Cum pot sa procedez sa radiez de la Fisc o masina pe care am vandut-o fara sa fac acte

Tweet this

Andone Razvan din Alba Iulia s-a adresat echipei de la www.AsistentaPentruConsumatori.ro cu urmatoarea problema :
Buna ziua! Ma numesc Andone Razvan,sunt din Alba Iulia si va rog sa ma indrumati in problema pe care o am: in vara anului 2005 am vindut un autoturism, contractul pe care l-am facut, din neatentie l-am pierdut astfel ca nu mai am nici o data despre cumparator. Binenteles ca noul "proprietar"  nu a radiat masina asa ca eu platesc impozit de 3 ani .Mentionez ca actele inclusiv cartea de identitate i le-am dat de buna credinta. Intrebarea mea e ce as putea sa fac sa radiez masina stiind ca la tribunal imi cere contractul si datele cumparatorului? Ce as putea face chiar si mai putin "ortodox"? (mentionez ca masina era din 76 stare tehnica "varza", am verificat pe siturile respective atat asigurarea cat si verificarea sunt expirate,deci cred ca masina nu mai circula demult ci sta aruncata pe undeva sau la fier vechi).

In speranta ca veti da atentie rugamintii mele va multumesc anticipat!Iata raspunsul

Puteti sa cereti Justitiei in baza dispozitiilor inscrise  in Codul  Civil Roman,  la art. 1073 şi urm; art.1294 şi cereti sa se  pronunte o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare;
In baza hotararii puteti radia masina de la Fisc


DOCUMENTE NECESARE RADIERII UNUI VEHICUL IN BAZA UNEI HOTARARI JUDECATORESTI
• Cerere de radiere completata de solicitant ( si stampilata in cazul persoanelor juridice)
• Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare de pe raza localitatii de domiciliu a detinatorului
• Hotarare judecatoreasca ramasa definitiva care impune in mod expres radierea din circulatie a unui vehicul sau care atesta ca vehiculul respectiv s-a instrainat
• Certificate de radiere in 3 exemplare (formular tip completat prin dactilografiere)
• Carte de identitate a vehiculului
• Certificatul de inmatriculare
• Placutele cu numerele de inmatriculare
• Documente de identitate solicitant sau delegat (B.I. sau C.I.) original si copie xerox
• Timbru fiscal
• Adresa cu indicarea delegatului in cazul persoanelor juridice

Iata si un model de cerere de chemare in judecata care trebuie depusa la Judecatoria in a carei raza teritoriala se afla organul administratiei financiare care are in evidenta bunul pentru care continuati sa platiti impozit desi este vandut de mult

Domnule Presedinte,

Subsemnatul [.....], domiciliat in [....], in calitate de reclamant, in conformitate cu dispozitiile art. 112 Cod Pr. Civ. raportat la dispozitiile art. 1073 si 1294 Cod Civil Roman, chem in judecata pe numitul [....], domiciliat in [.....], in calitate de parat, pentru ca, prin hotararea ce o veti pronunta, sa pronuntati o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare cumparare a auto... [.....].

Obiectul actiunii [....]( trebuie precizat in concret, iar daca este vorba despre o actiune cu caracter patrimonial, trebuie aratata si valoarea acestuia ). Solicit, de asemenea, obligarea paratului la plata cheltuielilor de judecata pentru acest proces.

Motivele actiunii :
In fapt, arat ca [....] ( se arata imprejurarile faptice care constituie izvorul material al pretentiilor reclamantului ).
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 1073 si urmat. Cod Civil Roman si art. 1294 Cod Civil

Dovada actiunii inteleg sa o fac cu : acte ( trebuie enumerate si depuse copii de pe acestea ), martori, eventual interogatoriul paratului

Depun actiunea si actele de care am facut vorbire in [...]exemplare, unul pentru instanta si [....]pentru a fi comunicate paratului ( paratilor ) o data cu citatia. De asemenea anexez chitanta nr [...] reprezentand taxa de timbru, si timbrul judiciar in valoare de [...] .

Data[...]
Semnatura[....]

Domnului Presedinte al ( Judecatatoriei,[.....]


Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.comFoto : adviceonline.co.uk
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 13045

29 Comentarii pana acum»

 1. Bubu said

  am August 27 2008 @ 8:55 am

  Daca domnul nu mai are nici un act pt ca a vandut masina cum poate sa intocmeasca dosarul cu documentele de mai sus ?
  Cred ca raspunsul nu este adecvat intrebarii !
  Sunt multe astfel de cazuri in care vechiul proprietar inca mai plateste impozit la stat dar totul este facut “cu cap” pt ca de aici pierde tot romanu’ amarat, iar daca se gaseste masina undeva pe un trotuar tot vanzatorul care nu mai are habar de epava este amendat .
  Legea Romaniei sa traiasca !

 2. Danut Buia said

  am August 27 2008 @ 9:40 am

  Buna ziua, sunt si eu in aceeasi situatie disperata ca domnul Andone Razvan, am avut o Dacie Papuc pe firma, am vandut-o acum 8 ani cuiva pe care il cunosteam din vedere, am primit banii si am inmanat actele masinii cu promisiunea cumparatorului ca revine sa facem actele si nici in ziua de azi nu mai reusesc sa dau de el si platesc o groaza de bani la fisc, ce ma fac, sunt disperat, daca nu stiu datele lui cum pot sa-l dau in judecata?, ajutati-ma va rog!

 3. Iulian Urban said

  am August 27 2008 @ 3:42 pm

  Raspuns pentru Bubu

  Se poate demonstra cu martori faptul ca ai vandut masina, nu iti trebuie neaparat documente

 4. Autodidact said

  am August 28 2008 @ 9:25 am

  Declarati masina furata

 5. Iulian Urban said

  am August 28 2008 @ 10:04 am

  Raspuns pentru Autodidact
  Nu cred ca este o solutie buna sa declari masina furata, pentru ca poti sa te trezesti ca , este identificata dupa serie sasiu in trafic, si iti bati singur [ sau ma rog ti le bate Politia ] cuie in talpa
  Tot apelarea la Justitie este solutia corecta
  Cu stima
  Urban Iulian

 6. Danut Buia said

  am August 29 2008 @ 5:27 pm

  Exista cumva o prevedere in codul fiscal ca poti sa dai o declaratie pe propria raspundere la administratia financiara ca nu mai detii nici o masina ( pur si simplu nu stii de ea pe unde este si nici nu poti sa dai de detinator )ca sa o pot radia din evidentele fiscale? Eu am fost in audienta la Politia Rutiera si mi s-a sugerat varianta asta sau pur si simplu sa o declar furata si cu actul de la Candiano Popescu sa o radiez, Domnule Iulian Urban, ce spuneti? Daca aveam martori sau un act de mana cu cumparatorul poate il actionam in instanta, dar nu stiu pe cine sa actionez, de la masina nu mai am decat o copie de pe cartea de identitate a masinii

 7. adrian said

  am December 11 2008 @ 11:05 am

  Sunt in aceeasi situatie.
  Masina vanduta ,actele inmanate ,contractul de vanzare l-am ratacit in neatentia mea.Nu mai stiu nici un fel de date ale cumparatorului. Nu imi pot radia masina de la fisc.
  Observ ca este um topic vechi dar poate cineva are raspuns la problema mea.
  Multumesc

 8. florin s said

  am January 12 2009 @ 8:06 pm

  am vandut o dacie acum 2ani (masina era din1983)fara acte ,dar a ramas cartea la mine ;o pot radia? masina cred ca a fost vanduta de mai multe ori nu mai stiu nimic de ea .Va multumesc!

 9. cristi said

  am January 30 2009 @ 3:48 pm

  Am vandut o Dacie din 1981, si am facut (spre neatentia mea)doar o chitanta de mana in care am trecut toate datele personale ale cumparatorului de pe buletin. Mentionez ca am pastrat cartea de identitate a autoturismului in original.Ulterior am facut o adresa la pol.in care am specificat ca am vazut masina pe o strada din cartier si solicit ca sa se faca demersurile necesare de catre politie pentru a i se retine actele in scopul perfectarii actelor de radiere.Dupa cateva saptamani am primit raspuns de la pol. cum ca sau efectuat cercetari la locul afirmat de mine unde se afla masina,dar nu mai era acolo (La cat de repede sa miscat politia…)dar ramane in evidentele lor in continuare..!Acum intrebarea mea este: Ce pot sa fac sa o pot radia de la impozit?
  Numerele masinii vandute erau preferentiale,si as dorii sa mi le recapat…dati-mi un raspuns va rog !

 10. admin said

  am January 30 2009 @ 5:05 pm

  @ cristi

  Buna ziua

  Solutionarii problemei dumneavoastra avand in vedere faptul ca nu puteti sa ajungeti la un acord cu actualul proprietar al masini este sa obtineti o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva care impuna in mod expres radierea din circulatie a vehiculului sau atesta ca vehiculul respectiv s-a instrainat daca este cazul
  Actiunea in justitie se va motiva pe dispozitiile inscrise in Codul Civil Roman, la art. 1073 ?i urm; art.1294.
  In baza hotararii puteti radia masina de la Fisc.
  La cererea de chemare in judecata se vor anexa copii de pe actele de identitate copie de pe chitanta prin care s-a facut vanzarea si copie de pe cartea de identitate a masini.

  Multumesc
  BOGDAN BALAN
  http://www.asistentapentruconsumatori.ro

 11. Mate Ioan said

  am April 15 2009 @ 10:34 pm

  Am vandut un camion in 2005,octombrie pt care am facut un contract de mana cand mi-a dat avansul, semnat de mine, de cumparator si de un martor adus de el. Ne-am inteles ca nu-i dau masina pana cand aduce restul de bani. intre timp eu am plecat in delegatie pt mai mult timp si am lasat imputernicire facuta la notar sotie mele pt a semna contractul de vanzare- cumparare.Cumparatorul nu a venit sa radiem masina nici acum, cartea de identitate a masini este la mine, el are doar talonul, iar in contractul de vanzare-cumparare facut la un birou notarial cand s-a platit diferenta de bani s-a omis data incheierii contractului dar am data pe contractul facut de mana de cand mi-a dat avansul si pe inputernicire. eu as vrea sa radiez camionul pt ca primesc somatii de la finante pt ca impozitul nu este platit. am incercat sa-l contactez pe cumparator si ma tot amana. ce as putea sa fac sa rezolv aceasta problema?

 12. karacsony said

  am October 3 2009 @ 1:34 am

  dragi mei va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie pt 2 masini care le-am vandut dar nu am facut contracte de vanzare,Pe un propietar il stiu unde sa il gasesc dar nu vrea sa faca actele,iar pe al doilea nul stiu pt ca la cine am dat masina si el a dato mai departe si nu stiu unde se afala acuma masina.Eu sunt plecata din tara si m-am intors sa fac pasapoartele si buletinu la copii si la fisc cand am fost sa platesc o chitanta am constata ca trebe sa platesc 65 de milioane de lei o suma enorma si nu pota sa fac actele pana nu platesc suma asta iar propietarul care stiu de el nu vrea sa isi plateasca taxle pe masina lui si nici sa o inscrie va implor sa ma sfatuit cum sa fac pt ca eu nu mai aam nici un act de la masina eventual sa rog fiscul sa imi de date,va rog sa ma ajutati pt ca copii sunt scolarizati in strainatate adresa mea de e-mail este mariana_frantzuaica@yahoo.fr

 13. MARIAN said

  am January 5 2010 @ 12:29 pm

  BUNA ZIUA

  MA NUMESC MARIAN AM SI O PROBLEMA LEGATA DE RADIREA UNUI AUTORUSIM,SPER SA MA PUTETI AJUTA SI PE MINE CU CATEVA SFATURI…

  TATAL MEU ESTE PROPRIETARUL UNUI AUTORUSIM DACIA ..FAB 1975.MASINA A FOST LUATA DE TIGANI SI DUSA LA FIER VECHI”CU TOT CU NUMERE”.INTRBAREA MEA ESTE:CUM POT RADIA MASINA SI SA NU MAI PLATESC IMPOZITUL?

  AM PRIMIT DE LA POLITIE O INSTIINTARE CUM CA INMATRICULAREA VEHICULULUIA FOST SUSPENDATA.

  TOATE TAXELE LA SECTIA FINANCIARA SUNT ACHITAE.

  MENTIONEZ CA TALONUL IL AM “ESTE TIPUL VECHI”IAR NUMERELE DE IMATRICULARE ERAU TOT VECHI…18-B-6258’dar nu mai sunt’.

  VA MULTUMESC ANTICIPAT

 14. Mihaela said

  am April 23 2010 @ 11:35 pm

  AM SI EU O PROBLEMA LA FEL MAMA MEA A VANDUT O MASINA OPEL RECORD DIN 1982 ACUM VREO 7 ANI SI NU PUTEM SA MAI DAM DE URMA EI PRIMUL PROPRIETAR A PROMIS CA FACE ACTELE INTR-O SAPTAMANA INSA A FACUT SHIMB CU UN ALT INDIVID CARE LA RANDUL LUI NE-A RUGAT SA LASAM MASINA PE NUMELE NOSTRU PANA O VINDE SI EL A PLATIT O SINGURA DATA IMPOZITUL SI IN REST TOT MAMA MEA A PLATIT SI ACUM EL A VANDUTO PRIN MOLDOVA NOUA SI RESPECTIVUL NU A MAI VENIT SA O RADIEM CU TOATE CA A PROMIS CA VINE ACUM 1 AN JUMATATE NU STIM CE SA MAI FACEM AM SCOS UN DUPLICAT LA CARTEA DE IDENTITATE CA NU AVEM NICI UN ACT AL MASINI SI NICI CONTRACT DE V.C , CAT AR COSTA O HOTARARE JUDECATOREASCA SI CE SA FACEM CA AM FOST LA POLITIE SI L-AM RECLAMAT PE AL DOILEA POSESOR DIN CEI TREI SI EL A NEGAT CA A AVUT VREO DATA MASINA PE CARE O CAUTAM CA NU AVEM DOVEZI CA E LA EL VA ROG FOARTE ,FOARTE MULT SA MA AJUTATI SA POT RADIA MASINA CA NU MAI POATE PLATI MAMA MEA 150 LEI PE AN LA PRIMARIE MULTUMESC ANTICIPAT

 15. flory said

  am May 7 2010 @ 12:39 pm

  buna nu se poate radia din oficiu sau pe proprie raspundere ?

 16. flonta florian said

  am July 2 2010 @ 1:44 pm

  as dori sa stiu daca pot anscrie an romania un autoturism adus din italia care este pe numele meu si am pierdut actele nam numai talonul daca puteti sami dati un raspuns

 17. Vio said

  am July 29 2010 @ 10:57 am

  Buna ziua. Am si eu aceeasi problema. Am vandut o masina acum cativa ani si nu am dat de masina, pana acum 2 ani cand am vazut-o in trafic, intamplator. La volan era alta persoana, desigur. Masina a fost vanduta de 3-4 ori pana a ajuns la el. I-am cerut sa facem acte dar m-a tot amanat pana cand a avut un incident in trafic si i s-a luat certificatul de catre Politie. Am dat de proprietar si i-am luat numerele, cu insistenta si scandal, dupa ce i-am achitat 1000 RON. Nu a vrut sub nici o forma sa imi dea numerele decat cu bani. Am un act de vanzare cumparare incheiat intre mine si primul proprietar, facut de mana. Pot sa imi radiez masina? Mai am sanse sa nu mai platesc taxe la finante?

 18. sorin said

  am August 24 2010 @ 12:20 pm

  Va salut!

  Anul trecut in octombrie mi s-a furat masina proprietate personala.
  Pina la ora actuala nu a fost gasita.Prin februarie anul asta am fost la politie si am cerut o adeverinta prin care ei confirmau plingerea depusa de mine privind furtul turismului pt a o depune la administratia financiara cu scopul de a-mi suspenda plata impozitului aferent perioadei in care eu nu eram in posesia masinii.Deci suspendare,nu radierea ei din evidentele fiscale(am inteles ca trebuie sa treaca 5 ani de la furt ca sa poata fi radiata.
  Intrebarea mea este daca eu am vreo obligatie de plata pt aceasta masina din momentul depunerii plingerii la politie si prezentarea acestei adeverinte la administratia financiara si apoi pina la expirarea celor 5 ani cit trebuie sa astept pt a o radia in cazul in care nu o gasesc?

 19. lamba ion said

  am November 4 2010 @ 7:08 pm

  buna seara

  am cumparat si eu o masina si nu am finalizat actele adica nu am trecut auto pe numele meu pentru ca cel de la care am cumparat auto a plecat din tara acum am pierdut talonul cum pot sa trec autoturismul pe numele meu fara talon dar am act notarial de vanzare cumparare cartea masini fisea de identificare
  daca cineva poate sa-dea un sfat cum sau ce trebuie sa fac pentru a perfecta actele
  VA MULTUMESC

 20. daniel said

  am January 25 2011 @ 8:34 pm

  buna ziua….
  am si eu o problema…am vandut o masina acum cateva luni…mai sigur in februarie…am facut contract de vanzare-cumparare mi-a dat banii si a ramas sa-mi trimita cumparatorul radierea pt a o scoate de la impozit…
  dupa cateva saptamani…m-a suna si imi spune ca si el a vandut-o la timpul lui mai departe si nu-mi mai trimite radierea….acum ce pot face?…platesc si acum la masina in continuare….pe cine sa mai dau in judecata?…va rog ajutati-ma.stima

 21. ionut said

  am February 27 2011 @ 9:41 pm

  Va salut

  Am si eu o problema,am cumparat o masina de vre-o 6 luni .masina e de firma .pe talon,pe carte ,e trecuta firma .firma a vandut-o cu factura .unei persoane 1.persoana 1 a vandut=o altei persoane 2. persoana 2 mi-a vandat-o mie . dar prostia mea e ca nu am facut nimic la mana cu persoana 2.
  pe talon nu e trecut ca a instrainat masina .
  vreau sa o inmatriculez pe numele meu
  ,am fost la firma respectiva care e trecut in talon ,si surpriza
  masina e radiata fiscal. eu am carte am talon am factura am tot la ea
  ce inseamna:

  mai pot sa o inscriu pe numele meu ?
  pot circula cu ea asa?

 22. ionut said

  am February 27 2011 @ 9:42 pm

  ajutati-ma va rog mult

 23. fery said

  am April 5 2011 @ 6:38 pm

  am si eu o problema…am cumparat acum 11 ani o masina care e inmatriculata pe firma..nu demult s-a stricat motorul la el si as dori sa-l predau la remat… problema e ca nu am transcriso pe mine pentru ca de 8 ani proprietarii firmei sau stabilit in germania si nu mai stiu nimic de ei…va rog sa-mi spuneti cum as putea radia aceasta masina daca nu e pe numele meu!!!! VA MULTUMESC!

 24. marius grecu said

  am November 24 2011 @ 7:56 am

  va rog dati/mi un raspuns referitor la radierea unui autovehicul *dacia 1310* an fabr 1984, instrainat prin act de mana cu titlu de utilizare, posed CI auto, persoana caruia i/am instrainat/o a deceda.se poate scoate din evidenta fiscului , mentionez ca urmasii celui caruia i/am dat/o au instrainat auto

 25. tytyrez77 said

  am May 15 2012 @ 7:28 pm

  am vandut o masina acum 2 ani,cui am dat aceasta masina nu a fost un om serios acesta nu a perfectionat actele ,ba mai rau acesta a vandut aceasta masina mai departe la altu si acesta mai departe la altul,din motive bizare cartea de identitate a ajuns in proprietatea mea ,contractul de vanzare tot la mine ,catrea de identificare(aceea de la biroul acte auto)care se elibereaza si se stampileaza pa primarie este tot la mine ,specific, ca pe spatele certificatului am specificat ca masina este vanduta d…lui la data de… Cum pot sa o radiez .va multumesc

 26. chelariu dumitru said

  am February 2 2013 @ 10:38 pm

  ma numesc chelariu dumitru si am o rugaminte daca imi puteti da un sfat,am cumparat o dacie 1100 printre primele care s-au fabricat am mers cu ea vreo 3ani dupa aceea a ramas pe chituci timp in care mi-au furato tiganii cu tot cu talon si numere acum mai am doar cartea ei .Platesc la ea impozit de 15 ani degeaba plus ca mi=am cumparat solenza si platesc la doua Va rog sa=mi dati un sfat sa o scot de la impozit.VA MULTUMESC ANTICIPAT.

 27. MIHAI VALERIU said

  am June 24 2013 @ 4:48 pm

  am cumparat o masina de la o firma cu chitanta de mana stampilata ca stampila firmei semnata de administratorul acesteia care era si singurul ancajat am mai facut inca o chitanta precum ca am cumparat masina si nu am furato la fel stampilata si semnata atit de administrtor cat si de martori.ADMINISTRTORUL mi.a dat actele masini dar cartea de identitate a motivat ca a pierduo si mia dat o copie legalizata conform cu originalu urmand sa mio aduca in cateva zile cad vine sa facem;a notar un cotract de incredere el avand masin in leazig.Din 2010 nu avenit nici in ziua de azi am f.ost eu la unicredit tiriac nici nau vrut sa stea de vorba cu mine.momentan tipu este dat in judecata de unicredit ftma bagata in insolventa. am luat legatura cu administratorul judiciar care mi.a spus sa ostapanesc sanatos ca pe ei nui intereseaza masina ci bani pe ea urmand sai puna apartamentul in vanzare ei nu sta sa fuga pri tara dupa masina. eu m.am oferit sa duc masina el mi.a zis sa stau linistiT SI SAL DAU IN JUDECATA PETRU PE CIVIL URMAND CA HOTARAREA SA TINA LOC DE ACT VANZARE CUMPARARE CA SA O POT INSCRIE PE NUMELE MEU. Va rog cei care va pricepeti sa ma sfatuiti ce sa fac. VA MULTUMESC.

 28. lahman said

  am August 19 2013 @ 2:49 pm

  am plecat cu masina din romania si in sfarsit am reusit sa o inmatriculez in uk; nu pot sa o radiez in romania, deoarece cer procura notariala speciala de la consulat cu care cineva din familie sa mearga sa o radieze; inainte de plecare am facut o procura notariala generala pentru absolut orice prin care acel cineva din familie sa poata rezolva in locul meu in tara.Ce Dumnezeu? Cine merge la consulat? cum procedez?

 29. Stoicescu said

  am August 28 2014 @ 8:13 pm

  Am accidentat autoturismul nu mai vreau S-o repar cum trebuie să procedez S-o scot de la impozit dacă poate cineva să-mi răspundă vă mulțumesc

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: