Mi s-au aplicat 8 puncte amenda pentru depasirea limitei de viteza cu 15 km; ce pot face ?

Tweet this

2008/10/13 nelu tm s-a adresa lui Urban Iulian si echipei de la www.AsistentaPentruConsumatori.ro in aceasta problema :
Salutare si o zi buna!
Am citit articolul tau din urban news si mi-ai dat speranta asa ca mi-am zis sa-ti cer sfatul si poate ajutorul
Am primit o amenda contraventionala acum cateva zile ptr ca am rulat la iesirea din oras cu 65 la ora (spun ei).Ideea e ca stateau pe dupa un stalp de inalta tensiune cu aparatul radar si in spatele meu veneau si alte masini.Ce m-a intrigat e ca mi-au aplicat 8 puncte amenda si 2 penalizare adica 324+108 ca nu aveam talonul la mine total 432 lei adica 216 lei in 48 ore.Iam explicat ca nu am talonul ptr ca mi-au spart masina incercand sa o fure si miau furat bateria cu 3 zile inainte asa ca nu am mai lasat talonul in masina.
L-am intrebat pe agent daca trebuie sa platesc jumate din 216 in 48 ore ca asa credeam iar el mi-a spus ca da asa este.
Nemultumirea me e ca mi-au dat 8 puncte de amenda ptr 15 km peste limita adica 324 lei can altii au luat 3 radare si nu au ajuns la suma asta apoi faptul ca au stat langa un stalp de inalta tensiune poate a influentat aparatul radar.
Astept un raspuns competent si un sfat folositor, poate si un model de plangere cu care sa ma adresez judecatoriei.
Multumesc anticipat.   Cu stima Viorel!

Raspuns

Buna ziua NicuPlangere contraventionala, model plangere impotriva procesului verbal de contraventie, contraventia, sanctiuni contraventionale
Plangere contraventionala, model plangere impotriva procesului verbal de contraventie, contraventia, sanctiuni contraventionale Cui se poate aplica contraventia. Contraventia se poate aplica oricarui contravenient, persoana fizica sau juridica. Persoana fizica care poate face plangere contraventionala poate fi cetatean roman, strain sau apatrid. Nu pot fi contravenienti: minorii sub 14 ani, militarii in termen. Minorii cu varsta intre 14 si 18 ani raspund contraventional dar minimul si maximul amenzii se reduc la jumatate. Astfel, daca se face plangere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie, daca exista una dintre situatiile de mai sus, se pot invoca si specula aceste aspecte.
Plangere contraventionala, model plangere impotriva procesului verbal de contraventie, contraventia, sanctiuni contraventionale Reglementare juridica plangere contraventionala. Actul normativ cadru care reglementeaza contraventia si plangerea contraventionala este Ordonanta Guvernului nr.2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contraventiilor. Potrivit acesteia contraventia este fapta savarsita cu vinovatie si sanctionata prin lege, ordonanta, prin hotarare a Guvernului sau, dupa caz, prin hotarare a consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, a consiliului judetean ori a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Dispozitiile acestei ordonante se completeaza cu prevederile Codului de procedura civila.

Plangere contraventionala, cauze care inlatura raspunderea contraventionala. Daca situatia de fapt permite, prin plangere se pot invoca o serie de situatii: legitima aparare, starea de necesitate, constrangerea fizica si psihica, cazul fortuit – neprevazut, iresponsabilitatea, betia involuntara completa, eroarea de fapt, infirmitatea care are legatura cu fapta savarsita.

Plangerea contraventionala si prescriptia. In acest caz exista doua situatii: 1. prescriptia aplicarii sanctiunii si 2. prescriptia executarii sanctiunii contraventionale. In ceea ce priveste prescriptia aplicarii sanctiunii art.13 din Ordonanta nr.2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede un termen general deprescriptie de 6 luni. Cu privire la prescriptia executarii sanctiunii contraventionale, executarea sanctiunii amenzii se prescrie daca procesul verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat in termen de 1 luna de la data aplicarii sanctiunii. Totodata executarea se prescrie in termen de 2 ani de la data aplicarii sanctiunii contraventionale. Prescriptia se poate invoca in plangere atunci cand sunt indeplinite conditiile de mai sus.
Plangere contraventionala, model plangere impotriva procesului verbal de contraventie, contraventia, sanctiuni contraventionale Plangere contraventionala, sanctiuni contraventionale. Avertismentul, amenda, prestarea unei activitati in folosul comunitatii sunt sanctiuni principale. Alaturi de acestea se mai pot aplica si sanctiuni complementare: suspendarea sau anularea avizului, autorizatiei, inchiderea unitatii, confiscarea, blocarea contului, suspendarea activitatii, desfiintarea lucrarilor si aducerea terenului in situatia anterioara.

Plangere contraventionala, aplicarea avertismentului. Conform art.7 din Ordonanta nr.2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contraventiilor, avertismentul consta in atentionarea verbala sau scrisa a contravenientului asupra pericolului social al faptei savarsite, insotita de recomandarea de a respecta dispozitiile legale. Avertismentul se poate aplica daca s-a savarsit o fapta de o gravitate mai redusa. Este o sanctiune morala.

Avertismentul se poate aplica si în cazul în care actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei nu prevede aceasta sanctiune. Prin formulare de plangere contraventionala petentul poate cere motivat inlocuirea spre exemplu a amenzii cu avertisment, pornind de la gradul de pericol social concret redus al faptei savarsite de contravenient.
Plangere contraventionala, cauze de nulitate absoluta ce pot fi invocate in plangere. Art 17 din Ordonanta nr.2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede o serie de mentiuni care trebuie sa apara in mod obligatoriu intr-un proces verbal contraventional. Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului verbal. Nulitatea se constata si din oficiu. Lipsa acestor date pot fi invovate in plangerea contraventionala de catre contravenient.

Totodata, agentul constatator, in momentul in care incheie procesul verbal, trebuie sa puna in vedere contravenientului ca are dreptul sa faca obiectiuni, care vor fi consemnate la rubrica - alte mentiuni - sub sanctiunea nulitatii absolute. Acest lucru se poate invoca in plangere daca nu a fost respectat. Tot ceea ce se invoca intr-o plangere contraventionala trebuie si dovedit prin acte, martori etc.

Calea de atac impotriva procesului verbal de contraventie. Impotriva procesului verbal de contraventie se poate face plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii. Plangerea se depune la organul din care face parte agentul constatator. Acesta va primi plangerea contraventionala si va inmana depunatorului o dovada de primire. De aceea petentul va redacta plangerea in trei exemplare: unul pentru organul constatator, un exemplar care va fi trimis de organul constatator la instanta si un exemplar pe care i se va da un numar de inregistrare si va fi returnat depunatorului. Plangerea va fi trimisa spre judecare la judecatoria in circumscriptia careia s-a savarsit contraventia. Plangerea poate fi depusa personal sau poate fi trimisa prin posta, catre organul care a incheiat procesul verbal, in termenul legal, prin recomandata cu confirmare de primire in mod obligatoriu.

Efecte plangere contraventionala. Plangerea contraventionala are ca efect principal suspendarea executarii. Plangerea suspenda si executarea sanctiunilor complementare. Hotararea primei instante poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare si suspenda la randul sau executarea, judecandu-se la tribunal. Plangerea contraventionala si recursul sunt scutite de taxa de timbru.

Model plangere contraventionala:

Domnule Presedinte,
Subsemnatul/Subscrisa________, cu domiciliul/sediul in ________, CUI_______, J________, formulez:

Plangere contraventionala

Impotriva procesului verbal nr. ___ din _____, incheiat de _______, prin care am fost sanctionat cu _________, plangere prin care va solicit anularea procesului verbal atacat si a sanctiunii aplicate / reducerea amenzii la minimul special etc pentru urmatoarele:

Motive

In fapt:___(descrierea apararilor si a motivelor pentru care se cere anularea)
In drept: imi intemeiez plangerea pe prevederile Ordonantei nr.2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contraventiilor, Codul de procedura civila precum si a celorlalte acte normative in vigoare.

Probe: acte, martori ( nume, adresa), expertiza

Semnatura/stampila

Acest model de plangere contraventionala este schematic si cu caracter general. Este utila si practica judiciara in materie contraventionala pe domenii concrete de activitate.

Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.com


Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 7395

25 Comentarii pana acum»

 1. Marian said

  am October 14 2008 @ 9:16 am

  Buna ziua,
  Si fiul meu a fost depistat cu 75 Km/ora in Bucuresti pe Calea Victoriei si a depus a II-ua zi contestatie din urmatoarele considerente:
  1. echipajul nu a prezentat niciun document prin care sa dovedeasca apartenenta la Politia Rutiera a Capitalei.
  2. Autoturismul in care se presupune ca era aparatul radar nu era inscriptionata cu insemnele politiei rutiere.
  3. Formularul procesului-verbal nu are nici o stampila care sa ateste veridicitatea acestuia.
  4. Valoarea vitezei inscrisa pe procesul verbal nu este reala, vehiculul circuland cu o viteza sub aceasta valoare.

  In continuarea contestatiei s-a cerut sa ni se puna la dispozitie urmatoarele:
  1. Fotografia si filmul inrtegistrarii pe suport nemodificabil, din care sa reiasa in clar numarul de inmatriculare al autoturismului pe care il conduceam, cat si faptul ca am fost singurul care circula in acel moment pe Calea Victoriei, nr. 43.
  2. Ordinul de serviciu al agentilor constatatori, cat si autorizatia de functionare a aparatului radar pe auto Dacia Logan rosie cu numar de inmatriculare B-21-AOE.
  3. Buletinul de verificare metrologica a aparatului radar cu seria PYT67200005 din care sa reiasa erorile pe care le are in conditiile de functionare de la acea ora. (0 grade celsius si ceata)

  Prin sentinta civila nr.7487/15.05.2007 contestatia a fost admisa deoarece Politia Rutiera nu a prezentat nici un document din cele solicitate (in afara de o fotografie neclara).

  Depuneti urgent si Dvs.contestatie impotriva politiei rutiere si aveti sanse 99% sa castigati.
  Mai mult, puteti sa ii dati in judecata pentru ca au incercat sa va ia banii cu ajutorul unui aparat neomologat si neverificat metrologic! (dupa cate stiu aceasta fapta fiind sanctionata de lege).

  Va urez BAFTA!

 2. Viorel Urban said

  am October 14 2008 @ 9:18 am

  Multumim Marian !

 3. Philipo4you said

  am October 14 2008 @ 9:25 am

  Ati cistigat pentru ca proba aparatului radar efectuata in conditii de ceata, ninsoare, ploaie sau vint puternic nu este valabila conform normei metrologice legale si probabil juristul politiei stiind asta nu a mai adus alte acte la dosar dar de aprox 1,5 ani cinemometrele din Romania au toate actele in regula inclusiv autorizatii pentru operatorii acestora (care sunt obligatorii si care trebuie sa fie prezentate odata cu legitimarea politistului)

 4. Votalau said

  am October 14 2008 @ 9:32 am

  FELICITARI!!!
  Cu totii “apreciem” modul prin care instigi la nerespecatrea regulilor de circulatie prin atacarea tuturor actelor constatatoare a contraventiilor.
  Mai urmeaza sa oferi solutii pt scaparea de raspundere in cazul in care un sofer, accidenteaza pe trecerea de pietoni un copil…
  Suntem o NATIUNE DE CONTRAVENIENTI!

  PS Pt Marian

  Inteleg ca fiind vorba de fiul tau, solidarizezi cu el, chiar daca stii ca a circulat neregulamentar. Insa in felul asta il incurajezi sa faca acelasi lucru pe viitor.
  Sa te gandesti la asta la primul eveniment rutier pe care il va avea…

 5. Viorel Urban said

  am October 14 2008 @ 9:38 am

  Votalau tu stii ca prin Otopeni mergeau cu 120-130 km/h in vara lui 2008 2 Corvette rosu si negru , faceau curse si totusi nu cred ca li s-a intamplat nimic pentru ca continuau ? Ai auzit de Carmen Paunescu si tragedia pe care a provocat-o ? Stii ceva despre accidentul ala de la Timisoara in care e implicat smecherul ala cu Ferrari ? Ai idee despre ce vorbesti macar ? Nu incurajeaza nimeni sa nu se respecte legile prietene, insa vrem sa fie aplicata legea cu respectarea tuturor drepturilor si libertatilor , fara sa fie comise abuzuri, fara sa fim luati la misto, fara sa treaca ioana tariceanu atasata la coloana oficiala fara sa aiba drept si Politia sa ne creada prosti si ignoranti si sa spuna ca nu e asa si ca noi , noi toti vedem gresit ! DESPRE ASTA DE CE NU VORBESTI ? De ce nu vorbesti despre sictirul si sfidarea unor indivizi din Politie si nu numai care , cand e vorba de VIP sau persoane de acest fel – importante – nu se ating, sunt respectuosi , se poarta ca niste slugi insa cu nea ilie sau altii se poarta cocosi !

  Terminati cu aberatiile astea ca nu suntem prostii vostri !

 6. Votalau said

  am October 14 2008 @ 10:02 am

  Intaresti ce am zis. Mentalitatea e de vina…

 7. Viorel Urban said

  am October 14 2008 @ 10:09 am

  @ votalau = Suntem o NATIUNE DE CONTRAVENIENTI!

  asta vrei tu sa credem si alti rasuflati insa ca Politia si tu sa cereti respect, legi si respectarea lor trebuie sa oferi aceste lucruri cu TOTI OAMENII si nu numai cu X sau Y nemernic, in fata caruia faci pe tine de frica cand ti se adreseaza pentru ca stii ca nu-l poti atinge si ca majoritatea sunt corupti, lasi si nenorociti !

  Vad ca tot nu vorbesti despre ce spun eu, nu esti interesat probabil insa acuzi orbeste si pui etichete ! Inca o data : nu suntem prostii vostri !

 8. Plaur said

  am October 14 2008 @ 10:21 am

  Am mai scris si sustin in continuare ca sunt impotriva oricaror excese la volan.
  Votalau are dreptate de data aceasta, pentru ca acum e clar ca s-a urmarit doar specularea unor deficiente de altfel reale ale celor din politia rutiera si mai ales a dotarii lor.
  Domnul in cauza nici macar nu contesta viteza excesiva (pentru ca pe Calea Victoriei nu vad unde se grabea de avea 75km/h, bine ca nu avea 120, in conditii de ceata si la 0 grade. Probabil era si polei), ci vrea sa-si scape fiul de amenda cu chichitele invatate pe aici.

  Sustin faptul ca, in cazul acesta particular, nu trebuie sa fim de partea faptuitorului, pentru ca, asa cum reiese din problema enuntata, NU ARE DREPTATE. Se poate interpreta foarte clar ca o instigare la nerespectarea regulilor de circulatie bazat pe faptul ca mijloacele de probare a faptelor sunt imperfecte.

  Urmarea o sa fie ca se vor dota din ce in ce mai bine (ati vazut radarul de la Arad, care trecand peste proiectorul de infrarosu care nu stiu cu ce poate fi detectat, foloseste o CAMERA performanta care masoara viteza FARA EMISII RADIO sau de alta natura). Asa ca atunci cand si detectoarele radar vor fi inutile, ce ii vom mai invata pe vitezomanii nostri sa faca? Sa treaca peste politisti, ca sa nu aiba cine sa constate contraventia?!!!

 9. Crissti said

  am October 14 2008 @ 11:46 am

  @ asta vrei tu sa credem si alti rasuflati……… daca pana acum, parerea pe care o aveam despre dl Urban era una buna, in conditiile astea, cand suntem jigniti pentru parerile noastre, indiferent care ar fi ele, in loc sa fim convinsi de catre “dl AVOCAT” ca asa este, aprecierea si respectul pentru “distinsul domn” incepe sa paleasca vazand cu ochii.
  Domnule Urban….. mult vehementata “smecherie” tot cei ca dumneavoastra au inventat-o, speculand orice virgula pentru a se agata de o eliberare sau o derogare de la aplicarea “Legii”, care este o alta problema pentru ca este facuta pentru unii, caci… “pestele se impute de la cap”. Ce vina are politistul care aplica ceea ce au scris unii, ce vina are functionarul care te trimite acasa pentru ca a mai venit o reglementare care spune ca mai ai nevoie de o coala, va spun eu “RASUFLATUL”, care ar vrea si doreste sa schimbe ceva in tara asta….. NICIUNA DLE URBAN, NICIUNA. Vina este a celor care vor sa ocoleasca cat mai mult sau total ceea ce ar trebui sa respecte. Nu contesta nimeni ca sunt functionari aroganti, abuzivi care nu au ce sa caute in posturile in care sunt, dar de ce sa furam si noi, care ne consideram civilizati, caci ii tragem pe ei la raspundere.
  Domnule Urban, ce cate ori ati incalcat dumneavoastra regulile de circulatie fara sa fiti pedepsit?, de cate ori v-ati folosit de reletiile pe care le aveti pentru a obtine ceva?, de cate ori ati influentat o actiune sau o activitate in favoarea dumneavoastra?, si ar mai fi destule intrebari.
  Si inca ceva, domnule avocat, trebuie sa fiti convingator intr-o discutie, nu arogant, caci asa nu sunteti mai breaz decat acei funtionari abuzivi despre care am scris mai sus.

 10. Alin said

  am October 14 2008 @ 11:54 am

  Nu stiu de ce va certati, dar sa il arda cu mai mult, cine il pune sa alerge prin oras, si daca are bani de dat la stat, sa ii dea.
  Votalau si Plaur au dreptate, eu am permis de 7 ani, am ramas fara el de 3 ori pe cate 3 luni (depasiri neregulamentare, treceri pe rosu urmate cu accident); la viteza, n amenzi, nici macar una contestata. Si cu Dacia Logan colorata, daca e in orice regiune din tara, la marginea drumului, cu nr de Bucuresti cu 11 sau 21 la nr, si un A in litere, sigur e radar. si nu neaparat trebuie sa scrie pe ea politia, ca sa nu mai zic de poza, parca e facuta cu un super aparat.
  Si de ce, in SUA, nu are nimeni nici un cuvant de spus in fata politistului, acolo radarele sunt ca niste pistoale cu laser, cand e ceata ii vezi raza, te-a luat cu viteza, si vezi cum vine masina de politie dupa tine. Acolo daca vrei sa contesti, doar la tribunal, ca sa mai pui ca vine chiar politistul care ti-a dat amenda, dar daca ajungi la tribunal, poti ramane cu amenda, sau doar cu punctele de penalizare.

  Hai sa ii lasam pe toti sa mearga cum vor, ca poate mai scapam de ei.

  PS: Anul trecut am avut ultimul accident grav, eu eram cu o dacie si m-am intalnit cu o CIFA MAN, m-a durut sufletul, dar macar m-a cumintit.

 11. Paraipan said

  am October 14 2008 @ 1:48 pm

  “Am condus in stare de ebrietate, iar un militian m-a oprit. Aveam alcoolemie 1,2 insa i-am contestat PV-ul pe motiv ca alcooltestul avea omologarea metrologica expirata si am castigat! Procedati la fel”

  Sugestii din astea ne dorim toti pietonii din Romania!

  In loc sa ii inveti cum sa FENTEZE LEGEA, mai bine da-le un sfat: NU DATI MOTIV POLITISTULUI SA VA INTOCMEASCA PROCES VERBAL = CONDUCETI REGULAMENTAR.

  Pt cei care nu cunosc termenul “regulamentar”, consultati http://www.dexonline.ro

 12. Iulian Urban said

  am October 14 2008 @ 3:16 pm

  D-le Crissti
  Cu cine te certi dumneata ? Eu nu am dialogat cu tine asa ca nu inteleg de ce te certi cu mine Urban Iulian.
  Hai sa lamurim problema daca exista vreuna.
  Ce smecherii am inventat eu ? Faptul ca sunt oameni amendati pe nedrept sau chiar amendati pe drept dar care ar dreptul sa conteste amenzile , este un lucru rau ? PREZUMTIA DE NEVINOVATIE este un lucru rau ? Haideti inapoi in vremea lui Stalin atunci

 13. Just me said

  am October 14 2008 @ 6:13 pm

  @ Crissti:

  “Vina este a celor care vor sa ocoleasca cat mai mult sau total ceea ce ar trebui sa respecte.”

  Respectatul unei legi ar trebui sa plece de la aceia pe care o dau: institutii de stat, ‘militie’, parlamentari ..
  Cati din ei o respecta ?
  Vorbesti ca un militian cu o mentalitate grea.
  Daca nu iti convine felul Domnului Urban de a prezenta problemele nu mai intra acia sa ataci lumea si opinia publica.
  Ai facut cumva bine cuiva sau ai vreun site de acelasi profil? Ajuti ‘Poporul’ cu sfaturi ? Nu se vede. Domnul Urban o face.

  “Ce vina are politistul care aplica ceea ce au scris unii, ce vina are functionarul care te trimite acasa pentru ca a mai venit o reglementare care spune ca mai ai nevoie de o coala ..”

  Ce vina o avea un functionar public trecut de 55 de ani care e pe jumatate miop, poarta ochelari de 2 cm grosime, are grave probleme cu memoria si este incadrat ilegal intr-o functie fara sa fie pregatit PROFESIONAL si MORAL pentru asa.
  Cum te simti cand ai studii superioare si mergi la un functionar public pe jumatate senil pentru cateva hartii si esti privit ca un infractor ?

 14. doru said

  am October 14 2008 @ 9:15 pm

  pa dracu, nu ganditi din pacate! Politistul ca si conducatorul auto trebuie sa respecte legea. Daca presupusupusul contravenient demonstreaza ca a respectat legea tot el e de vina? Pai politistu-i si acuzator si judecator in cazul acesta. Ce rost mai au judecatorii. Dublati salariile la politisti ca le au mai mici decat medicii si profesorii si de acum suntem stat de politisti.Meritati sa va dea amenda!Cand vor si fara drept de apel. V-o doresc!

 15. narcis said

  am October 14 2008 @ 9:51 pm

  D-le Urban, care este temeiul legal cf caruia se prescrie exec sanct contrav dupa 2 ani?

 16. Florea Ioan Nicolae said

  am October 14 2008 @ 10:11 pm

  Nu sesizati problema. Cel ce apus problema nu contesta ca a depasit viteza ci i s-a aplicat o pedeapsa mai drastica deat prevede legea.
  In acest caz cine trbuie pedepsit ?

 17. Marian said

  am October 15 2008 @ 9:29 am

  Buna ziua,
  Sunt constient de pericolele care pot apare datorita nerespectarii regulilor de circulatie! In cei aproape 33 de ani de cand am permis de conducere + vreo 5 ani de competitii auto, nu am avut nicio problema majora in trafic. La fel si fiul meu, care conduce de aproximativ 8 ani nu a avut niciun eveniment major in trafic (ceea ce doresc tuturor!). In alta ordine de idei nu cred ca exista un sofer care sa nu fi depasit viteze legala macar cu cativa kilometrii/ora vreodata. Totul depinde de sansa, daca te vede sau nu politia!.
  Dar cred ca este de datoria noastra sa sanctionam orice abatere de la normalitate a reprezentantilor institutiilor statului. Legile ar trebui sa fie valabile pentru toata lumea. Daca un taran este prins in piata cu un cantar neverificat metrologic i se intocmeste dosar penal! Iar daca dau un ban (chiar si pentru o amenda de circulatie), trebuie sa mi se justifice corect si cu argumente aceasta contraventie!
  Poate ca datorita demersurilor pe care le-am facut si noi politia a intrat in legalitate cu aparatele radar asa cum ne-a comunicat si Philipo4you.
  Cu stima,
  Marian

 18. Marian said

  am October 15 2008 @ 9:40 am

  P.S.
  Domnule Urban, poate fi contestat in instanta un PV pentru depasirea vitezei legale in care nu s-a specificat seria si tipul aparatului radar acestea fiind necesare la o eventuala confruntare in instanta? Precizez ca persoana care a fost depistata ca a depasit viteza legala a cerut in mod expres sa se treaca aceste date in PV dar organul de politie a refuzat.
  Multumesc pe acesta cale lui Philipo4you pentru informatiile pe care ni le-a dat!
  Cu stima,
  Marian

 19. contestatii.com said

  am October 16 2008 @ 10:47 am

  RESTITUIRI PERMISE AUTO ABUZIV RETINUTE

 20. Anca Petrus said

  am October 30 2008 @ 9:59 am

  Buna ziua!

  Am si eu o intrebare. Am primit acasa o citatie cum ca am depasit limita legala de viteza ; scrie ca am circulat cu 88,7 km/h pe un sector de drum unde se circula cu 70 km/h (in localitate). Intrebarea mea este urmatoarea : Cate puncte de penalizare / amenda ar trebui sa primesc ? Eu m-am uitat pe regulament si depasirea cu 10-20 de km se soldeaza cu 2 puncte penalizare / amenda. Este adevarat sau s-a modificat ceva? Faptul ca am permisul de mai putin de 1 an afecteaza cu ceva? Primesc mai multe puncte? Sau tot la fel ca restul? Petru ca eu stiam ca incepatorii trebuie sa circule cu mai putin de 20km fata de limita de viteza doar in afara localitatii.

  Astept un raspuns!

  Multumesc anticipat!

 21. ionica baicoianu said

  am November 5 2008 @ 11:17 am

  Buna ziua
  Vreau sa va relatez un abuz al organelor de politie. In noaptea de 26 spre 27 septembrie tatalui meu i-au fost furate o vaca si un tauras.Precizez ca tatal meu locuieste la marginea localitatii avand in preajma casei un islaz.In dimineata de 27 septembrie a reclamat la politia din localitate disparitia celor doua animale si agentii sositi la fata locului l-au amendat in conformitate cu art.2 pt.19 din Legea nr.61/1991 pentru citez”a lasat nesupravegheate cele doua bovine si o cabalinape islazul din fata locuinti acestea putand scapa si distruge bunurile si culturile cetatenilor”. Si de parca acestlucru nu ar fi de ajuns nici nu i-au comunicat procesulverbal de constatare si stabilire a contraventiei in termenul de 30 de zile, tatal meu refuzand sa semneze acest proces-verbal la data incheierii sale.
  Cum as putea sasolicit constatarea prescriptiei executarii amenzii contraventionale?

 22. Florina said

  am April 8 2009 @ 3:38 pm

  Buna ziua,

  As dorii sa stiu ce presupune plangerea impotriva procesului verbal de contraventie in cazul unei amenzi de radar fix primita prin posta, se trimite plangerea la organul din care face parte agentul constatator printr-o recomandata si confirmare de primire, apoi banuiesc ca se demareaza procesul, trebuie neaparat sa fiu reprezentata printr-un avocat? Procesul presupune mai multe infatisari? asta ar fi o problema pentru mine avand in vedere ca judecatoria este in judetul Ialomita iar eu locuiesc in Bucuresti. Mai sunt alte etape importante ce trebuiesc mentionate? si aici ma refer si la costurile de judecata.

  Astazi 8.04.2009 am primit procesul verbal. As avea varianta de a plati 242Ron in 48 de ore. Avand in vedere ca am dubii in ceea ce priveste vinovatia ce ma sfatuiti sa fac? Are sens sa fac plangere sau sa inghit in sec si sa zic ca asta e nu merita osteneala… cu toate ca ma consider nevinovata.

  Multumesc anticipat pentru raspuns!

 23. eu said

  am May 3 2009 @ 6:27 pm

  buna florina!te sfatuiesc sa citesti OG 2/2001, e cam tarziu sa mai introduci plangerea contraventionala… dar daca mai patesti asta, uita-te neaparat pe art. 16, 17, 18, 19. sigur te vor ajuta!

 24. Mihai said

  am May 14 2009 @ 4:24 pm

  Am citit cu interes ce s a discutat pana acum si: e clar faptul ca sunt persoane care chiar nu inteleg lucrurile pe care le citesc (divergentele de opinii legate de incurajarea nerespectarii legislatiei auto si de modul in care se face obtinerea informatiilor de catre echipajele de politie si exactitatea acestor aparate). Aplicarea legii ar terbui sa fie una si aceeasi pentru toti:
  -nu ar trebui sa se tina cont de statul social; prea multe cazuri cu persoane publice in care rezolvarile au fost de 2 lei si asta in cazul in care s a solutionat cazul…
  -nu ar trebui influentata de “toanele” personalului politiei rutiere care stabilesc o anumita amenda pentru o anumita neregula sau dau mai multe puncte de penalizare decat este cazul….
  Mai sunt cazuri in care fara sa vrei esti implicat intr-o astfel de aventura din care politistul spera sau se gandeste ca poate obtine o anumita suma sub forma de spaga – chestie facuta la intimidare …. iar daca incepi cu chestii legate de omologarea aparatului radar, sau de poze/film care sa demonstreze acuzatia care ti se aduce incepe harababura: proces verbal, amenda si tot lantul de porcarii pe care trebuie sa le suporti…
  Aceste lucruri or sa se tot intample la noi in tara ceea ce este trist. Problema este mentalitatea, coruptia care exista si alti factori…
  Atata timp cat or sa existe interese personale, politice sau de alta natura a celor implicati in conducerea tarii or sa existe portite de scapare in legile dupa care ne ghidam viata de zi cu zi…fie ca este in domeniul auto, fie ca este in medicina , etc…. aceste portite fac persoane care se urca la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice, persoane care lovesc pietoni pe trecere, etc. sa scape nepedepsite pe baza unei chichite in lege. Ce mi se pare mie grav este ca nu se sesizeaza nimeni sa faca o completare legii cu pricina si tot asa legilor care au scapari si intr-un interval de timp aceste portite ar fi excluse si intr-un final persoanele care comit aceste abatari ar fi aduse in fata justitie (in cazul in care este necesar) sau ar trebui sa plateasca amenda fara sa mai existe scandaluri
  dar astea sunt doar visurile unui cetatean de rand din tara asta minunata

 25. andreea said

  am June 19 2009 @ 2:35 pm

  eu am primit 480 lei pt centura si ca nu am avut permisul sau buletinul.e corect?

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: