Banner

Cum se mi se poate pune POPRIRE pe salariu daca nu am platit ratele la un contract bancar de credit de consum

Tweet this

Intrucat multi consumatori care au citit acest material http://www.urbaniulian.ro/2008/08/14/poate-banca-sa-imi-scoata-casa-la-vanzare-daca-nu-am-platit-ratele-unui-contract-de-credit-de-consum/ , au cerut explicatii legate de modul in care se deruleaza executarea silita a unui contract de credit de consum , am descris mai jos derularea fazelor acestei proceduri prevazuta de Codul de Procedura Civila Roman.

Poprirea este un act de executare silită reglementat ca forma a executarii silite mobiliare.. Sediul materiei îl găsim în Codul de procedură civilă - Cartea V, Capitolul II, sectiunea V, articolele 452-461 Cod Procedura Civila
Institutia popririi presupune existenta a patru parti implicate ::
[1] creditorul popritor , in cazul nostru banca,
[2] debitorul care a intarziat plata ratelor
[3] tertul poprit adica compania care plateste salariul sau alte drepturi financiare catre debitorul care a intarziata plata ratelor,
[4] executorul judecatoresc , cel prin care se înfiintează poprirea in baza unui titlu executoriu

Poprirea se înfiintează:
- de către instantă, din oficiu, de îndată ce hotărârea este executorie, pentru sume datorate în conditii speciale (când sumele sunt datorate cu titlu de despăgubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vătămare corporală etc.); in cazul contractelor de credit banca de consum, acestea sunt titluri executorii si se poate trece direct, fara incuviintarea instantei de judecata la executarea lor silita
- de către executor, în celelalte cazuri.
Creditorul, în baza unui titlu executoriu, face o cerere de poprire către executor, indicându-i datele restantierului asupra căruia să se îndrepte si tertul despre care are cunostintă că detine sau va detine într-un viitor apropiat sume de bani, titluri de valoare sau alte bunuri  mobile incorporale urmăribile care se vor plati sau vira debitorului.

De aici, deriva două caracteristici ale popririi veniturilor care forma a executarii silite :
- poprirea actionează imediat;
- poprirea actionează pe termen nelimitat.
În urma acestei cereri, tertul [ angajatorul restantierului ]  este obligat, după ce verifică titlul executoriu, să cerceteze dacă detine în fapt bunuri sau sume de bani ale debitorului.
Poprirea presupune, din partea tertului :
-1) o indisponibilizare a sumelor reclamate prin ordonanta de poprire, în conditiile legii;
-2) o eliberare a respectivelor sume către executor, în măsura existentei lor în conturile debitorului la data depunerii ordonantei de poprire.
Ca o caracteristică, fată de celelalte acte de executare silită, poprirea se înfiintează fără somatie si nu este necesară nici măcar încuviintarea executării silite de către instantă. Legea cere doar existenta unui titlu executor care in cazul nostru este contractul bancar de credit de consum.
Executorul va trimite tertului o copie certificată de pe acest titlu executoriu . Dar cine certifică faptul că respectiva copie este conformă cu originalul, legea nu o spune.
O altă problemă importantă legată de poprire constă în faptul că unii terti de rea-credintă (sau de bună-credintă, din punctul de vedere al debitorilor), tertii popriti, deci, pot anunta în ziua primirii ordonantei de poprire pe debitor să-si retragă banii pe care îi are în cont. Singura posibilitate de a dejuca această manevră este cea prin care executorul va cere tertului să înregistreze si ora primirii ordonantei de poprire, insa in fapt angajatorii tin partea angajatilor lor.
Sumele poprite vor fi retinute si apoi consemnate la Trezorie [ la CEC nu se mai consemneaza de cand aceasta a devenit banca, adica din momentul in care CEC  a incetat sa mai primeasca taxele judiciare de timbru ] , dovada consemnării fiind înmânată executorului judecatoresc . În acest sens, datoria executorului este să-si deschidă un cont la CEC, altfel sumele fiind consemnate pe seama si la dispozitia executorului.
În cazul în care tertul nu-si respectă obligatiile ce-i revin pentru efectuarea popririi, creditorul, debitorul sau organul de executare, în termen de trei luni de la data când tertul trebuia să consemneze sau să plătească suma urmărită, pot sesiza instanta de executare în vederea validării popririi.
Dacă instanta constată că tertul, cu rea-credintă, nu si-a îndeplinit obligatiile ce-i revin,instanta de judecata îl va obliga la plata unei amenzi .
De asemenea, hotărârea de validare a popririi constituie titlu executoriu.
Pe lângă această amendă fixată de instantă, tertul va putea răspunde pe calea unei actiuni separate, pentru prejudiciul cauzat creditorului prin nerespectarea cu rea-credintă a obligatiei ce îi revine prin ordonanta de poprire.
O modalitate aparte de poprire este reglementată de Legea nr.99/1999 în art.80-82. Potrivit acestora, pentru obligatiile garantate conform Legii 99/1999 (si în situatia în care tert este o bancă), creditorul poate efectua poprirea fără executor. Legea nu denumeste poprire această operatiune, dar ea este similară celei prevăzute de Codul de procedură civilă.
Astfel, creditorul va notifica banca în legătură cu intentia sa de a-si satisface creanta din sumele depuse de către debitor la bancă.
Notificarea va fi însotită de o copie de pe contractul de garantie (garantie reală mobiliară, conform Legii nr.99/1999).
După ce va face verificările cerute de lege, banca va bloca contul si va plăti creanta creditorului garantat din sumele acestui cont, înstiintându-l despre această măsură si pe debitor.
Revenind la dreptul comun (codul de procedură civilă), consemnarea sumelor poprite se va face de către tert în termen de 15 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadenta acestora.
Eliberarea sau distribuirea sumelor de bani consemnate ,se va face de catre executorul judecatoresc numai după împlinirea termenului de 15 zile de la primirea dovezii de consemnare a acestei sume.
Împotriva popririi si a actelor de executare silita se poate formula de catre tertul poprit sau de catre debitor actiune de contestatie la executare, caz in care sunt aplicabile prevederile generale privind această institutie din Codul de procedură civilă.
Ca o concluzie, poprirea este un act de executare silită fiind, din punctul de vedere al unui executor, cea mai comodă operatiune (nu presupune obligatoriu deplasarea pe teren) si cea mai "curată" (nu incumbă existenta contactului direct cu debitorul). Acestea sunt marile avantaje ale popririi.


Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.com

Foto : ziuadecj.ro
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 19543

37 Comentarii pana acum»

 1. ticut said

  am March 5 2009 @ 5:06 pm

  situatia acestei popriri e foarte delicata. eu sunt in situatia de a mi se fi blocat contul de salarii pentru niste amenzi, care nu mi-au fost comunicate, nu au fost semnate(practic nu au indeplinit cerintele OUG 2/2001) si mai nou, de a mi se fi retras din acel cont o suma chipurile echivalenta cu amenda! cum se poate indrepta aceasta situatie? ne vom intoarce in timpurile in care oamenii foloseau doar cash, sau vom lucra toti la negru pentru a evita asemenea mizerii! eu unul imi voi inchide toate conturile, toate cardurile si nu voi mai lucra in veci cu vreo banca! va sfatuiesc pe toti sa faceti la fel pentru ca statul si bancile si-au dat mana si acum ne seaca de tot ce avem!

 2. duscas ioan said

  am March 18 2009 @ 2:33 pm

  in anul de gratie 2009 mi se face poprire pe cont personal pentru o amenda de circulatie primita la data de 18 10 2002 . este o situati normala ca dupa sase ani de la aplicarea unei amenzi sa ti se puna poprire pe cont fara ca macar sa ti se comunice in prealabil o somatie ?

 3. MONEA JEAN said

  am August 10 2009 @ 2:46 pm

  Ma numesc Monea Jean Alexandru din bucuresti si am o situatie similara : intrebarea mea este : CAT LA SUTA DIN SALARIU SE PUNE POPRIRE DE CATRE BANCA IN CAZUL DE FATA.EU AM UN SALARIU DE 2000 RON IAR SOTIA 1200 . VA PREZIN SITUATIA MEA FINANCIARA PANTRU URMATOARELE LUNI.MOTIV PENTRU CARE NU MAI POT PLATII RATA MEA DE 1100 RON

  DATORII BANCI SEPTEMBRIE OCTOMBRIE NOIEMBRIE DECEMBRIE
  piraeus bank (SOTIE 561 561 561 561
  piraeus bank card(SOTIE) 175 175 175 175
  card avantage SOTIE 180 180 180 180
  raifaisen bank card (SOTIE) 100 100 100 100
  raifaisen bank cec(SOTIE) 120 120 120 120
  euroline bank post (SOTIE) 100 100 100 100
  TOTAL
  DRD DESCOPERIRE CARD (SOTIE 75 75 75 75
  BRD DESCOPERIRE CARD (EU) 85 85 85 85
  DATORII DIVERSE
  TELEFON FIX + MOBIL 60 60 60 60
  LUMINA 60 60 60 60
  INTERNET 40,7 40,7 40,7 40,7
  ANTENA CABLU 22 22 22 22
  COSMOTE 30 30 30 30
  INTRETINERE 165 165 165 165
  BANK POST 0 0 0 0
  PIRAEUS BANK( EU) 1100 1100 1100 1100

  Total VENITURI: 2000+1200+40 ron=3240 ron

  Total datorii :2873.7 ron

  OARE CE ESTE DE FACUT????????

 4. iuliana said

  am May 25 2010 @ 12:37 pm

  am o poprire pe salariu de o treime si mi se blocheaza contul in fiecare luna ,luna mai mi sa oprit o treime din salariu de catre angajator si mi sa luat si de la banca o treime din ce a ramas pe card.ce trebuie sa fac sa nu mai opreasca si banca

 5. CARMEN B said

  am August 2 2010 @ 10:56 am

  luati o adeverinta de LA SERVICIU PRIN CARE SE CONFIRMA CA S-A INSTITUIT POPRIREA REPREZENTAND DEBITUL……, MERGETI CU EA LA BANCA SI AR TREBUI SA FIE SUFICIENT. SUCCES!!!

 6. adi said

  am August 13 2010 @ 10:47 am

  buna ziua
  am infiintata o poprire pe salariu de 33 la suta .
  acum vine statul si imi mai ia 25 la suta.
  reglementarile legale in vigoare stipuleaza ca nu pot fi poprite sume mai mari de 33 la suta pentru orice alte datorii.
  totodata, legislatia mai prevede ca ordinea de plata a datoriilor este : alocatii ptr intretinere…datorii si taxe catre stat…datorii de… si a patra alte datorii..deci cele catre banci
  este normal ca sa mi se retina odata 25 la suta pentru stat( obligatii catre stat) si apoi inca 33 la suta catre banci sau trebuia sa mi se mai retina pentru banci doar diferenta pana la 33 la suta, adica decat 8 la suta?
  cu stima, adi

 7. Marian said

  am August 18 2010 @ 7:14 pm

  Buna ziua.Incepand cu luna iulie 2010 mi s-a facut poprire pe salariu in procent de 30%,poprire de care eu nu am luat cunostinta.Este corect?In urma documentarii am citit articolele respective si am aflat ca pot face contestatie in temeiul art.400.C.proc.cv.
  O alta problema intervine in momentul in care statul imi mai retine 25%. Avand in vedere reglementarile legale actuale este normal sa mi se retina 55% din salariu?
  Aceasta poprire intervine de la asociatia de poprietari la initiativa administratorului.Poate exista o cale legala prin care sa-mi pot micsora poprirea?Multumesc.

 8. Bogdan said

  am September 7 2010 @ 1:38 pm

  Am o poprire pusa pe contul de salariu(fiindu-mi blocat tot contul), fara sa fiu anuntat in prealabil. Ce pot sa fac sa deblochez macar 2/3 din salariu.
  Asta in conditia cand executorul bancar a refuzat sa incheiem un acord prin care sa platesc 1/3 din salariu. Este legal sa opreasca tot salariul?

 9. Bogdan said

  am September 7 2010 @ 4:00 pm

  Daca angajatorul nu imi mai plateste salariul pe card(deci prin banca), executorul nu poate face nimic? El cum mai recupereaza banii? Eu nu pot pati nimic in acest caz?

 10. MONICA said

  am February 4 2011 @ 10:22 pm

  Buna ziua,
  Am o restanta la o banca iar aceasta ma ameninta cu poprirea venitului.Se poate popri venitul in conditiile in care acesta este reprezentat de Indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani?Mi se pot retine 30% din indemnizatie ca si poprire?
  Va multumesc!

 11. Calistru Ionut said

  am March 25 2011 @ 10:45 am

  Buna ziua,am un credit si nu mai pot sa platesc am deja intarziere ma apropii de 90 zile,ce semnifica executare silita? ma dau in judecata si conform hotararii judecatoresti,se anunta angajatorul??mentionez ca lucrez in sistemul de stat si m-ar afecta daca ar venii la conducere asa ceva se face proprire pe salariu,pur si simplu?pe tot salariul?pentru cat timp?esti urmarit penal sau ceva de genul;? VA multumesc!

 12. sergiu said

  am April 19 2011 @ 2:46 pm

  Buna ziua…In 2009 am avut deschisa o firma de constructii si am ramas dator cu impozitul la finante pe doua semestre. acum in 2011 mi s-a facut poprire pe salar adica 85% din 520 am mai ramas cu 100 ron .intrebare mea este cat la % se poate face poprirea pe salar si dc sa facut poprirea pe salar doar in baza unei instiintari scrise fara nici un accept. va multumesc

 13. a gro said

  am May 9 2011 @ 5:32 pm

  sotia are un credit neachitat la banca, in contul p.f.a., garantat doar cu veniturile din profesia ei
  astazi a venit o poprie pe contul bancar unde vine alocatia copilului, in valoare de 800 ron lunar. aceste sume nu sunt considerate venituri din cate stiu eu si nimeni nu are dreptul sa retina aceste sume pentru ca ele apartin in fond copilului
  ideea e ca vor mai fi cateva transe care vor sosi in acelasi cont; cum pot face sa deblochez aceste sume? depindem total de acesti bani, neavand ate surse de venit
  va multumesc

 14. ioan said

  am May 12 2011 @ 10:35 am

  Hristos a inviat! sotiei i s-a facut poprire pe salariu, datorita intarzierii ratelor, pentru un credit de bunuri personale (creditul e facut pe numele sotiei, pt. cumnata-sa, … care a intarziat cu platile. in fine, asta nu conteaza pt ca nu-i pe numele la aia si noi luam “bobarnacele”, nu putem sa-l transferam pe numele ei, stim asta).
  nelamurierea mea este urmatoarea, au voie sa faca poprire atat creditorul (banca de unde a luat creditul), cat si compania care plateste salariu (tertul poprit)? daca da, pe cat la suta din salariu? din cate stie eu, nu e voie sa se faca pe mai mult de 1/3. nevasta-mea castiga 1500 lei net, iar acum i se mai dau 600 de lei. dupa cum spuneam, ii opreste atat banca de unde isi ridica banii cat si banca creditoare. astept o lamurire. va multumesc si respect!

 15. ioan said

  am May 12 2011 @ 10:40 am

  scuzati folosirea sau nefolosirea unor termeni juridici, in unele situatii, s-a facut sau, nu s-a facut, din nestiinta. o zi buna!

 16. socoleanu eduard said

  am July 17 2011 @ 1:53 pm

  Am un salariu de 547 RON,diurna deductibila 65 RON pe zi,i-ar diurna nedeductibila 25 RON pe zi.
  Am poprire pe salariu de 700 RON este corect?

 17. ioan ilas said

  am July 19 2011 @ 6:11 am

  AM O DATORIE LA O BANCA SI INCEPAND DIN ACEASTA LUNA MI SA PUS O POPRIRE PE SALARIU DE 50%,TINAND CONT CA AM 6 GURI DE HRANIT,ESTE CORECTA ACEASTA POPRIRE?

 18. Popescu Andreea said

  am July 24 2011 @ 3:33 pm

  Va rog sa-mi spuneti dupa cat timp de la neplata ratelor se face poprire pe salariu? Cam la cate luni?

 19. catalina said

  am July 27 2011 @ 6:11 pm

  buna ziua as dorii si eu o lamurire a unei propiri pe salariu, este corect sa mi se opreasca pe 1 luna de zile tot salariul? daca voi inchide contul cardului ce se poate intimpla? angajatorul mi-a virat totii banii in cont si cei cu datoria mi-au luat absolut tot salariul, din contul cardului de salariul, ce pot face? eu vad abuz in toata treaba asta, cum imi vad banii inapoi? va multumesc.

 20. catalina said

  am July 27 2011 @ 6:31 pm

  cine doreste sa ma indrume cu un sfat care imi poate fii de folos, o solutie a prob mele, poate lua legatura cu mine pe id-ul sagapo_more, va multumesc.

 21. Gabriela said

  am October 17 2011 @ 11:31 am

  Buna ziua!

  Ati putea reveni asupra acestui articol, cu actualizarile necesare dupa modificarea Codului de procedura civila, in sensul obligativitatii incuviintarii executarii silite de catre instanta?
  Exista situatii in care, prin exceptie, nu este obligatorie obtinerea unei horatari judecatoresti de incuviintare a executarii silite (mai exact poprire)?
  Lucrez la o societate cu un numar mare de angajati si primim in repetate randuri adrese de infiintare a popririi de la executori judecatoresti, finante, banci si institutii nebancare si nu intotdeauna au hotarare de incuviintare a popririi. Exista cazuri in care, intr-adevar, nu este nevoie de o astfel de incuviintare? sau respectivii mizeaza pe neatentia tertilor popriti sau pe necunoasterea de catre acestia a legislatiei in domeniu?

 22. maria sandulache said

  am November 5 2011 @ 11:17 am

  as dori daca se poate sa imi spuneti cum pot debloca contul de salariu de la bancpost, cont care este blocat de otp bank in totalitate.
  si as mai dori sa stiu daca mai este valabila legea potrivit careia se poate infiinta poprire in cuantum de max 50% din salariu.
  in aceste conditii, cum a reusit executorul bancar sa blocheze tot contul?
  multumesc

 23. DRAGOMOR NICOLAE VALENTIN said

  am November 16 2011 @ 5:35 pm

  AM PRIMIT 2 COMUNICARI
  UNA DE LA JUDECATORIE SI UN ADE LA BIROU EXECUTORILOR CARE E AIA BUNA

 24. StiluRilu said

  am November 25 2011 @ 12:07 am

  imi place ca va plangeti ca niste fete mari. “vai am poprire” dar cand ai imprumutat bani de la banca a fost bine? sau cand ai luat amenda si nu ai fost in stare sa o platesti ca ai fost smecher sau ai platit dar nu mai ai chitanta te-ai gandit vreodata sa-ti achiti datoriile catre stat ? da traim intr-o tara mizerabila unde platim taxe si impozite mari dar mai fratilor trebuie sa platiti nu unii sunt mai smecheri si altii mai prosti. nu va mai plangeti ca aveti popriri ca sigur nu sunt din greseala.ganditi-va la ziua cand erati cu prietenii la gratar si nu mai era nimeni ca voi si cand a venit criza nu mai stiti pe unde sa plangeti.

 25. bea said

  am November 28 2011 @ 1:16 pm

  auzi mai stilurilu tu nu mai comenta atat daca habar nai , inseamna ca nu treci pri situatii asimilare, degeaba ironizez ca nu va mai plangeti atata…………….. si asa mai departe dar iti spun un lucru , omul nu stie la o zi la alta cand isi pierde locul de munca si nu mai poate plati………….tu sigur ca nu ai gure de hranit asa ca fii bun si ia mai taci tu cu ironizariile tale si cu nesimtirile ca tu sigur nu stii ce este saracia

 26. elina said

  am December 6 2011 @ 10:44 pm

  DOMNULUI SILU RILU IN CURAND ITI VINE CEASUL SI TIE. IDIOTULE….. ESTE CHESTIE DE TIMP….. CRETIN IMPUTIT CE ESTI…..ESTI RECUPERATOR? AI SA CAZI IN CURAND…… DE ABIA ASTEPT…….

 27. Aura said

  am December 29 2011 @ 1:24 pm

  Un singur comentariu am. Am vazut o multime de situatii aici….vi s-a raspuns vreodata?
  Pt ca raspunsuri nu vad…si ma refer la raspunsuri la obiect, nu intereseaza pe nimeni care e motivul popririlor. Ma intereseaza in ce masura se poate pune poprire pe cardul de salarii, adica in ce procent si in cazul in care se blocheaza contul in totalitate cat de legal este, se mai poate debloca inainte ca recuperatorul sa stinga debitul si daca da…in cat timp si cu ce cheltuieli?
  Multumesc

 28. adel said

  am January 18 2012 @ 12:39 am

  dragi mei romani,,,imi pare nespus de rau ca am luptat pt o democratie falsa,,,avem la putere oameni cu interese personale nu si pentru popor,,,noi oameni de rand inca nu ne cunoastem drepturile pe care le avem in tara noastra si nu suntem niciun popor unit si saritor atunci cand cineva are o problema,,,,poprire pe salariisi pensii se pot face numai o treime din venit pt o singura datorie de exemplu,,,daca mai sunt si alte datori fata de stat care nu sunt achitate se ajunge pana la 50%poprire,,,blocarea contului bancar de un executor fara a te instiinta este un abuz ilegal,,,normal aceasta blocare se face si se specifica cat la suta din venit numai de o hotarare judecatoreasca,,,dar toti executori aplica legea 409 cod procedura civila asa cum li se cuvin lor mai bine de exemplu la un salariu de 800ron imparti la 3 si afli restul care trebuie sa il mai ai in cont,ati intrebat cat timp dureaza poprirea,,,,pana se va achita datoria respectiva inclusiv dobanda,,,,eu sunt intr-o situatie f grava si am sunat peste tot,sunt f.multe pers,care detin niste scaune si functi fara sa aibe habar de acea munca sau lege,,,deci intr-un cuvant trebuiesc dati in judecata egal ca este banca sau executor,,,eu as dori sa intreb direct pe d-ul urban de ce nu face sait sa stie tot romanul care este suma de supraetuire a unei persoane pe luna, fara utilitatiile necesare,,,se numeste in termini bancari cos de cheltuieli,,,si ce banca din uniunea europeana da dobanziile pana la 56.71% pe luna nu pe an,,,iar in acte face falsuri si scrie 12%,,,ca sa avem o economie mai buna si un trai de viata decent trebuie sa dam jos acest complot de oameni care vaneaza poporul roman,,,,isarescu,boc,ministru economiei ,,,etc,,,isarescu este cel mai aschloch guvernator de banca nationala intr-un stat democrat,,,cum poate sa accepte dobanzi asa de mari la banci in tara cand in celelalte tari din ue sunt f mici ,,,,imi pare rau de aceasta tara in care m-am nascut ca,o sa ajunga mai rau decat ne-am inchipuit ,,,succes dragi mei romani

 29. Gheorghe Liliana said

  am February 8 2012 @ 5:37 pm

  am un credit la banca si mi-au blocat cardul de salarii unde ma pot adresa pentru a-mi opri atat cat prevede legea

 30. Marieta Petre said

  am March 12 2012 @ 12:44 pm

  Daca banca a trimis cerere la institutia unde lucrez pt poprire pe salariu si aceasta cere a fost pusa in aplicare,mai pot cei de la banaca sa ma dea in judecata pt executare silita?Mentionez ca nu mai am posibiliatatea de e plati rata integral si nici nu am bunuri imobiliare,eu locuind cu chirie.

  Va multumesc

 31. apostol marilena said

  am July 16 2012 @ 6:28 pm

  buna ziua as vrea sa stiu si eu care sunt procedurile sa nu mai am conturile blocate si sa imi fac poprire pe salariu esalonat

 32. catalin said

  am August 26 2012 @ 7:30 pm

  buna seara,

  am vazut ca toti aveti probleme cu popririle infiintate pe salariu.
  referitor la retinerea din salariu aceasta se poate faca pana la maxim 1/3 in cazul existentei unei singure urmariri.adica daca s-a pornit executarea silita pt o sg creanta nu se poate retine mai mult de 1/3 din salariu.In cazul in care exista mai multe urmariri nu se poate retine mai mult de 1/2 din salariu – indiferent de cate popriri au fost infiintate de la 2 in sus.

  Nu este prea indicat sa optati pentru incasarea salariilor in mana si sa nu platiti nimic la debitele care le aveti intrucat executorul judecatoresc va porni executarea silita asupra bunurilor dumneavoastra.

  In nici un caz nu se retine salariul integral.daca ar fi legal ce rost ar avea sa mai muncesti:)

  Bafta tuturor!

 33. japCandawip said

  am December 20 2012 @ 3:25 pm

  http://www.abercrombiefrssc.net/ – abercrombie and fitch uotvb http://www.uggbotsfr.com/ – bottes ugg slwtl http://www.uggbotsfr.com/ – ugg pas cher zcylh http://www.uggbotsfr.com/http://www.uggbotsfr.com/ wtmoo

 34. ioana mangar said

  am February 21 2013 @ 9:06 pm

  buna…am datorii la brd,un venit de 900ron+1165 pensia alimentara pt copil—si intrebarea mea este cat la suta imi poate pune propire pe salar banca?

 35. Gaby said

  am March 4 2013 @ 11:50 am

  @Catalin: Daca nu am bunuri gen casa, teren, masina, sau daca le-am cedat unor terti, ce bunuri poate sa-mi execute? Chilotii de pe mine? (scuzati expresia, dar alta mai buna nu am).

 36. Angela said

  am April 17 2013 @ 6:15 pm

  Am primit la firma o instiintare pentru un angajat cu o hotarare judecatoareasca emisa pe numele unui angajat de la un IFN pentru suma de 2200 lei. Imi solicita(respectiv solicita firmei la care sunt administrator) sa confirm poprirea iar “in caz de nerespectare a ordonantei de poprire se va solicita validarea la instanta de executare si amendarea tertului poprit”.
  Problema este ca acel angajat are deja 1 poprire si lucreaza doar cu jumatate de norma, adica 4 ore pe zi. Ce sa fac? Ce acte trebuie sa trimit?

 37. Cristea Vasile said

  am May 21 2013 @ 1:50 pm

  Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabile prin care un contract de inprumut a fost atribui sa fie platit de fosta mea sotie pentru un credit la BRD…ea (fosta ) nu a platit la timp rate bancare execurorul judecatoresc ne-a blocat la amandoi toate prorietatile inclusiv cardul meu de salariu .deci nu mai beneficiez de nici un leu din salariu…… executorul imi spune ca banca trebuie sa-mi faca un act aditional prin care ca fiu ecos dein acest contract ………..banca la randul ei spune ca timp de 6 luni ea ramane sub obervatie si abia dupa acest termen imi incheiei aditionalul …….ce pot face am ramas fara bani? Eu a inceput sa plateasca ratele

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: