Am preluat cazul lui Timohi Razvan, tanarul de 19 ani ucis de medicii din Pitesti

Tweet thisPovestea dramei familiei Timohi despre care am inceput sa scriu aici

http://www.urbaniulian.ro/2008/09/05/un-tanar-care-trebuia-sa-dea-bac-ul-a-murit-din-cauza-neglijentei-medicilor-din-pitesti/

este continuata de Timohi Mariana, mama lui Razvan Timohi, tanarul de 19 ani ucis de incompetenta si nepasarea medicilor din Pitesti.


Dupa cazul Laurei Avram din Baia Mare, acest caz tinde sa devina unul cu conotatii medicale si juridice la fel de grave, astfel incat intreaga echipa de avocati de la www.AsistentaPentruConsumatori.ro s-a mobilizat in sprijinul familiei Timohi pentru a o ajuta sa isi gaseasca dreptate in Justitie si pentru ca cei vinovati sa fie condamnati pentru faptele lor si indepartati din medicina romaneasca.

Cititi aici intreaga poveste :

Tot eu va "deranjez", dar mi-am adunat puterile 8 bore legate si am facut povestea fiului meu pe care a mai trait-o doar 28 de zile, de la A la Z..

"S-A MAI RIDICAT UN INGER"

Pe data de 03.04.2008, copilul meu in varsta de 19 ani si 4 luni, Timohi Razvan Ionut, a plecat, ca de obicei la scoala de dimineata. In jurul orei 08.30, a venit cu taxiul acasa simtindu-se extraordinar de rau. Cand l-am Vazut in usa (mama lui, Timohi Mariana 41 de ani), am intepenit de cum arata. Mi-a spus atat "da-te la o parte ca mi-e ingrozitor de rau, nu mai pot'. I-a cazut ghiozdanul si a fugit la WC. Era alb ca varul si rece ca gheata. Statea pe WC si urla de dureri de tot abdomenul, simultan vomita verde si facea diaree cu sange.Toate in acelasi timp.A stat cam o ora pe WC urland de tot ce se petrecea acolo. A iesit , intr-un final din baie , pt. ca i-a venit sa lesine si s-a asezat pe burta pe pat si tipa de dureri si imi cerea un lighean sa vomite. Statea si iar fugea la WC. Mi-am sunat sotul la serviciu si i-am cerut parerea ce sa fac , pt. ca Razvan se simte cum nu s-a simtit niciodata.
Am picat de comun acord sa chemam salvarea. Am chemat-o si ne-a dus direct la Spitalul de Boli Infectioase "Nicolae Balcescu" din Pitesti. Era de garda dl. dr. Preda Alexandru. L-a consultat si a spus sa-l ducem in salon si sa vedem daca dupa o zi poate pleca acasa, dupa ce va vedea ce are. Eram cu o vecina. Copilul a inceput sa se raceasca tot mai mult. O infirmiera s-a speriat si a chemat medicul. A pus-o sa-i umple de urgenta multe sticle cu apa fierbinte si sa-l imprejmuiasca cu ele.
Copilul vomita ceva lichid verzui in continuu si facea diareree intruna.I-au facut un calmant (?) si i-au pus o perfuzie, probabil glucoza. L-am chemat pe sotul meu de urgenta de la serciciu si a venit cat de repede a putut. A inghetat cand l-a vazut. Copilului ii venea sa vomite si mi-a cerut ceva repede. Nici macar un recipient nu aveau acolo ca sa-l ajut.
I-am dat sapca pe care initial o avusese pe cap si a vomat in ea.. Colega mea a fugit repede dupa asistente si le-a chemat ca i se sparsese vena parca le dadeam cu ceva in cap cand le tot chemam) si s-a umplut de sange tot cimentul de sub pat. Sotul meu a fugit sa caute o plosca pt. ca in acel moment avea si sa faca si diaree. A gasit intrun tarziu o plosca cu fecale uscate pe ea. A adus-o repede si copilul a mai rezistat un pic, timp in sotul meu a spalat plosca cu mainile lui. Astfel s-a rezolvat problema si cu diareea.
M-am dus la infirmiere si la o asistenta si le-am aratat in ce hal puteau arata ploscele. Au dat din umeri. Eu cu sotul meu am cautat servetele uscate si umede pe care le aveam la noi si am spalat sangele de pe jos . pt. ca ii sparsese vena si d-na asistenta nu s-a deranjat prea repede sa vina , asa ca am urlat pe hol.
Intrun tarziu , probabil dupa ce-i facusera si un somnifer, a adormit putin. A ramas sotul meu acolo, iar eu am fugit acasa sa-i aduc cele necesare copilului. M-am intors cat de repede am putut cu mancare de regim, pentru ca se presupunea ca are o enterocolita. Am stat acolo pana seara , pana s-a mai calmat , iar dr. ne-a spus ca n-avem voie sa stam peste noapte si ca este dansul de garda. L-au mai lasat crizele, dar continua sa faca diaree. Dl. dr. , a inceput sa-i urmareasca toate scaunele din acel moment. Erau cu sange. Seara , in jurul orei 22.00, dl. dr, Preda ne-a sunat acasa si ne-a rugat sa venim sa ducem copilul la un chirurg sa vada daca sangerarile nu sunt cumva de la vreun hemoroiz. S-a dus sotul meu cu copilul,iar verdictul a fost ca nu are probleme cu hemoroizii.
Seara am plecat acasa, iar dimineata in jurul orei 10.30, Dl dr. ne-a chemat de urgenta la spital si ne-a spus exact asa"NU-I DE MINE", copilul face numai diaree cu sangein continuuIN ,la anumite pauze.
"CONSIDER CA IN ACEL MOMENT , ACEST DOMN DOCTOR TREBUIA SA NE PUNA LA DISPOZITIE O SALVARE SI SA LUAM DRUMUL BUCURESTIULUI SPRE FUNDENI"
Dl. dr. Matrozi, directorul spitalului, (cu care am stat de vorba dupa 3 luni si jumatate, avand ocazia sa-i cerem rezultatele analizelor pe care i le facuse si acolo cand l-am internat )a spus ca de cand dansul este medic si vede ca vreun pacient este in stare graca, precum era copilul meu,intotdeauna si-a trimis toti pacientii directla Bucuresti. "ASTA AR FI FOSRT SANSA COPILULUI MEU, POATE DACA ERA IN ACEL MOMENT DL.DR. MATROZI ASA S-AR FI INTAMPLAT SI IN ZIUA DE AZI RAZVAN AL NOSTRU ERA LANGA NOI NU IN PAMANT )
Dl.dr.Preda ne-a dat fisa si ne-a trimis parca cu "adresa'la d-na dr.gastroenterolog Miulescu Marilena , la Sp. Judetean Pitesti. Am umblat alergand cu copilul lesinat , pt. ca d-na dr. era foarte nervoasa , nu stim din ce motive si tipa sa ne grabim la colonoscopie.
Am alergat la o infirmiera si ne-am rugat de ea sa-i faca repede o clisma. Am coborat intrun tarziu, pt. ca dupa clisma ai nevoie de WC.si copilului ii era foarte rau. Am ajuns la d-na dr., i-a facut colonoscopia, pe noi rugandu-ne sa iesim afara. Mi s-a rupt sufletul din mine cand mi-am vazut copilul cum arata. Era ca o leguma pe masa de colonoscopie. M-a bufnit planasul in spatele lui, (nu suporta sa vada pe nimeni suparat asa cum nu a suportat pana a murit).
Mi-am dat seama ca este ceva grav. Dupa colonoscopie ne-a chemat inauntru si a inceput sa ne explice pe monitor ce are copilul nostru (de parca noi eram medici sa intetelegem , inafara de anus nu am inteles nimic).
Ne-a spus ca are o forma grava de rectocolita ulcero-hemoragica. La fel, in acel moment, "CRED CA ERA SINGURUL MOMENT HOTARATOR, VAZAND CA-I UN CAZ FOARTE GRAV SA NE TRIMITA DANSA , DIN PROPRIE INITIATIVA, LA BUCURESTI"LA Fumdeni, nu sa faca pe viteaza.
L-a internat de urgenta intr-o rezerva la dansa.Sa va redau ce scria exact pe scrisoarea baiatului meu de spital:
"Bolnav internatin sectia Boli Infectioase, cu scaune diareice, rectoragii.Bolnavul este transferat in sectia noastra in stare grava, deshidratat. Colonoscopia confirma RCUH forma severa de activitate. Nu se poate aprecia extensia bolii, deoarece continuarea colonoscopiei ar reprezenta risc de perforatie datorita formei severe de RCUH."
Ca o concluzie trasa de mine din ultima fraza este ca as fi considerat ca trebuia trimis de urgenta la Fundeni, pt ca acolo exista aparatura mult mai complexa si putea fi , inclusiv tratat , poate chiar chirurgical, mai ales ca era cu sange si , in plus si voma si avea niste analize cam nu de buna calitate.
Au inceput cu administrarea tratamentelor date la indicatia d-nei dr. si intramuscular si pe vena si cam 4-5 perfuzii pe zi. Diareea nu ceda .
Nu i-au facut niciun test sa vada daca-i suporta organismul acele tratatmente.
Am studiat, (dar din pacate , cand ii mai ramasese 3 zile si murea)cu atentie si prospectul salofalkului.LA fel nu l-au intrebat daca are probleme cu ceva. El mai avea probleme si cu o mica gastrita. Si in prospect scrie ca cei care au probleme cu asa ceva , nu trebuie sa utilizeze salofalkul.Nu l-au intrebat.Vreau neaparat sa redau exact ce scrie peprospect la capitolul "CE PRECAUTII TREBUIE AVUTE IN VEDERE?". eXACT ASA SUNA:"Inainte si in timpul tratamentului trebuiau efectuateteste de sange si urina, in conformitate cu recomandarile medicului curant.De ACORD . I-au luat ceva sange, probabil si urina, dar cand i-am cerut sa vedem analizele de ce nu a vrut sa ni le arate?.
In continuarea frazei anterioare de pe prospect scria astfel: "Se recomanda efectuareatestelor de sangela 14 zile dupa inceperea tratamentului si repetarea lor de 2-3 ori la intervale 4 saptamani."( Se poate verifica prospectul si asta si al prednisonului.
Copilului meu nu i s-au facut aceste testari si nici un fel de testare de sange sau de alt fel la niciun interval. l- EXTERNAT DUPA 8 ZILE CU DIAREE, iar dupa 2 saptamani "A REUSIT SA-L TESTEZE CU PIERDEREA IMUNITATII LA "O" SI SA FIE INGROPAT EXACT LA O LUNA FARA O ZI" DE SEPTICEMIE". De ce nu ne spune nimeni de unde a reusit sa faca atat da infiorator de repede septicemia?
Cei de la Bucuresti ne-au spus clar ca d-na de la Pitesti i-a distrus imunitatea ca nu i-a stopat tratamentul cand trebuia. Probabil ca trebuia chemat si el la perioada scurte la control, ca doar avea forma severa de RCUH. cE MEDIC ISI EXTERNEAZA UN PACIENT ATAT DE GRAV, FARA SA-L CHEME LA UN CONTROL? i-a spus doar ca "ne vedem la colonoscopie la cabinetul meu peste 90 de zile". Din nefericire nu a mai apucat.
Tot pe prospect , tot pe SALOFALK scrie ca "trebuie avuta in vedere posibilitatea aparitiei unor valori ale methemoglobinei." O avea crescuta din nastere, probabil ca si atunci o avea la fel de mare".De ce nu a tinut cont de nimic? Acum sa va redau exact reactiile adverse in care se incadra perfect copilul meu:
-discomfort abdominal;
-diaree;
-greata si varsaturi (exagerat de multe, pana a murit);
cefalee si ameteli;
-afectarea functiei renale(nu mai putea urina de dureri, urina cate un pic in borcan);
-SI MAI ALES"ERUPTII CUTANATE(EXANTEM);( asa zisa varicela data de medic specialist din Pitesti si alti 3 doctori de la Sp. Jud. Pitesti.;-
-dureri musculare si articulare;
-trombocitopenie(diagnosticat de o doamna dr. din Bucuresti, avem reteta );
-mai ales "pierderea parului(ii cadea cu pumnul;-
Acum vreau sa va scriu ce era redat la paragraful"MENTIUNI":
"DACA APAR SEMNE ACUTE DE HIPERSENSIBILITATE, CUM AR FI :FEBRA, SPASME, DUREREABDOMINALA ACUTA , CEFALEE SEVERA, SI ERUPTII CUTANATE(AICI S-A INCADRAT CEL MAI RAU SI LA DURERI ABDOMINAle si de spate cu varsaturi , etc), "TRATAMENTUL TREBUIE ITRERUPT IMEDIAT". Nici macar nu l-a intrebat prea mult ce-l doare, l-a trimis direct la infectioase sa-l omoram de tot cu tratament pt. varicela in acea minunata noapte de :Inviere"
Deci, d-na dr. Miulescu , atunci cand am intrebat-o "nu o fi de la pastile(prednison sau salofalk pt. ca eu am citit prospectele, mai ca nu mi-a dat o palma ca le-am citit)), de ce nu a spus sa intrerup tratamentul urgent? Dansa mi-a spus"Are varicela si coboara femeie cu picioarele pe pamant si sa nu te prind ca imi imtrerupi tratamentul pe care i l-am prescris eu, adica cele fatale.
Am studiat cu atentie prospectul prednisonului in care, printre altele scrie clar" : "Ori de cate ori este posibil se incearca oprirea medicatiei prin micsorarea treptata a dozei" ," "Petesii, echimoze cutanate, ACNEE"(se incadra perfect si la copilul meu), "DEPRIMAREA REACTIILOR IMUNOLOGICE SI INFLAMATORII CU FAVORIZAREA INFECTIILOR " (S-A INCADRAT PERFECT SI IN ACEASTA REACTIE ADVERSA PR. CA I S-A DISTRU IMUNITATEA SI A FACUT SEPTICEMIE) DEPRIMAREA REACTIILOR I,UMUNOLOGICE SI INLAMATORII CU FAVORIZAREA INFECTIILOR (LA EL A FOST SEPTICEMIA), întârzierea vindecarii plagilor, necroza osoasa aseptica, vasculita, pancreatita; retentie de sare si apa, pierderea de potasiu , tendinta de crestere a presiunii arteriale. Dozele mari si tratamentul îndelungat pot provoca fenomene de hipercorticism exogen (fata de tip "în luna plina", adipozitate); de asemenea pot aparea fenomene de hipocorticism endogen (datorita inhibarii functiei, chiar atrofiei suprarenale )".
Durerile abdominale si voma au nceput sa-l mai lase. Dar atat. In schimb , avea nevoie sa mearga la WC.in continuu.Nu stim exact ce-i administrau in spital, pt ca nu ne spuneau. Eu cand ii facea cate o perfuzie, pt. fiul meu ma rugase sa stau mereu cu el mai incercam sa citesc pe pungile cu lichid dar inafara de glucoza nu intelegeam mare lucru.
Am rugat-o pe d-na dr. sa ne spuna si noua rezultatele analizelor. A spus ca n-are sens, pt. ca sunt bune. Ceea ce nu prea era adevarat. Stiam ca are "policitemia vera"(hemoglobina peste limita maxima) si vroiam sa stiu , cel putin , hemoglobina cum o are. Nu mi-a spus. A spus ca totul e ok.Ne-a dat o lista cu regim pe care a respectat-o cu strictete.
Tin sa subliniez si sa precizez ca nu i s-a facut niciun fel de test pentru a vedea daca pacientul suporta acele tratamente de tot felul, orale, intravenoase si intramusculare, pt. ca , chiar a dus la o complicatie cand i-a introdua un lichid verzuliu, cam de 200-250 ml. si l-a usturat in piept si l-a durut toata mana stanga, umplandu-i-se vene de la laba mainii pana sus cu sange (am dovada pe tf. mobil, pt. ca baiatul si-a filmat vena).
Copilul ne-a spus ca a chemat pe cineva repede si i-a scos perfuzia. Dar nu stiu daca nu a fost prea tarziu.Atunci Razvan (fiul meu) a prins frica de reactiile perfuzilor si ma chema in fiecare zi de dimineata sa stau langa el pana i se terminau cele 4-5 perfuzii pe zi.
In sfarsit, l-a tinut in tratament oral, intravenos de tot felul (nu stim cu ce, pt.ca nu ni s-a spus) si intramuscular.Vineri l-am internat, iar luni ne-a spus: "nu va faceti probleme pt. ca vineri il externez".De unde putea sa aprecieze ca vineri va fi ameliorat.
Asa a fost. Vineri l-a externat , dar nu facea scaune normale, facea tot diaree,dar fara sange. Nu mi separe corect sa-l externezi cu diaree. Ii vorbea pornografic , inclusiv la vizite. Era mort de foame , tinand regim, si mai gusta si el un pic cand era la vizita."D-na dr. ii spunea "Ce p..a mea faci?" tu gusti din biscuite cand eu sunt aici?
In sfarsit l-a externat, ne-a chemat sa-si ia mita si sa ne dea regimul care a spus ca-l va urma 3 ani. "DAR NU INTELEG CUM DE NU A CHEMAT COPILUL LA NUMEROASE CONTROALE , ASA CUM SE PROCEDEAZA", mai ales copilul meu avand asemenea boala grava. A spus ca peste 90 de zile ne vedem la urmatoarea colonoscopie, mi-a dat nr. de tf. si a spus ca daca vad ceva sa o sun. Ne-a recomandaca peste 90 de zile sa ne ducem cu copilul la colonoscopie, dar "LA CLINICA DANSEI PARTICULARE , CA APARATUL DIN SPITAL NU PREA E BUN".
Din momentul in care am coborat scarile sa plecam acasa, copilul ne-a spus ca il cam doare spatele.Era in data de 11.04.2008. In ziua de 15.04.2008 au inceput sa-i erupa pe fata niste bubite ca niste cosuri. Durerile de spate continuau, dar noi o puneam pe statul prea mult pe spate in spital. Dar nu era asta cauza. Pe fata continuau sa-i erupa bubitele. Chiar ma sfatuiam cu o vecina sa ne ducem copiii la un dermatolog.
Dupa 7 zile a inceput sa acuze dureri de spate mai mari , a inceput sa si vomite si sa i se umple fata putin mai mult cu bube. In acel moment am sunat-o pe d-na dr. la tel. dar nu mi-a raspuns sub nicio forma (oricum ma obliga sa continui tratametul dat de dansa pt, ca nu ea este cauza, asa mi-a spus si in final) si nici la spital nu am gasit-o la tf. Copilul a presimtit ca de la tratament se intampla ceva si a tot insistat sa o mai sun. Nu mi-a raspuns .
Pe 24.04.2008, deja il durea spatele foarte tare si nu mai putea sa manance de dureri de spate. A inceput sa vomite verde. S-a chinuit pana vineri, deja de joi(24) nu a mai mancat nimic, nu a mai baut lichide si nu a mai inchis un ochi, adica nu a mai dormit nicio secunda. Spunea ca parca-l strafulgera in spate si i se extinde in tot spatele acel strafulger.
Vineria inceput sa aiba cele mai mari chinuri din viata lui. L un moment dat copilul mi-a spus "MAMI DE CE MI SE INTAMPLA TOATE ASTEA CHIAR IN VINEREA MARE A PASTELUI".
Am cautat-ope d-na dr.pt. ca mi-a spus dora sa o sun daca apare ceva, dar… Nu am gasit-o . Razvan urla ca Hristos pe cruce. Nu mai putea nici urina de dureri. Si-a luat un borcan, fara sa stim si se chinuia sa faca in el cate un pic. A inceput sa vomite intruna ceva verde. Se tot chinuia sa mearga si la WC pt. ca avea senzatii de iesit afara, dar fara niciun rezultat. Nu mai putea sta in nicio pozitie si se zbatea de dureri de spate si tot vomita 9nu stiu ce, ca doar nu mai manca si nici apa nu mai bea)
Nu am mai rezistat nici eu nici sotul. In dimineata zilei de sambata(26.04.2008) copilul mi-a spus"MAMI DACA NU FACETI CEVA , EU MOR" si am chemat salvarea.
L-am dus la urgente la Sp.Jud. unde fusese "internat" pt. 3 ore. De joi nu mai dormea , nu mai manca si nu mai lua nimic pe gura. Voma si urla foarte tare de dureri.I-au administrat un calmant, s-a uitat la fata lui si i-au pus o perfuzie. I-au facut cateva ecografii si analize de sange. i-au facut si niste raze si au spus ca nu are nimic. A terminat cu perfuzia si "l-a externat".
Sotul aflase intre timp ca d-na dr. la care fusese internat era de garda. M-am dus repede la ea sus si i-am spus ca ii este foarte rau copilului meu, care statea jos ca ultimul caine pe o bancuta de lemn si intra mai mereu in WC, de unde se auzea in tot spitalulcum urla. M-a bagat in seama intrun tarziu si m-a intrebat cine sunt.
M-am mirat ca dupa ce "am multumit-o" cu cateva zile in urma a si uitat de cazul copilului meu. I-am spus ca este jos Razvan si i-au iesit multe bube doar pe fata si il doare extrem de rau spatele . Intindea mainile si le inclesta si urla de dureri. Am intrebat-o daca nu cumva este o reactie a prednisonului sau salofalkului, care erau in doza de 6 pastile (prednisonul 6) dimineata, pe langa altele. Eu citisem reactile adverse de pe prospect, fara sa stie , si se incadra la multe, printre care si la eruptii cutanate, pe langa dureri musculare si altele. S-a suparat cand i-am spus si a zis ca nu-i din cauza ei nimic si sa dau inainte cu tratatmentul. Mi-a spus rastindu-se la mine" COBOARA FEMEIE CU PICIOARELE PE PAMANT, CE-TI VENI".
Mi-a spus sa aduc copilul la ea. Nici nu mai putea sta in picioare. L-am tarat ca pe un caine si l-a bagat in cabinet, i-a ridicat "IN SCARBA BRETONUL" (AM MARTOR) SI a dat telefon la Sp. de boli infectioase d-nei dr. Moisescu Tincuta sa ne trimita in acel moment la ea ca e sigura ca este varicela si zona zoster. Consider ca trebuia sa-l consulte in primul rand la colon, diagnosticat anterior pe timpul spitalizarii, pentru ca avea dureri ce n-am vazut in viata mea, de spate. Nici macar o tensiune nu i-a luat.
Intre timp, copilului i s-a facut rau si s-a intins pe patul alaturat din acelasi cabinet. A urmat ceva ce ne-a facut sa intepenim. I-a spus astfel "RIDICA-TE-N P..A MEA DE PE PATUL MEU , CE VREI SA MI-L INFECTEZI CU VARICELA TA SI APOI EU SA DORM IN EL?". Am martor pe sora mea. Mi-a venit sa urlu. Ne-am luat copilul ca pe un caine si l-am tarat la masina personala, pt. ca nici salvare nu ne-a dat, si l-a dus sotul la infectioase la dr. Moisescu.
S-a uitat un pic la el si i-a prescris o reteta (pe care o avem) cu diagnosticul VARICELA LA DEBUT. I-a PRESCRIS TALK MENTOLAT SI ALGOCALMIN la nevoie. A spus ca durerile de spate sunt de la varicela sau zona zoster.
A urmat noaptea chinurilor. Era INVIEREA. Nu pot sa uit si am ramas marcata pe viata cum de s-au intamplat toate incepand cu Joia mare si in Saptamana luminat sa-l si ingropam. A fost cea mai tragica noapte din viata copilului.Nu mai dormeam niciunul de joi. Nu stiam ce sa-i mai facem. Ajunsesem sa stam si sa ne uitam la el si sa ne intrebam "Doamne, ca-i NOAPTEA INVIERII,DA-NE NOUA DURERILE, CA NU STIM CE SA-I MAI FACEM SI NI SE RUPE
sUFLETUL".la un moment dat copilul a urlat si a spus :"DOAMNE FA CEVA CA NU MAI POT SA REZIST!".
I-am facut pe timpul noptii, la recomandarea dr.-ei Moisescu 3 injectii pentru calmare dupa cum ni s-a spus, dar era din ce in ce mai rau. Spre dimineata i-am facut in graba bagajul si I-am spus sotulUI meu ca si daca ne trimit, si daca nu ne trimit la Bucuresti cei de aici, noi oricum vom pleca. Copilul si-a pus toata speranta in Bucuresti si m-a pus sa-i promit ca-l duc cu orice pret. Asa am facut.
Ne-am dus din nou la urgente la Sp. Jud. Pitesti. Din nou aceleasi povesti. Calmante , o perfuzie si toti au spus ca are varicela si ca asa se manifesta CU DURERI.. Erau alti doctori si una dintre asistente a spus ca ea a lucrat la infectioase si ca sigur are varicela. Am spus ca daca nu-mi dau salvare , noi plecam la Bucuresti. Am intrebat pe toata lumea daca nu pot sa-i dea si lui ceva sa-l adoarma putin, pt. ca asa se rugase copilul de mine. Nu mai rezista.Un calmant si aproape nimic.Prca o perfuzie cu glucoza , nu mai tin minte foarte exact. Razvan se ruga de doctor sa-i faca ceva sa doarma, ca nu mai poate si ca are deja 3 zile de nesomn si nemancare. D-na dr. Tutescu Adriana CARE era cu d-na dr. Bulgar Corina il tot intreba daca il doare CEVA. Normal ca spunea ca da. In ACEL MOMENT, D-NA DR. Tutescu il tot intreba si ii spunea "Zii mai , Razvane ca nu te mai doare.Copilul nu avea cum sa spuna asa ceva.
A dat telefon la Bucuresti sa Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" si le-a spus ca un pacient cu varicela dar mai grava. A insistat sa ne primeasca si a spus sa se pregateasca imediat o salvare sa plecam la Bucuresti.
LA 09.55 a fost vazut copilul meu (inca in Pitesti) de un dr. chirurg Badanoiu, care a spus ca acest copil nu-i de Bucuresti.
Am primit fisa de consultatii , pe care unul dintre cei 3 doctori (D-na dr. Bulgar) a scris "PACIENT IN STARE RELATIV BUNA".nU Ne-a venit sa ne credem ochilor. Mentionez ca pe aceasta fisa am trei stampile cu diagnosticul dat de cei 3 doctori din Pitesti, si anume de VARICELA.
Pe 27.04.2008,la ora 10.20 ,am plecat cu salvarea la Bucuresti. Intr-o ora am ajuns la Bucuresti. O domnisoara dr.foarte capabila, doar rezident dermatolog l-a consultat imediat punandu-i mana pe fiecare buba , fara nicio scarba. L-a examinat cu atentie si ne-a spus ca tratamentul d-nei dr. Miulescu de la Pitesti i-a distrus imunitatatea si ca tratamentul dat de d-na Miulescu trebuia intrerupt de la aparitia eruptiilor cutanate( sepsis, de fapt), pt. ca i-a distrus imunitatea si .A spus ca acest copil nu era de Pitesti ci de Bucuresti de la inceput.
Aceasta dr. rezident i-a dat diagnosticul de"EXANTEM VIRAL SUPRAINFECTATCUTANEO-MUCOS BACTERIAN SI MICOTIC. Domnisoara rezident s-a minunat si a spus cum au putut medicii din Pitesti sa faca o asemenea confuzie cu alte boli. Nu a fost vorba nicio zi de varicela.
Ne-a spuS sa cheme o d-na dr.internista, care tocmai era de garda si era cea mai buna din spitalul respectiv. A examinat copilul din cap pana-n picioare. A adus foarte multe aparate mobile sa-l examineze in toate modurile.
La fel ne-a spus ca nu era vorba nicio secunda de nicio varicela. Ne-a intrebat de bolile genetice ale noastre si ale familiilor noastre. A spus ca dupa parerea dansei are 3 factori care ii dau ceva RAU de gandit.
Aceasta ne-a trimis spre internare la "Matei BALS", Institutul de Boli Infectioase. Ne-a internat de urgenta. Copilul se simtea din ce in ce mai rau, eruptiile incepeau sa fie cat mai grabnice. I-au recoltat de urgenta sange, iar dupa aproximativ 5 ore am fost chemata de catre d-na asistenta si de dl. dr, care era de garda. Mi-au dat rezultaul "SEPTICEMIE".
Ne-Au spus ca este foarte grav si datorita medicamentelor cu prednison si salofalk, care nu au fost intrerupte la timp, imunitatea i-a scazut si o are "0″. M-am dus plangand la sotul meu si i-am dat vestea cea mai proasta din viata noastra.
Copilul mereu intreba "Unde-i mami?" Nu ma lasa deloc sa plec de langa el . Abia mergeam in alt salon cand statea sotul cu el si plangeam de-mi venea sa urlu. Au inceput sa-i cOPILULUI administreze pe langa multe perfuzii si medicamente foarte bune, plasma. Atunci mi-am dat seama de ceva foarte rau. In cele doua zile, copilul se uita in oglinda si spunea : "M-a mutilat aia de la Pitesti".(Numai el ar sti cine, dar e'mort si nu mai are cum sa spuna").
Nu pot sa uit cum imi spunea:"mami sa nu plecati la Pitesti , sa stati si sa veniti peste tot cu mine". Imi venea sa plang si sa tip, dar nu suporta sa ma vada suparata. I-am spus ca daca este nevoie stau si un an cu el in spital, ca sunt militar pensionar si trebuie sa fac fata si ca nu o sa-l parasesc niciodata. Se chinuia sa mearga noaptea pe holul de langa salon, tarandu-si sonda dupa el. Vroia sa faca si el 2-3 pasi, dar nu mai mult. (Normal ca eu ii tineam sonda in mana).
A doua zi, a intrat alt medic de garda. I-a spus sotului meu ca este foarte grav, nu graV. Sotul meu l-a intrebat daca mai are vreo sansa. I-a spus ca 50-50% (28.04.2008). Copilul vomita deja sange, iar daca nu vomita , scuipa deja mereu sange. Se ruga permanent sa i se faca clisme. Asa simtea nevoia.
PE 28.04. deja i-au introdus , pe langa alte tratamente 2 plasme si o groaza de injectii si perfuzii. A venit o d-soara si i-a luat grupa sanguina si RH-UL. Avea inclusiv RH-ul negativ.
Am intrebat-o de ce ii iau toate astea? N-au vrut sa-mi spuna. Asistentele ma intrebau daca mai am copii. Mi-am dat seama ca era de rau, dar refuzam sa cred.Spre seara, copilul nu mai putea sa respire bine si s-a speriat si m-a rugat sa chem o asistenta. L-a calmat intrun fel.Nu a dormit nicio secunda din joia PASTELUI. Nu a stiut ce mai e mancare de joi si nimic . Doar vomita sange.
Am reusit sa dorm , cred ca 6 ore adunate de vineri pana marti noapte.Era un copil curat si obsedat la extrema de curatenie. Se spala tinandu-i unul din noi sonda laga dus. Se spala pe dinti de 3 ori pe zi ca asa spunea ca trebuie de mic. Mainile si le spala mai rau ca un chirurg. Era extraordinar de cuminte. Nu a avut niciodata o prietena . Asa era felul lui , mai mult statea in casa si pe calculator. Asta nu inseamna ca nu era soscial. Avea un suflet mare. Nu-i placea sa auda barfid sau vorbind pe cineva de nimic rau.
Nu putea nici urina, de aceea i-au introdus sonda pt. a nu face blocaj renal. Isi tara sonda dupa el peste tot. Imi venea sa urlu mai rau ca o lupoaica. Scuipa si vomita numai sange. Ma mir si nu am vazut in viata mea pe nimeni , care sa nu puna geana pe geana de joi pana marti spre miercuri cand a murit.
Era pusa sonda pt ca nu putea urina de dureri de spate. Nu pot sa uit cum isi tara sonda dupa el si cerea tot timpul sa i se faca clisma. Din ce, nu stiu, pt. ca de joi nu mancase absolut nimic. Eu nu am vazut in viata mea un om care sa nu puna geana pe geana de joi pana marti noapte cand a murit. Si nu pot sa uit cum spunea mereu in oglinda"M-A MUTILAT AIA", numai el stia in sufletul lui cine .Scuipa si vomita numai sange. Ni s-a spus "vedeti cum ii este fata?,(adica infectat, sangera deja si de pe fata si tot scalpul ii era plin de bube cu sange si puroi) asa este si pe dinauntru".
Nu va puteti imagina cum este sa-ti vezi copilul ca i supureaza si din tot scalpul si ii curge sange si din bubele de pe fata si , in final a inceput sa-i curga si din nas. In acel moment , a spus:INCREDIBIL DACA SI DIN NAS A INCEPUT, ATUNCI CE MAI URMEAZA?".
Cum punea, saracul, capul pe perina, imediat se umplea de sange. Ii schimbam perina si pijamaua de 3-4 ori pe zi, pt. ca el era din fire un copil care fugea de microbi si acasa.
Si cand ma gandesc ca avea si el sansa lui, daca din prima zi il trimiteau la Fundeni, fiind un caz foarte grav.
Pe 29.04. PE LA ORA 08.30 , DIMINEATA, a vazut in sonda in loc de urina, sange. Copilul mi-a spus "mami cheama repede pe cineva ca cred ca-i grav". Am fugit si am chemat .Au venit alarmate si doctorita care intrase si toate asistentele . Pe noi ne-au rugat sa stam afara.
Au chemat medicii de la Terapie Intensiva cu multe aprate si au spus ca trebuie dus de urgenta la Terapie Intensiva. Atunci l-am vazut ultima oara. Am lesinat pe hol si m-au dus intr-un salon. S-a dus sotul meu cu el. Mi-a spus ca s-a ridicat un pic si s-a uitat in urma peste umar inapoi.Probabil dupa mine.
L-a dus, apoi sotul meu i-a explicat COPILULUI ca-i mai bine acolo pt. ca sunt mai multe aparate si il ajuta sa respire. I-a explicat ca nu avem voie sa stam inauntru pt. ca-i mediu sepic, dar sa nu-si facA probleme ca stam la usa lui si nu ne dezlipim de ea indiferent ce ar fi. Sa stea linistit ca suntem langa el.
In jurul orei 16.30 cei de la Terapie l-au chemat pe sotul meu sa-i ceara acordul sa-l intubam, pt. ca nu mai are sanse de trait. Sotul meu a intrebat-o pe d-na dr ca daca chiar nu mai are nici o sansa si i-a raspuns ca are sanse 0 de trait. S-a rugat sotul meu sa ne dea cel putiN 0,9999…%.Dar a spus ca nu are. In cazuL asta am fost de acord cu intubarea, parca ne-am agatat de-un fir de SPERANTA.
L-a imtubat, dar ne-a spus ca e pericol de perfoarare a plamanului si ar putea face hemoragie interna. Oricum sanse nu mai avea.. Era constient de parca nu s-ar intampla nimiC. Sotul meu si-a cerut iertare de la el pentru tot ce l-a suparat, iar el a spus"CE AI MAI TATI"!.
l-a intubat, anesteziindu-l, iar la aproximativ 10 ore, la ora 05.30, pe 30.04.2008, ne-au chemat pe cineva din familie, dar nu au spus de ce . S-a dus sotul, si i-a spus ca nu i-a rezistat organismul, a luptat degeaba, pt.. ca cei de la Pitesti l-au trimis cu imunitate "0″. Asta a fost. Pentru noi a fost si va ramane ingerul nostru.
CRED CA SE POATE TRAGE O SINGURA CONCLUZIE CINE ESTE VINOVATUL!!!!UN SINGUR MEDIC L-A AVUT SPITALIZAT. ATAT. lA Bucuresti degeaba am avut noroc de minunati doctori si asistente, cum n-am vazut de cand m-am nascut, pt. ca ingerul meu nu a a mai putut fi salvat.MA ROG LA DUMNEZEU SA FACA CINEVA DREPTATE SI LUMINA IN ACEST CAZ.

PS V-a relatat o mama indurerata, Timohi Mariana, in varsta de 41 de ani si un tata, Timohi Emil, in varsta de 43 de ani la fel de disperat.

Aceasta este a doua parte la care am dat mai multe detalii. Daca doriti acte sa va trimitem prin mail, avem. Avem si manuta lui filmata pe tf. lui, unde scrie data, ora , luna , deci nu se poate nega ca nu a fost in spitalul d-nei Miulescu.
Noi nu putem sa spunem clar,dar este sigur culpa medicala a mai multor doctori, cum ar fi D-NA.DR. MIULESCU MARILENA,pentru cele mai multe, printre care comportament vulgar si extrem de imoral(a reiesitdin ce am povestit despre copil, cat a fost la ea. In momentul in care ne-a trimis la boli infectioase tot culpa este pt. ca abia s-a uitat la el si a spus ca are varicela , dar pe el il durea si colonul dar nu l-a consultat, iar el avea septicemie in ultima faza, deja. Alta culpa si cea mai mare ao are ca nu ni l-a trimis la Bucuresti, din prima zi , de cand a vazut ca este foarte grav.
Am stat de vorba pentr o fisa de-a copilului cu dl. dr. director al Spitalului de Boli Infevtioase "Nicolae Balcesu, iar dansul ne-a spus ca de cand este dr. si vede vreodata ca vreun pacient nu este de dansul , il pune in salvare si il trimite direct la Bucuresti .(Imi pare extrem de rau ca nu l-am nimerit in acea zi pe dansul, ca baiatul meu ar fi ajuns la Bucuresti si acum ar fi fost langa noi).
O culpa mare de-a d-nei dr .Miulescu este ca dupa iesirea din spital nu l-a chemat la niciun control medical pana la 90 de zile pt alta colonoscopie si nici nu s-a lasat gasita cand am cautatat-o.
Totusi si dl. dr. l-a care a fost in ptimele 24 de ore, la infectioase, Preda Alexandru poarta o vina. Cand ve-a spus"NU-I DE MINE", atunci trebuia sa ne dea salvare si sa plecam la Fundeni , unde aveam si dr pregatit.
Un alt medic, este printre cei culpabilizati, d-ma dr, specialist de la Sp. de boli infectioase Pitesti, d-na dr. Moisescu Tincuta,la care ne-a trimis , mai fortat, d-na dr. Miulescu, si care ne-a dat pe loc, in prima zi de urgente ( a doua zi am plecat la Buc.) diagnosticul de "VARICELA LA DEBUT"DEBUT" (avem toate retetele doveditoare) scriindu-ne pe reteta ca tratament talc mentolat si algocalmin la nevoie
Sunt de vina mai multi doctori, cei care au fost la urgente in cele 2 zile, la Sp. Jud. Pitesti pe 26-27.04 2008. Am primit fisa de "eternare"din urgente pentru a pleca la Bucuresti doar ca am facut eu scandal, pe care d-na dr. medic specialist de urgente a scris "PACIENT IN STARE RELATIV BUNA" (ce ziceti de asta)si , din nou, varicela, iar el aveaorele numarate pana a inchis ochisorii defimitiv..
D-na dr. Adriana Tutescu a scris pe o reteta "Eruptie variculoasade aprox. 6-7 zile.
Dl.dr.Badanoiu Viorel , medic specialist chirurg, a spus ca baiatul asta nu-i de Bucuresti, a scris ,pe langa alti doi dr-i pe acea fisa de externare tot varicela(in rest nu inteleg scrisul).
Am primit dupa 4 luni si raspuns la memoriul facut la INML"MINA MINOVICI", Dar nu a fost raspunsul asteptat de noi pentru care "mi-am necropsiat bietul copil".
Concluziile de pe memoriu semanau bine cu cele 3 diagnostice de pe certificatul medico-legal.Noi am cerut acea necropsie sa ni se spuna pe langa altele, de la ce a facut septicemie (asta este si a fost marea noastra dilema, care nu s-a descifrat nici acum)si din a carui vina , ce dr. purta vina .
Noi banuim ca prima vinovata este d-na dr. Miulescu pt. ca nu s-a lasat gasita cand am cautat-o si trebuia intrerupt tratamentul urgent, iar ceilalti care ne-au fortat sa-l tratam 24 de ore de "varicela".. Cum este posibilasa ceva?

Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.com-----------------------------------------------------------------------------------

Iata actele care demonstreaza culpele medicale, dar cele de la Bucuresti au dat diagnosticuri corecte si s-au mirat cum de au putut pronunta pitestenii "VARICELA'.
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 8247

23 Comentarii pana acum»

 1. Mariana Timohi said

  am September 14 2008 @ 4:35 pm

  Chiar cand era internat el la d-na Miulescu terminasem de amenajat o gaesoniera noua pentru el si implinisem 20 de ani de la casnicie. Ar fi fost un an plin de realizari, cele mai mari, dar din pacate asta-i “GARSONIERA ” lui razvanelul nostru acum, fara geamuri cu lu,ima multa , cum ar fi vrut el.
  Cu deosebita stima.
  Colegii lui de clasa i-au fost alaturi mereu inclusiv la implinirea a 6 saptamani au venit lael si parca vroiau sa le ureze bafta la BAC.
  Au fost alaturi cel mai mult, chiar exagerat de mult , pe langa o UM intreaga si niste prieteni minunanti si vecini, au fost , in special verisoara lui de la Resita si sora mea mult iubita.
  A fost un inger , nu avea niciun fel de viciu rau. noi ne rugam de el sa iasa din casa. Nu a baut, nu a fumat , nu a baut cafele, ii placea curatenia la extrem si…cand colo a murit de septicemie.
  Dumnezeu sa ai ba grija de sufletelul lui.

 2. Interpelare catre Ministerul Sanatatii said

  am September 14 2008 @ 5:15 pm

  ———- Forwarded message ———-
  From: Viorel Urban
  Date: 2008/9/14
  Subject: http://www.urbaniulian.ro/2008/09/14/am-preluat-cazul-lui-timohi-razvan-tanarul-de-19-ani-ucis-de-medicii-din-pitesti/
  To: presa@ms.ro, presams@ms.ro, dirrp@ms.ro

  http://www.urbaniulian.ro/2008/09/14/am-preluat-cazul-lui-timohi-razvan-tanarul-de-19-ani-ucis-de-medicii-din-pitesti/

  CATRE Ministerul Sanatatii Publice

  va rog sa cititi materialul de mai sus si sa ne spuneti ce masuri veti lua fata de medicii si ceilalti oameni responsabili de aceasta tragedie si va rog sa-mi spuneti daca acesta era un copil apartinand lui Ion Tiriac, Adrian Nastase, Mircea Geoana sau alta persoana importanta oare tot asa lejer de trata problema? TOT ASA ATI FI REACTIONAT ? TOT ASA MEDICII SI CEI DE LA SPITAL SI DIN ACEST SISTEM SANITAR AR FI REACTIONAT ? DE CE ESTE BATAIA ASTA DE JOC FATA DE VIATA OAMENILOR SIMPLI DIN ACEASTA TARA SI DE CE INSTITUTIA DVS. PLATITA DIN BANI PUBLICI NU FACE NIMIC PENTRU A EVITA LA MAXIM ASTFEL DE TRAGEDII ?!

  astept raspuns in scris pe e-mail

  VIOREL URBAN

 3. adi said

  am September 15 2008 @ 1:46 am

  Bataie de joc.., infiorator, rasunator, nesimtiti si sunt cu sutele. De fiecare data cand am de a face cu un doctor nu pot sa nu-mi ascund dispretul. Nu e normal. Din ce in ce mai mult santataea se aseamana cu politica. Asa cum se voteaza legi cu dedicate, asa si Colegiul Medicilor rezolva cazurile de malpraxis. Aceste tragedii devin o obisnuinta alimentand ignoranta oamenilor.

  De era copilul ei, isi recunostea oare incompetenta?

  Asteptam cu interes evolutia procesului.

  @urban sa inteleg ca mergeti in justitie

  O sugestie tehnica, si anume un newsletter / subiect, adica sa primesti pe o adresa de mail evolutia unui anumit caz. Un proces presupun ca dureaza mult si ar fi frumos sa aflam progresul.

  Succes

 4. Andreea said

  am September 15 2008 @ 9:27 am

  Sincere condoleante familiei!M-a impresionat extraordinar de mult tragedia prin care ati trecut, acesta ar trebui sa fie un mare semnal de alarma pentru tot sistemul medical din Romania…Medicii (daca ii mai putem numi asa…..)din Pitesti ar trebui sa plateasca toata suferinta pe care au provocat-o! Este adevarat ca nimic nu-l mai poate aduce pe Razvan inapoi, dar stau si ma intreb cati parinti au fost, sunt si vor mai fi in situatia familiei indurerate daca nimeni nu ia nici un fel de atitudine impotriva acestor criminali care se cred Dumnezeu si daca ai suficienti bani iti dau sansa la viata….sau poate nici atunci…. Revoltator, strigator la cer!!!!

 5. Claudia said

  am September 15 2008 @ 10:13 am

  Am citit aproape cu lacrimi in ochi,pielea era zbarlita pe mine,nu reusesc sa imi revin momentan din cele care au fost relatate mai sus!!!!!!!!!
  ORIBIL dar adevarat oare asa trecuie sa platim pentru ca si-au ales aceasta meserie???????? noi le platim salariile si mai au pretentia mizera sa le bagi in buzunar pentru ca altfel nici nu te baga in seama de parca te-ai duce de placere nu de durere!!!!!
  Cum sa facem ca sa oprim aceasta INUMANITATE???????????
  Doresc sa fac un apel la toti cei care au avut de suferit macar o data din acauza indiferentei acestor asazisi medici si sa orim acest CALVAR.
  NU este normal sa privim astfel de suferinte trebuie sa facem ceva
  pentru a opri acesti MONSTRIII!!!!
  Eu propun tututror celor care sunt de acord sa imi scrieti pe adesa geyutzza@yahoo.com si sa facem o plangere la Bruxelles nu avem timp de asteptat!!!!!!!!!!!!

 6. Cora said

  am September 15 2008 @ 10:18 am

  Am citit multe cazuri de acest gen dar acesta este infiorator prin drama lui Razvan, a parintilor, dar si prin incompetenta, nesimtirea si lipsa de omenie a acestor animale numite medici.

  Ce cauta aceste brute in medicina? Respectiva miulescu (intentionat scris cu litera mica), este o criminala si trebuie sa plateasca, dar orice pedeapsa ar primi, nu cred ca ar putea compensa suferinta pricinuita.

  Sa se faca dreptate!!!

 7. Daniel said

  am September 15 2008 @ 12:23 pm

  Problema este generala. Suntem OBLIGATI prin lege sa cotizam la un sistem de asigurari de sanatate care in multe situatii ne omoara cu zile. Daca nu ar exista acest monopol, am putea redirectiona prin optiune sumele respective spre sisteme de asigurari private care, fiind in competitie, ar avea mai mult interes sa isi trateze corect pacientii.
  Totusi, cred ca nu s-a spus totul aici. Ce i-a impiedicat pe parinti sa isi transporte copilul la Bucuresti inainte ca starea acestuia sa se agraveze atât de mult, mai ales ca, dupa spusele dumneaelor “aveam si dr pregatit” adica existau ceva relatii ?
  Chiar daca nu era transportabil cu autoturismul, se putea apela la o salvare particulara fiindca se pare ca nu au probleme financiare.
  Oricum, doctorii care au “ingrijit” acest tânar la Pitesti trebuie sa dea explicatii pentru ceea ce au facut si initiativa grupului Urban este laudabila.

 8. LAT said

  am September 15 2008 @ 3:33 pm

  Un caz cu evolutie fatala asupra careia nu voi face vreo referire din lipsa oricaror elemente in mod real clarificatoare (descrierea apartinatorilor, desi ampla, este in mod indiscutabil subiectiva si sustinuta in lipsa unor cunostinte biologice elementare, fapt evident prin abundenta de afirmatii aberante dpdv medical; examenul necroptic, de importanta majora, este in schimb doar mentionat in treacat, pe simplul motiv ca nu dadea raspuns unor intrebari carora de fapt nu este in mod direct menit a le raspunde).

  Aspectele comentabile in momentul de fata, aici, ar fi cele legate de moralitatea actiunilor casei de avocatura Urban. Personal m-ar interesa daca angajamentul acesteia este de natura strict altruista, sau in schimbul unei parti a despagubirilor promise. In primul caz, atitudinea ar fi indiscutabil mai mult decat laudabila si ar trebui sa serveasca drept exemplu si altor firme de profil. In cel de-al doilea caz insa intreaga agitatie publica intretinuta de firma in relatie cu acest caz nu constituie decat o reclama cinica in favoarea casei Urban, reclama sustinuta de suferinta reala, incomensurabila si inevaluabila a unei familii indoliate.

  Indiferent de aspectele mai sus mentionate, scrisoarea adresata de d-l Urban ministrului sanatatii (“ministrul bolii”, dupa cum il numeste jurnalista ale carei articole in repetate randuri prezentul site le-a reprodus integral, cu incalcarea drepturilor de autor — este vorba de d-na Lelia Munteanu de la ziarul “Gandul”) denota o lipsa de profesionalism zdrobitoare, singurele aspecte evidente fiind dorinta de a epata prin fraze sforaitoare, goale, cu masiva incarcatura populista si lipsite de orice valente de ordin medical sau juridic. Cum un asemenea demers nu poate folosi in vreun fel clientilor d-lui Urban, singura lui utilitate o constituie obtinerea unei notorietati de aceeasi factura cinica ca cea mentionata mai sus, evident in favoarea casei de avocatura Urban.

  Cele de mai sus se doresc a fi doar cateva pareri — argumentate, spre diferenta de marea majoritate a afirmatiilor d-lui Urban in “articolele” acestui site… Care site, prin alcatuirea si continutul sau, arunca in derizoriu ideea altfel nobila a ajutorului dezinteresat acordat consumatorilor de produse si servicii de orice fel.

 9. Nica_Cristian said

  am November 16 2008 @ 2:08 am

  deci nu pot sa cred…absolut fara cuvinte, imi vine sa plang, cam in conditiile astea a murit si bunicul meu (putin mai bune decat al fiului dvs) dar am ramas marcat si acum de la moartea lui.

 10. Sandulescu Vlad said

  am January 12 2010 @ 6:33 pm

  In primul rand condoleante doamna.. si Dumnezeu sa-l ocroteasca acolo unde este acuma…. iar in al doilea rand.. spun o vorba.. care am spus-o mereu.. ,, medicii nu stiu de frica de nimic…. nu isi fac datoria nici daca le dai bani.. ei isi fac datoria doar daca stiu de frica.. de bataie.. de amenintari…,,… asa ca pentru ceilalti care citesc povestea dumneavoastra.. sa-si asculte si instinctele din cand in cand.. si sa consulte si alti medici pana la solutionarea cazului..

 11. gabi said

  am May 10 2010 @ 5:30 pm

  DOAMNE AI GRIJA DE INGERUL TAU FRUMOS SI BUN RAZVAN TINEL LANGA TINE SI BUCURA-TI SUFLETUL CU EL IL STIAM DIN BURTA MAMEI LUI PRIETENA MEA MARIANA ERAM INSARCINATE AMANDOUA EU CU O FETITA EA CU RAZVAN ODIHNESTEL LANGA TINE DOAMNE SI AJUTAI PE ACESTI DOI PARINTI CARE SI-AU PIERDUT SUFLETUL SI VIATA ODATA CU EL DUMNEZEU SA TE IUBEASCA SUFLET FRUMOS SI BUN

 12. Mihai G. said

  am June 2 2010 @ 4:47 pm

  D-na doctor Miulescu se crede stapana pe mosia Spitalului Judetean Pitesti,sau mai bine zis pe sectia de Gastroenetrologie.Zic asta deoarece ea este singura pe sectie.Tatal meu a fost internat acolo pentru niste analize,si a avut in salon un baiat de vre-o 23 de ani proaspat casatorit care se simtea foarte foarte rau.D-na Miulescu “a zis ca face ea bine”,dar rezultatul nu prea era pe masura asteptarilor si a spagii date.Spaga a primit de la mama baiatului respectiv,de la proaspata sotie a acestuia si de la sora mamei;fiecare persoana care venea sa se intereseze de starea bolnavului,in zile diferite cotiza la d-na doctor.Tatal meu a surprins o discutie pe hol intre d-na doctor si o asistenta ,in care d-na doctor relata celei din urma “nu stiu draga ce sa ma fac cu pacientul X , nimic nu merge;nu stiu ce sa mai fac”.Problema nu ar fi fost asta,ci faptul ca din ziua in care a auzit tata aceasta discutie,pacientul a fost tinut inca 2-3 zile pe sectie,simtindu-se din ce in ce mai rau.Tatal meu a fost externat si nu a stiut sa-mi spuna continuarea,pacientul X ramanand in sectie.D-na doctor ce astepta,minuni?Aiurea.Va spun eu,spaga.Domnule,daca te vezi depasit de situatie,cauta si trimite-l la alti doctori mai destepti,mai dotati ca tine.Nu-i o rusine ca cineva e mai competent decat tine.Asta e.Unui mai destept,altul mai putin destept.Pacat ca avem in Pitesti doctori slabi,care nu au curajul de a spune:sunt depasit,du-te la Bucuresti,ca acolo-i spuma.
  In final vreau sa transmit SINCERE CONDOLEANTE! familiei Timohi.
  Dumnezeu sa-l ierte!

 13. bogdan said

  am March 17 2011 @ 9:54 pm

  nu am mai auzit asa ceva cred ca medici trebuie sa fie pedepsiti cu viata si asa ar constientiza ce au facut si chiar cand am citit mama a zis ca nu mai sta ca nu mai putea eu am fost curios si am 9 ani chiar imi pare rauuuuuuu de tot va spun doar sa fiti puternici si sa va ganditi ca el va vede si ie cu voi mereu si dumnezeu are grija de el si chiar daca nu stiu cum vati simtit imi imaginez chiar mama mi-a spus ca nu ati putut sa-i spuneti si ia-ti zis sa citim din cazul.Imi pare rau si daca vreti mai puteti trece pe la mama la magazi la acel second hand dintre spital si piata
  sa fiti tari si cum am mai spus el e cu voi!!!!

 14. mama lui razvan pentru bogdan fiul doamnei de la SEC. HAND. said

  am March 18 2011 @ 5:00 pm

  m-ai fascinat bogdan si m-ai facut sa plang. initial, in urma cu 22 de ani, pe care i-ar fi avut pe 8 ianuraie, am vrut sa-l numim bogdan ionut, ca pe tine. plang de nu ma mai pot opri. si afara cand ies, parca il vad la fiecare sapca alba cum purta el. mi-e foarte greu. nu stiu cat mai rezist.

 15. bogdan ionut he. hand said

  am March 24 2011 @ 8:14 pm

  Dumnezeu va va ajuta sa treceti si va urez multa sanata si putere si daca faceti un baiat sau surioara sa va traiasca si Razvan il,o sa il vada si el de acolo din rai va fi foarte ferici….

  Va dorim multa sanatate s sa fiti puternici si el va fi foarte fericit,el este un anger care va vegheaza mereu!!!!

 16. bogdan ionut he. hand said

  am March 24 2011 @ 8:16 pm

  Nu mai vreu sa aud ca plangeti.
  FITI FERICITA!!!!
  Langa sotul dumneavastra.

 17. bogdan ionut he. hand said

  am March 26 2011 @ 9:13 pm

  eu vreu voarte mult sa va cunosc si mereu o intreb pe mama daca ati trecut si mereu imi spune ca ati trecu si eu ma bucur si mereu cand deschid netu ma uita la poza cu razvan si parca il vad acolo stand in rai impreuna cu dumnezeu

 18. mama lui razvan ionut said

  am March 30 2011 @ 10:14 am

  ti-a spus mama ta ca daca mi-ar da Dumnezeu la varsta mea un miracol sa mai am un baiat cum o sa-l cheme?
  Il va chema Bogdan Andrei. N-am cum sa nu plang, mai ales cand sunt singura. Aseara de exemplu, l-am visat pe razvan si avea cam varsta ta in vis. iti dai seama ca acum iar plang ca nu ma vede nimeni. esti un copil extraordinar.sa-ti dea Dumnezeu noroc mult si sa fii cuminte cum a fost ingerul meu. Acum ar fi avut 22 de ani trecuti si mai putin si pe 30.apr iar ii facem pomana de 3 ani.In fiecare an pentru noi cand se apropie Pastele , am vrea sa dormim in continuu sa treaca mai repede.pt. ca s-a intamplat de Paste si in Saptamana Luminata l-am ingropat.

 19. bogdan ionut he. hand said

  am April 1 2011 @ 8:30 pm

  I-e si el tris daca va vede plangand asa ca fiti tot timpul veselei de data asta de Pasti ba chiar mai fericita si ganditiva pozitiv pentru ca si el va vede tristi si doreste sa va vada fericiti, se spune ca atunci cand pierzi pe cineva foarte drag (membru al familiei sau prieten bun) spiritul ramane vesnic langa dumneavastra
  Si am aflat de la mama ca atunci cand la-ti ingropat toata lumea a strigat Bogdan Ionut sau a inteles mama gresit
  si eu l-am visat prima oara si era de 22 de ani si intra pe poarta RAIULUI

 20. bogdan ionut he. hand said

  am April 3 2011 @ 9:45 am

  nu pre vreu sa va fac sa plangeti si eu vreau sa deviez de la situatie ca sa nu va mai amintiti macar pentru atunci ca sa fiti fericita nu ca nu vreu sa va zic ce am de zis dar pana la urma io va cam zis ce am de zis

  Cred ca io vin sambata pe la mama si daca vreti puteti sa veniti pe la ….. 12 si 30 min.
  A SI MAMA A PRIMIT MARVA FFFFOOOOOAAARRRTTTEEE FRUMOASA SI SA VENITI LUNI

 21. dan@ said

  am August 18 2012 @ 8:00 pm

  in viata nimic nu este intamplator. totul ne este predestinat .

 22. mariana timohi (mama ingerului) said

  am April 24 2013 @ 8:21 am

  in fiecare an ne apuca toate frigurile din lume si plangem si acum zilnic dupa el. acum, sambata ii vom face deja pomana de 5 ani. parca a fost ieri. se spune ca inca un copil compenseza durerea. nu-i adevarat. ii multumesc lui Dumnezeu , ca dupa 3 ani ne-am hotarat sa mai facem un copil pentru ca eu nu am mai rezistat sa traiesc. nu-mi gaseam rostul de a trai. dar , soc. nu mai ramaneam gravida. ca de obicei tot 4 doctori la care am inceput sa merg ma trimiteau acasa si-mi spuneau “uitati sunteti la ovulatie”. din un singur zvon, care era perete langa noi, ne-a spus ca nasa copilului lor nu ramanea si a fost la dr. Buzatu (parerile sunt impartite dar la mine a facut minune), si in ianuarie 2011 m-am dus la dansul. in primul rand ne-a dat sa facem analize specifice fertilitatii si ovulatiei iar apoi a discutat . eu nu mai aveam suficienta ovulatie, in rest totul era OK. mi-a dat tratament. in a doua luna am ramas. fericirea a durat o zi. AVORT PREMENSTRUAL. Abia ne-a convins dr. sa mai continuam . “Suntem pe drumul cel bun daca ati ramas”, asa mi-a spus. Noi am zis ca cedam nervos dupa atatea necazuri. Ne hotarasem sa mai incercam tratam. DOUA luni nu trei si nu-i spunem. AM RAMAS LA O LUNA PAUZA din nou. L-am sunat si mi-a dat tratam cu doze soc 7 zile pentru ca la eco nu se vede imediat. S-A PRINS SARCINA. Ne-am dus la control si ma consultat amanuntit si ne-a spus “SARCINA INTRAUTERINA”. AM INCEPUT SA PLANG SI M-A DUS GANDUL IMEDIAT LA RAZVANELUL MEU. Acum avem o fetita de 1 an si 3 luni care din prima secunda a avut si ea cumpana pt. ca a intrat direct la TERAPIE INTENSIVA.A fost perfect sanatoasa dar a inghitit peste masura lichid amniotic.A LUPTAT 2saptamani si a scapat . era cu ace in cap , buric , maini talpite, peste tot. Am cedat odata nervos in spital pt ca am zis ca daca se duce la Razvanel si ea noi nu mai vrem sa traim. Noroc ca am nascut-o de 3.300 . Se topea vazand cu ochii pana a tolerat lapte. Acasa timp de 3 luni jumate a baut la cate o masa 30 ml. lapte. Am spus ca murim. Ne miram cum poate trai cu atat, cand afara toate se laudau cu 150, 180 ml. la o masa. L-am chemat pe dr. HOTARAN acacsa , a spus ca e o fetita sanatoasa si o minune frumoasa si sa avem rabdare ca va fi bine. Exact de atunci i-am dat sucuri de fructe pe care le-a baut si cu ochii , iar de la 4 luni mi-a acceptat mancarea pasata de orice fel (acceptata si indicata bebelusilor). In acel moment a inceput sa bea din ce in ce mai mult si lAPTE. DAR NU ESTE ADEVARAT CA SE COMPENSEAZA DURERERA. Este o fetita iesit din comun de vesela si prietenoasa, seamana la ochi si gurita cu fratele ei si se numeste MARIA IZABELA.II MANGAIE POZELE LUI RAZVAN SI SE UITA LUNG LA EL. La cimitir a inceput sa rada in hohote cand se apropie de poza lui de pe cruce. II multumim lui Dumnezeu ca a facut minune sa mai raman gravida, pt ca tinere multe nu reusesc, iar eu la 44 de ani si jumatate am nascut. CINE AR FI CREZUT.

 23. ilinca iulia said

  am July 6 2013 @ 10:01 pm

  imi pare rau de drama prin care a.ti trecut,citeam articolul si plangeam,nu am copiii dar imi imaginez prin ce a.ti trecut,dar dumnezeu nu v.a lasat v.au trimis un ingeras… pe maria o printesa pe care am avut placerea sa o cunosc.iulia sh

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: