Cum procedam cand ni se cere plata unei restante de catre o agentie de colectare debite – Strategia de Validare a Restantei

Tweet this

Cresterea industriei colectarii debitelor din Romania, a facut ca numarul consumatorilor romani care primesc somatii sau notificari de plata din partea agentiilor de colectare debite sa ajunga la circa 2,5 milioane. Multi dintre acesti romani, sunt curiosi sa afle cum trebuie sa procedeze si ce trebuie sa faca atunci cand primesc o asemenea scrisoare si li se cere plata unor sume de bani, mai ales ca de multe ori, li se aduc in discutie datorii foarte vechi, care au cate 2-5 ani vechime si atunci, multi dintre ei nu isi aduc aminte efectiv daca au platit sau nu aceste sume de bani.
Ei bine, in lunga traditie americana prin care specialistii in colectarea debitelor, chiar daca sunt implicati in activitati de recuperare a banilor pentru anumiti clienti, totusi nu uita sa dea sfaturi utile debitorilor, tocmai pentru a demonstra faptul ca le recunosc si respecta drepturile pe care acestia le au, informandu-i despre cum trebuie sa procedeze cand se confrunta cu un caz de colectare a unui debit, pornind exact de la modelul romanesc al site-ului www.asistentapentrudebitori.ro , exista de peste 20 de ani un site creat de o companie specializata in "repararea creditelor". Prin aceasta sintagma este definit un segment de piata, format din companii care acorda asistenta debitorilor, sa elimine din viata lor problema debitelor neachitate, si care-i ajuta sa isi "repare" istoricul creditarii, adica sa isi curete rapoartele de credit cu care figureaza in evidentele birourilor de credit. Un astfel de exemplu este CreditInfoCenter care are un site destinat debitorilor si care poate fi consultat aici .
Fiind specializat in probleme legate de industria colectarii debitelor, am decis sa dezvalui cateva sfaturi care pot si trebuie sa fie urmate de cei care primesc somatii de la agentiile de colectare debite prin care li se cere plata unor sume de bani, adica un fel de ghid caruia americanii obisnuiesc sa-i spuna " Debts Validation Strategy" ceea ce s-ar traduce in Romania sub denumirea Strategia de Validare a unei Restante.
Ca atare sa spunem ca Gigi primeste o notificare de la agentia de colectare debite ABC , care-i spune ca trebuie sa plateasca o restanta catre compania XYZ. In primul rand Gigi nu trebuie sa se sperie chiar daca in scrisoare i se spune ca va fi executat silit, ca va fi dat in judecata, etc, intrucat Gigi a citit si cunoaste Strategia de Validare a unei Restante si stie exact cum trebuie sa actioneze.
[1] In primul rand Gigi va trimite catre agentia de colectare debite ABC o scrisoare [ iata aici o varianta in engleza ] prin care Gigi trebuie sa transmita urmatorul raspuns :
" Cu referire la notificarea dvs. de plata no. din data de...va transmit acest raspuns, prin care va informez asupra faptului ca, fara sa recunosc debitul, fara sa refuz sa il platesc, insa intrucat am dreptul si doresc sa verific validitatea restantei pe care dvs. spuneti ca o datorez catre XYZ, va cer sa imi raspundeti in scris la urmatoarele intrebari :
- pentru ce fel de servicii/produse datorez eu aceasta suma de bani catre XYZ
- vreau sa imi explicati modul in care a fost calculata suma, cu defalcarea debitului principal fata de alte categorii de pretentii financiare cuprinse in total indicat de dvs
- sa imi trimiteti copii ale documentelor in baza carora dvs. si XYZ pretindeti ca eu datorez aceste sume de bani
- sa imi trimiteti lista completa a platilor pe care eu le-am facut catre XYZ sau creditorii originali, impreuna cu contractul semnat si graficul de plati, plus un extras complet de cont
- sa imi spuneti daca XYZ este creditorul original sau daca a preluat creanta prin cesiune sau subrogatie de la creditorul initial si daca este asa, sa imi spuneti care este identitatea acestui creditor original
- sa imi demonstrati ca dreptul de a pretinde suma de bani nu este prescris conform legilor romanesti in materie de prescriptie extinctiva
- sa imi spuneti care este numarul dvs. de inregistrare la ONRC , codul dvs. unic de inregistrare si faptul ca aveti in obiectul de activitate al societatii ABC activitatea de colectare a debitelor;
- sa imi spuneti care este numarul de inregistrare la ONRC si codul unic de inregistrare fiscala al creditorului XYZ si al celorlati eventuali creditori originali;
- toate documentele vreau sa imi fie trimise avans mentiunea conform cu originalul si avand semnatura originala si stampila reprezentantilor creditorului XYZ sau a eventualilor creditori originali;
Pana imi veti trimite aceste documente si raspunsuri/precizari, va notific prin prezenta asupra faptului ca, atat dvs. cat si XYZ sau creditorii originali, sa va abtineti de la faptul de a comunica date despre mine catre Biroul de Credit pentru ca mi-ai incalca drepturile, si daca voi suferi orice consecinta negativa de pe urma unei asemenea iniative a dvs. sau a creditorilor, ma voi adresa Justitiei sa cer obligarea la plata de daune.
Astept sa imi trimiteti raspunsul dvs. impreuna cu documentele solicitate in termen de 30 de zile de la data primirii prezentei scrisori pe care vi-o trimis astazi.....
Va notific de asemenea faptul ca, pana la data la care nu imi veti trimite un raspuns scris insotit de documentele solicitate, nu vreau sa ma mai contactati telefonic, e-mail sau in vreo alta forma si vreau sa notificati acest lucru atat catre XYZ dar si catre alti eventuali creditori originali, in caz contrar urmand sa le cer daune in Justitie sub acuzatia de hartuire si amenintare nefondata.
Daca nu imi veti trimite raspunsurile scrise si documentele cerute in cele 30 de zile, voi prezuma faptul ca notificarea dvs. de plata a fost rodul unei erori, si va voi cere sa ma stergeti din baza dvs. de date, si sa incetati orice alte proceduri impotriva mea."
Asadar Gigi da dovada de deschidere si dialog fata de agentia de colectare debite ABC si se declara dispus sa rezolve problema, obligand insa creditorul sa-i transmita dovezile restantei. Daca Gigi nu stie adresa sau datele de contact ale agentiei de colectare debite, el o poate cauta in portalul on-line www.vrajitorul.eu .
[2] In al doilea rand Gigi trebuie sa ceara in regim de urgenta de la Biroul de Credit sa-i comunice situatia inscrierii lui acolo, pentru a fi sigur ca nu a fost cumva inscris ca restantier; amintesc aici faptul ca, primul raport de credit solicitat intr-un an catre Biroul de Credit este gratuit iar pentru celelalte Gigi va plati o taxa de 6 ron, pe care si-o va recupera ulterior prin proces de la creditorul care i-a cerut ilegal sa plateasca sume de bani pe care Gigi nu i le datora.
[3] Daca cele 30 de zile au trecut si Gigi nu a primit un raspuns scris si documentele solicitate de la agentia de colectare debite ABC, trebuie sa pastreze dovada ca a cerut aceste lamuriri . In general mai ales cand este vorba de colectarea in zona B2C [ adica restante de la utilitati, telefonie mobila, adica debite multe dar de valori mici ] creditorii obisnuiesc sa nu trimita aceste documente cerute de Gigi, catre agentia de colectare debite, pentru ca pierd timpul cautandu-le in arhiva, printandu-le, costuri cu posta catre ABC , alte costuri ale ABC sa le trimita la Gigi adica o intreaga harababura pentru care, se prefera sa Gigi sa fie scos din lista de restantieri. Ganditi-va de exemplu la faptul ca , mai ales daca XYZ nu este creditorul initial ci a preluat restantele prin cesiune de creanta sau subrogatie, ca exista sanse foarte mari ca XYZ sa nu fi preluat toate actele de la acesti creditori initiali asa ca nu va avea ce sa-i trimita lui Gigi si va renunta.
Hai sa vedem ce are de facut Gigi daca primeste totusi raspuns si documente de la agentia de colectare debite.
In primul rand, Gigi trebuie sa verifice faptul ca a primit absolut TOATE documentele solicitate si ca acesta sunt conforme cu originalul, adica semnate si certificate prin stampila de catre creditori.Daca constata faptul ca sunt documente care nu i-au fost trimise, Gigi trebuie sa trimita o notificare catre agentia de colectare debite ABC sa le spuna ca nu i-au furnizat toate actele si ca atare, el a verificat, nu datoreaza banii [ dar sa verifice in mod real ca sa nu riste un proces inutil ] si sa le spuna ca refuza plata debitului, adica refuza sa valideze si recunoasca restanta. Daca el refuza sa valideze restanta, si va fi inscris la Biroul de Credit sau in alte baze de date referitoare la rau-platnici , el va putea sa ceara daune in Justitie impotriva creditorului XYZ sau a creditorilor originali ori ulteriori. In acest sens, Gigi va trebui sa trimita o notificare la Biroul de Credit, sa-i anunte ca el nu a validat si recunoscut total sau partial datoria, si sa le spuna sa nu il inregistreze in evidentelor lor [ deloc daca nu recunoaste debitul in totalitate ] sau sa il inregistreze cu datoria corecta [ daca recunoaste datoria doar partial ] . Trimitand aceasta scrisoare la Biroul de Credit, daca va verifica ulterior si va vedea ca a fost inscris ilegal in evidentele BC, va avea toate sansele sa le deschida proces si sa obtina daune de la Biroul de Credit.
[4] daca Gigi va mai primi alte scrisori sau notificari de plata de la agentia de colectare debite ABC, sau de la creditorul XYZ , alti eventuali ulteriori creditori care au cumparat creanta de la XYZ sau de la alta agentie de colectare debite, el va trebui sa trimita pe langa scrisoarea de la pct. 1 [ care se va trimite ca reactie la noua notificare ] si o reclamatie la Protectia Consumatorilor reclamand abuzul la care este supus de catre creditorul XYZ sau de catre creditori care au cumparat ulterior creanta de la XYZ. Sa ceara in scris agentiei de colectare debite ABC sau noii agentii de colectare debite care-i cere plata aceleiasi restante, sa fie ultima oara cand le solicita sa nu il mai deranjeze, altfel urmand sa le deschida proces pentru hartuire, amenintare si abuz.
In acelasi timp, Gigi trebuie sa apeleze la un avocat si sa deschida proces impotriva creditorului XYZ in solidar cu eventualii creditori originali sau ulteriori , si cu Biroul de Credit, astfel incat sa poate obtine o hotarare de exonerare si "reparare" a situatiei istoriei bonitatii sale, sa i se poate curata si sterge datele eronate inscrise la Biroul de Credit, si sa ceara si obligarea acestora in solidar sa-i plateasca daune si despagubiri plus cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.
Cam acestia sunt in mare pasii pe care eu, ii sfatuiesc pe consumatorii romani sa-i parcurga atunci cand primesc notificari de plata de la agentiile de colectare debite sau de la colectori de debite angajati de creditorii lor; sigur eu sfatuiesc de asemenea sa se dea curs negocierilor, ca problema sa se clarifice, si numai daca se constata ca acesti creditori nu doresc decat sa il hartuiasca ca sa il sileasca sa cedeze si sa plateasca datorii inexistente sau sume de bani aberante rezultate din penalitati ilegale sau generate de clauze contractuale abuzive, atunci sa apeleze la avocati specializati si sa le deschida acestora procese in Justitie si sa le ceara daune.
Pentru sugestii sau comentarii va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.com

foto:www.badcreditloandoctor.com
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 36290

220 Comentarii pana acum»

 1. creditcom said

  am June 19 2008 @ 3:20 pm

 2. dinel said

  am June 19 2008 @ 4:15 pm

  Buna ziua,

  As vrea in primul rand sa va felicit pentru initiativele prezentate. Probabil daca ar exista mai multe astfel de initiative Romania ar avea sanse sa ajunga o tara civilizata (in secolul urmator cel mai probabil).

  Articolul dvs. referitor la cum procedam cand ni se cere plata unei restante, mi-a reamintit de o intamplare neplacuta petrecuta cu destul de mult timp in urma legata de (defuncta) Banca Populara Romana, mai exact de experienta avuta cu lichidatorul acesteia. Din pacate pentru mine, la acea vreme nu ma gaseam in postura lui “Gigi” care stie ce are de facut si prin urmare am avut de platit oalele sparte de altii. Sper ca informatiile furnizate de dvs. sa-i ajute pe cei care mai au de-a face cu asa-zisi recuperatori care, profitand de faptul ca lumea evita ajungerea in instanta, solicita (si de cele mai multe ori si obtin) sub diferite amenintari sume de bani care chipurile ar reprezenta datorii, penalitati, etc.

  Cu deosebita stima,

 3. Cristina said

  am June 26 2008 @ 12:28 pm

  Buna ziua.Sunt in aceeasi situatie cu ceilalti 2milioane de romani restantieri.
  O restanta din 2001 dar de care nu am fost instiintata pana anul trecut in luna octombrie.
  Datoria fiind catre Orange,firma EOS a preluat acest caz si ma preseaza sa platesc pt un debit principal de 138,45 RON+penalizari de280,15 RON+taxa de reziliere 882,00 RON,ceea ce inseamna o suma totala de 1.300,60 RON.
  Mentionez ca nu am fost instiintata toti acesti ani nici macar de firma Orange,cea careia ii sunt datoare .
  In luna octombrie cand am primit prima instiintare despre aceasta datorie am cerut prin telefon o dovada,neamintindu-mi nimic.
  Dupa care,anul acesta in februarie am primit o alta instiintare cu penalizari de 200RON.Fiind extrem de aberanta aceasta procedura chiar nu am stiut cum sa procedez.
  Am asteptat sa fiu chemata in instanta dupa cum mi s-a spus,in cazul neachitarii,dar foarte ciudat ei
  au trimis copie pe contractul respectiv facut cu Orange plus 200RON penalizari.
  Deci,nu au actionat in instanta dupa cum au amenintat.

  Am gasit in ziarul Libertatea despre dv-stra si as dori un sfat sa-mi dati despre aceasta situatie.
  Ce este de facut.Debitul pentru firma Orange il pot plati oricand dar nu firmei EOS.
  Aceste penalizari nu le accept.

  Astept un sfat de la dv-stra,
  Va multumesc anticipat

  Lepadatu Cristina

 4. Iulian Urban said

  am June 26 2008 @ 12:29 pm

  Datoria dvs. fiind prescrisa nu mai aveti de ce sa faceti plata acesteia daca nu doriti.

 5. Catalin said

  am June 26 2008 @ 7:37 pm

  La noi este si mai grav: de vreo jumatate de an incoace firma recuperatoare “KRUK International SRL” ne trimite scrisori de amenintare cu executarea silita imobiliara pentru o datorie mai veche a baiatului nostru, decedat din Noiembrie anul trecut. Precizez ca nu stim despre ce datorie e vorba intrucat la momentul obtinerii creditului in discutie baiatul nostru era major si a facut-o in interes personal si in nume propriu. Pe de alta parte, desi am contactat in mai multe randuri firma de mai sus aducandu-le la cunostinta faptul ca persoana care a fost creditata a decedat (punandu-le la dispozitie, pt aceasta, documente doveditoare) ei insista si abuzeaza in mod constant nu doar prin renumitele lor scrisori, dar saptamana trecuta sotia mea (care se afla singura acasa – dupa cum va puteti imagina trece printr-o criza si o depresie datorate decesului fiului si urmeaza un tratament medicamentos) a primit vizita unui reprezentant al firmei recuperatoare care probabil venise sa faca noi presiuni asupra noastra. N-a avut noroc intrucat sotia nu i-a deschis usa asa ca a fost nevoit sa lase o alta scrisorica la cutia postala. O ultima precizare la acest caz, este inadmisibil sa primim aceste amenintari scrise pe o adresa la care proprietarul in drept nu este si n-a fost vreodata cel decedat (adica creditorul), ci bunica acestuia; ba, mai mult decat atat, scrisorile sa fie adresate celui decedat, ca si cum inca ar trai, supunand prin aceasta familia noastra la un stres in plus si nejustificat. Multumim de intelegere si ajutor.

 6. admin said

  am June 27 2008 @ 9:45 am

  Situatia descrisa de dvs. este de o gravitate iesita din comun ; cei de la Kruk ar trebui sa respecte durerea dvs. mai ales ca nu au cum sa mai incaseze banii de la o persoana decedata; despre ce firma de telefonie mobila este vorba ? Nu doriti sa va preiau cazul si sa le cerem daune in Justitie ?
  Astept raspunsul dvs.
  Cu stima
  Urban Iulian
  avocat ALQ

 7. Penalitatile nu pot depasi valoarea debitului restant, in lipsa unei clauze contractuale said

  am June 27 2008 @ 1:21 pm

  […] restantierul trebuie sa parcurga procedura de validare a debitului despre care eu am scris aici http://www.urbaniulian.ro/2008/06/19/cum-procedam-cand-ni-se-cere-plata-unei-restante-de-catre-o-age…, si sa ceara agentiei de colectare a debitelor sa-i trimita toate actele doveditoare ale debitului […]

 8. maria said

  am June 27 2008 @ 2:51 pm

  sunt si eu unul din pagubitii de la banca populara cred ca ar trebui sa ne ub\nim si sa dam in judecata BNR asa cum a ti sugerat deci va trebui sa luam o hotarare dar cine ia initiativa ????

 9. Ciobanu Octavian said

  am June 27 2008 @ 3:37 pm

  Eu am o problema MARE de tot cu un alt fel de creditor,si anume Directia Generala de Finante Gorj-ANAF.
  Acum 3 ani mi s-a intocmit o decizie de impunere de 650 milione lei vechi pe care am contestat-o la biroul de contestatii al DGFP Tg-Jiu si am castigat-o,anulandu-se debitul de mai sus.Dar baietii nu s-au lasat si au revenit cu un nou control si o noua decizie de impunere,in jur de 450 milioane lei(hehe) pe care am contestat-o din nou,dar de data asta am pierdut pe motiv ca folosisem motive legate de primul Raport si nu referitor la al doilea(sic!).
  De atunci am introdus actiune in instanta in contencios fiscal si pe data de 02.07.2008 se va da pronuntarea(vezi dosar 84/95/2008 pe site-ul Tribunalului Gorj).
  Problema este ca intre timp a inceput executarea silita impotriva mea si intrucat nu am bunuri mobile sau imobile pe numele meu vor sa-mi execute salariul.Ciudat este ca un an si jumatate nu au facut executare si taman acum incep sa faca acest lucru,cand ptocesul este la final.
  Mentionez ca in acest dosar s-a dispus proba cu expertiza contabila cu doi experti(desemnat+asistent) si amandoi expertii contabili au cazut de acord la finalul Raportului in capitolul CONCLUZII ca reclamantul(adica eu) “nu datoreaza taxa pe valoare adaugata pentru perioada verificata,nedepasind plafonul de scutire conform reglementarilor in vigoare”.
  Aceeasi concluzie rezulta si in Raspunsul expertului desemnat fata de obiectiile ANAF si anume:”mentinem cocluziile prezentate in Raportul de expertiza contabila,si anume ca…”.
  Eu cred ca,cu asemenea probe la dosar am 99.99% sanse sa castig procesul si sa obtin exonerarea de la plata acestor debite.
  Dumneavoastra ce credeti??
  Si ce credeti ca ar trebui sa fac ca sa opresc executarea silita?
  Si daca castig procesul,ce “chestii” as putea sa le fac celor care si-au batut joc de mine atata timp?

  Daca s-ar putea as dori sa va trimit si copii scanate dupa aceste documente ca sa va puteti face o idee mai clara despre cele intamplate.

  Va multumesc,cu respect,ing. Octavian Ciobanu

 10. Colectorul de debite si limitarea posibilitatii de a comunica cu debitorul said

  am July 2 2008 @ 1:12 pm

  […] de colectare debite si sa urmeze strategia de validare a restantei , despre care puteti citi aici http://www.urbaniulian.ro/2008/06/19/cum-procedam-cand-ni-se-cere-plata-unei-restante-de-catre-o-age… […]

 11. nimbus said

  am July 3 2008 @ 11:48 am

  Am si eu urmatoarea intrebare: ce se intampla atunci cand piata imobiliara cade intr-atat incat banca nu-si poate recupera restanta unui rau platnic ce a garantat cu un imobil prin vanzarea acelui imobil?

 12. Mariana said

  am July 31 2008 @ 3:14 pm

  Va urmaresc newsletterele de foarte mult timp, cu un interes deosebit si abia astazi m-am hotarat sa va scriu pentru a va cere niste informatii, asta daca sunteti binevoitor sa mi le oferiti.
  Ma numesc Mariana C, locuiesc in Bucuresti si in urma cu aproximativ 2 ani mi-am luat un calculator in rate de la Altex.Pretul total pe care l-am imprumutat a fost 2400ron.Adica la Altex am depus actele insa creditul mi s-a aprobat de catre BCR. Toate bune si frumoase.Mi s-a spus ca voi aplati atunci cand voi primi acasa extras de cont prin posta, ceea ce nu am primit nici pana in ziua de azi.Insa, intr-o zi, am primit aca o scrisoare cum ca datoria mea a fost in totalitate achitata de catre BCR Asigurari.Atunci am dat tel la ei insa nimeni nu a stiut ce sa imi spuna.Bineinteles ca nu m-am agitat prea mult in ideea in care banca nu uita niciodata sa iti trimita scrisoare acasa ca sa iti ia banii.Insa nimuc niciodata, pana intr-o zi cand am primit un tel de la EOS KSI prin care ma anuntau ca daca nu platesc in 24 ore ma da in judecata.Bine, bine, dar pe ce baza atat timp cat eu nu am primit nimic acasa niciodata?Nimic prin care sa mi se indice un cont si o suma pe care o am de plata? Pana la urma am platit 500 de ron luna trecuta urmand ca restul de bani sa ii achit luna asta si luna urmatoare.Dar luna asta nu am cum sa platesc pentru ca am avut nbiste probleme ff grave de natura familiara si mi-e teama ca daca ii sun sa le spun ca pana la 15 august nu pot plati astia ma pot da in judecata.Cei 500 de ron i-am platit intr-un cont insa pe chitanta nu figurez pentru ce anume s-au platit acesti bani.Credeti ca situatia mea este atat de grava incat sa ajung sa fiu data in judecata daca luna asta nu am cum sa le platesc suma?

  Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
  Cu stima,
  Mariana C

 13. cip said

  am September 2 2008 @ 11:14 pm

  Bun articol, foarte util.

  O intrebare va rog:
  Care este perioada de prescriere a unei datorii?

  Va multumesc.

 14. claudiu said

  am September 21 2008 @ 3:42 pm

  salut
  In aceas situatie sunt si eu si in nestiinta de cauza cum se procedeaza in asfel de situatii am facut exact ce mi-a zis agentul firmei de recuperari KRUK si anume se fixau anumite sume de bani de plata lunara pana la restituirea intregi datori ,sume care trb sa fie mai mari ,nu erau acceptate sumele mai mici asa ca in ultimile 6 luni a trebuit sa platesc lunar cate 500ron ,mai am 1 transa de 700 ron pe care o sa o platesc integral si gata ,nu vreu sa mai aud de de ei .Au fost dati cand primea-m pe mobil mesaje de reamintire ca in data de x va trb sa platiti suma de… pe la ora 22 ,odata am primit asfel de mesaj si la ora 1 noaptea si la acele ore nici o banca nu lucreaza ,erau mesaje dp un anumit numar pe care eu nu putem raspunde ,plus ca la inceput umblau cu amenitari gen instanta …. Am hotarat sa platesc cum vroiau numai sa scap de ei neavand timp sa umblu pe la banci si prin instanta pt ca in prima faza am vrut sa ii actionez in instanta pt felul lor de a hartui omul de as recupera banii .
  Scap de ei luna viitoare si nu vreu sa mai aud de inprumuturi sau rate ,pt ca nici nu au vrut sa imi dovedeasca cum am ajuns eu in baza lor de date ,cica ar fi motivul ca nu am platit 12 luni cea ce nu ete adevarat pt ca am cateva facturi de atunci si neavad timp sa ma duc sa ma cert cu astia de la banca ude am facut creditul…am lasat asa cum a cazut. Poate am gresit prin asta ,dar asta a fost decizia mea de moment .
  scz pt acest mesaj lung

 15. cheler claudiu said

  am September 21 2008 @ 4:04 pm

  In aceas situatie sunt si eu si in nestiinta de cauza cum se procedeaza in asfel de situatii am facut exact ce mi-a zis agentul firmei de recuperari KRUK si anume se fixau anumite sume de bani de plata lunara pana la restituirea intregi datori ,sume care trb sa fie mai mari ,nu erau acceptate sumele mai mici asa ca in ultimile 6 luni a trebuit sa platesc lunar cate 500ron ,mai am 1 transa de 700 ron pe care o sa o platesc integral si gata ,nu vreu sa mai aud de de ei .Au fost dati cand primea-m pe mobil mesaje de reamintire ca in data de x va trb sa platiti suma de… pe la ora 22 ,odata am primit asfel de mesaj si la ora 1 noaptea si la acele ore nici o banca nu lucreaza ,erau mesaje dp un anumit numar pe care eu nu putem raspunde ,plus ca la inceput umblau cu amenitari gen instanta …. Am hotarat sa platesc cum vroiau numai sa scap de ei neavand timp sa umblu pe la banci si prin instanta pt ca in prima faza am vrut sa ii actionez in instanta pt felul lor de a hartui omul de as recupera banii .
  Scap de ei luna viitoare si nu vreu sa mai aud de inprumuturi sau rate ,pt ca nici nu au vrut sa imi dovedeasca cum am ajuns eu in baza lor de date ,cica ar fi motivul ca nu am platit 12 luni cea ce nu ete adevarat pt ca am cateva facturi de atunci si neavad timp sa ma duc sa ma cert cu astia de la banca ude am facut creditul…am lasat asa cum a cazut. Poate am gresit prin asta ,dar asta a fost decizia mea de moment .
  scz pt acest mesaj lung

 16. Adi said

  am November 12 2008 @ 8:37 pm

  Buna ziua!
  Tata a facut a cumparat de la Flanco in 2002 produse in valuare de 22mil.Acum ceva timp a decedat si am primit 2 notificari:una de 52mil si una de 5mil de la firme de recuperare diferite(KRUK si TOP FACTORING) in baza aceluiasi credit.Cei de la banca nu imi pot da nici o copie de la contract,cum sa ajuns la aceasta suma sau vreun act semnat de el pt ca, cica nu am dreptul decat dupa taxa de succesiune si au mai zis ca si-au recuperat bani de la firma de asigurare.Eu nu stiu nimic de aceste cumparaturi facute de tata.La cei de la KRUK le-am trimis certificatul de deces al tatalui dar nu mi-au mai dat nici un rsp de vreo o saptamana.Ce pot face?

 17. Adi said

  am November 12 2008 @ 8:38 pm

  Buna ziua!
  Tata a facut a cumparat de la Flanco in 2002 produse in valuare de 22mil.Acum ceva timp a decedat si am primit 2 notificari:una de 52mil si una de 5mil de la firme de recuperare diferite(KRUK si TOP FACTORING) in baza aceluiasi credit.Cei de la banca nu imi pot da nici o copie de la contract,cum sa ajuns la aceasta suma sau vreun act semnat de el pt ca, cica nu am dreptul decat dupa taxa de succesiune si au mai zis ca si-au recuperat bani de la firma de asigurare.Eu nu stiu nimic de aceste cumparaturi facute de tata.La cei de la KRUK le-am trimis certificatul de deces al tatalui dar nu mi-au mai dat nici un rsp de vreo o saptamana.Ce pot face?
  Va multumesc!

 18. Adi said

  am November 12 2008 @ 9:05 pm

  PS: Creditul (aparatele de uz caznic) au fost luate pe o perioada de 2 ani.De ce nu l-au dat in judecata timp de 6 ani? Ar putea sa ma dea pe mine in judecata sau pe mama doar din cauza ca mostenim apartamentul?

 19. Ana-Maria said

  am November 14 2008 @ 4:55 pm

  Buna.Astazi am primit un plic de la SC Top Factoring in care spune ca sunt debitor deoarece nu am platit factura Connex,contractul fiind facut in anul 2005,dar dupa 3 ani sau gandit sa imi spuna ca sunt debitor.Dar eu stiu sigur ca am platit ultima factura in valoare de 102,03 iar acum dupa 3 ani imi cere sa paltesc suma de 623,49.Datoria lor era de a trimite aceasta informatie pana acum ,nu dupa 3 ani sau gandit ei sa mai faca rost de niste bani.Si normal ca interesul lor este ca sa ia bani de la penalizari de intarziere de asta nu trimit somatiile le timp.imi puteti raspunde la acest mesj? o zi buna.

 20. Cosmin said

  am November 23 2008 @ 11:45 am

  Revin si eu cu aceeasi intrebare care a mai fost pusa o data sau de doua ori mai sus, CARE ESTE TERMENUL DE PRESCRIPTIE A UNEI DATORII???
  Cum se ca;culeaza acest termen?De la data in care s-a facut datoria (ultima factura neplatita?) sau data la care s-a constatat si ti s-a transmis ca esti dator?

  Asteptam cu interes raspunsurile, deoarece este vorba de datorii ciudate, de la firme de telfonie mobila, pe care noi stim ca le-am achitat!

  Cu stima!
  Cosmin

 21. Mihai Gabriel said

  am November 28 2008 @ 10:30 pm

  In luna aprilie 2003 am luat un credit de amenajari de la BCR. Am achitat lunar un an de zile. Am avut un deces in familie si respectiv probleme personale si nu am achitat restul de bani. In ultimul timp respectiv ultimele 2 luni, primesc scrisori de la o firma de recuperari cu amenitari de executare silita. La ultima cind am sunat a raspuns un robot care ma atentionat ca convorbirea este inregistrata. Domnul cu care am vorbit mi-a solicitat ca neaparat trebuie sa fac o plata anul asta cu toate ca sint la lucru in spania ca sa intrerupa executarea silita. Cum sa procedez. Mentionez ca creanta a fost preluata de ei de la BCR asigurari.
  Intrebari.
  Datoria nu este prescrisa?
  Prescrierea se face de cind sa luat imprumutul, de cind sa facut ultima plata sau la sfirsitul contractului de credit( era pe 3 ani).

  Va multumesc anticipat
  Mihai Gabriel

 22. cris said

  am December 18 2008 @ 7:31 pm

  salut. am si eu o problema cu creditele astea daca poate sa ma ajute cineva.in 2002am avut un credit in valoare de 22 milioane lei pe 5 ani am platit aproximativ 25 milioane(cu dobinzile lor)si dupa 2-3ani am primit somatie in care mi se spune ca am la ora actuala de achitat 30 milioane lei sau voi fi supus executarii silite.MENTIONEZ ca nu am nici un bun imobil sau altceva pe numele meu. partea proasta este ca eu nu mai am nici o chitanta din ce am platit care sau pierdut.ce as putea face daca poate cineva sa-mi dea un sfat.va multumesc mult si astept.

 23. Antonela said

  am January 15 2009 @ 12:39 am

  Buna seara
  Daca ma puteti ajuta cu un sfat…va multumesc. In primavara 2008 am contactat in numele unei societati comerciale Romtelecom-ul pntru internet . Stiind ca exista un abonament de 7,5 euro
  (pe acesta l-am vrut initial), doamna care mi-a raspuns mi-a spus ca “stiti, avem un pachet la 24 euro(fara tva) cu 500 minute incluse”. Facand un calcul la cat se vorbeste am considerat ca e o suma rezonabila pentru internet si linia de telefon.A venit prima factura: 160 ron. Am sunat sa vad de ce a venit atat(se vorbisera doar 150 minute). Cel care mi-a raspuns a zis ca a venit asa pentru ca am prins o fractie din luna trecuta si acum cea cu internetul…Dar m-a asigurat – pentru ca l-am intrebat clar cat va veni factura luna urmatoare daca nu se vorbeste la telefon- ca va fi suma de aproximativ 100 ron (cu tva). A venit si a doua factura:155 ron. Iar am sunat. A raspuns o doamna care cred ca era incepatoare in activitate pentru ca nu a stiut sa imi raspunda la intrebarile legate de abonamente si, spre “norocul” ei a fost salvata de acea intrerupere de convorbire (exista un anumit timp pentru convorbire) si am format din nou numarul dar mi-a raspuns un domn care mi-a spus ca pachetul din oferta nu este decat o parte a costului facturii. Ceea ce nu mi s-a spus de la inceput cand i-am contactat. Desi am semnat un contract pe 2 ani, am vorbit cu cei de la Departamentul Juridic ce se poate face pentru ca eu ma vad nevoita sa renunt la serviciile lor. Am fost contactata de doua ori de catre o doamna de la Dep Juridic spunandu-mi la incheierea conversatiei :”nu stiu, sa vad ce pot face”. Am platit facturile la zi, dar le-am spus ca din acel moment nu voi mai plati, deci sa mi se intrerupa serviciile. Ma gandesc ca daca ei procedau de la inceput cu o lamurire clara a ofertei lor si nu recurgeau la o informare incompleta a clientului, conversatia cu cei de la Dep Juridic nu se incheia in maniera aceasta. Mie mi se pare ca se joc cu, cuvintele. Adica, cred eu, ca ei stiu cum se prezinta oferta clientului si , probabil, de aceea nu sunt fermi in raspuns si anume sa imi fi zis “ati semnat un contract, nu se mai poate face nimic”. De curand, am primit o somatie din partea unei societati de recuperat datorii prin care ni se aduce la cunostinta ca avem de plata suma de 750 ron si nu stiu cum trebuie sa procedez. Si ma intreb: ce se intampla cu acele convorbiri telefonice de la Dep Relatii cu clientii care sunt inregistrate?Doua daca ar fi analizate: cea de la stabilirea abonamentului pentru care optez si cea cu cel care mi-a spus ca factura va veni cu aproximativ 100 ron (in conditiile in care nu se depasesc cele 500 minute si nici in alte retele nu se vorbeste). Dar sigur se fac pierdute…

 24. admin said

  am January 15 2009 @ 1:02 pm

  Raspuns pentru Antonela,

  In primul rand trebuiie analizate cu atentie actele pe care le-ati semnat in cadrul acestui contract de furnizare servicii telefonice si internet, fiind nevoie sa se analizeze conditiile referitoare la rezilierea contractului, iar apoi sa notificati in scris incetarea contractului. In cazul in care exista o oferta scrisa de servicii in baza careia a fost incheiat contractul ori anexa care sa prevada planul tarifar, trebuie sa verificati daca acesta coincide cu ceea ce a fost convenit prin contractul incheiat, iar in caz de neconcordante sa formulati o sesizare scrisa la ANPC.
  In cazul nu se rezolva problema in procedura amiabila prezentata si se constata ca mai exista si exista alte pretentii, trebuie iinitiata procedura judiciara prin formularea unei cererii de chemare in judecata in baza dispozitilor prevazute de art. 112 – 114 Cod de procedura civila.

  Corneanu George
  http://www.asistentapentruconsumatori.ro

 25. Antonela said

  am January 15 2009 @ 6:58 pm

  Va multumesc frumos pentru raspuns. Va felicit pentru modul in care va organizati timpul.

  Toate cele bune,
  Antonela C

 26. Roxana said

  am January 20 2009 @ 10:28 am

  Buna ziua,

  Daca ma puteti ajuta cu un sfat, va rog….am o factura neplatita la vodafone din data de 02/01/2009 in valoare de 1335.11 lei (suma acumulata cu luna dec 2008 – valoare 540 ron tot restanta)si am primit mesaje de la vodafone cum ca am fost inscrisa in baza de date a debitorilor vodafone si pt a evita majorarea datoriei si actionarea in instanta sunt rugata sa confirm plata integrala in 24h, suma pe care nu o pot plati, d-abia la sfarsitul lunii februarie..cel putin integrala. Sunt dispusa sa platesc penalitati, dar nu as vrea sa se ajunga in instanta. Iar acum ca sunt inscisa in baza de date a debitorilor vodafone sunt automat si la biroul de credite? Va rog, daca ma puteti ajuta cu un sfat..

  O zi buna.

  Roxana, grigore.roxana@gmail.com

 27. admin said

  am January 20 2009 @ 12:29 pm

  @ Roxana

  Raspuns:

  Biroul de credit are ca participanti doar institutii financiare si societati de asigurari. Desi au fost unele initiative, biroul de credit nu a preluat si raportarile furnizorilor de telefonie.
  In instanta nu se va ajunge foarte repede, dar problema o constituie faptul ca pentru intarzieri vor fi calculate penalitati.

  COSMIN CHITU
  http://www.asistentapentruconsumatori.ro

 28. sorin said

  am January 20 2009 @ 3:48 pm

  Buna dupa amiaza,

  Cativa antecomentatori au solicitat un raspuns privitor la termenul de prescriere a datoriilor .
  Nu am gasit nici o precizare privitor la acest subiect.

  Ne puteti oferi d-stra un raspuns?

  Multumiri anticipate.

 29. admin said

  am January 20 2009 @ 4:10 pm

  @Sorin

  Buna ziua

  Prescriptia extinctiva nu este definita in legea civila totusi Decretul 167 / 1958 in art. 1, alineatul 1, consacra efectul prescriptiei extinctive “dreptul la actiune avand un obiect patrimonial, se stinge prin prescriptie, daca nu a fost executat in temeiul stabilit de lege” . Putem defini prescriptia extinctiva din dreptul civil ca fiind stingerea dreptului la actiune neexercitat in termenul de prescriptie.
  Termenul de prescriptie al ,,datoriilor,, de care vorbiti dumneavoastra este de 3 ani de la data scadentei debitului.
  Termenul de prescriptie se intrerupe insa in situatia in care se fac plati partiale, se depun actiuni in instanta ce se solutionaeaza favorabil sau se incepe executarea silita.

  Multumesc

  BOGDAN BALAN
  http://www.asistentapentruconsumatori.ro

 30. sorin said

  am January 20 2009 @ 4:22 pm

  Inca o data multumiri pentru raspunsul prompt.

 31. Silvia said

  am February 13 2009 @ 4:53 pm

  In baza carei legi “Gigi” are dreptul sa ceara acest termen de 30 de zile?
  “Astept sa imi trimiteti raspunsul dvs. impreuna cu documentele solicitate in termen de 30 de zile de la data primirii prezentei scrisori”

 32. Alex said

  am February 21 2009 @ 12:47 pm

  Buna ziua d-le Iulian ! Intr-un contract este stipulat ca valoarea penalitatilor poate depasi valoarea facturilor restante. Este valabil un comision de 1,5 %/zi pt. 15 zile de intarziere si un comision de 1,6 %/zi pt. intarzieri ce depasesc 30 zile ??? Sau este valabila limita maxima a penalizarilor si anume maximum 0,2 %/zi de intarziere … Asa scrie in acel contract –> BENEFICIARUL se oblig? s? achite contravaloarea facturilor în termen de 15 zile de la emiterea acestora; facturile se consider? acceptate dac? în termen de 5 zile de la primire nu sunt returnate; în cazul neîndeplinirii în termen de 15 de zile de la data scaden?ei a obliga?iilor de plat?, BENEFICIARUL va pl?ti c?tre FURNIZOR, în afara sumei datorate, penalit??i de 1,5 % pe zi de întârziere din suma datorat?. Pentru perioadele de întârziere ce dep??esc 30 de zile, BENEFICIARUL va pl?ti o penalitate de 1,6 % pe zi din suma datorat?, pân? la data achitarii facturii restante. Totalul penalit??ilor de întârziere poate dep??i cuantumul sumei asupra c?reia sunt calculate….Va multumesc anticipat !

 33. Antonela said

  am February 27 2009 @ 9:56 pm

  Buna seara
  As vrea sa imi spuneti daca cei de la Rompetrol au procedat corect sau daca nu imi ramane decat sa “tac”.
  In perioada iunie-decembrie au avut o promotie: alimentati si castigati anumite produse, care erau prezentate cu echivalentul valoric exprimat in numar de puncte(www.suprasarcinadepremii.ro). Firma mea a alimentat de 90 000 litri. Aveam echivalentul a 90 puncte. Am facut prima data comanda a trei produse, apoi aproape de sfarsitul campaniei am mai comandat un produs. In regulament se mai spune ca produsele pot fi ridicate pana la data de 1.03. 2009. Am primit voucherele pentru trei produse- altele decat cele comandate (care au valoare mai mica). Cele trei produse comandate de catre mine valorau 60 puncte si ei ne-au dat produse ce valorau 46 puncte. Azi este 27 februarie si eu nu am primit voucherul pentru ultimul produs comandat. Oare regulamentul pe care l-au afisat pe acest site ei nu trebuie sa il respecte?

  Multumesc anticipat si ma bucur foarte tare ca ne oferiti posibilitatea de a primi un sfat profesionist.

  Toate cele bune,
  Antonela C

 34. admin said

  am March 2 2009 @ 11:04 am

  @ Antonela

  Raspuns

  In cazul in care reclama la aceasta promotie a fost de natura sa induca in eroare clientul, trebuie sesizat ANPC-ul, care in urma unui control va analiza situatia si va transmiite in acest sens un raspuns.
  De asemenea, se poate depune cererea de chemare in judecata prin care societatea care a organizat aceasta promotie sa fie obligata sa-si onoreze obligatiile.

  Corneanu George
  http://www.asistentapentruconsumatori.ro

 35. Antonela said

  am March 3 2009 @ 7:56 am

  Buna dimineata
  Am nevoie de un sfat: in 2004 – 2006 am urmat cursurile pentru MBA la cei de la CODECS. Acestia eliberau facturile periodic si nu ajungeai la urmatorul nivel daca nu iti achitai obligatiile. In octombrie 2008 m-am trezit cu o instiintare de la CREDITEXPRES prin care imi aduceau la cunostinta ca am de plata o scoala rezidetiala (din martie 2004) de 622 ron plus penalitai de 800 ron. In conditiile in care eu dupa acea scoala rezidentiala am mai facut un an Diploma in management la ei. Acum ei ma dau in judecata.Ce ma sfatuiti sa fac? Eu chtantele de la acestia nu le mai am.
  Multumesc anticipat.

 36. Alex said

  am March 4 2009 @ 9:25 am

  Buna ziua d-le Iulian ! Intr-un contract este stipulat ca valoarea penalitatilor poate depasi valoarea facturilor restante. Este valabil un comision de 1,5 %/zi pt. 15 zile de intarziere si un comision de 1,6 %/zi pt. intarzieri ce depasesc 30 zile ??? Sau este valabila limita maxima a penalizarilor si anume maximum 0,2 %/zi de intarziere … Asa scrie in acel contract –> “BENEFICIARUL se obliga sa achite contravaloarea facturilor în termen de 15 zile de la emiterea acestora; facturile se considera acceptate daca in termen de 5 zile de la primire nu sunt returnate; în cazul neîndeplinirii în termen de 15 de zile de la data scadentei a obligatiilor de plata, BENEFICIARUL va plati catre FURNIZOR, în afara sumei datorate, penalitati de 1,5 % pe zi de întarziere din suma datorata. Pentru perioadele de întarziere ce depasesc 30 de zile, BENEFICIARUL va plati o penalitate de 1,6 % pe zi din suma datorata, pana la data achitarii facturii restante. Totalul penalitatilor de intarziere poate depasi cuantumul sumei asupra careia sunt calculate…”.Va multumesc anticipat !

 37. Cristina said

  am March 10 2009 @ 10:57 am

  Buna ziua.
  Intervin la dumneavoastra cu rugamintea de a ma sprijinii si a da un sfat. In luna aprilie a anului 2005 ma angajez in cadrul unei banci. In luna septembrie a aceluias an reusesc sa iau un credit cu ipoteca in val de 15.800 Eur ( cu dobanda de angajat ) cat si un over draft. In luna aprilie 2006 parasesc banca ( decizie de restructurare ). Inchid over draftul si mi se semneaza foaia de lichidare, ramanand doar cu creditul cu ipoteca.Platesc lunar rata, primesc aproape lunar extrasul de cont aferent acestui credit. Pe la jumatatea anului 2007 ( la un an si ceva dupa plecarea mea din banca ) primesc o notificare prin care sunt instiintata ca dobanda creditului meu nu mai este cea de angajat si ca urmare sunt datoare cu 800 Eur reprezentand diferentele de plata. Deci le-a trebuit un an si ceva sa constate ca eu nu mai sunt angajata bancii. Ma supun si platesc in continuare lunar rata marita pana in septembrie 2008 cand achit tot creditul ( 14.984 Eur ). Problemele au inceput in urma cu o luna cand primesc tel de la EOS KSI spunandu-mi ca sunt datoare fata de banca cu un over draft in valoare de 2.900 Ron. Le comunic ca nu am cum sa fiu deoarece eu am fost angajata acelei banci iar in momentul lichidarii acest over draft era inchis ( fiind un card de salarii ) sa mai verifice ca poate este o confuzie sau greseala. Dupa cateva zile cei de la EOS KSI revin cu telefon si imi comunica ca in urma verificarilor lor rezulta ca eu nu am lucrat niciodata la acea banca dar sa le trimit pe fax foaia de lichidare, lucru pe care binenteles l-am refuzat. De atunci sunt sunata in mod sistematic chiar si cu numar privat de cei de la EOS KSI spunandu-mi sa platesc cat mai urgent datoria. Intrebarea mea ar fi : daca eu as fi fost datoare cu over draftul in tot acest timp nu ar fi trebuit sa primesc macar un extras de cont asa cum am primit pentru creditul cu ipoteca ? Daca celor de la banca le-a trebuit un an si ceva sa constate ca eu nu mai sunt salariata lor si trei ani pentru un presupus over draft deschis…..oare la ce sa ma mai astept ????
  Va multumec mult si astept un sfat din partea dumneavoastra.

 38. admin said

  am March 10 2009 @ 12:09 pm

  @ CRISTINA

  raspuns

  Referitor la creditul ipotecar, nu ne putem pronunta asupra conditiilor contractuale de acordare a creditului in regim preferential, fiind deja definitivata aceasta situatie.

  Cat priveste conditile in care contul de salarii cu card atasat a fost inchis, se presupune ca la data la care a fost efectuata lichidarea, a fost definitivata si situatia eventualelor descoperiri de cont care ar fi existat la acel moment.

  Recomandam sa solicitati un raspuns oficial din partea banci la care a fost deschis contul de salarii, situatia actuala a acestuia, eventual un temei si un mod de calcul al sumelor pe care banca le-ar pretinde.

  Va mai recomandam sa solicitati dovada calitatii persoanei care va contacteaza in acest scop, documentele justificative ale creantei pe care o notifica, pentru a verifica situatia faptica si temeiul juridic.

  Cu privire la perioada care a trecut pana la notificarea presupusului debit nu ne putem pronunta, fiind totodata irelevant in lipsa unor documente care sa ateste realitatea creantei pe care o pretinde banca.

  Corneanu George
  http://www.asistentapentruconsumatori.ro

 39. Cristina said

  am March 10 2009 @ 2:09 pm

  Multumesc mult pentru promtitudine,
  Raspunsul bancii privind situatia contului meu de salariu a fost ca atat timp cat am fost salariata era restrictionat iar apoi o data cu lichidarea mea a fost inchis.Putea fi inchis atata timp cat ar fi fost neacoperit ? Daca as fi avut credit descoperit nu s-ar fi vazut anul trecut cand am achitat celalalt credit ? Ori in cusul atator ani nu ar fi trebuit sa primesc macar o adresa din partea bancii? Presupunand prin absurd ca as avea aceasta datorie pot beneficia de termenul de prescriptie ?

  Multumesc anticipat.

 40. admin said

  am March 10 2009 @ 3:00 pm

  @ CRISTINA

  Contul de salariu nu putea fi inchis pana nu era acoperis si over draft-ul, iar pe de alta parte banca sigur notifica aceasta restanta inainte sa o externelizeze catre o alta societate de recuperare.
  Daca termenul de prescriptie a fost implinit (3 ani), sigur ca poate fi invocat, in eventualitatea unui liitigiu cu banca.

  Corneanu George
  http://www.asistentapentruconsumatori.ro

 41. Vali C. said

  am March 20 2009 @ 4:51 pm

  Buna ziua,
  Prin aceste randuri ma alatur tuturor persoanelor in cauza si impartasesc mii de multumiri si aprecieri Domnului Iulian pentru consilierea gratuita in rezolvarea cazurilor de genul acesta. Dovedeste transparenta si solidaritate fata de toti cetatenii care s-au trezit in amarul democratiei.

  Tineti-o tot asa!

 42. criss said

  am March 27 2009 @ 9:30 am

  va rog sa ma ajutati!!!!!!
  sunt foarte speriata si nu stiu cum sa procedez. acum doi ani sotul meu a facut un imprumut la banca bcr. timp de doi ani de zile am platit suma aferenta fiecarei luni, insa acum trei luni nu am mai putut plati rata lunara si astfel s-a ajuns la restante. acum cateva zile am aflat ca banca bcr a vandt dosarul catre firma de colectare creante credtexpres. am sunat la firma aceasta si mi s-a spus ca sotul meu are o datorie fata de ei de 180mil lei vechi. o suma exagerata deoarece sotul meu nici macar nu a imprumutat atatia bani de la banca bcr. mi s-a spus ca trebuie sa achite sotul meu in cel mai scurt timp, adica doua saptamani, suma de 30mil lei vechi. de unde sa scot atatia bani? daca aveam banii astia poate ca nici nu mai aveam restante la banca bcr.din cauza faptului ca sotul meu nu si-a mai putut gasi de lucru in tara, a plecat in strainatate sa stranga bani pentru banca. de mentionat ca nu am primit nici o instiintare de la ei si nici de la banca bcr. acum nu stiu ce sa fac, sunt disperata, furioasa si speriata. cum sa procedez? ce se va intampla in cazul neplatei acestei sume? va rog sa ma ajutati.
  va multumesc,

 43. Silviu H. said

  am April 7 2009 @ 8:41 am

  Salutare.Problema mea s-ar putea sa fie a mai multor mii de romani.
  Am un SRL cu punct de lucru un amarat de chiosc de lemn in supragata de 15 mp.De curand am primit doua avertismente de plata de la SC.Top Factoring SRL,privind un debit total de 448.16 ron care consta in taxa si penalitati datorate catre Soc.Romana de televiziune.(din perioada 30.11.2005 – 05.01.2007,taxe primite pe factura de la electrica.Am sesizat de mai multe ori pe cei de la electrica sa nu mai cuprinda in factura taxa radio-TV,deoarece chioscul nu are in dotare asemenea aparatura,dar dar s-a continuat in acelasi stil.
  Este absurd sa platesc ceva ce nu exista.(chiar daca chioscul are contor de curent propriu.
  Cum se poate stinge acest litigiu.Va rog un sfat.

 44. crina said

  am May 20 2009 @ 11:13 am

  Buna ziua !
  As dori respectuos sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea : de ceva timp sunt sunata de o firma recuperatoare de credite, care imi aduce la cunostinta ca as avea un debit restant la o banca, deci o datorie din anul 2003. Mentionez ca din anul 2003 pana in prezent nu am primit nimic in sensul asta de nicaieri (nici de la banca respectiva, nimic, nimic ).Am intrebat respectiva persoana care ma tot suna ce s-a intamplat din 2003 si pana acum de nu mi s-a adus la cunostinta si mi s-a spus ca s-a “ratacit” dosarul meu. Sun total contrariata si mirata in acelasi timp deoarece mi s-a cerut codu numeric si data nasterii prin telefon ,deci date personale , fara a mi se trimite ceva oficial.
  As dori sa ma sfatuiti ce sa fac si cum sa procedez si totodata sa imi spuneti daca datoria nu este prescrisa !
  Va multumesc pentru atentia acordata !

 45. sorin said

  am June 11 2009 @ 7:32 am

  buna ziua,
  in urma cu ceva timp am primit o notificare de la top factoring srl cum ca as avea de plata care zapp vre o 4200 lei.Am trimis o cerere catre ei prin care le ceream documentele enumerate de dvs. in acest articol.In termenul de 30 zile ei mi-au trimis doar o scrisoare in care este precizata suma totala( fara defalcarea debitului),CUI si nr.de inregistrare al lor la ONRC.Mau amenintat la telefon ca daca nu achit vor innainta dosarul care un avocat…etc.Acum am facut o notificare care ei in care le-am precizat ca nu recunosc si nu validez restanta.Ce se poate intampla in continuare ??? Mentionez faptul ca la data incheierii abonamentului am depus o garantie de 100$,iar in momentul in care i-am sunat sa reziliem contractul pe motiv ca acoperirea era f f slaba( pierdeam semnalul f des,in afara localitatilor era f slab)le-am zis ca platesc ultima factura( ceea ce s-a si intamplat),iar ptr diferenta de la ultima facturare pana la acea data ,sa se compenseze din acel depozitde 100$ iar daca mai ramane ceva,sa se duca drak cu el cu tot….

 46. dan said

  am June 20 2009 @ 11:00 pm

  Va rog sa ne ajutati.Numele meu este marius si sotia mea madalina.eu am ramas fara tata acum 5 ani si sotiei mele i a murit toata familia tata(acum 9 ani),fratele (acum 3ani la 28ani) si mama anul asta,suntem 2 tineri fara prea mari sperante in viata asta cu studii suerioare si fara munca deocamdata.Incerc Sa fiu cat de scurt pot.Soacra mea a facut un imprumut la GEMONEy de 8000 ron pt mobila Mobexpert.Dansa a decedat si in contract spun clar ca succesorul trebuie sa platesca.Inca nu si a luat dreptul de mostenitor si nu stim ce sa mai facem.Nu mi se pare corect ca noi sa platim creditul.Va rog cu disperare un sfat ca ne preseaza cu fara pic de mila …multumesc anticipat si multumesc ca mai exista totusi si oameni.

 47. rotaru ileana said

  am June 25 2009 @ 3:37 pm

  Am si eu o intrebare: am o factura la vodafone din 27.02.2006 neplatita, de care nu stiam si de 3 luni primesc tot felul de scrisori si telefoane de la o firma de recuperari TOP FACTORING. In momentul in care am semnat contractul cu cei de la vodafone nu era specificat faptul ca posibilele datorii vor fi preluate de o firma de recuperari. Stiu ca dupa 3 ani o factura neplatita se prescrie, deci nu intelegde ce mai primesc aceste scrisori de la aceasta firma si de ce au asteptat 3 ani sa-mi trimita prima instiintare?
  Va multumesc anticipat.

 48. bogdan said

  am July 3 2009 @ 12:15 am

  Buna seara!

  Am o problema cam grea pentru mine. Sper sa ma ajutati cu ceva sfaturi daca aveti timp.

  Am facut un credit anul trecut si de 6 luni nu am mai avut posibilitatea sa platesc nici o rata. Si de vreo 4 luni sunt contactat pe toate caile de o firma de recuperare. Mi-au spus ca in termen de 5 luni trebuie sa platesc toata suma cu tot cu restante etc…9000 de euro (eu am luat 5000 de euro de la banca)

  Vreau sa imi spuneti si mie ce sa fac..sau daca pot sa fac ceva. Nu am cum sa platesc suma asta in 5 luni. Eimposibil pentru mine. Ma ameninta mereu ca o sa vina sa imi vanda lucrurile din casa. Daca nu le raspund la telefon ,,imi spun ca nu vreau sa comunic ..dar mi s-a luat de toate aceste amenintari

  Sper sa existe o varianta macar de ameliorare si pentru mine

  Va multumesc!

 49. myky said

  am August 27 2009 @ 10:08 pm

  buna seara,am si eu o problema ce ma enerveaza foarte tare,in urma cu 1 luna de zile am fost sunata de o firma top factoring -recuperare credite si mi au tot trimis instiintare, am raspuns la telefon si mi au zis k am suma de 526 ron cu penalizari si am termen 1 saptamana sa platesc …ceea ce eu nu am de unde.. astazi am vorbit cu o d-soara foarte iritata la telefon,i am spus sa imi trimita dovezile cum k am de plata ptr avon si atunci voi sta de vorba cu ea… ridicase tonul si vorbea cu doamna… ceva de genu …”doamna= florareasa”credea k imi vinde flori mie… si la un moment dat a zis sa platesc 200 ron pana luni si mi a mai zis asa”credeti k nu se poate ajunge in instanta?” zis nu e chestia k nu cred este vba de felul in kre va exprimati,tin sa va spun k mi se parea o pustoaica …ei traiesc din comisoane si din penalizari din cate am citit pe net … mi se pare absurd..ok stiu k am de plata suma asta dar ptr suma asta se poate ajunge in instanta??? ce pot face in acest sens?momentan nu am banii respectivi si am citit mai sus daca platesc partial suma..se ajunge mai departe…in scrisorile lor scria k este executare silita daca in termen de 5 zile nu platesc…mai mult a 2 zi a venit cineva la usa si mi a lasat un bilet…este groaznic.. ma simt amenintata si chiar nu stiu ce sa fac :( simt ca o iau razna numai acolo ma gandesc…visez mereu ca e cineva la usa si vine sa ma cheme la judecata :( este posibil? va multumesc mult si poate ma ajutati cu un sfat urgent ca sa stiu ce pot zice luni la telefon celor de la top factoring…

 50. mioara said

  am September 7 2009 @ 3:50 pm

  am si eu o problema destul de grava
  sotul meu a plecat din tara nu stiu unde ca nu mai stiu nimic de el. am aflat ulterior ca facuse datorii la diverse banci pe care nu le-a mai putut achita. acum socrii mei primesc scrisori de la firma de recuperari kruk ( adresa pe buletinul lui era tot la socri nu avea mutatie unde stam noi). ce mi se poate intampla mie cu acele datorii ale lui? mentionez ca nu avem apartamentul pe numele nostru este a parintilor mei dar am o masina care este cumparata de mine eu sunt proprietara el neparticipand cu niciun leu la achizitia ei.
  ce ma sfatuiti sa fac? sa vand masina sa divortez? chiar ma ingrijorez ca eu nu am stiut nimic de acele banci nu stiu ce a facut cu banii?

 51. gabriela said

  am November 16 2009 @ 11:21 am

  buna ziua ,
  va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns la problema mea :
  In anul 2002 in unitatea in care am lucrat s-a incheiat un contract colectiv de telefonie mobila cu sc vodafone , unde mi-am achizitionat si eu un telefon cu numar . In anul 2004 s-a trecut la factura individuala cu sc vodafone pe baza copiei CI. In cursul anului 2008 am platit inegral lunar in jur de 3000-4000 ron , am cerut si eu o facilitate (macar- 10 min gratuit), nu a fost onorata cererea. Tot in acest an in luna septembrie am cerut serviciul de internet pe telefon , la internet nu am fost conectata , dar in factura timp de 3 luni , DA . Am refuzat sa platesc suma de 3000 ron pana la rezolvarea acestei probleme. Anul acesta 2009 in luna octombrie primesc un advertisment de plata de la firma sc top factoring srl ca am de plata suma de 9800 ron si cu amenintari zilnice la telefon ca-mi trimite dosarul in judecata si etc ,ce mi s-a parut curios ca se incearca si o tocmeala plateste suma de … in timp de si apoi mai plateste suma de… in timp de… ( o negociere ) dar eu stiu ” unde-i lege nu-i tocmeala ” CE SA FAC IN SITUATIA ACEASTA ?
  Va multumesc anticipat pentru ajutor .

 52. Mi se poate imputa o datorie de catre Vodafone, care are la baza copia Cartii mele de Identitate ? said

  am November 16 2009 @ 10:03 pm

  […] buna ziua , va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns la problema mea : In anul 2002 in unitatea in care am lucrat s-a incheiat un contract colectiv de telefonie mobila cu sc vodafone , unde mi-am achizitionat si eu un telefon cu numar . In anul 2004 s-a trecut la factura individuala cu sc vodafone pe baza copiei CI. In cursul anului 2008 am platit inegral lunar in jur de 3000-4000 ron , am cerut si eu o facilitate (macar- 10 min gratuit), nu a fost onorata cererea. Tot in acest an in luna septembrie am cerut serviciul de internet pe telefon , la internet nu am fost conectata , dar in factura timp de 3 luni , DA . Am refuzat sa platesc suma de 3000 ron pana la rezolvarea acestei probleme. Anul acesta 2009 in luna octombrie primesc un advertisment de plata de la firma sc top factoring srl ca am de plata suma de 9800 ron si cu amenintari zilnice la telefon ca-mi trimite dosarul in judecata si etc ,ce mi s-a parut curios ca se incearca si o tocmeala plateste suma de … in timp de si apoi mai plateste suma de… in timp de… ( o negociere ) dar eu stiu ” unde-i lege nu-i tocmeala ” CE SA FAC IN SITUATIA ACEASTA ? Va multumesc anticipat pentru ajutor .From http://www.urbaniulian.ro/2008/06/19/cum-procedam-cand-ni-se-cere-plata-unei-restante-de-catre-o-age…/ […]

 53. gabi said

  am November 17 2009 @ 9:32 pm

  As dori sa va intreb, in situatia in care firma de recuperari recurge la calea judecatoreasca de recuperare a debitului, aceasta nu are obligatia de a plati taxa de timbru la valoarea debitului?
  multumesc.

 54. Urban@Gabi said

  am November 18 2009 @ 4:15 pm

  Taxa de timbru se plateste la valoare doar daca , se parcurge calea procesuala de fond; daca insa se merge pe procedura somatiei de plata [ cand creanta este neconestata de debitor ] , taxa de timbru care se plateste este in suma fixa, care nu se mai raporteaza la valoarea debitului urmarit

 55. andreea said

  am November 23 2009 @ 9:41 pm

  va rog sa ma sfatuiti…. anul acesta am dat telefon la Vodafone sa imi rezilieze un numar de telefon …totul a fost ok pana intr-o zi in care m-a sunat o tipa sa imi faca o aferta cu 70 minute in retea ….. cu 10 ron. am acceptat …insa luna viitoare mi-a venit aceeasi suma de plata …dupa i-am sunat …le-am explicat cum sta treaba….. am intrebat de oferta ….si nici ei nu stiau despre ce e vorba …cu 2 persoane am vb si mi-au spus un pret total diferit una de cealalta …..pana la urma am dat de tipa cu care am vb …si mi-a zis k nu stiau colegii de ce este vorba ….si i-am zis k nu ma intereseaza …k vreau sa renunt la abonament. nu am platit factura la timp …si mi-am inchis abonamentul ….m-au tinut cu el inchis 2 luni …si imi tot crestea suma de plata …eu nebeneficiand de minute …ceea ce nu mi se pare corect. si nu am mai platit nimik ….luna asta ma trezesc cu 15 milioane (lei vechi) datorie pt rezilierea contracului …..atata timp cat au trecut 2-3 luni de cand nu am platit …poate nu am avut bani …poate am avut probleme …e criza …..ce sa fac???

 56. Documente pe care debitorul le-ar putea solicita creditorului pentru a fundamenta datoria reala said

  am December 7 2009 @ 9:28 pm

 57. Rose said

  am January 15 2010 @ 9:40 pm

  Buna ziua!

  Poate imi puteti da si mie un sfat, va rog. Am 2 carduri de credit de 2000 ron, la 2 banci, carduri pe care le-am facut datorita unor probleme financiare, ca multi altii. Momentan nu mai pot plati aceste rate, dar preconizez ca in aproximativ 4 luni pot avea aproape toti banii pentru a le lichida. As vrea sa stiu ce se poate intampla in aceste luni cu creditele. Stiu ca o sa se adauge dobanda, penalitati, o sa ma treaca in baza de date a datornicilor (ceea ce chiar ma lasa rece) si o sa ma sune acasa pe fix de o sa ma innebuneasca (nu stiu de unde au nr meu). Eu inca locuiesc cu parintii si nu as vrea sa-i bag pe ei in vreo incurcatura. In cazul in care eu am plecat de la jobul meu (deci nu mai pot cere ei sa mi se opreasca din salariu) ce masuri credeti ca ar putea lua bancile pentru a ma ‘forta’ sa le platesc?
  Multumesc!

  Rosemarie

 58. mariana deva said

  am February 7 2010 @ 3:47 am

  Buna ziua
  Am si eu o intrebare daca poate cineva sa mi raspunda si sa ma ajute in aceatsta problema ,va rog din suflet sa mi raspundeti.
  In septembrei 2009 avand un credit ipotecar de la bcr am ramas in urma cu ratele la banca, aveam o restanta de 74 de zile,am fost contactata de un functionar de la biroul de credite care mi a adus la cunostiinta faptul ca am restante si ca deja am 74 de zile de intarziere, l am rugat s mi spuna daca este posibil sa trec peste cele 90 de zile ,spunandu i ca o sa achit sigur,Dansul mi a spus ca daca sunt sigura ca nu intarzii prea mult peste aceste 90 de zile atunci nu este nici o problema si acest lucru este posibil .L am intrebat cate zile pot sa intarzii peste cele 90 de zile si dansul mia spus ca maxim doua trei saptamani poate chiar o luna dar sa nu fie mai mult .Apoi i am spus ca nu o sa intarzii mai mult de trei saptamani pt ca stiam sigur ca trebuia sa mi intre salarul pe trei luni pentru ca nu l luasem pana atunci si sotul meu care este coplatitor nu mai lucreaza de mult .Dansul ma asigurat ca nu se intampla nimic mai ales ca l am intrebat de vreo zece ori daca se poate intampla ceva ,sa mi spuna ca o sa fac o rata la un car doar sa nu am probleme ,dansul a spus ca nu e nici o problema daca stiu ca o sa platesc pana la urma restanta si ca pot sa intarzii linistiita.
  Apoi la doua saptamani peste cele 90 de zile am achitat restanta , am sunat la biroul de credite si am confirmat , am intrebat daca e totul ok , danul mi a spus ca e in regula si sa fiu linistita ca ma sters din calculator si acum sunt cu plata la zi .
  Apoi la scurt timp m am trezit cu o instiintare in care mi se comunica ca Bcr ul a vandut creanta uni firme Colect suport,iar eu m am speriat si am sunat din nou la biroul de credite , am intrebat acest functionar ce se intampla pentru ca el ma asigurase ca nu o sa am probleme , iar dansul mi a spus , sa stau linistita ca nu e nimic decat ca o sa platesc ratele pentru acesta firma tot asa normal ca si pana acum cum plateam la Bcr.Pe acea instintare era o clauza unde se putea face contestatie ,am intrebat daca trebuie sa fac acest lucru iar dansu mi a zis din nou citez “nu va faceti griji doamna ca nu se intampla nimic atat doar ca platiti in continuare la Bcr dar pentru aceasta firma .
  M am linistit , am tinut legatura cu dansul in continuare fiind cu plata la zi iar in ianuarie acest functionar m a sunat si mi a spus in felul urmator citez ” Doamna acum eu lucrez pentru Suport colector si imi pare rau sa va spun ca trebuie sa semnati un act aditional care pervede sa platiti normal 11 luni iar in a 12 luna sa puneti tot creditul jos de 21 000 de euro , daca nu sunteti de acord sunt obligat sa anunt si o sa va faca executare silita de pe acum , poate se mai schimba normele pana atunci dar la momentul de fata astea sunt conditiile .Am mutit si de atunci sunt foarte suparata , pur si simplu sunt pusa in postura de a vinde apartamentul , lucru care mi se pare foarte greu in primul rand pentru ca nu vreau sa vand imi iubesc casa si vreau sa platesc rata in continuare ca si pana acum si in al doilea rand nu stiu cum sa procedez sa o vand pentru ca este ipotecat apartamentul si nu stiu ce client o sa gasesc dispus sa cumpere acest apartament si in al treilea rand daca vand probabil nu o sa mi ramana mai mult de 5000 de euro si atunci va intreb ce pot cumpara cu acesti bani,sunt disperata nu stiu ce sa fac va rog ajutati ma cu un raspuns .
  Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna si numai sanatate si liniste in suflet.
  Cu respect Mariana.

 59. iulia said

  am March 18 2010 @ 4:34 pm

  o restanta de 200 ron la vodafone a ajuns la 1200 ron? e normal?parca valoarea maxima a penalitatilor era inca o data suma nu de 6 ori suma?
  Ma puteti lamuri,va rog/.

 60. Mihai Ion said

  am March 18 2010 @ 11:03 pm

  Buna Ziua.Am intarziat cu plata facturii la vodafone.Din 1 noiembrie 2009 nu a mai fost platita suma ajungand la 440 ron.Am sunat la vodafone sa ma interesez de factura pentru ca in acest timp nu am primit nici o instiintare nimic si mi s-a dat un nr de tel de la o firma de recuperari.Sun la nr respectiv si o doamna de acolo imi spune ca am de platit 620 ron factura fiind initial 440 ron la care s-au adaugat penalizari.Am fost la vodafone am platit suma de 440 ron ca atat mi-au zis ca am dupa care am revenit cu un tel la ei sa le spun ca a fost platita factura si mi-au spus ca pentru reconectarea nr de tel va trebui sa platesc o taxa de 100ron care mi se vor scadea la facturi.Intrebarea mea este daca va trebui sa platesc si penalizarile de care mi-au zis cei de la firma de recuperari.Astept un raspuns.Multumesc

 61. CristyNeacsu said

  am March 22 2010 @ 12:38 pm

  Intrebare
  -Este legal sa ti se emita un card(de orice fel)de catre o Banca sau IFN fara ca tu sa fi cerut asta (au folosit datele mele personale dintr-un alt contract).
  -Cum ii pot sanctiona pe cei care au facut asta.
  -Cand ti se emite un card nu se deschide automat si un cont.
  Mentionez ca nu am facut cerere scrisa de emitere a unui card sau cont asa cum eu presupun ca este legal.
  Va rog respectuos sa ma ajutati.

 62. CristyNeacsu said

  am March 22 2010 @ 12:38 pm

  Intrebare
  -Este legal sa ti se emita un card(de orice fel)de catre o Banca sau IFN fara ca tu sa fi cerut asta (au folosit datele mele personale dintr-un alt contract).
  -Cum ii pot sanctiona pe cei care au facut asta.
  -Cand ti se emite un card nu se deschide automat si un cont.
  Mentionez ca nu am facut cerere scrisa de emitere a unui card sau cont asa cum eu presupun ca este legal.
  Va rog respectuos sa ma ajutati.

 63. catalin said

  am April 18 2010 @ 1:21 pm

  Buna ziua !
  Vreau sa imi spuneti ce sa fac….
  Bunica mea a murit si avea credit la o banca si mama mea nu a mai putut sa o plateasca si am primit acasa un plic cu executare silita
  Ce trebuie sa fak ca sa nu ia casa bunici mele?

 64. turcu maria said

  am April 27 2010 @ 5:50 pm

  Buna ziua,va multumesc pentru sfaturi si sprijin gratuit.Tin neaparat sa multumesc din suflet D-le Iulian si echipei cu care lucrati pentru binele acestui popor girbovit,indobitocit,calcat in picioare,impovarat de datorii si impozite,fara nici un drept de replica la durerile lui,strigatoare la cer,caci cu asta am mai ramas speranta la BUNUL DUMNEZEU.NU AM VISAT VREODATA CA AM SA RAMIN FARA NICI OSPERANTA DE VIATA DUPA 33 DE ANI DE CASATORIE ,5 COPII FRUMOSI,O CASA FORMATA DIN 2 CAMERE SI O BUCATARIE,CARE SE RUINEAZA DE LA O ZI LA ALTA,FARA AMBELE PERECHI DE PARINTI,DE LA VIRSTA DE 49 ANI BOLNAVA, NU MAI POT MUNCI,DREPTUL DE A-MI TRATA SANATATEA,DUPA 25 DE ANI DE MUNCA,MI-LA LUAT INTRUN MOD ABUZIV,NE-LUIND IN SEAMA DIAGNOSTICUL MEDICULUI,CARE MA TRATAT LA INSTITUTUL CANTACUZINO DUPA 8 LUNI DE ZILE,DE TRATAMENT LA JUD.DACA NU AM DAT SPAGA,MI-AU SPUS CA NU MAI POT SA MA AJUTE.MAI MULT DE ATIT MI-AU TAIAT PENSIA DE BOALA LA ORDINUL CELOR DE LA GUVERNAREA ACTUALA,DEOARECE NU MAI AVEAU CU CE PLATI NICI PENSIILE CELOR CE AU CONTRIBUIT PENTRU PENSIE DE BATRINETE.LA JUDET SPAGA E DE 4OO DE EURO VIZA,DACA NU AM DAT M-A TRIMIS LA INSTITUTUL DE EXPERTIZA BUCURESTI,UNDE LA INTERNARE NU AM AVUT VOIE SA AVEM TEL.MOBILLA NOI PE TOATA PERIOADA INTERNAREII,AM FOST OBLIGATI SA-L LASAM LA MAGAZIE CU HAINELE NOASTRE.AFARA DACA IESIAM SEARA, ERAM URMARITI,SI IN CAZUL CIND,NE ADUNAM 5 PERS.,LA UN LOC ERAM CHEMATI LA CONTRAVIZITA CHIPURILE A MEDICULUI DE GARDA,PINA A DOUA ZI NU MAI VENEA NIMENI.MEDICUL CARE MI-A INTOCMIT FISA LA INTERNARE,NU S-A PREZENTAT,NICI NU A MAI VENIT LA MINE PINA LA PENULTIMA ZI DE EXTERNARE CIND IN INSTITUT MI-AU DESCOPERIT GLAUCOM,SI AM INDRAZNIT SA CER UN BILET DE VOIE DE LA ORA 18-LA ORA 20 PENTRU A MERGE LA O CLINICA PARTICULARA DIN BUCURESTI,LA SUGESTIA DOCTOR OFT.DIN INSTITUT,PENTRU A-MI FACE TOMOGRAFIA NERVULUI OPTIC CARE DA DIAGNOSTICUL LA SIGUR SI SA MERG LA INTOARCERE ACASA,CU ACESTA LA UN MEDIC SPECIALIST OFT.DEOARECE LA TULCEA DE UNDE SUNT,NU EXISTA ASA CEVA,DIN MOMENT CE IN BUCURESTI SUNT DOAR TREI ASTFEL DE TOMOGRAF.AM FOST NEVOITA SA MERG LA DIRECTIE,ACOLO AM AFLAT NUMELE MEDICULUI LA CARE ERAM REPARTIZATA SI CARE CHIPURILE MA REPREZENTA IN COMISIE,DIR.ADJ.M-A ASIGURAT CAMI SE VA APROBA INVOIREA,INTRADEVAR SA TINUT DE CUVINT,DAR EU AM FOST CHEMATA DE MEDICUL CARE URMA SA MA REPREZINTE IN COMISIE,LA SALA UNDE SE FACEA COMISIA SI IMPREUNA CU DOCTORA SEFA DE COMP.SOMATICI 1,MAU PURICAT CUM AU VRUT ELE,SI M-AU ASIGURAT CA NU AM DIAGNOSTICUL PENTRU CARE PRIMEAM PENSIA DE BOALA.CA ATARE A DOUA ZI ,ACELEASI PERSOANE AU FOST TOATA COMISIA,SI CA SA FIE SIGURE CA NU VOI MAI FACE CONTESTATIE,M-AU DUS SI LA COMISIA SUPREMA,DIN CARE FACEA PARTE SI DIR.ADJ.PLUS INCA DOUA PERSOANE.PE TOT TRASEUL PARCURS INTRE COMISII ASISTENTA CARE M-A INSOTIT DE LA PRIMA COMISIE LA A DOUA COMISIE,MI-A SPUS CA A AUZIT DISCUTIA ,DINTRE CELE DOUA DOCTORITE,REFERITOR LA MINE,SI CU TOATE CA MA ASIGURA CA,COMISIA SUPREMA E MAI INDULGENTA ,NU VOI TRECE COMISIA A 2 PENTRU CA AM AVIZ NEGATIV DE LA PRIMA COMISIE.SI ASA AM AJUNS SA TRAIESC IN ASA ZISA DEMOCRATIE,FARA VOIA MEA ,CA COASIGURAT SA POT CONTINUA TRATAMENTUL PENTRU AFECTIUNEA PE CARE O AM SI NU MI-A FOST RECUNOSCUTA ,DE NISTE OAMENI PE CARE IN NICI UN CAZ NU-I POT NUMI MEDICI.SPAGA VORBESTE IN ROMINIA DEMOCRATA.PE CIND IN ERA COMUNISTA FAPTELE CONTAU.AVEAI UNDE SA SOLUTIONEZI O PROBLEMA,STIAI UNDE SA APELEZI SI ERAI ASCULTAT,SI REZOLVAT PE LOC INDIFERENT DE SITUATIE.ACUM CARE POATE OASE ROADE CARE NU NICI CARNE MOALE.DE CIND AM RAMAS FARA NICI O SURSA DE VENIT SAU ADUNAT DATORII LA UTILITATI 5 MIL.VECHI,LA IMPOZIT PE CASA SI TEREN 20 MIL.CU PENALITATI,LA LUMINA ELECTRICA ACHI CU MARE GREUTATE DIN CE CISTIGA SOTUL CU ZIUA SI EL CARDIAC SI INVIRSTA DE 60 DE ANI,SI ABIA A TREIA LUNA CU AVERTISMENT CA-MI TAIE LUMINA,NU AVEM CU CE TRAI DE LA OZI LA ALTA,NE ZBATEM CA PESTELE PE USCAT,SA AI MACAR PINE PE MASA .AM 10 GAINI SI UN COCOS,DE LA CARE IAU ZILNIC 10 OUA.NU-MI POT PERMITE SA CRESC,PORC SAU MAI MULTE PASARI DEOARECE NU AM PAMINT SI NU AM GRAUNTE.EU ASA CRED CA PENTRU MINE,IN SITUATIA IN CARE MA AFLU ACUM,VIATA NU MAI ARE NICI UN SENS,CU 195,0LEI PE LUNA,NU POT FACE FATA CERINTELOR.CIND AM SUFERIT O DEPRESIE,SI AM FOST INTERNATA LA PSIHIATRIE,3 SAPTAMINI,M-AU AJUTAT DAR IN SITUATIA IN CARE SUNT ACUM NU MAI AM NICI O SOLUTIE,DECIT SA IAU TOATE PASTILELE ODATA SI SA INCHEI SOCOTELELE CU TOATE PROBLEMELE .CACI NUMAI MOARTEA ESTE DREPTATEA PE PAMINT,CU EA NU MAI NEGOCIAZA NIMENI NIMIC.ASTFEL LE RAMINE CELOR CARE NE CONDUC TARA ASTA,FONDURILE SI COTIZATIA MEA,PENTRU SANATATE,SI PENSIE.SA-SI MAI INGROSE CONTURILE,SA-SI MAI FACA CITE UN PALAT PE LINGA VILELE PE CARE LE AU SI ASTA E,EI TREBUIE SA TRAIASCA IAR NOI SA MURIM.SUNTEM CONDAMNATI LA GENOCID.POATE V-AM NECAJIT,DAR SIMT NEVOIA SA EXPLIC CUIVA CARE RUPE DIN TIMPUL SAU LIBER,SI PLEACA URECHIA LA STRIGATUL MEU MUT DE DURERE,SUNTETI OAMENI CU FRICA DE DUMNEZEU.VA RESPECT,SI VA STIMEZ DIN TOT SUFLETUL SOLIDARITATEA SI COMUNICAREA SUNT MEDICAMENTE PENTRU TRUP SI SUFLET. AM INCEPUT SA SCRIU ZIUA SI M-APUCAT SEARA,MA IERTATI CA AM DAT BUNA ZIUA SI INCHEI SEARA,AM PIERDUT NOTIUNEA TIMPULUI.CE ROST MAI ARE TIMPUL PENTRU MINE.

 65. boanta said

  am May 6 2010 @ 2:16 pm

  ajutor,am o descoperire de 60 mil pe un overdraft, din pacate situatia mea financiara s-a inrautatit in ultimul timp, acum o luna am platit 19 mil , si au mai ramas 60 mil , dar acum mi-au spus ca daca nu dau 20 mil in fiecare luna se va ajunge la executare silita , pot sa faca asa ceva? eu cand am vb cu ei le-am explicat clar ca vreau sa platesc dar nu pot sa dau atat de mult pe luna . va multumesc mult !!!!!!!!!

 66. machecourt said

  am May 10 2010 @ 10:31 pm

  Buna seara,
  In anul 2000 am plecat definitiv din Romania. Aveam la acea data un contract cu o companie de telefonie mobila, nu-mi amintesc exact numele, au fost cumparati de Orange intre timp. Contractul ajungea la termen in luna martie. Am cerut rezilierea prin fax, in luna martie. Nu am pastrat nici o dovada. Acum cateva zile, parintii mei m-au sunat sa-mi spuna ca o firma de recuperari de creante ii hartuieste efectiv, scrisori, telefoane, amenintari pentru o creanta de…130 de RON. Nu pot explica de unde provine, sunt agresivi, ameninta cu proces in justitie, etc. Ce pot face ca aceasta situatie sa inceteze? Ce risca parintii mei daca nu raspund acestor amenintari? Mi se pare aberant sa platesc orice suma mi-ar cere din moment ce timp de 10 ani nu si-au adus aminte ca le datorez ceva.
  Multumesc

 67. MONICA said

  am May 18 2010 @ 11:32 am

  Am si eu o rugaminte la dvs! Se poate? am avut si eu abonament la Vodafone si pentru faptul ca am avut o perioada in care statutul meu era fara venit(adica mai mult de 6 luni) nu aveam nici somaj si eram internata prin spitale foarte bolnava…dupa care am ajuns in pensie de invaliditate…ma rog ..m-am mutat de la adresa unde era facut contractul cu Vodafone si zilele trecute ..trecind pe la adresa mea…am gasit un plic cu amenintari de la firma SC TOP FACTORING SRL..cum ca datoria mea catre ei este de …2.279,16 lei din care 442,60 factura vodafon,576,32 taxa de rezilere contract si 1.260,24 penalitati..pai de unde sa le achit eu aceata suma de panalitati? sunt obligata sa le achit aceste penalitati? am inceput sa la achit azi in rate ..dar penalitatile se vor oprii? multumesc mult si daca imi iau angajamentul ca platesc doar ce am respectiv factura si taza de ce mai trebuie sa platesc si penalitatile? Aspept un raspuns din partea dvs pein mail inca o data va multumesc

 68. simona said

  am May 21 2010 @ 8:08 pm

  buna!am si eu o nelamurire. cum pot sa-mi inchiid contractul cu vodafone la internet,am 6 luni si sunt ffff nemultumita.cand am incheiat contractul nu mi s-a spus ca in termen de 10 zile daca nu merge netu bine pot renunta.
  si acum stau o gramada ca sa mi se incarce o pagina(demulte ori imi spune ca nu ma pot conecta)pe youtube nici nu mai spun trebuie sa las jumatate de ora ca sa se incarce sa pot vedea ceva.ce pot face ????
  vreau numaidecat sa-l inchid,nu se mai poate…am fost la sediul unde am incheiat contractul si dadeau din umeri ca nu pot face nimic.TREBUIE SA SE POATE FACE CEVA
  <>

 69. simona said

  am May 21 2010 @ 8:09 pm

  buna!am si eu o nelamurire. cum pot sa-mi inchiid contractul cu vodafone la internet,am 6 luni si sunt ffff nemultumita.cand am incheiat contractul nu mi s-a spus ca in termen de 10 zile daca nu merge netu bine pot renunta.
  si acum stau o gramada ca sa mi se incarce o pagina(demulte ori imi spune ca nu ma pot conecta)pe youtube nici nu mai spun trebuie sa las jumatate de ora ca sa se incarce sa pot vedea ceva.ce pot face ????
  vreau numaidecat sa-l inchid,nu se mai poate…am fost la sediul unde am incheiat contractul si dadeau din umeri ca nu pot face nimic.TREBUIE SA SE POATE FACE CEVA

 70. mugurel said

  am July 14 2010 @ 5:53 pm

  Am o restanta la banca de 3 lunii. nu mai pot plati si ma suna in disperare ma cauta si acasa mai nou. eu le-am spus ca am o situatie mai dificila nu vor sa inteleaga. i-mi pot fece ceva? nu am girat cu nimic. va multumesc. astept raspuns

 71. IASIVEZI said

  am July 29 2010 @ 12:32 am

  Buna seara,

  Sunt intr-o situatie similara si as avea nevoie de un sfat urgent. De ce?
  Pentru ca data limita pentru plata, inaintea trimiterii in judecata este
  30.07.2010, asta insemnand pentru mine un timp foarte scurt.

  M-ar interesa ce as putea sa fac in conditiile in care debitul solicitat de ei nu il voi recunoaste niciodata. Problema este ca acest debit figureaza pe numele mamei mele si dateaza din luna decembrie 2007. Este vorba de un abonament Connex care desi platit pana in ultima luna a contractului am fost obligatm in loc sa il inchid, sa mai platesc 2 luni deoarece am avut abonamentul suspendata (solicitat de mine) pentru pierderea cartelei SIM. Mentionez ca am platit fiecare luna pana la implinirea celor 12 luni de contract. Am primit apoi vreo 3 luni facturi dupa care (atunci valorau vreo 30-50 RON) a urmat o perioada cand nu am mai
  primit nimc pana la finele anului 2009. Suma totala de plata este de 340,95 RON. SC TOP FACTORING SRL e cel care mi-a trimis instiintarea cu ataseamentul ca in cazul neplatii citez

  “In situația în care până la data de 30.07.2010 suma datorată nu se va regăsi în contuirile SC TOP FACTORING SRL vă solicităm să analizați demararea procedurilor de acționare în instanță pentru recuperarea debitului înregistrat de catre dl./dna XYZ, dosar nr. 232146872.”

  Documentele le gasiti atasate in email.

  Astept un raspuns!
  Multumesc!

 72. IASIVEZI said

  am July 29 2010 @ 12:37 am

  Solicitarea analizei demararii procedurilor de actionare in instanta sunt trimise catre Cabinet Avocatura Oana Nastase

 73. Cum procedam cand ni se cere plata unei restante de catre o agentie de colectare debite | IA(SI)VEZI.com Zilnic pentru Tine! said

  am September 5 2010 @ 11:01 pm

  […] Sursa: Urban Iulian […]

 74. ionut said

  am September 13 2010 @ 7:29 pm

  Buna ziua ,

  La fel ca toata lumea am avut si eu intarzieri la BCR o rata jumate am avt un deces in familie si chiar nu am putut plati o luna jumate adica o suma restanta de 950 ron , rata fiind de 535 ron/lunar , am fost la banca am spus ca am avut probleme familiale dar se pare ca nu intereseara pe nimeni de ceva timp o firma de recuperare Krug international ma asalteaza cu telefoanele si cu amenintari de judeca si asa mai departe , am incercat sa le spun ca incerc sa platesc suma restanta treptat dar nu ai cu cine sa vb eu vor suma restanta si atat
  As dori asa ma ajutati si pe mine cu un sfat

  multumesc anticipat

 75. GABRIELA DUMITRU said

  am October 8 2010 @ 1:37 pm

  AM O HOTARARE JUDECATOREASCA DEFINITIVA PRIN CARE SE DISPUNE EXECUTAREA SILITA A SC REAL SRL LICHIDATOR JUDICIAR AL BPR SI NU GASESC ADRESA UNDE SA-I TRIMITA EXECUTORUL JUDECATORESC DOCUMENTELE RESPECTIVE .MAI EXISTA ACEST LICHIDATOR JUDICIAR

 76. Misai said

  am October 19 2010 @ 1:47 pm

  Buna ziua,am avut la Unicredit Tiriac Bank in anul 2006 un card de salarii cu overdraft. Am scos de pe acel card suma de 5000ron(aproximativ) urmand sa o achit in rate lunare.
  De la servici s-a hotarat schimbarea cardurilor de salarii de la unicredit la brd (eu stiind ca acest lucru se va face cu tot cu preluare de datorii),mai mult de atat chiar am intrebat la o operatoare de la un sediu unicredit care stia deja situatia mutarii conturilor si mi-a zis ca datoriile vor fi preluate de BRD.
  Avand aceste informatii am stat linistita si am fost convinsa ca datoria catre unicredit s-a achitat in timp.
  Va anunt ca nu am primit nici o notificare de la unicredit cum ca as avea vreo datorie la UNICREDIT TIRIAC BANK pana acum 10 zile cand am fost contactata telefonic de un domn de la firma ASSET PORTFOLIO SERVICING ROMANIA si am fost anuntata ca am de plata suma de 13899ron suma care reiese din contractul nr xxxxx si ca trebuie sa achit aceasta suma in 14 rate a cate 1000ron fiecare.

  Ce pot face ca sa nu fiu nevoita sa achit aceasta suma. De ce nu am fost notificata de banca atata timp? Nu sunt de acord cu acele dobanzi exagerate.

  Astept un sfat ,
  multumesc

 77. Andrea said

  am October 28 2010 @ 6:46 pm

  Buna ziua.Am si eu o intrebare.In urma cu 7 ani mami a luat un credit la Banca Raiffeisen prin firma unde o lucrat pe numele ei,adica de 3 ori salariul ei.Parca timp de 5 luni a platit.Pe urma s-o intamplat un accident si mami a decedat.Tati a murit de 17 ani.Eu cu sora mea si cu tutela ei.Ea a fost minora,am intrat la banca si am predat certificatul de deces.Ei ne-au spus ca timp de vreo 3 luni o sa mai primim scrisori de la ei ca o sa ne dea in judecata dar deoarece mami n-o sa fie prezenta,cazul o sa fie inchisa pentru ca banca oricum a facut o asigurare pentru fiecare credit.Atunci parca 1000 lei au ramas.Totul asa s-o intamplat.De atunci eu n-am intrat la banca respectiva deoarece n-am primit nimic de ei timp de 7 ani.Acum de 3 luni am primit o scrisoare de la firma Kruk,de fapt mami a primit ca o sa fie executata silita daca nu plateste 6300 lei in total.Am crezut ca e o gluma.Am intrat la Banca Raiffeisen unde nici n-au vrut sa vorbeasca cu mine deoarece dosarul a fost preluat de firma Kruk.A doua oara cand am sunat pe firma Kruk am trimis si un fax despre certificatul de deces.Ei totusi au spus ca trebuie sa platim suma de 6300 lei.Noi nici nu mai avem contractul lui mami si am mostenit casa dupa ea.Mentionez ca dupa ce am trimis faxul de 3 luni ,n-am mai primit nici o scrisoare.Se poate face ceva sau trebuie sa platesc datoria lui mami dupa 7 ani si neaparat suma de 6300 lei.Eu am spus la firma Kruk ca de la banca timp de 7 ani nici macar un telefon sau scrisoare nu am primit si adresa ramase aceeasi si daca as fi stiut ca trebuie sa platim atunci as fi platit suma de 1000 lei atunci si nu suma de 6300 lei acum.Interesant e ca firma respectiva a primit dosarul nostru de 3 luni.Ma intreb eu banca de ce nu mi-a trimis nimic timp de 7 ani nimic?
  Va rog sa-mi triimiteti un raspuns.

 78. Simona said

  am November 17 2010 @ 12:49 pm

  Buna ziua.Am nevoie de un sfat.
  In anul 2002 tatal meu a cumparat dintr-un magazin Flanco, printr-un credit de la Unicredit Tiriac Bank, un aspirator si un cuptor cu microunde pentru o prietena de familie, acea persoana trecandu-se in contract ca girant si angajandu-se ca ea sa plateasca ratele lunare.Am mai vorbit, de cateva ori, de-a lungul anilor, cu acea persoana (girantul), de fiecare data ne-a spus ca e la zi cu plata ratelor, iar noi am stat foarte linistiti, gandind ca totul este in regula, ca acel credit a fost rambursat.Ieri, in 16.11.2010, am primit in cutia postala un plic de la firma “Asset Portfolio Servicing”, prin care tatal meu era anuntat ca are la Unicredit Tiriac o restanta in valoare de 5210 ron, datorie care a fost cesionata de la Unicredit de catre “APS”.Am cautat girantul, iar persoana respectiva ne-a spus ca a rambursat integral creditul si ca in 2007 a primit o hartie de la Unicredit prin care i se confirma acel lucru (ca acel credit a fost rambursat integral).Mentionez faptul ca pana ieri, de atatia ani, nu am primit nici macar o notificare de la banca cum ca ar exista o restanta.Vreau sa va intreb:este in regula, legal, ca bancile sa anunte clientii ca au restante dupa atatia ani?Acea restanta, in cazul in care chiar exista (habar nu avem, in acest moment, pana cand nu ajunge tatal meu la Unicredit, deoarece girantul spune ceva, “APS” altceva”), nu s-a prescris?Ce ar trebui sa faca tatal meu in aceasta situatie?
  Astept raspuns.Va multumesc anticipat.

 79. VS said

  am December 1 2010 @ 10:05 am

  In 2008, decembrie, mi se termina contractul cu Vodafone pt abonamentul telefonic, i-am rugat sa-mi intrerupa, am platit dar in ianuarie, si febr 2009 mi-a venit factura ca mai am ceva de platit, cam 90 lei. M-am enervat ca mi-au pus in plus si am refuzat sa platesc, azi, 1dec2010 imi vine de la Top Factoring somatie ca am de platit 455.68 lei…cred ca au innebunit. Am sa incerc sa trimit o scrisoare modelul amintit mai sus.
  Cine sunt acesti escroci financiari care vor sa ne jupoaie? Daca nu mai exista iobagie, acest mod de a penaliza datoriile ne vor face iobagi.
  Cu respect

 80. M.Daniel said

  am December 2 2010 @ 3:54 pm

  Am si eu o problema in aceasta cauza. Mama mea tocmai a primit o factura de la Departamentul Recuperare Directa Datorii in care i se aduce la cunostinta despre o plata care nu a fost efectuata, fara sa se spuna nici macar despre ce plata e vorba si care e firma in cauza. Pe factura mai apare: Total debit (fara reduceri) 670,33 ron. Total debit (cu discount Penalitati nefacturate 50% pana la data de (data printarii plus 5 zile, plus 15 zile))384.49. Total debit -“-“- de 35 %.. plus 5 zile, 35 zile.. 470.24 respectiv Total debit.. 20 %, 5 zile plus 55 zile.. 555,99 ron. si mai spun, ceea ce mi se pare ironic.. Dupa ce ati optat pentru una din posibilitatile de plata de mai sus(????), contactati-ne telefonic pentru confirmare pana la data de.. si de asemenea va rugam sa ne trimiteti dovata efectuarii platii prin fax, la nr.. sau prin email.. pentur a stopa trimiterea dosarului dvs. catre Cabinetul de Avocatura Partener.. In caz contrar, va fi trimis catre cabinetul de avocatura pentru solutionare pe cale judecatoreasca. Plata debitului va fi considerata valabila numai prin efectuarea acesteia in contul SC TOP FACTORING SRL..
  Initial, m-am gandit sa scriu aceiasi scrisoare despre care vorbiti in articolul dumneavoastra, dar am decis sa caut pe internet despre ce e vorba, si vazand ca nu sunt singurul in aceasta situatie, am decis sa va cer sfatul. Ce puteti sa ma sfatuiti?

 81. Bogdan Ionuescu said

  am December 24 2010 @ 2:02 pm

  buna ziua, am si eu o problema! am primit scrisori cum ca voi fi executat silit din cauza unei neplati bineinteles, la o banca! am doua carduri de crdit la o banca pe care nu le-am achitat! problema este ca eu nu am prezentat niciun document, adeverinta de salariu, nimic pentru aceste doua carduri si totusi mi-au fost facute de catre banca! acum primesc scrisori de la o firma de recuperare, le-am trimis scrisoarea mai sus mentionata, sa-mi trimita copii de pe documentele cu care eu am facut acele carduri de credit pentru ca eu NU le-am facut, stateam la o coada unde a venit un agent de la o banca, m-a intrebat daca vreau card de credit , am zis ca da, m-a intrebat cateva date si peste o luna, doua m-am trezit cu cardurile! este normal ? atat timp cat eu nu am dat documente, nu m-am dus la banca pentru acele carduri, este normal sa le achit? multumesc

 82. EOS-KSI, hoti cu acte in regula « Ca la romani said

  am February 22 2011 @ 11:19 am

  […] PS: o sa atasez 2 linkuri catre pagina unui avocat pt a confirma cele povestite de mine: Datorii prescrise Validarea restantei […]

 83. P.Mihai said

  am April 15 2011 @ 6:21 pm

  Am si eu o problema pe care as dori sa v-o prezint:
  Din start doresc sa precizez ca nu am avut niciodata un credit, un card de credit, descoperit de cont sau orice alta forma de instrument financiar de acest fel. Nu am cumparat niciodata ceva in rate, si nu am solicitat niciodata asa ceva. Nici nu doresc sa schimb aceasta situatie.
  In 06.2008 am folosit un card de debit Raiffeisen, in lei, atasat contului meu personal, pentru a plati prin internet bilete de avion in valoare de aprox. 2000 euro. Am utilizat banii din cont aproape in totalitate (rest nesemnificativ). Dupa cateva zile insa, am descoperit contul cu – 2000 euro. Cerand explicatii (nu am descoperit de cont, nu am facut plata aceasta etc.), mi s-a spus ca este vorba de o eroare, o “dubla taxare”, si se va rezolva. Dupa inca o saptamana, contul avea un minus de 700 lei. Explicatia – diferente de curs valutar, schimb din lei in USD, din usd in euro etc. etc. Am solicitat o explicatie scrisa din partea bancii, cu detalierea acestei tranzactii (poate schimb lei-euro intelegeam, dar lei-usd-euro,si la cursuri speciale, sa iasa aproape 10% diferenta fata de plata la care deja se aplicase cursul valutar al bancii…). Nu mi-au oferit aceasta explicatie, si din acel moment am refuzat orice dialog cu ei. Precizez ca in prezent folosesc carduri de la doua institutii bancare, si niciodata nu mi s-a mai intamplat un astfel de episod, desi le folosesc intens si cu aceleasi scopuri.

  In urma cu aprox. 6 luni am fost contactat de catre firma Kruk International, care imi cerea sa le platesc lor “datoria” + dobanzi. Au urmat amenintarile aberante de rigoare. Le-am solicitat de la inceput, si in repetate randuri, sa ma actioneze in justitie. Au continuat cu incercarile pana in urma cu o luna, cand brusc s-au oprit.
  Pe data de 13 a acestei luni (aprilie), am fost sunat de o alta firma – CreditExpres – aceeasi poveste – banii sau viata. De data asta suma a ajuns la 2100 lei. Le-am raspuns trimitand scrisoarea prezentata anterior (de validare a restantei de plata). Trimisa prin fax si prin email, ambele cu confirmare de primire. Nici nu au bagat-o in seama – continua sa ma sune, de cateva ori pe zi, si sa ma abuzeze verbal cu amenintari de mahala.

  M-am deplasat la un birou Raifeisen si am solicitat toate extrasele de cont. Nu au putut sa imi prezinte decat extrase incepand cu 30.11.2009, cand deja apare un sold de -1256 lei, la care in continuare s-a aplicat o “dobanda debitoare” care a “evoluat” de la 39.57 in 30.11.2009 la 64.40 acum. SOld in prezent -2103.98.

  1. Este legal sa mi se nege dreptul de a contesta o tranzactie pe care o consider frauduloasa?
  2. Este legal sa fiu hartuit telefonic si prin scrisori de diverse firme de recuperari?
  3. Este legal sa se aplice dobanda la dobanda, si sa se ajunga la un total de dobanzi de trei ori debit?
  4. Este adevarat ca orice debit nesolicitat in justitie, dupa trecerea a 3 ani este prescris?

  In ceea ce priveste Raiffeisen, doresc sa imi explice de unde suma solicitata. Cat despre “recuperatori”, ceea ce doresc este sa ii fac sa taca, sa nu ma ma sacacaie. Exista vreo cale legala de a face acest lucru?

  Multumesc anticipat

 84. S.Andreas said

  am May 16 2011 @ 3:53 pm

  Am si eu o problema cu firmele de recuperare.Am avut un card de credit cu limita de 2100 Ron.Dupa un transfer la locul de munca la noul loc nu se facea palta prin banca respectiva.Am inceput sa platesc in functie de posibilitati macar suma minima dar am ramas in intarziere iar dosarul a fost transferat de la banca dupa 60 de zile catre o firma X.Am fost contactat de catre acestia in oct 2010 si am fost de acord sa semnez un angajament de palta la banca.Am facut acest lucru la banca in fata sefului sucursalei in care ma angajam sa paltesc macar 150 de ron pana in data de 21 a luni si un avans din suma restanta de 2100 ron de 300 ron.2 luni de zile am platit regulat 150 de ron cand au inceput telefoanele sa platesc mai mult 300 de ron etc.Luna trecuta dupa ce am paltit 250 de ron am ramas cu 950 de ron de plata achitand 1400 de ron pana atunci deci o dobanda de aprox 200 de ron.Acum am fost contactat iar de firma X sa platesc pana in data de 16 deoarece au trecut nu stiu cate zile altfel dosarul mi se trimite la avocat moment in care am zis stop eu fiind cu platile la zi comform angajamentului.Au incercat sa ma forteze sa semnez inca un angajament prin care trebuia platit 300 de ron pana in data de 16 sa ma imprumut la prieteni etc lucru pe care l-am refuzat spunand ca la salar voi plati suma minima din angajament.Intrebarea mea daca continui sa platesc la banca suma minima comform angajamentului de plata pot patii ceva , intelegand ca angajamentul are valoarea unui contract neputand fii schimbat unilateral sau mai ales de catre firma X care nici nu apare stipulata in acest angajament deci amenintarile lor avand doar scopulachitarii mai rapide a debitului.

 85. ghita doru said

  am May 18 2011 @ 9:39 am

  daca am un credit neplatit sin nu am putut platideschid o afacere cum asi putea achita debitul din incasarile societatii

 86. mariana said

  am May 26 2011 @ 3:43 pm

  buna ziua am un contract la o firma de recuperari si de 6 luni platesc cite 100roni pe luna dar ei ma suna mereu ca sa dau mai mult dar nu am ca nu am un loc de munca iar luna aceasta ma sunat o doamna care vorbea foarte urit si mi-a spus ca daca nu achit toata suma de 2200roni pina la sfirsitul lunii vin si imi iau lucrurile din casa este posibil daca eu am platit pe luna cit am putut ca mai mult nu am ca daca aveam platea mai mult va multumesc

 87. ovidiu said

  am June 2 2011 @ 7:48 pm

  buna ziua

  ca toti ceilalti care au postat pana acum am si eu o problema de acest gen:
  am o societate care de cand s-a infiintat si pana inprezent este in pierdere plus ca societatea nu a mai avut incasari de vreo 2-3 ani este lasata de izbeliste.
  in anum 2009 in luna ianuarie am incheiat un contract pe aceasta societate cu vodafone , am luat 9 abonamente de la ei, ne putand lua mai multe deoarece trebuia sa verifice bilanturi de pe anul trecu, situatie in care firma nu era pe profit, am zis ca imi ajung 9.

  sa platit 2 luni de zile abonamentele dupa care nu am mai putut face fata, dupa nenumarate somatii de plata de la o firma de recuperare plati, cei de la vodafone au apelat la o alta firma, mentionez ca in perioada somatiilor primei firme nu am raspuns si nu am achiat nimic,
  aceasta noua firma pare mai insistenta , este vorba de cei de la topfactoring , va rog sa ma sfatuiti.

  am citit articolul dumneavoastra, acum stau putin in dubii , in cazul in care ei pot aduce toate acele acte ce se va intampla, si daca print trimiterea acelei scrisori eu recunosc ca am primit somatiile, (somatiile au venit prin posta nu am semnat nimic de primire)

  1. ma pot da in judecata daca firma este in cadere?
  2. ma pot ataca ca persoana fizica?

  mentionez ca pe somatie suma datorata este de
  – 876.66 – contravaloare servicii
  – 3,440.97 – penalizari de intarziere
  – 5,695.02 – taxa de reziliere

  in cel mai rau caz as fi deacord sa platesc suma datorata ca si serviciu dar nu intreaga suma

  astept un raspuns , sa stiu cum procedez ,

  multumesc anticipat

 88. Stefania said

  am June 28 2011 @ 6:41 pm

  Dragii mei,ACHITATI-VA DATORIILE!!Nu e normal sa beneficiezi de anumite servicii si sa nu le achiti….sincer…..Trist…insa traim in Romania..

 89. Catalin said

  am June 29 2011 @ 8:36 pm

  una yiua am si eu o intrebare…defapt mai mult o nelamurire.. in anul 2009 mi/am facut un abonament la Cosmote..dupa o perioada nu am mai platit si contractul sa reziliat..Am mai primit cateva notificari ceva timp..si apoi timp de 1 an sau 2 ani jumate nu am mai primit nimic,cnd dintr-o data am primit o notificare de la o firma de recuperari credite in care mi se cere sa platesc o suma de 2100 ron ….

  Intrebarile mele sunt :

  1.Dc mi se cere asa mult ? nu mi sa trimis nici o hartie in care sa mi se explice modul de calculare a penalizarilor.
  2.Dc timp de 1 ani sau 2 ani juma nju mai stiu exact nu mi sa mai trimis ceva …si brusc sunt contactat de aceea firma …
  3.AM platit factura restanta care ramasese dar dc sa ploatesca cele penalizari cnd nu stiu in ce mod se face calcularea…!!

  As dori sa ma puteti lamuri si pe mine daca pot face ceva in legatura cu acele penalizarii.. Multumesc anticipat
  Un raspuns pe mail ar fi nemapomenit sau aici cum doriti ..!

 90. Panciu Marian said

  am July 4 2011 @ 7:07 am

  Ma numesc Panciu Marian si sunt din Constanta …de vreo 3 luni de zile tot sunt hartuit de acesti nenorociti de la KRUK din urmatorul motiv…. in 2007 am achizitionat o masina si anume un logan in leasing ,dupa aproximativ 1 an si jumatate (am platit o suma de 240 de milioane cu tot cu avans ) de plata mi-a fost aproape dublata suma pe care o plateam lunar si am ajuns in imposibilitatea de a mai plati , iam sunat pe cei de la RCI Leasing si iam instiintat ca nu mai pot plati si sa vina sa ia masina ,.iar bine inteles ei nu au fost de acord .Am mai tinut masina fara plata ratei respective inca 3 luni dupa care a venit o firma de recuperare si am predat masina in perfecta stare la care mi sa intoctit si un proces verbal de predare a masini ,….in urma tuturor celor intamplate in urma cu aproximativ 4-5 luni am primit o instiintare de plata de la acesti nenorociti de la Kruk precum ca trebuie sa platesc o suma de 40000 de ron (400 milioane) deoarece ei trebuie sa isi recupereze suma de bani care ar fi trebuit eu sa o platesc pana la sfarsitul contractului de leasing pe care il aveam in ciuda faptului ca eu am predat masina pe baza imposibilitati de plata …..si tot asa de ceva timp sunt tot mai des instiintat ca trebuie sa platesc ca daca nu ma executa silit ….contractul a fost pe numele tatalui care este pensionat pe caz de boala si care mai are un credit ipotecar (deci casa este ipotecata si altceva nu mai are pe numele lui )daca imi poate da cineva ceva idei despre acesti indivizi va rog mult sa ma contactati (mario_82feb@yahoo.com /0722273273)oricum nu am de gand sa platesc nici macar un banut acestor nenorociti si cat mai curand vreau sa mediatizez acest caz ….merci mult celor care au citit acest mesaj…Cu respec Marian Panciu !!!!!
  astept un raspuns …….

 91. @stefania said

  am July 4 2011 @ 1:00 pm

  perfect de acord cu tine! problema e ca printre noi sunt si persoane care sunt practic terorizate de aceste firme de recuperari pe nedrept! de ex. in 2008 am incheiat contractul cu cosmote! bineinteles platind tot pana ultimul ban! in 2011 primesc adresa de la topfactoring in care mi se spune ca mai aveam o factura de plata de 120 ron + penalitati 1200! tu ce spui? sa platesc sau nu?

 92. Alina said

  am July 4 2011 @ 4:12 pm

  Buna ziua, Ma nunesc Alina si am si eu o probelema cu cei de la TOP FACTORING
  O restanta din 2007 dar de care nu am fost instiintata pana anul acesta in luna ianuarie.
  Datoria fiind catre Cosmote,firma TOP FACTORING a preluat acest caz si ma preseaza sa platesc 103.02 plus penalitati iar suma totala fiind de 492.27. Anul acesta in ianuarie am fost la cosmote si am intrebat cat am de plata si mi-au zis ca ma 103.02, suma pe care am si achitat-o. In luna februarie am primit o scrisoare de la ei in care isi cer scuze ca a fost o greseala, ca eu as avea de platit suma de 492.27 RON si ca ar fi bine sa rezolvam pe cale amiabila.
  Mentionez ca nu am fost instiintata toti acesti ani nici macar de firma Cosmote,cea careia ii sunt datoare . Iar luna aceasta am primit o scrisoare de decizie de la TOP FACTORING depre deschiderea procedurii legale. In care scrie ca am de achitat si suma de 103.02 RON!
  Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
  Va multumesc anticipat!

  Cu stima
  Alina ILONA

 93. Alina said

  am July 4 2011 @ 4:14 pm

  Buna ziua, Ma nunesc Alina si am si eu o probelema cu cei de la TOP FACTORING
  O restanta din 2007 dar de care nu am fost instiintata pana anul acesta in luna ianuarie.
  Datoria fiind catre Cosmote,firma TOP FACTORING a preluat acest caz si ma preseaza sa platesc 103.02 plus penalitati iar suma totala fiind de 492.27. Anul acesta in ianuarie am fost la cosmote si am intrebat cat am de plata si mi-au zis ca ma 103.02, suma pe care am si achitat-o. In luna februarie am primit o scrisoare de la TOP FACTORING in care isi cer scuze ca a fost o greseala, ca eu as avea de platit suma de 492.27 RON si ca ar fi bine sa rezolvam pe cale amiabila.
  Mentionez ca nu am fost instiintata toti acesti ani nici macar de firma Cosmote,cea careia ii sunt datoare . Iar luna aceasta am primit o scrisoare de decizie de la TOP FACTORING depre deschiderea procedurii legale. In care scrie ca am de achitat si suma de 103.02 RON!
  Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
  Va multumesc anticipat!

  Cu stima
  Alina ILONA

 94. Mihai said

  am July 22 2011 @ 6:53 pm

  Buna Seara, Ma nunesc Mihai si am si eu o probelema cu cei de la TOP FACTORING

  Subscrisa S.C Top Factoring S.R.L,companie specializata in colectarea creantelor comerciale pe cale extrajuridica si juridica, reprezentata prin consilier juridic Dascalu Monica ,in calitate de mandatar al creditorului IZO Group Network Srl

  Va Somam

  Ca in termen de 48 de ore de la data receptionarii prezentei sa achitati catre Izo Group Network Srl suma minima de 281,82 reprezentand

  250,00 RON – contravaloarea facturilor fiscale nr. 1 cu data scadenta la 2011-01-31,31,82 Ron – contravaloarea accesorii creanta principala

  Clientului nostru, compania Izo Group Network Srl, va adreseaza pe aceasta cale un ultim avertisment punandu-va in vedere ca in situatia in care nu veti da curs acestuia se va adresa in cel mai scurt timp instantelor de judecata in vederea realizari prin intermediul fortei de constrangere a statului a obligatiilor cheltuielile legate de realizarea acestor procedeuri

  In contractul firmei de internet scrie ca trebuie sa platesc 50 ron pe luna pt internet in cazul in care nu se efectueaza plata in termen de 15 zile internetul va fi inchis iar pt descidere se va plati 50 ron pt internet si inca 30 pt deschidere
  In primul rand nu primesc facturi de la Izo Group Network iar in contractul pe care mi la dat scrie clar ca factura trebuie platita la data scadent dar surpriza nu e factura nici cel puti sa ma contacteze ca trebuie sa plates
  in contract numele meu nu exista doar nr strazi cnp si nr tel.
  Ar trebui ca cineva sa verifice acceasta firma deoarece cativa ani firma nu a dat nimanui nici un fel de contract eu cred ca sa lucrat la negru.
  primele contractele au fost datae cam in data decembrie 2010 si pe parcursul anului 2011.Pana la aceasta data de cand este firma de 3-4 ani nu sa dat absolut nimic

  Se poate dovedi si verifica prin clienti firmei de internet Izo Group Network Srl
  ca firma pana in anul 2010 nu sa dat absolut nici un fel de contract.

  Asi dori sa stiu daca poti fi dat in judecat.

  Si rog daca se poate verificarea acestei firme. Uitati Adresa firmei Izo Group Network Srl: CU SEDIUL IN STR. LANTERNEI, NR.14, BUCURESTI SECTOR 2
  Astept Raspunsul Dvs. O seara buna

 95. Mihai said

  am July 22 2011 @ 6:56 pm

  Si inca ceva nu cred ca sunt obligat sa platesc daca nu ma folosesc.
  cand am avut nevoie am platit 50 ron si taxa de 30 ron de deschidere
  in caz de nu am platit in termen de 15 zile

 96. ionut said

  am July 25 2011 @ 9:09 am

  Buna ziua,

  Am o mica problema cu o factura ORANGE. In luna Martie 2011 mi sa terminat perioada contractuala cu Orange. Mi-am facut cerere de portare la un alt operator in aceeasi luna. Perioada de portare a concis cu perioada de emitere a facturii din partea Orange de care sincer am uitat ca mai trebuie platita. Pe 14 Iulie primesc telefon din partea unui reprezentant Orange sa imi spuna ca am o restanta de ~100ron pentru luna Aprilie. Ok, in aceeasi zi am mers la Orange si am platit-o. Angajatul Orange imi spune ” gata ne-am incheiat socotelile “. In seara aceasta gasesc in cutia postala o somatie emisa pe data de 14 Iulie ( aceeasi zi in care am primit telefon si am platit restanta ) din partea COFACE in numele Orange cum ca am de plata ~200 ron. 100 ron restanta + 100 ron penalizari ( 1%/ zi – 100 zile ). Eu in cele trei luni nu am primit nici un telefon sa mi se spuna de restanta. Doar in luna Martie un e-mail in care eram instiintat ca sa eliberat factura dar contul de orange ( webcare ?! ) era sters si am crezut ca oricum factura este platita. Acum primesc direct somatie. Suma este mica, dar cu ce drept imi cere mie COFACE 100ron penalizari in conditiile in care eu am platit restanta catre orange imediat ce m-au instiintat de ea si in plus eu procedura de portare am facut-o dupa expirarea contractului ?

  Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

 97. ionut said

  am July 25 2011 @ 9:10 am

  una dimineata,

  Am o mica problema cu o factura ORANGE. In luna Martie 2011 mi sa terminat perioada contractuala cu Orange. Mi-am facut cerere de portare la un alt operator in aceeasi luna. Perioada de portare a concis cu perioada de emitere a facturii din partea Orange de care sincer am uitat ca mai trebuie platita. Pe 14 Iulie primesc telefon din partea unui reprezentant Orange sa imi spuna ca am o restanta de ~100ron pentru luna Aprilie. Ok, in aceeasi zi am mers la Orange si am platit-o. Angajatul Orange imi spune ” gata ne-am incheiat socotelile “. In seara aceasta gasesc in cutia postala o somatie emisa pe data de 14 Iulie ( aceeasi zi in care am primit telefon si am platit restanta ) din partea COFACE in numele Orange cum ca am de plata ~200 ron. 100 ron restanta + 100 ron penalizari ( 1%/ zi – 100 zile ). Eu in cele trei luni nu am primit nici un telefon sa mi se spuna de restanta. Doar in luna Martie un e-mail in care eram instiintat ca sa eliberat factura dar contul de orange ( webcare ?! ) era sters si am crezut ca oricum factura este platita. Acum primesc direct somatie. Suma este mica, dar cu ce drept imi cere mie COFACE 100ron penalizari in conditiile in care eu am platit restanta catre orange imediat ce m-au instiintat de ea si in plus eu procedura de portare am facut-o dupa expirarea contractului ?

  Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

 98. turcu gabriela said

  am July 25 2011 @ 10:46 am

  Buna ziua! Am si eu o nelamurire.Am o datorie la avon de 250 ron si am fost amenintata citez”nu vor ramane lucrurile asa te taresc prin tribunale ptr. suma asta ai sa vezi ca nu ma las”. Intrebarea mea este :ma poate judeca un procuror ptr. o asa suma? mentionez ca am platit partial di fct. si intentionez sa-mi achit datoria, dar ma intriga faptul ca sunt amenintata in felul acesta, de camatarti. multumesc!

 99. catalina said

  am August 12 2011 @ 10:16 am

  Buna ziua, am si eu o intrebare atata timp cat nu ai nici un bun pe numele tau, in ce consta executarea silita? cu cear putea sa ma execute?multumesc.

 100. Leonard said

  am September 15 2011 @ 12:27 pm

  Mi se pare minunat ce ati facut.
  Fara un ajutor competent suntem neajutorati in fata companiilor de colectare.

  Va multumesc in numele tutoror datornicilor.

 101. Leonard said

  am September 15 2011 @ 2:46 pm

  Buna ziua,

  Am avut o intalnire azi cu cei de la Kruk.Le-am propus o rata de maxim 70 de ron (in conditiile in care venitul meu este 500 de ron) si au refuzat propunandu-mi o rata de 250 de ron si conditia in care nu am accept ma trimit in judecata.
  Ce pot face?

  Multumesc anticipat

 102. iulian said

  am October 12 2011 @ 10:42 am

  Buna ziua ma numesc Iulian si am si eu o problema cu banca. Am facut acum 3 ani un imprumut la Raiffeisen Bank de 2.500 ron am platit 1 an si jumata-te ratele lunar dar dupa 1 an si jumata-te am ramas fara loc de munca si nu am mai putut da deloc rata lunara,am tot incercat sa le spun ca nu mai am un salariu si ca nu mai lucrez si ca lucrez cu ziua dar degeaba,mau tot contactat telefonic si prin posta cei de la topfactoring ca ma executa silit sau in judecata daca nu platesc suma de 3.800 in max. 1 sapt.iar acum sunt foarte speriat deoarece ce nu stiu ce sa fac, am si eu nevoie de un sfat cum sa procedez va rog frumos. Va multumesc mult.

 103. Melciu Florin said

  am October 28 2011 @ 9:26 pm

  Buna ziua va rog frumos daca ma pute-ti ajuta in privinta cu Top Facoring.In 2008 sotia mea a facut un abonament la vodafone pe 2 ani .Timp de un an am mers la zi cu abonamentul dupa care nu am mai avut servici nici eu nici ea fiind in imposibilitatea de a mai plati abonamentul.Acum o 2 sapt ma sunat o fata de la Top Facoring sa-mi spuna ca sotia mea are o datorie de 910 ron de la 30 de lei cat era abonamentul pe luna si ca trebuie plati urgent intr-un cont la brd.As dorii sa stiu cum fac sa vizualizez si eu cum au calculat ei dobanda asa mare si in ce fel.Cu toate astea ma ameninta ca o sa o execute silit .(Din tara cred ca din casa nu are de unde).Multumesc mult

 104. luminita said

  am October 29 2011 @ 1:59 pm

  am primit notificare de la suport colect si executor sa platesc totul creditul tot in termen de 30 de zile ,si eu am platit lunar ratele ce pot face. va multumesc

 105. nita alina said

  am November 8 2011 @ 5:46 pm

  si eu am o problema cu firma de recuperari top factoring! in 2009 am avut de plata o fact restanta in val de 1000 lei. iar acuma in 2011 am de plata 5500 ron. cum este posibi asa ceva? mai nou vor sa ma dea in judecata, sa-mi scoata la licitatie bunurile din imobil si sa-mi faca propirie pe salariu! de ce nu vor sa accepte doar suma datorata in val de 1000 ron?

 106. Mugur Dumitriu said

  am November 10 2011 @ 7:24 am

  Buna ziua,

  Problema mea e urmatoarea: in 2004 am incheiat un contract pentru servicii de telefonie mobila cu Conex. Din motive personale, ultima luna activa (decembrie 2004) a fost luna in care nu am platit abonamentul (cca 800 lei). Anul trecut am primit de la Top factori g notificare pentru 8000 de lei de plata in contul acelei datorii. Mi s-a parut enorm si am cerut sa mi se transmita modalitatea de calcul si copie dupa contract dar am primit in schimb copie dupa prima si ultima pagina a contractului de servicii si copie dupa actul de proprietate asupra apartamentului. I-am contactat, le-am explicat ca din ce mi s-a trimis nu am cum sa verific modul de calcul si legalitatea sumei cerute si mi s-a retrimis setul de documente mentionat mai sus, exact in aceeasi forma. Nu am mai intreprins nici o actiune dar acum cateva zile am primit notificare ca voi fi executat in instanta daca nu achit pana pe 10 noiembrie suma de 12000 lei (!!!!!). Ce sa fac? Suma este clar nejustificata si din cate tin minte, in 2004 Conex nu avea in contract stipulat ca datoria poate depasi debitul. Nu ma deranjeaza sa platesc datoria initiala dar nu pot plati sumele exorbitante pe care Top factoring le cere. Va rog sa ma ajutati. Va multumesc anticipat.

 107. Alexandru Alex said

  am November 16 2011 @ 11:58 pm

  As dori sa va intreb daca stiti ceva despre firma Cycle European SRL pentru ca am primit astazi un plic in care au spus sa ii contactez urgent . Am facut un contract cu Romtelecom in luna Ianurie 2011 si in luna Aprilie am suspendat telefontul si mi-au spus atunci ca am de platit aprx 400 lei , si acum in acest plic scrie ca trebuie sa le platesc 1400 lei . Este inadmisbil asa ceva , as dori sa stiu ce se poate face in acest caz . Va multumesc . Cu stima Alex .

 108. Moldovan Adrian said

  am November 25 2011 @ 6:16 pm

  Buna ziua, am si eu o problema cu un credit al tatalui meu care a decedat in 25 iunie 2010. Cei de la EOS Romania ma hartuiesc cu telefoanele(5-10 telefoane zilnic) si ma ameninta ca trebuie sa platesc dataroia, pana astazi nici macar nu stiam despre ce datorie e vorba astazi mi-au spus ca e vorba de 7200 lei plus penalizari 2400 cred si ca sunt obligat sa platesc prin lege altfel voi fi executat silit…. sunt unicul fiu in viata(fratele meu a decedat in urma unui accident in 20 martie 2010, iar mama mea a decedat in urma cu aproape 3 ani) ce credeti ca ar trebui sa fac pentru ca nu stiu cat o sa mai pot rezista acestei hartuiri, va multumesc anticipat

 109. ionut said

  am December 29 2011 @ 2:22 am

  O alta problema. Vodafone+BCR. Zilele trecute am facut o alimentare de card, care nu putea fi folosita. Am si servicii de internet bancking, imi aparea suma ca depusa dar nu putea fi folosita. am aflat ca ca este o poprire de la vodafone. 228usd taxa de reziliere si cca 5400 lei cheltuieli de judecata. Este normal sa fii executat fara nici o notificare? Nu am primit nimic nici cum ca as fi dat in judecata de vodafone. Nu am primit nimic nici de la banca (asta se rezolza repede, renunt la serviciile lor). Contul este de salariu. Angajatorul nu are nici o adresa de la executor(care o fi). Este normal sa imi fie blocat contul? Unde si cum, ma pot adresa pentru a afla de unde am de plata acesti bani?

 110. balota denis said

  am January 5 2012 @ 1:52 am

  buna ziua am si eu o problema am vacut un imprumut la PROVIDENT SI LA ICREDIT este exact ca providentu ramanand fara servici nu mai am avut bani sami platesc ratele miau venit la usa niste executori cu menegeri si miau spus cami va loa toata aparatura din casa si cami vor pune poprire pe conturi daca nu le dau in 15 zile banii au dreptu si ce pot sa fac va multumesc

 111. Filip Ionel said

  am January 5 2012 @ 6:38 pm

  Am primit o somatie trimisa de Kruk cu privire la neplata unei facturi de telefonie mobila respectiv Cosmote
  Datorita faptului ca nu am avut si nu am abonament la Cosmote am sunat la respectivi pt.a afla despre ce este vorba.
  Am reusit sa obtin informatia ca am o datorie la defunctul Cosmorom din 2001.
  Mentionez ca aceasta companie a incetat sa ofere servicii de fap era in pragul falimentului.
  Mentionez ca nu am primit notificare de plata din partea cosmoromului.
  Ce pasi sa urmez impotriva celor din Sc de recuperari
  Multumesc.

  Suma ceruta este de 149 Ron

 112. nadina said

  am January 10 2012 @ 1:46 am

  buna
  In 2008 am facut un contract cu cosmote pt sotul meu , noi ne-am despartit iar el nu a mai platit factura dupa doar 4-5 luni de utilizare.In luna noiembri 2011 mi-am facut schimbare de domiciliu de la adresa unde am stat cu sotul pe adresa parintilor, atunci am primit o somatie de plata de la o firma de recuperare iar dupa cateva zile o chemare in judecata pe data de 17 ian 2012 suma fiind de 4100 din care factura neplatita de 600.Nu am stiu ca a renuntat la abonament si nu la mai platit decat acum cind am primit somatia. Ce as putea sa fac? Am putea sa facem un schimb de responsabilitate acum , el ar fi de acord, de platit nu isi permite deoarece firma de recuperare a pus o rata de 800 pe luna, VA MULTUMESC!

 113. crina said

  am January 13 2012 @ 8:33 am

  bunaziua tuturor si incep cu un strigat de disperare .avem un credit ..luat acum 4 ani ..la BCR.50.000EURO pt achizitionarea unei case ..totul a inceput acum 2 ani ..cand am ramas restanti pt 3 luni …..dupa 3 luni cand ne-am revenit ..financiar si am inceput sa platim …am aflat ca nu mai suntem la BCR ..ci la o firma SUPORT COLLECT ….firma de recuperatori . …..am platit la fel ..o perioada nu ne-au spus nimik..si au inceput cu somatii..ca vor plata integrala ..etc ..nu am raspuns acestor ..somatii …care vin prin posta …asa ..ca o scrisoare …si am platit corect …de 2 ani de zile nu am ramas restatnti ..500 euro pe luna ….si acum 2 zile am primit ..o somatie ..DE EXECUTARE SILITA….si in care scrie ca avem la dispozitie o zi ….SUNTEM DISPERATI ….PLATIM LA ZI SI TOTUSI VOR SA NE IA CASA ..AVEM DOI COPII ..MUNCIM ..PT CASA ASTA ..SI TOT VOR SA NE-O IA …CE PUTEM FACE ….DE CE SE RECURGE LA ASTFEL DE METODE?DECI SUNTEM CORECTI SI TOT SUNTEM LOVITI DE NEDREPTATE??CE E DE FACUT DAC ANOI NU AVEM RESTANTE SI PLATIM .CORECT IN FIECARE LUNA????ASTEPT UN RASPUNS ..VA ROG DIN SUFLET..

 114. mary said

  am January 13 2012 @ 3:33 pm

  Buna crina/ nu trebuie sa pui la suflet tot ce spun recuperatorii de la suport colect toti sunt niste camatari imputiti scrie frunos un mesaj la otv si sa vezi cum nu mai sperie ei pe nimeni/ cu hirtia care ai primito stergete in c… cu ea si nu le da atentie /ei nici nu stiu pe ce lume traiesc ei cred ca au venit in rominica si fac tot ce vor ei .nu dispera si fii tare ca ei o sa o su..in final

 115. CIUPITU GHEORGHE said

  am January 13 2012 @ 3:47 pm

  de ce ne vine advertisment daca noi avem contractul ancheiat din anul 2004 si nu am mai folosit nr odata ce a fost reziliat de catre domni de la sc vodafone

 116. aurelia said

  am January 22 2012 @ 7:37 pm

  BUNA AM SI EU O PROBLEMA SI DACA ATI PUTEA SA IMI DATI UN SFAT AR FI FOARTE BINE.IN ANUL 2006 LUNA AUGUST AM FACUT ABONAMENT LA VODAFONE AM PLATIT FACTURILE LA TIMP IN FIECARE LUNA PANA IN 2009 LUNA FEBRUARIE CIND AM SUNAT LA EI SA IMI INCHIDA ABONAMENTUL,TOATE BUNE SI FRUMOASE PINA ACUM .IN LUNA DECEMBRIE A ANULUI TRECUT CIND AM PRIMIT O NOTIFICARE DE LA TOP FACTORING CUM CA AS AVEA DE PLATA O SUMA DE 405,60 RON ACEASTA SUMA REPREZINTA O FACTURA DE 68,50 RON SI PENALITATILE PE TOATA ACEASTA PERIOADA.TIN SA MENTIONEZ CA PE ACEASTA PERIOADA DE APROAPE 3 ANI NU AM PRIMIT NIMIC DE LA EI CUM CA AS MAI AVEA DE CEVA DE PLATA CATRE VODAFONE.ACUM MA SOMEAZA SA PLATESC MACAR SUMA DE 160,00 RON PANA LA DATA DE 26.01 .2012 DACA NU MA BAGA IN INSTANTA DAR UN MI SE PARE CORECT .VA ROG DATI-MI UN SFAT CE SA FAC,SI CE MI SAR PUTEA INTIMPLA DACA NU PLATESC . MULTUMESC ANTICIPAT

 117. flori said

  am January 24 2012 @ 1:24 pm

  cand ai facut doi ani de la ultima plata cum prelungesti pana la 3 ani cand se prescrie cand esti un amarat de somer si ai lucrat numai la negru pe un salariu infect si cu criza nu prea ai variante sa faci bani sa poti achita sunt disperata ajutatima cu un raspuns

 118. Terezia said

  am January 27 2012 @ 1:16 pm

  Buna ziua!

  Am om mare nelamurire. Tatal meu ne-a parasit ( pe fratele meu, pe maica mea si pe mine ) in 97. El a bagat divortul de 2 ori, nu s-a prezentat si eu asa stiu ca nu au fost despartiti legal. Anul trecut a murit. La primarie la impozite figureaza cu 2 autoturisme pe numele lui, cu impozit restant cerd ca pe 10 ani. Nu am mai stiut de el de 2 ani sigur, daca nu mai mult. Nu am primit nici un bun de la el, cand ne-a parasit ne-a luat totul, cu maica mea au avut o casa, pe care au vandut-o impreuna imediat dupa despartire. Am fost anuntati de politie ca este la spital ( anul trecut ) la terapie intensiva. Nu am mai putut discuta cu el. Nu a mai avut nimic, nici un act, nici un bun, absolut nimic. A trait in imobilul unui prieten. Dupa ce a decedat l-am inmormantat noi. Fratele meu a mers la primarie astazi cu copia certificatului de deces ca sa stearga impozitul de pe autourisme, ca sa nu ne trezim ca o sa avem ceva de plata. i s-a comunicat ca nu se poate si ca trebuie sa facem mostenirea. Nu dorim sa mostenim in acte ceva ce nu exista. Masinile faptic nu sunt, nici actele , absolut nimic. Poate sa ne oblige cineva sa platim datoriile lui pe ceva pe care noi nu avem? Putem noi sa raspundem in fata legii pentru faptele lui altcineva? Cand ne-a hartuit si ne-a luat tot ( am stat in chirie ) am mers la politie ca sa-i chem, i-am spus ca ne ia televizorul,aragazul tot ce mai aveam mi s-a comunicat sa ne mutam si nu au facut nimic. Am ramas fara nici un bun, acum cei de la primarie vor sa scoate impozitul restant de pe autoturisme de la noi. Sunt putin disperata. Ma puteti ajuta cu un sfat va rog?

  Va multumesc!

  Cu stima,

  Terezia

 119. dany said

  am January 30 2012 @ 3:20 pm

  Buna ziua! In luna noiembrie 2011 am primit o vedere pe spatele careia scria “Salutari de la munte! Suna-ma sa-ti spun ultimele noutati”, semnat Mihaiela si alaturea si un nr de telefon de orange. Am sunat si ce sa aud, erau cei de la EOS KSI spunandu-mi ca sunt restanta cu o datorie din 2005 la firma Orange la care am avut un abonnament de un an de zile. Contractul la firma Orange l-am incheiat pe 26.I.2005 urmand ca 12 luni eu sa imi platesc abonamentul, am platit 11 luni pe ultima nu am mai platit-o ramanand restanta cu 90ron. Mentionez ca din 2008 tot primesc plicuri de la EOS KSI. La momentul actual suma este de 222.01 ron. Acum ma suna mereu. Ce sa fac?
  Multumesc frumos!

 120. pentru aurelia said

  am January 30 2012 @ 3:44 pm

  Daca stii exact cand se implinesc 3 ani de la data ultimei plati (probabil martie 2012), nu plati nimic si nu semna nici un angajament de plata cu soc. de recuperare. dupa 3 ani datoria se prescrie. Daca cumva in tot acest timp ai mai achitat ceva sau ai semnat vreun angajament de plata sau orice act legat de datoria in cauza, datoria se va prescrie la 3 ani de la ultima plata/angajament de plata. Dupa 3 ani cand te mai suna le zici ca datoria s-a prescris si ca nu decat sa te actioneze in instanta daca vor…:)

 121. anonim said

  am February 3 2012 @ 11:44 am

  buna ziua.va rog sa ma ajutati!! a facut cineva un abonament pe numele meu dar cu contractul de pe casa lui.n-am semnat eu contractul.a platit 2 luni de zile abonamentul si dupa nu a mai platit deloc(cumva “a tras teapa”).mi-au venit instiintari acasa si ma tot suna de la eos recuperari si ma streseaza sa platesc.vreau sa stiu…pot sa patesc eu ceva?adica..dupa ce ma angajez o sa-mi retina datoria din salariu?ajutati-ma va rog.mii de multumiri

 122. anonim said

  am February 3 2012 @ 11:47 am

  contractul are vreo 2 ani

 123. anonim said

  am February 3 2012 @ 11:50 am

  contractul e facut la orange si probabil cumparat de cei de la eos.

 124. Mihaela said

  am February 8 2012 @ 12:52 pm

  Buna ziua! Am si eu o problema asemanatoare. In octombrie 2009 am facut un abonament la Comsmote pe 2 ani, in urma caruia mi-am cumparat si un telefon la pret redus. Mentionez faptul ca la momentul respectiv aveam loc de munca. Timp de aporximativ 1 an am platit abonamentul la zi, dar in luna august mi-am pierdut locul de munca neasteptat si nu am mai avut bani sa-l platesc. Daca stiam ce se va intampla si ca voi ramane fara loc de munca asa repede nu ma mai angajam sa imi fac datorii aiurea si acum regret enorm ca sunt in situatia asta. Ultima factura a fost in valoare de 125 de lei, imediat dupa o luna mi-au inchis abonamentul dar mie continuau sa imi vina facturi in fiecare luna acasa inca vreo 3-4 luni… pe ce nu stiu ca nu ma foloseam de serviciile lor… In fine, dupa cateva luni mi-a mai venit un plic de la Cosmote cu faptul ca mi-a fost incheiat contractul si ca la ultima factura de 125 de lei se mai adauga penalizari si taxe de reziliere totalul ajungand la 650 de lei. Bineinteles ca nu am platit eu neavand nici in ziua de astazi un loc de munca, am incercat la diferite promotii si tot felul de joburi part-time deoarece sunt studenta si timp foarte mult nu ptr un job stabil. Si de atunci au mai trecut cateva luni, daca nu 1 an chiar si acum o saptamana am primit un plic de la Top Factoring un plic cu amenintarea ca voi fi data in judecata daca nu platesc de data asta o suma de 850 de lei. Nu stiu ce sa fac, as trimite o scrisoare modelul lasat aici de domnul Urban, dar cum sa fac? O pot trimite pe mail? Sau neaparat prin posta? Multumesc anticipat si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi!

 125. bogdan mirela said

  am February 17 2012 @ 4:50 pm

  Buna ziua sotul meu a primit un avertisment de plata,am achitat in decembrie 500ron la ALPHA BANK ROMANIA ,restul de restanta o sa achitam in timp de 2 luni,deci cam pana in luna aprilie speram sa achitam.VA rog frumos sa ne mai pasuiti putin cu promisiunea ca vom achita.Va multumesc anticipat.DACA DORITI ALTE INFORMATII puteti trimite pe emailul acesta sau la tel 0741104078.

 126. Robert R. said

  am February 27 2012 @ 12:43 pm

  Buna ziua. Va prezint pe scurt o situatie: Am fost patronul unei societati X, societate cedata (active si pasive) unei alte persoane (cu toate actele in regula), societatea numindu-se Y in momentul de fata (s-a schimbat si obiectul de activitate).
  Societatea X avea un contract cu Vodafone, contract modificat ulterior de Y. Societatea Y nu a mai platit datoriile catre Vodafone, aceasta creanta ajungand la SC TOP FACTORING SRL. Aceasta societate mi-a trimis mie o somatie prin care mi s-au solicitat 1700 Ron (penalitati multe + taxa de reziliere), insa aceasta hartie a juns la mama mea, care vazand numele meu si amenintarea de actionare in judecata, a platit aceasta suma.
  Acum eu am vb. cu Top Factoring si le-am explicat situatia, ca nu eu sunt cel care trebuia sa plateasca, mi-au cerut dovezi si le-am trimis extras de la Monitorul Oficial cu hotararea AGA, numele noilor asociati, adresa, numar, data deciziei etc.
  Raspunsul (dupa o luna) a fost ca ei nu imi pot returna banii pentru ca au fost primiti de la o persoana fizica, si ca va trebui sa mi-i recuperez eu de la societatea Y, titularul de drept al datoriei).
  Ce ma sfatuiti sa fac? E nesimtire curata ce face aceasta societate. Ii pot actiona in instanta si sa le cer si daune pe langa recuperarea sumei de 1700 Ron? Mama mea s-a imprumutat pentru a plati aceasta suma.
  Va multumesc.

 127. Popa Aurel Bogdan said

  am March 3 2012 @ 12:55 am

  As avea si eu sa va prezit o situatie mai delicata , si in acelasi timp mai speciala cred . Iata cum stau lucrulile:

  – in anul 2008 fac un contract de leasing cu firma DIBAS Leasing si imi achizionez o masina
  – in anul 2010 predau masina la fima de leasing INTESA SAN PULO LEASING (eu au cumparat firma DIBAS) aveam 5 rate ne achitate la ei desi ma rugasem de ei 5 luni sa le predau masina .
  – la cteva luni dupa ce predau masina ma trezesc acasa cu executorul judecatiresc care imi zice ca imi ia casa daca nu achit o restanta de 33.000 RON . fac contestare la executare si pierd sunt bun de plata desi datoria mea era doar 6 rate a cate 1.500 RON adica 9.000 imi mai adauga ei ce imi mai adauga acolo daune interese si ajungem la suma de mai sus.
  – dupa ce pierd procesul primesc iar somatie de plata de la executor
  – dupa primirea somatiei merg la creditorul meu ii propun sa ii achit banii pe loc primesc si un avantaj financiar de la dansi facem actul de incheiere de contract din care reiese faptul ca partile de comun acord si pe cale amiabila incheie contractul si ca nu mai au nici una pretentii fata de cealalta nici in prezent nici in viitor legat de respectivul contract si s-a terminat.

  Acum vine surpriza . tineti-va bine :

  DUPA CE INCHEI CONTRACTUL MA SUNA EXECUTORUL SI IMI REPROSEAZA FAPTUL CA FAC “URASRII” CA SAR PESTE EL IAR EL NU MA DEGREVEAZA DE DATORII DOAR DACA II DAU SI LUI COMISIONUL LUI CARE E DE 7%+TVA DIN SUMA RECUPERATA . CARE SUMA RECUPERATA DE EL ? CA EU AM PLATIT DIRECT LA CREDITOR DIN CE SA II DAU 7%+TVA DIN NIMIC .

  Astept un raspuns de la cineva care imi poate zice ce trebuie sa fac in acest caz ca m-au disperat tin sa mentionez ca am dat 45.000 RON pe o masina cu care am mers 4000 de KM si nu m-am ales cu nimic .

  adresa mea de mail este popaaurelbogdan@yahoo.ro

 128. adrian said

  am March 4 2012 @ 5:48 pm

  Am o datorie restanta din 2008 la o companie de telefonie mobila,am fost contactat de catre cei de la KOS apoi au dat dosarul celor de la Top Factoring.Doresc sa stiu cum sa procedez.Multumesc

 129. Tinu said

  am April 2 2012 @ 11:08 pm

  Referitor la termenul legal de prescriptie (3 ani) am urmatoarea nelamurire: Daca “Banca” cesioneaza unui recuperator debitul dupa 2 ani (deci mai putin de 3 ani), iar recuperatorul mi se adreseaza dupa inca 2 ani amenintandu-ma cu executarea silita, sa inteleg ca termenul legal de 3 ani a fost depasit sau inca mai exista posibilitatea unei executari silite, in termen? Multumesc anticipat pentru raspuns.

 130. ispas vasile said

  am April 18 2012 @ 7:18 am

  din pacate sunt si eu intr-o situatie cu somatie de plata.acum 3 luni am facut un contract cu o firma de modeling(abordare pe strada,nevasta mai slaba de inger se gandea la baietel….)si am platit o suma 150 ron pe loc,urmand ca ulterior sa mergem la cursuri cu baietelul ,un album foto..etc.numai ca atunci cand trebuia sa mergem la prima sedinta foto sau cursuri ce voiau ei i-au trimis nevestei un sms cum ca se amana deoarece fotograful are nu stiu ce probleme.intre timp noi ne-am documentat am vazut cati au luat teapa,ne-am asumatpierderea primei transe si asta e.acum dupa 2 luni si ceva am primit somatie sa achitam sumele prevazute in contract(258 eu) pt.serviciile prestate desi noi nu am beneficiat de absolut nimic.ar trebui sa le raspund sau nu o sa fie nici o trimitere in judecata,avand in vedere multimea oamenilor pacaliti.firma este vivienne models brasov

 131. Tinu said

  am April 18 2012 @ 7:34 pm

  Hristos a inviat!
  Revin cu nelamurirea de mai sus…
  Cu stima, Tinu

 132. MIHAI marian said

  am May 27 2012 @ 11:48 am

  In 2005 am luat un credit de la B.C.R. In cursul anului 2011 din cauza problemelor financiare am inregistrat restante.In luna Noiembrie, 2011, am primit apeluri de la kruk(cei de la B.C.R. nu m-au sunat niciodata) si mi-au spus ca BCR a cesionat contractul meu catre ei.Nu s-a cerut acordul meu pentru cesionare.Am facut greseala si am semnat un angajament de plata cu reesalonarea datoriei catre kruk.Am achitat toate ratele din Nov.pana acum.Ce se intampla daca inregistrez intarzieri la plata ratelor? Am mari probleme financiare.Ma pot da in judecata?Ma pot executa?Am un apartament care este ipotecat,pana in 2020 la un alt credit la alta banca unde nu am probleme de acest gen.Poate cere kruk vanzarea apartamentului ipotecat?

 133. diana said

  am July 3 2012 @ 11:23 pm

  Va rog sa ma ajutati
  buna ziua, ma aflu intr-o situatie ceva mai ciudata:
  a contractat un abonament cu cei de la cosmote si am ramas datoare cu 100 ron , dupa ceva timp primesc o scrisoare de la o firma de recuperari care ma scoate datoare cu 920 ron , este posibil asa ceva , eu credeam ca penalitatile nu pot depasi cuantumul datoriei??!! va rog sa ma corectati daca gresesc.
  Scrisoarea a fost urmata de alta si de alta , amenintand cu executarea silita etc etc,pana aici totul normal , numai ca mama s-a speriat si fara acordul meu (nu ca nu as fi vrut sa imi achit datoria catre cosmote 100 ron i-am cheltuit si voiam sa-i platesc, insa sa platesc aproape 1000/100%- de 10 ori ce datorez am gasit excesiv) a inceput sa faca plati in contul furnizat de respectiva firma ajungand la 450 ron.
  acum eu pot sa neg existenta creditului catre ei ce trebuie sa fac???

 134. ionescu adriana said

  am July 12 2012 @ 9:47 am

  buna ziua! in cazul in care am validat deja o datorie catre kruk prin semnarea unui contract cu adevarat abuziv ( fac precizarea ca l-am citit ulterior semnarii), ce se mai poate face?

 135. Simona said

  am July 20 2012 @ 11:06 am

  Buna ziua,

  Am o intrebare in legarura cu articolul dv. Notificarea ar trebui trimisa pin posta, cu confirmare de primire?Cum as putea sa dovedesc ca am trimis aceasta notificare?Firma de recuperare are dreptul sa ma execute silit din momentul in care au primit notificarea pana in momentul in care primesc documentele?

  Va Multumesc

 136. engi said

  am July 22 2012 @ 10:28 am

  Buna ziua!as vrea sa stiu daca este cinstit si corect cea ce mi s-a intamplat? in 2006 am luat rate de la <>a fost pe o perioada de 60 de luni am platit intodeauna inainte de data scadenta mi s-a oferit sa platesc o asigurare de 10ron (in fiecare luna) si in caz de voi fi in somaj cei de la asigurare imi achita ratele pe acele luni,asa s-a intamplat ca intradevar am fost data in somaj le-am trimis tot ce mi-au cerut,si peste doua luni am reusit sa ma angajez in alta parte bineinteles mi s-a trimis o scrisoare ca deoarece m-am angajat dupa59 de zile nu mi se achita ratele prin asigurare au pus pe ultimile 2 luni (bineinteles) atunci a fost o rezolvare dar acum cand am avut ultimile doua rate nu castig asa de bine sa pot achita doua rate deodata,asa ca am vorbit cu cei dela bucuresti ca eu numai asa pot sa achit mi sa spus bine numai ca dupa cateva zile am primit o scrisoare ca sant restanta cu suma de 343.83ron acum cand va trimit aceasta scrisoare nu am decat 172ron de platit sper ca nu o sa ajung pentru aceasta intarziere la rau platitori! Multumesc! cu stima

 137. victorita said

  am July 30 2012 @ 10:25 pm

  buna ziua,

  va felicit.citind celelalte postari obderv ca si eu sunt unul dintre ceiu jegmaniti de catre firmele de recuperare.in anul 2005 sotul a cuparat de la metro cu credit tiriac niste electrocasnice. a platit rate pana a ramas fara serviciu apoi nu a mai platit. dupa cativa ani imi vine acasa o hartie de la ASSET PORTOFLIO ca am de plata 38 mil, ma inteleg cu tipa ca sa platesc esalont, (datoria fiind facut inaintea casatoriei dar nu asta contreaza) platesc cam 19 mil din cei 38 si imi fac ei o ofera ca dac pltesc 4 mil in luna aprilei 2012 imi scade alti 4 mil din datorie mai ramanandu-mi aprox 10 mil. nu am avut cum sa dau atatia bani mai ales ca era inaintea pastelui. cade invoiala. acum ma tot suna ca nu am mai achitat, le-am cerut sa imi dea si mie un grafic al platilor efectuate inainte la banca , o copie de contract , felul cum a fost calculata dobanda, si au sp ca nu au cum sa-mi dea aceste informatii, si ca atitudinea mea este ca refuz plata, si ca vor demara demersurile necesare pentru executare silita. au cum sa imi ia ceva pe numele sotului, noi avem o societate si un pfa, cu bunuri acjhizitionate.

  va multumesc.

 138. maier nicoleta said

  am July 31 2012 @ 10:51 am

  Buna ziua,
  In anul 2008 am contractat de la BCR un credit ipotecar. De un an de zile nu am mai reusit sa platesc la zi rata stabilita din cauza taierilor salariale (sunt bugetara), a cursului valutar, a lipsei locului de munca pentru sotul meu, si s-au adunat restante si penalitati. Am primit somatie acasa ca sunt supusa executarii silite si s-a instituit poprire pe tot salarul meu. Cum sa procedez pentru a obtine o facilitate din partea creditorului pentru a-mi usura efortul financiar si a amana executarea.
  Va multumesc

 139. marius said

  am August 16 2012 @ 11:56 am

  am o restanta de plata la S.C.Voafone de 586 lei,contractul fiind inchis de catre acestia in luna septembrie 2009.am primit o instiintare de la o firma de recuperare a debitelor restante (topfactoring)pentru suma de 1650 lei,diferenta fiind penalizari.intrebarea mea este: in luna septembrie 2012 suma totala datorata se va prescrie?daca da,va rog sa mi precizati articolul si legea care prevad acest lucru.
  VA multumesc.

 140. Claudiu said

  am August 21 2012 @ 12:42 pm

  Pe numele si pe adresa bunicii mele , decedate din 15 octombrie 2011 inca vin facturi de la Romtelecom si mai nou o scrisoare de la o firma de recuperari creante.Desi i-am anuntat pe cei de la Romtelecom care au venit si si-au strans aparatura facturile au continuat sa apara.In ce mod ma poate afecta, eu fiind mostenitorul apartamentului.Stima!

 141. Alexandra said

  am September 7 2012 @ 3:57 pm

  Buna ziua. Logodnicul meu are un credit neplatit, ajuns la executor. Incerc sa va spun pe scurt.
  Am luat legatura numai pe mail cu executorul judecatoresc. Va prezint raspunsul si va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez. Eu vreau sa achit totul, numai ca nu am cum deodata. Sa merg sa ii propun sa platesc cate 10 mil lunar ( in loc de 6 cat ia prin popire), sa mai dau si o suma mica la inceput si astfel sa incerc sa fac o obligatie de plata sau ceva de genul acesta pentru a incerca oprirea dobanzilor? Singurul venit al sotului este salariul, nu au cum sa mai recupereze altfel. Ce ma sfatuiti? va multumesc enorm.

  \\\\”Urmare cererii dumneavoastră vă comunicăm că nu există posibilitatea de a vă pune la dispoziţie un grafic de rambursare a creditului restant, întrucât de la data depunerii dosarului de executare de către creditoarea RBS Bank debitul dumneavoastră a fost declarat scadent în totalitate iar plata nu se mai face conform unui grafic, dumneavoastră datorând întreaga creanţă.
  Totodată vă facem cunoscut că împotriva dumneavoastră există un înscris căruia legea i-a atribuit caracterul de titlu executoriu şi anume contractul de credit iar prin încheierea din data de 26 mai 2009 pronunţată în dosarul nr. 8023/281/2009 Judecătoria Ploieşti a încuviinţat executarea silită în temeiul titlului executoriu reprezentat de contractul de credit nr. 080229JS_0123 din data de 28.02.2008, document care a făcut posibilă emiterea adresei de poprire către terţul Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti şi a oricăror forme de executare pe care le vom mai aprecia necesare până la recuperarea integrală a creanţei, a dobânzilor şi penalităţilor, precum şi a cheltuielilor de executare.
  Precizăm că suma datorată de dumneavoastră la data de astăzi, 27 august 2012, este de 56.451,84 lei, sumă care are în vedere creanţa specificată de creditoare la care se vor adăuga eventualele diferenţe de curs valutar, dobânzi şi penalităţi contractuale şi cheltuielile de executare ce se vor stabili la data plăţii efective.\\\\”

 142. Ionescu Florentina said

  am October 10 2012 @ 12:01 pm

  Buna ziua,
  Va rog sa ma lamuriti intr-o speta si anume:
  sora mea(care in prezent este foarte bolnava iar pensia nu ii ajunge de medicamente ce sa mai vorbim de mancare si vitamine necesare) a luat un credit de la Banca Transilvania in 2007 si din 2008 nu a mai platit ratele. Nu a primit pana acum 12 luni nicio notificare de la banca ci acum 1 an au inceput scrisorile de la Firma KRUK. Intrucat banca nu a dat-o in judecata pe sora mea ca sa aiba o hotarare definitiva de executare (eu am cautat pe net existenta acestei hotarari – poate imi indicati si o alta sursa de informare, care trebuie sa fie atitudinea sorei mele, pensionara, fata de aceste scrisori ale societatii de recuperare ? Are aceasta societate regelementare legala sa someze debitorii sa plateasca sau se bazeaza pe intimidare ? Dupa 3 ani mai pot initia chemari in judecata ? Va multumesc si cred ca raspunsul dumneavoastra va clarifica acesta situatie si pentru alte persoane. va multumesc, cu respect Ionescu F

 143. florin said

  am October 15 2012 @ 10:22 am

  Buna ziua. De curand am primit o scrisoare de la societatea de asigurari Omniasig,prin care sunt somat sa platesc contravaloarea a doua polite RCA incheiate in luna iulie 2011. In caz contrar, se mentioneaza ca dosarul meu va fi inaintat catre SC KRUK. Mentionez ca aceste polite RCA sunt achitate la vremea respectiva, eu avand si documentele doveditoare in acest sens(chitante). Ii pot actiona in judecata?

 144. meke said

  am November 17 2012 @ 12:05 am

  Am avut si eu o restanta la vodafone din 2008 (2 abonamente reziliate cam 600 RON + vro 400 RON datorie – nu am avut chef sa platesc atat de mult, si nu am platit nimic :P ), am primit vro 20 de scrisori de la ei + 20 de la 2 firme ca TOP FACTORING (nu mai tin minte la prima firma, dar tot asa o firma de 2 bani) dupa 4 ani au renuntat, si nu am mai primit nimic.

  SFAT: toate facturile neachitate timp de 3 ani devine caduce (nu stiu expresia exacta) DACA nu este dus la judecatorie. Cele 3 ani se calculeaza de la data scadenta a facturii SAU ultima data de plata in caz in care ati platit o parte din factura. (daca as fi platit 2 lei din 1000 in 2010, atunci numai in 2013 as scapa)

  DACA A TRECUT 3 ANI, ATUNCI NU PLATITI NIMIC

  daca nu a trecut, nu semnati nimic in legatura cu vodafone (postmanul, sau nu ridicati colet de la posta daca nu stiti de la cine a venit)

  SURSA: e in lege, nu mai stiu linkul, dar vedeti voi la siteul top factoring la FAQ unde prostii astea au scris clar ideea asta cu 3 ani.

 145. cipi said

  am November 23 2012 @ 3:44 pm

  buna ziua. am si eu o problema cu cei de la cycle european. am o datorie la doma de vreo 6 milione si cei de la cycle tot ma suna sa le dau baii……le_am zis sa imi trimita o notificare prin posta si au zis ca dureaza prea mult pana ajunge…..ce trebe sa fac…va multumesc

 146. anca said

  am November 23 2012 @ 5:05 pm

  Intrebare: termenul de prescriptie este intrerupt in cazul in care creditorul trimite notificari debitorului in intervalul de 3 ani?

 147. Mircea said

  am January 3 2013 @ 11:19 am

  Buna ziua si La Multi Ani…din pacate am primit o veste ca un traznet in urma cu o saptamana…Platind rata pentru un credit ipotecar la un POS Unicredit Tiriac Bank am observat ca am doua conturi de depunere numerar.Am depus intr-un cont si ajungand acasa am vazut ca ma depus banii in alt cont,diferit de cel in care faceam depunerile pana acum.Am sunat la Unicredit, in prima faza interlocutoarea nestiind despre ce este vorba si am asteptat minute bune pana ce am fost pasat la alta operatoare.Aceasta operatoare mi-a dat o veste ingrozitoare…cum ca creditul meu este in faza de executare silita deoarece am o intarziere de peste 500 zile…Mentionez ca eu stiam caplatesc de ceva luni cu decalaj de o luna sau doua dar nici o data nu atrecut mai mult de o luna fara sa nu platesc chiar mai mult decat rata pe care o aveam.Intreband cum de este posibil sa ma peste 500 zile intarziere mi s-a spus ca se ia in calcul perioada din care am avut prima intarziere pana se ajunge cu ratele la zi..in cazul meu nefiind la zi nici dupa 1 an jumate chiar daca am facut platile regulat.De asemenea mentionez ca nu am primit nici o notificare scrisa,nici un telefon cu toate ca am facut periodic actualizarile de date cu adresa si numerele de telefon.De asemenea am fostde mai multe ori la sucursala de unde am luat creditul si am discutat de problema mea spunandu-mi-se ca daca platesc in fiecare luna nu o sa se intample nimic cu exceptia unor mici penalizari de intarziere.Acum ca am ajuns in situatia de fata ce pot sa mai fac?La telefon mi s-a spus ca trebuie sa fac o scrisoare.Cui se ce sa scriu?…nu stiu.La banca(sucursala de unde am luat creditul) daca merg poate sa ma ajute cineva?.Este o cale de intors din aceasta situatie.Este drept ca este si vina mea…trebuia sa fac mai multe eforturi sa ajung la zi cu ratele…dar daca mi s-a permis am amanat acest lucru avad si alte probleme financiare stringente.Va multumesc si sper sa ma ajutati dumneavoastra…in altcineva nu mai am incredere.

 148. Gale Sorin said

  am January 10 2013 @ 1:18 pm

  Buna ziua in anul 2003 am incheiat activitatea de taximetrie inceputa in 1997 am inchis activitatea la ANAH primarie etc eu platindumi taxa de santate la ANAF pana la aparitia CAS odata cu taxa forfetara de la infiintarea CAS si pana la incheierea activitati nu am platit fondul de sanatate neavand nici un contract cu CAS din 2003 si pana in 2007 dupa mai multe somatii din partea CAS am fost de acord sa sting debitul de 777 de ron fara a mai plati penalitati si dobanzi de 1115 ron peste suma datorata de 777 de ron as dori sa stiu daca acea suma de 1115 ron intra in prescriptie si mentionez ca in 08 01 2013 am primit un titlu executoriu de la ANAF privind suma de mai sus de 1115 roni din 2007 si pana in 2012 am mai primit asemenea somati si titluri executori care nu s-au finalizat sub nici o forma adica nu mi sa pus nici un fel de poprire pe salar s-au alte actiuni as dori sa stiu cum pot stopa aceste somatii si daca a intrat prescriptia in cazul meu si ce actiuni legale pot sa intreprind inpotriva acestora va multumesc anticipat Gale Sorin

 149. ana maria said

  am January 11 2013 @ 11:07 am

  am si eu o problema cu cei de la kruk cu un credit pe care nu stiu de unde sa il iau adica nu stiu cine l-a facut??!
  cei de la kruk au trimis o scrisoare in care scrie suma datorata ,contul unde trebuie virati bani si un numar de telefon .Am sunat la numarul respectiv si au spus ca este vorba de un cont deschis prin 2005 la banca volsbank in valoare de 2.000 pentru care acum imi cer suma de 10.200. Am fost la cei de la volsbank si ei mi-au spus ca exzista un cont pe numele meu din 2008 deschis la o sucrsala din Bucuresti eu locuind in Constanta, contul era deschis pe numele de fata eu casatorinduma la sfarsitul lui 2005.
  le-am trimis o scrisoare celor de la kruk in care am cerut sa imi trimita o copie a dosarului de concesiune ,un grafic al platilor…… ei au spus ca acestea sunt confidentiale si nu poate sa imi trimit.
  va rog sa imi spuneti ce pot sa fac

 150. daniel said

  am January 30 2013 @ 3:36 pm

  Buna ziua.In urma cu cateva zile,am primit o somatie de plata de la Gigilane Holdings Limited prin care sunt avertizata ca am de plata o suma de 17,72 ron din data de 04.11.2011 la care s-au adaugat penalitati in valoare de 33,49 ron si 10 ron,costuri de administrare.Mentionez ca nu am sm primit in tot acest timp vreo factura desi ei spun ca au trimis.Suma as datora-o firmei Cosmote de la care am luat spre proba(14 zile) un modem pt. internet.
  Suma nu este mare dar ma intreb daca au dreptate. Nu stiu cum pot verifica daca au trimis factura in data de 4.11.2011 asa cum zic sau daca postasul nu a adus-o. Nu mi se pare corect sa primesc direct somatie…multumesc anticipat.

 151. elena said

  am January 30 2013 @ 4:02 pm

  Buna ziua.In urma cu cateva zile,am primit o somatie de plata de la Gogilane Holdings Limited prin care sunt avertizata ca am de plata o suma de 17,72 ron din data de 04.11.2011 la care s-au adaugat penalitati in valoare de 33,49 ron si 10 ron,costuri de administrare.Mentionez ca nu am sm primit in tot acest timp vreo factura desi ei spun ca au trimis.Suma as datora-o firmei Cosmote de la care am luat spre proba(14 zile) un modem pt. internet.
  Suma nu este mare dar ma intreb daca au dreptate. Nu stiu cum pot verifica daca au trimis factura in data de 4.11.2011 asa cum zic sau daca postasul nu a adus-o. Nu mi se pare corect sa primesc direct somatie…multumesc anticipat.

 152. vlaicu marian said

  am January 31 2013 @ 6:51 pm

  Buna ziua . Am si eu o problema cu o factura cosmote pe care nu am mai reusit sa o achit in martie 2009 in val de 322 ron ulterior val. facturii in aprilie 2009 ajungand la 504. ron. La aceasta suma s-a adaugat taxa de reziliere de 800 ron. S>C> Top Factoring a preluat acest dosar de la S>C>Cosmote si au calculat penalitati in val de 3.392 ron .
  Incepand cu martie 2011 am inceput sa achit difereite sume in baza somatiilor repetate primite pana la val de 2.200 ron.
  Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in continuare deoarece nu mai am posibilitatea sa achit diferenta de suma solicitata , iar operatorii de l;a firma Top Factoring imi tot spun ca penalitatile v-or continua pana in momentul in care achit in totalitate suma datorata.
  VA MULTUMESC si astept raspunsul dumneavoastra cat mai curand .

 153. iulian i said

  am February 5 2013 @ 2:34 pm

  Dle, Vlaicu din ce spuneți termenul s-ar fi prescris dar dacă spuneți că totuși ați achitat o sumă de bani termenul de prescriere o ia de la început. Nu sunt avocat sau ceva, vă spun din experiență proprie.

 154. Andrei Tudu said

  am February 11 2013 @ 5:34 pm

  Treaba sta in felul urmator ,cu cateva ore a venit postasul sa imi aduca o Instiintare de executare silita
  In urma cu 2 ani si jumatate tatal meu a avut un abonament orange …A plecat in straintate si abonamentul a ramas neplatit in urma deconectari de la reteaua respectiva au venit maxim 3 facturi cum , ca suntem restantieri …Eu neavand posibilitati eram in penutlimul an de liceu a ramas neplatit …
  Dupa care dupa 1 an si jumatate(mai 2012) firma care se ocupa cu recuperarea banilor (EOS)ne-a trimis o instiintare cum ,ca va face demersurile sa recupereze valoarea sumei de 600ron + penalitati de inca 650ron prin evaluarea bunurilor mobile si imobile chiar si in lipsa mea .Si acum in 2013 6 februarie a venit instiintarea de executare silita cum ca, in 5 zile vine sa ridice bunurile tatalui meu. Da apartamentul este pe numele Tatalui meu insa acesta a girat apartamentul in lipsa de bani si pentru plata unor interventii chirurgicale asupra mamei care din pacate a decedat…
  Intrebarea mea este : Poate sa vina sa imi sparga casa si sa-mi ia mobila? chiar daca apartamentul este normal al banci pentru ca a fost girat ..si sa nu fiu acasa?
  Nu beneficiez de 1.350 ron ca sa platesc eu . Si stau in casa tatalui meu care e plecat de 2 ani si ceva in strainatate
  Si amintesc ca in plicul ce l-am primit a venit si si cerere de executare silita
  Deci tot in aceeasi data e si cererea de executare si instiintarea …
  Ce sa fac? Astept un raspuns care m-ar linistii daca va rog .
  Multumesc

 155. sirb said

  am February 21 2013 @ 10:36 am

  Buna ziua,in primul rand va felicit pentru site si acum sa trecem la o problema veche pt care nu gasesc raspuns
  In anul 2008 luna aprilie,am achizitionat,sotul meu,o masina in leasing,doresc sa mentionez a fost cumparata DOAR CU BULETINUL,sotul meu nefiind angajat in Romania,am achitat avans si urma sa platim timp de 4 ani rate echivalente a 180 euro + TVA,
  In urma unei probleme ce a intervenit in anul 2010 am acumulat vreo 3 luni de restante,suma restanta ridicandu-se la vreo 5600 ron,si am hotarat presati fiind sa renuntam la masina(rate platite,avans,penalizari etc in jur la 5000 euro.A venit un domn si ne-a luat masina,am semnat actele de predare primire,si masina a plecat.In 2011 primim o hartie de la judecatorie cum ca sotul meu este executat silit pentru suma de 8700 ron de catre aceasta firma IMPULS LEASING si pe de-asupra sa fie tot tacamul,ii blocheaza toate conturile,unul la nr,vechi de 7 ani,precum si posibilitatea de asi deschide vreun cont la orice banca pana la stingerea creantei.
  V-as ruga frumos sa-mi spuneti un singur lucru,daca este legal dupa ce ca nu am girat cu salar sau venituri,mai mult neexistand la acea data,am predat masina in bune conditii si nu am fost anuntat de vreo datorie platibila dupa ridicarea bunului(masina)
  Va multumesc

 156. georgeta sima said

  am February 28 2013 @ 9:51 am

  Buna ziua
  sotul meu are un credit neplatit care a ajuns la Aps. noi am incercat sa fim amiabili si am mai platit la restante chiar si 5000 euro odata,plus lunar cat ne-am permis. De cateva luni nu am mai platit ca nu am mai putut si acum ne ameninta cu executarea silita.
  Ei ne pot executa silit? noi nu am semnat nimic cu ei, si acum ne hartuiesc foarte tare, primim mesaje si telefoane de amenintare, si este foarte stresant, mai ales ca noi am avut bunavointa sa remediem problema.
  Ce putem face in acest caz? Ne pot executa silit?
  mentionez ca la banca de unde am luat creditul am facut plati (trebuie sa caut chitantele), iar la firma de recuperare a ajuns intreaga valoare a creditului si nu valoarea ramasa de achitat.
  Multumesc mult si sper sa imi raspundeti

 157. Balint Elena said

  am March 1 2013 @ 7:26 pm

  Buna! As vrea sa va intreb ce pot sa fac in cazul ca am imprumutat in urma cu 3 ani o suma de bani unei persoane importriva careia s-a dat o sentinta judecatoreasca definitiva sa-mi returneze banii,dar persoana respectiva a parasit tara,aflandu-se in Germania cu toata familia,iar in Romania nu are bunuri.Ce pot face ca sa-mi recuperez banii in acest caz cand am decizia judecatoreasca dar persoana este plecata in strainatate? Poate fi urmarita acea persoana in strainatate ? Astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc mult.

 158. Fani said

  am March 5 2013 @ 1:25 pm

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi dati un sfat. Va prezint istoricul ” povestii”:
  -2001- am cumparat de la Flanco produse , prin Unicredit Tiriac
  -2002- am intarziat 6 luni din motive obiective, am primit de la EOS-KSI poprire pe salariu si s-a achitat( 2002- 2003 ) tot ce s-a cerut, prin ordine de plata
  – 2012 – din 2010 pana acum tot primesc de la altii ASSET PORTOFOLIO …( o alta firma recuperatoare ) ca mai am datorie la Unicredit 6937,22 lei, desi valoarea produselor era vreo 2500, daca imi aduc bine aminte.
  Totul este achitat , ba mai mult, in vara 2012 am facut un credit de nevoi personale la Unicredit , credeti ca daca apaream la ei cu restante, imi mai acordau creditul?
  -martie 2013 – primesc poprire pe salariu de la ASSET PORTOFOLIO… ce sa fac, trebuie sa trimit dovezi de plata la toti nebunii care folosesc niste date fara sa verifice daca s-a stins creanta ?
  va rog, astept un raspuns,
  cu respect

 159. muresan said

  am March 31 2013 @ 9:51 pm

  Buna va rog frumos dat-im un sfat cum as fac,am luat de la cetelem-flanco un card de nevoi personale in valoare de 3000RON cand aveam nevoie foloseam din credit ori produse ori banii si tot ii depuneam iarasi in cont,de anul acesta nu mai rusesc sa depun am ramas cu restante am incercat la bancii pentru un imprumut ma refuzat iar cei de la cetelem ma tot ameninta la telefon cu diverse atacuri ca osa depuna dosarul la diferite instituti de a recupera bani am5000ron de achitat total restante 500lei iar o pensie b de 535lei,si intretin doi copii minorii la scoala spuneti-mi va rog cum sa ma descurc imi este foarte greu dar ce sa fac am incercat in toate partile dupa ajutor toata lumea ma refuzat iar acum sunt disperat ca iarasi incepe luna april si trebuie sa platesc datoriile la stat unde si acolo am restante .Va multumesc pentru intelegere31martie2013

 160. BAN COSMIN said

  am April 8 2013 @ 6:44 pm

  Buna seara am si eu o restanta la COSMOTE in valoare de 500 ron de vreo 2 ani si ma trezesc acum ca imi trimite firma de recuperari ca am 2800 de platit nu inteleg de unde aceasta suma ca nu mia explicat nimeni pe ce baza miau bagat aceste majorari.Ma contactat firma de recuperari si mau obligat doar telefonic sa depun suma de 300 ron in fiecare luna intrun cont intro banca,pe ce baza sa depun eu suma respectiva? eu stiu ca la noi in tara nu te poate obliga nimeni sa depui o suma fixa fara un rgafic de rambursare sau fara un contract,nu mia trimis firma de recuperari nici un contract nici grafic de rambursare,mau contactat doar telefonic eu nu am semnat nimic cu aceasta firma topfactoring se numeste firma.va multumesc anticipat,,, VA ROG DIN SUFLET SAMI DATI SI MIE UN RASPUNS

 161. girleanu dan said

  am April 11 2013 @ 8:17 pm

  ?buna seara,in 2002 m-am pus pt. cineva girant la flanco in 2004-2005 am platit 27milioane vechi la firma de recuperare ksi-eso dar am gresit ultima cifra a contractului pt asta mi-a venit executare pot sa mai gasesc bani in cont sau ce trebuie sa fac

 162. girleanu dan said

  am April 11 2013 @ 8:18 pm

  buna seara,in 2002 m-am pus pt. cineva girant la flanco in 2004-2005 am platit 27milioane vechi la firma de recuperare ksi-eso dar am gresit ultima cifra a contractului pt asta mi-a venit executare pot sa mai gasesc bani in cont sau ce trebuie sa fac ?

 163. Burdulea Ionel said

  am April 23 2013 @ 7:33 pm

  Buna seara, citesc cu interes sfaturile dumneavoastra si constat placut surprins despre simplitatea solutiilor pe care le propuneti cititorilor dumneavoastra. Felicitari.
  Pentru acest lucru indraznesc sa vin si eu cu o problema la care poate veti binevoi sa-mi dati un sfat.
  In 11.2010 am avut o dauna la autoturismul personal. Acesta era parcat regulamentar si un sofer neatent a lovit cu autoutilitara pe care o conducea autoturismul meu provocand daune. Acesta m-a contactat am incheiat constatarea amiabila si cu dosarul de dauna am reparat autoturismul la service-ul agreat de comun acord cu asiguratorul vinovatului in baza asigurarii RCA. Anul acesta in luna Februarie sunt contactat de catre service-ul auto care imi comunica faptul ca am de achitat o factura de 921 lei suma pe care societatea de asigurari nu a achitat-o aceasta considerand culpa comuna, culpa despre care eu nu am fost instiintat in vreun fel. Acum in data de 22.04.2013 primesc o solicitare de la un Birou de mediere sa ma prezint la sediul acestuia pentru o mediere comuna, semn ca societatea de asigurari urmeaza sa ma actioneze in instanta pentru recuperarea presupusei datorii pe care eu nu am recunoscut-o niciodata. Acum va rog pe dumneavoastra sa ma sfatuiti in vreun fel. Conform codului de procedura civila
  Art. 2.519. – (1) Dreptul la acţiune întemeiat pe un raport de asigurare sau reasigurare se prescrie în termen de 2 ani.
  (2) De asemenea, se prescrie în termen de 2 ani dreptul la acţiune privitor la plata remuneraţiei cuvenite intermediarilor pentru serviciile prestate în baza contractului de intermediere.

  Asta inseamna ca factura fiind emisa in data de 17.11.2010 aceasta esta prescrisa ?

  Va multumesc

 164. Maria said

  am May 14 2013 @ 10:35 am

  Buna ziua, am si eu o mica neintelegere. Am o datorie catre BRD care din mai 2012 a fost preluata de catre Kruk International. Suma cu care au luat ei dosarul a fost de 11900 lei la care pana la data actuala au pus penalitati pana la suma de 13000 lei, penalitati adaugate de banca, nu inteleg ce treaba are banca daca nu mai apartinem de ei, Kruk au spus ca ei ne propun un plan de plata cu o dobanda mai mica decat BRD.. Am cerut astazi telefonic prima scrisoare in care sa ne arate care a fost suma preluata de la BRD. Acum am facut o schita cu ei si am ajuns la un acord (nesemnat inca) conform careia eu ma oblig sa platesc 200 lei in 84 de rate. Astfel ajung la o suma fabuloasa de 16800…Ei recupereaza datoria sau ma imprumutaca la banca mi se pare caplatesc prea mult si bani in plus doar ca mi-am luat un angajament sa achit suma restanta si in final achit alta suma.Nu stiu concrec cum sa negocez cu ei ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc

 165. IOANA said

  am May 27 2013 @ 9:07 pm

  Buna seara! As dori daca se poate sa imi dati un sfat.In mai 2008 am luat un credit de nevoi personale in valoare de 70.000 ron de la BCR fara girant sau garantii imobiliare.Am platit rata lunara 1.370 ron un an de zile , dupa care mi-a decedat sotul ,am ramas fara serviciu
  Am mai platit cevaz sume la BCR…cum am putut, dupa cazre doszarul az fost preluat de o firma de recuperare laz care tot asa azm platit, apoi preluat dosarul de KRUK laz care azm platit pana acum 12.000 ron iar din luna martie 2013, neavand, de unde sa ma imprumut, nu am mai platit.Maz streseaza zilnic cu mesaje si telefoane si cu executorul care il vor trimite sa imi ia casa, care este pe numele meu si al sotului, decedat.Datoria a ajuns , spun ei, laz 110.000 ron.Ce mi se poate intampla? Ei vor sa le dau 600 ron pe luna.De unde??????Va multumesc!

 166. florin said

  am May 29 2013 @ 12:08 pm

  am luat un credit de la cofidis in 2007,am platit un an de zile,apoi am facut o refinantare la ei,am mai platit 6 luni,apoi nu am mai reusit sa platesc,dupa un timp a venit de la eos kosi sa platesc,am mai plati ceva ,apoi nu am mai reusit.
  nu am nimic pe numele meu,decat 1/4 prin succesiune din apartamentul parintilor,iar acum imi spun ca imi executa silit bunurile mobile si imobile.
  ce inseamna asta?ma dau in judecata?ce imi iau?creditul a fost de 4000 ron initial fara garantii,am platit cam 2500,iar ei spun ca trebuie sa platesc 4500 ron. astept un raspuns va rog aici sau mai bine pe email.
  multumesc.

 167. POPA LEONTE said

  am June 3 2013 @ 12:42 pm

  Domnule Iulian Urban
  Buna ziua! Prin prezenta, solicit un raspuns la ceea ce va detaliez faptele de mai jos, aducand urmatoarele argumente pentru a fi ajutat in a definitiva odata si pentru totdeauna, intrarea pe fagasul seriozitatii in fata abonatilor firmei “Orange Romania”si in fata romanilor si mai mult decat atat pentru a nu interveni cu alte sesizari impreuna cu alte nenumarate victime, la Parchetul General al Romaniei, CSM, DNA sau CEDO Strasbourg (Art.20), si a le rapi si acestora din timpul afectat problemelor generale ale Romaniei;

  Firma “Coface Romania”, firma recuperatoare angajata de firma “SC ORANGE SA”, care incepand cu data de 07.07.2011 a inceput presiuni asupra mea prin Somatii si Notificari in a plati suma de 967.88 lei ce ar reprezenta contravaloarea abonamentului 6.75 euro(fara TVA), pe luna iunie 2011 si diferenta pana la 967.88 lei fiind o suma care provine din raspunsurile date SMS-urilor trimise de 123 Orange la care s-au adaugat dobazi zilnice de intarziere, se pare ca si-a retras prerogativele de recuperator al firmei SC ORANGE SA, care la randul ei a transferat obligatiile si serviciile catre firma de recuperare creante “EOS KSI ROMANIA SRL”, care la randu-i a inceput noi presiuni asupra mea, momentan prezentandu-se cu un agent de executare silita.

  Personal nu am trimis nici un SMS pentru a ma inscrie sau a solicita intrarea intr-un asemena joc mizerabil pentru care acestia pretind ca a-si fi facut-o cu 2-3 saptamani inainte de pacaleala.

  Conform Regulamentului lor, dupa care se ascund, se vorbeste numai de mesaje scrise si trimise catre 123 orange, nicidecum vocale prin care am fost contactat de sute de ori. Deasemeni, prin Regulamentul de desfasurare a promotii dupa cum m-am informat de curand, este interzisa suspendarea abonamentului pentru neplata facturii, fapt ce nu s-a intamplat. Dupa ce s-a raspuns la intrebari au blocat si suspendat definitiv SIM-ul telefonului deoarece era cu abonamet in valoare de 7.2 euro/luna. Deasemeni in contractul cu firma “Orange” din 2007 nu a fost stipulat in nici un articol s-au mentiune atragerea abonatului in asemenea capcane si jocuri murdare de interes fraudulos i paguba si defavoarea abonatului.
  Conform Regulamentului lor, dupa care se asund, se vorbeste numai de mesaje scrise si trimise catre 123 orange, nicidecum vocale prin care am fost contactat de sute de ori. Deasemeni, prin Regulamentul de desfasurare a promotii dupa cum m-am informat de curand, este interzisa suspendarea abonamentului pentru neplata facturii, fapt ce nu s-a intamplat. Dupa ce s-a raspuns la intrebari au blocat si suspendat definitiv SIM-ul telefonului deoarece era cu abonamet in valoare de 7.2 euro/luna. Deasemeni in contractul cu firma “Orange” din 2007 nu a fost stipulat in nici un articol s-au mentiune atragerea abonatului in asemenea capcane si jocuri murdare de interes fraudulos i paguba si defavoarea abonatului.

  4. Cosider nefondata aceasta presiune la care sunt supus si la care le-am raspuns prin e-mail,ca refuz plata facturilor artificiale cu suma de mai sus.

  5. Consider abuzul folosit de SC ORANGE SA, deranjindu-ma in mod repetat si abuziv insistand prin SMS-uri, la intervale mici inclusiv in cursul noptii in scopul insusirii frauduloase de sume importante de bani prin metode necomerciale (acelas tratament a fost aplicat si altor mii de abonati ,impotriva vointei acestora) si a firmei sustinatoare “EOS KSI Romania SRL”.

  6. Insistenta pentru a raspunde acestora la SMS-uri de catre mine, pana la a ma determina sa raspund impotriva vointei mele, nestiind ca in realitate folosindu-se de aceasta subtilitate, raspunsurile mele erau considerate ca SMS-uri.

  7. Suspendarea imediata, intreruperea totala si definitiva in mod abuziv a telefonului cu nr. 0742272199, care imi apartinea prin contract de abonament(s-a anulat si contractul incepand cu data de 16.06.2011 si pretinderea a achita contravaloarea integrala a facturii pe luna iunie 2011 (07.06.2011-07.07.2011) ce continea abonamentul plus o suma rezultata din presupusele SMS-uri ce le-asi fi solicitat raspunzand prin “da” sau “nu”la intrebarile puse de ei; precedentele facturi au fost achitate integral la zi, ultima pe data de 04.06.2011.

  8. Activitatea ilegala de a obtine venituri ilicite in bani de firma “SC ORANGE SA”, folosindu-se de diverse tematici, simuland activitati comerciale tip campanie Loterie nationala dar fara publicitate mass media ( cotidiane sau televiziune), chiar si in momentul trimiterii SMS-urilor catre mine,astfel inducandu-ma in eroare de comunicare prin a raspunde mecanic la intebarile puse prin SMS-urile acestora. Am deschis sumar cateva site-uri din computer si am gasit mii de victime facute de “ORANGE”, folosind aceasta capcana “123, castiga – dorinte-implinite”.

  Ma intreb cum inteleg litera si spiritul legii cei care spun ca reclamatia mea este neantemeiata conform OG21/92 cand in acea ordonanta la Cap.1 Art.3 punctul b si Cap.4 Art.18 specifica clar ,citez: b)de a fi informati complet, corect si precis asupra caracteristicilor esen tiale ale produselor si serviciilor, astfel incit decizia pe care o adopta in legatura cu acestea sa corespunda cit mai bine nevoilor lor, precum si de a fi educati in calitatea lor de consumatori;si Art18:Consumatorii au dreptul de a fi informati, in mod complet, corect si precis, asupra caracteristicelor esentiale ale produselor si serviciilor oferite de catre agentii economici, astfel incit sa aiba posibilitatea de a face o alegere rationala, in conformitate cu interesele lor, intre produsele si serviciile oferite si sa fie in masura sa le utilizeze, potrivit destinatiei aces tora, in deplina securitate.
  Poate fi o corecta informare asupra Promotiei respective publicarea regulamentului doar pe site-ul Orange despre care am aflat iteresandu-ma ulterior si informarea asupra costului sms-ului trimis la 123 doar intr-un singur mesaj trimis la inceput? Personal pe media , la televiziuni nu am vazut nici macar un singur spot cu promotia! Daca au trimis-o pe un WEB-computer(site orange), este o catastrofa ascunsa unde nu toti consumatorii au acces. Eu consider ca de bun simt raspunsul este negativ !
  E inspaimantator, mai nou ei sunt aparati de OPC si Parchet ? Cum este aparat cetateanul raman, ca doar toate legile sunt facute pentru Protectia Cetatenilor atat Romani cat si la nivel universal.

  9. Mentionez ca am facut sesizari atat la OPC Tulcea ( Reclamatia Nr.304/11.09.2012 considerata “uno ictu”),care mi s-a adrest cu o concluzie ironica cum ca ar fi trebit sa ma amendeze ca am indraznit sa reclam o asa firma serioasa cum este “SC ORANGE SA” cat si la Parchetul Tulcea (s-a format dosar Nr.4304/P/2011- refuzul anchetei penale luata de prim procuror adj., care a refuzat categoric implementarea in a incepe o ancheta penala impotriva “ORANGE”, care ca drept dovada mi-a dat si o amenda de 100.0 de roni prin agentul pp de cercetari penale de la Politia Tulcea. Amenda am contestat-o cu probe si motivatii concrete la Tribunalul Tulcea, care a dat castig de cauza agentului pp de cercetari penale, prin interventia Comandantului de Politie Tulcea, care a si semnat in prealabil o solicitare de aparare, pentru succesul verdictului judecatorului (Dosar Nr.1274/327/2013-22.03.2013).Am mai insistat la Parchetul Tulcea sectia Cercetari Penale cu o alta sesizare, dar prin a instrumenta acelas Dosar Nr.4304/P/2011, intarind dosarul cu noi piese. Mi s-a raspus ca se v-a rezolva. Ca drept replica am fost citat la Tribunalul Tulcea prin Dosar Nr.1274/327/21013 ca petent impotriva Parchetului Tulcea si a firmei “Orange”. Nu m-am prezentat neavand argument atata vrema cat nu am facut aceasta solicitare. Procesul s-a desfasurat in favoarea Parchetului cum se intampla de obicei ca nefondat si am suportat cheltuielile de judecata. Aceasta sfidare a continuat cand am intervenit inca odata la Parchet sa aflu ce s-a intaplat cu ancheta penala din dosarul mai sus mentionat si mi s-a raspuns sec faptul ca termenele sunt depasite si au trcut 20 zile de la ultima sesizare.Adevarul era ca termenul depasit se datorita grevei care o desfasurau magistratii in acea perioada pentru diverse drepturi si de cate ori insistam sa nu depasesc cele 20 de zile, la intrare in parchet (subofiterul de serviciu) imi spunea ca nu sunt audiente datorita grevei.

  10.Precizez daca nu ma repet, faptul ca la sesizarile facute atat la Parchetul Tulcea cat si la OPC Tulcea, am prezentat cu lux de detalii si amanunte si cu documente toata situatia reala dar au refuzat a le lua in considerare refuzand sub orice forma respectarea pasilor de ancheta si fara a comunica personal cu mine.

  11. In data de 29.05.2013, am fost contactat la domiciliu de un agent executor al firmei “EOS KSI Romania SRL” cu un document de executare silita in a plati firmei “ORANGE” datoria de 967.88 roni, reprezentand abonamentul pe lua iunie 2011 (telefonul era suspendat), debitul principal provenit din convorbiri SMS si dobanzi aferente.
  12. Am primit multe mesaje de compasiune de la diverse victime care ar dori la randul lor sa va implore in a rezolva si a da o solutie generalizata si in favoarea acestora spre a se renunta la plata asa ziselor creante catre firma “ORANGE Romania” si sa fie lasati in pace cu Dumnezeu.

  In acest context va rog sa analizati aceasta cerere care dupa informatiile de pe internet mai sunt vatamate si alte mii de cetateni din toate categoriile de varsta si profesie( Vedeti SITE-urile din computer).

  Va multumesc si astept urgent un raspuns pentru a-l transmite celor implicati in acest sens.

  Leonte Popa – Tulcea ( e-mail: leo@indd.tim.ro ) 3.06.2013

 168. madalina said

  am June 7 2013 @ 1:41 pm

  Buna ziua.
  In 2008 am facut un credit de nevoi personale fara garantii la ING. Am platit constiincios ratele pina in dec.2009, iar din ianuarie 2010 ,dupa ce am nascut, nu am mai putut achita ratele(indemnizatia era de 700 lei iar rata 1000). am trimis o scrisoare la ING prin care le solicitam reesalonarea ratelor.raspunsul lor a fost ca vor lua in calcul o asemenea varianta(fara a-mi garanta insa un reesalonarea) doar daca vin cu garantii imobiliare,ceea ce nu s-a putut pt ca nu aveam si nici nu am bunuri imobile. In iunie 2010 am primit o instiintare prin care mi se aducea la cunostinta ca mi s-a reziliat contractul de credit si ca trebuie sa platesc creditul plus dobannzi penalizatoare. Din iunie 2010 si pina astazi nu s-a intimplat nimic. Astazi insa am fost sunata de EOS KSI. eu i-am zis ce si cum si cum nu mai puteam vorbi, mi-am luat la revedere. Probabil ca voi primi instiintare de la ei ca ma vor executa silit.
  Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
  1. S-a prescris datoria? De la ce data? 3 ani incepand cu dec 2009 sau iunie 2010?
  2. Cum trebuie sa procedez de acum cu cei de la EOS?stiu ca sunt fff insistenti,agresivi. Daca datoria s-a prescris(nefiind intreprinsa nicio actiune impotriva mea in acesti ani),cum sa abordez problema cu EOS? ce scrisori sa le trimit? daca ma executa totusi, fac contestatie?
  Va rog mult sa imi detaliati exact pasii pe care sa ii urmez.

  Multumesc!

 169. dana said

  am July 6 2013 @ 11:06 pm

  buna seara.doresc sa aflu daca o datorie este sau nu prescrisa,in sensul ca nu se stie de cand nu s-au mai facut plati in contul datoriei-fiind vorba de un credit pentru Altex.S a inceput executarea silita, insa in afara de contract, nu se pomeneste nimic in cerere .Daca solicit un extras de cont/evidenta a platilor, cursul prescripiei se intrerupe? parereile gasite pe net au fost pro/contra.
  Multumesc.

 170. gogonea said

  am July 31 2013 @ 12:02 pm

  buna ziua am o datorie la cosmote din 2010 care in mod normal este prescrisa doar ca m-au facut sa recunosc datoria ce se va int?..va incepe din nou termenul de prescriere?s-a intrerupt prescrierea?

 171. Marcel Frunte-Lata said

  am August 12 2013 @ 9:50 am

  Buna ziua, domnule avocat!

  Sunt documentat in ceea ce priveste datorille, cu ajutorul dvs. Voi fi succint. Cei de la EOS KSI ma streseaza pentru o pretinsa datorie a mea catre BRD…Au preluat datoria in 2009, deci sunt peste 4 – 5 ani…Telefoane…scrisori…dar nu m-au actionat in instanta. La cererea mea, mi-au trimis niste documente irelevante, pentru un credit pt masina, pe care l-am achitat…si am si vandut masina. Am achitat prin 2006-2007, iar masina am vandut-o acum 2 ani, legal.
  Acum cateva zile am primit de la EOS niste documente incredibile…O instiintare de executare silita ( fara sa aiba hotarare judecatoreasca, pt ca nu au cum)…si o cerere de executare silita adresata unui executor judecatoresc anonim…totul in bataie de joc. Va rog sa ma reprezentati pentru a-i actiona in instanta pe cei de la EOS pentru hartuire, amenintare…etc…si daune morale. Azi le-am trimis si lor un mail prin care i-am instiintat ca s-ar putea sa ii dau in judecata…
  Cu stima si consideratie,
  Marcel Frunte-Lata

 172. camelia said

  am September 10 2013 @ 11:42 pm

  Buna seara am o problema asemanatoare cu o masina luata in leasing in 2007 prin BCR Leasing, am platit rate pana in mai 2009 dupa care in urma unor evenimente grave petrecute in familie am ajuns in incapacitate de plata, motiv pentru care dupa neplata a 3-4 rate am ajuns sa predau masina unei unei firme de recuperare. Autoturismul a fost predat in stare buna, fara probleme, intocmindu-se un proces verbal de predare primire. La acel moment, inaintea predarii am discutat cu reprezentantul firmei de recuperare si chiar cu un reprezentant al bcr si am fost asigurata ca nu mai am nimic de plata in urma predarii autoturismului. Eeee dar in anul de gratie 2013 si chiar astazi am fost sunata de cei de la kruk sa-mi aduca la cunostinta ca am un dosar la ei cu o restanta destul de mare in urma contractului de leasing. Ideea este ca timp de 4 ani de zilre nimeni nu a spus nimic iar acum s-au trezit, nu mai inteleg nimic.
  Ma intereseaza cum sa procedez cu acesti excroci si in alta ordine de idei cand se prescrie o datorie, daca ea ar exista????
  Va rog frumos ajutati0ma deoarece sunt putin speriata deoarece nu stiu ce am de facut si pe deasupra mai am si alte datorii iar situatia mea financiara nu este una chiar buna. Astept un raspuns cat mai curand. Multumesc!

 173. iulian said

  am September 16 2013 @ 8:43 pm

  Buna seara, va rog din suflet sa ma ajutati printr-o lamurire. In anul 2009 am facut un contract de internet cu fosta telefonie mobila Zapp, datorita unor probleme financiare in familie nu am mai avut posibilitatea sa platesc factura pentru serviciile prestate. Am primit o perioada de la o firma de recuperari scrisori precum ca figurez cu o datorie in valoare de 1740 ron din care 340 sunt contravaloarea serviciilor prestate iar diferenta de 1400 reprezinta penalitati de intarziere., dupa care nu am mai primit nimic. Acum doua zile cand m-am intors din delegatie, mama mea a fost vizitata de un reprezentant al societatii de recuperare credite care a instiintato ca daca nu iau legatura de indata cu acestia voi fi chemat in instanta pentru recuperarea prejudiciilor.Recunosc ca sunt dator catre compania Zapp(in prezent Cosmote) suma de 340 ron pe care doresc sa ii achit dar nelamurirea mea consta in acele penalitati aberante, este corect ca la aceasta suma sa am de achitat penalitati de 1400 ron si deasemeni compania Zapp are voie fara consimtamantul meu sa imi vanda dosarul catre o firma de recuperari credite? Ce masuri as putea sa iau ca sa nu fiu nevoit sa platesc acele penalizari? Mentionez ca azi am luat legatura cu reprezentantul firmei de recuperari si am cerut o copie a contractului intre mine si Zapp cat si dovada de plata a penalitatilor catre compania de telefnie. Va multumesc din suflet.

 174. debitor (nerestant) bancar said

  am October 4 2013 @ 3:26 pm

  Debitorii restanti la banci constat ca au numai drepturi.
  Cind au luat banii de la banca – a fost bine. Nu s-au dus, inainte de a primi creditul, pe la vocati sa-i intrebe ce se intimpla daca nu dau banii inapoi.
  daca banca nu le dadea banii – nenorocita de banca – nu-mi da sa-mi iau plasma , masina si altele.
  Acum, ca banca vrea banii inapoi – iarasi nenorocita de banca.
  Sa puna mina sa-si achite datoriile!

 175. debitor3 said

  am October 14 2013 @ 2:18 pm

  buna ziua! am primit si eu o instiintare din partea celor de la APS, cu privire la un credit cu EFG/Bankpost ( vechi de cel putin cinci ani). Am urmat pasii dvs si le-am trmist un mail , cerandu-le mai multe informatii despre suma ce spus dansii ca le-o datorez. Dansii mi-au trmis raspuns, ca nu imi pot da date cu caracter confidential conform legii 677/2001 decat personal, confirmandu-le data nasterii, cnp. Ma sfatuiti sa le ofer aceste informatii despre mine, chiar si prin email – insistand sa imi trimita contractul sau orice fel de acte despre mine?

 176. debitor7 said

  am November 30 2013 @ 1:27 pm

  aps merita o bomba in sediu pt talentul de a enerva oameni fara rost. refuza sa ofere adresa de rel. cu publicul ca sa nu poti exercita dreptul de petitie. refuza sa accepte cerere de despagubire pt pierderea locului de munca conf. contract semnat cu banca. te notifica la adrese neactuale chiar daca i-ai notificat ca nu mai stai acolo. te declara restant cu sume mai mari decit ai de fapt la plata cu tot cu penalitati. iti refuza documente justificative de absolut orice natura. nu va temeti de ei ci sesizati c.n.v.m. sau instanta. sint escroci si nici macar la asta nu se pricep!

 177. debitor7 said

  am November 30 2013 @ 1:32 pm

  se zice ,,daca esti prost, stai acsa”. sper sa cazi in noroi ca sa-ti piara infatuarea si sa nu mai prezumi ca un debitor e un om de rea credinta in mod automat. bancile au in romania printre cele mai mari dobinzi iar cele 5 mld. de euro depusi de basescu la bnr dau bani pe care-i platim noi catre banci ca sa nu speculeze cursul euro. repet: ,,daca esti prost…”

 178. mary said

  am December 5 2013 @ 11:52 am

  si daca ne trimit documentatia ceruta dupa termenul de 30 de zile?

 179. elena said

  am January 19 2014 @ 10:39 am

  In cursul lunii decembrie 2013 am facut reclamatii la ANPC si respectiv BNR cu privire la modul in care BCR SA a cesionat creditele restante facute de mine in anul 2007.Va atasez si dvs reclamatia facuta si va rog foarte mult sa ma ajutati in sensul stabilirii legalitatii/ ilegalitatii modului in care s-a initiat cesionarea, executarea silita, modul de calucul al dobanzilor si comisioanelor si daca nu se intrunesc conditiile de prescriere a eecutarii silite , intrucat am facut contestatie la executarea silita, si nu imi permit un avocat!!

  In anul 2007 intre BANCA COMERCIALA ROMANA SA – societate administrata in sistem dualist prin Sucursala Al.I.CUZA, (BCR – filiala IASI, , inmatriculata la Registrul Comertului sub numarul J22/835/2002 , CUI 14816468, inregistrata cu nr.3776 SI 3722 in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal – cu sediul in Iasi, Calea Stefan cel Mare nr.8 bl.A si subsemnata, au fost incheiate doua contracte de credit bancar de consum , respectiv:
  • Contractul de credit bancar pentru persoane fizice nr. 740 din 23.07.2007 , pentru un imprumut in valoare de – 30.975 lei ;
  • Contractul de credit bancar pentru persoane fizice nr.748 din 26.07.2007 , pentru un imprumut in valoare de – 12.750 EURO ;
  Pentru aceste imprumuturi, am achitat timp de 3 ani ratele lunare, inregistrand primele restante la data de 23.06.2010 si respectiv 15.07.2010, avand in vedere : scaderea venitului net lunar cu 25%; alte patru credite aflate in derulare la alte banci; valoarea EURO a crescut in mod semnificativ in raport cu cel stabilit la data imprumutului ; sunt unic intretinator de familie ( doi copii minori si o fiica adulta cu dizabilitati grave) . De la aceste dati nu am mai achitat nicio rata, urmand o perioada in care am incercat impreuna cu un consilier bancar de la BCR SA sa obtin restructurari ale acestora, fara insa a primi in final un aviz pozitiv. Incercarea de a obtine o refinantare de la alta banca a esuat intrucat La Biroul de Credit figuram cu o restanta de citiva EURO, pentru care consultantul de laBCR SA –filiala Iasi nu a putut sa-mi dea o explicatie logica , intrucat eu achitasem la ghiseu de fiecare data suma care mi se solicita.
  In data de 12.11. 2013 am primit somatii de la BEJ PLUMBU SERGIU SEBASTIAN, din municipiul IASI str. ANASTASIE PANU nr.23, bl.Muntenia, mezanin pentru executări silite, pornite la cererea creditorului SECAPITALS.a.R.L prin mandatar KRUK ROMANIA SRL , cu sediul social in Bucuresti – 030144, Calea Mosilor, nr. 51, et. 6, sector 3, dupa cum urmeaza:
  Pentru imprumutul in valoare de – 30.975 lei , atasandu-se ca titlul executoriu Contractul de credit bancar pentru persoane fizice pentru nevoi personale nr.740 din 23.07.2007, incheiat cu BCR SA – suma de 41.517, 38 lei din care :
  • 26.343,80 lei credit principal;
  • 922,14 lei comision bancar restant;
  • 14.251, 44 lei dobanda aferenta creditului acordat .
  La aceasta suma se adauga si 5.429, 34 lei cheltuieli de executare silita;
  Pentru imprumutul in valoare de 12.750 EURO , atasandu-se ca titlul executoriu Contractul de credit bancar pentru persoane fizice pentru nevoi personale nr.748 din 26.07.2007, incheiat cu BCR SA – suma de 14.356,08 EURO din care :
  • 10. 373, 34 EURO credit principal;
  • 347, 97 EURO comision bancar restant;
  • 3. 634 EURO dobanda aferenta creditului acordat .
  La aceasta suma se adauga si 6. 994, 28 lei cheltuieli de executare silita;
  Din analiza documentelor pe care le detin:
  1. Contractele de credit bancar pentru persoane fizice incheiate intre Banca Comerciala Romana SA si subsemnata;
  2. adresa nr.114438/05.11.2013 de la Biroul de Credit, rezulta urmatoarele:
  Cesionarile creantelor restante, la ambele credite, de catre BCR SA catre alti creditori s-a facut fara respectarea clauzelor contractuale stabilite intre BCR SA si subsemnata – acestea s-au efectuat dupa un an de zile!!!! – depasind cu mult perioada in care si executarile silite trebuiau a fi solicitate de insusi BCR SA, societate administrata in sistem dualist prin Sucursala Al.I.CUZA, (BCR – filiala IASI, , inmatriculata la Registrul Comertului sub numarul J22/835/2002 , CUI 14816468, inregistrata cu nr.3776 SI 3722 in Registrul de evidenta aprelucrarilor de date cu caracter personal, cu sediul in Iasi, Calea Stefan cel Mare nr.8 bl.A . Deasemenea in lipsa unor acte/contracte de reziliere/renuntare intre BCR SA si subsemnata , consider ca iarasi nu s-au indeplinit conditiile de a se cesiona creditele restante catre un alt creditor si ca urmare, Contractele de credit bancar pentru persoane fizice puteau fi incuviintate ca titlu executoriu doar pentru BCR SA, in timpul legal prevazut de contractele generale si anexele acestora.
  In conformitate cu datele pe care le-am obtinut de la Biroul de Credit prin adresa nr.114438/05.11.2013 si cele mentionate in instiintarile de executie silita, rezulta ca :
  BCR SA a cesionat creantele restante creditorului SC KRUK International SRL , cu sediul social in Bucuresti – 030144, Calea Mosilor, nr. 51, et. 6, sector 3 dupa aproximativ un an de zile(30.06.2011).
  Iar, in final( dupa doi ani de zile!!!)
  alt Creditor, SECAPITALS.a.R.L prin mandatar KRUK ROMANIA SRL a solicitat infiintarea executarilor silite prin BEJ PLUMBU SERGIU SEBASTIAN, din municipiul IASI str. ANASTASIE PANU nr.23, bl.Muntenia , mezanin ; . in data de 19.08.2013 si respectiv 22.08.2013.
  In acest sens, va rog in modul cel mai respectuos si cu bunacuviinta sa-mi comunicati daca BCR SA a procedat in mod corect vizavi de modul de gestionare si recuperare a creantelor restante de la subsemnata – referitor la legalitatea perioadei in care a cesionat si de ce nu a solicitat ea insasi executarea silita!!!
  Nerespectarea termenului la care se putea initia executarea silita( dupa 3 ani!!!) – in mod nejustificat si fara respectarea clauzelor contractuale – de catre creditorul SECAPITALS.aa.R.L prin mandatar KRUK ROMANIA SRL a dus si la alte penalitati si dobanzi pe care le consider abuzive si ilicite, greu de suportat de mine, unic intretinator al familiei.
  Intrucat nu detin cunostinte in domeniu – dar citind legislatia specifica acestui domeniu de activitate va intreb in mod respectuos daca nu sunt indeplinite cerintele de timp pentru prescrierea dreptului de a se cere executarea silita de catre creditorul SECAPITALS.aa.R.L prin mandatar KRUK ROMANIA SRL, cel putin pentru imprumutul in lei, la care ultima data la care am achitat rata scadenta a fost de 23.06.2010 si cererea de executare silita a fost cea de 22.08.2013. La imprumutul in EURO ultima rata a fost achitata in data de 15.07.2010 si cererea de executare silita a fost facuta in data de 19.08.2013.
  Deasemenea va mai rog sa –mi comunicati daca incuviintarea ca titlu executoriu contractul de credit bancar este legala pentru MANDATARUL SC KRUK ROMANIA intrucat creditoarea este SECAPITALS.aa.R.L ( intrucat asa rezulta din incuviintarea data de Judecatoria Iasi ) tinand cont ca aceasta trebuia data doar pentru creditorul de drept!!
  La incheierea contractului de creditare am incheiat un contract de asigurare pe viata pentru toata perioada de creditare, contract care in conformitate cu pct.6.5 s-a pastrat la BCR. BCR SA nu mi-a comunicat in termen de 48 h, in conformitate cu prevederile acestei anexe la contract, suma care ar fi fost recuperata de catre BCR SA, tinand cont de valoarea exagerat de mare pe care ar fi cesionat-o si o pretinde prin executare silita, creditorul SECAPITALS.aa.R.L prin mandatar KRUK ROMANIA SRL. In conformitate cu prevederile de la pct.6(6.7) din anexa la contractul general de creditare se stipuleaza ca: in situatia in care imprumutatul inregistreaza datorii restante fata de banca mai vechi de 30 zile sau impotriva acestuia a fost declansata procedura de recuperare a creantelor , sumele din despagubiri vor fi utilizate de banca pentru recuperarea creantelor restante.

  In consecinta, va rog sa constatati daca aceste asigurari au fost valorificate de catre BCR SA sau de catre creditorul SECAPITALS.aa.R.L prin mandatar KRUK ROMANIA SRL intrucat nu detin informatii in acest sens si nu sunt stipulate in aceste instiintari de executari silite.
  Intrucat BCR SA nu a putut sa-mi explice modul in care s-a inregistrat la Biroul de credit o restanta de citiva EURO!!! care m-a impedicat sa fac o refinantare la alta banca, -astfel incat ratele lunare sa poata fi suportabile pentru mine – va rog sa verificati daca activitatea bancii a fost corecta in raport cu persoana mea, si de unde provin cei citiva Euro, in conditiile in care eu am achitat lunar suma solicitata de lucratoarea de la ghiseul bancii si consultantul bancar nu a putut sa-mi explice acest lucru.
  Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rog , in modul cel mai respectuos, sa nu plecati de la ideea preconceputa ca as fi un rau platnic ci o persoana -unic intretinator de familie cu 3 copii – care a incercat in limita putintelor sale materiale si psihice sa faca fata dificultatilor vietii si sa-i fie respectat termenul de executare silita de catre BCR SA( la momentul respectiv il vedeam ca singurul mod in care pot plati aceste rate). Insa aceste executari silite au venit mult prea tarziu, peste 3 ani, astfel incat creantele cerute depasesc cu mult valoarea creditului initial datorita comisioanelor, dobanzilor enorme, pe care le consider stabilite in mod nejustificat, ilegal, fiind inafara conditiilor contractuale atat de BCR SA cat si de ceilalti creditori si insuportabile financiar de mine.

  Cu speranta ca voi primi sfaturile juridice necesare,

  Va multumesc,
  Elena, Iasi

 180. iulian said

  am January 20 2014 @ 5:40 pm

  Buna ziua.

  Situatia mea este una probabil putin intalnita in relatia cu o firma de telefonie – Vodafone. In 2011 am incheiat un contract de telefonie mobila cu durata impusa de 2 ani, in urma unei inselaciuni a unui reprezentant al unui dealer. Imi fusese furata cartela preplatita si acest dealer mi-a spus ca numai cu un abonament imi pot pastra numarul de abonat. A trecut anul 2011, costul abonamentului era ridicat pentru ce se oferea si pe fondul altor nemultumiri, in luna iunie 2012 am transmis catre vodafone o notificare de reziliere unilaterala a contractului in forma scrisa, recomandata cu confirmare de primire si declaratie de continut. Conform unui articol, contractul inceta cu o notificare prealabila cu 30 zile (de la primirea notificarii de catre Vodafone).
  Vodafone a fost total dezinteresat de notificarea mea, a facturat in continuare costul abonamentului cateva luni dupa scurgerea celor 30 zile. De mentionat ca vodafone nu mi-a trimis nici un raspuns in termenul respectiv desi au pretins ca au trimis prin posta romana o corespondenta simpla, ulterior contactandu-ma mentionand ca asteptau din partea mea sa le trimit o alta notificare cum ca as accepta EU achitarea taxei de reziliere. Aceasta nu a fost facturata niciodata din acest motiv. In fine, au cesionat creanta (80 lei !!) catre o firma din Cipru (foarte probabil patronata tot de Vodafone – aici intram pe taramul ingineriilor financiare)iar mandatar este Topfactoring care imi pretinde acum suma respectiva si ameninta cu penalitati. Le-am trimis prin email scanari ale notificarii de reziliere si a celorlalte dovezi – confirmare de primire, declaratie continut. Nu ii intereseaza evident, banuiesc ca in curand vor veni la domiciliu cu amenintari. Am contactat telefonic firma respectiva, am vorbit cu o duduie, i-am explicat foarte clar ca acea creanta pe care au preluat-o este falsa, fiind o suma facturata si pretinsa sub un contract nul, era insa o biata reprezentanta care imi spunea poezia ca figurez cu datorii.

  Pe scurt: eu reziliez unilateral contractul prin acea notificare – este dreptul meu conform unui anume articol sa fac asta, obligandu-ma totodata sa achit “o despagubire” nespecificata. Vodafone nu are nici o pretentie in termenul de 30 zile, insa factureaza fals sume dupa curgerea termenului, pentru a putea ulterior sa aiba ce cesiona…si vira apoi spre Cipru.

  Astept opinia dvs. si eventual un sfat, daca ati mai avut vreun caz asemanator.

  cu stima,

  iulian

 181. Birsan Mihaela said

  am January 23 2014 @ 11:40 am

  Buna ziua. Ma confrunt cu EOS KSI pt un abonament orange inchis in ianuarie 2011, pt care am platit cele cerute si care acum cere plata unei facturi si a penalitatilor aferente. Suma nu este mare, 190 lei, dar nu recunosc aceasta datorie asa ca nu consider ca trebuie sa platesc. Am solicitat prin cateva mailuri confirmarea cu acte a datoriei insa ceea ce am primit e doar o cerere de executare silita prin cabinet avocat Liliana Preda.
  O sa aplic cele citite trimitand o scrisoare in care voi solicita documentatia spusa de dvs si va tin la curent cu ce se mai intampla.

  Ma bucur ca am avut curiozitatea de a cauta informatii despre EOS KSI si nu am platit.
  Va doresc toate bune,

  Mihaela

 182. Alexandra Pop said

  am January 23 2014 @ 1:32 pm

  Buna ziua,

  Am o situatie cel putin ciudata, insa in care cred ca se afla multi clienti ai RBS.
  In anul 2007 am luat un credit de nevoi personale (fara garantie imobiliara) de la ABN AMRO, care a fost si suplimentat in 2008 la oferta lor. Deasemenea aveam si un card de credit tot la ei.
  La un moment dat RBS-ul a preluat ABN-ul falimentar.

  In mai 2010 (moment pana in care am platit toate ratele la timp), am ramas fara loc de munca timp de 5 luni, in care nu am putut achita ratele. Am instiintat telefonic si in agentie banca, insa nu au fost deloc flexibili, desi in mod normal aveam asigurare macar pentru 3 luni (inghetarea platii). Dupa ce m-am angajat din nou, de acesta data insa pe salariul minim am inceput sa platesc partial o suma si la imprumut si la cardul de credit (care acum depasea limita din cauza penalitatilor). Au incercat sa faca oprire pe cont la locul de munca, insa angajatorul i-a refuzat. Si de atunci platesc constant cate 400 lei la imprumut si 200 lei la card. Card-ul reusisem sa il aduc sub limita de credit in Septembrie 2013 (adica sa nu mai am penalitati).

  RBS-ul s-a vandut la Unicredit. Nu am primit nici o instiintare de schimbare a conturilor sau ceva. Am platit in continuare ratele, insa mi se intorceau inapoi banii in cont dupa cateva zile.

  Ieri primesc o Instiintare de Vizita la Domiciliu de la o firma APS Romania are a cumparat creantele de la RBS. In primul rand nu mi se pare ok sa vanda creante la un card de credit care este sub limita de credit. In al doilea rand mi-au trecut o suma aberanta la imprumut, in conditiile in care din oct 2010 platesc in fiecare luna.

  La telefon, APS-ul, mi-a spus ca trebuie sa achit tot creditul in val. (zic ei) 16,000 euro si ceva, in maxim 5 luni de zile, altfel ma dau in judecata, in conditiile in care creditul era contractat pe 10 ani, cel initial, si prelungit la suplimentare.

  Le-am explicat telefonic ca nu fac nici o plata pana nu am niste documente oficiale care sa dovedeasca sumele pretinse si dreptul lor de a incasa creanta. Mi s-a spus ca au fost trimise catre mine cu confirmare de primire. Cand am cerut confirmarea de primire, au spus ca nu este la dosar, ca ei nu stiu ce s-a intamplat cu ea. Totul mi se pare foarte abuziv. Scrisoarea e plina de amenintari.

  Ma gandeam sa le trimit scrisoarea lui GIGI de mai sus, insa astept si un sfat din partea dv.
  Daca credeti ca este un caz pe care vreti sa il preluati, putem sta de vorba.

  Cu stima,
  Alexandra Pop

 183. Loredana Cionca said

  am January 30 2014 @ 4:53 pm

  Buna ziua!
  Fratele meu in varsta de 41 de ani a decedat in data de 27 ianuarie 2013,avea rate la 3 banci BRD,BCR si CEC,avea asigurare de viata la toate 3 bancile.in data de 11.02.2013 am depus la asigurari ptr.toate 3 si mi s-a spus ca in termen de 30 zile voi avea raspunsul.cei de la CEC m-au anuntat in acest termen de 30 de zile ca s-a aprobat dosarul de daune si cei de la BRD au achitat tot in aceeasi perioada dar cei de la bcr dupa insistentele mele m-au anuntat ca s-a respins dosarul,iar cei de …specific aici ca fratele meu lucra la politia de frontiera,in momentul decesului a fost ridicat de acasa ptr.ca era moarte suspecta si i s-a facut autopsia,acolo s-a descoperit cauza decesului:1)hemoragie interna
  2)varice esofagiene
  3)ciroza…nu era luat in evidenta cu aceste boli cu toate ca anual facea analize in fisa lui medicala nu figurau aceste boli,avusese in 2003 hepatita toxic nutritionala.el nu avea familie si nu a fost casatorit iar acum cei de la firma de recuperare KRUK m-au sunat astazi spunindu-mi ca ei nici n-au fost anuntati ca fratele meu este decedat si sa le trimit prin fax copie dupa certificatul de deces si ma ameninta pe mine cu executarea silita.ce pot face impotriva celor de la bcr asigurari avind in vedere ca cei de la cec si brd au aprobat dosarul de daune nu mi se pare corect sa nu aprobe si bcr ei invocind faptul ca fratele meu era bolnav cind a luat creditul dar si la restul bancilor BRD si CEC tot dupa anul 2003 a facut creditele si ei au achitat daunele,am zeci de mesaje pe telefonul meu personal de la firma coface prin care imi ameninta fratele sa plateasca ratele cu toate ca le-am spus ca el este decedat.apartamentul in care locuiesc eu acum era jumate al mamei mele si jumate al fratelui(eu renuntasem la partea mea acum 7 ani dupa moartea tatalui),in luna august 2013 a murit si mama iar acum ma vor stresa pe mine singura mostenitoare,eu n-am facut momentan succesiune nici dupa frate nici dupa mama din cauza problemelor financiare…Va rog mult ajutati-ma cu un sfat.Multumesc anticipat.

 184. Andreea said

  am February 19 2014 @ 11:38 am

  Buna ziua!
  Cum va pot atasa un angajament de plata de la Kruk Romania, sa ma ajutati cu un sfat referitor la semnarea lui?
  Va multumesc anticipat.

 185. Cristi Ionescu said

  am February 19 2014 @ 2:54 pm

  buna ziua. Bunicul meu a avut un abonament la cosmote si nu a mai platit nimic de aproximativ 2 ani si a decedat. ce se poate intampla?

 186. gabi said

  am February 24 2014 @ 4:54 pm

  Buna ziua,

  Aceasta cerere este valabila si in cazul in care am primit adresa de infiintare a propririi pe salariu catre firma angajatoare?

 187. Diana said

  am February 26 2014 @ 8:25 pm

  Buna seara! Sora mea a facut un imprumut bancar de 25.000 lei la CEC Bank Arad in 2006.Timp de 2 ani de zile,ea a achitat ratele la timp.In 2009,nu a mai avut posibilitati sa achite rata,dar a facut o hartie la banca prin care anunta ca nu mai poate achita rata,ramanand fara loc de munca,dar banca nu a luat-o in considerare.Banca a trimis-o in judecata fara sa anunte,i-a pus sechestru pe locuinta si pe salar,iar din 2009,sora mea a platit rate care nu au ajuns la banca,ci au ajuns la recuperatori,dar nu se stie la care,deoarece cei de la KRUK nu mai recunosc nimic.Cum se poate proceda astfel incat sa faca o refinantare la alta banca,pentru a achita datoria fata de aceasta banca?Va multumesc!

 188. sandu mihai said

  am March 5 2014 @ 8:01 pm

  Am si eu o problema poate ma puteti ajuta.bunicul meu a avut contract cosmote si acum un an si un pic a vb inafara tarii foarte mult el fiind bolnav psihic cu alzheimer.au inceput sa vina hartii in martie anu trecut si am vb eu ca si nepot cu ei.asta vara mam dus sa le dau banii si top factoring mia zis ca numai au treaba cu el si sa merg la cosmote.mam dus la cosmote si miau zis sa ma duc sai caut pe cei de la top factoring.la rel cu clientii miau zis ca numai au treaba cu mine ca au dat contractul.am lasato asa si acum 2 sapt am primit de la alta firma ca am 43 mil de la 16. Ideea e ca sapt trecuta bunicul meu a decedat.iam sunat pe cei de la noua firma si miau zis ca sa plateasca mostenitorii ca pe ei nu ii intereseaza.iam intrbat unde scrie chestia asta.ei miau rasp ca sa le trimit certif deces si vedem dupa ce facem.intrebarea mea este daca le trimit cert deces baga pe mostenitori la plata,ii da in judecata sau nu se intampla nimic.si a doua parte,daca nu le trimit nimic ce se intampla?precizez ca la un credit la banca mostenitorii sunt obligati sa plateasca.va multumesc si ast rasp vostru poate si din experiente asemanatoare

 189. Maurice finance said

  am March 6 2014 @ 5:45 am

  Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti facturile? Pentru a finanța educația dumneavoastră? Pentru a avea grijă de tine și familia ta? Pentru a stabili o afacere? Sau un împrumut de orice fel? Dacă da mauricefinance@hotmail.com este locul potrivit pentru a obține dvs. de împrumut de urgență de la rata dobânzii de 2%.
  EMAIL: mauricefinance@hotmail.com
  Cu respect,
  MR MAURICE

 190. david daniela said

  am March 22 2014 @ 10:26 am

  buna ziua ma numesc david daniela in anul 2011 in ianuarie am facut o cesiune orange pentru un tel in aprilie in 2011 fiind in tranvai la timisoara mi sa furat telefonu am sunat imediat la orange sa blocheze nr ei miau confirmat ca nr sa blocat acum dupa 3 ani primesc o scrisoare de executare de la firma eos de 9100 ron care va mentionez ca este prima instiintare am sunat sa intreb care este motivu iar o doamna foarte obraznica ma amenintat ca trebuie sa platesc aceea suma va rog datimi un sfat ce sa fac cu multa stima david

 191. Mihaela said

  am April 10 2014 @ 9:20 pm

  Buna,
  Am avut un abonament Orange al carui contract s-a incheiat in martie 2011. Pana in septembrie 2011 m-au tot sunat sa ma intrebe daca doresc prelungirea abonamentului si am reuzat, dar nici nu au intrerupt abonamentul. In septembrie 2011 am avut ceva probleme si am uitat sa imi schit factura, prin urmare mi-au suspendat abonamentul. M-am suparat si i-am sunat sa le spun sa il inchida pentru ca nu mai doresc sa colaborez in niciun fel cu Firma Orange. Mi-au spus sa astept 13 zile ca vor reveni cu un telefon. Si tacere. Dupa aceasta perioada am sunat eu cu aceeasi cerere. Mi-au spus ca il vor inchide dupa ce achit ultimele doua facturi (cea restanta si inca una care s-a mai emis, desi eu nu puteam utiliza abonamentul). In fine am achitat, am confirmat telefonic, toate bune si frumoase. Peste vreo 6 luni primesc acasa o scrisoare de la Orange prin care imi cereau sa achit datoriile restantealtfel voi fi data in judecata. I-am sunat din nou si le-am spus ca eu nu mai am abonament la ei si nici ce plati. Si povestea a tot continuat cu scrisori de la ei, telefoane lunare de la mine, scuze de la ei cu promisiuni de solutionare. Dupa alte 6 luni au inceput sa vina scrisori de la EOS KSI. Am vobit din nou telefonic si cu EOS si cu Orange din nou cu scuze si promisiuni. Dupa o vreme iar scrisoare de la EOS. Le-am trimis mailuri de data asta cu promisiuni de la ei ca vor analiza si voi primi un raspun. Acum 2 luni am primit scrisoare de la KRUK cu aceeasi poveste. Nu am bagat-o in seama. Azi am primit scrisoare de la EOS. Si am vorbit toata seara la telefon. Amabili intr-adevar. Am aflat ca de fapt retarzii de la Orange nu mi-au inchis abonamentul si mi-au emis facturi apoi mi-au suspendat abonamentul pentru neplata. O perioada dupa inchiderea abonamentului am utilizat numarul ca si cartela reincarcabila pe care o incarcam bineinteles. Acum cei de la EOS spun ca nu am incheiat legal abonamentul(telefonic), desi Orange avea serviciul acesta in 2011, contractul meu se incheiase legal in martie 2011 si eu l-am inchis in septembrie 2011. I-am informat ca nu platesc pentru ce nu am avut si ca ma voi adresa protectiei consumatorului. Mi s-a raspuns de catre EOS ca protectia consumatorului nu face nimic in aceste cazuri. Ce mi se poate intampla acum? pentru ca eu sub nici o forma nu voi plati ceva ce nu am avut, doar pentru ca Orange ori are angajati incompetenti ori se gandeste ca oamenii sunt prosti si pot face bani asa cum au chef. Multumesc

 192. Alina Barbosanu said

  am April 15 2014 @ 9:31 am

  Buna ziua

  Am si eu o situatie mai delicata,Tatal meu pensionar cu 1000 ron pensie a contractat mai multe credite la mai multe banci.Din totalul actelor pe care le-am gasit zilele acestea, el fiind decedat de o spatamana, are cca 5000 ron datorii la banci.Mama mea nu este pensionara si nu are nici un venit.Intrebarea mea este: trebuie noi copii decedatului sa platim ratele?Nu are nici un coplatitor, maicamea nestiind de ele si nesemnand nimic.Pe un contract chiar apare divortat, insa fara nici un act de divort la dosar!

  Multumesc

 193. dan said

  am April 15 2014 @ 6:35 pm

  Buna ziua. Am si eu o problema. In 2006 am cumparat un apartament prin credit ipotecar, cu o rata de bun simt, zic eu, 400 franci elvetieni.Toate bune si frumoase. Aveam serviciu bun. In 2008, la aceeasi banca, am facut un alt credit in franci elvetieni cu ipoteca pe un teren. Rata totala era in jur de 5000 lei pe luna. In urmatoarele luni, a “explodat” francul, banii de pe al 2-lea credit fusesera investiti in terenuri si totul s-a dus de rapa: am incercat o afacere din care sa putem plati ratele ( renuntasem la serviciu si eu si sotia ), care ajunsesera la 8000 ron/luna, valoarea terenurilor a scazut …deznodamantul fiind: executarea silita (2013) pentru tot ce aveam ( casa, terenuri, firma este in pierdere)…asadar, numai avem nimic, in afara de un mic aprozar din care resim sa traim. partea proasta este ca au inceput sa ne caute recuperatori de la o firma de recuperare. ce sa le mai dau si lor?? abia avem bani pt chirie, scoala copil, mancare. ce mai pot lua de la noi? doar viata, demnitatea si copilul ne-a mai ramas..

 194. mihai said

  am May 6 2014 @ 2:32 pm

  O SINGURA INTREBARE VA ROG:
  KRUK POATE PUNE PROPRIRE PE UN CONT BANCAR? sau doar bancile au acest drept? iar daca au acest lucru se poate intampla doar in urma unei hotarari judecatoresti?

 195. Nicu Craiescu said

  am May 30 2014 @ 7:56 pm

  Buna ziua
  As dori un raspuns in legatura cu o problema…
  Acum 1 an am pornit un site PTC (paid to click)
  e plin internetu de ele..si am adaugat ca instrument de plata Paypal.com
  in regulile lor ei nu permit aceasta activitate,considerand-o ponzi scheme…totusi
  ei te lasa un timp..castiga de pe urma tranzactiilor..avand o taxa la fiecare tranzactie…iti trimit banii pe card cand ii ceri..un card bancar fiind atasat in site….iar dupa un timp..neprecizat…decis de ei…iti blocheza contul de la Paypal.com si le returneaza banii celor ce au facut plati catre acest site PTC… contul ramanand ..pe minus..sa zic..deoarece nu acopera suma totala..o parte fiinda trimisa..tot de ei..pe cardul propriu..
  adica KUM EXPLIKA EI ACESASTA KONTRADICTIE…
  adica..te lasa sa rulezi treaba cu situri Paid to click….reclame…dupa care..iti strica treaba te blocheza…adica nu mai poti face nimic in kont…

  AKUM…ma suna un personaj de la nush ce firma de recuperare credite in legatura ku aceasta problema…in Paypal.com kontul fiind MINUS..$2000

  INTREBARE:

  Cu ce drept ar fi mandatat acest site Paypal …sa recupereze acest debit ..sa zik…daca “ruland acest tip de activitate online”..Papal.com..a acceptat un timp acest lucru..ei interzicand aceste activitati prin T.O.S.-ul lor….adika..ei sunt in eroare aici..si magandesc k orice avokat poate demonstra acest lucru simplu…
  Va rog sa-mi raspundeti daca exista vreo lege care sa ma oblige sa le acopar acest…”debit”..creat tot de ei..prin acea contradictie
  Cel mai uzual site ..pe internet..fiind NEOBUX.COM
  am avut acelasi tip de site….
  si ei m-au blocat.dupa 2 luni de activitate ku acest site….
  mentionez k am mai avut un alt site PTC…unde sunt 3000 de euro minus..sa zik..DAR CARDUL NU MAI E ATASAT AKOLO..
  il scosesem inainte sa ma blocheze..adika..”before to froze the Paypal account

  si in leg ku acest site..nu m-a sunat nimeni…

  Varog sa imi raspundeti daca ei NUMAI INCERCA SA RECUPEREZE CEVA…STAFF-UL DE LA PAYPAL FIIND CONSTIENT K NU POATE LEGAL…sau altfel..
  sau kum e treba asta…

  Sper k am scris pe intelesul DVS.
  daca mai sunt necesare unele lamuriri va rog sa imi trimite-ti un mail cu toate detallile..
  Va multumesc anticipat

 196. Marlin Credits said

  am June 6 2014 @ 8:12 am

  Stimate domnule/doamnă

  Suntem un creditor de împrumut privat consultant financiar si broker financiar. Ai nevoie de un ajutor financiar? Aveţi nevoie de un împrumut pentru nevoia de afaceri/personale? Eşti un internet legitime de afaceri iubitor, individuale sau un investitor? Aici este o oportunitate de a obţine un împrumut de la Marlin credite Group Plc. Vom face o mare varietate de credite pentru o mare varietate de clienţi pentru multe scopuri diferite cum ar fi achizitionarea automobilelor si cumpararea de mobilier nou, vis vocaţii, sau exercitarea academice, construcţii şi casa noua si cladiri de birouri. Toate acestea pe o foarte scăzută rată a dobânzii de 3%. Marlin credite Group Plc este sigură, eficientă şi cele mai minunate de toate, este serveşte ca o asistenţă umanitară din întreaga lume.

  Aplica acum pentru toate tipurile de împrumuturi şi de a lua bani urgent!

  * Numiri de împrumut suma variind de la 3000 la moneda 15,000,000.00: stat dolarul SUA, Euro şi Marii Britanii sterline (GBP).
  * Rata dobânzii @ APR 3% (rata procentuală anuală)
  * Durata minim 1 ani – maxim durata 20 ani
  * Alege planul de rambursare lunară şi anuală.
  * Termeni şi condiţii de împrumut de flexibilitate.

  De ce nu sa ne contactati acum la Marlin credite Group Plc astfel încât să vă putem ajuta în rezolvarea afară ţi primejdie. Pentru mai multe informaţii privind anunţul nostru vă rugăm să ne cu contacte detaliu de mai jos.

  CEO: Kelvin Roland
  E-mail: Marlincredits@financier.com
  Site-ul: http://www.Marlincredits.webs.com

 197. balas adrian said

  am June 16 2014 @ 8:42 pm

  În septembrie 2008 am fost anunțat de către orange că am făcut o reâncărcare a unei cartele pre-pay cu suma de 100 euro. Am contactat imediat orange pentru anularea acelei operațiuni și am fost informat că nu se mai poate face nimic.Am fost îndrumat către orange-shop din localitate iar acolo am făcut o sesizare scrisă prin care solicitam ca acea încărcare de credit să nu îmi fie imputată deoarece ea fusese făcuta de către o persoană care mi-a spart contul de la orange.Operatoarea orange a recunoscut faptul că operațiunea fusese făcută de pe un calculator care apărea ca funcționând la câteva sute de km distanță de locul unde mă aflam(de unde știa ea nu pot să pricep dar așa a spus).Am mai făcut și alte sesizări atât scrise cât și telefonice referitor la rezolvarea situației iar la un moment dat am fost contactat de o operatoare orange care încerca să îmi explice ce rețea securizată are orange dar când am întrebat-o despre securitatea rețelelor a început să se bâlbâie și a recunoscut că de fapt citea o poezie.Am mai avut discuții cu diferiți operatori orange fără a ajunge la vreun consens,singura concesiune pe care erau dispuși era aceea de a accepta plata a 100 euro eșalonat.În toată această perioadă până la rezilierea unilaterală a abonamentului de către orange am plătit toate facturile inclusiv a celor emise în perioada de grație.Am fost deconectat fără acordul meu iar de prin 2010 am început să primesc scrisori în cutia poștală prin care eram somat să plătesc sume de peste 2000 ron pentru că altfel voi fi executat silit de către EOS-KSI.Scrisorile nu erau recomandate sau cu aviz de primire ci erau puse în cutia poștală ca orice reclamă.M-am interesat despre situația de afi introdus în baza de date a biroului de credit sau la alte companii de telefonie dar nu a fost cazul,singura companie la care am interdicție fiind orange.
  Vă rog să mă sfătuiți care este cea mai bună soluție în cazul meu dat fiind că de atunci au trecut aproape 6 ani.
  Vă mulțumesc.

 198. Paul said

  am June 19 2014 @ 4:28 pm

  Buna ziua.Mai bine scrieti un articol despre:”Cum sa va platiti datoriile la timp” sau “Nu faceti rate daca nu puteti platii”.
  Odata ce ai semnat un contract si ai fost de acord cu conditiile contractuale nu vad de ce dupa trebuie sa gasim modalitati cum sa scapam de obligatii.Ai primit niste bani sau ai beneficiat de niste servicii,acestea trebuie platite.Ca sunt dobanzi mari asta este altceva.In cazul bancilor nu trebuia sa faceti credit.Si bancile au tot dreptul sa vanda creantele daca nu au departament de recuperari sau nu doresc sa mai piarda timpul cu ele.

 199. Luminita said

  am June 19 2014 @ 10:53 pm

  Buna ziua ,

  Sotul meu a luat in 2006 un credit de nevoi personale in valoare de 26.000 ron ,de la BCR. In 2012 a ramas fara serviciu si aflandu-se in imposibilitatea achitarii ratelor a mers la sediul BCR Craiova sa explice si sa faca dovada faptului ca nu mai are un loc de munca , insa nu l-au luat in seama . Astazi ne-am trezit cu un plic ce contine o executare silita din partea KRUK comunicandu-ne ca avem de achitat suma de 30.433,68 lei + 4.360 lei cheltuieli de judecata .Doresc sa mentionez faptul ca rata la BCR a inceput de la 300lei si a ajuns la 535lei . As dori sa stiu ce este de facut .

  Va multumesc anticipat ,
  cu stima Luminita .

 200. sfiriac laura said

  am June 29 2014 @ 11:19 am

  DOMNE FERESTE SA-TI FACI DE LUCRU CU BANCA ,CA TE I-A DRACU .EU AM AVUT NISTE RATE LA CETELEM ,AM MAI SI INTARZIAT ,DAINR CAND MI-AM PLATIT TOATE RATELE PE CARE LE MAI AVEAM ,IN CONCLUZIE AM SCAPAT DE IEI .DAR PROBLEMA A FOST CA NICI EI NU AU ST IUT CAT AM DE PLATIT SUMA TOTALA ,IN DECURS DE 3ZILE CONSECUTIV AM SUNAT SI MI SAU COMUNICATE 3SUME DIFERITE ,IN FINAL AM PLATIT ,DAR PROBLEMA ESTE CA PE BANII MEI A TREBUIT SA FAC VEZI DOMNE CERERE SA MI SE INAPOIEZE SUMA DE 94,48 RON ,DAR CIN AM SUNAT VINERI 27 .06. 2014 ABIA MI-AU SPUS CE SA FAC CA SA IMI RECUPEREZ BANI DATI IN PLUS TREBIUA SA MERG LA DEDEMAN IN BISTRITA,SA FAC O CERERE SA-MI DEA BANI AU ZIS CA POATE LUNI 30.06 .2014 O SA MA SUNE .DAR DACA TREBUIA SA LE DAU EU LOR O SUMA DE BANI ,VA DATI SEAMAT CAT AR FI TOT SUNAT CA VEZI DOMNE AM O RESTANTA LA EI MA BATEAU LA CAP SA NU ZIC MAI RAU .EU NU STIU DECE ASTIA NU SUNT MAI SI PURICATI ASTIA ITI PUN RATELE CUM VOR IEI .DA I LA DRACU

 201. Miruna said

  am July 11 2014 @ 5:58 pm

  Buna ziua.Mi-am facut recent un abonament la Cosmote si am primit un mesaj de la Top Factoring prin care mi se cerea sa-i sun pe un numar,dar eu n-am facut acest lucru.Apoi m-au sunat in aceeasi zi si mi-au cerut doar numele,iar eu fara sa ma gandesc i l-am dat.Si acum regret ingrozitor caci am citit pe internet ce reputatie are firma respectiva si mi-e foarte frica.Dar daca eu nu am restante si nici nu voi face ma pot amenninta in vreun fel?

 202. monik lia said

  am July 19 2014 @ 9:59 am

  tot cu cetelem imi omor si eu zilele!in 2005 s-au luat in rate de la cetelem,electronice in valoare de 32mil (lei vechi)….am platit in fiecare luna ,suma ,la timp ,direct la magazinul unde s-a facut rata,apoi dupa 2 ani s-a desfiintat magazinul si nu stiam unde sa merg sa depun banii pt fiecare luna.in cazul acesta am asteptat 1luna,2luni sa ajunga o scrisorica acasa cu cv date da stiu unde sa platesc,dar nimic!intre timp consult contractul semnat si nu scrie un alt punct de plata,cont bancar sau altceava si trecand timpul nu am mai platit pt ca nu stiam unde sa depun acesti bani.contractul era pe 5 ani in care plateam 1mil,9lei!acum 2 ani m-au contactat cei de la EOS si imi spun ca trebuie sa platesc datorii care ajung la 230mil.de 2 ani platescsi tot platesc si nu se mai termina.ideea e ca atunci cand le cer date despre debit si altele nu imi raspund .am ajuns sa mai am de plata 50mil si vream sa achit tot apoi vad pe internet tot acest discurs despre EOS care imi da semne de intrebare.spre uimirea mea eu stiind ca ei au datele noastre ,primesc scrisoare sa le trimit copii dupa documente,dupa contractul semnat si altele.iarasi un semn de intrebare .va rog sa imi dati un sfat despre cum sa procedez.mi se pare ciudat ca imi cer acum documente….si luand in calcul ca contractul e din 2005 iar ei vin si imi cer socoteala in 2012.ajutor.multumesc

 203. claudia said

  am August 11 2014 @ 6:02 pm

  buna ziua,ca toata lumea va rog respectuos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea problema sau sa ma sfatuiti ce am de facut,- am avut incheiat in aprilie 2010 un contract de abonament cu SC Cosmote ,am achitat la zi tot timpul facturile,in septembrie a decedat mama mea si dupa uiltima factura achitata am fost la reprezentanta anuntand ca renunt la serviciile lor inclusiv contractul,o salariata a zis ca nu este problema,a mai venit o factura de plata in jurul sumei de 40,00lei pe care am achitat-o.Intre timp eu mi-am facut abonament la orange de atunci si pana in prezent fara probleme platesc.M-am trezit ca adrese de amenintare pentru executare la valoarea de 4714,09 lei pentru ce anume si de ce nu inteleg,penalitatipentru facturile zi ei decembrie 2010 si martie 2011 cand eu numai aveam de mult cartela cu acel numar plus ca imi aduc aminte dar numai am hartia de la ei prin care mau instiintat ca s-a reziliat contractul.Zilele acestea am primit o hartie :catre,judecatoria Constanta- ordonantei de plata -asa era scrisa de ei cu un debit de 5384,04,solicita instantei sa ma oblige la plata cheltuielilor de judecata si judecarea cauzei in lipsa.Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti cei de facut.Multumesc mult nr.tel 0752037900

 204. costache alex said

  am August 28 2014 @ 10:31 pm

  Buna seara.. As avea nevoe de un sfat pt ca sunt si eu intr-o situatie ff dificila cu cei de la eos romania.. in 2009 am luat un leptop de la flanco, 2 ani am avut grija sa il platesc lunar cum era stabilit in contract, ulterior am avut probleme cu jobul ne avand sa platesc 3-4 luni ei m-au transferat la aceasta firma de creante eos.. am inceput sa primesc plicuri si tot felul de telefoane ca trebue sa platesc suma de 1300 de la 600 acum 4 zile am primit o somatie de la biroul judecatoresc……… in care scrie; In baza titlului executoriu: contract de credite nr… pt executare silita de judecatoria…..
  Ps. va somam faptul ca sa declansat urmarirea dumneavoastra silita.! se va desfasura si in lipsa dumneavoastra prin spargerea usilor etc tec..si find pedepsita cu inchisoare pana la 7 ani!!!
  Ce fac?? eu locuesc cu mama mea nu am nimic pe numele meu decat buletinul!! si pentru suma de 1650ron +cheltuieli de judecata 420ron, care ei le specifica in aceasta somatie primita de la biroul judecatoresc.. Nu pot plati lucrez pe un sal de 10 mil si intretin intreaga familie.. chear pot sa imi faca ceva specificat mai sus!!! va ros sa ma ajutati cu un raspuns!!

 205. dragos said

  am September 5 2014 @ 9:54 pm

  Buna ziua! Am si eu o problema, multe nelamuriri, in legatura cu o firma de recuperari creante pe nume Top factoring. In anul 2011 septembrie, am incheiat un contract pentru un modem internet, la vodafone , pt o perioada de 2 ani, dar dupa aproximativ 1 si jumatate nefii multumit de serviciile lor, am decis sa nu platesc. Acum, cei de la top factoring ma tot cauta la telefon si imi trimit notificari , la inceputul lunii august , anul curent, spunand ca am 150 ron de plata, daca nu se pun penalitati de 0.5% pe zi. Acum, 5 septembrie, m-au sunat din nou ca am 500 ron, si ma dau in judecata daca nu platesc. Va rog ajutati-ma cu un sfat, nu stiu ce sa fac.Nu imi permit sa platesc 500 ron. Multumesc anticipat !

 206. ioana suciu said

  am September 10 2014 @ 9:00 pm

  Buna seara,

  Am avut o descoperire de cont, la un card de salarii in baza unui contract de PFA, in anul 2010. Am platit de fiecare data suma necesara, dar in urma datoriilor acumulate la Finante, din 2011, pe acest cont s-a pus proprire de la anaf. Am platit si atunci in ceva cont special.Trei luni mai tarziu, am nascut si nu am mai putut achita la timp. In urma a trei restante, OTP Factoring spune ca au preluat de la banca OTP creditul meu, fapt pe care aveam sa-l aflu dupa alte cateva luni, de la un domn care a sunat si a amenintat toata familia mea. A venit la adresa unde stau sa faca o verificare, cica, lucru pe care l-a si vazut, ca stau in chirie, ca am copilul mic, ca nu pot achita nici o suma. Creditul era in valoare de 15000 RON, iar el la cateva luni imi spune ca am de achitat suma de 18500 RON. L-am rugat sa-mi arate un contract, o hartie, ceva care sa arate ca reprezinta banca si ca au preluat creditul. NU am semnat nimic cu aceasta firma si chiar i-am invitat sa se intereseze la Finante de situatia mea financiara, dar au raspuns ca asta implica niste costuri suplimentare, care ar putea mari suma datorata. Astazi insa primesc notificare de la ING BANK ca mi s-a pus poprire pe cont pentru o suma de 21250 RON. Am verificat si cardul de la Banca Transilvania in care intra alocatia si stimulentul fetitei mele, si aflu cu stupoare ca si acesta e blocat. Si acum intrebarile?
  1. E corect ca aceasta firma sa faca acest lucru, neavand nici o semnatura din partea mea cum ca recunosc sumele descrise mai sus?
  2. Cu ce drept se face o executare silita pe venituri care nu pot fi poprite? Ei nu au obligatia sa afle sursa veniturilor inainte de a te executa? Si nu ar fi trebuit sa fiu instiintata de executorul judecatoresc de acest fapt, inainte de executare?
  3. Cum pot face contestatie la acest fapt, sau pot cere executorului judecatoresc informatii despre dosarul meu? Citeam undeva ca in cazul contestatiei la executare pe langa taxa de timbru se percep alte taxe. Despre ce taxe e vorba, daca ele exista?
  Multumesc.

 207. florentza said

  am September 18 2014 @ 4:52 pm

  buna ziua,sotu meu a avut o rata la cetelem..dupa achitarea ratei ni s-a dat un card de cumparaturi ,s-a retras suma de 2000 ron…si s-a achitat o anume parte din suma(mentionez ca nu am semnat nimic pt card-ul de cumparaturi)s-a acchitat in jur de 1500.firma eos a preluat cazu…si am achitat si la acestia suma de 1100.presupunand de catre noi..ca asta ar cam achita acel card….iar acesti eos..vin si ne atrag atentia ca,sotul meu mai dispune de o factura la dialog din 2002…care este de 1200ron….dupa 12 ani…ce ni se poate intampla?

 208. Enescu Gabriela Manuela said

  am September 26 2014 @ 11:35 am

  Buna ziua, am marea rugaminte de a-mi da un sfat legat de urmatoarea problema:
  Am avut un card de cumparaturi de la Raiffeisen Bank,in suma de 5500 lei, pe care in anul 2010 l-am transformat intr-o rata. Din motive obiective nu am mai reusit sa-mi onorez obligatiile fata de ei si in felul acesta am ramas restanta.Am fost sunata anul trecut si mi s-a propus sa achit intr-o perioada scurta de timp 70 % din suma, facandumi-se o oferta de reducere cu 30%.Bineinteles ca nu am avut banii respectivi, perioada fiind scurta(respectiv 7 zile). Dupa o alta perioada am fost sunata din nou si mi s-a propus din nou sa platesc o suma mai mica – imi faceau o reducere de 50 %. Bineinteles ca nu am avut de unde sa platesc si am solicitat ca dosarul sa-si urmeze cursul legal.Astazi am primit un plic de la Top Factoring prin care ma-u instiintat ca am de platit 9700 lei pana pe 29.09.2014.Raiffeisen a cesionat dosarul meu catre firma Glasro Holdings LTD (firma are sediul in Cipru)iar aceasta a mandatat Top Factoring in vederea recuperarii creantei. Inca nu i-am sunat de aceea va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac de acum incolo din punct de vedere legal vizavi de cele relatate mai sus. Suma pe care o cer ei este mare, tinand cont ca eu am platiti o perioada de timp.Va multumesc din suflet pentru ajutor si multa sanatate pentru tot ce faceti pentru oamenii neajutorati si macinati de necazurile pe care ni le ofera din plin societatea contemporana!

 209. luminita65 said

  am October 7 2014 @ 12:08 pm

  buna ziua,

  de circa 1 luna de zile sunt sunata zilnic de cate 12-13 ori pe mobil sau pe fix de catre cei de la eos ksi..o datorie din 2007 la orange…acum au trecut la amenintari …ca vin acasa si imi iau lucrurile din casa…ca imi blocheza cardul de salariu…cand le-am spus ca aceasta datorie este prescrisa au luat foc…au sunat acasa si i-au amenintat pe ai mei(persoane trecute de 75 ani) ca voi fii arestata…daca nu platesc….nu stiu ce sa mai fac cu ei…

 210. marius dorel said

  am October 25 2014 @ 12:00 am

  am si eu o problema cu eos.am avut un abonament la orange in urma cu mai multi ani de care am uitat si de ceva vreme au aparut cu amenintari eosul.am discutat cu ei si am facut prostia sa platesc o rata de 160 din soldul de 1500.si am ajuns la o inteleger sa platesc in rate.ieri am primit un mail in care la unul din paragrafe spune ca renunt la dreptul de prescriptie implinit si la alte drepturi si ma oblig sa platesc.Rugamintea mea este sa imi dati un sfat mai pot sa refuz plata pe motiv de prescriptie sau prin plata am recunoscut datoria si sunt obligat sa platesc?astept un raspuns urgent .va multumesc anticipat

 211. Andrei said

  am December 1 2014 @ 8:54 pm

  Buna seara!Va rog mult sa-mi spuneti si mie ce trebuie sa fac in urmatoarea problema:in urma cu 1 an si 5 luni am ramas fara servici nemaiputand sa-mi platesc facura la Vodafone.Am ramas restanta suma de 350lei.Acum firma de recuperare ma someaza sa platesc suma de 2500lei.Ca sa scap de ei as fi platit aceasta suma,dar nu o am,si nici nu prea am de ce sa o platesc.Am incercat sa obtin o reducere,dar raspunsul a fost:va vom da in judecata si veti pierde.Veti plati si cheltuielile de judecata.Exista vreo sansa sa platesc doar suma restanta si o dobanda,dar nu de 8 ori valoarea facturii restante?Va multumesc anticipat!

 212. stroe emilia said

  am December 8 2014 @ 7:27 pm

  buna seara ! v-as ruga sa ma sfatuiti intr-o problema.am primit un telefon, de la o firma de recuperatori care mi-au spus ca fiul meu ar avea o datorie de 2000euro in Belgia din 2010.fiul meu fiind in Italia in acel an.cum sa procedez? va multumesc anticipat pentru raspuns’

 213. ionut said

  am December 12 2014 @ 10:27 pm

  am si eu o intrebare, am primit o instiintare de continuare a ezecutari silite ,ce inseamna asta? ca am fost dat in judecata?ultima rata care am platit-o a fost acum 3-4 ani. Am fost contactat de o persoana de la firma eos facandu-mi o reducere de 30% , am intrebat cate ceva despre dosarul meu , am inteles ca a fost dat la o firma de avocati si acestia mi-ar fi trimis instiintarea ,dosarul fiind dat celor de la cabinetul de avocatura dupa calculele mele cu o luna doua sa treaca cei 3 ani,am fost oare dat in judecata ? cum pot afla? daca platesc ,(este o suma mare )sa zicem ca ajung la o intelegere ce trebuie sa fac ca aceasta intelegere sa fie legala si datoria mea sa fie stearsa, sa nu mai primesc alte instiintari de plata ? va multumesc

 214. Moneanu Marcel said

  am January 8 2015 @ 10:53 am

  In primul rand va multumesc ca existati ,ati mai adus o speranta in sufletele celor oropsiti de catre institutiile statului,stat care nu tine deloc cu oamenii de rand,cei mai buni contribuabili.Ce ar trbui sa facem noi,ma refer in primul rand la mine si la tatal meu si binenteles la toti cei in situatia noastra care suntem tot timpul amenintati de catre ANAF cu plata CAS DIN 2012 cu toate ca am ramas fara nici un venit din martie 2012 in urma inchiderii unei INTREPRINDERI FAMILIALE pe care am avut-o si pe care am inchis-o tot din motivulul taxelor la CAS pe cinci ani in urma,aproxim 3000 lei .Tatalui meu ii sa facut poprire pe pensie.360 lei pe luna,mentionez ca el era pensionar in timpul cand am avut IF -ul si trbuia luat in calcul 5% din venit nu la salariul minim pe economie.Acum istoria se repeta,suntem oblicgati si somati cu tot felul de scrisori trimise de ANAF sa achitam sume de bani ca daca nu ni se percep majorari .Am ajuns sa ne speriem de cate ori vine postasul si ne lasa un plic de la ANAF.
  Cum trebuie sa procedam in cazul acesta?De ce trebuie sa platim ceea ce nu folosim si nu avem nici un cotract cu CAS ? Daca eu sau altcineva ne imbolnaveam in acea perioada aveam parte de serviciile CAS daca nu aveam contract cu ei?Eu niciodata nu am folosit serviciile lor ,dar cu parintii mei cand am fost la urgente am cumparat pana si seringa .Dati -ne va rugam o solutie sa iesim din colapsul acest odata .
  Va multumesc

 215. serbanoiu mariana said

  am January 11 2015 @ 11:28 pm

  buna seara….va scriu si eu ,ca si ceilalti,tot pentru o problema cu cei de la kruk romania…eu sint stresata de cei de la recuperari pentru o suma pe care cica o datorez catre firma de asigurari la care am lucrat(METROPOLITAN..EX.AVIVA)suma pe care o pretind este rezultata din comisioanele din urma cu 3 ani,pentru care eu am lucrat f.mult,si alte polite care au lapsat(adica nu au mai fost platite de client dupa ce eu am plecat din companie).kruk ma suna de cite 2-3 ori pe zi si bineinteles ca nu le mai raspund am deja 15 nr.de pe care ma suna.contractul meu cu firma de asigurari a incetat deoarece AVIVA a fost vinduta la METROPOLITAN si acum astia cer banii ,bineinteles e cam mare suma aprox,10 000 ron,in acest caz mai pot cere banii,si inseamna ca eu am lucrat gratis 3 ani??mentionez ca in tara sintem multi care am plecat de la o companie de asigurari la alta ,va rog sa imi dati un raspuns daca se poate…multumesc

 216. VASILE GEORGETA said

  am January 26 2015 @ 1:58 pm

  In anul 2008 am schimbat o cartela in abonament vodafone ,dupa o luna am primit o factura cu 600 ron pe care nu am achitat-o raminind fara serviciu si fara nici un ban .Am primit in nenumarate rinduri prin posta avertizari de recuperari debit de la top factoring ajun gind astazi la ; contravaloare servicii 664,91 ron;taxa reziliere 644,93 ron,penalitati intirziere 7.727,83 ron,total debit 8.580,67 ron.Nu am semnat nici un act cu acesasta firma,nu am platit nici un leu. Ce pot sa fac in continuare .

 217. CRISTINA said

  am January 28 2015 @ 11:01 pm

  Buna seara. Am si eu o intrebare: daca s-a emis o somatie de plata pe data de 8 dec. 2014 si s-a expediat catre debitor in data de 19 ian 2015, acelui rau platnic, daca face contestatie i se ia in considerare somatia trimisa cu intarziere, sau trebuie emisa alta somatie? Multumesc frumos.

 218. Ali said

  am February 7 2015 @ 11:02 pm

  Nu mai aburiti oameni astia care si asa au destule probleme cu astfel de idei.Ganditi-va ca daca instigati recuperatorul cu astfel de cerinte,ca sa (vezi doamne)ii testati daca au toate documentele,va pot foarte usor trimite la executor,si atunci pe romaneste “Ati Belit-o”……
  Va asigur ca mari recuperatori au toate actele la punct si ca veni vorba dumneavoastra ii cam instigati pe cetateni la evitarea,ocolirea returnarii banilor de care s-au folosit….
  Verificati toate informatiile care le dati pe site fiindca exista posibilitatea ca actiunea asta sa se intoarca ca si un bumerang impotriva oamenilor de rand,care asa cum am mai spus au deja destule probleme neputand sa achite imprumuturile facute.

  Cu stima,

 219. Abageru Mioara said

  am February 26 2015 @ 1:27 pm

  Buna ziua!
  Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani. Contractul la romtelecom era pe numele lui. Mama, ramanand singura, nu a mai putut plati, s-au adunat vreo 2 facturi neplatite ( aproximativ 350), dupa care am mers la romtelecom cu certificatul de deces al tatalui si am reziliat contractul. Acum, dupa 2 ani, primeste mama instiintare ca trebuie sa plateasca 1070 ron, altfel vor veni sa faca executare silita deoarece casa este pe numele tatei. Este posibil asa ceva?
  Va multumesc!

 220. camelia said

  am April 14 2015 @ 5:13 pm

  buna ziua,
  referitor la date din scrisoarea lui Gigi:
  ,,
  – sa imi spuneti care este numarul dvs. de inregistrare la ONRC , codul dvs. unic de inregistrare si faptul ca aveti in obiectul de activitate al societatii ABC activitatea de colectare a debitelor;”

  De asemenea Kruk Romania, respectiv KRUK INTERNATIONAL sunt srl uri si au domeniu de activitate Alte intermedieri financiare care sunt legate in principal de distribuirea fondurilor, altele decat cele care fac obiectul imprumuturilor:
  – Activitati de factoring
  – Consemnarea/scrieriea schimburilor, optiunilor si a altor aranjamente de limitare a riscurilor
  – Activitati de limitare a riscurilor
  – Activitati ale firmelor de reglementari testamentare
  – Activitati de investitii pe cont propriu
  Aceasta exclude leasingul financiar
  6491 – gestionarea portofoliilor in contul tertilor
  Abia din ianuarie 2014 are introdus si acest cod caen.
  Care este ,,chichita legala” prin care ei au desfasurat aceste activitati?

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: