Banner

Taxa Radio-Tv a fost ingenunchiata in instanta !

Tweet this

Iata ca dupa faza de lupta politica pentru desfiintarea taxei Radio TV despre care am scris aici http://www.urbaniulian.ro/2009/01/12/razboi-pentru-taxa-tv-intre-alexandru-sassu-si-urban-iulian/, avocata Dana Revnic din Cluj a reusit ceea ce anticipam eu inca de aici http://www.urbaniulian.ro/2008/07/22/proces-in-justitie-pentru-anularea-obligatiei-de-plata-a-taxei-radio-tv/ si anume a obtinut anularea obligatiei de plata a acestei taxe de catre cei care nu detin receptoare radio-TVRevnic si Asociatii din Cluj-Napoca a obţinut, în instanţă, anularea plăţii taxei radio-tv de către persoanele juridice care nu deţin receptoare radio sau de televiziune, în urma unui proces cu Guvernul României şi cu Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), sentinţa nefiind însă definitivă.Dana Revnic, avocat , a declarat, că în cazul în care sentinţa rămâne irevocabilă "textul legal va fi anulat, iar efectele anulării sunt echivalente cu ale unei abrogări"."Anularea se publică în Monitorul Oficial, iar textul legal nu mai există, nemaifiind aplicabilă această taxă radio-tv pentru persoanele juridice care nu au receptoare radio-tv", a spus Revnic.

Casa de avocatură a fost angajată de societatea clujeană Web Consult SRL pentru a deschide, în septembrie 2008, un proces împotriva Guvernului şi a SRR, cerând instanţei anularea obligaţiei de a achita taxa radio-tv, deşi nu deţinea aparat de radio sau televizor."Firma nu avea activitate, nu avea curent la sediu, dar era obligată să achite 170 de lei taxa de radio-tv pe anii 2006-2008. Instituirea unei astfel de obligaţii este nu numai ilegală, ci şi imorală, impunând anumitor agenţi economici plata unor servicii care nu au fost consumate", a precizat Dana Revnic.Potrivit acesteia, prin două sentinţe civile din luna decembrie 2008 ale Curţii de Apel Cluj s-au anulat articolele 3 alin. 1 din HG nr. 977/ 2003 şi art. 3 alin. 1 din HG nr. 978/ 2003, potrivit cărora persoanele juridice române erau obligate să achite taxa radio-tv indiferent de deţinerea sau nu a receptoarelor de radio şi televiziune.

"Textele normative au fost considerate nelegale de către instanţele de judecată, fiind neconforme cu Legea nr. 41/ 994, de organizare şi funcţionare a Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Române de Televiziune. Potrivit acesteia, persoanele juridice au obligaţia de a achita taxele radio-tv numai în calitate de beneficiare ale serviciilor prestate de cele două societăţi", a explicat avocatul Revnic.Potrivit sursei citate, hotărârile de guvern atacate au preluat trunchiat textul legal şi au stabilit că persoanele juridice sunt obligate să achite taxele radio-tv indiferent de calitatea lor de beneficiar al serviciilor respective "cu toate că normele constituţionale nu permit unui act normativ cu rang inferior - HG - să depăşească limitele stabilite de actul normativ superior - Legea".

Guvernul României şi SRR au înaintat recurs care va fi judecat, în luna aprilie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

In paralel, din Senat, voi lupta pentru modificarea completa a normelor legale care in momentul de fata permit incasarea abuziva de sume de bani de catre SRR si SRTV de la persoane juridice sau fizice care nu detin receptoare radio-tv sau care nu urmaresc posturile nationale de radio-televiziune intrucat legea privind codul consumului spune la art. 11 faptul ca " orice vanzare fortata este INTERZISA !"


Urban I. Iulian
Senator de Ilfov
Grupul Parlamentar al PDL din Senat
Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei

Cabinet Senator : Preciziei Business Center
Bucharest, Blvd. Preciziei,
no.1, 6 district
BIROU SENATORIAL OTOPENI
Otopeni, Calea Bucurestilor, Nr. 16, Bloc B24, Et. 1, Ap. 14
Telefon 0314253465; 0314253466
Fax: 0314253467; 0314253468

BIROU SENATORIAL BALOTESTI
Soseaua Unirii, nr. 152, Balotesti, Ilfov
Telefon : 021 317 40 90
FAX : 021 317 40 90
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 9261

55 Comentarii pana acum»

 1. Cristi said

  am January 20 2009 @ 3:07 pm

  Bravo d-le Urban, meritati toata cinstea. Chiar daca procesul s-a castigat de avocata din Cluj, fara presiunea pusa de dvs. in ultimile luni de zile si zecile de mii de romani, care au citit expunerile dvs. legate de aceasta taxa, nu ar fi fost posibila aceasta sentinta.
  Credeti-ma ca stiu ca judecatorul care a dat solutia la Cluj, citea pe net, cand a ramas in pronuntare, exact PUNCTELE DE VEDERE EXPUSE DE DVS. PE ACEST SITE care a devenit de referinta in Romania.
  Bravo

 2. Eugen said

  am January 20 2009 @ 3:07 pm

  Avem cel mai tare senator aici in Ilfov !

 3. Tica said

  am January 20 2009 @ 3:09 pm

  Victorieeee. Nu mai platesc nimic la muistii astia de la TVR si Radio!
  Uraaaaa, nici nu stiti d-le Urban ce veste buna mi-ati dat.
  Cand candidati la Presedintia tarii ? Sunteti singurul care se agita pentru noi plebeii!

 4. daniela said

  am January 20 2009 @ 3:11 pm

  Ole, ole, ole , ole, taxa TV nu mai e!

 5. Mike said

  am January 20 2009 @ 3:19 pm

  Wow, in sfarsit s-a deschis robinetul.
  Dau si eu in judecata TVR-ul pentru ca nu le mai dau nimic . Sa moara Sassu de ciuda

 6. dan sandulescu said

  am January 20 2009 @ 3:57 pm

  cu acest precedent, daca si Înalta Curte de Casa?ie ?i Justi?ie va decide in defavoarea SRR, cred ca se vor confrunta cu un val de procese de anulare a taxei precum si cu plata unor sume uriase de bani catre cei care au platit ilegal aceasta taxa in acest timp. FELICITARI tuturor celor care au curaj sa se lupte cu acest sistem infect care nu face altceva decat sa ia bani cu japca ilegal din buzunarul contribuabilului.

 7. popa ionela said

  am January 20 2009 @ 4:18 pm

  Bravo

 8. silviu said

  am January 20 2009 @ 4:28 pm

  Vai ce mandru sunt ca sunt din CLUJ !!!

 9. S.C. Mobila Sa Rupea said

  am January 20 2009 @ 4:41 pm

  Bravo,muncitorii nu se duc la servici sa se uite la televizor nici sa asculte radioul. A fost un abuz si mai sint foarte multe.

 10. Andra, Cluj-Napoca said

  am January 20 2009 @ 4:42 pm

  Bravo domnule Urban ! In sfarsit un senator care apara si interesele noastre ! Nu va lasati domnule Urban, pana nu se corecteaza HG977&978/2003 date absolut abuziv de guvernarea Nastase ! Si televiziunea si radioul public ar trebui reformate din temelie pentru a deveni servicii de baza, nu niste caracatite care se extind la nesfarsit, asigurand un adapost caldut clientelei politice !

 11. RACHITA said

  am January 20 2009 @ 5:18 pm

  Felicitari domnule Urban si va multumim.

 12. Adrian said

  am January 20 2009 @ 5:23 pm

  Stimate Domnule Senator Urban Iulian

  Daca ar fi posibil v-as clona in mai multe exemplare pentru a beneficia si noi Maramuresenii si toate judetele de curajul si de hotararea dvs. de a lupta cu sistemul.
  Sunt convins ca aceata decizie a Instantei din Cluj se datoreaza si dvs. si multor persoane care au scris pe acest site.
  Felicitari pentru ceea ce faceti, atat pe acest site, sper ca si in Parlament! Aveti toata admiratia noastra.

  Un sustinator

 13. SC ANA NOVA CONSTRUCT said

  am January 20 2009 @ 5:24 pm

  Bravo Domnule URBAN

 14. gica said

  am January 20 2009 @ 5:33 pm

  Laudabil, dar… ma tem ca nu inseamna inca nimic. Nici nu e definitiva hotararea, si Atentie!!! firma respectiva nu avea nici macar curent la sediu!!! Ceea ce nu cred ca e cazul pentru restul amaratilor…

 15. adrian dinu said

  am January 20 2009 @ 6:01 pm

  CORRRECT ! PANA NU O VEDEM SI IREVOCABILA VORBIM VORBE….CRED TOTUSI CA NU SE VA PERMITE ASTA…DECI NU VA MAI IMBATATI CU APA RECE…VA SPUNE UN CUNOSCATOR

 16. apocas said

  am January 20 2009 @ 6:05 pm

  important este sa ii copleseasca cheltuielile de judecata si costul avocatilor incat sa nu se mai poata apara si sa renunte

  dar sa remarcam ca la cluj legea se citeste mai bine ca la bucuresti (vezi si anularea taxei auto, tot la cluj, si or mai fi)

 17. Mihai said

  am January 20 2009 @ 6:15 pm

  Felicitari domnule Urban !

  In sfarsit clasa politica din Romania face ceva pentru popor !
  Daca veti continua pe acest drum am convingerea ca veti castiga pe multi de partea dvs.

  Inca o data FELICITARI !!!

 18. Lado Ler said

  am January 20 2009 @ 6:15 pm

  Mi se pare mie ca acest ” alexandru sassu ” este membru PD-L un partit care cica se vrea al cetatenilor ??? ei bine domnule Basescu noi te-am pus presedinte noi te vom da jos , asa ca Basee sa iti iei adio de la sprijinul nostru ca noi nu te mai vom vota niciodata , acuma chiar regret ca te-am votat pe time si pe partidul tau de doi lei .

 19. Thobescu said

  am January 20 2009 @ 6:54 pm

  Sincere felicit?ri pentru c? odat? ajuns în Senat nu ne-a?i uitat.

 20. Titanica said

  am January 20 2009 @ 7:00 pm

  Felicitari !!

  si eu am o firma mica de training si consultanta deci daca mi se va intampla ceva de genul asta voi sti ce sa fac.

  Multumesc,

 21. Mos Ion Roata said

  am January 20 2009 @ 7:37 pm

  Caca-Maca!
  Furtuna intr-un pahar de apa!
  Cu o floare nu se face primavara!Rahat cu apa rece!
  Frectie la piciorul de lemn!!!…
  Puteti completa linistiti cu alte vorbe si zicatori despre sperantele desharte ale romanilor si cat de dezamagiti ramanem de fiecare data,si iar,si iar…!

 22. Corneliu said

  am January 20 2009 @ 7:41 pm

  SISTEMUL NU FUNCTIONEAZA SI NU VA FUNCTIONA NICIODATA IN FAVOAREA CELOR MULTI !

 23. Virgiil said

  am January 20 2009 @ 7:53 pm

  Cica pe vremea lui Franz Josef, cand acesta a facut o calatorie prin tara, intr-una din comune, nu s-a tras clopotul la trecerea convoiului imparatesc, conform obiceiurilor. Preotul satului a fost agresat de jandarmi, ridicat si dus la judet cu caatuse la maini si amenintat cu inchisoarea. Cand lucrurile pareau aranjate si soarta pecetluita, mai marele jandarmilor s-a indurat sa vorbeasca cu parintele :
  – De ce n-ai tras clopotele Sfintia ta, de sa ne bagi in bucluc pe toti ?
  – Pai … domnu’ comandant … biserica nu mai are clopot de ani buni, ca cel vechi s-a spart si … adunam ceva bani sa cumparam un altul …
  …..
  Taxa radio TV nu mai este justificata. Si radioul si televiziunea castiga sume fantastice fin reclame, ca sa mai primeasca si da la omul de rand bani ca sa plateasca drepturi indecente si sfidatoare pentru prestatiile lor. Sigur ca, aparent, nu este corect sa folosesti ceva fara plata, dar cele doua institutii sa usureze povara bugetara, atata vreme cat au alte resurse posibile si rentabile, pe care altii nu le au.

 24. vasiliu ion said

  am January 20 2009 @ 8:54 pm

  Si eu am aceiasi problema, am primit.o somatie de plata radio Tv. pe numele firmei, care a fost intrerupta activitatea din 2007. Amtrimis un raspuns prin care am aratat acest lucru,si totusi nu a luat in considerare. Am trmis din nou o alta adresa cu hotararea adunarii generale de faptul ca activitatea a fost itrerupta, si ca noi nu am folosit receptore radio Tv. intrucatera sediu de scoala de soferi. Acum nu a mai primit niciun raspuns. pentru asta am pus intrebarea la Dv, daca se poate percepe o taxa pentru un serviciu nefacut.? Va multumesc. Mult noroc .Vasiliu Ploiesti.

 25. zuzu said

  am January 21 2009 @ 9:34 am

  Si eu va multumesc. Si eu am 2 firme micute si tin pe amandoua intr-o garsoniera mica unde nu am nici Radio nici TV. Si mi-au venit pe ambele firme 2 facturi a cate 150 lei fiecare pentru plata acestei taxe. Ma bucur ca nu le-am platit. Dadeam bani aiurea. Multumesc inca odata !

 26. bobo said

  am January 21 2009 @ 10:39 am

  bravo

 27. Taxa Radio obligatorie pt firme - Page 4 - Computer Games Forum said

  am January 21 2009 @ 11:20 am

  […] mai e ceva si pe aici un prim proces castigat si recurs facut de cei de la SRR Urban Iulian […]

 28. Cristi said

  am January 21 2009 @ 11:23 am

  Oameni buni, nu va bucurati ca prostii, fiindca asa se asaseneaza serviciul public de radio si televiziune si ramaneti cu radio manele si tv, asa cum si meritati, majoritatea. Cei care vor un program d ecalitate de radio si tv nu vor putea sa-l aiba din lipsa de finantare. Apoi, in Anglia taxa BBC este OBLIGATORIE, chit ca ai sau nu radio sau asculti ori ba BBC. Ganditi cu creierul, nu cu mizeria de sub unghii!

 29. Sebastian B. said

  am January 21 2009 @ 12:39 pm

  Cristi, la BBC lucreaza profesionisti, nu clienti politici. Taxa radio a fost gandita de guvernul Nastase, pentru a finanta campania electorala din anul 2003. La vremea aceea, liberalii promiteau cu surle si trambite revizuirea respectiv abolirea acestei taxe in cazul castigarii alegerilor. Dupa alegeri insa, si-au infiltrat clientii politici in cele doua institutii si nu si-au mai mentinut promisiunea. Cuantumul taxei pentru firme este aberant, altfel nu s-ar fi scandalizat nimeni. In strainatate, pentru acesti bani te abonezi la un serviciu pay-tv complet, care se finanteaza exclusiv din abonament. Sa nu uitam insa ca la noi finantarea se face din 3 surse, si tot se plang ca nu au bani.

 30. Manuel said

  am January 21 2009 @ 2:10 pm

  Incorect ! Au 4 tipuri de venituri (finantare):
  1. – Sunt platiti de la bugetul tarii (sunt bugetari)
  2. – Iau bani de la toate persoanele fizice care platesc factura de energie electrica.
  3 – Iau bani si de la persoanele juridice care au sedii in aceleasi apartamente cu persoanele fizice. Daca intr-o garsoniera functioneaza 10 societati, se va plati taxa pentru fiecare societate, plus persoana fizica
  4 – publicitatea.
  5 – care este doar o banuiala – fonduri europene (pentru dezvoltare, minoritati, comunicare, cultura…)

  Toate televiziunile private traiesc numai din publicitate.

  Astia primesc mai multi bani decat pot duce iar calitatea programelor este la nivel de bataie de joc (exceptand cele culturale pe care televiziunile comerciale nu si le permit – pentru ca nu aduc bani)

 31. iqb said

  am January 21 2009 @ 2:11 pm

  cristi, taxa radio-tv avea sens in conditiile in care TVR nu avea venit din reclame publicitare. Nu cred ca la BBC fac astia pauza in fiecare sfert de ora ca sa iti arate detergent si tampax. Si chiar in cazul in care ii platim pe cei 50000000… de figuranti care lucreaza la tvr, si s-ar tripla taxa tv, tot nu scoatem televiziune buna din tvr. in cel mai bun caz mai imbogatim niste ciobani cu pretentii de demnitari.

 32. leonte said

  am January 21 2009 @ 2:50 pm

  Dar ce facem noi utilizatorii, persoane fizice, de cablu TV care platim pachetul ( OBLIGATORIU ) cu TVR inclus si platim si alta suma prin factura de energie electrica cu TVR inclus. Deci toate taxele sunt suportate de persoanele fizice, iar cele juridice au posibilitatea de a scapa de unele din ele. Cu alte cuvinte tot sclavii platesc.
  De ce atata bucurie ?

 33. claudia said

  am January 21 2009 @ 3:38 pm

  Adevaratele merite si felicitari le merita d-na av. Revnic Dana, pentru ca ea este cea care a castigat procesul, nu dl. Urban. Fapte, nu vorbe! Pentru ca multi isi dau cu parerea, mai mult sau mai putin juridic, dar putini si realizeaza ceva!

 34. Sebastian B. said

  am January 22 2009 @ 10:11 am

  @leonte:
  deocamdata firmele nu au nici o posibilitate legala de a scapa de taxa. Tu ca si persoana fizica platesti 6,5 lei pe luna, iar o firma cu angajati plateste 80 lei pe luna. Ma indoiesc ca cineva sta la serviciu sa asculte radioul sau sa se holbeze in televizor. 80 lei pe luna este o suma absolut aberanta.
  Asa cum scriam mai sus, in strainatate te poti abona cu acesti bani la un serviciu pay-tv complet, inclusiv canale de filme recente, serviciu care se finanteaza si traieste bine NUMAI din aceste abonamente.
  Cred ca daca s-ar face un control serios la SRR si SRTV multa lume de acolo ar infunda puscaria. S-au cheltuit milioane de euro pentru aparatura care zace prin beciuri sau care se foloseste la 10% din capacitate, iar cei care au facut contractele au incasat comisioane consistente.
  Si sa nu uitam nici salariile astronomice pe care le incaseaza clientii politici cocotati la cele doua institutii. Dau exemplu aici pe madam Toghina de la SRR care ia 14000 lei pe luna salar.
  De ce atata bunastare pe socoteala banului public ?

 35. NTB said

  am January 22 2009 @ 10:33 am

  Imi pare bine ca ati folosit argumentele pe care le-am expus cu 2 luni in urma pe acest site.

  Succes!

 36. Nadia said

  am January 22 2009 @ 2:11 pm

  Buna, ma aflu si eu printre cei care au primit notificari de plata a taxei radio tv retroactive, adica pe anii 2007-2008 cu toate ca firma nu a avut activitate si nici salariati la cunatumul maxim al taxei . Problema este ca nici incadrarea societatii la grila de plata nu este corecta.
  CONFORM ART.4 DIN H.G.977 CUANTUMUL E DE 2,5 RON PT PERSOANE JURIDICE FARA SALARIATI, DAR NIMENI NU SE OBOSESTE SA VERIFICE ACEST LUCRU ASA CA INCADRAREA SE FACE LA SUMA MAXIMA DE 30 RON. ATENTIE DECI, VERIFICATI FACTURA SI MERGETI SI CERETI MICSORAREA TAXEI DACA VA INCADRATI. ACELASI LUCRU E VALABIL SI PT TAXA TV CARE E DE DOAR 6 RON IN LOC DE 50 RON PT ACEEASI CATEGORIE. FOLOSITI LEGEA IN FAVOAREA VOASTRA.

 37. Sorin said

  am January 22 2009 @ 10:20 pm

  cum a spus si virgil, in momentul in care ai dat o reclama, esti televiziune comerciala. deci iti permiti subventionare din reclame. nu mai esti televiziune de stat, nu mai ai nevoie de subventie de la buget.

 38. Tilush said

  am January 23 2009 @ 11:22 am

  Buna ziua,
  In aceasta dimineata am primit un telefon de la o firma de recuperare… Daca pana saptamana viitoare nu platesc 1300, ma dau in judecata…
  Eu am un punct farmaceutic intr-un sat mic si am o vanzare zilnica de circa 300 lei… Nu am televizor sau radio, nu am angajati si-mi vine pe factura de la E-on in fiecare luna 30 pt radio si 50 pt tv.

 39. NU le platiti nimic said

  am January 23 2009 @ 11:25 am

  Tilush , nu le plati nimic ca nu te da nimeni in judecata

 40. Tilush said

  am January 23 2009 @ 12:12 pm

  Multumesc pt sfat !
  Acum 2-3ani am primit o notificare in acelasi sens si de la Urban si asociatii… !!

 41. Alex Popescu said

  am January 24 2009 @ 9:19 am

  @Tilush
  Nu plati nimic. Nici eu nu am platit niciodata aceasta taxa. Culmea, inainte de alegerile din 2004, am fost la Electrica si am facut scandal sa mi se scoata de pe factura taxa asta imbecila. Aia au spus ca nu se poate sub nici o forma, dar este dreptul meu sa platesc numai energia electrica, ceea ce am si facut. Mi-au mai spus atunci ca si ei doresc sa se scape de scandalurile permanente cu patronii de firme si sa-i votez pe liberali, ca ei vor anula taxa. Ce s-a intamplat, am vazut si noi: liberalii au castigat alegerile, si-au infiltrat oamenii peste tot precum cancerul, si au facut uitata taxa radio-tv. Pe deasupra, au mai si innasprit-o prin HG1292/2007. Pe mine nu ma mai prind astia de fraier.

 42. mikiu said

  am January 24 2009 @ 6:00 pm

 43. Danuta said

  am February 11 2009 @ 2:52 pm

  Buna ziua,

  As vrea sa va prezint urmatoarea situatie: in data de 11.02.2009 am primit de la SRR – Studioul Regional de Radio Cluj doua notificari, pentru doua societati care au sediul la aceeasi adresa, prin care ni se aduce la cunostinta ca trebuie sa achitam plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune pentru anii 2007 si 2008, iar in cazul in care refuzam acest lucru, vom fi actionati in instanta.Vreau sa mentionez trei aspecte referitoare la aceste notificari, respectiv:
  1. eu vin la firma, deci la munca, NU sa ascult radioul sau sa ma uit la televizor, intrucat, credeti-ma, nu stiu cum sa mai scot camasa, sa imi mearga bine afacerile, in conditiile crizei acuale;iar astia mai au bani de dat pe timbre si cheltuieli postale SA LE FIE RUSINE!!!!
  2. notificarile au fost trimise avnd ca numar de inregistrare data de 30.01.2009, dupa ce un proces a fost castigat impotriva SRR, fara a se tine cont de faptul ca recursul se va judeca abia in luna aprilie la Inalta Curte de Casatie si Justitie; s-au grabit sa trimit repede notificarile, la gandul ca mai prind niste fraieri….
  3. notificarile poarta acelasi numar de inregistrare, adica 500/30.01.2009 – oare acum e posibil cand e vorba de firme diferite?
  Mai, fratilor, cei din SRR, tineti minte: ORICE VANZARE FORTATA ESTE INTERZISA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa traim bine!

 44. Seban said

  am March 28 2009 @ 7:56 pm

  Stimata doamna / domnisoara Danuta. Nu faceti greseala de a raspunde acestor somatii in scris sau telefonic. Ignorati-le, pur si simplu. Daca vor intradevar sa transeze problema in justitie, direct sau prin niste penibili (prin atitudinea lor de ciugulitori) asa-zisi recuperatori de debite, n-au decat sa incerce. Vor primi o replica hotarata si puternica.

 45. ramona said

  am April 4 2009 @ 12:31 pm

  Tocmai am primit si eu o notificare de plata de 2250 RON!!! In plic nu apare nici o factura, iar perioada pentru care imi cer bani este 2005-2009. Am si eu 4 intrebari:
  – de ce mai dau bani la Electrica?
  – cum pot deconta in contabilitate o notificare?
  – datoria pe 2005 nu ar fi trebuit sa fie prescrisa?
  – pe cine dau in judecata?

 46. Ilona said

  am April 6 2009 @ 11:07 am

  In data de 04.04.09 am primit de la o firma specializata in servicii de recuperare un avertisment in care ma obliga sa platesc 500 ron,taxa radio tv neplatita in 2005 si 2007.Am doau magazine mici de alimente,fara aparate radio si tv,iar la sediul firmei care este si locuinta mea deja platesc aceasta taxa.Ar trebui sa platesc de 3 ori taxa?

 47. Tiberiu said

  am April 11 2009 @ 8:46 am

  Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in cazul Dosarului
  nr. 1428/33/2008:

  http://www.scj.ro/dosare.asp?view=detalii&id=100000000194186&pg=1&cauta= taxa%20radio%20tv

  Recursul Guvernului si al SRR au fost respinse, iar art. 3 din HG 977 si art.3 din HG 978 sunt anulate, imediat dupa publicarea deciziei Curtii de Apel Cluj in Monitorul Oficial. In consecinta, societatile NU mai pot fi obligate la plata taxei radio-tv daca nu sunt beneficiare, sub orice forma, a serviciilor SRR si SRTV. A fost, astfel, demonstrata ilegalitatea prevederilor din Hotararile de Guvern, pe baza carora au fost incasate sume de bani de la societatile comerciale, cu toate consecintele juridice ce decurg din acest fapt.

 48. Steluta said

  am April 15 2009 @ 11:04 am

  Tocmai am primit de cateva zile factura pentru taxa de radiodifuziune pentru firma a carui sediu social este in locuinta personala si cum ieri am citit pe site-ul avocatnet.ro articolul despre decizia ICCJ, am si facut o cerere catre catre Societatea Româna de Radiodifuziune – Studioul Teritorial de Radio Cluj pentru stornarea facturii respective (fisier atasat). Mentionez ca societatea mea nu detine niciun receptor radio sau TV iar eu, ca persoana fizica avand domiciliul stabil in acelasi apartament in care este si sediul social al firmei, platesc dintotdeauna aceste taxe cu toate ca nu am niciun aparat de radio in casa!!! Cu alte cuvinte, platesc de doua ori pentru niste servicii de care nu beneficiez!!!

  Acum cateva clipe am citit cu stupoare raspunsul primit de la Studioul Teritorial de Radio Cluj, care suna in felul urmator:
  “Stimata d.na, Am trimis emailul dvs.la Bucuresti, de unde veti primi si un raspuns oficial.
  Mie mi s-a spus ca nicio instanta din Romania nu poate anula texte de lege.
  Este atributul Parlamentului la sugestia Curtii Constitutionale, sau din initiativa proprie.
  In cazul de fata, Hotararea instantei (ICCJ) priveste doar firma WEB CONSULT SRL.”

  Astept cu interes atat un punct de vedere pertinent, cat si un sfat pentru pasii legali pe care trebuie sa-i parcurgem cu totii pentru a nu ni se mai lua banii “cu japca”, in baza unor texte de lege apreciate ca nelegale de catre insesi instanta suprema.

  S.B.

 49. Tilush said

  am May 13 2009 @ 10:42 am

  Nu am platit pentru ca v-am urmat sfatul… de o luna nu mai apare pe factura de la electrica nici o taxa… !!
  Ma bucur tare mult ca v-am urmat sfatul !!
  O zi buna tuturor !

 50. antonio1 said

  am August 11 2009 @ 5:30 pm

  De curand, mai precis la data de 17/07/2009 am primit in posta firmei plicul surpriza cu “avertismentul de plata”. Desi firma nu desfasoara activitate la sediul principal, avand activitate pe teren, fara sa existe vreun contract legat de aceste servicii de care nici nu aveam cum sa beneficiez, nu inteleg de ce s-a primit aceast avertisment, care se finalizeaza cu instiintarea ca mi se deschide dosar in instanta ca nu am platit ceea ce nici macar nu m-au informat pana acum. Cu ce drept fac acest abuz? Mai e valabila legea sau nu, s-a castigat recursul din aprilie sau nu? Ce informatii noi aveti?

 51. klaus said

  am August 13 2009 @ 2:45 pm

  @antonio1, si eu am primit pe data de 11 august 2009 acelasi plic…nedatat, fara confirmare de primire, prin care dupa cum stim cu totii suntem somati SA PLATIM (culmea, unei societati de recuperare ce are ea insasi datorii la stat!!) RETROACTIV (ilegal, parerea mea) o taxa care (sanchi) s-ar duce catre SRR (de unde stiu eu ca acel cont nu este a unor baieti smecheri care vor sa traga si ei un ban?). Eu cum ma justific in contabilitate acum cu suma depusa din moment ce nu mai am activitate din 2008, iar din aprilie 2009 este suspendata? Sunt multe intrebari fara raspuns, iar sfatul meu, atata timp cat nu a venit recomandata, ignorati-o precum si telefoanele venite din partea lor. Eu sunt la cea de-a patra scrisoare si un apel telefonic cu “ignore” din 2008 si pana acum. Deci stai linistit, nu se va intampla nimic, eu unul nu voi plati nimic. Sa auzim numai de bine!

 52. marian v. said

  am September 11 2009 @ 2:29 pm

  Am intrat pe acest site pentru ca am auzit ca s-a anulat taxa radio dar mie mi se incasa in continuare pe factura de energie, dar dupa ce am verificat am constatat ca de fapt e vorba de scutire a taxei doar pentru firmele care nu au receptor radio.Eu am masina pe firma si automat se considera ca am si radio asa ca nu pot fi scutit.

  Consider ca orice taxa perceputa pentru educarea, dreptul la informare si cultura, iar taxa radio-tv, trebuie sa recunoastem ca ne ofera toate aceste lucruri de care avem nevoie, ar trebui achitata de toata lumea. Cei care sustin ca ei nu asculta programele radio sunt ori analfabeti ori mincinosi inclusiv d-l Orban care in loc sa incurajeze educatia romanilor incearca sa le-o fure. Va dau un exemplu simplu : o persoana care asculta programele educative si de cunoastere a limbii romane vorbesc corect gramatical si au o alta viziune asupra vietii, iar persoanele ca dvs cei de pe acest site care v-ati facut o firma dar care pariez ca nu aveti nici cultura generala, nici bun simt, nici inteligenta, nici educatie incercati sa distrugeti ce a mai ramas bun in tara noastra.

  D-l Orban, daca nu stiati toate tarile membre U.E sunt obligate sa asigure accesul la informatii si cultura prin postul national de radio a fiecarei tari membre, inclusiv a Romaniei. Si dl Orban inainte de a va face campanie electorala ganditi-va si la binele tarii, mai bine ati fi incercat sa gasiti o solutie de a nu achita taxa radio-tv persoanele cu un venit lunar sub minimul existentei nu sa incurajati neachitarea taxei unei persoane juridice care oricum nu-si declara toata activitatea.

 53. marian v. said

  am February 9 2010 @ 1:12 pm

  bai nene nu ne mai minti atat nu ti-e rusine. eu am primit inst de plata de la srr si am zis ca s-a anulat taxa radio conform hotararii de la cluj(m-am aluat dupa site-ul vostru si al avocatei rednic) publicata in MO pe 14 octombrie dar avocatul meu (care e destul de competent)m-a informat ca a doua zi guvernul a emis o alta hotarare de guvern :hg 1012/2009 publicata in Mo pe 15 octombrie. Dl urban dvs vad ca ati dormit din octombrie 2009 pana azi fara sa ne informati de aceasta decizie a guvernului lasand oamenii sa creada ca s-a anulat taxa (doar pt a va atribui dvs mari laude ceea ce e fals) iar firmele sa primeasca amenzi si sa fie date in judecata datorita informatiilor eronate oferite de dvs . Spuneti adevarul ca firma din cluj a castigat in instanta dreptul de a cere guvernului sa modifice articolul 3 din hg 977 si 978/2003, iar a doua zi guvernul a modificat hg 977 si 978/2003 prin hg 1012/2009 care obliga in continuare la plata taxei radio toate firmele cu exceptia celor care au activiattea suspendata.Fiti atenti unde va informati oamenii buni mai bine cnsultati propriul avocat decat niste siteuri

 54. ciornianu ileana said

  am May 17 2010 @ 7:08 pm

  nu este adevarat ca nu se mai plateste taxa radio tv de catre peroanele juridice ,eu am o florarie si odata cu factura de energie electrica mi-au introdus taxa tv 50ron si taxa radio 30ron. mentionez ca nu detin televizor in florarie si nu receptionez prin cablu emisiuni tv.daca nu le platesti iti vin somatii peste somatii apoi ti se blocheaza contul bancar. mai nou,zilele trecute m-am trezit cu un individ care imi cerea o licenta de receptionare fonograme spunindu-mi ca nu pot asculta muzica pana nu platesc nustiu ce taxa catre uniunea compozitorilor.am cd -uri cumparate din comert ,deci cand le-am cumparat am platit un timbru de autor.pur si simplu i-am cerut niste documente pe care nu le avea si atunci i-am spus ca nu am ce sa discut cu el

 55. sorin said

  am June 8 2010 @ 1:01 am

  Ce facem fratilor cu acest jaf impus prin lege care se numeste TAXA RADIO-TV pentru firme? Tocmai am primit azi un telefon de la o duduie care ma ameninta ca o sa fiu dat in judecata pentru neplata acestei taxe.
  Mai sus,numitul-marian v. said,in data de : September 11 2009 @ 2:29 pm face spume la gura zicand:
  <>
  Stimate domn,dumneata care preamaresti rolul educativ al radioului se pare ca nu prea esti prieten cu gramatica si nici cu bunul simt!Nu esti dacat un trepadus,un mascarici de <>care nu a facut altceva in viata decat sa stea cu mana intinsa,iar cand nu ti se mai da nimic nu stii decat sa arunci cu noroi,pentru ca,nu-i asa?-cine nu-ti da pomana devine automat dusman!
  Dar chiar nu ai bun simt,milogule? Cum poti sa spui ca astia care si-au facut firma-citez:
  Pai mai desteptule,astia care ne-am facut firma nu avem timp sa stam sa ascultam si sa vizionam emisiunile lacrimogene de la TV! Noi trebuie sa muncim sa dam locuri de munca la oameni,trebuie sa platim impozite peste impozite la stat,amaratule! Cu ce ma avantajeaza pe mine stimata institutie RTV? Am nevoie de cultura-ma relaxez citind o carte-imbecilule,nu vreau sa platesc sa fiu manipulat si indobitocit de institutia statala prin onor RTV-ul roman!
  Nu inteleg inca un lucru:de ce trebuie cei care muncesc mai mult sa-i tina in spate pe cei care asa cum zici tu:au un venit lunar sub minimul existentei? De ce trebuie sa muncesc eu pentru tine?Sau crezi ca nu am copii sau parinti?Nu e normal sa am in primul rand grija de ei si nu de tine,un necunoscut cersetor?
  Si de unde stii tu ca oricum firmele nu-si declara toata activitatea?Analfabetule alfabetizat la ecranul televizorului!

  Si apropo de ce zice alt forumist:Domnule Urban,nu mai mintiti oamenii,cum am spus mai devreme,am inceput sa primim telefoane,deci se pare ca taxa de smecher a RTV-ului nu a fost anulata! Am avut incredere in dvs…
  Nu mai ziceti nimic?Asteptam vesti din partea dvs.
  Cu stima,

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: