Colectorul de Debite nu are voie sa aiba contact fizic direct cu debitorul

Tweet this

Am vazut astazi 19/07/2007 in Romania Libera un material scris de reporterul Andrei Luca Popescu, si am ramas socat de modul in care se poate denatura adevarul, despre modul in care se scriu articole despre probleme asupra carora autorul nu vrea, stie sau poate sa se documenteze , si cum se arunca pana la urma o umbra de indoiala asupra industriei colectarii debitelor.Ca atare nu am putut sa nu discut despre o problema extrem de serioasa pe care o acrediteaza articolul in cauza : faptul ca un colector de debite care pretinde ca lucreaza la o agentie serioasa de colectare debite poate sa aiba un contact direct cu debitorul.
Modul usor naiv in care cel care a scris articolul , prezinta o "echipa de soc" de la agentia de colectare debite Coface, si modul in care aceasta baga spaima in debitori mai rau decat Rambo in armata vietnameza, ma face sa ma intreb legitim, daca reporterii din ziua de astazi, sunt in mod real niste profesionisti care trebuie sa treaca o informatie prin filtrul logicii , legalitatii si bunului-simt, sau, doar preiau ad-literam niste informatii. Sunt curios ce reactie ar avea dl. Andrei Luca Popescu, daca ar ajunge debitor la Vodafone, si agentia de colectare debite Urban si Asociatii i-ar trimite vreo trei "baieti solizi" la usa apartamentului !
S-au ce ar spune dl. Adamaescu, ca tot este mai mereu luat in vizor de avocatii Urban si Asociatii care deschid frecvent procese impotriva firmelor domniei sale [ Bauconstruct sau Baumeister] pentru neplata debitelor, daca la resedinta domniei sale din Monaco , ar veni in vizita de lucru vreo 4-5 indivizi cu "ceafa groasa" sa il intrebe cand are de gand sa plateasca nu stiu ce restante, si usa ar fi deschisa de sotia sau copii lui !25222.jpg

In fapt sunt revoltat pentru ca, in articolul la care ma refer, se lauda si incurajeaza practica unor agentii de colectare debite de a trimite "echipe de soc" care viziteaza debitorii acasa, baga sau incearca sa bage spaima in ei , si cititorii inteleg ca asta inseamna sa colectezi debite. Adica ce sa mai , pana la urma a colecta debite inseamna a baga in sperieti debitorul, sa il pandesti la semafor , acasa, la serviciu iar in centrul atentiei sunt "baietii solizi" care joaca piesa de teatru " baiatul bun/baiatul rau".

D-le Andrei Luca Popescu, nu asa se colecteaza debitele. In mai multe randuri, cand am fost solicitati la Urban si Asociatii de televiziuni sau ziare, sa facem asa un fel de regie a unei zile de lucru, in care sa punem in actiune "echipele de soc" am refuzat categoric, pentru ca, Urban si Asociatii este o agentie de colectare debite care respecta normele europene si internationale, care este membra a unor organizatii internationale de prestigiu, asa cum este ACA INTERNATIONAL USA, si care intelege si respecta codul de conduita al FENCA si Fair Debt Collection Practices Act. Aceste norme interzic cu desavarsire contactul fizic direct dintre un colector de debite si un restantier, fara sa existe acordul prealabil al restantierului.
Contactul si negocierea directa se pot face doar daca restantierul vine de buna-voie la sediul agentiei de colectare debite, sau daca el, restantierul, il cheama la sediul sau domiciliul sau pentru negocieri pe colectorul de debite. In sapte state din USA, daca Coface ar trimite "echipa de soc" acasa la un debitor, ar fi imediat pusi sub acuzare de catre procuror, aceasta fapta fiind considerata drept hartuire si abuz.

Pentru ca o sa va mire d-le reporter, insa chiar si restantierii au drepturi si acestea trebuie asiduu respectate. Daca aveati o minima curiozitate ati fi intrat pe site-ul agentiei de stiri UrbaNNews , la sectiunea http://www.urbannews.ro/drepturile_debitorului/ si ati fi putut sa consultati actele normative care obliga colectorii de debite sa respecte drepturile restantierilor, care nu trebuie tratati ca ultimii infractori.
De altfel la aceasta data, fara nici un fel de gratuitate, singura agentie de colectare debite din Romania care informeaza debitorii despre drepturile pe care le au este Urban si Asociatii, care este de asemenea singura din industria colectarii debitelor din Romania care a pus la dispozitia restantierilor posibilitatea de a reclama abuzul unui colector debite folosind link-ul http://www.urbannews.ro/reclama_abuz/ pentru ca stim ce inseamna sa faci in mod profesionist , corect, transparent si eficient, profesia de colector debite.
Pentru ca stim ca peste 15 % din cazurile de colectare debite primite in lucru de la clienti ascund erori de contabilitate, iar acesti 15 % dintre restantieri de fapt nu datoreaza debitul, si prin urmare, trebuie sa poata primi prezumtia de nevinovatie .

Sigur ca este frumos sa scrii un articol in care sa discuti despre "echipele de soc", acesti Freddy Kruger ai restantierilor, insa acest lucru nu inseamna a colecta debite. Acest lucru, sa trimita "baietii" cu masini , si care sa isi etaleze muschii in fata debitorului sau a familiei lui, poate sa faca orice intreprinzator din Strehaia sau Ferentari. Mult mai greu este domnilor sa detii arta negocierii debitului. Se vorbeste in articol de nu stiu ce angajata-minune de la Eos Ksi Romania si de realizari profesionale constand in colectarea unor sume de 10.000 euro. Ma faceti sa rad domnilor. Veniti sa il cunoasteti pe Dorel Chirita, colector debite la Urban si Asociatii care a reusit sa rezolve cazul Prismatown, afacere care a implicat incasarea unor restante in cazul unei tranzactii care a trecut ca valoare de 20 milioane euro. Asta inseamna realizare d-le reporter.

Este drept ca articolul la care ma refer, abunda de inexactitati, intrucat, total pe dinafara, autorul aduce in discutie faptul ca in Romania , ar exista doar maxim 20 de firme de colectare debite [ cand de fapt sunt vreo 300 ] , ca piata colectarii debitelor ar fi dominata de Coface si Eos Ksi si alte asemenea inexactitati. Cumulat, cele doua firme, nu au nici macar jumatate din logistica umana care o implica grupul de firme Urban si Asociatii. Insa evident ca, ziarul d-lui Adamescu, care asa cum va spuneam , este destul de agasat de avocatii nostri care dau in judecata frecvent companiile unde dansul este actionar, s-a gandit ca este bine sa ne ignore. Nu ne deranjeaza, insa inca o data vreau sa pun accent pe faptul ca a colecta debite, nu inseamna sa vin la usa voastra cu 5-6 culturisti, si sa bag spaima in familia voastra. Asta este hartuire, si daca sunt restantieri care au patit asa ceva va invit, sa ne semnalati acest abuz la adresa http://www.urbannews.ro/reclama_abuz/ si chiar sa depuneti o reclamatie la politie. Nu acceptati sa fiti tratati de o asemenea maniera pentru ca un colector debite este un liant intre creditor si debitor si nu un justitiar al vestului salbatic. Acolo unde negocieri si scrisorilor care cer plata unui debit nu sunt eficiente, trebuie sa isi spuna cuvantul avocatii si justitia domnilor , si nu muschii sau intimidarea .
Nu stiu ce parare si-au facut managerii bancilor sau companiilor care sunt clienti ai agentiilor de colectare debite mentionate in articol, insa in mod evident ca ar trebui sa isi puna probleme serioase, intrucat pana la urma, colectorul de debite , actiunile si personalitatea lui, sunt o prelungire fireasca a proprietarului de creante. Nu cred ca in cazul in care pentru o restanta la Orange Romania, agentia de colectare debite iti va trimite acasa un "comando" , ai mai alege sa ramai client al acestei companii.
Ca sa nu luam in calcul ce se poate intampla daca "solizii" se duc la un debitor acasa, si acolo dau peste alti "solizi" si incepe bataia ! Ce facem atunci , ne facem dreptate fiecare cum apucam ?

De aceea am militat in ultimul an de zile pentru adoptarea unei legi la nivel national care sa reglementeze activitatea de colectare a debitelor, tocmai pentru a putea aplica aceste norme de lucru si conduita, si sa prevenim colectarea debitelor trimitand echipe de soc care sa bage spaima in debitori. Ar exista control asupra pietei, ar putea fi sanctionate cazurile in care sunt agentii care permit sau doar incurajeaza colectarea unor debite de o asemenea maniera si chiar excluse din profesie. Insa de un an de zile sunt singurul care spune ca ne trebuie legi si norme extrem de clare in industria colectarii debitelor din Romania si acum avem si explicatia.

Nu va lasati insa intimidati si reclamati orice colector de debite care va incalca drepturile de o asemenea maniera. Pentru un creditor inselat de un debitor este tentant sa foloseasca asemenea metode, si eu am avut la Urban si Asociatii, clienti care veneau si intrebau " domne dar o bataie buna nu le dam la astia ?" insa este menirea si raspunderea ta, ca si colector profesionist de debite, sa explici de ce nu trebuie procedat asa, pentru ca avem legi si institutii, care chiar daca nu functioneaza cum ar trebui, trebuie ajutate sau impinse de noi de la spate, ca sa functioneze si , sa impuna domnia legii. Asa este normal si legal d-le reporter !

foto:www.criminology.fsu.edu
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 14290

53 Comentarii pana acum»

 1. Sorin said

  am July 30 2007 @ 8:08 pm

  Dupa 6 ani am primit de la EOS KSI instiintare ca trebuie sa platesc nu stiu cate milioane catre un operator de telefonie mobila, ceea ce este ilegal deoarece datoria catre acest operator se prescrie dupa 3 ani. Ce pot face eu un amarat de roman ? Un singur lucru este clar, banii nu am cum sa ii platesc, defapt nu ar fi legal sa platesc aceasta “datorie” deoarece a fost prescrisa in urma cu aproximativ 3 ani !!
  Astept un raspuns pe adresa de e-mail sau cel putin un sfat ! multumesc
  URMEAZA UN CITAT DE PE FORUMUL ANTENA 3 http://www.antena3.ro :

  “Societatea EOS KSI Romanaia (kasolvenzia) (o firma de recuperari debite)cu adresa in Bd. Dimitrie Pompei nr. 9-9A, Cl?direa 19, Intrarea A, Etajul 3, Sector 2, nu respecta legea cu privire la Codul Civil Roman in care orice datorie care depaseste 3 ani intra in prescriptie.
  In urma acestora cei de la EOS KSI ameninta, folosind un limbaj de intimidare tuturor persoanelor care nu sunt bine informate, cerandu-le sa achite niste sume extraordinar de mari.
  Ma refer in special la cei ce aveau datorii la Orange.

  Multi dintre cei pe care Ii cunosc eu si au avut probleme NU STIAU NIMIC DE PRESCRIPTIE, PLANGERI PENALE, LEGI ; erau oameni simpli care in momentul in care au primit hartiile si telefoanele s-au speriat si chiar unii au platit deoarece au crezut ca faza e pe “bune”; mai ales ca au fost amenintati cu procese, li s-a spus unora la tel despre puscarie (FAZA TOTAL ADEVARATA CARE NU O SA FIE SCRISA NICIODATA DE EOS IN HARTIILE LOR DEOARECE SUNT DURI NUMAI LA TELEFON DAR SUNT NISTE LASI IN RESTUL TIMPULUI) si mai ales unii au fost “informati” ca bunurile lor vor fi valorificate si ca o sa ajunga pe strazi , precum si alte aberatii dastea de 2 lei. Aceia care au stiut sa le spuna de bine celor de la eos si sa astepte celebrele procese nimeni nu i-a mai deranjat (SI IN MAJORITATEA CAZURILOR DATORIILE ERAU PRESCRISE ASA CA CE SA MAI VORBIM DE ALTE LUCRURI LEGALE).”

 2. Sorin said

  am July 30 2007 @ 8:08 pm

  Dupa 6 ani am primit de la EOS KSI instiintare ca trebuie sa platesc nu stiu cate milioane catre un operator de telefonie mobila, ceea ce este ilegal deoarece datoria catre acest operator se prescrie dupa 3 ani. Ce pot face eu un amarat de roman ? Un singur lucru este clar, banii nu am cum sa ii platesc, defapt nu ar fi legal sa platesc aceasta “datorie” deoarece a fost prescrisa in urma cu aproximativ 3 ani !!
  Astept un raspuns pe adresa de e-mail sau cel putin un sfat ! multumesc
  URMEAZA UN CITAT DE PE FORUMUL ANTENA 3 http://www.antena3.ro :

  “Societatea EOS KSI Romanaia (kasolvenzia) (o firma de recuperari debite)cu adresa in Bd. Dimitrie Pompei nr. 9-9A, Cl?direa 19, Intrarea A, Etajul 3, Sector 2, nu respecta legea cu privire la Codul Civil Roman in care orice datorie care depaseste 3 ani intra in prescriptie.
  In urma acestora cei de la EOS KSI ameninta, folosind un limbaj de intimidare tuturor persoanelor care nu sunt bine informate, cerandu-le sa achite niste sume extraordinar de mari.
  Ma refer in special la cei ce aveau datorii la Orange.

  Multi dintre cei pe care Ii cunosc eu si au avut probleme NU STIAU NIMIC DE PRESCRIPTIE, PLANGERI PENALE, LEGI ; erau oameni simpli care in momentul in care au primit hartiile si telefoanele s-au speriat si chiar unii au platit deoarece au crezut ca faza e pe “bune”; mai ales ca au fost amenintati cu procese, li s-a spus unora la tel despre puscarie (FAZA TOTAL ADEVARATA CARE NU O SA FIE SCRISA NICIODATA DE EOS IN HARTIILE LOR DEOARECE SUNT DURI NUMAI LA TELEFON DAR SUNT NISTE LASI IN RESTUL TIMPULUI) si mai ales unii au fost “informati” ca bunurile lor vor fi valorificate si ca o sa ajunga pe strazi , precum si alte aberatii dastea de 2 lei. Aceia care au stiut sa le spuna de bine celor de la eos si sa astepte celebrele procese nimeni nu i-a mai deranjat (SI IN MAJORITATEA CAZURILOR DATORIILE ERAU PRESCRISE ASA CA CE SA MAI VORBIM DE ALTE LUCRURI LEGALE).”

 3. Moarcas Andreea said

  am September 16 2007 @ 1:32 am

  Am avut un abonament la Orange in aprilie-septembrie 2001,de atunci nu s-a mai platit.Am primit acum instiintare ca trebuie sa le platesc celor de la Eos datoria.Ce articol din codul civil este cel care sa le refere la cei 3 ani de cand se prescriu datoriile si cu ce as putea sa le raspund celor de la Eos.Astept raspuns cat mai repede.Cu multumiri

 4. dinescu preda said

  am September 16 2007 @ 9:41 pm

  Pentru Moarcas Andreea……ia un Cod Civil sau numai o culegere ce priveste “termenele de prescriptie”…..si vei gasu cei trei ani….. Pentru a-l soma pe cineva trebuie sa trimiti avizari cu “data certa” care implica semnatura de primire a debitorului (recomandata cu AR)…ceea ce Eos Ksi n-au facut in nici un caz pe care-l cunosc…..Si apoi mai este un aspect juridic si-n cazul cesionarii creantelor/debitelor…..ai incheiat un contract cu “orange” sa zicem,nu cu “eos”(nu merita sa scrii corect numele lor)…aici intram in “teoria contractelor” unde ai avut contract cu X nu cu Y.
  In alta ordine ,daca incerci sa iei legatura cu “eos”poti suna zile intregi la telefon…..Nu stiu daca (Andreea) ai vazut o emisiune tv,pe OTv,acum vreo 4 luni,care avea aceeasi tema,iar lideri de opinie au fost deputatul de Constanta(de origine turca,Cerchez,daca retin..)si un avocat tot din Ct.care au avut aceeasi tema.Pentru linistea proprie consulta si-un avocat,daca se poate specialist pe “comercial”,fiindca e vorba de un contract,pina la urma…..

 5. stefania said

  am September 26 2007 @ 7:31 pm

  :( am avut un abonament la Orange in 2004 si din motive mai mult sau mai putin importante nu l-am mai platit.in 2005 am primit niste tel de “amenintare” de la cei de la EOS si apoi…liniste…pana acum,cand am primit acasa o citatie de la tribunal prin care sunt chemata la proces cu cei de la EOS…fara nici un nr de tel de la care as putea sa cer vreo informatie,fara adresa de mail sau altceva…nimic!acum eu ce sa fac?cum sa procedez?ma poate ajuta cineva?suma nu este enorma dar nici de neglijat avand in vedere salariile(1200 ron-pornind de la o factura de aprox 400ron. va rog spuneti-mi ce sa fac…

 6. Silvia Teodorescu said

  am October 6 2007 @ 3:23 am

  Privior la EOS, au o angajata, sau o sefa mai bine spus la recuperari pe numele ei Alina Dragomir, foarte violenta si agresiva la telefon. Eu am incercat sa o prind pe inregistrari sa o pot da in judecata pt” agresiune verbala” dar avocatul mi-a spus ca voi pierde, ca nu am cum sa o infund. A vorbit cineva cu Ea, ma putet i ajuta cu informatii? A clacat undeva, si-a depasit atributiile,sau e atat de informata? Va rog sa ma ajutati, e o femeie foarte agresiva si mi-e frica sa nu patesc conform amenintarilor!
  Multumesc anticipat,

  Si inca ceva, datoria mea e bancara, si Dragomir Alina imi spune ca se face executare silita pe motiv ca “am garantat cu bunurile mobile si imobile prezente si viitoare” si imi vor lua casa,asa mi-a spus. Nu vreau sa raman pe drumuri, va rog sa ma ajutati.

  multumesc

 7. laur said

  am November 16 2007 @ 10:26 am

  si eu am primit o instiintare ca trebuie sa platesc o datorie unui operator de telefonie mobila ( dupa 6 ani)
  am ramas siderat vazind suma nejustificat de enorma, imediat am deschis net-ul sa vad ce naiba stiam ca se prescriu dupa atita amar de ani. Pai daca noi de stim de prescriere , ei stiu de asemenea unde-i spilul ???

 8. Evan said

  am November 18 2007 @ 4:52 pm

  Fratilor nu mai confundati lucrurile. Intr-adevar datoriile au fost prescrise dupa 3 ani dar nu spune nicaieri k este ilegal k cineva sa iti ceara banii pt acea datorie. Ideea e k nu esti obligat sa platesti respectiva datorie dar nu e ilegal k eos sa te sune sa o ceara. Atata timp cat legea o permite ei o vor face. Totusi e bine sa lucrati cu cei de la Eos si sa va platiti datoriile respective pt k in caz contrar veti aparea la Biroul de Credite cu acea datorie si veti avea probleme in viitor cand veti vrea sa aplicati pt un imprumut sau o carte de credit sau veti avea dobanzi f mari pt k sunteti considerati persoane cu risc mare de neachitare a datoriilor. Incercati sa inchideti datoriile pt sume mai mici decat suma pe care v-o comunica cei de la Eos prima oara cand va contacteaza pt k e o practica f intalnita. Ei va pot anula niste penalitati si puteti ajunge sa inchideti acea datorie pt jumatate din balanta sau daca datoria e f mare poate chiar mai putin. Trebuie doar sa ii spuneti reprezentantului Eos k vreti sa platiti mai putin decat acea suma. Si nu te mai lauda degeaba mister Iulian cu Urban si Asociatii pt k Eos detine aproape 50% din piata din Romania, lista lor de clienti cuprinde Vodafone, Orange, BRD, BCR si multe alte companii. Asa k nu mai dezinforma lumea.

 9. rebeca_855 said

  am January 23 2008 @ 4:10 am

  am avut si eu o datorie la orange din 2003.si tocmai acum mi-au venit acasa plicuri de la eos.am sunat …stiu am gresit…pt ca acum ma suna tot timpul.iar azi mi-a zis ca daca in 2 zile nu platesc o sa ma actioneze in instanta.ce fac?le trimit si eu legea ca sa vada?ce explicatii le dau?nu stiu cum s aprocedez.plsss ajutati-ma.va multumesc

 10. admin said

  am January 23 2008 @ 3:27 pm

  datoria fiind prescrisa, nu te mai poate nimeni actiona in judecata sau executa silit pentru aceasta datorie; ca atare, daca nu doresti sa o platesti, nu au ce sa iti faca, pentru ca trebuie sa respecte legea prescriptiei extinctive a dreptului la actiune in sens material, si daca continua sa te ameninte le poti face plangere penala pentru hartuire si amenintare

 11. Aurel Stanescu said

  am February 13 2008 @ 11:59 pm

  Am vazut si eu ce se discuta pe aici si am considerat necesar sa va spun urmatoarele :
  SE prescrie numai dreptul la actiune in sens material, ceea ce inseamna ca nu poti fi actionat in justitie nu si obligatia de plata, ea transformandu-se prin prescriptie intr-o obligatie naturala imperfecta. Asa ca nu se mai poate cere repetitiunea platii daca se efectueaza.
  Mai pe intelesul vostru creanta subzista si figurati in continuare in Preventel ceea ce va pune in imposibilitatea contactarii unui nou abonament cu orice companie de telefonie mobila.
  Plata sterge creanta si eleiminarea din Preventel automat.
  Mai pe intelesul vostru, daca nu platiti ramaneti pe cartela PrePay, desi vor centraliza si cartelele la cumparare cu CNP. Deduceti voi ce inseamna.
  Prescriptia la momentul acesta nu mai opereaza in favoarea nimanui. Deci mai usor cu GALAGIA ca de platit tot veti plati acum sau mai tarziu….cam atat!
  Si nu mai vorbiti ineptii pe forum….
  Cititi si voi decretul 167/1954 coroborat cu reglementarile actuale…plus codul civil..
  O zi buna!

 12. admin said

  am February 14 2008 @ 11:38 am

  Referirile legate de aceasta baza de date Preventel si faptul ca unei persoane care a avut restante la serviciile de telefonie mobila [ sa spunem Vodafone ] i se poate refuza incheierea unui contract de exemplu la Orange, nu au suport real.
  Preventel este o baza de date privata formata intre operatori de telefonie mobila; accesul unui consumator la reteaua Orange pe motiv ca figureaza in Preventel cu datorii catre Vodafone, reprezinta o ilegalitate; Toti cei carora li se prezinta un asemenea refuz, va sfatuiesc sa incercati sa obtineti ceva scris de la operatorul de telefonie mobila care va refuza accesul sau o declaratie video sau audio a unui angajat al operatorului, si va garantez ca mergem in instanta de judecata si obtinem hotarare judecatoreasca prin care sa fie obligati sa va incheie contract de furnizare servicii telefonice.
  Prescriptia opereaza intr-un singur sens, si dincolo de pragul de trei ani NIMENI nu va poate obliga sa mai platiti o datorie.
  Avocat Iulian Urban

 13. neagu adrian said

  am February 20 2008 @ 11:55 pm

  am si eu o intrebare tot in problema datoriilor la o firma de tel,am avut 2 fact neplatite in valoare de 850 ron,in momentul cind mi s-a luat nr deci implicit s-a reziliat contractul datoria plus penalitati era de 1100 ron,am platit abia acum dupa 7 luni,dar o firma de recuperari debite mi-a trimis nu stiu cite scrisori cum ca as avea 1600 ron de plata desi cind am fost la vodafon mi-au zis ca datoria mea este de 1100,e posibil sa ma dea in judecata pt restul de bani pe care i-au pus din burta?sau mai bine spus e posibil ca penalitatea aceea de 0,5 % pe zi sa fi calculata si dupa ce s-a reziliat contractul?

 14. admin said

  am February 21 2008 @ 12:00 pm

  Dupa data rezilierii contractului nu se mai poate calcula nici un fel de penalitate; daca continua sa te preseze poti sa apelezi la unul din avocatii nostri

 15. Anca said

  am March 5 2008 @ 9:45 pm

  In 2004 mi-am facut abonament la Orange si am ramas cu o datorie de 350 ron.Azi am primit de la Eos un plic unde imi spun ca trebuie sa platesc 1900 de lei.Nu am atatia bani,nu am cum sa platesc pentru ca nu am nici un venit.Vreau sa va intreb daca se poate sa platesc datoria initiala de 350 ron.Va rog sa-mi raspunde-ti.

 16. admin said

  am March 6 2008 @ 12:48 pm

  Intrucat termenul de prescriptie de 3 ani de zile s-a implinit in cazul tau [ daca datoria este din 2004] nu trebuie sa mai platesti nimic intrucat nu mai poti fi data in judecata si nici executata silit.

 17. Anca said

  am March 13 2008 @ 4:08 pm

  Buna ziua….totusi i-am sunat pe cei de la EOS sa ajung la o intelegere cu ei, sa le spun de prescriptie (exact ce mi-ati spus dvs).Mi-au spus ca avocatul lor nu recunoaste asa ceva si ca datoria e datorie. In fine, imi propuneau o plata esalonata in 4 luni, apoi au inceput sa ameninte cu tribunalul….si asa mai departe (exact aceleasi texte care le-am citit despre ei pe net).
  Intrebarea mea este daca am facut sau nu bine ca am vorbit cu ei.
  Mentionez ca ultima factura a fost pe 12.01.2005, deci e prescrisa, nu? Nu au ce sa imi faca.

 18. marius said

  am March 17 2008 @ 12:10 pm

  Buna ziua,am si eu o intrebare..ii posibil sa faci puscarie daca esti in imposibilitate de plata la o banca,dupa ce ti sa reziliat contractul?.va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie referitor la aspectul acesta,deoarece am avut un accident de masina am fost in spital in recuperare 4 luni,in timpul acesta nu am avut un loc de munca intre timp sa reziliat contracul de la banca,am fost sunat de eos ksi si mi-a spus pe un ton foarte violent sa platesc de urgenta suma datorata in 2 zile altfel ma da in judecata si fac puscarie!!!am incercat sa ajung la o intelegere ca in termen de 3 luni reusesc sa sting contul dar nu au fost deacord intrucat trebuie platita toata suma de urgenta, va rog ajutati-ma cu o solutie ,va multumesc anticipat!

 19. admin said

  am March 17 2008 @ 1:35 pm

  In afara de cazul in care , nu ati actionat in mod fraudulos de la inceput si se poate demonstra ca ati contactat creditul bancar desi stiati ca nu aveti posibilitatea sa il restituiti, caz in care este un caz penal, in situatia dvs. nici nu se pune problema sa puteti fi acuzat de vreo fapta penala.
  Banca poate sa ceara executarea silita impotriva dvs. insa , in nici un caz un colector de debite nu are trebui sa va spuna ca riscati sa faceti puscarie, pentru ca atunci el, pe langa faptul ca isi incalca deontologia profesionala, risca sa fie dat in judecata de dvs. pentru amenintare

 20. valentin tosun said

  am March 28 2008 @ 4:23 pm

  am primit azi prin posta o instiintare de plata de la eos pentru o factura la mobilrom de acum 8-9 ani (79 sau 98 nu mai tin bine minte). am sunat la ei sa vad despre ce este vb iar cucoana de acolo a incepur sa ma ameninte ca daca nu platesc o sa ma dea in judecat pentru recuperarea sumei. ii spun ca de cel putin 7 ani nu am mai primit nimic si ma trezesc acum cu somatia asta. intrebare : ce i-mi pot face avand in vedere ca termenul de prescriptie a trecut de cel putin 2 ori?

 21. admin said

  am March 31 2008 @ 12:25 pm

  Legal nu pot sa iti mai faca nimic

 22. valentin tosun said

  am April 3 2008 @ 7:37 am

  ty

 23. Bogdan said

  am April 3 2008 @ 5:51 pm

  Am fost contactat de Eos KSI in legatura cu un credit restant catre o banca. Mi-au cerut sa dau suma integrala in 2 zile. Am spus ca nu am de unde si ca pot sa platesc esalonat. M-au amenintat cu executarea silita. Nu prea au ce executa… Drept urmare mi-au spus ca imi vor executa parintii. Intrebarea este: Din punct de vedere legal recuperarea creantelor catre o companie privata (nu vorbim de datorii catre stat) se poate efectua prin executare silita ce se extinde pina la afini?

 24. admin said

  am April 3 2008 @ 6:03 pm

  Conform Codului de Procedura Civila si tuturor principiilor de drept instituite in Codul Civil, subiect al executarii silite nu poate sa fie decat persoana fizica care datoreaza suma de bani catre creditor. NU exista nici o prevedere legala care sa permita extinderea executarii silite la rudele sau afinii debitorului, afara de cazul in care acestia nu au semnat alaturi de debitor , si s-au obligat in solidar cu acesta fata de creditor.
  In cazul tau, este regretabil faptul ca ti s-a spus acest lucru si anume faptul ca vor fi executati parintii tai in contul datoriei tale; ar trebui sa trimiti o scrisoare la ei sa mentionezi acest lucru si sa ceri explicatii oficiale fata de aceasta pozitie , care este neprofesionista si in afara cadrului legal.

 25. sophie said

  am May 25 2008 @ 12:37 am

  buna seara

  ca sa ma intelega toata lumea, in special cei care au o problema cu compania eos_ksi…..oameni buni, un rau platnic tot rau platnic ramane indiferent de motivul neplatii.datoria odata si odata tot o sa o platiti.ca acum sau mai tarziu dar tot o sa platiti.asa cum unii stiu se prescrie dreptul….nu si datoria…ea ramane pe numele vostru pana la achitare…si compania eos are dreptul legal sa va ceara plata datoriei oricand.asa ca ….puneti mana si platiti.iar cu preventelul…..orice companie de telefonie are acces la preventel si in curand si bancile…deci…ganditi-va si voi ce inseamna asta…mai documentati-va…..

 26. sophie said

  am May 25 2008 @ 12:40 am

  si apropo….oameni in momentul in care semnati un contract cititi-l…de aici se nasc toate probleme voastre…..ca nu va cititi contractul si nu stiti ce prevede el…..obligatiile voastre…..si ale firmei….deci…

 27. admin said

  am May 25 2008 @ 3:33 pm

  Nu are nimeni nici o problema cu Eos Ksi ; iar romanii trebuie sa stie ca nu au nici o obligatie sa plateasca sume de bani care izvorasc din clauze contractuale abuzive, iar documentarea o va face instanta de judecata care va fi investita sa se ocupe de analiza legalitatii acestei baze de date care se cheama Preventel si care este ilegala .

 28. MIHAI said

  am July 22 2008 @ 5:32 pm

  am o datorie cumulata la banci de 90000ron de care se ocupa eos…nu am mai putut plati am avut o situatie grea si am intrat in imposibilitate de plata…acum muncesc la negru in strainetate sa le pot da banii ,ma agasesza cu telefoane zi de zi,au sunat si la vecini de pe strada unde locuiesc parintii mei,matusi,parintii mei,pe fratele meu,o data s-au dat drept de la procuratura cand au sunt fratele cerundu-i sa plateasca el sau altcineva ca ma baga in inchisoare…ca imi pun sechestru fortat pe casa si bunurile imobile ale parintilor si al copilului…ca este o lege care le permite…ca o fi aceea nu stiu ca am cautat in tot codul de procedura civila si penala si administrativa…m-au amenitat si cu puscaria…vreau sa le dau banii dar nu pot sa le dau asa 3000-4000 de euro pe luna…le-am explicat am un salariu de 1500 de euro,chirie 500 cheltuiala 500-600 imi mai raman400…le dau cat pot si cum pot mai mult nu am cum ca vor sa ma duc sa fur sa le dau…mi-au dat termene de 5 ore sa depu 15000 de lei…dupa 20 de minute de explicatii si amenintari din partea respectiviului jurista sau avocat de la eos…s-a multrumit si cu 200 de euro in 2 sapt,nu in 5 ore…eu nu mai inteleg…fiecare aplica legea lui…astia sunt indoctrinati di filmele americane sa te distruga psihic…eu sun cu nervii la pamant…ma suna zi de zi…sapt trecuta mi-am pirdut unul din locurile de munxca din cauza telefoanelor lor…aici sefu nu te intelege decat odata,a doua oara te da afara…de ce le spun ca nu pot,nu am de unde mai mult mai rau ma suna…ma poate ajuta cineva cu un sfat…sa fac un acord scris cu ei ce sa le fac eu nu mai pot…nu mai nici somn…ma ia cu fiori cand ma rezesc dimineata sa ma duc la munca si tre sa ma imbrac,spal,merg si ajung la munca si ei tot nu termina…

 29. MIHAI said

  am July 22 2008 @ 6:01 pm

  CU TELEFOANELE…MA SUNA DE LA 7 DIMINEATA LA 7 SERA

 30. marian said

  am September 1 2008 @ 11:43 pm

  salut.am primit si eu azi o somatie de la cei de la COFACE precum k am de plata 178 ron.stiu k de anu asta de pin februarie nu am ami platit factura la orange,greseala mea,am ramas fara bani si am zis k ce o fi o fi.acum intrebarea mea :in ce consta actionarea mea in judecata?.sa spunem k nu ma duc nici la judecata,ce pot sami faca?eu chiar nu am acesti bani,asta e.astept raspunsul dvs.multumesc

 31. myhaela said

  am September 18 2008 @ 10:17 pm

  eu sunt mostenitorul cuiva iar pe numele defunctei a fost un abonament romtelecom si unul la vodafone pt care am sunat sa se inchida..nu s-au inchis,ma rog s-au inchis dupa 3 luni pt neplata..nu inteleg de ce nu s-au oprit la timp..am primit mai multe scrisori de la coface ca persoana defuncta va fi data in judecata si executata silit.eu in calitate de mostenitor pot pierde casa mostenita?atata timp cat in certificatul de mostenitor sunt trecute doar bunuri imbile nu si datorii sau alte chestii de genul?datoriile cele doua insumate fac 150 de lei..plus 120 de lei onorariul avocatului coface pe care nu inteleg de ce ar trebui sa il platesc

  a doua problema tata are la fel o factura neplatita la orange din 2000 si e amenintat de eos..mai pot face ceva?

  v multumesc

 32. Alex said

  am September 19 2008 @ 12:33 am

  Dinescu, Sorin, Mai lecturati fratilor! Contestati cesiunile? Eu zic sa maipuneti si voi mana pe o arhiva a garantiilor reale mobiliare, ca e gratis pe net si daca bagi acolo datele tale te vezi DEBITOR la noul creditor! Si asta fac ilegalitati?
  Domnu Sorin cum eilegal sa platesti ce ai consumat si sa achiti pagubele facute catre orange? Poti fi inaintat in instanmta pt furt!!!!!! Asta daca cere orange!
  Si apropo…ce intelegi mataluta prin prescriptia aia? Ca am impresia ca ne place sa ne dam mari cu termeni pe care un ii intelegem! Prescriptia ia dreptul creditorului la constrangere prin instanta de judecata! Cu asa hoti mergem in europa, asa suntem si tratati!
  Eu situ un lucru, am luat un ban sau am beneficiat de un serviciu, ACHIT conform contractului, un ma mai apuc pe urma sa tip ca e ctr abuziv si una alta!
  Da Srine, esti bun de plata, atat ca firma de care ziceai nu are voie sa te dea in judecata, dar sunt mutle alte metode de a sprijini un debit!
  Alegerea de a achita sau nu iti apartine, dar in nici un caz nu poti spune ca e ilegal sa ti se ceara banii sau sa achiti! ..ba mai mult e o obligatie!
  Iar in legatura cu cesiunile si cu cine ati semnat voi contracte eu zic sa dai un google si sa cititi si voi in arhiva sa vedeti cine va e creditor si cat aveti de plata si apoi sa va treziti voi mai presus de legi

 33. risa_risa said

  am December 10 2008 @ 3:31 pm

  buna..daca ma poate ajuta si pe mine cineva as fi recunoscatoare..am avut un abonament la orange,la care prin iunie 2006 nu am am platit ultimele doua facturi in valoare de vreo 12 mil. anul acesta mi a venit niste foi(instiintari) in care prima data mi au scris sa platesc suma de 23mil., a doua la fel iar in a treia foaie scria ca m au dat in judecata…dar acasa nu mi a venit nici o somatie cum ca ar trebui sa ma prezint la vreun proces…dupa care mai tarziu a mai venit o foaie,unde sunt date niste nr de tel,unde ar trebui eu sa sun sa negociez pt evita nu stiu ce…mentionez ca suma mai nou s a ridicat la 25mil lei in ultima foaie scrisa …e posibil asa ceva? avand in vedere ca eu nu am luat legatura cu ei niciodata,nu am platit nici un leu..nimic…nu am primit nici o somatie de prezentare la vreun proces?!!..doar foile ale de instiintare le am primit..atat..nici un tel de la ei,nimic..mai mentioonez ca firma se numeste creditexpress finacial,ceva de genul..

 34. risa_risa said

  am December 10 2008 @ 3:33 pm

  si inca ceva….ce pot sa mi faca?..la ce se poate ajunge?
  va rog un raspuns…multumesc

 35. lori said

  am February 9 2009 @ 11:03 pm

  buna. am si eu o problema. am avut un credit la bcr de 10000 euro. am platit la acest credit timp de 2 ani apoi am intrat in imposibilitate de plata. dosarul de credit a fost predat catre firma de recuperari creditexpess. eu nu am sunat la ei si nici nu m-au contactat inca. oricum ma aflu acum in strainatate si tel nu au cum sa dea de mine dar am o vecina care urmareste cutia mea postala si mi-a zis ca nu a venit nimic de la aceasta firma. acum intreb si eu ca tot omul de rind: ce sa va intimpla in continuare? ma vor da in judecata? in cite rate vor vrea sa le achit creanta caci banii gramada nu am de unde sa ii dau cei 25000 ron. ce pot sa-mi faca? chiar sunt ingrijorata. deja am inceput sa pun banuti deoparte sa achit aceasta creanta. va rog sa ma ajutati cu un sfat. va rog.

 36. admin said

  am February 10 2009 @ 9:29 am

  @ lori

  In prima faza trebuie contactata persoana care se ocupa de problema Dvs. pentru o esalonare de plata a debitului, intrucat este normal sa va achitati restantele si sa readuceti in grafic ratele pe care trebuie sa le achitati.

  In cazul in care nu este posibila o intelegere amiabila cu societatea care se ocupa de recuperarea acestei creante, se poate ajunge la executarea silita a obligatiei asumate prin contract.

  Corneanu George
  http://www.asistentapentruconsumatori.ro

 37. ana said

  am April 3 2009 @ 2:19 pm

  am si eu o intrebare,CE INSEAMNA PRESCRIPTIE? mai pe inteles omului simplu.
  Tot de o firma de recuperare KRUK,am primit o somatie ca as avea de plata suma de 360,67 ron,reprezentindniste penalizari neachitate,ptr.intirzieri la rate,mentionez ca ratele au fost platite prin OMNIASIG.Aceasta suma trebuie platita catre ALPHA BANK,si in somatie scrie ca daca nu platesc imi ia casa,etc.DAR le-am spus ca eu am platit rata,spuneti-mi ce trebuie sa fac,multumesc anticipat

 38. Alex said

  am April 9 2009 @ 4:14 pm

  Acum ceva timp parintii mei primesc o instiintare de la EOS ca am nu stiu ce restanta la Orange de 500 de mii, din care 380 de mii (lei vechii) penalizarii.

  Acum peste 4 ani am avut abonament la Orange care se incheiase , si am trimis scrisoare recomandata sa nu-l prelungeasca (conform contractului). Dupa 2 luni (desi trebuia oprit dupa 30 de zile prin contract) tot imi venea factura, asa ca sun la Orange, operatorul lor incearca o ora sa ma convinga sa nu renunt, ii spun ca nu ma intereseaza , si apoi imi zice ca la el la departament a ajuns de doar 18 zile plus ca era mijlocul lunii si nu poate sa-l opreasca si sa-l platesc inca o luna.

  Normal ca nu l-am platit erau deja 70 de zile de cand primisesera scrisoarea recomandata si nu ma interesa ca se plimbase la ei in firma intre departamente.

  Ca azi sa ma sune tatal meu sa-mi spuna de chestia asta. In primul rand eu sunt cetatean rezident al unei alte tarii, deci nu mai locuiesc acolo.In al-doilea rand contractul se incheiase am trimis recomandata, ii contactasem telefonic, si prin internet.

  Dupa contractul cu ORANGE am avut contract la ZAPP (lasat tatalui meu) care l-am incheiat tot prin scrisoare recomandata de neprelungire, fara nici o problema.

  Acum cei de la EOS imi streseaza parintii cu scrisorii.Ce se poate face ca sa inceteze cu scrisorile.Sunt si EOS si Orange niste jeguri din punctul meu de vedere, pentru ca nu aveam restante,se incheiase contractul, am trimis recomandata, am mai platit 2 luni dupa asta, si tot imi trimiteau plati acasa.

 39. pechinezu said

  am May 11 2009 @ 8:50 pm

  Buna ziua,

  Ca sa raspund doamnei lory, creditul dvs. de la BCR cu siguranta a fost cesionat de catre aceasta firma si in momentul cesiunii s-a declarat exigibil anticipat, deci intreaga suma pe care o mai aveati de platit catre banca a devenit scadenta, dupa cum spunea si dl. Corneanu va trebui sa luati legatura cu firma cesionara pt ca au dreptul legal sa va actioneze in instanta chiar daca sunteti sau nu pe teritoriul Romaniei, oamnei buni rezolvati-va problemele cu calm si nu va mai plangeti ca vin peste voi recuperatorii pt ca nu este nimeni de vina si cand va faceti un abonamnet sau luati un credit trebuie sa va informati si sa va ganditi la eventualele consecinte,asumati-va responsabilitatile pana la capat, sa nu traiti cu impresia ca banca se induioseaza daca va pierdeti voi locul de munca, daca intr-adevar sunteti corecti si “bun platnici” mergeti si discutati cu un reprezentant al bancii si cereti o amanare a platii ratelor sau o reesalonare, cateodata am impresia ca numai eu am vazut acel jurnal de stiri din dec 2008 cand bancile au anuntat ca acest lucru e posibil din cauza numarului mare de pierderi de locuri de munca, dar asta nu inseamna sa nu va mai platiti ratele, sa nu liati leg cu banca si aceasta sa treaca cu vederea;)

 40. focsaneanu mircea said

  am February 6 2010 @ 3:13 pm

  bai alde zarzavat,eu inteleg foarte bine ca o datorie trebuie platita dar sa sa-ti platesti datoria frate ca mai pui ceva in plus asta e ,si nu ma refer la credite cu dobinzi-le cele mai mari din univers pe care le practica bancile din romania,nimeni nu spune adevarul despre camatarii sau mai misto suna bancherii de la noi,suntem un sfert slugi in tarile din europa,un sfert nu mai sunt nici macar inregistrati ca someri nu vb. nimeni de ei,o economie care nici macar nu exista,si restul sunt tiganii camatari cu studii superioare cu salarii exorbitante cu masini de lux ,etc.in cazul meu am avut contract cu vodafone ,si am plecat sa locuiesc in boschetii din italia ca nu aveam ce minca ,in urma a venit factura de la vodafone cu o suma derizorie de 60 de ron.si dupa 3 ani mau gasit la tel. o firma de smecheri sc.top factoring ,miau zis de datoria pe care o am la vodafone,cum ca si ei trebuie sa manince ceva,si sa le dau asa la o strigare vreo 1500 ron,bai alde zeama de varza voi nu sunteti sanatosi va dau 300 de ron si asa am facut ca asa e normal ,a-mi cer scuze ca asa e frumos,dar lasa-ma dracu in saracia mea,acum am primit o notificare de la ei cu titlu cu litere mari nu sa semneaza marele director.cica combaterea fraudei si executari silite,bai nenorocitule de la sc.top factoring,daca stiai sa vb. cu mine mai vedeai un ban pe care si asa nul meriti,tu vrei in 3 zile 10 milioane,nu am frate nui meriti frate. despre asta ar trebui sa se scrie pe net.despre dobanzi,despre penalitati cum calculati si de unde scoateti voi sumele astea,nu ca ai vrea tu sa nu mai platesti nimic! un timpit scria mai sus,ba cititi ba contractele cind le semnati,mai boule nu toata lumea intelege ce scrie acolo ca sunt facute in asa fel ca deaia ai numesc tigani camatari cu studii superioare,vin cu un teanc de foi nu intelegi nimic,scriei omului simplu pe un petic de hartie igienica,pe limba lui si pe scurt,cum sta treaba! bafta!

 41. andrada said

  am March 11 2010 @ 1:25 pm

  buna ziua. am nevoie de un sfat. am avut o rata pt un calculator prin reiffeisen bank. am platit mai mult de 3 sferturi din rata,dupa care nu am mai platit. ultima rata platita a fost acum vreo 6 ani. de vreo jumatate de an ma tot suna cei de la eos spunandu-mi ca imi vor pune oprire pe salariu. este legal acest lucru? ce consecinte voi suporta daca nu voi plati? astept raspuns de la cineva intr-adevar informat.multumesc.

 42. Iftinca Lacramioara said

  am March 19 2010 @ 12:49 pm

  Buna ziua!Sunt foarte fericita ca existati si imi leg speranta rezolvarii problemei mele de sfaturile dvs.
  Situatia mea este urmatoarea:
  – am girat in mai 2004 o persoana ptr un credit de nevoi personale ptr o perioada de 5 ani (rate conf scadentar iunie 2004-mai 2009) cu adeverinta de salariu;
  – in luna octombrie 2004 am primit instiintare de la banca ca titularul nu si-a achitat 3 rate restante, am achitat eu o rata , apoi el a achitat lunar restul de rate timp de 28 de luni, dupa care nu a mai achitat;
  – titularul lucreaza in strainatate,, a ramas in tara doar sotia si copilul, nu are bunuri pe nume lui
  – banca a cesionat debitul in august 2009 catre firma de recuperari eos, dar catre mine ca girant banca nu a trimis nici o instiintare prin care sa ma anunte ca sunt probleme cu plata debitului sau ca cesioneaza debitul catre firma de recuperari;
  – in octombrie 2009 am primit instiintare de la firma eos ca am de achitat 4500 de euro; in decembrie 2009 le-am trimis scrisoare prin care le-am solicitat o copie dupa contract; o situatie a incasarilor ptr ca tituarul sustinea ca a achitat mai mult si debitul este prea mare si am solicitat o situatie detaliata a debitului pretins , adica rate neachitate pe termene scadente, nr zile la care s-au calculat penalitatile,
  – in februarie 2010 a primit de la eos o notificare de executare silita intr-un plic lipit pe usa cu o hartie colanta galbena pe care scria mare,, ati fost vizitat de un agent de executare silita de la firma eos, sunti de urgenta la nrxxx; au fost si la asociatie si s-au interesat de situatia mea;
  – desi le-am specificat noua adresa a titularului eos nu a trimis aceeasi notificare si lui;
  – am facut iarasi o adresa prin care le-am solicitat sa-mi trimita lamuriri privind debitul cesionat;
  – am primit de la eos copia dupa contract inclusiv scadentarul, dar nu mi-au trimis copiile solicitate dupa instiintarile de plata din partea bancii, situatia platilor efectuate ptr acestea m-au trimis la banca motivand ca,, fiind actiuni efectuate inaintea cesionarii debitului august 2009;
  – referitor la componenta debitului eos mi-a comunicat debitul total inpartit ( cu sume)pe :debit principal cesionat, dobanda cesionata, dobanda penalizatoare cesionata , penalitati fara a specifica toate datele asa cum am solicitat, respectiv rate nechitate, termene scadente, nr zile intarziere, penalitati calculate, etc)si nici nu m-au trimis la banca ptr aceasta;
  – am solicita firmei eos sa recupereze debitul de la imprumutat, i-am dat noua adresa de domiciliu a titularului unde locuieste sotia dar imi sune de clauza contractuala prin care am renuntat la beneficiul de discutiune si si diviziune, clauza pe care , fiind in termeni juridici, nu am inteles o cand am semnat contractul;
  – eos imi specifica,, va mentionam ca acest credit a fost declarat scadent anticipat pe motiv de neplata fapt ptr care a fost calculata suma totala a debitului, inconsecinta nu se mai aplica graficul de rambursare semnat conf contractului de credit,, si in speranta ca la nelamuririle mele sa iau legatura cu departamentul competent in vederea achitarii debitului;
  Intrebarea mea este CUM IMI DAU SEAMA DACA DEBITUL ESTE PRESCRIS total sau partial? Dupa calculele mele o parte din rate calculate de la termenul scadent din scadentar si pana in prezent ar trebui sa fie prescrise; daca eu varianta eos ,, ca tot debitul a fost declarat scadent anticipat atunci de cand se calculeaza termenul de prescriptie? In lipsa unei situatii detaliate, din penalitatile calculate ar rezulta ca ei au declarat debitul scadent cam dupa 4 rate neachitate adica prin luna martie- aprilie 2007, penalitatile le-au calculat pana la data de sfarsit a contractului respectiv iunie 2009, apoi au cesionat debitul in august 2009. In aceasta situatie e posibil ca tot debitul sa se prescrie in luna martie-aprile 2010 daca eos nu solicita incuviintare de executaresilita sau se mai tine cont de termenul scadent initial al fiecarei rate???
  Daca banca a declarat scadent tot debitul dupa 3 rate neachitate si m-ar fi anuntat atunci aveam mai multe sanse sa determin titularul sa achite debitul sau chiar eu puteam sa-l achit deoarece situatia mea materiala de acum 3 ani era mai buna, in plus nu se adaugau atatea penalitati.
  In contract la art LITIGII scrie ,, Partile vor solutiona neintelegerile pe cale amiabila,, Ptr girant, ce inseamna acest lucru in relatia cu banca? daca eu am achitat atunci cand am fost anuntata de banca ar fi trebuit sa urmaresc eu plata ratelor de catre titular pana la finele contractului?
  Imrumutatul e bine merci, pe el legea il apara ptr ca nu are ce sa-i ia. Dar pe mine ca girant care nu am beneficiat de nici un leut si sunt un contribuabil constant la toate impozitele si taxele calculate la bugetul de stat cum ma apara legea?
  Mi se pare ca prostia se plateste mai mult decat hotia. Sunt disperata si va implor sa ma ajutati! Ce ar trebui sa fac incontinuare? cum ar trebui sa actionez? ce drepturi mi-au fost incalcate? cum as puta sa ies din aceasta situatie?
  Va multumesc si astept cu disperare sfaturile dumneavoastra.

 43. turcu maria said

  am April 24 2010 @ 1:13 pm

  am o restanta de 46 mil lei vechi la banca BRD din anul 2006 dec atunci efacut contractul dupa care am platit citeva rate[credit de nevoi personale],si incepind cu luna august 2007 nu am mai putut lucra deoarece m-am inbolnavit ,am fost pensionata pe caz de boala din feb 2008 pina in oct 2009 cind mi s-a sistat pensia pe nedrept deoarece nu am dat spaga de 400 euro la fiecare viza de reevaluare adica la 6 luni medicului de la comisia jud deoarece sunt un bolnav cu 9 diagnostice de boli cronice si din 2009 sunt mereu sunata insistent la orele 22 si ziua de eos ksi romania sa restitui suma datorata brd care in iunie 2008 le-a plasat lor dosarul cu o datorie de 55 mil lei vechi dupa care din anul 2009 cind m-au contactat imi pretind suma de 65 mil lei vechi .Dupa multe amenintari verbale la tel.explicindule de fiecare data situatia mea ca nu am nici o sursa de venit nici eu nici sotul din dec 2009 am depus dosar la primarie pt. ajutor social fiindu-mi aprobat abia in aprilie 2010 cu suma de 195,0 lei pentru mine si sotul va rog din tot sufletul sa-mi dati olamurire cu privire la situatia mea pentru ca in data de 22 aprilie 2010 au venit cu o masina la poarta doi barbati care sau dat drept agenti executare silita si care m-au amenintat ca vin cu mascatii si imi pun sechestru pe casa daca nu platesc in termen de 5 zile suma integral mi-au inminat un plic cu privire la acest lucru ,vreu sa va spun ca dupa o convorbire telefonica cu amenintari si intimidari pe un ton agresiv sub ori ce critica fiind hipertensiva in scurt timp dupa conversatia acesta mi-a crescut tensiunea brusc aritmii ale inimii mari sufocari am ajuns la spital de urgenta dupa un apel la 112 si am stat in perfuzii doua ore si jumatate si EKG facut la urgenta pentru ca sunt cardiaca ,diabet nu am in rest toate bolile si toatew cronice vreau sa-mi spune-ti daca datoria mea a fost prescrisa deoarece am verificat eu ce scrie jos pe pagina ce mi-au dat-o pe net.si nu gaseste nimic din ce scrie pe pagina jos cu litere foarte mici citez[BRD a concesionat creanta pe care o are impotriva dumneavoastra catre IFN Next Capital Finance S.A si ulterior catre EOS Finance GmbH, societati specializate in achizitia de creante,acestea din urma imputernicindul pe EOS KSI Romania S.R.L,IN VEDEREA RECUPERARII CREANTEI[astfel datele dumv. cu caracter personal poit fi transmise in acest scop, in EOS Finance GmbH].Cesiunea a fost inregistrata la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare sub numarul 1 cesiune BRD-NCF;2008-00011748621907-QCM,respectiv numarul cesiune NCF-EFG;2008-00011748531717-QUA.SC. EOS KSI Romania SRL. Este inscrisa in registrul de evidenta aprelucrarilor de date cu caracter personal la numarul 2585.

 44. sorin said

  am May 4 2010 @ 11:35 pm

  ce parere aveti despre situatia in care lucrezi ca agent asigurari de viata la bcr asigurari de viata printr un cintract de mandat,te trimit la nu stiu ce curs de formare profesionala fara sa te instiinteze inainte de valoarea cursului ,si din moment ce nu mai reusesti sa faci polite de asigurare te ogliga sa platesti cursul la ce valaore
  vor ei

 45. cristina said

  am July 7 2010 @ 4:14 pm

  offf…ajutati-ma si pe mine plsss….. am o grava problema…numai pot sa dorm din cauza celor de la zapp ….incerc a va povesti pe scurt intamplarea mea… mama mea e titularul acestui contract..e plecata din ianuarie din tara…iar cei de la zapp in luna mai au venit la mine cu un modem cadou k sunt de 2 anii in retea chesti vrajeli… si am de platit 90 ron pe luna pentru un net de…tot rahatul… asa nestiind nimik de contract pe doi ani chestii tresti…era furtuna cand au venit aveam lumanari prin casa am semnat contractul crezand k e chitanta ca am primit modemul nimeni nu a pomenit ceva de contract…absolut nimik…. mama mea inca e in franta la sfarsitul lunii vine…nu stiu cum sa dovedesc ca eu am semnat contractul nu mama….aveti vre-o solutie la aceasta problema?? va rog din suflet…. ma omoara gandul k trebuie sa platesc 90 ron 24 de lunii:(((

 46. silvia said

  am July 25 2010 @ 11:16 am

  buna ziua.as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu urmatoarea problema.am avut un proces cu o persoana fizica,proces pe care l-am pierdut si in urma caruia am ramas sa platesc o datorie de 235 mil lei vechi.spuneti-mi daca am vreo sansa ca aceasta datorie sa mi se prescrie si daca da,care ar fi aceste conditii

 47. luminita said

  am August 12 2010 @ 12:19 pm

  Am si eu o problema cu “eos”. In 2000 am incheiat un contract cu compania “dialog”. Dupa 2 luni, in urma unor discutii si a faptului ca desi plateam la timp facturile mi-au restrictionat accesul la retea pt ca depasisem 2 milioane (lei vechi) la facturare (fapt care nu era stipulat in contract)am achitat ultima factura si am reziliat contractul. Mentionez ca de atunci nu am mai primit nici o factura timp de 7 ani, iar in 2007 am primit un plic de la eos. Convinsa ce e o greseala am sunat sa vorbesc cu ei. Au inceput cu amenintari, le-am spus ca orice datorie se prescrie dupa 3 ani conform legislatiei in vigoare dar tot insistau cu telefoane si instiintari de plata. La telefon mi-au cerut sa le trimit prin fax chitanta din 2000. Va dati seama ca nu mai am acea chitanta!!!! Trecusera 7 ani! Timp de aproximativ un an de zile m-ai tot trimis instiintari, de la 1400 ron au scazut pana la 200, apoi au crescut iar la 400 si in final nu mi-au mai trimis nimik pana ieri cand ma ameninta ca daca nu platesc pana pe data de 20 voi fi executata silit!
  Eu nu mai pot sa demonstrez ca am platit acea factura, dar totusi de atunci au trecut 10 ani!!!!
  Ce pot sa fac? As vrea sa nu imi mai trimita acasa pt ca se sperie parintii mei!
  Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
  Multumesc

 48. Roxana said

  am August 16 2010 @ 10:55 pm

  @Luminita: Cred ca astia de la EOS trag tare sa-si faca planul de recuperari, pentru ca si prietenul meu a primit o astfel de “somatie”, de care te sperii daca esti mai slab de inger, numai cand vezi cum scrie mare negru pe alb despre executare silita si etc.

  Eu zic sa stam linistiti, asa cum spun toti in comentariile de mai sus, ei au dreptul si obligatia sa ceara si sa ne hartuiasca, iar noi avem libertatea sa rezistam acestor atacuri cu somatii si amenintari, pentru ca datoria, odata trecuti cei 3 ani, e prescrisa, prin urmare nu au cum sa te dea in judecata.
  Ca sa nu mai vorbim de faptul ca pt.cineva care nu are nimic in proprietate personala, ce sa-i ia? Pixul din geanta? Telefonul mobil? Flecurile de la pantofi..?

 49. myah said

  am October 26 2010 @ 4:20 pm

  SALUT!ACUM 4 ANI MI-AM FACUT O RATA SI AM LUAT UN CALCULATOT O MASINA DE SPALAT ALBALUX SI UN FIGIDER.TOATE ACESTEA COSTAU CU TOT CU CHELTUIELILE DE DOSAR 2.980 DE RON.LA O LUNA DUPA CE AM LUAT TOATE ACESTEA AM AVUT O NENOROCIRE MARE NE-A ARS CASA IN CARE STATEAM CU UNCHII MEI.CAND NE-A ARS CASA EU AVEAM UN BAIETEL DE 1 SI JUMATATE CARE A AVUT PROBLEME DE LA FUMUL CARE ERA IN CASA,BN CA L-A SCOS UN VECIN DIN CASA ASTFEL NICI NU VREAU SA MA GANDESC LA CE SE PUTEA INTAMPLA.AM PLECAT IN ITALIA CU UNCHIUL MEU SI AM MUNCIT UN AN CA SA PUTEM RIDICA 2 CAM SI O BUCATARIE SI MI-AM LASAT COPILUL CU MATUSA MEA LA VECINA.NU AM PUTUT PLATII NICI MACAR O RATA,ACUM O LUNA AM PRIMIT O CARTE POSTALA IN CARE SCRIA ,,SALUTATI DE PE LITORAL TE RUGAM SA NE SUNII URGENT CA AVEM CEVA IMPORTANT SA ITI COMUNICAM,,SI AM SUNAT DE LA O VECINA SI MI-AU ZIS CA AM PANA ACUM 4.000 RON DE ACHITAT DAR SA PLATESC PANA LA SFARSITUL LUNII 100 RON DACA NU O SA VINA CEI DE LA EXECUTARE SILITA.LE-AM EXPLICAT CA NU AM DE UNDE SA LE DAU ACUM NICI MACAR 10 RON PT CA MA DUC CU ZIUA SA MUNCESC PE CAMP SI CE CASTIG II DAU COPILULUI MEU SA MANANCE,COPILUL IMI CERE DE MANCARE SI EU CE SA SA II ZIC CA NU AM CE SA II DAU.SPUNETI-MI SI MIE CE O SA MI SE INTAMPLE?VA ROG

 50. mirela said

  am October 28 2010 @ 11:26 pm

  Ne raspunde cineva

 51. mariuss said

  am February 17 2012 @ 5:26 pm

  nu le dati fratilor banii ca nu au ce sa va faca.vorbesc pentru cei care au la ksi.la mine sa prescris de 5 ani si tot primesc plicuri la 3 luni.am avut abonamentul acu aprox 8 ani

 52. Mosu said

  am March 3 2013 @ 7:34 pm

  Daca sinteti fraieri si luati legatura cu kknarii astia de recuperatori asa va trebuie.Ignorati-i total fara telefoane si recomandate(vb cu postasul sa le faca retur) iar in cel mai rau caz schimbati si nr de telefon, ca e mai bine.

 53. VASILE GEORGETA said

  am January 29 2015 @ 12:10 pm

  in 2008 am transformat o cartela in abonament si am folosit o luna in care mi-a venit suma de 600 ron de plata,nu am avut bani sa o platesc si pina astazi m-au somat cu hirtii de la top factoring ajungind la 8500 ron .ce pot sa fac .

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: