PENTRU PROTECTIA CONSUMATORULUI faceti o sesizare acolo si o sa vedeti cum se rezolvza si osa va sczda tot dar mergeti si faceti reclamatia pentru ca altfel nu rezolvati nimic de acasa

 430. lazar elena said

  am October 17 2013 @ 9:09 am

  buna ziua si eu ma aflu in aceeasi situatie ca acesti domni si ma suna in fiecare zi cale datorez suma de 2800 RON dat din 2006 si pana in prezent eu am platit 4000 deRON nu stiu ceedefacut pt ca ei au slta denumire la banca cume posibila schimbarea peste noapte?

 431. Voda Lidia said

  am November 21 2013 @ 1:26 pm

  Vreau sa stiu concret daca s-a deschis vre-un proces sau ceva asemanator impotriva acestei institutii bancare, ca vreau si eu sa subscriu la asemenea actiune pentru ca deja m-am saturat. MI-A AJUNS, platesc din anul 2005, luna de luna sute de lei pentru o suma imprumutata care la data respectiva se ridica undeva la 2500 lei. Ceva trebuie facut. Daca aveti solutii, contactati-ma si pe mine la adresa de e-mail. Va multumesc!

 432. alex said

  am June 24 2014 @ 7:52 pm

  V-ati gasit cui sa-i cereti ajutor. Unui politician :))))))) il doare p-asta in basca de voi :))) si de mine ca sunt in acelasi rahat cu erb-ul asta. Bai mare senator, ia arata=ne ca iti pasa si inchide erb-ul asta! (sunt convis ca am tocit tastele degeaba)
  Asta, mare politician, habar nu are ce inseamna sa-ti dai ultimii bani din casa la niste jeguri ca erb. Bai mare senator, ai curaj sa-ti risti functia ca sa inchizi erb-ul? Ai curaj sa iei atitudine? Gandeste-te ca faci un bine la milioane de oameni din tara asta! Faci un bine si celor care au facut credite si celor care vor face de acum inainte. Ai curaj? Sunt convins ca te doare la basca! :))))))

 433. neidoni adrian said

  am July 1 2014 @ 10:48 am

  Bagati-va mintile in cap. Ati fost talhariti si gata, in Romania aceasta fapta nu se pedepseste daca este savarsita de firme bancare sau non-bancare. ANPC nu va ajuta cu nimic, eu tot cu efg am probleme si raspunsul celor de la ANPC a fost ca imi vor da un avocat bun pe care trebuie sa il platesc anticipat cu 2000 lei NOI. Pe toti ii doare in P**A de situatia voastra. In instanta se fac nu vad falsul si nu inteleg bine legile. In actele prin care va executa sunt falsuri si clar nerespectarea legii 193/2000 si a ordonantei 85/2004 dar cum spuneam justitiei ii se rupe P**A de dvs. Traim in Romania , nu puteti face nimic. In procesul meu efg este aparata si reprezentata de o consiliera jurista care este si consiliera locala la primaria sector 6 bucuresti facand parte dintr-un partid politic …ceea ce pe scurt inseamna ca este intr-o stare de INCOMPATIBILITATE iar cei de la ANI mi-au spus scris ca nu nu au ce ii face. Sa imi bag P**A in Romania si in toti coruptii care nu fac nimic, daca vreti dreptate in Romania puneti mana pe arma si faceti ceva. Imi este scarba ca sunt Roman si traiesc in tara asta jegoasa si plina de oameni ce nu merita sa traiasca. Sunt roman in Romania si asta inseamna ca sunt minoritar fiindca tot timpul inaintea romanilor au prioritate tiganii, machedonii, aromanii si infectii de maghiari. Sa imi bag P**A in toti ca atunci cand s-au restructurat locurile de munca noi romanii am fost dati afara si ei au ramas (adica tiganii, maghiarii, machedonii) fiindca ei erau minoritari si aveau familii noi romani nu. Domnule Iulian Urban daca crezi ca poti face dreptate raspunde-ne prin a ne ajuta daca nu sterge-mi mesagul si arata ca esti la fel de infect ca si ceilalti din institutiile Romaniei. RASPUND PENTRU TOT CE AM SCRIS NU AM DAT DATE FALSE. NEIDONI ADRIAN, BUCURESTI, ROMANIA. neidoniadrian@yahoo.com ma puteti gasi usor.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: