Banner

Totul despre pensia pentru limita de varsta si pensia anticipata

Tweet this

Pensia pentru limita de varsta

Pensia pentru limita de varsta se acorda asiguraţilor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind varsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare realizat în sistemul public.


Varsta standard de pensionare este de 60 de ani pentru femei şi 65 de ani pentru bărbaţi. Atingerea vârstei standard de pensionare se va realiza în termen de 13 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin creşterea varstelor de pensionare, pornindu-se de la 57 de ani pentru femei şi de la 62 de ani pentru bărbaţi, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3.


Stagiul minim de cotizare atât pentru femei, cat şi pentru bărbaţi este de 15 ani. Creşterea stagiului minim de cotizare de la 10 ani la 15 ani se va realiza în termen de 13 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3.


Stagiul complet de cotizare este de 30 de ani pentru femei şi de 35 de ani pentru bărbaţi. Atingerea stagiului complet de cotizare se va realiza în termen de 13 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin creşterea acestuia, pornindu-se de la 25 de ani pentru femei şi de la 30 de ani pentru bărbaţi, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3.


Asiguraţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru obţinerea unei pensii pentru limita de varsta, cu excepţia pensiei anticipate şi a pensiei anticipate parţiale, isi pot continua activitatea numai cu acordul angajatorului.


În situaţia asiguraţilor care au depus cerere de pensionare, angajatorii acestora nu pot dispune încetarea raporturilor de munca, de serviciu sau a calităţii de membru cooperator, după caz, în vederea pensionării, decât după primirea deciziei de admitere a cererii de pensionare.

Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare şi care au născut cel puţin 3 copii şi i-au crescut pana la varsta de 10 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare după cum urmează:
a) cu un an - pentru 3 copii;
b) cu doi ani - pentru 4 sau mai mulţi copii.   Reducerea vârstei  nu poate fi cumulată cu o alta reducere prevăzută de prezenta lege sau de legile speciale. Varsta de pensionare redusă  nu poate fi mai mica de 55 de ani

Pensia anticipata

Asiguraţii care au depăşit stagiul complet de cotizare cu cel puţin 10 ani pot solicita pensia anticipata cu cel mult 5 ani înaintea varstelor standard de pensionare.
La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate nu se au în vedere perioadele asimilate , precum şi perioadele în care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate.
Cuantumul pensiei anticipate se stabileşte în aceleaşi condiţii cu cel al pensiei pentru limita de varsta.
La împlinirea varstelor standard de pensionare prevăzute de prezenta lege pensia anticipata devine pensie pentru limita de varsta şi se recalculează prin adăugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de anticipare

Pensia anticipata parţială

Asiguraţii care au realizat stagiile complete de cotizare, precum şi cei care au depăşit stagiul complet de cotizare cu pana la 10 ani pot solicita pensie anticipata parţială cu reducerea varstelor standard de pensionare cu cel mult 5 ani.
La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate parţiale nu se au în vedere perioadele asimilate , precum şi perioadele în care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate.
Cuantumul pensiei anticipate parţiale se stabileşte din cuantumul pensiei pentru limita de varsta, prin diminuarea acestuia în raport cu stagiul de cotizare realizat şi cu numărul de luni cu care s-a redus varsta standard de pensionare, conform tabelului nr. 2.

TABELUL Nr. 2
───────────────────────────────────
Stagiul de cotizare               Procentul de
realizat peste stagiul           diminuare pentru
standard complet de               fiecare luna
cotizare prevăzut în              de anticipare
anexa nr. 3                         (%)
(coloanele 3 şi 6)
───────────────────────────────────

pana la 1 an                        0,50
peste 1 an                        0,45
peste 2 ani                       0,40
peste 3 ani                       0,35
peste 4 ani                       0,30
peste 5 ani                       0,25
peste 6 ani                       0,20
peste 7 ani                       0,15
peste 8 ani                       0,10
între 9 şi 10 ani                 0,05
───────────────────────────────────
Asiguraţii care au desfăşurat activităţi în condiţii deosebite sau în condiţii speciale de munca, dar care nu se pot pensiona cu reducerea vârstei de pensionare pe aceasta baza, pot beneficia de prevederile art. 50. În aceste cazuri reducerea vârstei standard de pensionare nu poate fi mai mare de 5 ani.
Diminuarea  nu se aplica pentru numărul de luni cu care se reduce varsta standard de pensionare datorită activităţii desfăşurate în condiţii deosebite şi/sau speciale de munca.

La împlinirea varstelor standard de pensionare prevăzute de prezenta lege pensia anticipata parţială devine pensie pentru limita de varsta şi se recalculează prin eliminarea diminuării  şi prin adăugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de anticipare.

Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.com
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 56842

410 Comentarii pana acum»

 1. EdyB said

  am October 7 2008 @ 9:43 am

  Eu am o nelamurire. Printr-un simplu calcul, de la varsta majoratului (18 ani) pana la varsta standard de pensionare (65 ani la barbat) sunt 47 de ani. Pentru a putea fi pensionat anticipat, un barbat trebuie sa adune 35 + 10 ani de cotizare, adica 45 de ani. Drept urmare, el poate sa iasa anticipat la pensie cu cel mult 2 ani (si in cazul femeii se aplica calculul asemanator si se obtin tot 2 ani).

  Intrebarea mea este: in ce conditii poate un om (fie barbat, fie femeie) sa se pensioneze anticipat cu mai mult de 2 ani…sa nu mai zic de limita de 5 ani ?!

  Multumesc.

 2. A.P. said

  am October 7 2008 @ 11:34 am

  Calculul este corect. Daca ai facut si o facultate, atunci e clar ca nu poti iesi anticipat la pensie.In aceste conditii, cei care au emis aceasta lege or nu au gandit cand au elaborat-o ori au facut-o intentionat asa pentru prostii care mai traiesc inca in aceasta tara.

 3. alwin said

  am October 7 2008 @ 11:59 am

  Cei care au emis acesta lege au demonstrat cat sunt de neaveniti in pozitiile pe care le ocupa!

 4. lori said

  am October 13 2008 @ 12:20 pm

  orice om poate munci legal inca de la varsta de 16 ani asa prevede legea si nu de 18 cum ati scris dumneavoastra. si in conditii speciale pot munci si copii pana la 16 ani dar numai un anumit numar de ore nu norma intreaga si cu acordul parintilor. asa ca se poate.

 5. Ardei Mihai said

  am December 29 2008 @ 11:11 am

  Ma numesc Ardei Mihai si vreau sa va adresez o intrebare in legatura cu varsta de pensionare a mamei mele care este invatatoare. Este nascuta in 27 mai 1952 si are in anul 2008 o vechime de 35 ani in invatamant. Cand poate iesi in mod normal la pensia pentru limita de varsta? Dar anticipat? Multumesc.

 6. jose cuervo said

  am February 25 2009 @ 10:45 pm

  am si eu o intrebare in legatura cu pensionarea anticipata.este vorba de tatal meu care e nascut in data de 20 oct 1952. a inceput sa lucreze inaintea varstei de 18 ani, insa nu cred ca are carte de munca decat incepand de la varsta de 18 ani. a lucrat la o interprinde re de rulmenti ca strungar, deci industrie grea.(asta daca are vreo importanta). e posibil sa aiba categ 2 de munca, asta daca hotii aia nu i-au taiat-o, fiindca mai nou am inteles ca fac si asta. din cate am inteles de la el, cu totul , ar cam avea 38 – 39 de ani pe cartea de munca.
  care este varsta minima la care ar putea iesi la pensie anticiat?
  pls respond! is urgent!!!!!

 7. marin anita said

  am March 4 2009 @ 11:57 pm

  la cati ani pot iesi la pensie daca am 38 ani vechime la locul de munca si am 5 copii

 8. iulia said

  am March 17 2009 @ 4:57 pm

  pt edy nu ai citit atent enuntul.virsta max pt femei 60 ani si 15 ani stagiu de cotizare anticipat 55 si 30 stagiu de cotizare , pt barbati 65 ani si 15 de cotizare anticipat 60 si 35 ani de cotizare, mai fa un calcul.dar oricum este prea mult

 9. iulia said

  am March 17 2009 @ 5:03 pm

  pt ardei mihai limita de virsta iunie 2011 ,anticipatiunie 2006

 10. iulia said

  am March 17 2009 @ 5:11 pm

  pt jose cuervo ,anticipat la 60 ani adica in 2012 daca a beneficiat de grupa de munca sa mearga sa ceara adeverinte de la locul de munca sunt obligatisa le dea .mai vb daca te mai intereseaze ceva

 11. iulia said

  am March 17 2009 @ 5:14 pm

  poti iesi cind vrei spune-mi data si anul nasterii.

 12. marius said

  am April 12 2009 @ 10:16 pm

  buna as vrea sa stiu la ce varsta ar putea iesi tatal meu in pensie anticipata,el are 53 de ani si 35 ani de munca dintre care 11 ani grupa 1,astept un raspuns multumesc anticipat

 13. tatiana said

  am April 23 2009 @ 12:26 pm

  Am 53 ani si 31 ani vechime in cimpul muncii.
  Cind ma pot pensiona ?
  Astept raspuns urgent.
  Multumesc !

 14. Maria57 said

  am May 5 2009 @ 8:01 pm

  am 57 de ani si am 27 ani vechime si 4 copii crescuti pana la varsta de 18 ani….cand pot iesi la pensie?

  Va multumesc

 15. Oltea said

  am May 5 2009 @ 9:54 pm

  Eu am lucrat in Romania ca inginer electronist 10.5 ani. Am inteles ca se adauga si anii de facultate (5 in cazul meu). Deci am 15 ani de cotizare. Dupa aceasta am mai lucrat ca inginer 24.41 ani, in Canada si SUA.

  Cum se calculeaza pensia pentru anii de munca din Romania? Voi implini 60ani in Oct ’09 (peste 5 luni). Ce procent de diminuare mi se va aplica, deoarece am lucrat peste 10 ani in plus de minimum cerut, dar nu in Romania?

  Va multumesc anticipat

 16. elena - Pitesti said

  am May 12 2009 @ 5:29 pm

  Va rog frumos sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie anticipat daca sunt nascuta in 31 iulie 1955 si implinesc anul acesta 34 ani vechime in munca.
  Am lucrat numai la birou, dar datorita stresului am ceva probleme de sanatate, de aceea as opta pentru pensia anticipata.
  Multumesc pentru raspuns si sa aveti parte de sanatate si noroc.
  Cu stima,
  Elena

 17. DUMITRESCU VALERIU said

  am June 15 2009 @ 9:40 am

  am 58 de ani si am o rugaminte,
  as dori sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat
  pina in prezent am cotizat si lucrat 37 de ani….
  va multumesc anticipat

 18. georgeta. said

  am June 30 2009 @ 3:51 pm

  buna,sunt 1954,cati ani de munca ami trebuie,pentru pensie anticipata.multumesc.

 19. ioana.said said

  am July 1 2009 @ 5:16 pm

  buna, sunt nascuta in 1953, ani munca 39,daca cer pensie anticipata cat este penalizarea?

 20. arsene stela said

  am July 16 2009 @ 8:13 pm

  Ma numesc arsene stela. am 53 de ani si vechime 34 ani in care am cotizat.
  As dori sa stiu la ce varsta pot iesi anticipat la pensie intrucat am ramas fara serviciu.
  Va multumesc

 21. Elisa said

  am July 28 2009 @ 1:03 pm

  Buna ziua, ma numesc Elisa si sunt nascuta in anul 1957(am 52 de ani impliniti). Am 30 de ani in campul muncii (timp in care am cotizat), 12 ani si 3 luni lucrati in grupa II de munca si 3 copii nascuti si crescuti. Va rog, cu tot respectul, daca puteti sa imi spuneti, la ce varsta pot beneficia de pensie pentru limita de varsta si de asemenea de pensie anticipata. Va multumesc!

 22. Ileana Elena said

  am July 29 2009 @ 10:13 am

  Buna ziua, ma numesc Elena si sunt nascuta in anul 1957(am 52 de ani impliniti). Am 29 de ani in campul muncii (timp in care am cotizat), 29 de ani si 3 luni lucrati in grupa II de munca si 5 copii nascuti si crescuti+ 4 ani fara grupa a II. Va rog, cu tot respectul, daca puteti sa imi spuneti, la ce varsta pot beneficia de pensie pentru limita de varsta si de asemenea de pensie anticipata. Va multumesc!

 23. Tanasoiu Cristina said

  am September 16 2009 @ 7:45 pm

  Am 50 ani ,31 ani de munca din care 14 de grupa 1 si 8 de grupa a 2 si 4 copii la ce varsta as putea iesi la pensie as putea iesi anticipat?Va rog sa imi raspundeti

 24. catalina said

  am September 30 2009 @ 2:34 pm

  mai am 2 ani pana la pensionare. am posibilitatea sa-mi iau concediu medical fara ca acest fapt sa-mi prelungeasca data pensionarii? multumesc

 25. marian said

  am October 7 2009 @ 10:28 am

  marian. am 58,4 de ani si total stagiu de cotizare 42ani,1luna si 8 zile (19ani,5luni,6zile gr.2, 16ani,5zile cond. normale ,1an 4luni 5zile stagiu asimilat ,stagiu aferent gr.2 4ani 9luniv).As dori sa stiu la ce varsta pot iesi anticipat la pensie intrucat am ramas fara serviciu.
  Va multumesc

 26. ivanus ion said

  am October 9 2009 @ 10:46 am

  AM 60 ani si 30 ani 2 luni si 9 zile lucrati cind ma pot pensiona anticipat? Anul acesta am dreptul? MULTUMESC

 27. Gabriela Muraru said

  am October 12 2009 @ 9:33 pm

  Buna ziua!
  Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste varsta de pensionare a mamei mele.Ea este nascuta pe 10/05/1958 si are o vechime de 30 de ani.De asemenea ea a lucrat in conditii deosebite si grupa a 2-a.Timp de 1 an a fost in somaj.Cand se poate pensioana cel mai devreme!
  Cu respect,
  Gabriela Muraru

  P.S. astept cu nerabdare raspuns.Multumesc!

 28. Urcan Daniel said

  am October 21 2009 @ 8:54 pm

  Va rog sa-mi spuneti cum se platesc pensiile? In momentul in care ridic pensia de la posta,ea este pentru luna in curs sau este pentru luna care a trecut?
  Multumesc.

 29. mocanu cornel said

  am October 22 2009 @ 7:41 pm

  am 52 ani, 31 de ani de cotizatie din care a9 ani grupa 1, ce sanse am sa ies la pensie anticipat cat mai repede . va multumesc

 30. nicolae said

  am October 24 2009 @ 6:14 pm

  Buna seara
  Am si eu o intrebare in legatura cu pensionarea anticipata partiala: casele de pensi dupa ce norme de aplicare calculeaza varsta de iesire la pensie, cf. Legii 19/2000 Anexa 3 sau dupa normele de aplicare din Ord 340/2001 Va multumesc.

 31. Elena said

  am October 27 2009 @ 11:54 am

  Am si eu o nelamurire.DAca am 54 de ani si 4 luni , am o vechime in munca de 34 de ani si 6 luni si am 4 copii la ce varsta as putea sa ies partial anticipat

 32. Lorena said

  am October 29 2009 @ 3:42 pm

  Am si eu o intrebare in legatura cu pensionarea anticipata a tatalui meu. are 58 de ai si 38 de ani vechime, a lucrat si in condurii grele ca strungar si a avut grupa II numai ca acum firma a dat faliment iar lichidatorii nu vor sa-i dea adeverita de grupa cu pretextul ca nu scrie in cartea de munca. are vreo sansa sa iasa anticipat?

 33. flo said

  am November 3 2009 @ 6:48 pm

  Tatal meu e nascut in noiembrie 1950. Are 35 de ani in campul muncii, 5 ani si 8 luni cat.1 si 20 ani si 8 luni cat.2. Cand poate iesi anticipat la pensie??????????Merci!!!!!!!!!

 34. ELENA said

  am November 4 2009 @ 3:12 pm

  Pentru o femeie:- nascuta in 31 decembrie 1954;
  – angajata la 9 septembrie 1972;
  – grupa I – 8 ani si 15 zile;
  – grupa II – 6 ani, 1 luna si 6 zile,
  care e tipul de pensie pe care o poate solicita acum sau care e data la care poate solicita pensia la limita de varsta sau anticipata?
  Va multumesc anticipat

 35. ELENA said

  am November 4 2009 @ 3:20 pm

  Pentru o femeie:- nascuta in 31 decembrie 1954;
  – angajata la 9 septembrie 1972;
  – grupa I – 8 ani si 15 zile – 85%;
  – grupa II – 6 ani, 1 luna si 6 zile – 85%,
  care e tipul de pensie pe care o poate solicita acum sau care e data la care poate solicita pensia la limita de varsta sau anticipata?
  Va multumesc anticipat

 36. Mirela said

  am November 10 2009 @ 1:04 pm

  Buna ziua,
  am implinit 58 de ani in august 2009, am lucrat 10 ani la colectiv si am cotizat tot 10 ani, va rog frumos sa-mi spuneti daca pot sa ma pensionez.
  Va multumesc anticipat!

 37. Bogdan P. said

  am November 13 2009 @ 11:58 am

  Buna ziua,

  Ma numesc Bogdan si vreau sa va adresez o intrebare in legatura cu varsta de pensionare anticipata a mamei mele, care este nascuta in 13 ianuarie 1958, si angajata in 15 noiembrie 1977 (32 ani de munca)

  Va multumesc!

 38. tudosie adela said

  am December 12 2009 @ 12:49 pm

  sunt nascuta pe 29 ianuarie 1964,am pana acum 25 de ani vechime in munca din care 16 ani la grupa a 2-a,cand pot iesi la pensie pentru limita de varsta, dar anticipat?
  Aceasi intrebare si pentru sotul meu nascut pe 25 septembrie 1961,cu o vechime de 30 de ani din care 19 ani la grupa 1 de munca.
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

 39. liliana said

  am January 4 2010 @ 6:22 pm

  am o intrebare,daca am o vechime de 29 de ani,virsta 52 ani,pot cere pensie anticipata? si in ce cuantum o primesc

 40. stana said

  am January 10 2010 @ 6:00 pm

  A? dori s? ?tiu dac? la v?rsta de pensionare anticipat? se ia în calcul perioada armatei ?i perioada facult??ii.La 01.01.2010 am 35 ani în munc?(în industrie+înv???m?nt), f?r? armat? ?i f?r? facultate. Pot ie?i la pensie anticipat?. Mul?umesc.

 41. burtea gheorghe said

  am January 15 2010 @ 10:18 am

  nascut 1954 2
  22 ani grupa 2 de munca
  23 ani munca conditii normale
  1’4 ani armata
  cand ies la pensie

 42. stefan ilie said

  am January 16 2010 @ 7:32 pm

  buna seara ma numesc stefan ilie am 56 ani cu vechime in munca de 36 de ani din care 31 de ani grupa 2.Cand pot iesi la pensie anticipat? va multumesc.Astept raspuns

 43. alexandru penes said

  am January 17 2010 @ 6:34 am

  buna ziua,
  persoana iesita la pensie anticipata partial are drept de a lucra cu contract de autor?
  multumesc.
  Alex Penes

 44. Laslau Elvira said

  am January 17 2010 @ 2:51 pm

  Sunt nascuta pe data de 17.12.1953. Am in momentul de fata 56 de ani si aproape o luna .Am gradul intai in invatamant si o vechime neintrerupta de 36 de ani si aproape 5 luni .Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari :
  1.Cand ma pot pensiona de drept ?
  2.Cand ma pot pensiona anticipat si cu ce drepturi banesti ?
  In speranta ca-mi veti raspunde,va multumesc anticipat !

 45. arsenescu cristian said

  am January 18 2010 @ 8:59 am

  sunt nascut in anul 1951 luna august ziua 01, am un stagiu de cotizare de 37 ani 3 luni 1 zi din care 23 adni si 2 luni in grupa a II a de munca.Cand ma pot pesiona standard, anticipat sau anticipat partial? va multumesc.

 46. Laslau Elvira said

  am January 18 2010 @ 8:20 pm

  Unde pot gasi raspunsul la intrebarile mele ? Tot aici ,sau in alta parte ?

 47. arsenescu cristian said

  am January 21 2010 @ 8:25 am

  va multumescu pt.raspunsul dat.Vreau sa ma mai ajutati si in continuare cu un sfat. Eu am depus in sep.2008 cand am implinit varsta de 57 de ani dosarul pt. pensionare la Casa de pensii Targoviste. Mi-a fost respins ca nu indeplinesc conditiile. I-am actionat in judecata aducand dovezi de exemplu adeverinta pt. grupa si alte articole din lege. Tribunalul Dambovita le-a dat dreptate celor de la Casa de Pensii.Unde ma pot adresa mai departe pt.nedreptatea care mi se face. Va multumesc inca o data.

 48. AURA HASNAS said

  am January 21 2010 @ 9:54 am

  Buna ziua, ma numesc Cornelia si sunt nascuta in anul 1958(am 51 de ani impliniti). Am 31 de ani in campul muncii (timp in care am cotizat),12 de ani lucrati in grupa II de munca si 3 copii nascuti si crescuti+ . Va rog, cu tot respectul, daca puteti sa imi spuneti, la ce varsta pot beneficia de pensie de pensie anticipata si de asemenea pentru limita de varsta . Va multumesc!

 49. georgescu said

  am January 21 2010 @ 10:01 am

  am 57 de ani si 35 de ani de serviciu ,cind pot iesi la pensie anticipat

 50. G Stefanescu said

  am January 21 2010 @ 2:54 pm

  Sint nascuta in anul 1951
  Am muncit 20 de ani in Romania. Am absolvit ASE-ul si lucrez de peste 10 ani in Anglia.
  Conform graficului, anul acesta ar trebui sa ies la pensie in Romania(nu si in Anglia).
  Exista o intelegere intre cele 2 state privind cumularea anilor de pensie sau se calculeaxa separat?
  Daca nu, cit ar putea fi aproximativ pensia pentru 20 de ani de munca plus 4 ani studiu la zi?
  Multumesc mult pentru intelegere si ajutor.
  G stefanescu

 51. lety said

  am January 21 2010 @ 7:19 pm

  sunt nascuta in data de 20 septembrie 1956 am 35 de ani de munca,din care 22 sunt grupa a2-a.cand pot iesii la pensie?

 52. SCIRLETE IONICA said

  am January 22 2010 @ 11:21 am

  sunt nascut 26.02.21954 am 18 ani in cimpulmuncii farar facultate 4 ani si armata 1.an si jumatate acum se vorbeste despre restructurari pot beneficia de pensie anticipata partiala

 53. GIGI B. said

  am January 22 2010 @ 7:36 pm

  AM 60 ANI SI 38 ANI LUCRATI,CAND MA POT PENSIONA?SUNT NASCUT IN OCTOMBRIE 1950 SI LUCREZ IN INVATAMANT.

 54. bivol said

  am January 23 2010 @ 3:21 am

  barbatde 56 ani 10 ianuaredoresc sa stiu la cati ani ies la pensie,daca am acuma 35 de ani plus armata .
  Deci care este anul de a iesi la pensie anticipat sau de drept,ca simplu muncitor calificat.Va multumim

 55. schipor silviu said

  am January 24 2010 @ 5:34 pm

  Ma numesc SILVIU SCHIPOR, Timisoara, 58 ani, o vechime in munca de 37 ani, fara a socoti si stagiul militar, dintre care 10 ani gr.II-a si 4 ani gr. I-a. Doresc sa stiu daca pot iesi la pensie anticipat, pe baza celor relatate, va multumesc

 56. Maria said

  am January 25 2010 @ 8:07 pm

  Sunt nascuta in 13.11.1954. Lucrez in invatamant, ca invatatoare, din 1974 si am nascut 3 copii, pe care-i am si acum.
  Doresc sa-mi spuneti cand ma pot pensiona?

 57. Asistenta pentru Consumatori @ Cornelia said

  am January 26 2010 @ 3:12 pm

  Referitor la solicitarea dumneavoastra, va comunicam faptul ca va puteti pensiona pentru limita de varsta la 57 de ani si aproximativ 6 luni (plus sau minus cateva luni, in functie de luna in care v-ati nascut, pana la 58 de ani).

  Pentru pensie anticipata trebuie sa indepliniti doua conditii: sa aveti minim 55 de ani si sa aveti minim 10 ani de cotizare peste stagiul standard. Stagiul standard de cotizare se calculeaza in functie de anul in care cereti pensionarea.

  Teoretic, dupa 55 de ani puteti sa va interesati care este stagiul de cotizare cerut pentru pensie anticipata. In 2013 stagiul standard de cotizare este de 29 de ani si pana la inca 4 luni.

  Practic, o sa aveti 10 ani peste stagiul standard cam in 8 ani. Or, veti putea cere pensionarea pentru limita de varsta inainte de aceasta.

  Pentru informatii suplimentare va puteti adresa, in scris, Casei Teritoriale de Pensii.

 58. Asistenta pentru Consumatori @SILVIU SCHIPOR said

  am January 27 2010 @ 12:56 pm

  Referitor la intrebarea dumneavoastra, va informam ca va puteti pensiona pentru limita de varsta la 63 de ani.

  Nu va incadrati la pensie anticipata. La varsta de 60 de ani, cand puteti cere pensionarea anticipata – in 2012/2013, veti avea doar 39/40 de ani cotizati. Or, stagiul pentru pensie anticipata trebuie sa fie de cel putin 45 de ani (10 ani plus stagiul standard). Iar in cazul pensiilor anticipate nu se tine cont de perioadele de munca la grupele speciale, perioada facultatii, armata.

 59. ciuraru virginia said

  am January 28 2010 @ 4:43 pm

  buna ziua.va rog sa ma lamuriti in problema pensionari.am lucrat la mital stil ca mpr cu o vechime de 15 ani pe grupa 1 am 3 ani somaj,1 am lucrat la bucuresti si 1an factor postal. am varsta de 50 ani.va rog frumos sa-mi spuneti daca indeplinesc toti factorii pentru pensionare.multumesc frumos astept respuns

 60. ardeiu patru said

  am January 28 2010 @ 6:56 pm

  am 57 de ani si 38 de ani de munca vechime dintre care 5 ani de grupa 2.As vrea sa stiu daca pot sa ies la pensie anticipat?va multumesc .

 61. Niculina said

  am January 29 2010 @ 9:13 pm

  am 54 si 35 de ani vechime in munca,si am 4 copi si asi vrea sa stiu daca pot sa ies la pensie anticipat? va multumesc

 62. Niculina said

  am January 29 2010 @ 9:15 pm

  Niculina said
  am January 29 2010 @ 9:13 pm

  am 54 ani si 35 de ani vechime in munca,si am 4 copi si asi vrea sa stiu daca pot sa ies la pensie anticipat? va multumesc

 63. mariana78 said

  am February 6 2010 @ 8:46 pm

  buna ziua!
  Am si eu o intrebare, am lucrat ca si strungar 20 de ani, la mina din Valea Jiului, de ce nu mi sa dat grupa a doua??? Va rog am nevoie de raspuns pentru a ma pensiona.

  Va multumesc anticipat!!!

 64. mariana arad said

  am February 6 2010 @ 8:49 pm

  buna ziua!
  Am si eu o intrebare, am lucrat ca si strungar 20 de ani, la mina din Valea Jiului, de ce nu mi sa dat grupa a doua??? Va rog am nevoie de raspuns pentru a ma pensiona.

  Va multumesc anticipat!!!

 65. ionel said

  am February 6 2010 @ 9:05 pm

  Buna ziua!
  Am 50 de ani,10 ani ca strungar in mina, si 22 de ani ca strungar la alte firme. Doresc sa stiu la ce varsta pot sa ies anticipat la pensie.

  Va multumesc anticipat!

 66. CONSTANTIN said

  am February 8 2010 @ 8:04 pm

  Ma numesc Constantin Dumitru , IN LUNA AUGUST 2010 IMPLINESC 51 ANI , AM 31 ANI VECHIME DIN CARE 21 ANI LA GRUPA I DE MUNCA SI RESTUL IN CONDITII NORMALE PANA PE DATA DE 5 MARTIE ANUL ACESTA CAND VOI FI DISPONIBILIZAT .
  AS VREA SA STIU DACA MA INCADREZ SA INTRU LA PENSIE ANTICIPAT SI DACA NU CATI ANI MI-AR MAI TREBUI PANA SA IES LA PENSIE ANTICIPAT.
  PANA LA URMA NU PREA INTELEG LA CE VARSTA POT IESI ANTICIPAT LA PENSIE.
  VA MULTUMESC!

 67. nela said

  am February 10 2010 @ 8:00 pm

  ptr.iesirea la pensie este valabila si intreruperea ptr ingrijirea copiilor pana la 7 ani??(vechimeaa adik)
  rasp cat mai urgent.
  multumes

 68. rigo viorica said

  am February 11 2010 @ 11:37 am

  am lucrat din 15august1978 pana in aprilie 2005,cand m-am pensinat de boala gradul II , sunt nascuta in 29 septembrie 1956 – cand am dreptul la pensie?

 69. merchez said

  am February 14 2010 @ 4:46 pm

  va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu mama mea
  are 55 de ani pe 20 iulie 2010 cu o vechime de 28 de ani si 8 lunispunetimi cand indepneste conditiile de pensionare anticipata VA MULTUMESC

 70. merchez said

  am February 14 2010 @ 4:52 pm

  VA ROG SA MA INFORMATI SI PE MINE IN LEGATURA CU MAMA MEA ARE 55 DE ANI PE 20 IULIE AVAND O VECHIME IN MUNCA DE 28 SI 8 LUNI AND INDEPLINESTE CONDITIILE PT PENSIONARE ANTICIPATA ASTEPT RASUNSUL . VA MULTUMESC

 71. elena said

  am February 14 2010 @ 5:01 pm

  am si eu o intrebare ,pt. mama mea care are 56 de ani si 20 de ani cotizati si 3 copii care este varsta la care se poate pensiona si care sunt actele necesare pensionarii?

 72. iakob mariana said

  am February 16 2010 @ 9:06 am

  sint nascuta in 1953 ziua13 luna 02
  cind ma pot pensiona anticipat?
  cu ce diminuare a pensiei,
  am 32anisi6luni calculate in munca efectiv fara grupe.
  sau daca ma pot pensiona normal.

 73. Adela said

  am February 17 2010 @ 4:20 pm

  vreau si eu o informatie pentru tata are varsta de 50 de ani si 30 de ani de munca de grupa 1 si 3 ani fara grupa si intrebarea mea este:La ce varsta se poate pensiona?

 74. tudor silvia said

  am February 17 2010 @ 7:42 pm

  am va rog,o intrebare:sunt nascuta pe 10.10.1955,am o vechime in munca de 34 ani,6 luni cind pot iesi la pensie anticipata si cu cit timp inainte pot depune dosarul sau cerere la Casa Pensiilor.Va multumesc.

 75. dorin simion ciortea said

  am February 18 2010 @ 12:44 am

  Sunt nascut in anul 1955. Am lucrat in Romania 31 de ani din care 13 ani de grupa 1 de munca iar in Spania am 8 ani lucrati cu acte.
  Va rog sa-mi spuneti cand pot sa ies la pensie anticipat si daca se tine cont si de anii ce sunt lucrati in Spania.

  Va multumesc anticipat!
  Cu stima si respect,
  Ciortea.

 76. erdei petru said

  am February 18 2010 @ 2:09 pm

  buna ziua sint nascut la data de 01 10 1956 am lucrat in cimpul munci 36ani din care 19ani grupa 1 cind pot iesi la pensie limita devirsta va multumesc

 77. etelca tudor said

  am February 18 2010 @ 7:51 pm

  vreau sa stiu cand pot sa ies la pensie anticipata sant nascuta 1958 luna iunie 16 am 5 copiii si am peste 15 ani lucrati

 78. BANHAZI IULIANA said

  am February 18 2010 @ 10:26 pm

  As avea o intrebare pt. mama mea
  Mama a lucrt la celefeu .20 ani si implineste 58 de ani .are 4 copii la citi ani poate iesii la pensie la limita de virsta? si din cite stiu la 4 nasteri se scade 2 ani?.va rog sami trimiteti raspuns pe adresa de mail .F.URGENT VA MULTUMESC FRUMOS

 79. Ciortea Viorica said

  am February 18 2010 @ 11:28 pm

  Buna!

  As vrea sa va rog sa-mi spuneti cand pot sa ies la pensie (la limita de varsta sau anticipat) avand in vedere ca am 51 de ani, am lucrat 26 de ani, dintre care 20 de ani in grupa a doua. Actualmente sunt in pensie de invaliditate de gradul 3.

  Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra!

 80. Beldean Maria said

  am February 22 2010 @ 12:16 pm

  in Martie implinesc 55 ani, vechime in munca am 39 de ani fara concedii si intreruperi.La ce pensionare am dreptu.Rog un raspuns.
  Multumesc

 81. Beldean Maria said

  am February 22 2010 @ 12:40 pm

  unde primesc un raspuns urgent?

 82. ioana d. said

  am February 22 2010 @ 5:44 pm

  buna ziua1va rog sa mi spuneti cand ma pot pensiona daca am 13 ani in campul muncii .am 57,10 ani. am lucrat 8 ani in inv.apoi am suplinit 5 ani(dar nu mi-au trecut in c. munca ) apoi 6 ani la protectia copilului dupa care din cauza sanatatii am renuntat la serv. prin a-mi da demisia.insanatosindu-ma am revenit tot la prot.copilului .ce conditii trebuie sa indeplinesc?

 83. stelian said

  am February 24 2010 @ 12:02 pm

  Am 59 de ani si 40 ani de munca fara grupa pot sa ma pensionez anticipat

 84. Buse VIctor said

  am February 26 2010 @ 7:50 pm

  Nascut in 28.02.1953 si am 23 de ani lucrati in grupa a 2 a doresc sa stiu cand ies la pensie la limita si cand ies la pensie anticipata ? astept un raspuns va multumesc.

 85. lazar nicu said

  am February 27 2010 @ 10:52 am

  sint nascut in 1954 si am lucrat in constructie ca lacatus sudor electric …am cotizat la stat 27 de ani am dreptu sa es la pensie anticipat mai devreme decit la etatea stabilita de 65ani…. astep un raspuns pe net ..va multumesc

 86. Petru said

  am February 28 2010 @ 1:44 pm

  Sunt nascut pe 26 iunie 1950 am cotizat 37 de ani si implinesc 60 virsta.Dupa cum am inteles eu as putea iesi anticipat la pensie.Asa este? Care ete procentul de amendare a pensiei. Am aflat multe din pagina dvs. Va multumesc si va felicit…

 87. AIRINEI CRISTINA said

  am February 28 2010 @ 6:01 pm

  va rog sa-mi dati un raspuns pt mama mea.Are 53de ani din care 27ani vechime.22 de ani sunt lucrati in grupa a2a.momentan este in somaj.cand poate iesi la pensie anticipata?

 88. iliev ilie said

  am March 2 2010 @ 1:36 pm

  am 59 e ani si 28 ani munca dar am muncit 11 ani in navigatie in frigotehnie conditi grele de munca , in afara de cei 28 de ani am 5 ani pe hirtie munciti in italia cind as putea iesi la pensie anticipata si cum sa procedez CU STIMA ILIE 2 martie 2010

 89. NEAGU PUIU said

  am March 3 2010 @ 11:12 am

  SULNT NASCUT LA DATA DE 9 OCT 1958,AM LUCRAT IN CONDITI DE MUNCA GRUPA 1 TIMP DE 21 ANI LUCREZ DIN ANUL 1976 PANA IN PREZENT AM 34 ANI STAGIU DE COTIZATIE DORESC SA STIU CAND AM DREPTUL LA PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA VA MULTUMESC

 90. Alexandru Maria said

  am March 6 2010 @ 1:11 pm

  Am implinit 52 de ani in luna ianuarie anul acesta .Am ovechime in munca de 33 ani si 8luni din care care 21 ani si 10 luni in grupa a2a de munca .va rog sa mi spuneti daca i-mi pot depune dosarul pentru pensionare anticipata

 91. popa maria said

  am March 7 2010 @ 7:12 pm

  bunaziua va rog sa mi spuneti pentru sotul meu care este in somaj este nascut in 12 09 1952 si are 37 ani vechime cind poate iesi la pensonre anticipata va multumesc mult

 92. dogaru ionut said

  am March 10 2010 @ 6:50 pm

  Buna ziua.Am 58 de ani si 38 vechime.As dori sa stiu daca pot sa ies la pensie anticipata.Daca sa poate sa_mi trimiteti un raspuns pe adresa de e-mail :pensiuneamodern@yahoo.com.
  Va multumesc.

 93. Pencea said

  am March 12 2010 @ 4:37 pm

  Anul nasterii 1951 luna decembrie – barbat
  Stagiul de cotizare 39 ani si 5 luni – conditii normale
  Cand poate iesi la pensie anticipat?

 94. movileanu maria said

  am March 16 2010 @ 1:48 pm

  M-am nascut in data de 6 noiembrie 1957 ,am 33 ani lucrati in domeniul textil.Cand pot beneficia de pensie anticipata ? va rog raspuns urgent

 95. FELY said

  am March 21 2010 @ 5:39 pm

  AM 56 ANI SI 27 ANI VECHIME CIND POT IESI IN PENSIE LA LIMIT DE VIRSTA?

 96. grozav sofia angela said

  am March 24 2010 @ 2:49 pm

  sint nascuta in 1956 08 am 32 de ani de munca in care 3,5 ani in grupa 2 va rog spune ti mi cind pot iesi la pensie anticipata si daca se pune la vechime si somaju si profesionala am 5 copiii va multumesc anticipat

 97. grozav sofia angela said

  am March 24 2010 @ 2:51 pm

  sint nascuta in 1956 08 am 32 de ani de munca in care 3,5 ani in grupa 2 va rog spune ti mi cind pot iesi la pensie anticipata si daca se pune la vechime si somaju si profesionala am 5 copiii va multumesc anticipat sotul meu are virsta de 56 ani nascut in 1954 10 are 38 de ani in grupa 2 va rog spuneti mi cind poate iesi la pensie anticipata sau limita de virsta va multumesc

 98. MIRCEA said

  am April 8 2010 @ 12:28 pm

  Observ ca sunt un numar foarte mare de intrebari si niciun raspuns.
  Ce se intampla?
  Intrebari in van?

 99. Puscas Mihai said

  am April 8 2010 @ 8:42 pm

  Nascut in august 1958. Am lucrat intre oct 1977-sept.1985 – conditii normale. Intre sept 1985 – apr.1999- grupa I. Intre apr.1999 – ian.2000 – cond normale. Intre ian.2000 – oct.2000-somaj. Intre mai2004- sept.2009 – conditii normale.Va rog sa-mi,cand pot iesi la pensie anticipata.Cu multumiri.

 100. RODICA said

  am April 28 2010 @ 10:27 am

  AS DORI SA STIU ,VA ROG ,IN CE AN POATE IESI TATAL MEU LA PENSIE,AVAND 53 DE ANI,35 DE ANI DE VECHIME,19 ANI DE GRADUL 2 LA CARE SE MAI ADAUGA 4,7 LUNI.MULTUMESC.ASTEPT RASPUNS.

 101. PORCARU VASILE said

  am May 3 2010 @ 3:16 pm

  Am implinit 60 ani sunt in pensie de boala din 2002,am 32ani de munca grupa a2 ,cand pot iesi la pensie va multumesc anticipat astept un raspuns

 102. daba florentina said

  am May 4 2010 @ 11:30 am

  pe cine intrebati sau catre cine sunt adresate intrebariele, nu e online sa va raspunda cineva

 103. moise maria said

  am May 4 2010 @ 12:03 pm

  Sunt nsacuta in data de 01.07.1956 si am 31 ani vechime ma intereseaza cand ma pot pensiona anticipat
  Sotul meu Moise Sorin Lucian este nascut in data de 11.08.1951 si are 34 de ani vechime din care 4 ani vechime in grupa a II 100% ,se poate pensiona anticipat?

 104. mihalcea florin said

  am May 4 2010 @ 8:41 pm

  am varsta de 37 ani si 11 luni cotizez de 38 ani la ce varsta pot esi la pensie

 105. mihalcea florin said

  am May 4 2010 @ 9:15 pm

  am varsta de 57 ani si 11 luni si stagiul de cotizare de 37 ani 4 luni si 2 zile la ce varsta pot sa ies la pensie anticipat

 106. ajudeanu catalin said

  am May 7 2010 @ 11:11 am

  mama e nascuta in aprilie 1951,are 4 copii cresuti pana la 18 ani,si 10 ani de vechime,in campul muncii.
  dores sa stiu cand ar putea iesii la pensie .
  eventuale solutii existente .
  in vederea unui raspuns breve ,va multumesc anticipat

 107. arghirescu silvia said

  am May 10 2010 @ 8:01 pm

  sunt nascuta in 1953,am 37 ani vechime salar de 6650 in mina si vreau sa stiu daca acum in luna mai ma pot pensiona anticipat caci am inteles ca de la 1 iunie nu se mai fac anticipari.De ce ??? si ct va tine ??? va multumesc cam cita pensie as lua ?

 108. arghirescu silvia said

  am May 10 2010 @ 8:02 pm

  a se intelege salar de 6650 adica 665 ron

 109. arghirescu silvia said

  am May 10 2010 @ 8:05 pm

  si va mai rog sa-mi spuneti daca pentru stimulentele pe care le-am luat aproape la nivelul unui salar in ultimii 3 ani,se ia in calcul la pensie si acestea si care ar fi cuantumulk pensiei ? Daca nu ies acum min mai la pensie anticipat cit pierd pina in 2012 seprembrie cind va trebui sa ies de drept ,la un salar de 665 Roni (in mina ) si fara stimulente incepind din luna iunie 2010.. cu diminuarea de 25 %.va multumesc.

 110. magdalena silvia said

  am May 10 2010 @ 8:26 pm

  lucrez ca secretara (personal contractual) in finante publice din anul 1977 si am acum un salar de 665 roni in mina.Am solicitat in nenumarate rinduri sa fiu promovata de post de referent ca functionar public,desi am vechime economica 7 ani si am calificare de contabil plus dploma de opoerator date.s-au invocat diverse motive, iar in anul 20087 am intreb at la minister dac pot fi trecuta pe post de referent – functinar public,.de la min ister s-a solicitat de la serviciul resurse umane unde lucrez eu, fisa postului si mi s-a raspuns ca in conformitate cu cele scrise in fisa postului pe care am semnat-o si eu nu se poate solicita agentiei nationale a functionarilor publice transformarea postului meu in functionar public.In fisa postului ,de zeci de ani de zile au fost scrie doar 3-4 rinduri,desi eu efectuam lucrari specifice locului de munca si anume : tineam evidenta carnetelor de contraventii – regim special,incasam bani,predam la trezorerie….etc…si alte lucrari care tineau si de arhiva si de analiza…specifice muncii de control fiscal….as vrea sa-mi spuneti cine se face vinovat pentru faptul ca dupa 33 ani vechime ,fisa postului a ramas zeci de ani neschimbata si daca serv.de salarizare se face vinovat de nepromovarea mea,si ce as putea face acum va multumesc si astept raspunsul

 111. Elena Turcanu said

  am May 26 2010 @ 8:07 pm

  Va rog mult sa-mi dati niste relatii in legatura cu pensionarea anticipata.Pe 21 martie 2010 am implinit 58 de ani, deci sunt nascuta in 1952.Am 38 ani vechime in invatamant.De drept, ar trebui sa ies in 2011 la pensie. Pierd multi bani, daca ma pensionez din toamna? Am depus saptamana trecuta cererea la Inspectoratul Scolar.Va rog mult sa-mi raspundeti.

 112. sepilov marian said

  am May 26 2010 @ 11:40 pm

  sunt nascut in anul 1953.08.02,am 35 ani de munca cand pot iesi la pensie anticipat? cu multumiri

 113. mariana said

  am June 17 2010 @ 10:48 am

  buna ziua,as vre sa stiu daca tatal meu se poate pensiona antticipat in anul 2010.Are o vechime in munca de 35 de ani fara stagiu militar,este nascut pe data de 22.08.1950.Astept raspunsul dumneavoastra.Va multumesc.

 114. blanaru mirela said

  am June 20 2010 @ 9:37 am

  Buna ziua,as dori sa stiu cand poate iesi mama mea la pensie.lucreaza din 1975,are 34 ani vechime,grupa ||,are 52 de ani si 3 copii.va multumesc!

 115. petrescu said

  am June 20 2010 @ 10:43 am

  Buna ziua,am si eu o intrebare daca tatal meu are 56 de ani si 7 luni,si are si 33 de ani lucrati in conditii deosebite…imi puteti spune daca poate iesi la pensie acum……va multumesc

 116. elena said

  am June 20 2010 @ 7:55 pm

  Sint nascuta la data de 03 sept 1952 si am 31 de ani de cotizare si un an grupa a 2-a de munca.(la grupa 2-a am muncit mai multi ani si a reiesit ,un an). Cu ce ma ajuta pe mine acest an de grupa a 2-a ? Ma pensioneaza mai repede cu un an ? La ce data ar trebui sa ies eu la pensie – la limita de virsta ?
  In prezent sint pensionata pe caz de boala.

  Va multumesc ! 20 iunie 2010

 117. cojoc lucica said

  am July 2 2010 @ 11:12 am

  sunt nascuta in 22.02.1954 ,am 28 ani vechime si 4 copii . in ce conditii ma pot pensiona anticipat ? va multumesc .

 118. Camelia Ionescu said

  am July 20 2010 @ 4:23 pm

  Buna!Ma numesc Camelia si as dori sa-mi spuneti,mama mea are 57 de ani,30 de ani si 8 luni de munca(adica cotizatii)actualmente este in pensie de invaliditate si as dori sa stiu daca poate sa iasa la pensie anticipata.Daca da,ce trebuie sa faca si de ce acte ar avea nevoie.Va multumesc.Astept raspunsul dumneavoastra.

 119. Cristea Elena said

  am July 23 2010 @ 6:55 am

  Buna ziua!
  Sunt nascuta in 27.06.1951.Am lucrat 39 ani in invatamant.De la 1 septembrie anul curent intru in pensie.Intrebarea mea este:
  _Intra in calcul si faptul ca am suplinit din noiembrie pana in iunie intr-un an scolar ?….iar alt an scolar am suplinit din martie pana in iunie ?.
  Aceste supliniri le-am facut pe langa catedra mea de invatatoare.
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 120. DANIEL FILEP said

  am August 10 2010 @ 10:57 pm

  Buna Am 57 de ani.Din 2001 lucrezi in strainetate.Am cotizati in Ungaria 1an,si in Spania pana acum 8 ani.In Romania am 26ani cotizati,din care 24ani in grupa 2.Deci am total 35ani cotizati. Intrebarea mea este: cand ma pot pensiona si cum se calculeaza pensia mea? Mentionezi ca sunt cetatean roman cu rezidenta in Spania. Multumesc anticipat ptr. informatii!!

  Un salut cordiali ptr. toti romanii

 121. mihaela said

  am August 16 2010 @ 1:41 pm

  tatal meu nascut in 1952, 35 ani vechime, pensionat pe caz de boala in 2001, cand poate iesi la pensie anticipat?

 122. dana b said

  am August 18 2010 @ 5:15 pm

  daca o persoana are 18 ani de vechiime in campul munci,implineste 55 ani,a crescut 6 copii , poate iesi la pensi la 55 ani?

 123. munteanu ortansa said

  am August 24 2010 @ 9:19 am

  sant nascuta an 22.07 1954 cind pot esi la pensie de drept.am 33ani lucrati.va multumesc.

 124. claudyu_dan said

  am August 31 2010 @ 7:51 pm

  am si eu o intrebare…am varsta de 58 ani sunt nascut pe data de 20.06.1952 si am 39 ani vechime,la grupa a2-a am 5 ani iar intrebarea este la ce varsta pot iesi la pensie?va multumesc

 125. costea marin said

  am September 20 2010 @ 2:00 pm

  sant nascut in anul 1950 21 mai si 28 ani de munca si 21 ani de grupa 2 . din anul 2006 sant penionat de invaliditate cu gradul 3 . va rog respectos sa imi spuneti si mie daca pot sa ies la pensie anticipat…………..cu multumiri azi 20.09.2010

 126. watcher said

  am September 22 2010 @ 2:34 pm

  buna ziua,

  as dori, in masura in care puteti, sa ma lamuriti intr-o problema: am iesit la pensie in anul 2001,anticipat, dupa 25 de ani vechime in sistemul militar (din care 20 de ani lucrati in conditii speciale).
  acum aceste pensii speciale se recalculeaza si devin pensii pentru limita de varsta conform legii 19/2000
  intre 2004 si 2010 (6 ani si 7 luni) am lucrat si am contribuit la fondul de pensii…(conform legii 19/2000)
  la recalcularea conform legii 119/2010, mi se ia in calcul si cei 6 ani si 7 luni?
  sau trebuie recalculata conform legii 119/2010 iar dupa aceea sa fac o cerere de recalculare conform art. 95 din legea 19/2000?
  imi cer iertare daca nu am fost destul de clar
  cu multumiri

 127. Georgescu Mariana said

  am October 13 2010 @ 2:29 pm

  Ma numesc Georgescu Mariana si am 55 de ani .Am 35 de ani de munca din care 15 de grupa a-II-a in mediul toxic. As dorii sa intreb cand pot sa ies la pensie anticipat daca nu am implinit varsta de 65 ani(varsta de pensionare la femei.

 128. lemnaru victoria said

  am October 19 2010 @ 9:03 am

  sunt nascuta pe 3 martie 1955 si am vechime de 16 si 5 luni ,cind pot sa ies la pensie la limita de virsta

 129. Angela said

  am October 21 2010 @ 4:13 pm

  Buna ziua.As dori sa aflu cand pot iesi la pensie in urmatoarele conditii: n.28.09.1956, 33 ani lucrati din care 22 ani cu gr.II

 130. severica barcun said

  am October 25 2010 @ 9:32 pm

  Ma numesc Severica si sunt nascuta pe 18 ianuarie 1958. Am lucrat la o fabrica textila 25 de ani si 9 luni neintrerupti; am nascut si crescut trei copii. Dupa inchiderea unitatii si plecarea in somaj am incetat activitatea. Am lucrat in afara tarii timp de 5 ani cotizati. Va intreb, ma incadrez la pensia anticipata si la ce varsta as putea iesi?

 131. elena balan said

  am October 29 2010 @ 12:27 pm

  Ma numesc Elena si sunt nascuta 21 octombrie 1957.Am o vechime in campul muncii de 38 ani. Va intreb, ma incadrez la pensie anticipata si la ce varsta as putea iesi.
  Va multumesc

 132. babasa gina said

  am November 2 2010 @ 8:36 pm

  sotul meu implineste pe 060nov 2010,59 de ani.are o vechime in cimpul muncii de 38 de ani. as dori sa stiu daca poate iesi cu pensie anticipata si daca are penalizare mare. multumesc!

 133. daniela constanta said

  am November 23 2010 @ 9:47 pm

  tatal meu e nascut in 1952 are 36 ani de munca fara grupa a ramas fara servici . cind poate sa iasa anticipat la pensie . in momentul de fata nu l mai angajeaza nimeni ca e batrin.

 134. victoria said

  am November 24 2010 @ 1:57 pm

  sunt bugetar inca,vechime 40 ani, varsta 57, urmeaza sa se mai dea afara alti bugetari,am dreptul la pensie anticipata incepand cu anul 2011, in conditiile ca/mi restructureaza postul?
  VA MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS.

 135. Gheorghita Catinca said

  am November 24 2010 @ 6:15 pm

  Ma numesc Catinca, sunt nascuta la data de 07.02.1963, am o vechime de 29 ani cotizati( 10 ani contabil CAP si 19 ani invatamant), am nascut si crescut 5 copii pana la varsta de 18 ani si peste, asi dori sa stiu la ce varsta pot iesi la pensie anticipat. Va multumesc, anticipat pt raspuns.

 136. fira monica said

  am November 25 2010 @ 7:03 pm

  am si eu o intrebare,tatal meu a implinit luna asta in noembrie 60 ani,si vrea sa iese la pensie anticipat,si are vechime 32 de ani ,poate iesi anticipat la pensie?

 137. elena said

  am December 7 2010 @ 6:53 pm

  sunt nascuta in 1955, a lucrat 21 de ani in sanatate, am 5 copii asi dori sa stiu cand pot iesi la pensie pentru limita de varsta?

 138. onicala daniel said

  am December 7 2010 @ 8:09 pm

  Sant nascut in 1950,pe 8 decembrie,deci am 60 de ani si 3o de ani vechime,va rog sa-mi spuneti si mie cand pot sa m-a pensionez.In speranta ca-mi ve-ti raspunde va multumesc anticipat.

 139. marinela said

  am December 11 2010 @ 11:41 am

  la ce virsta ma pot pensiona daca am o vechime de 29 de ani totila grupa a 2 a si sint persoana cu gradul 2 de invaliditate am virsta de 52 de ani amfost pensionat de boala in 1 ian 2005 vamultumesc anticipat pt raspuns

 140. Bogdan said

  am December 15 2010 @ 10:03 pm

  Buna, am si eu o intrebare…
  Mama mea are 27de ani( si 3luni) lucrati , varsta ei este de 56 de ani si a nascut patru copii. Intrebarea mea este, cand poate iesi la pensie ?
  Astept raspunsul dvs. aici sau pe adresa de e-mail, va multumesc !

 141. RADOI MIHAI said

  am December 20 2010 @ 10:43 pm

  BUNA ZIUA NA NUMESC RADOI MIHAIL AM CARTEA DE MUNCA LA DUMNEAVOASTRA SINT IN SOMAJ ULTIMA LUNA VA ROG SA-MI RASPUNDE-TI DACA SE VOR RELUA PENSIILE ANTICIPATE CE SANSE AM DEOARECE DE LA 1 IANUARIE 2011 NU MAI AM NICI UN FEL DE VENIT,VA MULTUMESC.

 142. RADOI MIHAI said

  am January 2 2011 @ 11:12 am

  VREAU RASPUNS LA ANUNTUL DIN DECEMBRIE 2010

 143. Ioana B said

  am January 4 2011 @ 7:41 am

  Situatia mea este urmatoarea: nascuta in 1955, 3 ianuarie, stagiul de cotizare 29 ani si 5 luni. (femeie)
  Ma intereseaza daca as putea sa fiu pensionata anticipat incepand cu ianuarie 2011.

 144. Patricia said

  am January 5 2011 @ 4:39 pm

  Buna ziua!
  As avea o intrebare. O femeie nascuta in 1953, august 14, stagiul de cotizare 37 ani si 4 luni, domeniu invatamant, la ce varsta ar putea sa iasa in pensie? (anticipat sau la termen)
  Astept raspuns. Cat mai repede daca se poate, va rog!

 145. teodora said

  am January 6 2011 @ 9:16 pm

  Buna ziua! Am 55 ani si 24 de ani de munca, am lucrat si in mediu toxic si am si 3 copii, intrebarea mea este:cand as putea iesi la pensie anticipata si daca se mai adauga si toxicitate si categoria?Astept raspunsul vostru cu nerabdare pentru ca sunt in ceata rau de tot, nimeni nu a stiut sa imi raspunda la aceste intrebari sau cel putin unde sa ma duc sa intreb, exclus casa de pensii ca ma bagat in ceata::)).Va multumesc anticipat!

 146. sabriela said

  am January 13 2011 @ 1:03 pm

  Tatal meu are 58 si 11 luni si 31 de ani pe cartea de munca mai are inca 10 ani munciti prin Israel care nu sunt trecuti pe cartea de munca .As dori sa imi raspundeti si mie la o intrebare: La cati ani ar putea iesi la pensie anticipat?

 147. elena said

  am January 14 2011 @ 4:02 pm

  cand pot iesi la pensie anticipat daca am 57 de ani si am 20 de ani lucrati la grupa a 2-a? multumesc

 148. maria said

  am January 14 2011 @ 4:11 pm

  buna ziua!va rog daca se poate sa mi raspundeti si mie la o intrebare: am 55 de ani,un stagiu de cotizare de 30 de ani de grupa 1; cand pot iesi la pensie? multumesc

 149. elena said

  am January 15 2011 @ 5:02 pm

  raspunsuri se prinesc???

 150. Marya said

  am January 15 2011 @ 9:14 pm

  Mama mea soacra are 55 de ani si 33 de ani de vechime.Poate iesi la pensia anticipata??
  Va rog raspuns rapid!
  Va multumesc aniticipat!

 151. leau letitia said

  am January 16 2011 @ 4:49 pm

  mama are 56 de ani si are 27 de ani de cotizatie si 6 luni ar putea beneficea de pensia anticipata

 152. hurdubaia mariana said

  am January 18 2011 @ 5:43 pm

  buna ziua.mama mea are 55 de ani si 35 de ani vechime si un an somaj.as vrea sa stiu dak poate iesi la pensie anticipat.are 4 copii.multumesc

 153. Rus Anamaria said

  am January 18 2011 @ 9:27 pm

  Ma numesc Anamaria si as avea o intrebare.Mama mea are 50 de ani impliniti in luna noiembrie 2010. Are lucrati 30 de ani din care 14 ani in grupa I. La cati ani ar avea dreptul sa iasa la pensie pentru limita de varsta.

  Va multumesc

 154. Edy said

  am January 19 2011 @ 11:03 am

  Ma numesc Ilie am 57 de ani o vechime de 39 de ani din care 28 de ani lucrati in grupa a 2-a.La ce varsta am dreptul sa ies la pensie?

  Va multumesc

 155. MURARU ELENA said

  am January 20 2011 @ 9:25 am

  In prezent sunt pensionata pe caz de boala,iar in Luna Octombrie 2011 indeplinesc virsta de pensionare, pentru “limita de virsta”.
  Ce acte imi mai trebuie sa depun la CJP-Iasi.
  Va rog frumos sa primesc raspunsul pe adresa de e-mail.

 156. alexandru tudosia said

  am January 20 2011 @ 4:28 pm

  sunt nascuta in 1957 aprilie am o vechime de 29 ani as vrea sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc ptr a iesi la pensie anticipat sau anticipat partial.astept raspuns

 157. Nicolae Focsa said

  am January 21 2011 @ 4:17 pm

  Virsta mea e de 59 ani 8 luni, stagiul de cotizare-39ani 8 luni. Pot beneficia de pensie anticipata sau anticipata partial?

 158. giulyilia said

  am January 23 2011 @ 10:34 pm

  Buna ziua!
  Ce se intampla cu pensia daca am cotizat doar 10 ani,ce drepturi am la pensionare?
  Va multumesc!

 159. fira monica said

  am January 24 2011 @ 2:25 pm

  va rog frumos vreau sa aflu si eu daca tatal meu poate sa iese anticipat la pensie pt ca a implinit in luna noembrie 2010 60 de ani si are o vechime in munca de 33 ani si vrea sa stie daca beneficiaza de pensie anticipat si ce acte ii trebuie sa depuna dosarul astept raspunsul vostru multumesc.

 160. BURGHARDT IULIANA said

  am February 2 2011 @ 12:45 pm

  Buna ziua, sunt femeie, nascuta pe 04.01.1953 si sunt pensionata anticipat din 01.05.2006 cu penalizare 20% VA ROG SA-MI SPUNETI CAND AS PUTEA IESI LA PENSIE NORMALA si ce demersuri trebuie sa fac. Multumesc!

 161. Damian Florica said

  am February 2 2011 @ 4:00 pm

  Buna ziua. Numele meu este Damian Florica ,in luna aprilie a acestui an 2011 implinesc 59 de ani si am 25 de ani vechime. As dori sa stiu cand pot iesi la pensie pentru limita de varsta.
  Multumesc anticipat!

 162. Maria said

  am February 10 2011 @ 8:50 pm

  sunt nascuta in 28 octombrie in 1957 si am 54,si am 3 copii,cand pot iesi la pensie

 163. MariA Aiud Jud.Alba said

  am February 10 2011 @ 9:00 pm

  sunt nascuta in annnul 1957 si aam trei copii si vreau sa stiu cand pot esi la pensie

 164. ana ploiesti said

  am February 17 2011 @ 5:34 pm

  sunt nascuta in 1957 martie 13, am in jur de 32 ani si 5 luni pe cartea de munca ,dar in prezent nu mai lucrez,cand pot iesi la pensie anticipat.

 165. vali said

  am February 18 2011 @ 11:03 am

  buna ziua ,tatal meu este nascut in 1953 mai 14 ,are 35 de ani de munca din care 25ani si 10 luni grupa 2 a ,cand poate iesi la pensie limita de varsta ,Multumesc

 166. tiron aneta said

  am February 19 2011 @ 3:43 pm

  buna ziua am 51 de ani,din care 20 de ani lucrati,5 ani in grupa a doua de munca,in 2010 am iesit la pensie medical doresc sa stiu cand pot iesii la pensie anticipat. multumesc!

 167. saru ilica said

  am February 24 2011 @ 2:55 pm

  tata are 57ani si 35ani d munca si se intreaba daca poate iesi anticipat la pensie cand si cu ce calcul la pesie?

 168. Iustina Stanciulescu said

  am February 24 2011 @ 8:51 pm

  Buna ziua! As dori sa va intreb exact ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana care vrea sa se pensioneze anticipat? De exemplu: persoana fizica nascuta la 1 sept 1954, 32 de ani vechime. Multumesc anticipat!

 169. Vasile B. said

  am March 1 2011 @ 10:38 am

  Pana in 31 decembrie 2000 am lucrat pe o platforma de prelucrare a plumbului in grupa 1 de munca.Din 1 Ianuarie 2001 sunt pensionar pe caz de boala gr.II.In 2011 implinesc 52 de ani.As putea iesi la pensie definitiv?Va multumesc!

 170. aneta said

  am March 2 2011 @ 8:38 pm

  sunt nascuta in august 1955 si lucrez ineantrerupt din 1977.va rog sa-mispuneti cand pot iesi de drept la pensie

 171. Borsos Edith said

  am March 3 2011 @ 7:54 pm

  Buna seara,
  Sunt nascuta la 21 august 1956 si lucrez din 16 septembrie 1975 (din 1 decembrie 2010 sunt somera) , din care 16 ani si 6 luni in grupa II-a.
  Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie anticipata ?
  Va multumesc !

 172. chetreanu mihaela said

  am March 4 2011 @ 6:02 pm

  mama mea are 50 de ani e nascuta in 1960,are 24,4 luni cotizatie completa,8 ani pensie de invaliditate si e angajata 4 ore care esta varsta de pensionare
  va multumesc

 173. florescu elena said

  am March 5 2011 @ 1:22 am

  am55 ani si am lucrat 34ani iar in grupa 2am 14ani si jumatate cind pot iesi la pensie anticipat sau la limita de virsta

 174. barbu adrian said

  am March 5 2011 @ 2:31 pm

  sunt nascut 31.05.1956 pina azi am 32 ani vechime cu armata cu tot,din care 18 ani in grupa 2a sunt interesat sa ies cit mai repede la pensie va multumesc

 175. gabor monica said

  am March 11 2011 @ 10:25 am

  buna ziua.as avea o intrebare mama a lucrat 19 ani si somajul 9 luni are 3 copii si grupa a 2 si ar vrea sa iasa la pensi anticipata si nu stie daca se incadreaza are 56 de ani asi dori un raspuns

 176. canciu dorel said

  am March 17 2011 @ 10:32 pm

  buna am 21 ani de grupa 1 ca otelar si am 49 ani angajat di 1980 deci 31 ani in campul muncii as dori sa stiu cam la cat mas astepta sa ies la drept la pensie

 177. Banu Daniela said

  am March 21 2011 @ 2:01 pm

  Am 53 de ani, am lucrat 22 de ani din care 18 in grupa a-II-a de munca. vreau sa ies la pensie anticipat. as putea sau ce demersuri trebuie sa fac pentru a putea face acest lucru?
  Va multumesc!!1

 178. Irina said

  am March 21 2011 @ 5:18 pm

  Buna ziua,
  va scriu in numele mamei mele,nascuta in noiembrie 1954 cu 36 ani impliniti in campul muncii.Cand poate iesi in pensie anticipat?
  Va multumesc!

 179. ALDEA DANIELA ELENA said

  am March 23 2011 @ 1:27 pm

  Sunt nascuta in 05.06.1955 am o vechime neintrerupta de 40 ani si 2 luni , as vrea sa stiu daca pot iesi la pensie si cit este penalitatea . Va multumesc anticipat

 180. nicol said

  am March 29 2011 @ 2:22 pm

  tatal meu este nascut in decembrie 1951 lucreaza din anul 1968 pana in prezent, avand 42 ani de munca din care 5 ani de grupa 2 si stagiul militar. ar vrea sa iasa la pensie anticipata anul acesta.

 181. ani ilie said

  am April 30 2011 @ 11:52 am

  tatal meu este nascut in 26.05.1951 si are 32ni si 8luni vechime cand poate sa iasa la pensie anticipat va rog raspuns clar

 182. Timofte Mioara said

  am May 11 2011 @ 9:36 am

  Am virsta de 54 de ani.Am lucrat 36 de ani,din care 19 in grupa 1 si 2 de munca.Cind pot iesi la pnsie?

 183. badoi elena said

  am May 18 2011 @ 2:38 pm

  sant nascuta in 1955 luna 11mai am 21 de ani de munca si asi vrea sa stiu cand pot esi la pensie la limita de varsta

 184. badoi elena said

  am May 18 2011 @ 2:40 pm

  am 56 de ani sunt nascuta in 1955 luna mai 11cand pot esi la pensie la limita de varsta

 185. vilceanu niculina said

  am May 18 2011 @ 10:42 pm

  sint nascuta la data de 02.10.1958. si am muncit pina-n prezent 27 ani. …
  puteti sa-mi spuneti cind anume asi putea sa ma pensionez ?
  va multumesc anticipat. …

 186. vilceanu gheorghe said

  am May 18 2011 @ 10:47 pm

  sint nascut in dat de 07.04.1961. deci 50 ani si am in total 30 ani de munca plus 2 ani stagiu militar (marina). …
  puteti sa-mi spuneti cind asi putea sa ma pensionez chiar si anticipat.
  momentan nu am servici si intimpin greutati in a-mi gasi – probabil sint evitat datorita virstei. …
  va multumesc anticipat.
  cu respaect. …

 187. vatuiu maria said

  am May 29 2011 @ 2:06 pm

  sunt nascuta in 9.02.1957,am varsta de 54 de ani si 27 de ani de munca si 4 copiii.sotul a murit si nu am nici un venit si as dori daca as putea iesi la pensie anticipata?astep raspuns urgent daca se poate.va multumesc anticipat.

 188. MOROSANU D. MARIA FALTICENI- INVATATOARE said

  am June 1 2011 @ 5:59 pm

  DORESC SA STIU DACA POT SA MA PENSIONEZ ANUL ACESTA…

 189. MOROSANU D. MARIA -FALTICENI- INVATATOARE said

  am June 1 2011 @ 6:04 pm

  SUNT NASCUTA LA DATA DE 20-08- 1952 SI DORESC SASTIU CAND E OBLIGATORIU SA MA PENSIONEZ LA LIMITA DE VARSTA

 190. MOROSANU D. MARIA -FALTICENI- INVATATOARE said

  am June 1 2011 @ 6:05 pm

  MULTUMESC

 191. mihaela said

  am June 5 2011 @ 9:17 pm

  buna,mama mea a lucrat ca zilier a luat foc arhiva si nu-i mai poategasi nimeni anii de munca lucrati,are pe cartea de munca trecuti doar 8 ani.poate iesi la pensie doar cu atatia ani?va rog sa-mi raspundeti daca stiti.multumesc mult.

 192. simona said

  am June 16 2011 @ 2:02 pm

  sunt nascuta pe 1.11.1958. lucrez de 34 ani, din care 17 ani si 11 luni am lucrat la grupa a II-a.cand pot iesi la pensie anticipat?

 193. andrei said

  am June 25 2011 @ 3:33 pm

  Am 60 de ani si 27 de ani de vechime fara grupa , cand pot iesi la pensie? astept raspuns. multumesc anticipat !

 194. mizileanu marica said

  am July 2 2011 @ 7:17 pm

  buna ziua sunt din ploiesti am 56 ani nascuta 28 07 1955 am lucrat 24 ani 4 luni am 3 copii si as vrea sa stiu cind pot iesi la pensie. multumesc

 195. MUNTEAN LUCIAN said

  am July 4 2011 @ 1:24 pm

  Sunt nascut la data de 07.04.1954;
  stagiul total de cotizare este de 36ani, 4luni si 11 zile din care 13ani, 10luni si 13zile in gr.I(Lg.3/1977).
  Doresc sa stiu daca ma incdram pentru pensionare conform Legii 19/2000

 196. Roxana D said

  am July 14 2011 @ 9:32 pm

  buna seara!
  mama mea are 49 de ani si are o vechime de 24,5 ani lucrati in Romania si 5 ani cu carte de munca in Italia. exista posibilitatea sa se cumuleze vechimii in invatamant si anii munciti in Italia?
  daca nu, s-ar putea incadra la pensie anticipata sau trebuie sa astepte pana atinge limita de varsta de 60 de ani? va multumesc!

 197. horoba rada said

  am July 21 2011 @ 10:36 am

  sunt nascuta in 1954 ianuarie 9 am 22 ani de munca cand pot esi la pensie va multumesc

 198. valeria said

  am July 23 2011 @ 7:58 pm

  va rog sami spuneti daca pot iesi la pensie cu 23 ani de contributi din care 17 in grupa 2 astia in rominia si 8 ani in italia

 199. Nicolae Sorina said

  am August 1 2011 @ 7:37 pm

  Sunt născută în 18.septembrie.1960. Am vechime 28 de ani. Pot ieși la pensie anticipat și dacă da, câte procente pierd?
  Vă mulțumesc frumos.

 200. Bunduc said

  am August 2 2011 @ 5:18 pm

  SUNT NASCUTA IN 1955 ,AM 35 DE ANI DE MUNCA .LA CE VIRSTA POT IESI LA PENSIE ANTICIPAT?

 201. mgdalena said

  am August 2 2011 @ 6:41 pm

  buna asi vrea sa stiu per exemplu “mama mea are 54 de ani si a lucrat 26 in fabrica industriala buhusi jud bacau se poate iesi la pesie ?la ce virsta vazind ca legile se schimba mereu .astept raspuns .va multumesc !

 202. Camelia Similea said

  am August 5 2011 @ 2:35 pm

  Buna ziua,

  tatale meu are 55ani si 37ani in campul muncii, se poate pensiona anticipat? A lucrat o perioada si la o fabrica care beneficia de grupa a 2a de munca dar cei de la arhiva nu vor sa-i elibereze o adeverinta care sa ateste acest lucru. La el la serviciu se vor desfiinta in curand niste posturi. Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez deoarece mama este bolnava rau si ii se poate inrautati starea de suparare. Mutumesc anticipat.

 203. MARIA said

  am August 29 2011 @ 10:04 pm

  am 58 ani .trebuie sa ies la pensie limita de varsta in februarie 2013 ( nascuta pe 7 08 1953) pot iesi la pensie limita de varsta in februarie 2012 pentru ca am 3 cpiii si stagiul de cotizatie 31 ani ? se percep penalizari ? multumesc pentru respuns ?

 204. mihaela said

  am September 1 2011 @ 12:57 pm

  sunt nascuta in 22 iunie 1957,am 31 ani de munca.Va rog sa-mi spune-ti daca pot iesi anticipat la pensie.Va multumesc.

 205. mocanu marioara said

  am September 2 2011 @ 3:58 pm

  as dori si eu un raspuns daca se poate pe mail daca sunt nascuta in 3 .0ct.1956 cind as putea sa ma pensionez anticipat?

 206. Elena said

  am September 9 2011 @ 4:46 pm

  Sunt nascuta la 17 martie 1957 ,am 36 ani vechime din care 12 ca militar {in momentul de fata sunt militar}si 14 ani de grupa a-I-a.As dori sa stiu cand pot iesie la pensie de drept in conditiile in care peste cateva luni voi iesi la pensie pe caz de boala .Va multumesc .

 207. Mareghina said

  am September 21 2011 @ 11:42 am

  Ma numesc Mareghina,si as dori sa stiu cind pot sa ies la pensie anticipata,sunt nascuta in 31-01-1957 si am lucrati 37 de ani cotizati.Ce acte am nevoie si unde trebuie sa le depun? Multumesc anticipat pentru raspuns.

 208. Mirela Leca said

  am October 3 2011 @ 11:35 am

  va rog ajutatima cu un raspuns. Sunt nascuta 27-03-1959 si lucrez din 1-03-1978 (23 ani in grupa 2),cand pot sa ies la pensie la limita de varsta sau anticipata? multumesc anticipat pt raspuns-daca se poate pe eMail

 209. Angela Iliescu said

  am October 5 2011 @ 1:09 am

  Am 59 de ani in febr.anul viitor,si 26 ani lucrati ca inginer in Romania si 8 ani in Spania,Unde pot depune actele de pensionare,conform legii noi din Romania,am acest drept.Am cotizat 34 de ani in total.Multumesc anticipat.

 210. szeles mihaela carmen said

  am October 6 2011 @ 7:34 pm

  Buna seara,am o sora care este in pensie de boala gradul II,este nascuta in 1957 si are vechime in munca de 20 ani.La ce varsta are dreptul de a iesi la pensie pt.limita de varsta? Multumesc ANTICIPAT.

 211. sangateanu viorel said

  am October 20 2011 @ 10:53 am

  nascut 06.09.1953,vechime in munca=23ani,cind pot iesi la pensie anticipata?sunt prea batrin sa-mi gasesc un loc de munca si prea tinar pt. pensie.Multumesc anticipat.

 212. sangateanu viorel said

  am October 20 2011 @ 10:57 am

  nascut pe 06.o9.1953,cu o vechime in munca de 25ani,cind pot iesi la pensie anticipata?mutumesc.

 213. sangateanu viorel said

  am October 20 2011 @ 11:03 am

  sunt prea tinar pt. pensie si prea batrin pt a-mi gasi un loc de munca.

 214. berciu stela said

  am October 23 2011 @ 9:38 am

  cand poae iesi cumnatul meu la pensie are 60 de ani si a cotizat 20 de ani, are categoria a II-a. (nascut 26 octombrie 1951) Va multumesc anticipat

 215. ileana said

  am October 25 2011 @ 8:21 pm

  am lucrat din 1977-2009cu citeva luni intrerupere am 52 ani si 3 luni cind pot iesi la pensie anticipat astept raspuns pe maill

 216. nita ion said

  am October 31 2011 @ 7:25 pm

  am 59 de ani ,nascut pe 26.12.1952 am 39 de ani si 8 luni, cu grupa cu tot as vrea sa stiu cand ma pot pensiona anticipat?astept rasp.va multumesc mult!

 217. nita ion said

  am October 31 2011 @ 7:29 pm

  AM 59 DE ANI ,NASCUT PE 26.12 1952 AM 39 DE ANI SI 8 LUNI VECHIME CU GRUPA CU TOT,AS VREA SA STIU CAND MA POT PENSIONA ANTICIPAT!MULTUMESC MULE ASTEPT RASP

 218. danut coroaba said

  am November 6 2011 @ 10:29 am

  am 51 ani 20 ani de munca in conditii deosebite 7 ani normal cand pot iesi la pensie

 219. retca eugenia said

  am November 16 2011 @ 9:39 pm

  sunt nascuta pe 05.feb.1957 , si am o vechime in munca de 31 ani si 2 luni . Va rog sa-mi spuneti , cand pot iesi la pensie anticipata ? Ce penalizare voi suporta ?
  Multumesc

 220. voicu maria said

  am November 17 2011 @ 4:46 pm

  buna ziua,

  mama mea este nascuta in 29.10.1956. Cand poate iesi la pensie anticipata.

  multumesc

 221. Elena.L said

  am November 17 2011 @ 6:15 pm

  Buna ziua sunt nascuta in 15.12.1956 si am 38 ani de munca as dorii sa stiu cand poti iesi la pensie si sub ce criteriu anticipat sau pensie anticipat partiala va multumesc

 222. mirabela said

  am November 22 2011 @ 7:52 pm

  dar voi cei care sunteti in frunte…..adica : primari, presedinti, prim-ministrii….adik cei de la conducere ……mamele voastre nu au pensii? sau la voi se aplica alte legi? imi raspunde cineva sau sunteti in stare de atata nesimtire in cat sa nici nu aveti bunul simt sa pot posta pererea mea? sunteti niste HOTI si niste IMPERTINENTI va multumesc

 223. Elena Gancea said

  am November 23 2011 @ 9:00 pm

  Lucrez in administratie publica. In luna ianuarie 2012 trebuie sa ies la pensie limita de varsta. As vrea sa lucrez macar pana la primirea deciziei de pensionare, deoarece aceasta va intarzia, intrucat am lucrat 21 de ani in Republica Moldova si actele solicitate pentru pensie vor ajunge mai greu in Romania. Codul muncii ofera aceasta posibilitate, dar Legea functionarilor publici ( Legea nr. 188/1999, actualizata)nu specifica. Va rog sa binevoiti a-mi raspunde. Va multumesc anticipat.

 224. Oleniuc Marghita said

  am November 24 2011 @ 12:07 pm

  Sunt nascuta la 1.04.1956, am 32 de ani in munca si vreau sa stiu daca pot iesi la pensie anticipat si in ce conditii. Multumesc anticipat!

 225. Spici said

  am November 24 2011 @ 6:25 pm

  buna
  Am si eu o intrebare.
  Tatal meu este nascut in 25.08.1956 si lucreaza de la 15 ani lucrand 20 de ani la grupa a 2. nu are nici o zi de intrerupere pe cartea de munca . cand ar putea iesii la pensie anticipat

 226. Daniel said

  am December 2 2011 @ 8:57 pm

  Buna Ziua
  Tatăl meu este născut pe 30.12.1955 a fost la CJP IASI și sa calculat ca ar avea 42 ani 10 luni Vechime (din care 25ani 4 luni în Grupa aII )iau spus ca poate ieși la LIMITA DE VÂRSTA(specific ca asa scrie în foaia pe care iau dato limita de vârsta și nu anticipat) la 59 ani și 6 luni(30.06.2015).
  Întrebarea mea este, poate depune pentru pensie anticipata sau anticipat parțială? Va Mulțumesc!

 227. carmen said

  am December 12 2011 @ 8:01 pm

  Sunt nascuta pe 27.07.1956 , am o vechime de 33 ani si 9 luni, cind pot iesi la pensie anticipata partial . As vrea daca se poate sa stiu si ziua , conteaza foarte mult pentru mine . Va multumesc !

 228. MARIANA Z said

  am December 13 2011 @ 6:32 pm

  Buna seara….sunt nascuta la data 22.01.1957,am lucrat intr-o fabrica din 21.10.1974 pana in 15.02.2002,in periada de 01.06.1984 pana in 01.04.2001,am fost incadrata in grupa |-a de munca, in procent de 100 la 100….
  Intrebarea mea este:cand pot sa depun dosarul pentru pensionare de limita de varsta si daca ma afecteaza cu ceva daca am o pensie de vaduva dintr-o alta tara europeana….
  Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra,daca se poate mai repede…

 229. Eugenia said

  am December 13 2011 @ 6:38 pm

  Am 52 de ani si 6 luni,am 26 ani de munca,\.Pot sa ies la pensie la cerere?

 230. Eugenia said

  am December 13 2011 @ 6:38 pm

  Am 52 de ani si 6 luni,am 26 ani de munca,\.Pot sa ies la pensie la cerere?Va ms. raspuns URGENT!!!

 231. IOAN OLTEI said

  am December 19 2011 @ 10:48 am

  Buna ziua,
  Ma numesc Ioan , sunt nascut in 15.08.1959 , am inceput sa lucrez din 18.02.1978 pana in 31.03.2010 la CFR.Mentionez ca am 21 de ani GRUPA I , din aceasta perioada de 32 de ani.Va rog sa-mi spuneti cand as putea beneficia de PENSIA LIMITA DE VARSTA sau ce alte posibilitati mai am.
  Va multumesc anticipat ,
  Ioan
  Sarbatori cu sanatae !

 232. becan calin claudiu said

  am January 16 2012 @ 11:48 am

  Buna ziua
  In numele sotului care este nascut in dec.1953,va rog sa-mi spuneti cand ar putea beneficia de pensie anticipata sau la limita de varsta,mentionez ca are 30 de ani stagiu de cotizare.
  va multumesc si va doresc multa sanatate.
  fam.becan

 233. Fazakas Margit said

  am January 16 2012 @ 6:12 pm

  La multi ani! si Buna seara!
  Sunt nascuta in 07. 12. 1954. Lucrez in invatamant. Stagiul de cotizare la 1. septembrie 2011 – 37 de ani. Varsta: 57 de ani impliniti.
  Va rog frumos sa – mi spuneti, daca din 1. septembrie 2012. as putea beneficia de pensie anticipata, fara penalizare.
  Este foarte important raspunsul dv. pentru mine, pentru ca in planul de scolarizare locala se fac reduceri(situatiile trebuiesc predate la inspectorat pana la data de 23. ianuarie) si nu as vrea ca din cauza mea sa ramana oameni fara loc de munca.
  Va multumesc frumos!

 234. elena said

  am January 25 2012 @ 2:12 pm

  Buna ziua
  Am si eu o intrebare,tatal meu are 58 ani in vara 2011 a cazut si si-a rupt femurul la picior,de atunci tot face recuperari si sta in medicale pentru ca nu mai poate merge normal schioapata,este electrician si are vechime de 39 ani,luna asta l-au chemat la munca si i-au schimbat locul de munca de la electrician la muncitor necalificat el(i-au spus ca il da afara daca nu semneaza ca se trece muncitor necalificat ca ei au angajat un alt electrician si nu au ce sa-i faca) neputand sa mearga bine el nu mai poate munci avand dureri mari ,are medical pana in luna aprilie cu o intrerupere de 9 zile(de pe 1-9 ianuarie)nu i-au dat medical,iar de pe 9 are medical,se poate pensiona anticipat???

 235. florin said

  am January 31 2012 @ 11:23 am

  tata a lucrat ca croitor are 63de ani si 10 luni a platit 25 ani vekimea (a cotizat la stat )cum era atunci are si carnetele acas poate esi la pensie anul acesta 2012. va multumesc as vrea un raspuns

 236. zaharia gica said

  am February 2 2012 @ 8:39 am

  in aprilie 2012 implinesc 57 de ani si am o vechime de peste 28 de ani din care 10 ani de grupa a-2-a cand pot iesi la pensie anticipata va multumesc

 237. iulia said

  am February 8 2012 @ 7:37 pm

  mama mea are 55ani in octombrie,28ani si 7luni cotizati cand ar putea iesi la pensie?
  asteptam raspuns,multumim

 238. toader marinela said

  am February 11 2012 @ 11:07 am

  sint nascuta in 4.09.1957, am facut o facultate 5ani, lucrez din 01.04.1981,neintrerupt si as vrea sa stiu cind pot iesi la pensie anticipat si cind normal.
  nu am o grupa speciala de lucru sau alte conditii speciale(peste 3 copii,etc)
  astept raspuns
  va multumesc

 239. OLTEAN MARIA said

  am February 11 2012 @ 4:02 pm

  Buna ziua,

  Ma numesc OLTEAN MARIA, sunt nascuta in luna August 1954.Lucrez in invatamant din Sept.1974 si pana in prezent. Am nascut si crescut trei copii. Cand si in ce conditii ma pot pensiona?
  Va multumesc anticipat.
  Adresa mea

 240. dragomir ileana said

  am February 12 2012 @ 10:11 pm

  pentru un barbat nascut in mai 1954 care este varsta de pensionare legala

 241. caeriu florin said

  am February 13 2012 @ 1:17 pm

  buna ziua.am si eu o nelamurire.tatal meu a lucrat 12 ani pe santier grupa 2 si apoi 18 ani subteran;in minerit grupa 1.mentionez ca este nascut la data de 22/12/1954.as dori sa aflu la ce varsta se poate pensiona ?va multumesc astept raspuns

 242. Adam Ion said

  am February 14 2012 @ 10:31 am

  Buna Ziua
  Am aproape 63 ani (iunie 1949) si 35 de ani lucrati
  as vrea sa stiu cand ma pot pensiona .
  Va Multumesc

 243. bercea dumitru said

  am February 16 2012 @ 8:09 pm

  am 63 de ani si 5 luni si stagiu de cotizare de 28 de ani,pot iesi la pensie anticipat.

 244. cazan gheorghe said

  am February 19 2012 @ 1:33 pm

  Re: retribuire dupa competenta si scoala absolvita ;

  TO: 1 recipient

  CC: You

  Show Details

  Subject: Re: retribuire dupa competenta si scoala absolvita

  ——————————————————————————–

  lucrez la unitate de invatamint superior=tipograf cu un salariul de 760 ron sint absolvent de liceu cu bac luat si absolvent a scoli tehnice de maistri .Pe net am gasit un tabel cu trepte de retributie (nu am retinut legea ) redau continutul < studii superioare-1400 ron ,studii superioare de scurta durata-1050, scoala de maistri -910 ron ,postliceala-875 ron, liceala 840 ron ,muncitori calificati 840 ron -muncitori necalificati 700 ron .Tinind cont de C .M.art 188 pc g promovarea in munca si dezvoltarea carierei profesionale si a altor legi pot beneficia de schimbarea retributiei de la muncitor calificat la MAISTRU

  pct 2. in anul 1967-1970 am absolvit scoala de ucenici (tiparitor tipar plan ) cu scoatere din productie 9 luni lucram iar 3 luni aveam cursuri tot pe cheltuiala intreprinderi.In C .M. art 194 alin 1-3 se considera vechime in munca si beneficiezi de toate drepturile salariale .Pe aceasta perioada eram retribuiti si semnam state de plata .Aceasta perioada este considerata vechime in munca..INTREPRINDEREA AVIND GR II DE MUNCA VA MULTUMESC CU STIMA SI RESPECT.

 245. cazan gheorghe said

  am February 19 2012 @ 1:43 pm

  Re: retribuire dupa competenta si scoala absolvita ;

  TO: 1 recipient

  CC: You

  Show Details

  Subject: Re: retribuire dupa competenta si scoala absolvita

  ——————————————————————————–

  lucrez la unitate de invatamint superior=tipograf cu un salariul de 760 ron sint absolvent de liceu cu bac luat si absolvent a scoli tehnice de maistri .Pe net am gasit un tabel cu trepte de retributie (nu am retinut legea ) redau continutul < studii superioare-1400 ron ,studii superioare de scurta durata-1050, scoala de maistri -910 ron ,postliceala-875 ron, liceala 840 ron ,muncitori calificati 840 ron -muncitori necalificati 700 ron .Tinind cont de C .M.art 188 pc g promovarea in munca si dezvoltarea carierei profesionale si a altor legi pot beneficia de schimbarea retributiei de la muncitor calificat la MAISTRU

  pct 2. in anul 1967-1970 am absolvit scoala de ucenici (tiparitor tipar plan ) cu scoatere din productie 9 luni lucram iar 3 luni aveam cursuri tot pe cheltuiala intreprinderi.In C .M. art 194 alin 1-3 se considera vechime in munca si beneficiezi de toate drepturile salariale .Pe aceasta perioada eram retribuiti si semnam state de plata .Aceasta perioada este considerata vechime in munca..INTREPRINDEREA AVIND GR II DE MUNCA VA MULTUMESC CU STIMA SI RESPECT.

  catre.senatorul iulian urban@gmail.ro

 246. PASCA PETRU said

  am February 20 2012 @ 11:15 am

  An august inplinesc 60 ani si sant angajat din 1974 ,si asi vrea sa ies la pensie in 2013 cu cat voi fi penalizat.va multumesc.

 247. ali naimie said

  am February 21 2012 @ 2:42 pm

  SUNT NASCUTA IN DATA DE 29 OCTOMBRIE 1954 SI AM 25 DE ANI VECHIME .VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNETI SI MIE LA CE VARSTA MA POT PENSIONA CA NU MAI INTELEG ACUM CU LEGEA CEA NOUA !
  VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNSUL DVS. !

 248. mihaila ion said

  am February 21 2012 @ 7:45 pm

  buna ziua am si eu o intrebare daca se poate? Mama are o varsta de 56 de ani si o vechime in munca de 25 ani.are 3 copii as dori si eu sa stiu la ce varsta poate iesii la pensie anticipat. ma multumesc

 249. CATICA CRISTU said

  am February 22 2012 @ 2:25 pm

  BUNA ZIUA ma numesc catica cristu,am 57ani nascut in luna iunie1955.Am o vechime de 38 ani si 8 luni(CU ARMATA CU TOT)la 1 ianuarie 2011,din care 25 de ani si 3 luni de gr.a2 a.Din luna iunie 2012 si pana in prezent sunt in somaj.As dori sa aflu respectos cind as putea beneficia de pensie la limita de virsta s-au de pensie anticipata.Custima si respect, astept raspuns

 250. Pavlovici said

  am February 23 2012 @ 1:55 am

  Ma poate cineva ajuta? nascuta in 18.10.1957 cu 34 ani de munca; cand pot iesi la pensie la limita de varsta, dar anticipat?

 251. Marcu Maria said

  am February 26 2012 @ 3:23 pm

  Cand pot iesi la pensie? 30 de ani am lucrat si am varsta de 56 ani.

 252. gigi ion said

  am March 5 2012 @ 3:43 pm

  buna ziua am 59 de ani si 40 de ani de munca cu stagiul militar cand pot iesi la pensie anticipata?multumesc!

 253. smochina mihaela said

  am March 12 2012 @ 1:21 am

  Buna ziua,am si eu o intrebare,am varsta 45 de ani si 28 de ani de munca,ma pot pensoina anticipat?

 254. radu said

  am March 12 2012 @ 3:17 pm

  In numele mamei mele va-s ruga sa-mi ziceti cand se poate pensiona l-a limita de varsta si cand poate iesi la pensie anticipata.Este nascuta in 14 oct 1956 are 38 de ani de serviciu din care 21de ani si 7 luni in grupa 2-a.Va multumesc anticipat !!!

 255. belega petria said

  am March 12 2012 @ 4:09 pm

  buna ziua.ma numesc belega petria,sunt nascuta pe 01 09 1952 am vechime 35 ani,3 luni si 27 zile.sunt in pensiee anticipata din 01 07 2008,am nascut 3 c0pii pina la maturitate cind primesc pensie ptr. limita de virsta avind in vedere ca si asstazi 12 martie 2012 primesc tot anticipata?

 256. Maria said

  am March 12 2012 @ 9:02 pm

  Am 55 ani si 6 luni, 37 ani vechime si 10 ani grupa a ll a de munca. In ce conditii pot iesi la pensie anticipata fara penalizare, multumesc!

 257. spiridon niculina said

  am March 19 2012 @ 6:37 pm

  sunt nascuta pe 12 noiembrie 1954 , am 21 de ani vechime plus 10 ani la CAP si as dori sa stiu daca pot sa ies la pensie anticipat

 258. Ponoran Victor-Mihai said

  am March 20 2012 @ 9:37 am

  Sunt nascut 31.10.1951, lucrez din 1.11.1977 pana in prezent ca farmacist (martie 2012). Am suferit un infarct miocardic (2007)si complicatii postchirurgicale, si actualul loc de munca este stressant .MA POT PENSIONA ANTICIPAT?Mentionez ca din 1977-1980 am lucrat ca si farmacist in Farmacie,1980-1990-farmacist in farmacie de Policlinica,1990-2001-farmacist industrie cosmetica/farmaceutica,2001-2003-Farmacist sef depozit farmaceutic,2004-2012(pana in prezent farmacist primar Farmacie de Spital). In anul 1978 am efectuat 4 luni de armata cu termen redus(scoala de ofiteri in rezerva).

 259. savu said

  am March 20 2012 @ 5:19 pm

  Sunt nascut pe data de 24-03-1955

  -in perioada 09-08-1974 – 23-02-1976 am lucrat in grupa a doua de munca procent 100% in total 01 an 06 luni si 14 zile

  -in perioada22-06-1977 – 01-12-1983am lucrat in grupa intii de munca procent 66-6% in total 04ani 03 luni , iar diferenta de 33,4% am lucrat in grupa a doua de munca in total de 02 ani 02 luni si 09 zile

  -in perioada 01-12-1983 – 31-03-1992 am lucrat in grupa intii procent 100% in total de 07 ani 11 luni , iar diferenta de 05 luni cit instalatia nu a functionat am lucrat in grupa a doua de munca procentaj 100%

  -in perioada 24-02-1976 – 21- 06- 1977 am satisfacut stagiul militar

  -in toata aceasta perioada ,09-08 1974 – 31- 03 -1992, am lucrat la Combinatul Chimic Craiova

  -din data de 01-04-1992 si pina in prezent am lucrat pe rind la Oltcit Craiova, Daewoo Craiova si acum Ford Craiova ;

  -in momentul de fata sunt activ si lucrez cu norma intreaga la Ford Craiova.

  Cu stima si respect , va rog , Cind pot iesi la pensie la limita de virsta?

 260. cornelia grigore said

  am March 20 2012 @ 10:07 pm

  data nasterii: 30.10.1958
  vechime neintrerupta 33 ani
  Va rog spuneti-mi cand ma pot pensiona anticipat ?

 261. Daianu Valentina said

  am March 21 2012 @ 7:44 pm

  Sunt nascuta in 08.04.1956, am 30 de ani de lucru , 3 ani de facultate la zi si vreau sa stiu daca pot sa benefeciez de pensie anticipata la 56 de ani. Multumesc!

 262. Ponoran Victor-Mihai said

  am March 22 2012 @ 5:34 pm

  Astept un raspuns la cele scrise in 20 martie 2012 ,mai sus!

 263. RENGLE MARIOARA said

  am April 2 2012 @ 12:44 am

  Sunt nascuta in mai 1954 am o vechime in munca de 38 de ani si 5 luni daca pot iesi la pensionare anticipat si cat m-ar fi penalizare .
  Va multumesc.

 264. Beju Marta said

  am April 18 2012 @ 9:03 am

  Sunt nascuta la data de 24 03 1957 .Am o vechime in munca de 30 de ani,din care 22 la grupa 2 de munca .

  Pot beneficia de vreo pensionare ,partiala ,anticipata ..?
  Cand pot depune actele?
  Va multumesc anticipat.

 265. Soalca Gabriela said

  am April 18 2012 @ 6:01 pm

  cu cita pensie pot sa ies daca am lucrat 17 ani

 266. Soalca Gabriela said

  am April 18 2012 @ 6:01 pm

  cu cita pensie pot sa ies daca am lucrat 17 ani Va multumesc

 267. Soalca Gabriela said

  am April 18 2012 @ 6:01 pm

  cu cita pensie pot sa ies daca am lucrat 17 ani Va multumesc

 268. GICA said

  am April 20 2012 @ 11:35 am

  BUNA ZIUA,AM SI EU UN UNCHI CARE FACE 59 DE ANI SI ARE PE CARTEA DE MUNCA 44 ANI MUNCITI IN GRUPA 1.VA ROG SA IMI SPUNETI CIND POATE IESI LA PENSIE VA MULTUMESC

 269. eaniceanu marin said

  am April 21 2012 @ 6:05 pm

  Salut am 56 de ani si 17 ani si 9 luni grupa I,cand pot sa ies la pensie??Va rog sa imi raspundeti daca ma poate ajuta cineva,multumesc anticipat ,astept raspuns pe e-mail : csdyablo@yahoo.com

 270. barbu claudia said

  am April 22 2012 @ 11:04 am

  tatal meu este pensionar pe caz de boala gradul III are varsta de 60 ,are 50 de ani vechime in campul munci poate sa ese anticipat la pensie

 271. SILVESTRU ADRIANA said

  am April 26 2012 @ 2:55 pm

  Nascuta la 28.06.1955.Activitate 15.08.1974-prezent 2012.In perioada martie2001-decembrie 2002 am lucrat cu conventie program de 4 ore.Studii superioare la seral

 272. MACOVEI ION said

  am May 2 2012 @ 10:40 am

  BUNA ZIUA .MA NUMESC MACOVEI ION SUNT NASCUT IN 24 .11.1954 CU O VECHIME NEINTRERUPTA IN CAMPUL MUNCII DE 38 DE ANI V AS RUGA SA MI RASPUNDE TI DACA MA POT PENSIONA ANTICIPAT PARTIAL.VA ROG SA MI SPUNE TI DATA .VA MULTUMESC

 273. Diana ionescu said

  am May 2 2012 @ 5:45 pm

  Buna ziua. La varsta de 58 de ani, nu mai am putere fizica si psihica sa prestez munca de 8 ore. Doresc pensie anticipata. Intrebarea este: la implinirea varstei de 60 de ani, mi se va recalcula pensia, avand in vedere ca am cotizat peste 35 de ani? Va multumesc.

 274. mariea said

  am May 3 2012 @ 2:18 pm

  BUNA ZIUA MA NUMESC MARIEA NASCUTA PE 06-09-1954 SI AM VECHIME DE MUNCA LA CEAPE DE 21 DE ANI SI AM 4 COPII LA CE VARSTA POT ESI LA PENSIE,VA ROG SAMI RASPUNDETI ,MULTUMESC

 275. MARCU FLORENTINA said

  am May 4 2012 @ 6:00 am

  Am o intrebare, cand pot iesi la pensie la cerere.am 45 de ani ,16 ani de munca,2 copii (majori),am avut cate-va internari la sp.de Pneomologie (cu ani in urma,am contactat BACILUL COOK (T,B.C),lucrez intr-un mediu neadecvat(SPALATOR VASE HOTEL)este o munca extrem de grea care solicita:munca fizica ,nopti pierdute (se iese din tura la 12,30 noaptea.Aceasta boala chiar daca am lu-at medicamente,si sa intamplat sa o contactez acum 11 ani,presupune ,multa odihna,lipsa de stres(in afara celor cotidiene),o viata EXTREM de echilibrata.V-as ruga frumos sa-mi raspunde-ti.

 276. uyhely ludovic said

  am May 4 2012 @ 6:47 pm

  sunt nascut in 1954 13.11.in data de 2012 01.08 implinesc 40 de ani in cimpul munci.in acest timp am acumulat 3 ani si 10 luni 26 zile in grupa 1.de lucru si 23 ani si 1 luna in grupa a-2-a,apoi am ramas in somaj 1.an si 3.luni.din septembrie 2011 am reusit sa ma angajez si lucrez din nou.as vrea sa stiu cind pot sa ma pensionez.va multumesc.

 277. criotoru cerasela said

  am May 5 2012 @ 5:34 pm

  buna ziua. Am si eu o intrebare pentru mama mea are vrasta de 56 de ani cu vechimea de 21 de ani si 6 luni am vra sa stim la cat poate isi la pensie avand si 5 copi multumesc

 278. bodo ramona said

  am May 6 2012 @ 6:33 pm

  buna sunt nascuta pe 20 septembrie 1959 si am lucrati 36 de ani am doi copii cand pot iesi la pensie chiar si anticipat
  va multumesc astept raspuns va multumesc

 279. liliana elena varban said

  am May 8 2012 @ 7:27 pm

  sunt nascut in 18 februarie 1958 .Cand pot iesi la pensie? Am vechime in munca 32 ani.Dar la pensie anticipata?

 280. elena said

  am May 9 2012 @ 9:27 pm

  am 54 ani, nascuta la data de 01.02.1958, cu 32 ani vechime in munca. am doi copii. va rog sa spuneti care sunt conditiile pentru pensionarea anticipata. va multumesc

 281. elena said

  am May 16 2012 @ 5:54 am

  tatal meu s-a pensionat prin decizia din ian.2oo2 pt. o vechime de 33 ani stabilindu-se un cuantum de 13.084.645 la o baza de calcul de 198.376 lei.In prezent are o pensie de 1556 lei .pe talonul de pensie este inscris un punctaj de 52625 Daca valoarea actuala a punctului este de 732,8 lei cat ar trebui sa primeasca pensie?Ne-am adresat la Casa de pensii in anul 2oo7 si in 2oo9 dar nu am primit nici un raspuns. Ce ar trebui sa facem? Cu multumiri.

 282. iliestatiana53@yahoo.com said

  am May 16 2012 @ 7:52 pm

  AM LUCRAT IN ROMANIA 25 DE ANI CU GRUPA DOUA AM MAI COTIZAT INCA 3 ANI ESTE DEAJUNS VECHIMEA DE PENSIONARE. ACUM LUCREZ IN ISRAEL DE 7 ANI ESTE VALABIL VECHIMEA PENTRU ROMANIA . SAU AVETI CEVA INFORMATII O VECHIME MAXIMA SAU…..AM VIRSTA DE 53 DE ANI. VA MULTUMESC

 283. Feier Doinita Carmen said

  am May 28 2012 @ 6:08 pm

  Sunt nascuta in 1953 decembrie.Am 3 copii(in viata).Am 29 de ani si 5 luni.iINtre 1993 si 1997 Am intrerupt serviciul pentru ingrijire copil sub 7 ani.Cind am dreptul legal sa ies la pensie de .Va multumesc anticipat si va doresc cit mai multa putere de munca.

 284. Viorica Blaga said

  am June 22 2012 @ 11:51 am

  Buna ziua,
  sunt nascuta in iulie 1954, am inceput activitatea la 01.11.1979 si nu am intrerupt-o inca. Doresc sa stiu daca am dreptul la pensie anticipata partiala si, daca se poate, cu ce penalizare. Multumesc.

 285. Buzatu Danuta said

  am July 4 2012 @ 6:43 am

  Sunt nascuta 22.02.1955, lucrez din 01.12.1976, am avut 9 luni somaj si 12 luni intrerupere. Doresc sa stiu cand am dreptul la pensie anticipata si cu ce penalizare.
  Va multumesc!

 286. pirici victor said

  am July 5 2012 @ 7:48 am

  buna ziua sunt nascut pe 28.07.1954 am lucrat din 1972 pana in 2011 avand intrerupere 4 ani in toti acesti ani as dori sa stiu cand as putea iesi la pensie in ce an si ce fel de pensie daca as putea iesi anticipat

 287. marin said

  am July 11 2012 @ 8:56 pm

  Buna seara!sunt nascut 10.02.1953 si am 23 de ani vechime,cand as putea sa ma pensionez anticipat,va rog sa imi raspunde-ti urgent multumesc!

 288. Mizileanu Marica said

  am July 14 2012 @ 4:42 pm

  buna ziua, am o vachime de 24 ani si4 lunisi as vrea sa stiu cind pot iesi la pensie anticipata. multumesc

 289. Vlasceanu Liliana said

  am July 20 2012 @ 4:44 pm

  Buna ziua!
  Sunt nascuta pe 05.10.1956,am 31 de ani de munca si asi vrea sa stiu,cand ma pot pensiona,eventual pensie anticipata,deoarece de doua saptamani sunt in somaj si stau in provincie si este mai greu cu serviciile.

 290. Crisan Mariana said

  am July 25 2012 @ 7:39 am

  M-am angajat in 1983 in septembrie si am 54 de ani. Am lucrat 6 ani in grupa I de munca si 15 ani in grupa II, restul pana acum in conditii normale. Va rog spuneti-mi cum ma pot pensiona anticipat, sau anticipat partial si cu ce penalizare,deoarece societatea nu prea mai are de lucru si sunt sanse de somaj. Multumesc

 291. tanase polixenia said

  am July 25 2012 @ 2:22 pm

  Buna ziua, sunt nascuta pe 01.08.1954 am un stagiu de cotizare de 13 ani si am nascut 4 copii vii. pot beneficia de pensie pentru limita de varsta si la ce data pot depune actele?va multumesc

 292. Birle Stefan said

  am August 10 2012 @ 10:12 am

  sunt nascut 28/05/1957 lucrez din 1977 as dorii sa stiu daca ma pot pensiona anticipat? va multumesc.

 293. Gardea said

  am August 10 2012 @ 11:21 am

  Buna ziua sunt nascuta in 15 02 1962 am lucrat la arcellor mittal din noiembrie 1980 pana in septembrie 2002 cand am iesit cu ordonanta am luat inca un an salarii compensatorii pana in octombrie 2003 prin ajofm cand pot beneficia de pensie anticipata tin sa mentionez ca am crescut 3 copii va multumesc.

 294. pirlea nicu said

  am August 14 2012 @ 2:04 pm

  Drepturile banesti le primesc din luna in care am depus dosarul de pensionare?

 295. Ciobanu Rodica said

  am August 15 2012 @ 3:14 pm

  Buna ziua,sunt nascuta in 30.04.1957,am 30 de ani de munca dintre care 16 lucrati in grupa a 2-a, as dori sa stiu cand ma pot pensiona anticipat?

  Multumesc

 296. Ing. Dan Andronescu said

  am August 18 2012 @ 12:44 pm

  Ce vechime minim obligatorie este ACUM necesara pentru intocmirea dosarului de pensionare anticipata ?

  Legea pensiilor a fost modificata de Guvernul Boc , INTRODUCIND OBLIGATIVITATEA UNEI VECHIMI MINIM OBLIGATORII DE 25 DE ANI. sUB 25 DE ANI VECHIME NU SE PUTEA INAINTA DOSARUL DE PENSIONARE ANTICIPATA, PE CAZ DE BOALA…

  Multumesc anticipat.

 297. Stelica said

  am August 21 2012 @ 6:16 pm

  Am 59 de ani, 37 ani si 2 luni de munca cotizati,din care 7 ani si 7 luni in grupa I, iar 6 ani si 9 luni in grupa II. Asi dori sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat?

 298. Tulbure Liliana said

  am August 30 2012 @ 2:30 pm

  Va rog vreau niste lamuriri in legatura cu pensia anticipata sunt nascuta in 1957 , am 34 ani de cotizare la fondul de pensii cind si in ce conditii pot solicita aceasta pensie. Va multumesc.

 299. stan maria said

  am September 6 2012 @ 7:43 am

  Buna ziua
  Sotul meu e nascut la data de 4 feb.1956 si lucreaza de 39 ani, din care 11 in grupa a II/a de munca. As vrea sa stiu cind se poate pensiona anticipat sau pensie anticipata partiala.
  Va multumesc.

 300. mihai dorneanu said

  am September 10 2012 @ 11:26 am

  sunt nascut in 1972 luna octombrie, lucrez din iulie 1972, in prezent lucrez dar in perioada 2005 / 2009 am fost un an somer si 3 ani fara servici. Rog sa-mi comunicati cand ma pot pensiona. Va multumesc.

 301. cozma doina said

  am September 11 2012 @ 1:32 pm

  Sunt nascuta la 11.10.1955.Lucrez din 15.01.1976.Am deci 36 de ani vechime in munca si 57 de ani.Doresc sa stiu daca ma pot pensiona anticipat cu sau fara penalizare si cu ce pensie, pana la implinirea
  varstei de drept. Multumesc frumos,astept un raspuns CD

 302. dorina comsa said

  am September 11 2012 @ 1:37 pm

  ma numesc dorina,sunt nascuta in 1957 am 20 de ani lucrati . As vrea sa stiu cind ma pot pensiona si care v-a fi suma ce urmeaza sa o incasez pentru anii lucrati.Va multumesc.

 303. Chira Viorel said

  am September 22 2012 @ 12:25 am

  Sunt nascut in 28.04.1951. Lucrez din 01.09.1968 cu urmatoarele intreruperi de activitate:
  – 6 luni (septembrie 1969 – februarie 1970)fara loc de munca;
  – 6 luni stagiu militar la termen redus (februarie – august 1978;
  – 9 luni somaj 2000 – 2001.
  Doresc sa stiu cand ma pot pensiona pentru limita de varsta, eventual pensie anticipata, (fara penalizare), avand in vedere ca nu beneficiez de grupe de munca.
  Inca sunt salariat (privat), in cazul pensiei anticipate mai pot activa in continuare?
  Va multumesc anticipat si astept un raspuns aproximativ.
  Cu stima si respect, Viorel Chira.

 304. Mazilescu mihaela said

  am September 27 2012 @ 1:49 pm

  Buna ziua,
  Sunt născută in data de 15.11.1957, vechime in grupa a 2 a de 16 ani,5 luni si șase zile, vechime totala 38 ani,1luna si 27 zile respectiv 06.07.1974- 27.09.2012 întrebarea mea este cind pot sa ies la pensie anticipat?mulțumesc foarte mul.

 305. Szabo Erika said

  am September 27 2012 @ 7:11 pm

  Buna ziua! Sunt nascuta in anul 1962 pe data de 15.05 si am 31 de ani de munca.Asi putea iesi la pensie la cerere??? Va multumesc!!

 306. Szabo Gizela said

  am October 1 2012 @ 10:22 am

  Buna Ziua!Sant pensionata de boala grII de 5 ani in urma unui infarct miocardic nascuta in 1956 ian.11 la ce varsta nu mai trebuie sa merg la cab.de expertiza medicala asupra cap.de muncaMultumesc!Rog raspuns la :missyszabo@yahoo.com

 307. oltean adrian said

  am October 2 2012 @ 6:48 am

  buna ziua sint nascut in 1971 am in cimpul munci 21 de ani 16 ani grupa a 2 vreau sa stiu daca ma pot pensiona anticipat

 308. Mazilescu mihaela said

  am October 2 2012 @ 2:32 pm

  Rog răspuns la adresa de emailmazilescumihaela@Gmail.com

 309. bulgaru iulia said

  am October 16 2012 @ 2:25 pm

  AM 53 DE ANI SI 36 DE ANI DE MUNCA,DACA SE POATE AS VREA SA STIU MA POT INCADRA LA PENSIE ANTICIPATA ,CHIAR DACA ESTE CU PENALIZARE,VA MULTUMESC FRUMOS ANTICIPAT

 310. dumitru elena said

  am October 21 2012 @ 4:50 am

  am 55 de ani sunt nascuta in 18 februarie 1957 cu o vechime de 32 de ani in munca.Asi dori va rog frumos daca se poate cand ma pot pnsiona anticipat sau anticipat partial si in ce conditii.va multumesc

 311. penciu c ostica said

  am October 22 2012 @ 9:28 am

  am 55de ani cu o vechime de 37 de ani in munca cand ma pot pensiona anticipat sau partial si in ce conditii.multumesc

 312. ioan ples said

  am November 22 2012 @ 11:59 am

  Sunt nascut in 1954 luna ianuarie ziua 25 , lucrez in continuu din anul 1972 pana in prezent cu intrerupere pentru satisfacerea serviciului militar . Va rog sa-mi comunicati cand pot iesi la pensie pentru limita de varstra sau anticipat.

 313. costa said

  am December 4 2012 @ 9:15 pm

  sint nascut in 1951. am lucrat pe tehnica grea pe buldozer cind si ce privilejii pot sa am

 314. Iosif said

  am December 13 2012 @ 10:30 pm

  “Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare şi care au născut cel puţin 3 copii şi i-au crescut pana la varsta de 10 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare după cum urmează:
  a) cu un an – pentru 3 copii;
  b) cu doi ani – pentru 4 sau mai mulţi copii. Reducerea vârstei nu poate fi cumulată cu o alta reducere prevăzută de prezenta lege sau de legile speciale. Varsta de pensionare redusă nu poate fi mai mica de 55 de ani”… articolu asta mai este valabil? stiti ceva?

 315. Niculescu Viorel said

  am December 23 2012 @ 4:06 pm

  Conducerea firmei la care lucrez in ultimii 13 ani mi-a comunicat ca datorita situatie financiare precare trebuie sa ma disponibilizeze. Mai am 6 luni pana la pensionarea la limita de varsta. Va rog sa-mi comunicati daca exista vreo reglementare care sa ma ajute sa nu fiu disponibilizat in aceasta perioada.
  Multumesc cu anticipatie.

 316. Razvan said

  am January 5 2013 @ 8:48 pm

  Buna seara. Tatal meu implineste 65 de ani in luna iulie. Cand isi poate depune dosarul de pensionare pentru limita de varsta? Va multumesc!

 317. Cobileanschi Maria Gheorghe said

  am January 8 2013 @ 3:19 pm

  buna ziua , eu sunt din r. moldova, sunt din anul 1054 iar in romania am cetatenie din 1994, cu domiciliul tot in Ro.
  Dupa legea din 2010 eu am esit la pensie de drept in r. moldova , care mi-a fost transferata in romania, primesc cam 150 ron pentru 17 ani vechime de munca ca fosta profesoarade biologie si geografie plus 5 ani de facultate la zi, deci in total vechime 22 ani
  In romania contribuesc la casa de pensii de 7 ani ,, si trbuie sa ies la pensie in 2014
  INTREBAREA MEA este, cum o sa mi se calculeze pensia , aici in Romania, si cum o sa se calculeze si vechimea de munca?Daca o sa se calculeze aparte pe state , atunci unde este dreptatea , ca o sa am impreuna 30 ani si pentru 30 ani vechime o sa primesc din moldova 150 ron si din romaniacine stie cat vrio 300 ron , ?
  ALTII primesc asistenta sociala numuncind nimica de 350 ron , iar eu pentru vechime de 30 ani tot atata?unde este dreptatea , si de ce nu beneficiez de asistenta statului roman de la care am cerut repatriere si domiciliez aici?Oare o sa am dreptul sa renunt la pensia din moldova si sa mi se recalculeze pensia aici in romania pe vechimea de 30 ani?, cred ca asa este corect de vreme ce domiciliez si sunt cetatean roman, pot sa beneficiez de acest drept , Va multumesc anticipat

 318. Cobileanschi Maria Gheorghe said

  am January 8 2013 @ 3:50 pm

  cdeci corectez anul nasterii 1954, si in rep. moldova am esit la pensie in anul 2011, dar acolo pentru 22 ani vechime este o pensie mizerabila , de 150 ron ,,
  Mai intreb odata pot cere in Romania recalcularea si penbsia in general romaneasca, fiind cetatean cu drepturi egale domiciliant din din 1994?

 319. potirnichie alexandru said

  am January 8 2013 @ 6:58 pm

  sunt nascut in 05-04-1953 si am 41 ani vechime.daca ies acum la pensie ce penalizare primesc

 320. ogica andrei said

  am January 13 2013 @ 10:25 am

  lucrez din anu 1972 ca electrician sunt nascut in anu 1954 luna noiembrie cand pot sa ies la pensie anticipata am 23 de ani lucrati in grupa a 2 si lucrez si acum?

 321. comanescu andreea said

  am January 15 2013 @ 1:05 pm

  vecina mea vrea sa iese la pensie are 62 de ani si 19 ani vechime in ce conditi se poate pensiona[cum i se calculeaza pensia]

 322. gurita elena said said

  am January 19 2013 @ 8:10 am

  Am 53 ani si 31 ani vechime la ce virsta pot iesi la pensie anticipata ? multumesc vreau un raspuns ca am vazut ca nu mai raspunde nimeni la intrebari .

 323. Victor said

  am January 22 2013 @ 11:25 pm

  Am 55 de ani in mai a.c. (nascut din 29 mai 1958) si sunt angajat din 1977. Am o vechime de 34 de ani din care 18 ani in grupa 2 si 2 ani in grupa 1. Imi puteti spune va rog cand pot iesi la pensia de varsta sau la pensia anticipata? In speranta ca imi raspundeti va multumesc anticipat. Cu toata stima.

 324. stefan eugenia said

  am January 27 2013 @ 11:25 am

  am56 ani si o vechime de 34 ani cind pot se es la pensie va multumesc

 325. stefan eugenia said

  am January 27 2013 @ 11:26 am

  am56 ani si o vechime de34 ani cind es la pensie

 326. Ioan said

  am January 30 2013 @ 4:41 pm

  Buna ziua,va deranjez si eu cu o intrebare:Sant nascut in data de 10 11 1948.Am in Romania o vechime cotizata de 28 ani si 22 zile. In Italia 9ani si 4 luni.In total 37 ani 4 luni 22 zile.In 2011 martie 07 am fost concediat pe motive economice.Aveam 62 ani si 4 luni. Statul Italian mi-a alocat o pensie aproximativa de 325 euro/luna(am domiciliul stabil in Italia)Casa de pensii Neamt mi-a refuzat dosarul de pensie cu decizia din 23 11 2012 cu nr 76357,fara a aduna stagiul militar si vechimea din Italia.Intrebarea este : 1-daca s-a procedat corect,fiind fara servici 2-Daca decizia o pot contesta in Italia,unde am domiciliul Va sant f.indatorat cu stima si respect Ioan

 327. daniela ioan said

  am January 31 2013 @ 5:33 pm

  Buna ziua,

  As vrea sa stiu la varsta de 60 de ani si 43 de ani de munk grupa 2 am lucrat 18 ani lacatuserie CARPATI
  am 15 ani la cazane cu abur. Am cum sa am grupa 2 de munk la cazare medii de presiune? va multumesc. Astept raspunzul dvs.

 328. cornelia said

  am February 4 2013 @ 2:04 pm

  Buna,am si eu o intrebare,socrul meu vrea sa se pensioneze,are48de ani lucrati din care 26in grupa a 2 si este nascut in luna iunie anul 1955.se poate pensiona?

 329. cornelia said

  am February 4 2013 @ 3:39 pm

  scuzati-ma ca am gresit la ani de lucru are 38 lucrati din care 26 in grupa a 2 a

 330. Nechifor Ion said

  am February 9 2013 @ 5:47 pm

  Buna seara,

  Sotul meu este nascut 22.04.1954 si are vechime in cimpul
  muncii 42 ani.Intrebarea este cind poate iesi la pensie?

 331. Ionica Constantin said

  am February 12 2013 @ 11:05 am

  Sunt nascut in 08 februarie 1951 si in 2014 fac 63 de ani, am lucrat 3 ani in grupa I (100 la suta ) adica 1,2 ani.
  In 2014 fac 43 de ani vechime cu stagiul militar. Intrebarea este : cind pot sa ma pensionez anticipat ?
  Multumesc pentru raspuns !

 332. Ioan said

  am February 17 2013 @ 2:37 pm

  Cum nu mi-ati raspuns mie la petitia din 30 10 ’13,asa cred,ca nu ati raspuns la nimeni.Acesti care promit si nu se tin de cuvant se chiama in lb.romana,SATLATANI,pt a prosti lumea cu sperantele lor

 333. Popescu Eleonora said

  am February 24 2013 @ 1:44 am

  Am 49 ani impliniti la sfarsitul lui 2012, 5 ani facultate cursuri de zi + 25ani vechime neintrerupta. Ma pot pensiona anticipat acum in februarie…martie ? Daca da, cum anume ? Multumesc

 334. Goilean Lenuta said

  am March 14 2013 @ 1:37 pm

  Sunt nascuta la 22.05.1958 ,am o vechime in munca de 39 ani.
  Cand pot iesi la pensie de limita de varsta sau la pensie anticipata si ce procent de penalizare o sa mi se aplice?

 335. Drimbe Floare said

  am March 14 2013 @ 1:47 pm

  Sunt nascuta in 24.12.1956 am o vechime de 20 ani,cand pot iasi la pensie de limita de varsta sau pensie anticipat ,in acest caz cat va fi procentul de penalizare?

 336. Fulga said

  am March 19 2013 @ 6:04 pm

  Cati ani mi se pun in plus la cei 8 ani de gradul 2 la stagiul complet ?

 337. PUTANU MARIA said

  am March 21 2013 @ 3:36 pm

  Sunt nascuta in data de 1 noiembrie(femeie) 1958 si am 35 de ani si 3 luni vechime din care 15 ani si 6 luni grupa a-2-a, intrebarea mea este cind pot iesi la pensie anticipata si cu cti bani, iar de drept cind pot iesi.
  Cu speranta ca raspunsul va veni repede, va multumesc anticipat.

 338. Nicoleta said

  am March 21 2013 @ 8:07 pm

  Buna ziua,

  Am 45 ani, vreau sa muncesc, vreau un loc de munca .
  Din luna octombrie 2012 si pana in prezent, am aplicat pe toate site-urile de specialitate la joburile care se potrivesc pregatirii mele(contabilitate primara) si nunumai.Pe masura ce trece timpul imi dau seama ca varsta este un impediment, sau poate chiar pregatirea…oricum este ceva ce nu pot sa inteleg, dar situatia asta te duce la disperare si la tot felul de ganduri necurate.
  Unul din ganduri, nu neaparat necurat, dar nedemn de mine este acela de a ma pensiona. Da, m-am gandit sa ma pensionez pentru o bruma de bani, pentru o paine…
  Intrebarea mea este daca ma pot pensiona la varsta de 45 ani si 25 ani de munca???
  Va multumesc !

 339. Vlad Diana said

  am March 21 2013 @ 9:19 pm

  Cand poate iesi mama mea la pensie anticipat sau limita de varsta daca:
  1. are 3 copii crescuti pana la 18 ani
  2. are 53 de ani varsta
  3. 11 ani si 9 luni de grupa a II a
  4. 25 ani vechime in campul muncii.
  5. in momentul de fata lucreaza si are vechime de 5 ani la ultimul loc de munca
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 340. trifu said

  am April 2 2013 @ 9:37 pm

  pentru 31 de ani de grupa a doua cati ani mi se scad din varsta de pensionare

 341. mihai said

  am April 7 2013 @ 8:14 pm

  am 64 ani si 33 de ani si 11 luni in campul munci cum pot iesi la pensie?

 342. Mariana Ene said

  am April 15 2013 @ 12:24 pm

  Buna ziua.Implinesc 53 de ani in iunie2013 si am stagiu de cotizare de 29 de ani,3 luni si 26 de zile.A-si dori sa stiu daca ma pot pensiona anticipat.Mentionez ca la ora actuala sunt pensionata de gradul 3. Va multumesc.

 343. lorincz ludovic said

  am April 26 2013 @ 10:22 am

  am trimis din slovacia copia de pe cartea de munca pentru pensionare si iata ca indata e un an si nu am primit pina acum nici un raspuns.de ce oare?am 30 ani munciti din care 13 ani grupa 1 si 2.am cotizat 30 ani.daca pot sa primesc un raspuns cit mai repede multumesc
  de doa luni m-am inbolnavit de tuberculoza de o luna sint in spitalul din olanda si trebuie sa stau internat inca 5 luni pentru tratament.intrebarea e daca pot sa ma pensionez sau sa primesc un ajutor social.cui trebuie sa ma adresez penru rezolvarea acestei probleme destul de dificila. va rog sa ma alutati multumesc lorincz ludovic
  26 aprilie 1913

 344. Platon Felicia said

  am May 1 2013 @ 12:33 pm

  Bună ! Ma numesc Platon Felicia , am 54 de ani , am muncit 18 ani cu somaj cu tot . Si aș dori sa aflu in ce an voi intra in pensie .

 345. Platon Felicia said

  am May 1 2013 @ 12:36 pm

  Bună ! Ma numesc Platon Felicia , am 54 de ani , am muncit 18 ani . Si aș dori sa aflu in ce an voi intra in pensie .

 346. panait neculaie said

  am May 13 2013 @ 4:30 pm

  este vorba de sotul meu nascut 2 iulie 1954as vrea sa stiu cand poate iesi anticipat la pensie

 347. timis ana maria said

  am May 16 2013 @ 5:26 pm

  buna

 348. Timis Marcel said

  am May 16 2013 @ 5:33 pm

  Buna Ma numesc Timis Marcel, am lucrat grupa I 14 ani in subteran si ink 8 ani fara grupa si lucrez in continoare sunt nascut in 1966 doresc sa aflu cand as putea iesi si eu la pensie? Multumesc

 349. vlad george said

  am May 31 2013 @ 8:42 pm

  sint nascut in anul 1952,am o vechime de 43 de ani in munca.
  Stagiu militar l-am efectuat dupa incadrarea in munca,se incude sau se excude aceata perioada la pensia anticipata,va mutumesc

 350. vlad george said

  am May 31 2013 @ 8:49 pm

  nascut in 1952,am vechime in munca 43 ani/
  STAGIU MILITAR EFECTUA DUPA ANGAJAREA IN MUNCA SE INCLUDE SAU SE EXCLUDE ACESTA PERIOADA.POT DEPUNE DOSARUL DE PENSIONARE.

 351. Ema Ciobanu said

  am June 3 2013 @ 2:40 pm

  Buna ziua ! Am si eu o rugaminte : puteti sa-mi spuneti daca am 25 ani si vreo 8 luni de munca, si 53 ani varsta, pot sa ma pensionez anticipat? Multumesc.

 352. mihai said

  am June 10 2013 @ 3:59 pm

  Buna ziua,

  Consider ca actuala lege a pensiilor nu este corecta din punctul de vedere a varstelor, respectiv 65 de ani la barbati si 62 de ani la femei.Eu am 61 de ani si lucrez din mai 1971 cu mici intreruperi, de cateva luni in total.La inceputul lunii aprilie am intrat intro disponibilizare colectiva, iar incercarea mea de a gasi un loc de munca s-a lovit de varsta desi lucrez in constructii ca tehnician cu destula experienta.Casa de pensii imi primrste dosarul pentru pensie anticipata partial dar cu penalizare de 30%, intrucat am grupa putina fiind personal TESA.

  Nu inteleg de ce nu se descongestioneaza sistemul de pensii dandu-se dezlegare pentru oameni din generatie mea pe care nu-i mai angajeaza nimeni, sa se scada din anii de varsta, odata ce am muncit si cotizat peste 40 de ani.Ce doreste statul roman sa faca cu oameni ca noi, ca nu putem sta cu 500 de lei somaj si fara loc de munca la anii astia?Poate asteapta sa ne cante popa la cimitir dupa o viata de munca si crescut copii, care, si acestia, nu-si gasesc un loc de munca stabil din cauza ca tara este condusa de golani tip Ponta si Antonescu.

  Doamna ministru de la Ministerul Muncii spune numai prostii, da ajutoare acolo unde omul ar trebui trimis la munca, nu pomeni sociale.Sa dea Ordonanta pentru generatia de peste 60 de ani ca sa putem trai cat o mai vrea Dumnezeu, ca de platitt am platit o viata si traim din banii nostri.Daca o sa murim, cui o sa ramana banii ca de dat nu-i da sa avem pe lumea cealalta.

 353. ALINA MUSTATA said

  am June 20 2013 @ 8:04 pm

  Buna ziua! Sunt nascuta in 6.08.1957(femeie ,am 56 ani) si am 37 de ani si 9 luni vechime in campul muncii.Cand pot iesi anticipat la pensie si cu ce procent de penalizare imi va fii afectata pensia.Va multumesc pentru intelegerea de catre veti da dovata.

 354. Marcu Vasile said

  am July 6 2013 @ 4:54 pm

  Buna ziua,
  Am 54 ani, 43 ani stagiu de cotizare, din care 17 ani si 6 luni de grupa1.Ati putea va rog sa-mi spuneti va rog cand as putea sa ies in pensie anticipata?

  Multumesc mult!

 355. valentina said

  am July 19 2013 @ 12:46 pm

  Buna ziua!Mama mea are 55 de ani din care 15 ani in campul muncii si 5 copii.La ce varsta se poate pensiona anticipat.

 356. felicia said

  am August 13 2013 @ 4:10 pm

  MA NUMESC VASILIU FELICIA DIN ORASUL FIENI. CU APROXIMATIV O LUNA IN URMA,AM ADRESAT O INTREBARE REFERITOR LA PRIMIREA PENSIEI RESTANTE DAR NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS.IN ANUL 2012 LUNA IUNIE ZIUA 3,AM IESIT LA PENSIE PTR LIMITA DE VIRSTA.AM RIDICAT PENSIA PE LUNA IUNIE SI IULIE 2012 DAR DIN LUNA AUGUST 2012 PINA IN LUNA APRILIE 2013 NU AM MAI RIDICAT-O.IN PE DATA DE 11-04-2013 AM DEPUS O CERERE PTR A-MI RECUPERA BANII,SPUNINDU-MI CA II VOI RECUPERA INCEPIND CU LUNA MAI 2013 DESCHIZIND UN CONT IN BANCA.AM DESCHIS CONT LA BANCA TRANSILVANIA,PENSIA PE LUNA IN CURS MI SE VARSA LA BANCA DAR BANII RESTANTI DIN AUGUST 2012-APRILIE2013 NICI PINA IN ZIUA DE AZI NU MI S-AU RESTITUIT.MENTIONEZ CA AM DOSARUL DE PESIE CU NR.294069-23-07-2012.INTREBAREA MEA DACA MI SE MAI RESTITUIE ACEASTA RESTANTA SI CIND SAU SUNT PIERDUTI

 357. ing george ivascu said

  am August 14 2013 @ 9:58 pm

  lucrez din 1973,doresc sa aflu daca in perioada 26.021976-10.11.1980 cat am lucrat la sectia L5 Deva ca meserias cale I ,cu adeverinta eliberata in 08.08.2013 cu specificatia gr I procent 100% ,unde sunt incadrat ptr pensie la gr.speciala sau gr, deosebita.va multumesc

 358. Maxim Diana said

  am October 13 2013 @ 7:14 pm

  Se poate iesi la pensionare fara penalizare in situatia unui brabat in vartsa de 61 ani si 9 luni care are 41 ani in campul muncii? Multumec

 359. grasi said

  am November 8 2013 @ 8:14 pm

  sotul meu a iesit in anul 2001 la pensie la virsta de 50 de ani avind 26 ani graupa 1 si 4 ani normal in total 30 de ani ,as vrea sa intreb anul acesta cind a implinit 62 de ani nu trebuie sa mai primeasca nimic la pensie?

 360. Buzatu ionel said

  am November 12 2013 @ 4:07 pm

  Sunt nascut 1959 am lucrat la intreprinderea metalurgica iasi din anul 1977 pina in anul 1996 avad functi de macargist. trnsferat la c.f.r. marfa functi macargist pana in anul 2008. transfer hipermarket real Arad.functia lactus mecanic .lucarnd si in prezent . solicit un raspuns. ce coditi trebuie sa indeplinesc pentru a esi la pensie avand in vedere ca am lucrat in conditi deosebite de grele atata la metlurgica cat si la c.f.r. marfa

 361. maria florea said

  am November 17 2013 @ 1:11 am

  buna seara ,va rog frumos sa mi raspundeti si mie la intrebare,sunt nascuta la 24 ,08,1960 am 16 ani lucrati in grupa 2 cand pot cere pensie anticipata,mentionez ca am nascut si crescut 3 copii,va multumesc anticipat.

 362. maria florea said

  am November 17 2013 @ 1:14 am

  sunt bolnava de diabet ,artroza la ambele maini propusa ptr operatii,am depus dosar pensionare caz boala ,dar asi vrea sa stiu daca pot cere pensie anticipata,va multumesc,

 363. puiu stefan said

  am November 25 2013 @ 6:50 pm

  sant nascut la 10.10.1957 lucrez din anul 1974 din care am intrerupere armata pls sase luni calificare am23 ani si 9 luni lucrati in grupa adoua de munca va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie anticipata

 364. sava oxana said

  am November 25 2013 @ 6:50 pm

  mama mea are 56 de ani si staj de munca30 de aniultimul an nul lucreaza asa trebuiasca sa plateasca fondul socialultimul an pina la pensie?

 365. puiu stefan said

  am November 25 2013 @ 6:51 pm

  va multumesc

 366. MIRU said

  am December 4 2013 @ 5:22 pm

  sunt nascut in data de 03.06.1957 am 33 ani si 4 luni lucrati si 4 ani grupa II-a

  Cand pot iesi(anul) la pensie anticipat partial si pensie limita de varsta

 367. serban said

  am December 29 2013 @ 2:40 pm

  Buna va multumesc,pt. atentia acordata,in anul lui 80 am terminat sc.profesionala de mecanizator miner,am fost incadrat la mina sasar baia mare din campul munci am fost incorporat militar,la o UM de geniu operativ,chiar daca faceam instructie lucram si in mineritul din valea jiului,respectiv mina Lupeni sct.4,nu stiu cum sa intamplat ca eu nu am fost platit calificari si categoriei avute,eu am lucrat in meseria mea,dar fara nici un beneficu,nici macar categorie ,intr-un an si sase luni(1,6)de armata,acum cand am cerut sporurile de subteran,am aflat ca am fost platit necalificat,categorie le-am cerut cat eram militar,au zis ca eu am venit in armata dupa categorii,am facut 3 ani de facultate la zi,daca se considera vechime in campul munci.
  multumesc
  sarbatori fericite

 368. serban said

  am December 29 2013 @ 2:40 pm

  Buna va multumesc,pt. atentia acordata,in anul lui 80 am terminat sc.profesionala de mecanizator miner,am fost incadrat la mina sasar baia mare din campul munci am fost incorporat militar,la o UM de geniu operativ,chiar daca faceam instructie lucram si in mineritul din valea jiului,respectiv mina Lupeni sct.4,nu stiu cum sa intamplat ca eu nu am fost platit calificari si categoriei avute,eu am lucrat in meseria mea,dar fara nici un beneficu,nici macar categorie ,intr-un an si sase luni(1,6)de armata,acum cand am cerut sporurile de subteran,am aflat ca am fost platit necalificat,categorie le-am cerut cat eram militar,au zis ca eu am venit in armata dupa categorii,am facut 3 ani de facultate la zi,daca se considera vechime in campul munci.
  multumesc
  sarbatori fericite

 369. serban said

  am December 29 2013 @ 2:57 pm

  Buna vrau sa va mai cer o inf.sa deschis un santier hidrotehnic in baia mare,care s-au efectuat diverse activitati,din care exploatari minere la zi,drumuri tehnologice din care si galerii subterane,aveam saptamanal un program de lucru de 72 de ore,de luni pa joi,avea-m 3 schimburi subteran/zi,intr-e schimburi executam operatii de impuscare,acolo unde era nevoie in santier,facea-m si aprovizionare cu explozivi de care aveam nevoie,distributie,era normal sa pot face aprovizionarea imi trebuia si port pistol pe perioada celor 3-4 zile,ce sporuri se atribuie la port arma,si vechimea considerata.
  multumesc.
  Anul nou cu fericire multa

 370. Ivancea Adriana said

  am January 22 2014 @ 10:50 pm

  Buna ziua ma numesc Adriana sunt nascuta 1959 am lucrat in ROMANIA din 1978 pana 2003 si in ITALIA lucrez cu contract de munca din 2oo7 am 55 de ani la ce varsta pot sa es la pensie,si daca mi se ea in consideratie si ani munciti in ITALIA la pensie anticipata,daca puteti sa ami raspundeti eu astept va multumesc.

 371. Vatamanu Catalina said

  am February 20 2014 @ 3:56 pm

  5 iulie 1964

 372. Sfetcu Angela said

  am February 21 2014 @ 8:50 pm

  Am actvat in invatamant ca profesor peste 33 de ani si sunt nascuta
  in iunie 1958 vreau sa stiu in ce an ma pensionez in mod normal?

 373. TUDORACHE VIOREL said

  am March 5 2014 @ 8:33 am

  Buna ziua

 374. TUDORACHE VIOREL said

  am March 5 2014 @ 10:03 am

  Buna ziua
  as dori sa ma ajutati cu un raspuns si pe mine.Ma numesc Viorel,sint nascut in anul 1960,luna martie si lucrez in industria prelucrarii lemnului(fabricarea mobilei) din august 1979 dupa care la citeva luni am plecat in armata.De-atunci am avut 9 luni somaj si cumulat in toti acesti ani vrio 3-4 luni intrerupere cind fortat ne-au trimis in concedii fara plata nefiin de lucru.Mai mentionez ca de vrio 5 ani sint bolnav de diabet tip 2,as dori sa stiu cind as putea merge in pensie anticipata cu penalizare chiar si cu penalizarea maxima sau daca as merge in pensie de boala din pensia de boala mai poti merge in anticipata?sau numai cind am limita de virsta? va multumesc

 375. Tolea Peteu Lacramioara said

  am March 9 2014 @ 8:41 pm

  Buna seara am si eu o intrebare si varog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns am o sora care are 58 ani si o vechime in munca de 5ani cum ar putea plati si unde pentru a beneficia de vechime pentru a putea esi la pensie la limita de virsta. Va multumesc .

 376. Mioara said

  am March 21 2014 @ 3:54 pm

  daca am 5ani si 8 luni grupa 2 apoi 2 ani concediu de maternitade dupa care am iar 5 ani si 8 luni de grupa 2 pot beneficia de reducerea varstei de pensionare datorita grupei? trebuie sa fie 6 ani de grupa continuu sau este valabil suma anilor de grupa la care se aplica reducerea?

 377. felicia said

  am April 10 2014 @ 7:52 am

  ma numesc cucos felicia nascuta in 11 12 1958 cu 35 de ani de munca din timisoara.rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie anticipat partiala si cata diminuare .daca pot iesi la pensie cu reducere de varsta .am mai lucrat si 10 ani in grupa a2a. va rog sa da-ti sfaturi si raspuns ce mai pot face.va multumesc mult ,astept raspunsul dumneavoastra.

 378. felicia said

  am April 10 2014 @ 8:01 am

  11 12 1958,am 55ani si 4luni, 35 ani de munca lucrez din 1977 dar nu stiu daca intra somajul,apoi mai am fost in concediu medical ,este mai complicat,,pot iesi la pensie anticipat partiala si cu cat este penalizare si cat este penalizarea,,,sau reducere de varsta pensionare, am 10 lucrati in grupa a 2a, daca intra si somajul la pensie ,am fost de 2 ori in somaj. va multumesc astept raspuns.

 379. Lucian said

  am April 23 2014 @ 10:35 am

  Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie anticipat partial? Am cotizat 25 de ani, am lucrat 8 ani in grupa I de munca; ( se tine cont de acest lucru, se pot scadea acesti ani de gr.I ?), stagiul minim de cotizatie care este in cazul meu? Sunt nascut in anul 1964, luna noiembrie. Acum sunt fara un loc de munca, am 50 de ani. Va multumesc

 380. dragan said

  am May 27 2014 @ 11:52 am

  am virsta de 57 de ani si 4 luni am lucrat la fabrica de postav buhusi si am o vechime de 15 ani si 9 luni somaj si cu 7 copii ma pot incadra la o pensie
  cu limita de pensii va multumesc

 381. dragan said

  am May 27 2014 @ 11:55 am

  am virsta de 57 de ani si 4 luni am lucrat la fabrica de postav buhusi si am o vechime de 15 ani si 9 luni somaj si cu 7 copii ma pot incadra la o pensie cu limita de virsta ?

  va multumesc astept rs dumneavoastra

 382. Luminita said

  am May 30 2014 @ 8:15 am

  Buna ziua,

  Am 52 de ani si 29 de ani de munca. Cand pot iesi la pensie anticipat?
  Multumesc.

 383. tisca cristina said

  am June 18 2014 @ 3:40 pm

  sunt nascuta in 1960 la 1 sept 2014 am 35 de ani vechime cind ma pot pensiona anticipat sau anticipat partial am 2 copii

 384. Dragomir said

  am July 7 2014 @ 3:12 am

  Buna dimineata!
  Sunt foarte nedumerita! Cand pot obtine pensie anticipata daca sunt nascuta in nov 1963 si am doar 23 ani de munca? In speranta unui raspuns cit mai curind posibil,
  va multumesc.

 385. Gabriela UNGUREANU said

  am July 24 2014 @ 4:34 pm

  Sunt nascuta pe 28.06.1957 si lucrez din data de 18. nov.1976, deci am o vrchime de aproape 38 de ani. Cand ma pot pensiona pentru limita de varsta si cand anticipat? Daca ma pensionez anticipat mai pot lucra? In ce conditii? Va multumesc anticipat pentru raspuns!

 386. nutiu ioan said

  am August 3 2014 @ 7:14 pm

  sunt pensionarde drept de 3 ani cu o vechime de43 ani din care 28 in grupa 2 de muncaam lucrat la ipeg ca forjor si nu nea dat sporu de munca fizica si toxica 16 ani

 387. iuliana soare said

  am August 9 2014 @ 11:14 pm

  am 56 de ani am in cartea de munca 27 de ani si 4 luni si 2 ani ordonanta nr.8 din 2004, si mai am pe teritoriul spaniei 5 ani si cotizati 3 intrebarea mea este pot iesi la pensie anticipata ?va multumesc

 388. Pitoi Ion said

  am August 14 2014 @ 11:41 am

  Buna ma numesc Ion ,sunt nascut in anul 1957 pe 2 aprilie si am muncit ca tractorit si am carte de munca.am muncit 30 de ani si cand pot iesi la pensie?si ce fel de pensie?

 389. liliana said

  am September 11 2014 @ 8:59 am

  sunt nascuta pe 03.11 1956, am 37 ani de munca. cand pot iesi la pensie_

 390. Iulia said

  am September 18 2014 @ 11:28 pm

  Buna seara.as vrea sa stiu daca am nascut mai multi c0pii acei ani mi se scade din limita de virsta chiar daca mi se scade din limita de virsta si perioada lucrata in gr.2inainte de 2000. Daca anii lucrati in afara tarii mi se calculeaza la virsta standard de pensionare conf.tabelului sau la virsta ce o am daca mi se scade cariera si nasterile in afara de acestea trebuie sa am lucrati 30 ani numai in Rominia, ptr.a mi se calcula reducerea acelor ani .Va multumesc

 391. Elena Nicula said

  am September 27 2014 @ 1:04 pm

  Ma numesc Elena,as vrea sa va intreb ,daca la inceputul anului viitor mai precis in luna ianuarie cand voi implini 59 de ani si 40 de ani7lunide munca ,voi putea depune actele pt pensionare , si daca voi avea penalizare.

 392. ION ANA said

  am October 2 2014 @ 1:02 pm

  DACA AM 10 ANI DE MUNCA UNDE TREBUIE SA MA ADRESEZ PENTRU UN VENIT LUNAR?

 393. george.rujan said

  am October 6 2014 @ 12:19 pm

  11mai1961,vechime peste35ani,va rog cind pot fi pensionat anticipat cu penalizare. va multumasc mult,astept raspuns 0748039733

 394. Zapototchi Ioan said

  am October 11 2014 @ 11:46 am

  muncesc de-o viata si M-AM SATURAT chiar trebuie sa facem 20 de kile sau suta de ani? (e criminal!)

 395. gatin daniela said

  am October 25 2014 @ 4:54 pm

  buna sa va fie inima!…va rog sa-mi da-ti un raspuns… sint nascuta in 1965 luna iunie…pina acum am 30 de ani in cimpul muncii..cit trebuie sa mai lucrez ca sa pot iesi la pensie anticipat… va multumesc si va pup!!!

 396. gatin daniela said

  am October 25 2014 @ 5:04 pm

  am uitat sa mentionez un lucru… am 3o de ani in cimpul muncii dar 17 ani i-am facut in Romania si restul in italia…deci cint trebuie sa mai lucrez sa pot iesi anticipat la pensie..si unde fac cererea de pensionare ..mentionez ca am si cetatenie italiana… pot iesi dupa legea din Romania sau dupa legea italiana..cind pot sa fac cerere pt pensie anticipata?…sa nu rideti stiu ca trebuie sa mai muncesc pina la pensie dar as vrea sa am raspunsul cit mai muncesc ,in ce conditii ies la pensie anticipat,si din care dintre cele doua tari??..va multumesc

 397. VIOREL JUDE said

  am October 26 2014 @ 11:22 am

  Am vechime în muncă de 41 ani și 3 luni. Când mă pot pensiona anticipat? Care este penalizarea?

 398. VIOREL JUDE said

  am October 27 2014 @ 7:43 am

  Sunt cadru didactic. Am o vechime în învățământ de 41 ani și 3 luni.Când mă pot pensiona anticipat? Care este penalizarea? Vă mulțumesc!

 399. ionescu mihai aurel said

  am December 2 2014 @ 9:33 am

  Am 59 de ani si 40 de ani vechime. Cand pot iesi la pensie anticipat? multumesc.

 400. vasile petre said

  am December 5 2014 @ 11:52 am

  Va rog sa-mi spune-ti cind ies la pensie avind 44 ani vechime si 64 ani si 11 luni,multumesc.

 401. stoica elena said

  am December 10 2014 @ 7:18 pm

  buna ziua, as dori sa stiu daca o persoana-barbat cu vechime in locul de munca -de 27 ani si varsta 58 ani, poate beneficia de pensionare anticipata. multumesc si astept raspuns

 402. Virgil Zanfir said

  am December 15 2014 @ 8:29 pm

  am lucrat 15 ani in Romania, in septembrie 2015 voi avea 65 de ani, am dreptul la pensie?

  Multumesc anticipat,

  Virgil
  Brampton, Canada

 403. anitescu georgeta said

  am December 30 2014 @ 12:15 am

  Am 61 ani deci sunt nascuta in anul 1953,as dori sa stiu daca pot primi pensie pentru perioada lucrata:04-12-1972pana in04-01-1984,1984-1988somer,din15-06-1988 pina25-03-1991. va multumesc

 404. Gal Doina Rodica said

  am January 15 2015 @ 1:47 pm

  Am 33 de ani lucrati ca si tehnician chimist la catedra la Universitate,lucrez in conditii deosebite de toxicitate zilnic ,fapt care este trecut si in cartea de munca (sau pe fluturasi),va rog sa-mi spuneti si mie,noi nu intram in categoria de a adauga 1-3 luni pe an la cei munciti. As dori sa stiu deoarece am 57 de ani.

 405. alexandru said

  am February 15 2015 @ 9:13 pm

  am 36 de ani de munca si trei luni pot iesi la pensie anticipat

 406. alexandru tudor said

  am February 15 2015 @ 9:14 pm

  Buna ziua am 64 de ani si 3 luni si 31 de ani de munca cotizati cand pot iesi la pensie de drept sau anticipat.

 407. szabo alexandrina said

  am March 11 2015 @ 7:11 pm

  ma numesc szabo alexandrina, nascuta la data de 23-mai 1958,am o vechime in campul muncii de 22 de ani(momentan sant angajata la o fabrica de incaltaminte ),am nascut si crescut 5(cinci)copii, am o vechime de 22 ani.va rog sa-mi spuneti daca pot sa cer pensionarea mea anticipata,si cu cat voi fi penalizata.Va multumesc!

 408. Ica Buta said

  am March 24 2015 @ 1:39 pm

  Sunt născută in 07.04.1959 si lucrez din 01.08.1977, va rog sa-mi spune-ți dacă am un an si doua luni fără plata pot sa achit retro-activ cotizația pe aceasta durata si sa mi se știe vechime neîntreruptă. Vreau sa știu dacă pot sa beneficiez de pensionare anticipata sau variante de pensionare in urma informațiilor relatate(unde m-a încadreze si când). Lucrez in învățământ special ca profesor cu studii superioare de lunga durata si vechime de 35 de ani. Astept răspuns pe mail-ul meu. Va multumesc anticipat

 409. minodora chilarez said

  am March 28 2015 @ 6:11 pm

  Buna ziua,sunt nascuta 1957 18 martie am vechime27 ani din care 6 ani grupa 2,cand ma pot pensiona am 2 copii.va multumesc!

 410. chermenschi lucica said

  am April 22 2015 @ 3:31 pm

  am 58 de ani si 1 luni. lucrez din anul1976 luna 08.38 ani vechime. Pot esi la pensie anticipata,cu ce procent de penaliozare? Nu am nici o grupa de munca fiind contabila la buget si in societate comercialaq. Multumesc mult!!!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: