Linie RATB intre Aeroportul Otopeni si Gara de Nord

Tweet this

Un nou autobuz va face legătura între Aeroportul ,,Henri Coandă'' şi Gara de Nord. Costul unei călătorii este de 3,5 lei. Este un prim pas in eliminarea mafiei taximetriei care roieste in jurul Aeroportului, si ofera o alternativa celor care sosesc in Bucuresti .

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va înfiinţa linia expres 780, începând de sâmbătă, 17 ianuarie, pentru asigurarea legăturii între Gara de Nord şi Aeroportul ,,Henri Coandă'', au informat, marţi, reprezentanţii RATB. Linia 780 va fi înfiinţată ca urmare a numeroaselor solicitări din partea călătorilor, potrivit NewsIn.


Autobuzele acestei linii vor circula de la terminalul Fluviului, pe bulevardul Dinicu Golescu, Piaţa Gării de Nord, Calea Griviţei, Strada Clăbucet, Strada Aviator Popişteanu, Bulevardul Expoziţiei, Piaţa Presei Libere, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, până la Aeroportul Internaţional ,,Henri Coandă''. Autobuzele vor face opriri în următoarele staţii: Fluviului, Gara de Nord, Clăbucet, Piaţa Presei Libere, Aeroportul Băneasa şi Aeroportul Internaţional ,,Henri Coandă''.
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 9395

26 Comentarii pana acum»

 1. raluca said

  am January 13 2009 @ 7:07 pm

  ce bine ca in sfarsit s-au gandit la asta!

 2. mike said

  am January 13 2009 @ 7:36 pm

  sau poate o sa faca becali metro pe terenurile lui :))

  http://ozi.ro/noua-melodie-marca-becali-where-are-my-sheeps-unde-sunt-oile/

 3. Cristina Turcitu, Otopeni said

  am January 13 2009 @ 7:54 pm

  E un inceput bun :) .

 4. Elena said

  am January 13 2009 @ 9:54 pm

  E buna initiativa, dar nici metroul nu e o idee rea!

 5. pegas said

  am January 13 2009 @ 11:15 pm

  -felicitari ratb-ului;astept replica metrorex-ului

 6. criza said

  am January 13 2009 @ 11:20 pm

  initiativa e buna. dar sleahta de taximetrsiti pusi p stors bani va exista si prospera in continuare. nu inteleg de ce OPC ul nu realizeaza flagranturi: angajatul X de la OPC sa se dea drept posibil client, in momentul in care taximetristul refuza sa il transporte pana la locatia ceruta daca nu primeste suma de bani Y(fara a da drumu la aparat), angajatul X are dovada necesara pentru a-i retrage autorizatia taximetristului. sunt suficiente cateva sperieturi de genu asta mediatizate intens si cred ca majoritatea taximetristilor ar redeveni apoi cinstiti. :)

 7. alice said

  am January 14 2009 @ 8:21 am

  Ma bucur mult pentru aceasta realizare. Asteptam cu interes si metroul.

 8. DUNDY said

  am January 14 2009 @ 8:56 am

  pina la metrou este bun si autobusul,felicitari ratb!

 9. Lanton said

  am January 14 2009 @ 9:03 am

  Perfect pentru calatorii care au nevoie de transbordare intre Gara de Nord si aeroporturi dar ca orice masura ar trebuii insistat pe langa autoritati la infiintarea cel putin temporar a unei benzi destinate exclusiv pentru RATB (intre aleea Privighetori si Piata Presei Libere) pentru fluidizarea traficului RATB iar ceilalti participanti la trafic sa fi incurajati sa isi parcheze autoturismele personale in afara Bucurestiului, asa cum am mai spus, trebuie incurajata folosirea mijloacelor de transport in comun, aceasta fiind o alternativa accesibila pentru o perioada de un an pana se rezolva problema cu tunelul din Baneasa.

 10. Sceptic said

  am January 14 2009 @ 9:18 am

  In sfarsit, bravo RATB. Era mai mult decat necesara o asemenea masura!

 11. constantin s. said

  am January 14 2009 @ 9:25 am

  Totusi solutia cea mai buna este metroul din Gara de Nord la Aeroportul Otopeni folosind actuala cale ferata.In conditiile blocajului rutier vei face cel putin doua ore pana la aeroport cu autobuzul.

 12. Elena Daniela Sgondea said

  am January 14 2009 @ 9:46 am

  FELICITARI! Bine ca s-a infaptuit si acest lucru bun!
  ATENTIE! AR FI DE DORIT SA GASIM BILETE DE CALATORIE LA ORICE ORA PENTRU A PUTEA CALATORII CU MIJLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN ALE R.A.T.B.!!!!!!!

 13. Dan M said

  am January 14 2009 @ 10:23 am

  Metroul este solutia ideala. Si cel mai simplu si rapid se poate continua tronsonul Pipera. De la capat din Pipera pana la Otopeni se poate subtraversa aeroportul Baneasa si apoi Padurea Baneasa. Si varianta din Gara de NOrd ar fi buna dar de asta ar trebui sa se ocupe CFR, dar vorba unuia, ce interes au?, ei au liniile de cale ferata si pot introduce rapid garnituri de tipul Sageata Albastra, 2-4 vagoane din ora in ora la un 10 lei pret/persoana. Dar e greu, la noi

 14. RONIN said

  am January 14 2009 @ 10:56 am

  Interesant ar fi orarul acestei linii ..in mod normal ar trebui sa circule non stop. Oricum e o treaba buna….daca se va face si o banda de circulatie numai pt RATB va fi super…

 15. Alex said

  am January 15 2009 @ 11:21 pm

  ori e o hotie, ori cine s-a gandit la ea e complet idiot… in primul rand ca pretul unei calatorii e intr-adevar 3,5 ron, dar nu poti lua decat un card cu 10 calatorii de 27 ron care probabil e valabil 1 an. pai cine circula de 10 ori intr-un an cu avionul, e mai mult ca sigur ca foloseste o masina decenta ca sa ajunga la aeroport. iar cine vine din provincie (gara de nord) ca sa ia avionul, mai degraba da 27 de ron la un taximetrist imputit ca sa il astepte sa incarce bagajele si sa il duca pana in usa aeroportului, decat sa se chinuie prin jafurile alea neincalzite ale ratb-ului si sa piarda imbarcarea. iar programul de functionare va fi probabil cireasa de pe tort… 5-23 ca tot ratb-ul.
  pentru o marsavie din asta, cineva ar trebui demis.

 16. EsKp said

  am January 16 2009 @ 6:30 pm

  ,, Alex said
  am January 15 2009 @ 11:21 pm

  ori e o hotie, ori cine s-a gandit la ea e complet idiot… in primul rand ca pretul unei calatorii e intr-adevar 3,5 ron, dar nu poti lua decat un card cu 10 calatorii de 27 ron care probabil e valabil 1 an. pai cine circula de 10 ori intr-un an cu avionul, e mai mult ca sigur ca foloseste o masina decenta ca sa ajunga la aeroport. iar cine vine din provincie (gara de nord) ca sa ia avionul, mai degraba da 27 de ron la un taximetrist imputit ca sa il astepte sa incarce bagajele si sa il duca pana in usa aeroportului, decat sa se chinuie prin jafurile alea neincalzite ale ratb-ului si sa piarda imbarcarea. iar programul de functionare va fi probabil cireasa de pe tort… 5-23 ca tot ratb-ul.
  pentru o marsavie din asta, cineva ar trebui demis. ”

  Totusi in inteligentza ta sclipitoare te-ai gandit ca acest aeroport are cel putin 1000 de oameni care lucreaza in ture si nu dispun de masini personale?

 17. Alex said

  am January 23 2009 @ 3:49 pm

  daca angajatii aeroportului vin cu trenul in gara de nord, atunci era necesara intr-adevar… de ce sa foloseasca liniile care exista deja intre otopeni si piata presei? ba din cate stiu exista una care merge chiar pana la unirii. dar asta e, vorbim sa ne aflam in treaba.

 18. Elena said

  am March 11 2009 @ 1:14 pm

  Adica daca vreau sa merg o singura data trebuie sa cumpar 10 calatorii?

 19. blackshaddow said

  am April 1 2009 @ 8:02 am

  orele in care circula acest mijloc de transport in comun le stie cineva sau unde pot afla ?

 20. gina said

  am August 2 2009 @ 10:20 am

  as vrea sa stiu cum pot ajunge la o statie de microbuze cre duc la constanta din aeroportu baneasa

 21. gigi said

  am December 19 2009 @ 10:43 am

  ba dati ma un orar

 22. Mihaela said

  am June 20 2010 @ 6:46 am

  Pentru cei care vor sa circule cu expresul pe linia 780 exista carduri reincarcabile,nu trebuie sa cumperi 10 calatorii dar da-i doamne romanului…….(aviz amatorilor ce discrediteaza).

 23. Mirela said

  am April 17 2011 @ 7:00 pm

  Bravo RATB, este excelenta cursa si am si incercat-o. Am facut maxim 40 min din gara de nord pana la eroportul Henri Coanda in plina zi. Ma asteptam sa faca mai mult din cauza aglomeratiei, dar nu. Este comod, rapid si ieftin (3.5 lei calatoria).
  In cele 15 min cat am asteptat express-ul in statie, m-am luptat cu toti taximetristii care imi propuneau tot felul de sume numai numai sa ma urc in masina lor.
  Bravo inca o data RATB si multumim!

 24. Ana said

  am April 27 2011 @ 3:55 pm

  E super daca chiar exista acest autobus. Care e orarul…sau care e prima si ultima calatorie din zi? daca ma poate ajuta cineva…va rog!
  Biletul se poate lua din autobus sau din statie? se poate lua un singur ticket pentru o singura cursa?

 25. paula gust said

  am November 26 2011 @ 9:46 pm

  Daca autobuzul 780 vine corect si la timp , nu mai avem ce comenta.BRAVO,BAIETI! Ar fi foarte bine sa se tranzmita pe said si programul de transfer cel putin din Gara de Nord si locul precis din Gara de Nord.Sunt provinciali care nu cunosc bine Bucurestiul…. si in graba sa stie “Omul” in ce parte o ia. Va multumesc!

 26. Mazilu Greta said

  am July 8 2012 @ 1:13 pm

  va rog sa precizati unde opreste autobuzul 780 in preajma garii de nord, de unde cumparam biletul de 3,50 lei si care este ultima ora de plecare de la aeroportul otopeni catre gara de nord, si de unde luam bilet de autobuz de 3,50 lei de la aeroport la ora 22 ? sau cumparam de la inceput 2 bilete si pot ajunge in gara de nord la ora 23 sa prind trenul de Iasi. Va multumesc poate primarul Oprescu nu stie cat de bine ati organizat ca toti calatorii din tara sa se poata bucura de acest traseu infiintat 780

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: