Iata poza unui ingeras : Szolomajer Larisa Lorena

Tweet this

Acest caz grav de malpraxis preluat de avocatii de la www.AsistentaPentruConsumatori.ro
http://www.urbaniulian.ro/2008/10/08/cazul-de-malpraxis-al-copilului-decedat-la-sectia-de-neonatologie-din-cluj-preluat-de-urban-iulian-si-asociatia-de-asistenta-pentru-consumatori/
inca ma tulbura, pentru ca ni se demonstreaza cat de nepasator este tratata viata omului, mai ales fragila viata a unui bebelus, de catre unii medici romani care isi bat joc de meseria lor , si arunca romanii in ghearele disperarii.

Iata un mesaj si poza trimisa mie de Adrian Szolomajer cu poza fetitei lui care acum este in ceruri

---------- Forwarded message ----------
From: adrian szolomajer <adiszolomajer@gmail.com>
Date: 2008/10/9
Subject: Poza fetitei mele Szolomajer Larisa Lorena
To: iulian.urban@gmail.comAceasta poza a fost facuta fetitei mele in data de 27.03.2008 (data de pe poza e gresit setata), la cateva ore dupa nastere.Asa arata un copil malformat? Atrezia doudenala este o malformatie destul de raspandita si nicidecum atat de grava ca si cum ar fi trebuit de exemplu sa faca o operatie pe cord.In secolul 21 se moare de infectie prin spitale?
Am sa va trimit de asemenea pe acest  mail si o copie a plangerii pe care am conceput-o pentru colegiul medicilor din cluj, indata ce termin de-l scris.
Va multumesc pentru ajutor.


Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.com


Catre Colegiul Medicilor Cluj Napoca,Subsemnata Szolomajer Andrea Ecaterina, domiciliata in localitatea Sighetu-Marmatiei, judetul Maramures , strada Unirii 19/18 , cod 435500,CNP 2750523241664, posesoare a C.I. seria MM nr.327991, telefon 0748297572, angajata a Spitalului Municipal Sighetu-Marmatiei, cu functia de asistent medical generalist, prin prezenta formulez :PlangereImpotriva Dr. ORDEANU CALIN, domiciliat in Cluj Napoca, medic specialist chirurgie pediatrica la Spitalul de Ortopedie si Chirurgie Pediatrica Cluj Napoca aflat pe strada Motilor nr.68, rugandu-va sa dispuneti cercetarea susnumitului pentru culpa medicala ,ce a condus la decesul fiice mele SZOLOMAJER LARISA LORENA.Motivele plangeriiIn data de 27.03.2008 am dat nastere unei fetite, SZOLOMAJER LARISA LORENA, prin sectiune cezariana, la termen ,efectuata de Conferentiara Dr. Mironiuc Clara, la Clinica Ginecologie 1 din Cluj Napoca, de pe strada Clinicilor.


Copilul s-a nascut cu o malformatie congenitala si anume ATREZIE DUODENALA.


Deoarece se stia de conditia copilului inca inainte de nasterea acestuia, a fost planificat exact in ce fel vor decurge lucrurile, ca totul sa fie bine, adica urma sa se nasca, sa fie tinuta o zi la Neonatologia din cadrul Ginecologiei 1 pentru observarea starii generale si pregatirea preoperatorie ,dupa care a doua zi urma sa fie dusa la Chirurgie Pediatrica pe strada Motilor nr. 68, unde urma sa fie supusa unei interventii chirurgicale de catre Dr. ORDEANU CALIN, iar la cateva ore dupa interventie ,respectiv dupa stabilizarea starii fetitei, urma sa fie adusa inapoi la Neonatologie, aici avand echipamentul necesar si pregatit pentru supravegherea si tratamentul postoperator pe care l-ar fi necesitat nou nascuta, inclusiv aparat de ventilatie mecanica daca era cazul.


Totul s-a petrecut precum era planificat, adica in data de 27.03.2008, ora 10 s-a nascut fetita, prin sectiune cezariana, cu greutatea la nastere de 3300g, Apgar 8, L-50cm, cu stare generala buna, echilibrat cardio-respirator si neurologic.


S-au efectuat investigatii paraclinice si de laborator care au evidentiat anemie, fapt pentru care i s-a administrat masa eritrocitara izogrup izoRh si de asemenea s-a confirmat diagnosticul antenatal de Atrezie duodenala.


In data de 28.03.2008 a fost transferata la Clinica de Chirurgie Infantila , conform intelegerii dintre Conferentiar Dr. Gabriela Zaharia si Dr. Ordeanu Calin si urma ca dupa interventia chirurgicala si stabilizarea starii fetitei , aceasta sa fie readusa la Neonatologia din cadrul Ginecologiei 1( aproximativ dupa 3 ore, maxim o zi dupa operatie) fapt care nu s-a mai intamplat, pentru ca Dr. Ordeanu Calin refuza categoric sa


-2- o trimita inapoi sub pretextul ca nou nascuta nu si-a reluat inca tranzitul intestinal si vrea sa o tina sub observatie .


Conferentiara Dr. Gabriela Zaharia a fost plecata pe cateva zile in strainatate in interes de serviciu, si a lasat delegat pe Dr. Andreica ,care era insarcinat cu readucerea fetitei de la Chirurgie Infantila dupa operatie si ingrijirea ei postoperatorii, sub directa indrumare a Conf. Dr. Gabriela Zaharia, pana la revenirea dansei in tara, fapt care Dr. Andreica nu a mai putut sa-l faca cu toata bunavointa de care a dat dovada pentru ca in ciuda insistentelor facute de el catre Dr. Ordeanu Calin, acesta in continuare refuza categoric readucerea fetitei la Neonatologie.


Din cauza ca eram imobilizata la pat, dupa sectiunea cezariana, a fost nevoit sotul meu sa mearga la Chirurgie Infatila, pentru ca i s-a solicitat acordul in scris,respectiv semnatura pentru interventia chirurgicala care urmau sa-i faca fetitei, respectiv acordul si semnatura pentru transfuzie de sange izogrup izoRh, stiind ca aceasta s-a nascut cu anemie si in imposibilitatea de a se alimenta, transfuzie care de fapt nu i s-a mai administrat la Chirurgie Infantila ,astfel incat in data de 07.04.2008 cand a fost readusa la Neonatologie la Ginecologie 1, respectiv in ziua 12-a postoperator, analizele de laborator aratau o anemie severa cu trombocitopenie mult accentuata respectiv T-13.000 fapt ce a condus la imposibilitatea controlarii hemoragiei digestive indiferent de tratamentul administrat respectiv factori de coagulare, spalaturi gastrice cu Sucralfat , administrare de masa trombocitara, perfuzii cu Controloc, hemoragie care putea fi prevenita daca ar fi fost corect supravegheata postoperator si ar fi observat la Chirurgie Infantila ca fetita s-a anemizat foarte tare si in mod special ca i-a scazut numarul de trombocite care este direct raspunzator de coagularea sangelui.


Dar sa revin la ordinea cronologica a evenimentelor si anume in data de 02.04.2008, cand am fost in posibilitatea de a ma mobilize, am fost transferata la Chirurgie Pediatrica langa fetita mea.


Cand am ajuns acolo deja fetita nu se afla intr-o stare foarte buna, prezenta abdomenul marit, avea dificultate in respiratie din cauza abdomenului, avea hiperesteze cutanata la nivel abdominal, adica avea toate semnele care pledau pentru o peritonita.


Domnul Dr. Ordeanu Calin intr-una ma asigura ca starea copilului e buna.


Tratamentul era compus din Fortum 1g, Aminoven si Glucoza .


Peste catva timp fetita a inceput sa prezinte febra, care in zilele urmatoare a persistat si chiar a devenit rebela la antipireticele administrate s chiar la compresele reci.


I-am adus la cunostinta domnului Dr.Ordeanu Calin ca fetita are temperatura mare, la care dansul mi-a raspuns ca nu este de la operatie.


I s-a recoltat din secretia din plaga operatorie examen bacteriologic cu antibiograma, la care rezultatul este STAFLIOCOC AUREUS, sensibil la VA – AK si rezistent la P, AMC, O, CTX, CAZ, AM.


Starea generala a fetitei era tot mai rea pe zi ce trece, antibioticele administrate nu isi faceau efectul ,respectiv fetita era tratata cu Fortum 1g si Gentamicina pe cand antibiograma cerea altceva. Domnul Dr. Ordeanu Calin tot ii facea clisme fiind convins ca sunt de fapt probleme de tranzit intestinal postoperator si tot imi spunea sa nu-mi fac probleme, si cand l-am rugat sa reintervina operator a zis ca nu este cazul. Tin sa va aduc la cunostinta un lucru care sunt convinsa ca nu a fost consemnat in foaia de- 3 -


observatie a fetitei ,si anume faptul ca in data de 06.04.2008 ,duminica fiind de garda domnul Dr. Ordeanu Calin a cerut unui medic ( o doctorita ,dar nu-i retin numele) sa-i faca fetitei o ecografie abdominala unde s-a evidentiat lichid liber in peritoneu, fapt care doamna doctor a explicat-o ca fiind normal la nou nascuti.


Ceea ce nu inteleg este ca, oare de ce nu a adminstrat domnul Dr.Ordeanu Calin tratamentul tintit exact pe microbul aratat la examenul bacteriologic, si de ce nu a folosit antibioticele la care, conform antibiogramei, era sensibil microbul, respective VA – AK.


Altceva ce nu mai apare nicaieri, probabil deja nu mai avea importanta, este faptul ca in ziua readucerii fetitei la Neonatologie, in momentul in care s-a introdus in schema de tratament MERONEM+METRONIDAZOL , fetita n-a mai facut febra, dar starea generala deja era profound alterata, facuse 4 stopuri cardio-respiratorii la Chirurgie Pediatrica ( una dintre ele , respective prima cand eu am fost de fata ,si facandu-i masaj cardiac eu personal, pentru ca personalul era in alta parte , si-a revenit, fapt ce este consemnat in foaia de observatie ca fiind crize de apnee si nicidecum stop cardio-respirator( nici macar Adrenalina pe care i-au administrat-o in prezenta mea nu au consemnat-o in F.O.).Acest lucru l-a determinat pe medical currant, Dr. Ordeanu Calin, sa cheme ambulanta , sa se debaraseze de noi si sa ne trimita inapoi la Neonatologie, cand de fapt eu il rugam sa reintervina operator sa curete plaga, iar el imi raspundea ca de fapt chirurgical el nu ma are ce sa faca, ca operatia a reusit.


Ajunsi la Neonatologia din cadrul Ginecologiei 1, fetita din nou a facut stop cardio-respirator, fapt pentru care a fost intubata si ventilata mecanic.A venit doamna Conferentiar Dr.Gabriela Zaharia sa-mi spuna de stopul cardio-respirator suferit de fetita si dupa ce i-am spus ca dincolo (adica la Chirurgie Pediatrica) a facut de 4 ori am constat cu stupoare ca doamna Conferentiar nu a fost anuntata de acest lucru si nici nu a fost consemnat in F.O. Atunci mi-a fost adus la cunostinta ca fetita este in stare foarte grava, ca avea ENTEROCOLITA ULCERO NECROTICA cu punct de plecare de la plaga operatorie si ca toate semnele pledau pentru PERITONITA cu INFECTIE DISEMNATA.


Dupa cateva ore a inceput sa ii apara pe sonda naso-gastrica un aspirat gastric n “zat de cafea” care mai tarziu a devenit aspirat sanguine sange proaspat in cantitate mare.Precum am amintit si in randurile de mai sus, i s-a administrat factor de coagulare ,masa trombocitara, masa eritrocitara izogrup izoRh, plasma, s-au facut spalaturi gastrice cu Sucralfat, dar nimic nu oprea hemoragia digestive.Putin mai tarziu s-a instalat si coma profunda cu midriaza fixa, fara raspuns la stimuli, blocaj renal fara raspuns la tratament.


Ceea ce vreau sa subliniez este ca la Neonatologie, medicii au facut tot ce era omeneste posibil de a o salva dar deja era prea tarziu.


La examenul anatomo-patologic diagnosticul a fost exact la ce ma gandeam ,si mai apoi mi-a fost confirmat de doamna Conferentiar Dr. Gabriela Zaharia, pentru ca simptomatologia patognomonica vorbea de la sine si anume PERTONITA VECHE DE O SAPTAMANA .SEPTICEMIE GENERALIZATA ,cu meningoencefalita purulenta si aproape toate organele interne cu depuneri fibrino-purulente.


Din cunostintele mele generale stiu ca o infectie survenita in spital se numeste INFECTIE NOSOCOMIALA si este datorata neglijentei medicului si a personalului sanitary, iar PERITONITA odata instalata ,tot medicul chirurg este in masura sa o rezolve ori schimband antibioticul conform examenului bacteriologic si a antibiogramei ,ceea ce in cazul asta nu s-a facut, ori prin reinterventie chirurgicala pentru curatarea peritoneului, ceea ce din nou nu s-a facut.


Va rog sa decideti dumneavoastra daca am dreptate si sa interveniti cu sanctiunile prevazute de lege atat pentru culpa medicala cat si pentru infectia intraspitaliceasca, pentru a evita si alte tragedii.


De asemenea solicit o copie a anchetei facute de dumneavoastra.


Anexez prezentei copii dupa : rezultatul autopsiei fiicei mele Szolomajer Larisa Lorena, epicriza de evolutie de la Neonatologie, certificatul de nastere si de deces a nou nascutei si C.I. al mamei.


Va multumesc anticipat.
Sighetu-Marmatiei Szolomajer Andrea Ecaterina


07.10.2008


- 4 -


Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 8227

12 Comentarii pana acum»

 1. Minerva Stanciu said

  am October 11 2008 @ 11:15 am

  Fara sa vreau sa aduc vreo atingere unui gen de profesie medicala , asa cum am fost acuzata de conducerea spitalului Campina , unde am lucrat 9 ani din cei 16 de pediatru ,consider ca este un caz sugestiv pentru faptul ca exista o ruptura grava intre neonatologie/pediatrie si specialitatile chirurgicale conexe ( OG , chirurgie pediatrica ). Din aceasta ruptura , in mod nedrept au de suferit internistii pediatri . In 2005 , daca nu ma insel , in Maternitatea Ploiesti au murit 12 nou-nascuti – unul din ei , al unei prietene care nu a facut pana in prezent nici o plangere. Din toata istoria , s-a lasat cu sanctiuni strict asupra neo-natologilor care au fost demisi sau sanctionati pentru fapte care , in realitate , nu cauzasera decesele respective , in urma analizei partinitoare efectuate de ASP Prahova . Chirurgii se acopera perfect cu orice prilej si nu cred ca se vor putea dovedi omisiunile de la foaia de observatie
  Sunt impresionata de acuratetea medicala a prezentarii facute de mama indoliata , dar sunt convinsa ca , in cele din urma , vinovat va fi … neo-natologul sau , cel mult , chirurgul nu va fi gasit in nici un caz responsabil . Puterile colegiului medicilor sunt foarte limitate , iar numarul specialistilor din sistem este in scadere.Colegiul nu poate da decat sanctiuni pe linie profesionala si nu intervine in infectii intraspitalicesti care sunt de competenta ASP judetean.In mod normal , un stafilococ meticilino rezistent este germen de spital si nu ar mai comporta discutii , dar poate se va pune problema ca bebelusul il avea …din sectia de neo-natologie de unde plecase . Asa a fost in cazul Mat Ploiesti , in incidentul de mai sus. ASP este forul superior care ar trebui sesizat. Poate in judetul Cluj , acest for isi va face datoria mai corect decat si-a facut-o in Prahova , unde nici macar nu a luat in calcul faptul ca gravida trebuia trimisa de mult in alta clinica si a incercat sa musamalizeze faptul ca Salvarea a venit cu peturi de apa calda intr-un incubator nefunctional . Scopul final este ca aceste lucruri SA NU SE MAI REPETE , nu sa atacam vreun coleg sau sa periclitam scaunul cuiva , chiar daca nu merita , ba chiar e periculos sa stea pe el. Am solicitat ajutorul asistentei pentru consumatori pentru a actiona IN INSTANTA pentru lamurirea cazului bebelusului decedat la Campina in 10 septembrie -parintii nu au facut plangere fiind convinsi ca eu voi avea in cele din urma de suferit desi ei considera ca responsabil e ginecologul care nu a venit sa asiste nasterea .Si in cazul meu , ginecologul s-a acoperit , mintind ca a asistat … un avort cu singerare mare . Desi a declarat ora 0,30 pt. avort , iar nasterea era consumata la 0,10 ,toti s-au facut ca nu observa inadvertenta iar , pana acum , sunt convinsa ca orele au fost ajustate in foile de observatie ca totul sa fie ” curat ” , in cazul unei anchete .Cred ca doar in instanta exista sanse ca asemenea situatii sa fie analizate obiectiv daca exista o asistenta juridica de calitate .In sedinta din 17 sept am fost pusa la zid cu …indecenta , ca sa nu spun nerusinare , tocmai de colegii ginecologi ingrijorati fatis de faptul ca le scade adresabilitatea , nu ca ar putea muri si alti bebelusi .
  In final , a aparut o salvare dotata . Este un prim pas la care consider ca am un merit important. Poate exista o cale sa actionam impreuna Ministerul Sanatatii pentru astfel de situatii , daca nu se intervine corect in teritoriu pentru indreptarea lucrurilor. O rog pe mamica sa tinem legatura , poate gasim o cale sau o solutie comuna . Sa o magaie Dumnezeu , pentru ca din partea autoritatilor nu cred sa vina prea curand o mangaiere.
  Dr . Minerva Stanciu

 2. doru said

  am October 11 2008 @ 11:58 pm

  vina dr Ordeanu este ca nu a administrat schema se sensibilitate la antibiograma? sau ca a avut copilul infectie nosocomiala?
  1. de ce nu l-a intrebat cineva de ce nu a administrat schma conform antibiogramei? presupun ca a avut o anumita logica sau cauza aceasta deoarece era foarte clar chiar rezultatul. ar fi interesant de aflat parearea lui. Poate ca efectele adverse ale antibioticelor la o asemenea varsta nu o permiteau. Infectia nosocomiala, nu o putei atribui acestui medic! si va rog sa va informati ceva mai mult! In cazurile cu atrezie duodenala ce credeti ca era mai potrivit? Sa refuze medicul interventia datorita riscurilor enorme la o asemenea varsta si la un nou nascut deja tarat(lipsa duodenului pentru cine are un pic habar nu inseamna doar lipsa uei bucati din intestin si atat, iseamna printre altele si lipsa asimilarii vitaminelor)? Sau macar sa incerce? Nu m-at convins DELOC de vinovatia medicului!

 3. doru said

  am October 12 2008 @ 12:00 am

  Dna dr Minerva cu ce a gresit Dr Ordeanu?

 4. Minerva Stanciu said

  am October 13 2008 @ 1:34 pm

  Nu am afirmat ca ar fi vinovat .Chiar vreau sa revin cu precizarea ca niciodata o singura persoana nu poate purta toata responsabilitatea acestor situatii. Doresc sa spun DOAR ca solutia e colaborarea celor doua servicii si respectul fiecaruia pentru adevarul medical cel putin. . Nu intrevad o solutie reala in culpabilizarea unei singure persoane .O ancheta care porneste de la premisa DA sau BA in privinta vinovatiei unui singur om , este sortita din start esecului , pentru ca nu se va reflecta in ameliorarea starii de lucruri pe viitor. Imi vine greu sa cred ca exista vreo despagubire care sa acopere pierderea familiei respective . Nici macar disparitia din practica medicala a unui medic nu poate repara asta . Continui sa cred ca moartea in sine e un mister asupra caruia noi nu avem controlul dar , in acelasi timp cred ca ne-am putea controla mai eficient interventiile .

 5. Adi said

  am October 28 2008 @ 11:08 pm

  http://www.farmaline.ro/sp.php?pid=2497&amp;
  la cine nu stie aici este prospectul de la Vancomicina si are doza si pentru NOU NASCUTI

 6. Adi said

  am October 28 2008 @ 11:12 pm

  http://www.farmaline.ro/sp.php?pid=2423&amp;
  Aici veti vedea prospectul la AMIKACIN si are doza si indicatie chiar si la prematuri.

 7. Alex said

  am November 11 2008 @ 10:13 am

  sunt convins ca dl Ordeanu e un medic cu mult profesionalism si nu se numara printre oare sa fi fost chiar asa de indiferent…?eu am constatat contrariul.dimpotriva.

 8. Buzescu Laura said

  am April 7 2009 @ 12:11 pm

  imi pare nespus de rau pentru fetita era un ingeras foarte frumoasa am si eu un bebelus superb baietel are trei luni l-am nascut pe 05.01.2009 la 4 kg pe cale naturala foarte greu dar se merita atunci cand dai viata, din pacate nu este singurul caz intradevar doctorii sunt de vina pt moartea fetitei dar hai sa ne gandim poate asa a vrut Bunul Dumnezeu poate ai facut vreun avort inainte si acum cand ai dorit sa il ai D-zeu la luat la el de Dumnezeu depinde viata fiecarui om regret nespus de mult ce sa intamplat este groaznic si eu am avut probleme cu bebelusul meu am stat 10 zile in spital mi se cianoza as avea si eu multe lucruri de povestit unii medici dar mai ales asistentele sunt niste incompetenti si niste criminali, ai reusit sa botezi fetita?numai bine e-mailul meu: lourdess_sweet@yahoo.com,id messenger: lourdess_sweet
  eu sunt intr-o campanie impotriva avorturilor avortul=crima
  http://avorturi-copii-ucisi.blogspot.com/

 9. anca said

  am April 24 2009 @ 9:26 am

  Imi pare tare rau pt. fetita ta,si sper ca se va face dreptate.eu am un copil de 1 an si 5 luni si din pacate si el a trecut printr-o operatie. El s-a nascut sanatos ,avand nota zece la nastere, dar din cauza faptului ca a avut un microb in intestin si a primit antibiotice pt. ca racise des,la varsta de 4luni a avut si el eterocolita ulceroasa necrotica diagnostic pe care la primit la Cluj, fiindca din Zalau unde fusesem internati pt o laringita si scaune cu mucus a fost lasat acasa in data de 7.04.2008 desi, copilul meu plangea tot timpul(doctorita imi sunea ca are,,colici,,la 4 luni?)si am mers acasa cu el avand intestinul perforat.Ce parere ai?Dar noroc ca am ajus la Cluj fost operat tot la clinica de chirurgie pedriatica de pe Motilor de dr.GOCAN, dar operatia a reusit.El a fost operat in data de 8 aprilie 2008 si pot sa spun ca am ajuns pe ultima suta de metri , altfel murea .Stiu ce a fost in sufletul tau in acele momente pt. eu cat am stat in spital cu el parca inebunisem, nu ne venea sa credem ca se intampla asa ceva,plangeam tot timpul si ne rugam la D-ZEU, fiindca doctorul ne spuse ca el a facut tot posibilul si ca acum depinde de D-zeu.Si acum ca baietelul meu este sanatos ma mai gandesc la acele clipe si multumesc d-nului doctor GOCAN care ne-a salvat copilul.Nici nu vreau sa ma gandesc ce faceam daca imi pierdeam copilul(povestea este mai lunga si dureroasa)VA DORESC MULTA SANATATE.

 10. miha said

  am April 27 2009 @ 8:50 am

  imi pare tare rau pt. fetita ta ,dar din nefericire nu cred ca esti nici prima si nici ultima care pateste asa ceva .te felicit ptr curajul de care ai dat dovada.

 11. anca said

  am April 28 2009 @ 8:42 am

  Cum s-a rezolvat acest caz?

 12. raisabadescu said

  am March 8 2010 @ 10:39 pm

  Il cunosc pe DR. ORDEANU si cred in profesionalismul lui. Daca doamna care e mama e si asistenta medicala, stie foarte bine cu ce se ocupa un chirurg si cu ce se ocupa ceilalti membrii ai echipei care urmaresc un pacient post-operator.NU chirurgul stabileste tratamentul antibiotic. Sa se gandeasca daca in activitatea sa de asistenta a facut totul la superlativ si daca nu i s-a intamplat sa greseasca niciodata?! Si apoi sa incerce sa ierte si sa inteleaga GRESEALA UMANA.Acceptarea e primul pas catre IERTARE.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: