Am fost amendata si am ramas fara permis in parcarea Carrefour ! Aceasta este drum public in sensul legii? este legala amenda ?

Tweet this

Elena s-a adresat echipei de la www.AsistentaPentruConsumatori.ro in aceasta problema :

Samtamana trecuta  mai exat vineri 12.09 am avut un accident in parcarea din Carrefour Baneasa , am lovit o masina  care trecea pe linia dintre locurile de parcare . Am mers la politie  mi s-a dat amenda in val de 300 ron  si dupa aceea mi s-a spus ca trebuie sa-mi suspende si permisul pe 90 de zile ptr neacordare de prioritate . Intrebarae mea este :parcarea Carrefour din cate stiu eu este parcare privata si legea se aplica numai pe drumurile publice .Daca fac contestatie  pot primi dovada de conducere in continuare pana la proces ? sau se poate sa-mi iau permisul inapoi ?

raspuns :

Conform textelor de lege de mai jos, eu cred ca amenda aplicata dvs. de Politie are baza legala intrucat parcarea privata de la Carrefour este un drum de utilitate privata, pe care se aplica regulile Codului Rutier

Conform
art. 2, alineatul 3 din OG 43 din 1997 privind regimul juridic al drumurilor
(3) Fac parte integrantă din drum: podurile, viaductele, pasajele denivelate, tunelurile, construcţiile de apărare şi consolidare, trotuarele, pistele pentru ciclişti, locurile de parcare şi staţionare, plantaţiile rutiere, indicatoarele de semnalizare rutieră şi alte dotări pentru siguranţa circulaţiei, precum şi terenurile care fac parte din zona drumului, mai puţin zonele de protecţie.

Din punct de vedere al destinaţiei drumurile se împart în:


a) drumuri publice - obiective de utilitate publică destinate transportului rutier în scopul satisfacerii cerinţelor economiei naţionale, ale populaţiei şi de apărare a ţării; acestea aparţin proprietăţii publice;
b) drumuri de utilitate privată - servesc activităţilor economice, forestiere, petroliere, miniere, agricole, energetice, industriale şi altora asemenea, de acces în incinte, ca şi cele din interiorul acestora, precum şi cele pentru organizări de şantier; ele sunt administrate de persoanele fizice sau juridice care le au în proprietate sau în administrare.

Oricum, daca faceti contestatie, pana se va termina procesul puteti sa va luati permisul si sa circulati cu el. Nu inteleg insa cum v-a amendat pe dvs. daca masina lovita venea haotic calcand liniile de delimitare intre locurile de parcare !? Aici trebuie sa atacati amenda si sa obtineti anularea ei in Justitie.

Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.com
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 3739

3 Comentarii pana acum»

 1. bestdeal14 said

  am September 18 2008 @ 4:58 pm

  Ar fi bine de aflat daca asiguratorii platesc despagubiri pentru aceste incidente,pentru ca sigur nu despagubesc accidentele de pe drumurile forestiere.

 2. arici said

  am September 19 2008 @ 10:24 am

  Soferii care conduc autovehiculul in parcari, altele decat cele situate pe marginea strazilor, ar trebui sa stie ca se afla in zone care nu intra sub incidenta Codului Rutier. Aceasta pentru ca parcarile din mall-uri, din subsolurile cladirilor, din cladirile amenajate pentru parcare etc. nu au statut de drum public, iar incidentele care au loc in acele spatii sunt mai greu de rezolvat din cauza vidului legislativ.

 3. CONTESTATII.COM said

  am September 27 2008 @ 2:21 pm

  succes in restituire Elena.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: