Acte necesare pentru dezbaterea notariala a mostenirii

Tweet this

- Anexa 24 de la Primăria de domiciliu al defunctului;
- Certificatul de deces al defunctului;
- Certificatul de căsătorie al soţului supravieţuitor (dacă este cazul);
- Certificatul de naştere pentru fii moştenitori;
- Certificatul de naştere şi căsătorie pentru fiicele moştenitoare;
- Actele de proprietate pentru bunurile moştenite, Certificat de acţionar, Cărţi de identitate ale autovehiculelor etc.;
- Declaraţii de renunţare la succesiune (dacă este cazul);
- Declaraţii de acceptare a succesiunii (dacă este cazul);
- Pentru minori şi incapabili – dispoziţie de curator eliberată de Autoritatea Tutelară.

În cazul unicului moştenitor – declaraţia a 2 martori care au cunoscut pe defunct, Anexa 24 va fi:


 • Pentru decedaţii până în anul 1975 : Anexa 24 simplă;

 • Pentru decedaţii înainte de 1975: Anexa 24 vizată la Arhivele Statului.


Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.com

Foto : flashleasing.ro
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 19759

36 Comentarii pana acum»

 1. Geta said

  am September 10 2008 @ 11:56 am

  Si daca nu sunt acte de proprietate pentru unele bunuri mostenite? Ca de exemplu case (vechi care nu au necesitat la vremea constructiei vreun act, in mediul rural) si terenuri carora nu li s-a eliberat titlul de proprietate de la primarie?
  In cazul meu, titlul de proprietate este eliberat pe numele tatalui tatalui meu (bunicului), ambii morti.
  Cum pot face succesiunea dupa tatal meu, impreuna cu mama si sora mea, daca nu avem titluri de proprietate eliberate pe numele tatalui nostru decedat?
  Actele sunt in copii simple, originale sau copii legalizate??

 2. Iulian Urban said

  am September 10 2008 @ 12:23 pm

  Raspuns pentru Geta

  Puteti apela la alte solutii gen uzucapiune

 3. Geta said

  am September 10 2008 @ 1:47 pm

  Puteti detalia, pe intelesul meu, care ar fi pasii de urmat in cazul meu?
  Multumesc, eventual ma puteti contacta direct pe mail.

 4. Anca said

  am September 10 2008 @ 2:05 pm

  defunctul si sotia supravietuitoare au vandut casa (ultimul domiciliual defunctului) cu uzufruct viager unuia dintre copii. a mai ramas de la defunct cu titlu de proprietate pe numele lui o suprafata de teren dar intr-un alt judet. unde se face dezbaterea mostenirii? sotia supravietuitoare si copilul care a cumparat casa, vor sa renunte la teren in favoarea copilului care nu a primit nimic. trebuie sa se prezinte impreuna la notariat, sau pot da declaratii separat? se vor prezenta la notariatul de la domic. defunctului sau acolo unde se afla terenu? astept raspuns..
  Multumesc

 5. Iulian Urban said

  am September 10 2008 @ 2:07 pm

  Raspuns pentru Anca

  15. Determinarea locului deschiderii mostenirii. Locul deschiderii mostenirii este cel de la ultimul domiciliu al defunctului. Aceasta regula a fost stabilita in dreptul nostru de art.95 C. civ. , care, desi textul care o fixa a fost abrogat , este reluata de alte texte de lege astazi in vigoare, si anume: art. 14 C. pr. civ. care atribuie competenta de solutionare a litigiilor privitoare la mostenire instantei ultimului domiciliu al defunctului; art.10 lit.a din Legea nr. 36/1995 privitoare la notarii publici si activitatea notariala, care confera competenta de rezolvare a procedurii succesorale necontencioase biroului (rilor) notarului (ilor) public (i) din circumscriptia teritoriala a judecatoriei de la locul ultimului domiciliu al defunctului. Este firesc sa fie asa intrucat aici pot fi solutionate mai usor problemele legate de succesiune, cel decedat fiind cunoscut in acest loc.
  Prin urmare, locul deschiderii mostenirii nu se confunda cu locul decesului lui de cujus, acesta putand deceda intr-un loc in care se afla doar intamplator si care nu are nici o legatura cu viata, activitatea si bunurile sale.
  Conform dispozitiilor art. 13 din Decretul nr. 31/1954 privitor la persoanele fizice si juridice, „domiciliul unei persoane fizice este acolo unde ea isi are locuinta statornica sau principala”. Tot astfel, art. 25 alin.1 din Legea nr. 105/1996 privind evidenta populatiei si cartea de identitate prevede ca „domiciliul persoanelor fizice… este la adresa din localitatea unde acestea isi au locuinta statornica”. Domiciliul presupune asadar un element de stabilitate, spre deosebire de resedinta, care este doar locul unei locuinte temporare a persoanei fizice (art. 26 din Legea nr. 105/1996).

 6. Anca said

  am September 10 2008 @ 2:24 pm

  ca sa ramana terenul fiicei care nu a primit nimic, sotia supravietuitoare si copilul care a ramas cu casa, trebuie sa dea declaratii de renuntare in fata notarui. mai trebuie si altceva?
  fiica are doar titlul de proprietate, fara alte shite ale terenurilor.
  trebuie intocmite schite cadastrale pentru fiecare parcela?
  care ar putea fi onorariul notarului pentru supraf. de 7 ha, teren ce nu se gaseste alipit ( este impartiti in mai multe parcele) si se gaseste la tara.

 7. Anca said

  am September 10 2008 @ 2:38 pm

  daca a fost depasit termenul de 6 luni pentru dezbaterea mostenirii si nu a avut loc aceasta, se mai poate face?

 8. elena said

  am September 18 2008 @ 10:11 am

  tatal adecedat in 1986 in alta localitate decat cea unde isi avea domiciliul.mamaa decedat in 2004,primaria din localitatea de domiciliu refuza sa mi eliereze vren act pentru dezbaterea mostenirii.ce i de facut?

 9. Mihai said

  am December 10 2008 @ 6:40 pm

  Va salut si cu permisiunea dvs.va adresez urmatoarea intrebare la care va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
  doresc sa fac iesirea din indiviziune privind o suprafata de teren detinuta in coproprietate de descendenti ca fii si fiice a mamei noastre de la care provine respectiva suprafata de teren in speta.In prezent are loc partajul judiciar(imparteala)iar judecatorul mi-a cerut sa-i prezint la urmatorul termen anexa 24 si confirmarea ca toate partile implicate(reclamant,parati)sunt frati si surori intre ei,iar acestea trebuie solicitate de la primaria de domiciliu.Am fost la primaria de domiciliu iar functionarul de acolo pentru ca sa imi elibereze aceste acte mai sus mentionate,mi-a impus sa-i aduc certificatele de nastere+certificatele de casatorie pentru surori,dupa care imi elibereaza anexa 24 si un inscris in care sa se dovedeasca ca partile au calitatea de rudenie ceruta de instanta.
  1.Este corecta acesta conditie impusa de functionarul primariei?
  2.Eu ca reclamant in proces cu ce calitate pot sa le cer paratilor sa imi imaneze certificatele de nastere si casatorie sau daca legea imi permite acest demers pentru ca sa pot obtine in conditii legale acele acte de la primarie necesare in proces si solicitate de judecator?
  Va multumesc!

 10. Cleo said

  am June 21 2009 @ 1:19 am

  Va rog sa-mi dati un raspuns daca se poate.
  Am 37 de ani,sunt casatorita de 15 ani si am un copil de 13 ani.Tatal meu a decedat in urma cu 3 ani,in 2006,dar in toti acesti ani 37 am stat cu tatal meu pana la decesul lui si pana in prezent tot in apartament locuiesc cu familia. Sora mea a stat mai mereu la bunica mea,care este vecina,practic a crescut-o pe sora mea. Bunica mea a facut contract de vanzare-cumparare cu sora mea pe partea ei de 5/8 din apartamentul bunicii in anul 2005 cu conditia ca sora mea sa-mi cedeze partea ei succesorala din apartamentul tatalui meu in care locuiesc eu locuiesc de 37 ani.
  Sora mea,acum,cand am dorit sa fac succesiunea,pentru ca acum dispun de banii necesari,nu mai doreste sa-mi cedeze succesiunea,pretinzand jumatate di apartament,cu toate ca eu,am adus imbunatatiri si modernizari care erau imperios necesare pentru cresterea unui copil si pentru a traii in conditii bune,cheltuind foarte multi bani…..dupa toata truda mea si a familiei mele,dupa 4 ani de la semnarea contractului intre ea si bunica mea,dupa 3 ani de la decesul tatalui meu….sora mea vrea jumatate.
  Eu am stat cu tatal meu 37 ani, eu l-am ingrijit si pe timpul bolii lui, eu am platit tot la spital, eu am platit mormantul lui….
  Ce ma sfatuiti?
  Cum pot sa fac pentru ca ea sa nu mai aiba dreptul la mostenire?
  Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dvs.

 11. Lidia C. said

  am June 29 2009 @ 11:27 am

  Buna ziua1Am o problema si as dori daca se poate cateva explicatii.Bunicii mei au un teren de 900 mp.Sunt doi copii(mama si fratele ei).Fratele s-a casatorit in 1996 si a cumparat de la bunica o suprafata de 400 mp.Deci bunicii iau ramas 500 mp.Mama mea sta in aceaeasi curte cu bunicii dar nu detine actele pe casa.Bunica ar vrea sa-i faca acte pe 400 mp dar ne-am gandit ca daca se poate sa ma treaca pe mine direct la acte ca sa nu mai facem iar acte cand va muri parintii mei.Tin sa amintesc ca am si o sora dar momentan nu pretinde nimic.Ce fel de acte as putea face ca dupa aceia sa nu am probleme cu sora mea dar nici cu unchiul meu sau verisoara mea din cauza ca ara sa ramana o suprafata de 100 mp.pe care bunica nu vrea sa ii vanda.Daca fac act de cumparare-vanzare e corect sau cum?Si ce documentaie imi trebuie?

 12. meliceanu jeni said

  am July 21 2009 @ 10:01 pm

  daca eu mi-am pastrat numele dupa divort si am doi copii cu fostul sot,iar fostul socru a decedat eu am dreptul la mostenire dupa defunctul socru?si daca tata a murit si inainte de moarte a semnat ca nu are pretentii la partea dupa bunicul in favoarea bunicii eu nu mai aveam nici un drept dupa tata atita timp cit bunica traieste?va multumesc

 13. iulian said

  am February 3 2010 @ 1:44 pm

  Daca unul din frati nu e deacord si are actul de mostenire cum as pute sami fac acte pe pamintul pe care am casa si locuiesc in ea fara el .Cind toti ceilalti sunt deacordsa mearga la notar sa imi cedeze terenul cu tot cu casa unde locuiesc.

 14. poleanschi nicoleta said

  am March 12 2010 @ 6:47 pm

  parinti amandoi sint in viata noi suntem 4 frati si doar unu a ramas in casa restu sint casatoriti si stau la casele lor parinti mei sau hotarat sa treaca casa si pamantu pe mine am o casa si 1 hectar de pamant ei sant proprietari cu acte pe cele de mai sus ce acte ne trebuie sa treaca casa pe mine cam cat mar costa aproximativ si unde trebuie sa ma duc prima data trebue neaparat sa vina si frati mei cu mine pt a face actele sau doar parinti va multumesc

 15. patrascu said

  am March 31 2010 @ 2:33 pm

  Buna ziua, Am deschis succesiunea dupa bunica la judecatorie . La urmatorul termen mi se solicita Anexa 24 de la primarie . Primaria solicita actele de stare civila ale bunicii si ale cpiilor ei. Defuncta a avut 3 copii .Cind a decedat 2 copii erau morti si o fiica in viata. Am toate actele de stare civila ale bunicii si ale lui tata (mort), Problema se pune ca fiica decedata inainte de moartea bunicii nu are certificat de deces fiind inhumata de Primarie .Cum pot obtine aceasta anexa 24 in cazul acestei situatii ? Care aste procedura obtinerii acestei Anexe 24 in cazul ca nu suntem in relatii bune cu restul mostenitorilor dupa bunica ? Multumesc frumos
  Patrascu

 16. bita narcisa said

  am August 4 2010 @ 4:01 pm

  buna ziua,
  am un certificat de mostenitor dupa mama si un supliment la acest certificat dupa bunicul; pe un teren de 840 mp suntem 3 mostenitori: eu si doua surori ale mamei; cele doua nu sunt deacord sa obtinem fiecare cota indiviza pe cale amiabila; ce trebuie sa fac? sa fac in instanta iesirea din indiviziune? sau o alta actiune? cat m-ar costa taxele la instanta? nu stiu ce trebuie sa fac? ma puteti lamuri? multumesc anticipat!

 17. AMUZA GABRIEL VASILE said

  am November 14 2010 @ 8:55 am

  Buna ziua,

  Am inceput demersul in instanta pentru o tranzactie (suprefete de teren).Pe titlul de proprietate eliberat in 2002 titular este trecut AMUZA PETRE (bunicul meu)decedat in 1976 (bunica decedata in 1988) iar ca mostenitori sunt trecuti copii acestuia SI eu ca nepot si anume:
  1.AMUZA ION decedat in 1999 (TRAIESTE SOTIA SI CELE DOUA FIICE UNA CASATORITA)
  2.AMUZA DUMITRU decedat in 2003 (TRAIESTE SOTIA SI CEI DOI COPII BAIAT DI FATA, FATA CASATORITA)
  3. SUBSEMNATUL AMUZA GABRIEL (FIUL LUI AMUZA MARIN DECEDAT IN 1985)
  4. AMUZA VASILE decedat in 1998 (sotia a decedat in 1999, fiul lor si sotia acestora decedati dupa 2000 si au un fiu despre care nu mai stie nimeni nimic)
  Pentru supreftele de teren in cauza nu sunt probleme intre mostenitori fiin intelegere deplina cu ceea ce va reveni fiecaruia.
  Avocatul imi cere dovezi PENTRU A LE PREZENTA IN INSTANTA cu privire la AMUZA VASILE (DECEDAT) sotia lui AMUZA VOICA (DECEDATA) COPILUL LOR AMUZA ION (DECEDAT), SOTIA ACESTUIA AMUZA LUCIA(DECEDATA). Cum procedez daca nu poate nimeni sa-mi furnizeze informatii cu privire la ei fiind decedati. In viata mai este o cumnata a unchiului meu (sora defucntei Amuza Voica care mi-a spus ca nu are nici un fel de acte de la AMUZA VASILE, AMUZA VOICA, AMUZA ION, AMUZA LUCICA stiind doar ultima lor adresa de domiciliu.
  CUM PROCEDEZ IN ACEASTA SITUATIE PENTRU A DOVEDI CA DIN PARTEA LUI AMUZA VASILE NU MAI ESTE NICI UN MOSTENITOR IN VIATA?

  C multumesc,
  Cu stima,
  Amuza Gabriel Vasile

 18. Onica Stefan said

  am January 28 2011 @ 7:39 pm

  Ma interesez si eu pentru cumnata mea . Sotul ei a murit acum un an . La un an dupa , a murit si soacra ei. Necazul este ca nu au nici un copil . Stiu ca aceasta este o situatie complicata . Mai mult , situatia sotului defunct este complicata . El a fost infiat si crescut cu acte in regula de fratele tatalui natural . Parintii naturali si parintii care l-au infiat sunt toti decedati . Au ramas mostenire 6 ha teren arabil , o casa la tara cu vreo 8000 m gradina
  si un apartament de doua camere la oras . Cind a decedat sotul , a facut acceptarea succesiunii , sperind sa aiba aceasta ceva efect pentru apartament . Acum ca a decedat si soacra ,trebuie sa inceapa dezbaterea succesiunii . Si aici cred ca sunt complicatii . Pe la notari am incercat ,dar nu sunt prea volubili . Sotul defunct mai are in viata doi frati de singe dar eu cred ca in cazul asta ei pot fi considerati veri primari . Apoi vin din partea parintilor care l-au infiat celelalte rude care nu stim ce intentii au . Ce v-as ruga , daca ma poate indruma cineva , as vrea sa stiu ce drepturi au cei doi frati naturali ? Am uitat sa mentionez ca parintii care l-au adoptat si l-au crescut nu au avut alti copii. Mai mentionez ca dupa decesul parintilor naturali , cei doi frati naturali ai sotului cumnatei mele si-au mostenit in totalitate parintii naturali . Si as mai dori sa stiu care sunt celelalte rude care au drepturi succesorale .

 19. Onica Stefan said

  am January 28 2011 @ 7:41 pm

  Multumesc !

 20. luci said

  am April 6 2011 @ 5:49 pm

  Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu ce am de facut in urmatoarea situatie.
  Bunicii mei au decedat in 1995 respectiv 1997 insa nu au facut niciun act in timpul vietii vreunuia din cei 4 copii pe care ii aveau.Mama mea fiind unul dintre acei copii.Toti 4 traiesc si sunt de acord sa imi cedeze mie toata mostenirea pamant respectiv casa insa ma lovesc de un inginer care trebuie sa imi elibereze un act si domnia sa nu binevoieste.Va rog sa ma indrumati si pe mine.
  Multumesc mult,cu stima!

 21. Dumitrescu Ionela said

  am August 7 2011 @ 8:10 pm

  Buna ziua! Legat de o mostenire de la bunicul tatalui meu (strabunicul): tatal meu si inca 2 frati au de mostenit de la bunicul lor 10 hectare de pamant; statul trebuie sa-i despagubeasca prin teren sau bani(in cazul in care nu exista pamant disponibil in zona).Bunicii ambii sunt decedati,iar tata a depus actele la Primaria comunei respective, insa nu trimit dosarul mai departe din cauza anexei 24, pana nu platesc impozitul casei bunicilor in care nu locuieste nimeni.Ce trebuie sa faca in acest caz? Au dreptate sau este un abuz?

 22. vasile igor suceava said

  am October 26 2011 @ 7:14 pm

  cu deosebit respect am o intrebare cum se procedeaza in cazul uemator:am mostenit de la parinti o casa si 3 hectare de teren extravilan a murit ambii parinti si cei 2 frati .Acestia au cite un copil(nepoti) unii vor sa faca mostenirea si unul nu cum se procedeaza in aceste conditii.Va multumesc cu stima

 23. doina smits said

  am November 28 2011 @ 11:30 am

  Buna ziua.
  In urma decesului tatalui meu nu a ramas niciun bun pe care sa-l mostenesc eu si mama mea.Mostenim doar un proces in calitate de parait (reclamantul a cerut introducerea in cauza a mostenitorilor)pentru plata unor cheltuieli cu un avocat pe care le-ar fi facut reclamatul.
  As dori sa dau o declaratie de renuntare la mostenire sub regim de inventar.Ce documente imi sunt necesare pentru aceasta si care ar fi costul???
  Cu stima

 24. vasile said

  am December 4 2011 @ 2:34 pm

  buna ziua sintem 4 frati si mama tata decedat .Nu s-a dezbatut mostenirea intre frati lui tata figurind toti in acelasi titlu de proprietate mama a mers la primarie si a scos anexa 24 si i s-a inminat si adeverinta de proprietar de pe un teren din titlu comun si a inceput demersurile notariale As vrea sa stiu daca s-a procedat corect la inminarea acestei adeverinte si la anexa 24 deoarece nu s-a dezbatut mostenirea intre frati lui tata va multumesc cu stima si respect vasile

 25. lupu corina said

  am January 24 2012 @ 8:33 pm

  sotul meu a decedat acum sase luni.avem doi copii minori si am nevoie de certificatul de mostenitor. unde se elibereaza acum dupa noua lege de la 1 oct 2011? la notar sau la tribunal daca nu sunt probleme?si actele de curatela unde se depun?

 26. Ciprian Goleanu said

  am February 22 2012 @ 11:51 am

  Buna ziua ,

  Suntem 4 frati , parintii sunt decedati 3 dintre noi dorim dezbaterea mostenirii , unul este impotriva se poate face ceva legal in acest sens , sau e inutil ?

 27. Dumitruc Neculai said

  am March 12 2012 @ 8:31 pm

  In urma decesului nasei mele de botez[sora tatalui meu],un alt var de-al meu a inmormintat-o fara sa ma anunte si pe mine.Ulterior acesta a luat actul de identitate, actul de proprietate precum si alte documente si mutindu-se in apartamentul defunctei. Va rog ajutati-ma ce trebuie sa fac,deoarece am si eu dreptul la aceasta mostenire. Va multumesc din suflet

 28. gheorghita maria said

  am May 6 2012 @ 4:43 pm

  buna ziua. sora bunicii mele a decedat in 2008,iar sotul ei in martie 2012 ambii nu mai au alti mostenitori in viata si mi-au lasat mie prin testamente bunurile lor respectiv o garsoniera si un loc de veci. ce trebuie sa fac sa le trec pe numele meu si in cat timp? multumesc

 29. Zubate Adrian said

  am May 18 2012 @ 3:56 pm

  buna ziua
  am o intrebare
  ce pasi trebuie sa urmaz in cazul in care tatal imi ofera loc de casa? el detine certificat de mostenitor.

 30. boitan ionut said

  am August 13 2012 @ 6:10 pm

  buna ziua,

  am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta.bunica din partea sotiei are o bucata de pamant de 1400mp cu casa din anul 1940 pe care vrea sa mi-l lase mie ca mostenire dar nu are nici un fel de acte pe el si am inteles k trebuie sa faca ea mai intai succesiunea dupa parintii ei(strabunicii) ambii decedati.
  caare este mai exact procedura?? multumesc

 31. OPREA M said

  am January 9 2013 @ 2:04 pm

  sunt casatorita de 30 de ani ,nu avem copii ,sotul meu mi-a lasat prin testament autentic la notar toata averea ezistenta la data decesului,El a decedat in anul 2011 luna martie.Acum sora sa solicita sa se intoceasca anexa 24 de la primarie si sa fie trecuta in anexa .Are dreptul sa fie trecuta in anexa 24 atat timp cat am un testament autentic pentru toata averea sa,Parintii decedatului adica ai sotului numai traiesc.Cum este legal sa scrie in anexa 24 .

 32. fira mihaela said

  am October 12 2013 @ 2:45 pm

  buna ziua,daca persoana decedata are in urma patru mostenitori respectiv:cea dea doua sotie cu care era casatorit legal,doua fiice cu prima sotie si nora(fiul fiind decedat).Casa a fost facuta cu prima sa sotie.Cea dea doua sotie poate sa vanda partea sa fara sa fie dezbatuta mostenirea legal?va multumesc

 33. Valentin Tacea said

  am November 28 2013 @ 4:02 pm

  Buna ziua as dori sa stiu daca am dreptul la o mostenire,parintii mei au avut in proprietate un imobil dar in anul 1985 au divortat dupa partaj casa a revenit mamei urmand sa plateasca o suma pe care nu a avut bani sa o achite intre timp tatal meu a decedat iar mama a facut un act notarial de vanzare surorii mele care a vandut imobilul….Rugamintea mea este sa stiu daca am acest drept la mostenire!multumesc

 34. Daniela said

  am April 11 2014 @ 6:26 pm

  Buna ziua,
  Parintii au divortat, fiecare s-a recasatorit, dar eu sunt singura fica a tatalui care a murit in 1995.Rudele din partea tatalui vor sa dezbatem succesiune pentru pamantul de la bunici.Din anul 1995 sotia a ridicat arenda pentru toata suprafata 1.38 ha care ii apartine tatalui dar aceasta se imparte: ea 1/4, eu 3/4(asa spune Notarul).Eu vreu sa stiu ce s-a intaplat cu apartamentul tatalui dar nu pot ridica anexa 24 fara sotia mostenitoare.
  Ce pot face daca nu e de acord sa-mi cedeze partea ei in contul arendei ridicate aproape 20 ani,iar eu nu pot afla informatii despre apartament fara anexa 24?
  Ea a ridicat anexa 24 in 2011 de la Primaria sct 3 Bucuresti, iar ea apare ca sotie,eu nu apar, e posibil asa? si nici o informatie despre apartamentament,apare doar pamantul.
  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc anticipat.

 35. Gina Mariana said

  am July 17 2014 @ 9:07 am

  Buna ziua.Mama mea a murit in urma cu 2 ani jumate.Ea mai avand inca 3 copii (precizez ca eu sunt adoptata).In contractul apartamentului este scris numele ei si al meu.Ceilalti sustin ca au si ei drepturi si vor sa dezbata mostenirea .As vrea sa stiu daca au drepturi aici atat timp cat apare numele meu in contractul casei.Precizez ca ei au spus ca daca eu le dau suna de 1000 de euro de caciula ei imi vor ceda mie partea lor.Se poate asa?Multumesc.

 36. LILIANA ATUDOREI said

  am February 26 2015 @ 8:53 pm

  buna seara! tatal meu a murit in dec. 2014.mama mea doreste sa vanda apartamentul in care locuim(contractul apartamentului este pe numele mamei si tatalui decedat), suntem 3 copii in viata. Mama a incheiat un contr. pt. vanzarea apart. cu o agentie si doreste sa_si cumpere un altul mai mic, cu o camera. Pe mine m_au scos din discutie, fiind al III lea copil, mi_au cerut sa_mi caut sa ma mut, pentru ca vor sa vanda apartamentul.am auzit ca discuta despre anexa 24 de la primarie…intrebarea mea : se poate face dezbaterea succesiunii fara semnatura mea, precizez ca sunt impotriva vanzarii apart. si_mi doresc partea ce mi se cuvine. ce trebuie sa fac? Multumesc !

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: